Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Sorentinova nova tema: Posle pape „desničara“, moćni lider

Sputnik pre 19 sati
Volim da se bavim likovima koji su moćni, jer verujem da se iza te moći uvek krije velika melanholija, izjavio je italijanski režiser, oskarovac Paolo Sorentino, specijalni gost ovogodišnjeg, 11. filmskog festivala „Kustendorf“ na Mokroj Gori. Italijanski reditelj, scenarista i književnik... »

Pao turski vojni avion — poginula dva pilota i tehničar

Sputnik pre 19 sati
Turski mediji objavili su da se vojni trenažni avion srušio u jugozapadnom delu te zemlje i da su poginula dvojica pilota i tehničar koji je bio u letelici, prenosi AP. Navodi se da je privatna agencija „Dogan“ izvestila da se teretni avion tipa CASA turskog Ratnog vazduhoplovstva srušio u... »

Margarita Simonjan objašnjava: Šta je glavna uloga RT

Sputnik pre 20 sati
Glavna urednica RT Margarita Simonjan je izjavila u intervjuu za En-Bi-Si da je ključna uloga televizije da informiše publiku. „Cilj RT je da informiše gledalište. Ako smatrate da ’informisati‘ znači ’uticati‘, znači da je tako. Međutim, mi, kao i svaki drugi medij u svetu, želimo... »

Ovce ometaju rad američkog protivraketnog kompleksa u Rumuniji

Sputnik pre 20 sati
Ovce ometaju rad američkog protivraketnog sistema „Egis ašor“ u bazi Deveselu u Rumuniji, piše AFP. Američka vojska se požalila Ministrarstvu odbrane Rumunije na ovce koje su pasle oko strateškog kompleksa protivraketne odbrane u vojnoj bazi u Deveselu i time ometale rad sistema.... »

Da li Amerika dobija još jednu državu?

Sputnik pre 20 sati
Grupa ljudi pokrenula je inicijativu za osnivanje države Nova Kalifornija, pošto se Kalifornija, po njihovom mišljenju, „otrgla kontroli“, navodi se u Deklaraciji o nezavisnosti Kalifornije. „Nova Kalifornija je nova država u razvoju“, navodi se u dokumentu. Prema rečima pokretača... »

Stejt department o Ivanoviću: Pogledajte naše saopštenje od pre nedelju dana

Sputnik pre 21 sat
Na pitanje koje je Tanjug postavio Stejt departmentu povodom ubistva Olivera Ivanovića — šta je bio povod da 10. januara izda upozorenje zbog terorizma na Kosovu, i kako sada vide bezbednosnu situaciju na KiM — u američkom Državnom sekretarijatu Tanjug su, umesto odgovora, uputili na isto to... »

Nemački mediji: Sever Kosova — mafijaška crna rupa

Sputnik pre 21 sat
U hibridnoj vladavini severom Kosova učestvuju Beograd, Priština, međunarodne misije i kriminal, pišu nemački mediji, a prenosi „Dojče vele“. Godinama se zna da u takvom biotopu cvetaju mafijaške strukture, piše štampa na nemačkom o ubistvu Olivera Ivanovića. „Smrt u bastionu... »

Sestra Olivera Ivanovića: Zna li Srbija kakvog je junaka izgubila?

Sputnik pre 22 sata
Sestra Olivera Ivanovića, Nataša Ivanović Ilić, oglasila se na Tviteru nakon ubistva lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda. „Ponosni smo što smo te takvog imali! Zna li Srbija kakvog je junaka izgubila?“, napisala je ona. Nisu bile dovoljne molbe…ni suze…ni... »

U Turskoj počela izgradnja prijemnog terminala „Turskog toka“

Sputnik pre 22 sata
U području primorskog gradića Midije u Turskoj počela je izgradnja prijemnog terminala gasovoda „Turski tok“, saopštila je pres-služba kompanije „Saut strim transport“. „U okviru realizacije projekta ’Turski tok‘ počela je 17. januara izgradnja prijemnog gasnog terminala na... »

Borisov: Jedan metak i situacija se dramatično promenila

Sputnik pre 22 sata
Bugarski premijer Bojko Borisov upozorio je danas u Evropskom parlamentu da je situacija na Balkanu krhka i da je „jedan metak dovoljan da dramatično promeni situaciju“. „Videli ste šta se juče dogodilo, samo jedan metak i situacija se promenila dramatično“, rekao je Borisov, prenosi AP.... »

©2018 Netmark d.o.o.