Sputnik

Potresne slike iz Amerike: Hiljade ljudi u kilometarskim kolonama u redovima za hranu /foto, video/

Sputnik pre 1 dan
Prošlog vikenda Banka hrane Teksasa podelila je više od 270.000 kilograma hrane, uključujući 7.280 ćurki za predstojeći praznik Dan zahvalnosti, u Dalasu. Građani su u hiljadama pristizali svojim automobilima kako bi dobili besplatne pakete hrane… »

Mitropolit Porfirije: Kosovo je naš identitet, nisam siguran da imamo budućnost ako ga izgubimo

Sputnik pre 1 dan
Ako izgubimo Kosovo kao temelj našeg postojanja, nisam baš siguran da naš narod ima budućnost, rekao je večeras mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije ističući da je tako govorio i upokojeni patrijarh Irinej. „Mi Srbi nemamo nacionalni… »

Američki naučnici promovišu koncept ishrane ljudskim mesom

Sputnik pre 1 dan
Inovatori koji stoje iza koncepta „Uroborus stek“ nude onima koji su zabrinuti zbog konzumiranja životinjskog mesa da isprobaju konzumiranje sopstvenog mesa. Međutim, nove tehnologije bi omogućile da se proces proizvodnje izvodi mnogo manje… »

Patrijarh i car: Ko je bio prvi Romanov?

Sputnik pre 1 dan
Fjodor Romanov je otac prvog ruskog cara iz dinastije Romanova koja je vladala Rusijom više od dva veka. Interesantno je da je on bio patrijarh Ruske pravoslavne crkve pod imenom Filaret. A da li je bio i car, ostaje samo da se nagađa. Mladost Fjodora… »

Odlazeća Vlada Crne Gore broji poslednje dane — i odobrava unosne projekte

Sputnik pre 1 dan
Vlada Crne Gore žuri da u poslednjim danima mandata završi još poneki unosni posao dok su kadrovi odlazeće vlasti na funkcijama. To pokazuje i odluka da se u listu razvojnih projekata iz oblasti turizma uvrsti izgradnja dva hotela, u Čanju i… »

Mora se odoleti: Očekuju se i jaki spoljni pritisci na izbor patrijarha

Sputnik pre 1 dan
O imenima budućeg patrijarha još je rano govoriti, ali srpski episkopat mora imati u vidu da se moraju birati kandidati za dve najznačajnije pozicije u Srpskoj pravoslavnoj crkvi – patrijarha srpskog i mitropolita crnogorsko-primorskog. To je jedna… »

Istražiteljka iz Trampovog tima: CIA umešana u izbornu prevaru, spremamo biblijska otkrića

Sputnik pre 1 dan
Bivša pomoćnica okružnog tužioca u Teksasu i advokat Sidni Pauel, koji sada radi za Trampovu kampanju kao istražitelj izborne prevare, kaže da sumnja da je u izbornu prevaru u SAD umešana i Agencija CIA. Pauelova je ranije izjavila je da ima dokaze… »

Protest u Berlinu zbog "kampanje straha", kontraprotestante hapsila policija/video/

Sputnik pre 1 dan
U Berlinu su održane još jedne demonstracije zbog mera restrikcija. To je izazvalo nezadovoljstvo dela lokalnog stanovništva koje je organizovalo kontrademonstracije. Nemačka policija je obezbeđivala je protest i hapsila kontrademonstrante… »

Istorijski Kenedijev govor o tajnim društvima koja vladaju svetom /video/

Sputnik pre 1 dan
Na današnji dan, pre 57 godina ubijen je američki predsednik Džon Kenedi čija smrt do danas nije razjašnjena. Dve godine pre atentata, 27. aprila 1961. godine, Kenedi je u njujorškom hotelu Astoria održao čuveni govor o tajnim društvima koja… »

Pedijatri manje šalju decu na testiranje: Kada se detetu radi PCR i ko to plaća

Sputnik pre 1 dan
Pedijatar procenjuje da li dete treba testirati na virus korona, a mišljenje stručnjaka je da ukoliko je jedan ili su oba roditelja pozitivna, dete mora obavezno da bude testirano, kako bi se sprečilo širenje infekcije u kolektivima. U praksi to… »

Sputnik, najnovije vesti »