RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Privedeni radnici iz Srbije Centru za strance

RTV pre 3 sata
RTV: Privedeni radnici iz Srbije Centru za strance
BEOGRAD - Radnici iz Srbije koje je slovačka policija u utorak privela, pa pustila, nalaze se u Centru za strance u pograničnom selu Medvedov na jugozapadu Slovačke, saznaje Tanjug. Trenutno se u Centru pored 23 državljana Srbije nalazi i 27 Ukrajinaca, osam građana Makedonije i četiri... »

Dačić i Karić idu zajedno na gradske izbore?

RTV pre 1 sat
RTV: Dačić i Karić idu zajedno na gradske izbore?
BEOGRAD - Ivica Dačić i Bogoljub Karić pregovaraju o tome da na gradske izbore idu zajedno, piše Srpski telegraf. "Dogovora sa naprednjacima još nema, pa se priprema rezervna varijanta. Socijalisti su rešili da maksimalno ojačaju svoje pozicije, ako ne bude bilo izborne koalicije sa SNS, pa... »

Bocan Harčenko nasleđuje Čepurina?

RTV pre 2 sata
RTV: Bocan Harčenko nasleđuje Čepurina?
BEOGRAD - Aleksandra Čepurina, ambasadora Rusije u Srbiji, naslediće Aleksandar Bocan Harčenko, koji u ruskoj diplomatiji važi za najboljeg poznavaoca regiona i eksperta za rešavanje problema, kojeg Vladimir Putin, predsednik Rusije, šalje u zemlje na koje Zapad vrši pritisak, piše "Alo".... »

Vulin: Srbi su siti stida po tuđoj komandi

RTV pre 2 sata
RTV: Vulin: Srbi su siti stida po tuđoj komandi
BEOGRAD - Prošlo je vreme kada je vojska bila u zapećku države i političkih garnitura, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Moj zadatak dobijen od vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića je jaka i zadovoljna armija koja će uvek biti na strani svog naroda i njegovih interesa. Svi zajedno... »

Vremeplov: Rođen Ogist Limijer, otac filma

RTV pre 3 sata
RTV: Vremeplov: Rođen Ogist Limijer, otac filma
NOVI SAD - Na današnji dan 1864. godine rođen je franucuski hemičar i industrijalac Ogist Limijer, koji je s bratom Lujem napravio prvu filmsku kameru i osnovao u Lionu fabriku za izradu fotografskog materijala. Braća su izumela postupak snimanja u prirodnim bojama i u pariskoj kafani "Gran... »

Kongres koji odlučuje budućnost Kine

RTV pre 23 sata
RTV: Kongres koji odlučuje budućnost Kine
PEKING - Danas u Pekingu počinje 19. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine, najvažniji ovogodišnji politički događaj u toj zemlji,od koga se očekuje da da smernice za dalji razvoj i napredak Kine. Za Kongres, za mnoge odlučujući za budućnost Kine, vlada i veliko interesovanje u... »

Novine u zakonu o saobraćaju - blaže kazne za manje prekršaje

RTV pre 13 sati
RTV: Novine u zakonu o saobraćaju - blaže kazne za manje prekršaje
BEOGRAD - Blaže kazne za manje prekršaje, produženo važenje probne vozačke dozvole, povišena granica dozvoljenog nivoa alkohola u krvi samo, su neke od izmena Zakona o saobraćaju koji će se sutra naći u skupštini Srbije, piše današnji Blic. Kazne za manje prekršaje su skoro... »

Vučić:Cilj nekih ambasada da rasture Srpsku listu i smanje uticaj Srbije

RTV pre 12 sati
RTV: Vučić:Cilj nekih ambasada da rasture Srpsku listu i smanje uticaj Srbije
VLASOTINCE - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da pojedine zapadne ambasade vrše veliki pritisak i uticaj sa ciljem da "rasture" Srpsku listu, smanje njen uticaj u Prištini i uticaj Srbije na Kosovu i Metohiji. Vučić je rekao da se ne radi o "razdoru" među Srbima na... »

Epidemija malih boginja na Kosmetu, nadzor pojačan

RTV pre 17 sati
RTV: Epidemija malih boginja na Kosmetu, nadzor pojačan
BEOGRAD - U Prištini je oko 100 ljudi zaraženo virusom malih boginja, a morbile su do sada odnele i jedan dečji život. Male boginje su se pojavile i u srpskim enklavama na Kosovu, a Zavod za javno zdravlje Kosovka Mitrovica prijavio je Institutu Batutu četvoro obolelih, dok je osam osoba bilo u... »

Direktna Banka kupuje Pireus banku

RTV pre 18 sati
RTV: Direktna Banka kupuje Pireus banku
KRAGUJEVAC - Direktna banka AD Kragujevac saopštila je da je zaključila ugovor o kupovini Pireus banke AD Beograd. Očekuje se da će Pireus banka postati deo Direktne banke do kraja prvog kvartala 2018. godine, po pribavljanju svih neophodnih saglasnosti nadležnih organa, navodi se u saopštenju... »

©2017 Netmark d.o.o.