Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Generalštab Rusije: U Siriju dostavljeno 20 tona hlora

Sputnik pre 1 dan
U južnu zonu deeskalacije u Siriji dostavljeno je 20 tona hlora sa ciljem da se upotrebi protiv civila koji tamo žive, saopštio je Generalštab Vojske Ruske Federacije. Načelnik Operativne uprave Generalštaba Vojske Rusije Sergej Rudskoj rekao je da je hlor dopremljen na jug Sirije pod... »

Slučaj Skripalj rešava Tereza Bond

Sputnik pre 1 dan
Da vlade Velike Britanije i drugih država-članica NATO-a i EU nisu još od bombardovanja tadašnje Jugoslavije na ovamo, odnosno za poslednjih 20 godina, beskrajno lagali svoje građane i uvlačili svoje zemlje u nove ratove, onda bi u optužbe Tereze Mej na račun Rusije možda i mogli da... »

Lavrov: Zapadna propaganda je sve primitivnija i bezobraznija

Sputnik pre 1 dan
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da je zapadna propaganda sve primitivnija i bezobraznija, te da živimo u svetu u kojem ne treba čitati tamošnju štampu. Kako je rekao, sve što zapadni mediji pišu je izuzetno uprošćeno, sve se radi kako bi se manipulisalo javnim mnjenjem. On je... »

Velika Britanija: Potpuni prekid dijaloga sa Rusijom nije u interesu Londona

Sputnik pre 1 dan
Potpuni prekid dijaloga sa Rusijom nije u interesu Londona, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije. „Velika Britanija nema nikakvih nesuglasica sa ruskim narodom, štaviše, potpuni prekid dijaloga sa Rusijom nije u inteesu Londona, međutim odgovornost za napad leži na... »

Nuklearna trka: Na Bliskom istoku se rađa nova sila

Sputnik pre 1 dan
Razvoj nuklearnih kapaciteta u mirnodopske svrhe u Saudijskoj Arabiji mogao bi se oceniti kao opravdan, ali razvoj ili kupovina nuklearnog oružja mogla bi da uvuče region i svet u spiralu sa tragičnim posledicama. Još od šezdesetih godina prošlog veka, kada je, kako se veruje, Izrael lansirao... »

Rusija: Odgovor žestok zbog političkog „bezobrazluka“ Londona

Sputnik pre 1 dan
Odgovor Rusije na potez Velike Britanije je žestok zbog političkog „bezobrazluka“ Londona, budući da je ta zemlja etiketirala Rusiju da distribuira i primenjuje hemijsko oružje, izjavio je zamenik šefa Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne odnose Vladimir Džabarov. „Iako se... »

Malagurski: Red je da i DAEŠ uđe u Unesko (video)

Sputnik pre 1 dan
Zašto ne bi oni koji su nešto uništavali, upravo to posle i čuvali. To je apsurd i ucenjivačka ekstremistička politika: „Morate da nam date šta hoćemo, inače ćemo to da vam uništimo“. To u civilizaciji ne može da bude argument, kaže u emisiji „Sputnjik intervju“ režiser Boris... »

I jak dinar ima svoju cenu

Sputnik pre 1 dan
Visoko pozicioniranje dinara rezultat je njegovog realnog jačanja u poslednje dve godine, ali na dugi rok to neće doprineti izvozu koji je jako bitan za malu ekonomiju Srbije. Verujem da će daljim merama biti izbegnuto ili makar ublaženo dalje jačanje dinara, kaže direktor u Ekonomskom... »

Krim podseća Tursku: Setite se dogovora nakon Drugog svetskog rata

Sputnik pre 1 dan
Predsednik Vlade Krima Georgij Muradov prokomentarisao je saopštenje Ministarstva inostranih poslova Turske u kojem se navodi da je referendum za pripajanje tog poluostrva Rusiji nelegitiman, podsetivši turske vlasti na posleratni dogovor u kojem se priznaje apsolutni suverenitet Rusije nad... »

Moskva: Londonu će biti dato dovoljno vremena da zatvori Konzulat

Sputnik pre 1 dan
Velikoj Britaniji će biti dato dovoljno vremena za zatvaranje Konzulata u Sankt Peterburgu, rekao je neimenovani izvor u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije. Prema njegovim rečima, datum zatvaranja biće definisan u skladu za međunarodnim normama. Nešto ranije je Ministarstvo inostranih poslova... »

©2018 Netmark d.o.o.