Sputnik, najnovije vesti

Ruski senator: NATO koristi optužbe protiv Moskve kao izgovor za svoja dejstva na Crnom moru

Sputnik pre 13 minuta
NATO iza optužbi o pojačanoj aktivnost Rusije u Crnom moru skriva povećavanje sopstvenog prisustva, izjavio je ruski senator sa Krima Sergej Cekov za Sputnjik. „Rusija na Krimu i u crnomorskom regionu deluje isključivo u okviru zaštite svoje… »

Leči čovečanstvo ili zarađuje od bolesti: Kako je Gejts postao vođa nauke i „portparol virusa“

Sputnik pre 31 minuta
Bil Gejts je opet ustalasao javnost proročkim tezama o virusima. Ne onim kompjuterskim kojih se osnivač „Majkrosofta“ odavno manuo, već „pravim“, biološkim, kojima se bavi godinama i zbog čega je podelio javnost. Kako je ovaj kompjuterista… »

Blic: „Fajzer“ i „Biontek“ danas predaju dokumentaciju za registraciju vakcine u Srbiji

Sputnik pre 1 sata
Kompanije Fajzer i Biontek danas će predati danas Agenciji za lekove i medicinska sredstva neophodnu dokumentaciju za registraciju vakcine u Srbiji, saznaje Blic. Ovo je juče dogovoreno na sastanku koji su predstavnici ove kompanije imali sa… »

Trampov poker na sve ili ništa: Džoker protiv Pentagona da bi oslobodio društvene mreže

Sputnik pre 1 sata
Objava predsednika SAD da će, ukoliko ne bude ukinuta mera koja štiti kompanije — vlasnike društvenih mreža od odgovornosti za korisnički sadržaj, staviti veto na zakon kojim se utvrđuje vojni budžet za 2021. godinu, partija je pokera u kojoj… »

Zakuvava se u Skoplju: Pokušaj rušenja Zaeva do 15. decembra — zbog bugarskog pitanja /video/

Sputnik pre 1 sata
Pitanje poverenja makedonskoj Vladi očekuje se do 15. decembra. Jasni su i precizni uslovi opozicije koja upozorava Vladu Makedonije da se neće tako lako dopustiti da se preko Sobranja prelomi priča oko potvrđivanja nekog novog ugovora sa Bugarskom… »

Centar Partizana: Prošli smo kroz pakao

Sputnik pre 1 sata
Košarkaši Partizana su prošli kroz buran period na početku sezone, a posle promene trenera stigle su i bolje igre. Sistem koji je Vlado Šćepanović pokušao da ustanovi nije dao rezultat pa je razlaz njega i kluba bio neizbežan. Poziciju šefa… »

Habib govorio o povratku, Makronu i „stotinu miliona dolara“

Sputnik pre 1 sata
Habib Nurmagomedov, penzionisani MMA borac govorio je o šansama da se vrati u oktagon. Dagestanac je posle trijumfa nad Džastinom Gejdžijem i nove odbrane pojasa u lakoteškoj kategoriji u UFC odlučio da napusti sport. Jedan od razloga za njegovo… »

„Bolje ti je da pokupiš svoje slike“: Fotograf otkriva šta se desilo sa misterioznim monolitom u Juti

Sputnik pre 1 sata
Krajem novembra, rendžeri u Juti našli su misteriozni monolit na zabačenom mestu. Manje od nedelju dana kasnije, čudni monolit je nestao, što je izazvalo razne spekulacije. Fotograf koji je misterioznu strukturu slikao, ispričao je svoju verziju… »

Hvala što ste bombardovali Srbe! Čime je Albance zadužio Bajdenov sin

Sputnik pre 2 sata
Na Kosovu se još od 1999. godine kreira kult Amerike i NATO - atlantistička religija koja ima svoje bogove. To je deo političkog folklora Kosova i žele da pokažu da su veći Amerikanci od samih Amerikanaca – komentariše politikolog sa KiM Stefan… »

Rusija: Kijev pokušava da zapuši usta Donbasu o zverstvima ukrajinskih nacionalista

Sputnik pre 2 sata
Predsednik Odbora Državne dume Rusije za međunarodne odnose Leonid Slucki smatra da je izjava šefa ukrajinske diplomatije Dmitrija Kulebe o bojkotu sastanka u Savezu bezbednosti Ujedinjenih nacija uz učešće predstavnika Donjecke i Luganske Narodne… »

Vesti dana »