RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Počinje 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga

RTV pre 40 minuta
RTV: Počinje 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga
BEOGRAD - Pesnik i akademik Matija Bećković otvoriće danas 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga, a u ime zemlje počasnog gosta Maroka prisutne će pozdraviti istoričar i pisac Abdulah Busuf. Do 28. oktobra, pod sloganom "Radost čitanja", na površini od 30.000 kvadratnih metara... »

Vremeplov: Nacisti u Kragujevcu streljali više hiljada civila

RTV pre 8 sati
RTV: Vremeplov: Nacisti u Kragujevcu streljali više hiljada civila
BEOGRAD - Na današnji dan 1941. godine nemačka "kaznena ekspedicija" streljala je u Kragujevcu u Drugom svetskom ratu, u znak odmazde, više hiljada srpskih civila. Povod za streljanje bili su nemački gubici u borbi sa jedinicama pokreta otpora 16. oktobra na putu Kragujevac - Gornji Milanovac. U... »

Prvakinje sveta stižu u Beograd

RTV pre 34 minuta
RTV: Prvakinje sveta stižu u Beograd
BEOGRAD - Srpske odbojkašice koje su juče u Japanu postale prvakinje sveta vraćaju se danas u Beograd, u 22,15 sati letovima iz Tokija preko Moskve, saopštio je Odbojkaški savez Srbije. Na aerodromu "Nikola Tesla" neće biti konferencije za novinare, ali će predstavnici medija biti u prilici... »

Dačić: Nema razloga za prevremene izbore, bez dogovora Kosovo ne može u Interpol

RTV pre 8 sati
RTV: Dačić: Nema razloga za prevremene izbore, bez dogovora Kosovo ne može u Interpol
BEOGRAD - Nema nijednog valjanog razloga za traženje prevremenih izbora, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić u intervjuu za "Kurir". On je, međutim poručio da je SPS uvek spreman za izbore i dodao da, ukoliko postoje oni koji iznova postavljaju pitanje legitimiteta,... »

SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom

RTV pre 10 minuta
RTV: SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom
ELKO, Nevada - Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum. Međutim, američki predsednik nije, kako je navela agencija AP, ponudio nijedan primer tog kršenja. "Rusija krši sporazum. Oni ga krše... »

Srbija može do "Turskog toka"

RTV pre 8 sati
RTV: Srbija može do "Turskog toka"
BEOGRAD - Srbija se može povezati sa gasovodom koji do Turske ide preko Crnog mora, izjavio je za "Večernje novosti" predsednik "Gasproma" Aleksej Miler. Projekat "Turski tok" pretpostavlja izgradnju dva kraka gasovoda iz Rusije do Turske, preko Crnog mora, rekao je on i dodao da će sa prvog... »

Serija koncerata za decu - Simfonijska bajka "Peća i vuk"

RTV pre 51 minuta
RTV: Serija koncerata za decu - Simfonijska bajka "Peća i vuk"
NOVI SAD - U saradnji sa Fondacijom "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture", Vojvođanski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Mikice Jevtiće, realizovaće dva koncerta za decu. Mesto održavanja je u Sinagogi 22. oktobra u 18 časova, 23. oktobra u 14 časova i jedan koncert u... »

Akademac: "Mreže mladih lidera"

RTV pre 1 sat
RTV: Akademac: "Mreže mladih lidera"
NOVI SAD - Na prvom programu Radio-televizije Vojvodine danas će biti emitovana nova emisija iz serijala "Akademac". Emisija počinje u 13.30 časova na prvom programu RTV. Cilj emisije jeste povezivanje, umrežavanje, lični razvoj i opšta dobrobit celog društva od strane mladih. Nikola Srdić,... »

Srpkinje pokorile i planetu, odbojkašicama svetska titula!

RTV pre 16 sati
RTV: Srpkinje pokorile i planetu, odbojkašicama svetska titula!
JOKOHAMA - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je drugu medalju u istoriji na Svetskim prvenstvima, pošto je danas u finalu svetskog prvenstva u Japanu osvojila titulu prvaka Sveta. Srbija je danas po našem vremenu u Jokohami, u finalu, savladala Italiju sa 3:2, po setovima 21:25,... »

Rijad: Kašogi ubijen na saudijskoj teritoriji

RTV pre 10 sati
RTV: Rijad: Kašogi ubijen na saudijskoj teritoriji
RIJAD - Saudijski ministar pravde izjavio je danas da se slučaj novinara Džamala Kašogija, koji je ubijen u konzulatu te zemlje u Istanbulu, dogodio na suverenoj teritoriji Saudijske Arabije. On je rekao da će se tim slučajem baviti saudijski sudovi kad se okončaju sve procedure, javila je... »

©2018 Netmark d.o.o.