RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Vučić: Susret s Makronom od izuzetnog značaja

RTV pre 1 minut
RTV: Vučić: Susret s Makronom od izuzetnog značaja
PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjuje da će njegov današnji sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makoronom biti od velike važnosti za Srbiju, budući da je predsednik Francuske jedan od dve najvažnije figure u Evropi i svetu. "Predsednik Makron uživa ogroman lični ugled... »

Po Poslovniku i merenje minuta

RTV pre 1 sat
RTV: Po Poslovniku i merenje minuta
BEOGRAD - U Skupštini Srbije nastavak rasprave o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu danas je obeležilo javljanje poslanika po povredama Poslovnika, pa su tako predsedavajućem merili koliko je kome dao minuta za postavljanje poslaničkih pitanja. Nakon završetka dela sednica za... »

Pariz: Samit svetskih lidera, uz jake mere bezbednosti

RTV pre 1 sat
RTV: Pariz: Samit svetskih lidera, uz jake mere bezbednosti
PARIZ - U Parizu se danas okupilo više od 50 šefova država i vlada kako bi prisustvovali Samitu o klimatskim promenama, na kome se očekuje novi podsticaj borbi protiv globalnog zagrevanja. Samit obezbeđuje oko 3.100 pripadnika obezbeđenja. Kako javlja AP, obezbeđenje uključuje i patrolne... »

Troje uhapšeno zbog zoupotreba u niškoj vojnoj bolnici

RTV pre 30 minuta
RTV: Troje uhapšeno zbog zoupotreba u niškoj vojnoj bolnici
NIŠ - U zajedničkoj akciji Vojne policije, Vojnobezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa Zdravstvenom inspekcijom, privedene su tri osobe zbog osnova sumnje da su počinile više krivičnih dela u Vojnoj bolnici Niš.... »

Crna Gora dobila međunarodni kod za crnogorski jezik

RTV pre 5 sati
RTV: Crna Gora dobila međunarodni kod za crnogorski jezik
BEOGRAD - Crna Gora dobila je međunarodni kod za crnogorski jezik u okviru ISO 639 međunarodnog standarda, pišu današnje Novosti. Tu informaciju saopštio je direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurđe Crnojević" sa Cetinja Bogić Rakočević, navodeći da će oznaka za crnogorski jezik... »

Amnesti: EU saučesnik u zlostavljanju migranata u Libiji

RTV pre 4 sata
RTV: Amnesti: EU saučesnik u zlostavljanju migranata u Libiji
LONDON - Zemlje članice Evropske unije su saučesnice u zlostavljanju migranata u Libiji, navodi organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" (AI) u danas objavljenom izveštaju. AI u najnovijem izveštaju optužuje EU da zatvara oči pred brutalnim taktikama libijske obalske... »

Fabrici: Ključna uloga lokalnih samouprava u pristupanju EU

RTV pre 1 sat
RTV: Fabrici: Ključna uloga lokalnih samouprava u pristupanju EU
BEOGRAD - Lokalne samouprave imaju posebnu odgovornost za dobru upravu, bolje usluge građanima, na osnovu principa transparentnosti i delotvornosti, kao i ključnu ulogu u procesu pristupanja Evropskoj uniji, izjavio je danas šef Delegacije EU Sem Fabrici. "U fazi smo napretka u pregovorima, juče... »

Šojgu: Deo ruskog kontingenta već se vraća iz Sirije

RTV pre 4 sata
RTV: Šojgu: Deo ruskog kontingenta već se vraća iz Sirije
MOSKVA - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su određeni elementi ruskog vojnog kontingenta u Siriji već započeli povratak u Rusiju, javila je ruska agencija RIA Novosti, a prenosi Rojters. Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je u ponedeljak Ministarstvu odbrane povlačenje... »

Oprez zbog novog virusa "Spajder"

RTV pre 2 sata
RTV: Oprez zbog novog virusa "Spajder"
BEOGRAD - Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić upozorila je danas na sve češće i masovnije sajber napade, te poručila da to nalaže dodatno jačanje kapaciteta u oblasti digitalne bezbednosti. Matić je to izjavila povodom upozorenja Nacionalnog... »

Zaev: Makedonija će podržati Kosovo "u svim procesima"

RTV pre 25 minuta
RTV: Zaev: Makedonija će podržati Kosovo "u svim procesima"
PRIŠTINA - Makedonski premijer Zoran Zaev danas je, upitan da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u UNESKO-u, izjavio da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima". "Istovremeno, znate da je i Republika Srbija naš sused tako da je važno dobrosusedstvo sa svim... »

Pismo Makrona Vučiću: Dolazim u Srbiju

Vesti online  pre 2 sata  još 13 povezanih

Skupština završila rad, sutra takođe o amandmanima

Blic  pre 16 sati  još 13 povezanih

Teo se vratio i pogodio za pobedu Klipersa!

B92  pre 5 sati  još 12 povezanih

Pariz: Samit svetskih lidera, uz jake mere bezbednosti

Večernje novosti  pre 1 sat  još 11 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.