Sputnik, najnovije vesti

Amfilohije: Oduzećemo Orden Svetog Save ministru odbrane

Sputnik pre 3 sata
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je večeras u Pljevljima da će Sinod Srspke pravoslavne crkve oduzeti oreden Svetog Save ministru odbrane Predragu Boškoviću, kojim ga je odlikovao za doprinos koji je dao u izgradnji hrama Svetog… »

Vladika Grigorije otkriva: Patrijarh posle SAD dolazi u Crnu Goru, gde se dešava čudo! /video/

Sputnik pre 3 sata
Episkop Diseldorfa i Nemačke Grigorije otkrio je za Sputnjik da je bio kod patrijarha Irineja, koji mu je preneo poruku da će posle unapred zakazane posete Americi, otići u Crnu Goru na litije protiv naopakog Zakona o veroispovesti. Vladika Grigorije… »

Crna Gora ne posustaje, na litiji i 11 vernika iz Srbije koji su pešačili 12 dana

Sputnik pre 4 sata
Širom Crne Gore održani su molebani i litije za odbranu svetinja. Veliki broj ljudi ponovio se okupio u svim crnogorskim gradovima, a zanimljivo je da je litiji u glavnom gradu prisustvovalo i 11 vernika iz Velike Plane koji su do Podgorice pešačili… »

Amerika preti, ali se ipak boji uvođenja sankcija "Rosnjeftu"

Sputnik pre 3 sata
Iako su SAD pretile da će uvesti sankcije Rosnjeftu zbog prodaje venecuelanske nafte, potezi američke administracije su ipak su ostali ograničeni na mere protiv njene švajcarske ćerke- kompanije Rosnjeft Trejding. Ovo, s druge strane, nije sprečilo… »

Putin, Merkelova i Makron naglasili značaj neutralisanja terorizma u Siriji

Sputnik pre 4 sata
Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron zajedno su danas razgovarali sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o situaciji u sirijskoj provinciji Idlib, saopštio je novinarima portparol nemačke vlade Štefen Zajbert… »

Sve se izokrenulo: Srbin je Srbinu postao ─ vuk

Sputnik pre 4 sata
Srbija je kao društvo izgubila crtu solidarnosti i socijalne odgovornosti koju je imala pre nekoliko decenija. Danas svako gleda samo svoja posla, odnosno kako će on i njegova porodica preživeti. Novac je vrhovni ideal, odnosno gomilanje bogatstva i… »

Pisac iz Herceg Novog sprema atrakciju: Razglednice sa litija za turiste

Sputnik pre 5 sati
Danas je pitanje časti biti u litijama, kojima se brane svetinje u Crnoj Gori, sada je biti ili ne biti, kaže za Sputnjik crnogorski književnik Nikola Malović, koji najavljuje i da će štampati razglednice sa litija u Herceg Novom. „Ja sam svedok… »

Ledeni asteroid preti Zemlji, naučnici predlažu rešenje

Sputnik pre 4 sata
Ledeni asteroid „Apofis“ proleteće pored Zemlje 2029. godine. Iako naučnici isključuju mogućnost sudara, američki inženjeri sa Masačusetskog tehnološkog univerziteta su, predostrožnosti radi, razvili strategiju koraka koje bi primenili ako bi… »

Bugarski premijer: Država usporava tempo uvođenja evra

Sputnik pre 4 sata
Premijer Bugarske Bojko Borisov izjavio je da će uvođenje evra biti za dobro zemlje, ali je ponovo naglasio da želi da postigne konsenzus o ovom pitanju. „Potpisali smo sporazum sa EU kojim smo se obavezali da ćemo uvesti evro. Takvu odluku ne treba… »

Vlasnici „Samsung“ telefona dobili su misterioznu poruku, sada je objašnjeno o čemu se radi

Sputnik pre 4 sata
Na hiljade vlasnika „Samsung galaksi“ telefona dobili su čudnu poruku preko servisa „Nađi moj telefon“ (Find my phone) u kojoj je bio napisan samo broj jedan. Misteriozna poruka je stigla preko „Samsungovog“ servisa, što je mnoge vlasnike… »

Vesti dana »