RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Oko 400 američkih vojnika ostaje u Siriji

RTV pre 12 sati
RTV: Oko 400 američkih vojnika ostaje u Siriji
VAŠINGTON - Oko 400 američkih vojnika ostaće u Siriji u zoni bezbednosti koja bi trebalo da se uspostavi na severoistoku zemlje i u američkoj bazi Tanf nedaleko od granice sa Irakom i Jordanom, izjavio je za Rojters neimenovani američki zvaničnik. Očekuje se da će na severoistoku Sirije biti... »

Smederevo: Pretučen zamenik višeg javnog tužioca

RTV pre 2 sata
RTV: Smederevo: Pretučen zamenik višeg javnog tužioca
SMEDEREVO - Zamenik višeg javnog tužioca u Smederevu, Aleksandar Kuzmanović večeras je pretučen, a napadač je uhapšen, prenose mediji. Tužilac je napadnut u restoranu u Smederevskoj Palanci, gde je bio sa sinom, kada je nepoznati muškarac najpre počeo da ga vređa, a potom je prišao stolu... »

Venci na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda

RTV pre 10 sati
RTV: Venci na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda
BEOGRAD - Povodom obeležavanja Dana branilaca otadžbine, nacionalnog praznika Ruske federacije, član Gradskog veća Dragomir Petronijević položio je danas vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda, Spomenik crvenoarmejcu i Spomenik "Ruske slave" na Novom groblju. Vence su položili... »

Trifunović: Oko 100 boraca ID sa prostora bivše SFRJ

RTV pre 14 sati
RTV: Trifunović: Oko 100 boraca ID sa prostora bivše SFRJ
BEOGRAD - Darko Trifunović sa Fakulteta za bezbednost izjavio je danas da je na strani "džihadista" u Siriji i Iraku ratovalo oko 100 osoba sa prostora Srbije, Kosova, BiH i Makedonije, i da su svi oni pre odlaska na Bliski istok najpre otišli u Nemačku i Francusku, odakle su tamo otišli kao... »

Jak vetar napravio štetu u Prištini i okolini

RTV pre 15 sati
RTV: Jak vetar napravio štetu u Prištini i okolini
PRIŠTINA - Jak vetar koji je u toku noći počeo da duva napravio je dosta štete u Prištini i okolini. Prema podacima Centra za hitne slučajeve, u selu Surkiš došlo je do pucanja električnih provodnika, dok su u selu Lapaštica i Podujevu, vetrovi izazvali požar u kući, prenosi prištinska... »

Humanitarni turnir za Nemanju Prpu

RTV pre 3 sata
RTV: Humanitarni turnir za Nemanju Prpu
ŽABALJ - Humanitarni turnir u fudbalu za Nemanju Prpu iz Čuruga počeo je danas u sportskoj hali u Žablju sa ciljem da se prikupi novac za lečenje u inostranstvu. Do pre samo mesec dana četvorogodišnji Nemanja bio je potpuno zdravo, živahno i veselo dete, a sad mu je potrebna finansijska... »

Svečana sala Jugoslovenske kinoteke nazvana "Makavejev"

RTV pre 13 sati
RTV: Svečana sala Jugoslovenske kinoteke nazvana "Makavejev"
BEOGRAD - Svečana sala Jugoslovenske kinoteke od danas nosi naziv "Makavejev" po nedavno preminulom reditelju Dušanu Makavejevu. Na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci, reditelj Ognjen Glavonić otkrio je tablu na sali koja od danas nosi ime po jednom od najznačajnijih jugoslovenskih i... »

Moskva: Požar na državnom Konzervatorijumu

RTV pre 16 sati
RTV: Moskva: Požar na državnom Konzervatorijumu
MOSKVA, - Na moskovskom državnom Konzervatorijumu rano jutros izbio je požar, a prema prvim informacijama, nema povređenih. Požar je izbio na trećem spratu u zgradi u centru grada, rekao je izvor iz službe za vanredne sitaucije, prenosi Tass. Na licu mesta prisutno je 15 vatrogasnih timova.... »

Čudo od deteta: Sa 8 godina studira na tri fakulteta

RTV pre 17 sati
RTV: Čudo od deteta: Sa 8 godina studira na tri fakulteta
AMSTERDAM - Sa nepunih osam godina Loran Simon postao je student tri prestižna univerziteta u Holandiji, Belgiji i u Nemačkoj i "zaradio" titulu najpametnijeg dečaka u Evropi. Naizgled tipičan osmogodišnjak, ima koeficijent inteligencije 145, a pre nego što je postao "najmlađi student u... »

Eparhija bačka pomogla 20 porodica u Novom Sadu i Futogu

RTV pre 3 sata
RTV: Eparhija bačka pomogla 20 porodica u Novom Sadu i Futogu
NOVI SAD - Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke "Vladika Platon Atanacković" je još jednom dobrotvornom akcijom obradovala dvadeset porodica koje žive u Novom Sadu i Futogu. U akciji Ustanove, u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta iz Novog Sada i Crkvenom opštinom iz Futoga,... »

©2019 Netmark d.o.o.