RTV

AKTUELNO: Delta soj napada nevakcinisane mlade ljude, više od 200 pacijenata na respiratorima

RTV pre 29 minuta
BEOGRAD - Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 899.485 osoba, a zabeleženo je 7.966 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 5.401 hospitalizovan… »

Brnabić: Gutereš mi je rekao da za UN Kosovo nije država

RTV pre 18 minuta
NJUJORK - Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je večeras da joj je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterešu razgovoru u Njujorku rekao da za Svetsku organizaciju Kosovo nije država, zbog čega je taj razgovor bio posebno značajan za… »

Patrijarh danas dolazi u Berane, pred ustoličenje Metodija

RTV pre 35 minuta
BEOGRAD - Patrijarh srpski Porfirije putuje danas u Crnu Goru kako bi predvodio ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija u manastiru Đurđevi stupovi. Ustoličenje episkopa Metodija planirano je u nedelju, 26. septembra, u manastiru… »

Abas: Izrael ima godinu da se povuče sa okupiranih teritorija

RTV pre 35 minuta
NJUJORK - Palestinski predsednik Mahmud Abas je u obraćanju pred Generalnom skupštinom UN dao Izraelu jednogodišnji rok da se povuče sa okupiranih palestinskih teritorija ili u protivnom palestinska vlast više neće priznavati hebrejsku državu u… »

Sunčano i toplo do 29 stepeni

RTV pre 4 sati
BEOGRAD - Danas će u Srbiji jutro biti hladno, po kotlinama i dolinama reka mestimicno kratkotrajna magla. Tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine. Vetar slab promenljiv, na istoku slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od… »

Države sa različitih meridijana žele saradnju sa Srbijom

RTV pre 29 minuta
NJUJORK - Države sa različitih meridijana poštuju i žele saradnju sa Srbijom i sve više se interesuju za otvaranje ambasada u našoj zemlji, izjavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, koji je tokom tri dana u Njujorku održao do sada 25… »

Vremeplov: Rođen američki pisac Vilijam Fokner

RTV pre 4 sati
BEOGRAD - Na današnji dan 1897. rođen je američki pisac Vilijam Fokner, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1949. Prikazivao je društvenu istoriju američkog Juga. Smatra se najvećim američkim prozaistom. Dela: romani "Sartoris", "Buka i bes"… »

Deca ozbiljni prenosioci bolesti, imamo i dva slična virusa

RTV pre 18 minuta
NIŠ - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se broj zaražene dece menja iz sata u sat, da ima dosta pozitivne školske dece i da su po ovom što se sada vidi oni ozbiljni prenosioci bolest. "Sa druge strane pojavila su se još dva virusa koja… »

Euleks: Prisutni smo na prelazima Jarinje i Brnjak od 20. septembra

RTV pre 23 minuta
PRIŠTINA - Specijalizovane policijske jedinice Euleksa raspoređene su od 20. septembra u izviđačkoj ulozi na prelazima Jarinje i Brnjak, kako bi pratili bezbednosnu situaciju na terenu, saopšteno je iz te misije. Na pitanje Kosovo onlajn da li će… »

Priština zatražila od Jermenije da prizna Kosovo

RTV pre 17 minuta
NJUJORK - Ministarka spoljnih poslova u privremenim prištinskim institucijama Donika Gervala zatražila je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Jermenije Araratom Mirzojanom u Njujorku da ta zemlja prizna samoproklamovanu nezavisnost Kosova. Kako je… »

RTV, najnovije vesti »