Sputnik, najnovije vesti

Mediji: Priveden Slaviša Kokeza

Sputnik pre 31 minuta
Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, priveden je na informativni razgovor u svojstvu građanina na osnovu različitih navoda Ace Bosanca, ali i drugih operativnih saznanja, objavili su srpski mediji. Prema prvim nezvaničnim informacijama… »

Nemački diplomata: Tri uslova za završetak „Severnog toka 2“

Sputnik pre 31 minuta
Šef Minhenske konferencije o bezbednosti Volfgang Išinger napisao je u članku za „Špigl“ pod kojim uslovima će Rusija moći da završi izgradnju gasovoda „Severni tok 2“. Išinger je podsetio da trenutno neke zemlje Evropske unije i… »

Ruski Centar „Vektor“: Visok nivo antitela ne garantuje zaštitu od kovida

Sputnik pre 1 sat
Visok nivo antitela ne garantuje efikasnu zaštitu protiv kovida 19, izjavila je za v. d. zamenika generalnog direktora za naučno-metodološki rad i međunarodnu saradnju ruskog Državnog naučnog centra za virologiju i biotehnologiju „Vektor“… »

Nenad Pavlović o filmu „Trag divljači“: Vreme je da se moj otac Živojin Pavlović vrati iz zaborava

Sputnik pre 50 minuta
Prva klapa filma koji je baziran na delima reditelja, slikara i pisca Živojina Pavlovića „Trag divljači“ pašće 1. marta posle sedam godina pripreme, a njegov sin Nenad Pavlović, koji je ujedno koscenarista i reditelj ovog filma, za Sputnjik… »

Poslanik EP predložio nove sankcije Rusiji zbog „špijunaže“

Sputnik pre 1 sat
Bugarski evroposlanik Angel Džambazki pokrenuo je pitanje mogućnosti proširenja sankcija Rusiji zbog „špijunskih aktivnosti Moskve“ u ovoj zemlji, piše RT, pozivajući se na apel Evropskoj komisiji. Parlamentarac je upitao da li Evropska komisija… »

Američki mediji: Rusija neće ponoviti „poniženje“ iz vremena Gorbačova

Sputnik pre 2 sata
Rusija bi želela ukidanje zapadnih sankcija i uspostavljanje konstruktivnih, čak i partnerskih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali neće zbog toga poći na jednostrane ustupke i pristaće na izgradnju takvih odnosa samo pod svojim uslovima… »

Rusija lansirala satelit „Arktika-M“ sa Bajkonura /video/

Sputnik pre 2 sata
Sa kosmodroma „Bajkonur“ lansirana je raketa-nosač „Sojuz 2.1b“ sa prvim ruskim satelitom „Arktika-M“ za praćenje klime i životne sredine u arktičkom regionu. Satelit će prikupljati meteorološke podatke iz polarnog regiona Zemlje, koji… »

Srbi iz NBA otkrili šta im najviše nedostaje iz domovine /video/

Sputnik pre 1 sat
Srpski košarkaši iz NBA lige otkrili su šta im najviše nedostaje iz Srbije. Nekima nedostaje tradicionalna srpska kuhinja, nekome noćni život, a nekome zavičaj... Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović govorili su o… »

Miha nokautirao bivši klub, pa pričao o Sanremu i kako je bolji pevač od Ibre

Sputnik pre 2 sata
Gde je Siniša Mihajlović tu je vrhunski provod zagarantovan. Sa harizmatičnim srpskim stručnjakom koji je sa Bolonjom pobedio svoj bivši klub Lacio - 2:0, nikada nije dosadno. Potvrdilo se to na konferenciji posle utakmice 24. kola Serije A u kojoj… »

Međunarodna rejting agencija upozorava: Pada cena zlata

Sputnik pre 4 sati
Međunarodna rejting agencija „Fič“ predviđa da će cena zlata ove godine pasti sa 1.734 na 1.600 dolara za uncu, a 2022. godine smanjiti se na 1.400 dolara „zbog povećane tražnje usled investicionih tokova i kupovine od centralne banke“… »

Vesti dana »