Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Vučić: Da neće Hoti da mu i Orban dâ Kečkemet...?

Sputnik pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da nema govora o razmeni teritorija kako predlaže Tačijev savetnik Redžep Hoti, koji bi Sandžak i jug Srbije u „zamenu“ za sever Kosova, a na apsurdnost takvih ideja Prištine reaguje ironičnim pitanjem — da li žele da im i Orban dâ... »

Srbija ima „svemirsku“ šansu koju ne bi smela da propusti

Sputnik pre 1 dan
Zaboravimo na mistifikaciju svemira. Danas se sve manje govori o putovanjima na Mars, Mesec... ta priča je završena pre 20 godina. U jeku sve češćih klimatskih nepogoda, sva istraživanja uperena su na razvoj satelita i osmatranje Zemlje. Srbija takve satelite ne poseduje, ali bi mogla... »

Bitka i bagerima: Gigant blizak Beloj kući bi da potisne Kineze iz Srbije

Sputnik pre 1 dan
Za izgradnju auto-puta Pojate—Preljina, koji treba da spoji Koridore 10 i 11, pored kineske kompanije „Čajna roud end bridž korporejšn“ (CRBC), zainteresovana je i američka kompanija „Behtel“. Imaju li SAD nameru da potisnu konkurente sa Istoka iz velikih projekata? Potpuno je jasno da... »

Još malo do velikog meča koji čeka cela Rusija (foto)

Sputnik pre 1 dan
U 20 časova počinje meč drugog kola grupe A između Rusije i Egipta. U Sankt Peterburgu, u kom se igra meč, vlada praznična atmosfera. Počuvstvovatь sebя Kleopatroй.. na Nevskom prospekte.. legko... »

Ameriku čeka oštar odgovor Rusije u svemiru

Sputnik pre 18 sati
Ako SAD prilikom formiranja Vojno-kosmičkih snaga prekrše dogovor o zabrani korišćenja nuklearnih snaga u kosmosu, Rusija će oštro odgovoriti, izjavio je Sputnjiku predsednik komiteta saveta Federacije o odbrani i bezbednosti, bivši glavni komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Viktor... »

„Varšavski pakt“: Otvaraju se pukotine u NATO-u – Poljaci skaču u pomoć

Sputnik pre 19 sati
Upozorenje koje je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg uputio zemljama-članicama da je jedinstvo Alijanse ugroženo treba posmatrati pre svega iz ugla ekonomije i međunarodne politike, ali i kao poziv da sve strane spuste loptu, smatraju analitičari. Generalni sekretar NATO-a Jens... »

Sve dublji jaz između Evrope i islama, Turska drži ključ

Sputnik pre 20 sati
Talas izbeglica iz zemalja Severne Afrike i Bliskog istoka, u kojima je islam dominantna vera, doprineo je produbljivanju jaza između Evrope i islama, ali i podelio evropske zemlje. Istovremeno, neokolonijalni odnos Zapada prema islamskom svetu u celini proizvodi ogromnu frustraciju među... »

Iznenađenje za srpske fudbalere u Svetlogorsku zbunilo policiju (foto)

Sputnik pre 22 sata
U Svetlogorsku, gradu u kome je smeštena reprezentacija Srbije tokom održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu, osvanulo je nekoliko murala sa portretima fudbalskih zvezda, među kojima je i mural sa likom srpskog reprezentativca i fudbalera peterburškog Zenita Branislava Ivanovića. Autor je... »

Velike žrtve arapske koalicije u Jemenu: Poginuo zamenik načelnika Generalštaba vojske UAE

Sputnik pre 24 sata
Kako je saopštila iranska agencija „Mehr“, pozivajući se na guvernera Hudaide kojeg su imenovali Huti, u borbama u tom lučkom gradu poginuo je zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata Isa Sajf el Mazriji. Tokom vojnih akcija poginulo je 43 vojnika sunitske... »

Stoltenberg priznao: Nema više jedinstva unutar NATO-a

Sputnik pre 1 dan
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je jedinstvo transatlantskog saveza ugroženo zbog neslaganja između SAD i Evrope. „Postoje realne nesuglasice između SAD i drugih saveznika o pitanjima poput trgovine, klimatskih promena i iranskog nuklearnog sporazuma“, rekao je... »

Đukić: Dug put - najveći problem

Mozzart sport  pre 49 minuta  još 44 povezane

Vučić i Žigmanov: Dve trećine projekata realizovano

Politika  pre 5 sati  još 17 povezanih

Leto nam počinje sutra, a vreme je prolećno

B92  pre 8 sati  još 17 povezanih

Dačić: Granica između Srbije i Kosova ? Ne postoji!

Vesti online  pre 14 minuta  još 16 povezanih

Objavljena rešenja kombinovanog testa

B92  pre 4 sata  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.