Sputnik, najnovije vesti

Ruska pretnja ponovo na dnevnom redu NATO-a

Sputnik pre 1 sat
Ruska pretnja, kosmička strategija i jačanje Kine — samo su neke od tema današnjeg ministarskog sastanka zemalja članica NATO-a, kojim se završavaju pripreme za samit lidera Alijanse u Londonu početkom decembra ove godine. Eksperti smatraju da će… »

Zašto se stranci sve više leče u Rusiji

Sputnik pre 1 sat
Sve više ljudi iz inostranstva dolazi u Rusiju na lečenje. Samo u poslednjih šest meseci ove godine državu je posetilo više od pola miliona stranaca. Broj pacijenata iz inostranstva je povećan dva puta u odnosu na prošlu godinu. Uskoro Rusija može… »

Priča sa srećnim krajem: Mali Brazilac radi domaći u prodavnici elektronike /video/

Sputnik pre 1 sat
Desetogodišnji dečak iz Brazila snimljen je kako pomoću tableta izloženog u prodavnici radi domaće zadatke. Video je snimljen u tržnom centru u Brazilu i već ima više od 468 miliona pregleda na Tviteru. Na snimku se vidi učenik petog razreda… »

Ruski ambasador: Nije doneta odluka o integraciji BiH u NATO

Sputnik pre 1 sat
Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov izjavio je večeras da Program reformi BiH, koji je usvojen na sednici Predsedništva BiH, nije u vezi sa integracijom BiH u NATO. Ivancov je istakao da to nije Godišnji nacionalni program, te da taj… »

Etiopija zatražila od Francuske nuklearne rakete

Sputnik pre 1 sat
Francuski magazin „Point“ objavio je obraćanje premijera Etiopije Abija Ahmeda Alija predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, sa molbom da mu pomogne u jačanju etiopske Ratne mornarice, tako što bi joj dao savremeni arsenal oružja, uključujući… »

Estonija diže napetost između Rusije i Zapada, a Moskva poručuje: Manite se glupiranja sa istorijom

Sputnik pre 2 sata
Estonija traži da joj Rusija vrati navodno anektirane teritorije, da bi ratifikovala sporazum o granici. Iz Moskve poručuju da su ovakve poruke neprihvatljive i da bi Estoniji bilo bolje da se mane „glupiranja sa istorijom“. Pretenzije na vraćanje… »

Ruskoj vojsci stiže Armata — najpametniji tenk na svetu /foto, video/

Sputnik pre 2 sata
Krajem ove ili početkom iduće godine ruska vojska će dobiti tenk nove generacije T-14 „Armata“, koga eksperti smatraju čudom vojne tehnologije i najpametnijim tenkom na svetu. Novi ruski supertenk je nadmoćniji od svih tenkova kojima raspolažu… »

Majk Pompeo podnosi ostavku?

Sputnik pre 2 sata
Aktuelni državni sekretar SAD Majk Pompeo bi uskoro mogao da podnese ostavku i napusti tim Donalda Trampa, piše magazin „Tajm“, pozivajući se na neimenovane izvore. Prvobitno je Pompeo očekivao da će ostati na svojoj funkciji do proleća naredne… »

Država „Velikog brata“? Španija počinje da prati građane u kontroverznoj studiji

Sputnik pre 2 sata
Milioni Španaca biće praćeni ove nedelje preko njihovih mobilnih telefona, u okviru kontroverzne vladine studije, koja je osmišljena radi prikupljanja informacija o tome gde građani putuju, i u cilju „poboljšanja javnih usluga“. Nacionalni zavod… »

Skandal u hrvatskoj vojsci, piloti prevozili švercera oružja

Sputnik pre 2 sata
U hrvatskoj vojsci izbio je novi skandal, pošto su trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom civilne i vojne policije. Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem, a policija je pretresom… »

Vesti dana »