RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Američki ambasador ponovo prekršio pravila diplomatije

RTV pre 58 minuta
RTV: Američki ambasador ponovo prekršio pravila diplomatije
BEOGRAD - Kao i u većini slučajeva kada bi američki ambasador Kajl Skot prešao zamišljenu liniju diplomatskih obzira prema Srbiji ili kada bi svojim rečima povredio osećanja dobrog dela ovdašnjih građana i ovoga puta su usledila reagovanja, kako zvaničnika tako i javnosti, piše danas... »

Vučić u Vrnjačkoj Banji počeo obilazak Raškog okruga

RTV pre 11 minuta
RTV: Vučić u Vrnjačkoj Banji počeo obilazak Raškog okruga
VRNJAČKA BANJA - Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Raškog okruga, a prva tačka je Vrnjačka Banja, u kojoj je posetio Dom zdravlja "Dr Nikola Džamić". Vučića su, ispred Doma zdravlja, dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnik... »

Dačić: Do dogovora s Prištinom neće doći, jer Albanci to ne žele

RTV pre 1 sat
RTV: Dačić: Do dogovora s Prištinom neće doći, jer Albanci to ne žele
BEOGRAD - Do dogovora sa Prištinom neće doći, jer Albanci to ne žele, ocenio je ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić. On je za BN televiziju rekao da razgraničenje Kosova nije ideja od juče, da se o tome priča godinama unazad i da je Srbija 2005. godine imala ponudu od... »

Ne pristati na zahteve SAD i EU o Kosovu

RTV pre 1 sat
RTV: Ne pristati na zahteve SAD i EU o Kosovu
BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji apelovalo je na predsednika Aleksandra Vučića da ne pristane na zahteve SAD i EU da se ove godine potpiše sporazum s Prištinom. U otvorenom pismu Vučiću, oni mole da ne pristane na, kako kažu, ucene i laži Amerike i... »

Komemoracija i sahrana Šabana Šaulića

RTV pre 6 sati
RTV: Komemoracija i sahrana Šabana Šaulića
BEOGRAD - Sahrana pevača Šabana Šaulića biće obavljena danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Pre toga, u 11 sati u Skupštini grada Beograda, biće održan komemorativni skup povodom tragične smrti pevača, prenela je RTS. Šaban Šaulić, "kralj narodne... »

Na sednici vlade nije bilo reči o sukobu Dačića i Popovića

RTV pre 2 sata
RTV: Na sednici vlade nije bilo reči o sukobu Dačića i Popovića
BEOGRAD - Polemika između ministra Ivice Dačića i Nenada Popovića oko toga šta bi trebalo da bude državna politika o Kosovu i Metohiji - razgraničenje, kao što kaže Dačić ili stav da je "celo Kosovo Srbija, ni metar manje", što zastupa Popović, nije dobila epilog na sednici vlade u... »

Oslobođeni Srbi koji su uhapšeni na Haitiju

RTV pre 1 sat
RTV: Oslobođeni Srbi koji su uhapšeni na Haitiju
VAŠINGTON - Petorica Amerikanaca i dvojica Srba, koji su bili uhapšeni na Haitiju zbog navodnog nelegalnog posedovanja oružja, vraćeni su u SAD, potvrđeno je Glasu Amerike u ambasadi Srbije na Kubi koja je nadležna za Haiti. U ambasadi Srbije je rečeno da su dvojica Srba angažovana u... »

Izrael lansirao prvu bespilotnu letelicu na Mesec

RTV pre 1 sat
RTV: Izrael lansirao prvu bespilotnu letelicu na Mesec
KEJP KANAVERAL - Izrael je lansirao prvu bespilotnu letelicu na Mesec, a ako misija bude uspešna, postaće četvrta zemlja, posle SAD, Rusije i Kine, kojoj je to pošlo za rukom. Letelica je lansirana iz Floride rano jutros, a na raketi Falkon 9 u vlasništu Ilona Maska. Na Mesec bi trebalo da... »

Najhladniji grad na svetu, temperatura i do -64

RTV pre 2 sata
RTV: Najhladniji grad na svetu, temperatura i do -64
JAKUTSK - Najhladniji naseljeni grad je Jakutsk, pestonica Republike Jakutije, u Rusiji (nekadašnji deo Sibira). Tamo je prosečna januarska temperatura oko -40 stepeni, a nekada se spusti i do -64. Žalimo se da nam zima predugo traje i da više ne možemo da podnesemo hladnoću. A znamo li koje... »

Ko se i kako ovajdio od tužbi rezervista?

RTV pre 1 sat
RTV: Ko se i kako ovajdio od tužbi rezervista?
BEOGRAD - Vojno pravobranilaštvo obratilo se Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ogorčeno zbog načina izvršenja u postupcima koje su dobili ratni vojni rezervisti protiv države, pišu "Novosti". Umesto dobrovoljnih izvršenja, za koje je... »

©2019 Netmark d.o.o.