RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Saobraćajne nesreće - trošak od 300 miliona evra

RTV pre 8 sati
RTV: Saobraćajne nesreće - trošak od 300 miliona evra
BEOGRAD - Cilj Vlade Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je da se do 2020. prepolovi broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, rekao je danas državni sekretar Edin Zećirović na stručnom skupu o bezbednosti drumskog saobraćaja u lokalnim sredinama. U tom je... »

CG: Mitropolija dobila 14.000 evra manje od nepriznate CPC

RTV pre 8 sati
RTV: CG: Mitropolija dobila 14.000 evra manje od nepriznate CPC
PODGORICA - Nekanonska Crnogorska pravoslavna crkva u Crnoj Gori dobila je prošle godine 14.000 evra više sredstava iz državnog budžeta u odnosu na Mitropoliju crnogorsku primorsku, koja je dobila nešto više od 44.000 evra. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore tokom prošle... »

Arizona: Ubio devet osoba za tri nedelje

RTV pre 12 sati
RTV: Arizona: Ubio devet osoba za tri nedelje
FINIKS - Policija u Finiksu saopštila je da se sumnja da je muškarac iz savezne američke države Arizona ubio devet osoba za tri nedelje. Kleofus Kuksi Džunior (35) uhapšen je 17. decembra nakon što je navodno upucao i ubio svoju majku i očuha. Nakon što je odveden u pritvor, policija je... »

Vremeplov: Umro Branislav Nušić

RTV pre 18 sati
RTV: Vremeplov: Umro Branislav Nušić
NOVI SAD - Na današnji dan 1938. godine umro je srpski pisac Branislav Nušić, veliki komediograf, član Srpske kraljevske akademije. Studirao je pravo u Gracu i Beogradu, a kao diplomata radio je u konzulatima Srbije u Solunu, Bitolju, Skoplju i Prištini. Bio je dramaturg i upravnik pozorišta u... »

Koheziona politika za održivi razvoj regiona u Srbiji

RTV pre 5 sati
RTV: Koheziona politika za održivi razvoj regiona u Srbiji
BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa komesarkom EU za regionalnu politiku Korinom Kretu. Razgovarale su o odnosima Srbije i Evropske unije, procesu pristupanja, situaciji u regionu i ostalim važnim temama. Jadranka Joksimović zahvalila je Korini... »

Uređaj za bitkoine i oprema za uzgoj marihuane u gepeku

RTV pre 4 sata
RTV: Uređaj za bitkoine i oprema za uzgoj marihuane u gepeku
BEOGRAD - Carinici su u saradnji sa policijom tokom noći 18. januara 2018. godine na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i opreme za uzgoj marihuane. Neobičan slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je u traku za putnike koji nemaju... »

Turski ministar odbacuje partnerstvo sa EU ako nije članstvo

RTV pre 6 sati
RTV: Turski ministar odbacuje partnerstvo sa EU ako nije članstvo
ANKARA - Turska će odbaciti svaku ponudu partnerstva sa EU koja ne znači članstvo u Uniji, saopštio je danas turski ministar za evropske poslove Omer Čelik, upozoravajući da trenutna situacija ne daje Turskoj razlog da održi svoj dogovor o migrantima postignut sa EU. "Predloge kao što je... »

Iljir Meta:Albanci u Srbiji nikada neće ostati sami

RTV pre 6 sati
RTV: Iljir Meta:Albanci u Srbiji nikada neće ostati sami
TIRANA - Predsednik Albanije Iljir Meta sastao se danas sa šefom Demokratske partije Albanaca u Preševu, Ragmi Mustafom, a nakon toga poručio da Albanci u Srbiji nikada neće ostati sami. Meta je, nakon sastanka sa Mustafom, na svom Fejsbuku objavio fotografiju tog susreta i poručio da... »

Britanci izbačeni iz komisije za Trepču

RTV pre 7 sati
RTV: Britanci izbačeni iz komisije za Trepču
PRIŠTINA - Predstavnici britanske ambasade u Prištini su izostavljeni iz komisije zadužene za izbor članova Upravnog odbora rudnika Trepča, uprkos memorandumu o razumevanju potpisanom sa Vladom Kosova, piše danas Zeri. Britanska ambasada je potvrdila da njeni predstavnici više nisu prisutni u... »

Austrija formira jedinicu za zaštitu granice

RTV pre 11 sati
RTV: Austrija formira jedinicu za zaštitu granice
BEČ - Ministar unutrašnjih poslova Austrije Herbert Kikl dao je nalog za uspostavljanje posebne jedinice za zaštitu granice. Ta jedinica treba, u slučaju potrebe, da u roku od par sati zatvori i uspostavi kontrole na austrijskim graničnim prelazima. Radi se o jedinici pripravnosti policije koja... »

DJB i Dveri zajedno: "Da ovi odu, a da se oni ne vrate"

Insajder  pre 5 sati  još 16 povezanih

Tahiri: Spremni smo na saradnju s BG u istrazi ubistva

B92  pre 4 sata  još 16 povezanih

Pronađen oteti mladić sa Palilule, uhapšena trojica

Radio 021  pre 8 sati  još 16 povezanih

"Srbija dobila agenciju za legalizaciju korupcije"

B92  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.