Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

SAD podstiču Kijev na obnovu krvoprolića u Donbasu

Sputnik pre 21 sat
Sjedinjene Američke Države i druge zemlje, naoružavajući ukrajinsku vojsku, podstiču Kijev na nastavak krvoprolića u Donbasu i postaju saučesnici u ratnim zločinima, izjavio je stalni predstavnik Rusije u OEBS-u Aleksandar Lukaševič. Lukaševič navodi da su od početka godine na granicama... »

Rusija: Ukrajina se sprema za novi rat

Sputnik pre 1 dan
Moskva smatra da je ukrajinski zakon o reintegraciji Donbasa dokaz o priprema za novi rat, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. Ministarstvo spoljnih poslova navodi da je zakon, koji je u oktobru prošao prvu raspravu i u međuvremenu podvrgnut određenim prepravkama, zadržao glavni... »

Oluja na zapadu: Troje poginulih u Holandiji, ljudi lete ulicama. Kritično i u Nemačkoj

Sputnik pre 1 dan
Tri osobe poginule su u Holandiji u snažnoj oluji koja je pogodila i susednu Nemačku, rušeći stabla, prevrćući kamione i uzrokujući otkazivanje stotina letova. Holandske vlasti su zbog snažnog nevremena obustavile sve letove sa amsterdamskog aerodroma Shipol i prekinule saobraćaj na većini... »

Apel za Kosovo ili — mala svađa unutar porodice

Sputnik pre 1 dan
Apel za odbranu Kosova i Metohije, potpisan od strane uglednih i javnosti poznatih akademika, crkvenih velikodostojnika, profesora univerziteta i drugih zvučnih imena, neočekivano je postao povod za eksplozivnu raspravu na političkoj sceni. Ne samo Srbije, već i šire od samog regiona na koji se... »

Nemačka štiti „Severni tok 2“ od Evropske komisije

Sputnik pre 1 dan
Nemačka je protiv amandmana Evropske komisije na gasnu direktivu koji dotiču projekat „Severni tok 2“, piše list „Vedomosti“, pozivajući se na kopiju zaključka nemačkih pravnika. Početkom novembra 2017. godine Evropska komisija je predložila izmene u direktivi EU koje se odnose na... »

Turska u stanju borbene gotovosti, šefovi Generalštaba i obaveštajnih službi u Moskvi

Sputnik pre 1 dan
Turski Generalštab je naložio da se vojska stavi u stanje povećane borbene gotovosti na granici sa Sirijom u slučaju moguće operacije u sirijskom Afrinu, javila je agencija Anadolija. Ankara nastavlja da prebacuje oklopnu tehniku u pogranične oblasti: u provinciju Hataj stiglo je devet... »

Rusija počela isporuke S-400 Kini

Sputnik pre 1 dan
Rusija je počela isporuke protivvazdušnog raketnog sistema S-400 „Trijumf“ Kini prema ugovoru koji je potpisan 2014. godine, saopštio je neimenovani izvor iz vojne industrije Rusije. „Realizacija ugovora je počela, prvi puk je poslat u Kinu“, rekao je on. Prema podacima izvora, puk čine... »

Vojska Srbije upozorila Kfor

Sputnik pre 1 dan
Vojska Srbije upozorila je komandu Kfora da neće biti samo nemi posmatrač ukoliko na severu Kosova i Metohije dođe do ugrožavanja bezbednosti srpskog stanovništva, pišu „Večernje novosti“. Da u Beogradu postoji snažna volja da u slučaju eskalacije nasilja u pokrajini zaštiti svoj narod... »

Turska: Nastavlja se vanredno stanje

Sputnik pre 1 dan
Parlament Turske izglasao je da vanredno stanje u toj zemlji, proglašeno nakon neuspelog državnog udara 2016. godine, bude produženo za još tri meseca. To je šesti put da Parlament Turske produžava vanredno stanje, podseća Rojters. Vanredno stanje dozvoljava predsedniku i Vladi da zaobiđu... »

Veselji: Specijalnog suda će biti, neka se svi sprema za suočavanje

Sputnik pre 21 sat
Predsednik Demokratske partije Kosova i kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je da će Specijalnog suda biti i da on neće dozvoliti iznenađenja i jednostrane poteze koji mogu da dovedu u pitanje partnerstvo sa SAD i EU. Veselji je za KTV, kako prenosi „Radio slobodna Evropa“, poručio da... »

©2018 Netmark d.o.o.