Sputnik

„Invazija“ u Srbiju, nadiru sa svih strana: Broj migranata nikada veći nego ove zime

Sputnik pre 1 dan
Od zatvaranja „balkanske rute“ u martu 2016, broj migranata u Srbiji nikada nije bio veći nego ove zime, piše „Politika“. Komeserijat za izbeglice procenjuje da ih je oko 6.500. UNHCR barata približno istom brojkom (6.600), dok u Centru za… »

Crna Gora dozvolila gradnju crkve na Ostrvu cveća

Sputnik pre 1 dan
Glavni državni arhitekta Ministarstva održivog razvoja Crne Gore Dragan Vuković dao je saglasnost Mitropoliji crnogorsko-primorskoj na idejno rešenje za izgradnju Hrama Svetog Sergija i Vakha i parohijskog doma na lokalitetu Brda, u blizini Ostrva… »

Stigao odgovor Federacije na odluku Srpske: Odbacujemo razgraničenje

Sputnik pre 1 dan
Bosanskohercegovački entitet Federacija BiH neće učestvovati u razgovorima o razgraničenju sa Republikom Srpskom. Tako je premijer entiteta Federacija BiH (FBiH) Fadil Novalić prokomentarisao jedan od zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske… »

Mitropolija osuđuje paljenje zastave Crne Gore, ali i pita: Krije li se iza svega zao naum?

Sputnik pre 1 dan
Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) i ostale eparhije SPC u Crnoj Gori, osudile su danas paljenje i skrnavljanje državnih simbola Crne Gore, ocenivši da je reč o besprizornim vandalskim činovima, ne isključujući pritom mogućnost da u svemu tome… »

Pretnje iz Hrvatske: Uslediće „mirnodopska Oluja“

Sputnik pre 1 dan
Riječki desničari, koji se protive delovima programa Doba moći – postavljanju zvezde petokrake na Riječki soliter, deljenju komunističkog manifesta i manifestaciji „Jugo Joga“ – zapretili si gradonačelniku Rijeke da će uslediti… »

„Srbe na vrbe“ i „Smrt psima i Srbima“ usred Beča

Sputnik pre 1 dan
U Beču su se pojavili srbomrzački grafiti, na koje je Ambasada Srbije reagovala notom austrijskom Ministarstvu spoljnih poslova i Ministarstvu unutrašnjih poslova i zatražila reakciju austrijskih vlasti. „Ne sa malim iznenađenjem smo utvrdili da su… »

Prvi put objavljena javna i redigovana presuda Radovanu Karadžiću

Sputnik pre 1 dan
Veće Mehanizma za međunarodne sudove prvi put je objavilo javnu i redigovanu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. On je 20. marta prošle godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog… »

Kosovska policajka pobila roditelje i braću jer su joj prebacivali što se nije udala?

Sputnik pre 1 dan
Kosovska policajka Valjdete Blaca (45) pobila je porodicu u okolini Gnjilana, a istražuje se da li je motiv ubistva to što su joj roditelji i braća prebacivali jer se nije udala. Ona se potom ubila, a službeni pištolj pronađen je u njenoj ruci… »

Albanska pevačica ponovo provocira, Srbi burno reagovali /foto/

Sputnik pre 2 dana
Britanska pevačica albanskog porekla Dua Lipa (24), čestitala je na društvenim mrežama godišnjicu jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, što je izazvalo burne negativne komentare Srba. Pevačica je na svom profilu na Instagramu objavila dve… »

„Sviće zora“ postala nezvanična himna litija, a gde je i kako nastala objašnjava njen tvorac /video/

Sputnik pre 2 dana
„Nas tek čeka borba, neizvesnog ishoda, nema drugog izbora, u odbranu svetinja milom, silom primoran“, reči su nove pesme grupe „Beogradski sindikat“ pod nazivom „Sviće zora“ posvećene litijama protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti… »

Sputnik, najnovije vesti »