RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Lokalni izbori u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

RTV pre 3 sata
RTV: Lokalni izbori u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli
BEOGRAD - U Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli danas će biti održani lokalni izbori. Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvovaće osam lista, a pravo glasa ima 16.483 birača. Glasaće se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine. Prva na glasačkom listiću na izborima u... »

Vremeplov: Rođen Kralj Aleksandar I Karađorđević

RTV pre 7 sati
RTV: Vremeplov: Rođen Kralj Aleksandar I Karađorđević
NOVI SAD - Na današnji dan 1888. godine rođen je kralj Aleksandar I Karađorđević - Kralj Ujedinitelj. Od 1921. do 1929. vladar Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, od 1929. do 1934. Jugoslavije. Školovao se u Švajcarskoj, Rusiji i na francuskoj vojnoj akademiji Sen-Sir. Postao je... »

Koncert ansambla narodnih igara i pesama

RTV pre 4 minuta
RTV: Koncert ansambla narodnih igara i pesama
NOVI SAD - Koncert ansambla narodnih igara i pesama akademskog kulturno-umetničkog društva univerziteta u Novom Sadu "Sonja Marinković" sa gostima - KUD "Branko Radičević" iz Beške održaće se danas sa početkom u 19,00 sati u velikoj sali Poslovnog centra Nis Gazprom Njeft-a. Koncert se... »

Akademac: Dobri duh galerije

RTV pre 34 minuta
RTV: Akademac: Dobri duh galerije
NOVI SAD - Galerija Matice srpske je oduvek stimulisala studente ne bi li postala još jedno mesto njihove edukacije. Zahvaljujući blizu 9000 umetničkih predmeta u opsegu od 16. do 21. veka, upravnica Tijana Palkovljević Bugarski, kaže za Akademac - da je muzej jako dobra platforma za rast.... »

Još jedna akcija besplatnih pregleda

RTV pre 1 sat
RTV: Još jedna akcija besplatnih pregleda
NOVI SAD - Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane da danas od 8 do 16 časova, u zdravstvenim ustanovama širom zemlje obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da obave oftalmološki i... »

Obično, a vrhunski - Koje su osobine koje običnog violinistu pretvaraju u vrhunskog

RTV pre 2 sata
RTV: Obično, a vrhunski - Koje su osobine koje običnog violinistu pretvaraju u vrhunskog
NOVI SAD - Izuzetan talenat za sviranje omogućio je Kristini Marušić da preskoči razrede u školi i upiše Akademiju umetnosti sa samo 16 godina. Kroz njen portret razumećete koje su to osobine koje običnog violinistu pretvaraju u vrhunskog. "Obično, a vrhunski", nedelja 16. decembar, 9:40... »

Kraj restrikcija vode na području Novog Sada

RTV pre 7 sati
RTV: Kraj restrikcija vode na području Novog Sada
NOVI SAD - JKP "Vodovod i kanalizacija" obaveštava javnost da su kompletni radovi na spajanju dovodnika preko novog Žeželjevog mosta gotovi. Sve restrikcije u vodosnabdevanju se obustavljaju. "Svim sugrađanima se ovom prilikom zahvaljujemo na strpljenju i razumevanju zbog kompleksnih i zahtevnih... »

Osma žrtva protesta u Francuskoj

RTV pre 1 dan
RTV: Osma žrtva protesta u Francuskoj
PARIZ - Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane saopštio je danas da je još jedna osoba poginula u protestima pokreta "žuti prsluci", čime je broj poginulih od početka protesta sredinom novembra porastao na osam. Kastane je na svom nalogu na Tviteru naveo da je poslednja žrtva... »

Protest opozicije u Beogradu

RTV pre 10 sati
RTV: Protest opozicije u Beogradu
BEOGRAD - Deo opozicije okupljen u Savezu za Srbiju ponovo je večeras, kao i prošle subote, organizovao protest, na kojem su, kod Filozofskog fakulteta, govorili akademik Dušan Teodorović i glumac Tihomir Stanić, a potom su učesnici krenuli u šetnju. Na čelu kolone je bio transparent, kao i... »

Sneg će padati večeras i sutra

RTV pre 14 sati
RTV: Sneg će padati večeras i sutra
NOVI SAD - U većem delu Srbije do kraja dana i u toku noći očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 20 do 50 centimetara, dok će u Banatu biti i veći. Sutra ujutro i pre podne očekuje se slabljenje i prestanak snega. Kako se navodi u upozorenju objavljenom na sajtu Republičkog... »

©2018 Netmark d.o.o.