Sputnik

Ruski farmeri spasili sedam konja iz zaleđenog jezera /video/

Sputnik pre 15 sati
U Iglinskom okrugu u Baškiriji sedam konja je propalo kroz led na jezeru. Nekoliko ljudi je izvlačilo životinje pomoću traktora i konopaca. Zajedničkim naporima su uspeli sve da spasu. Video spasavanja životinja na svojoj stranici na Instagramu… »

Rusija: Nećemo se potčinjavati — podržavamo Venecuelu uprkos sankcijama

Sputnik pre 15 sati
Rusija će nastaviti da podržava Venecuelu uprkos američkim sankcijama, izjavio je šef komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov komentarišući sankcije koje je Amerika uvela ruskoj kompaniji „Rosnjeft“ zbog… »

Još malo, pa kao da nije goreo: Hilandar ustao iz pepela

Sputnik pre 16 sati
U manastiru Hilandar obnovljeno je 80 odsto izgorele površine, kao i veliki deo dotrajalih objekata. Izgrađeni su i mnogi infrastrukturni objekti, a kraj radova očekuje se 2022. godine. Preostala je obnova objekta igumenarije, odakle je požar izbio… »

Rusija: Amerika vraća oružje u Siriju – koristi se protiv turske vojske i civila

Sputnik pre 15 sati
Situacija u sirijskim regionima u kojima SAD drže kontrolu se komplikuje budući da je od početka godine iz Iraka američka vojska vratila velike količine oružja iz Iraka u Siriju koje se koristi protiv turskih snaga i civila, izjavio je šef ruskog… »

Kosovska policajka ubila roditelje i braću, pa izvršila samoubistvo

Sputnik pre 1 dan
Kosovska policajka ubila je četiri člana svoje porodice, a potom se ubila u Gnjilanu. Portparol policije u Gnjilanu Ismet Hašani i prištinsko tužilaštvo potvrdili su da se u Gnjilanu dogodilo višestruko ubistvo i samoubistvo, kao i da je samoubica… »

Novi hrvatski predsednik u govoru koristio stihove poznatog beogradskog benda i poslao poruku Srbiji

Sputnik pre 1 dan
Zoran Milanović položio je zakletvu i postao peti predsednik Hrvatske, a tokom inauguracionog govora parafrazirao je pesmu kultnog beogradskog benda Ekaterina velika (EKV). „Ovo je kuća za nas. Za sve nas. Za nas koji smo tu, za generacije koje… »

Amerikanci ne isključuju mogućnost razmene teritorija između Beograda i Prištine

Sputnik pre 1 dan
Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer nije isključio mogućnost razmene teritorija između Beograda i Prištine. Upitan o mogućnosti razmene teritorija, Palmer je za briselski portal „EU obzerver“ rekao… »

Učiteljica iz Bara za Sputnjik: Iza uslovnog otkaza krije se lukava začkoljica, nastaviću borbu!

Sputnik pre 1 dan
Učiteljica iz Bara Rada Višnjić, koja je kažnjena uslovnim otkazom zbog crtanja trobojke kaže za Sputnjik da je ta odluka jedna vrlo lukava začkoljica jer rukovodstvo škole misli da će je ovako imati u šaci. „Oni misle da se ja neću žaliti i… »

„Pokrenut krstaški rat protiv Crne Gore!“ Nova opasna optužba Podgorice

Sputnik pre 1 dan
Ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti iskorišćen da se protiv Crne Gore povede krstaški rat. Protestne litije, kako je rekao, nemaju nikakve veze sa zakonom, već je, smatra on, namera da se Crna Gora… »

Hodočasnici koji su krenuli pešice iz Beograda, stigli do Crne Gore

Sputnik pre 1 dan
Mladići koji su krenuli pešice iz Beograda da se pridruže litijama kojima se brane svetinje u Crnoj Gori, prešli su granicu te zemlje. Ognjen Maraš (27) iz Zete, Miloš Ajković (26), takođe iz Crne Gore, Aleksandar Babić (40) iz Prijepolja i… »

Sputnik, najnovije vesti »