Sputnik

Incko spreman da donese zakon o zabrani negiranja genocida

Sputnik pre 1 dan
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je spreman da on donese zakon o zabrani negiranja genocida, ukoliko to domaće institucije ne urade. Incko je to rekao za „Al Džaziru Balkans“, a na pitanje zašto to nije učinio do sada… »

Pacijent pobegao iz kovid bolnice u Nišu

Sputnik pre 1 dan
Muškarac star 68 godina pobegao je između subote i nedelje iz kovid bolnice u Kliničkom centru u Nišu, a policija ga je ubrzo pronašla u njegovom stanu. Kako prenose „Večernje novosti“, on je pobegao oko tri sata posle ponoći, a najpre se… »

Episkop bački Irinej: Patrijarh je zračio jevanđeljskom dobrotom

Sputnik pre 2 dana
Episkop bački Irinej rekao je u besedi da je patrijarh Irinej bio omiljen kod većine ljude, kao i da su svi „razumevali tu dobrotu, jevanđeljsku, kojom je njegova ličnost zračila“. „Umeo je da, ne samo sačuva hladnokrvnost, nego da uzvrati… »

Džon Kenedi: Misteriozna smrt 35. predsednika SAD /video/

Sputnik pre 1 dan
Pre 57 godina, 22. novembra 1963. godine, počinjen je jedan od najpoznatijih i najmisterioznijih zločina 20. veka — atentat na predsednika SAD Džona Kenedija. Smrt 35. predsednika SAD Džona Kenedija dogodila se na današnji dan u gradu Dalasu, u… »

Srbi u Sarajevu ostavili 50 milijardi maraka

Sputnik pre 2 dana
Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Sarajevo danas bez Srba koji su u tom gradu ostavili 50 milijardi konvertibilnih maraka (KM). Dodik je za „Fejs“ televiziju rekao da je iz Sarajeva otišlo 150.000 Srba koji su stanove prodali po… »

Palikuće gase požar: Globalisti nameću nova pravila /video/

Sputnik pre 2 dana
Intrigantni predlog francuskog predsednika Emanuela Makrona za temeljnu reformu globalnog ekonomskog sistema, kao i sličan koncept „velikog resetovanja“ koji je ponudio osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab, samo su prepakovani globalizam… »

Poraz Jermenije nije kraj Nagorno Karabaha /video/

Sputnik pre 2 dana
Tokom trajanja rata iz Bakua i Jerevana stizale su oprečne informacije. Poslovično, evropski mediji su ipak više „vukli“ na jermensku stranu. Barem do potpunog sloma na terenu i pada koliko strategijski, toliko i simbolički važne Šuše u… »

Ilon Mask predlaže da se na Mars bace atomske bombe

Sputnik pre 2 dana
Prva ljudska naseobina na Marsu biće izgrađena pomoću „staklenih kupola“, najavljuje izvršni direktor "Spejs Iks-a", Ilon Mask. Ilon Mask, preduzetnik i milijarder, koji je ove nedelje postao treći najbogatiji čovek na svetu, često govori o… »

Čepurin: Srbi i Rusi su postali siročad

Sputnik pre 1 dan
Bivši ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin podelio je sa Sputnjikom svoja osećanja - žalost i tugu - povodom smrti patrijarha Irineja. Kako je naveo, njegovim odlaskom nisu samo Srbi osiromašili, već je na gubitku i ruski narod. Skoro… »

Dačić za Sputnjik: Primio bih vakcinu koja ispunjava dva uslova /video/

Sputnik pre 1 dan
Sve je sad politizovano, pa i kupovina vakcina. Ne samo zbog politike, već i zbog finansija, jer je reč o prodaji više milijardi vakcina. Prednost Srbije je što možemo sa svih strana da tražimo i dobijemo vakcinu. Zato i ne treba da procenjujemo da… »

Sputnik, najnovije vesti »