Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Britanija odgovorila na pitanja Rusije

Sputnik pre 1 dan
Stalno predstavništvo Rusije pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja dobilo je odgovor britanske strane na pitanja o „Slučaju Skripalj“, pišu mediji. „Sinoć je predstavništvo preko Tehničkog sekretarijata OZHO dobilo odgovor britanska strane. U ovom trenutku proučavamo... »

Neobična večera Trampovih i Makronovih: Na stolu jagnjetina, kolač od nektarina i vina

Sputnik pre 1 dan
U nastojanju da uspostave vezu pre državničkih razgovara, predsednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron, za početak Makronove posete SAD izabrali su „sve samo ne obični sastanak u četvoro sa suprugama“, u kući prvog američkog predsednika Džordža Vašingtona, piše AP.... »

Todorić odluku o izručenju čeka sa sigurnosnom narukvicom, blokirano mu 64 miliona evra

Sputnik pre 1 dan
Odlukom Vestminsterskog suda u Londonu, koji je zaključio da nema prepreka za izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj, bivši vlasnik „Agrokora“ odluku po žalbenom postupku sačekaće na slobodi. U četiri države blokirano mu je 64,4 miliona evra. Todorićevi advokati imaju sedam dana za... »

Pupovac dobio mejl: „Za dom spremni“ je prastari hrvatski pozdrav!

Sputnik pre 1 dan
Poslanik u Saboru Hrvatske, predsednik Srpskog nacionalnog veća i predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac dobio je u nedelu mejl u kojem ga neko ko se predstavlja kao Mladen Kostić pozdravlja sa ustaškim pokličem „Za dom spremni“ i navodi da je to „prastari... »

Hrvatska posla: Šta povezuje Šešelja, Vulina i Karla Bilta

Sputnik pre 1 dan
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je treći stranac u poslednjih 27 godina kojeg je Hrvatska proglasila personom non grata, a koji nije bio akreditovani diplomata u Hrvatskoj. Hrvatska je nepoželjnim osobama u tih 27 godina proglasila još i Karla Bilta i Vojislava Šešelja. Prva osoba koja... »

„Ne mešajte se, ne postoji glavni narod na Balkanu“

Sputnik pre 2 dana
Predsedavajući Saveta ministara BiH i potpredsednik SDA Denis Zvizdić izjavio je da „ne postoji glavni narod na Balkanu“. Osim toga, kako Tanjug javlja, Zvizdić je poručio „Istoku i Zapadu“ da prestanu da se mešaju u unutrašnje poslove BiH, naglasivši da ne postoji glavni narod na... »

Vojna snaga Irana zbog koje je Amerika u zoni sumraka (video)

Sputnik pre 1 dan
Rusija je još pre godinu dana isporučila Teheranu najnoviju verziju PVO sistema S-300PMU2, po NATO kodifikaciji SA-20, a možda i tenkove T-90S. Koliko to jača iransku vojnu moć u kontekstu mogućeg američkog izlaska iz sporazuma s Iranom u vezi sa nuklearnim programom te zemlje? Iranski... »

Ovako se to radi: Najbolji tekst o skandalu „Za dom — spremni!“ napisao je hrvatski pisac

Sputnik pre 1 dan
Premijer Andrej Plenković nema više prostora za vrdanje i mora hitno u Sabor da pošalje zakonski predlog kojim će se izglasavanjem u parlamentu rešiti pitanje upotrebe ustaškog pokliča „Za dom — spremni“, poručio je ugledni hrvatski pisac i teolog Drago Pilsel. „Pozdrav ’Za dom —... »

Pod snažnim pritiskom: Srbija usvaja dokument kojim se definitivno odbacuje kapitulacija

Sputnik pre 1 dan
Imamo moralnu obavezu prema precima i prema potomcima da nastavimo da branimo Kosovo na racionalan način, i nova Strategija odbrane to potvrđuje. Takođe, ostajemo na kursu saradnje i sa ODKB-om i NATO-om, i to je poruka da možemo kao država da se okrenemo ako budemo gurani u ćorsokak. Srbija... »

Prvi put se zvanično sa Zapada opravdava dalje cepanje Srbije — šta će biti odgovor

Sputnik pre 1 dan
Izjava norveškog ambasadora da oni koji govore da je Kosovo Srbija ne bi trebalo da budu iznenađeni kada premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj pominje Preševo i Bujanovac kao „Istočno Kosovo“ pretnja je da bi se kod Srbije ubio stav da se o statusu Kosova može pregovarati.... »

©2018 Netmark d.o.o.