RTV

Novi protest u Gračanici zbog hapšenja sedmorice mladića

RTV pre 8 sati
GRAČANICA - U Gračanici je, peto veče zaredom, održan miran protest ispred policijske stanice, u kojem su učestvovali drugovi, roditelji i rodbina mladića koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu. Okupljeni su zahtevali njihovo oslobađanje… »

Pašinjan pozvao na skup 1. marta radi odbrane demokratije

RTV pre 12 sati
JEREVAN - Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je danas da je sazvao skup i marš 1. marta radi odbrane demokratskog i ustavnog poretka zemlje. "Cilj sutrašnjeg skupa i marša je odbrana demokratskog ustavnog sistema u Jermeniji i moći naroda"… »

Udžbenici za osnovnu školu u štampanom obliku, ne i u elektronskom

RTV pre 13 sati
BEOGRAD - Tekst udžbenika za osnovnu školu predat samo u PDF formatu nije moguće odobriti, jer PDF format u postupku odobravanja služi samo kao dodatak komisiji koja ocenjuje rukopise udžbenika, rečeno je FoNetu u Zavodu za unapređivanje… »

Vremeplov: U Srbiji zakonom uvedena advokatura

RTV pre 1 dan
NOVI SAD - Na današnji dan 1862. godine u Srbiji je zakonom uvedena advokatura, pošto je usvojen Zakon o javnim pravozastupnicima. Donošenjem Zakona pravna pomoć poverena je samo školovanim pravnicima, i bilo je neophodno da ih u ovo zvanje upiše… »

Izabrano 13 kratkih dokumentarnih filmova "Slobodne zone"

RTV pre 12 sati
SREMSKI KARLOVCI - U Sremskim Karlovcima, u okviru "Kampa angažovanog dokumentarnog filma" koji se realizuje u okviru projekta "Naše razlike su naša snaga", održan je pičing forum "Slobodne zone" Junior na kome je izabrano 13 kratkih dokumentarnih… »

Subvencija za sertifikaciju organske hrane do 500.000 dinara

RTV pre 18 sati
NOVI SAD - "Proizvođači organske hrane mogu dobiti subvencije za trošak sertifikacije do 500.000 dinara u vidu refundiranja sredstava, a u planu je da se u narednom povećan ta subvencija poveća na million dinara", kaže šef Odseka za deklarisanje… »

Jevtić: Država i predsednik brinu o svojim građanima

RTV pre 6 sati
BEOGRAD - Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima na Kosovu i Metohiji bio je veoma važan, pre svega zbog jedinstva, izjavio je večeras potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić. On je u emisiji ''Hit tvit'' na TV Pink rekao i da je… »

Izrael gađao projektilima glavni grad Sirije

RTV pre 6 sati
DAMASK - Državni mediji u Siriji saopštili su da je večeras aktivirana protivvazdušna odbrana u glavnom gradu Damasku i njegovim južnim predgrađima kako bi se osujetio izraelski raketni napadi, prenosi AP. Agencija navodi da je državna televizija… »

Dikić: Očekujem oslobađajuću presudu - nevin sam

RTV pre 5 sati
BEOGRAD - Očekujem oslobađajuću presudu jer sam nevin i nisam učestvovao u delima koja mi se stavljaju na teret, rekao je večeras bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić koga je sud u Crnoj Gori osudio zbog, kako je obrazloženo… »

Rusija: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo četvoročlane porodice

RTV pre 7 sati
MOSKVA - Dve osobe osumnjičene za ubistvo četvoročlane porodice u Nižnjenovgorodskoj oblasti u Rusiji privedene su danas, rečeno je agenciji TAS S u ruskoj policiji. Izvor iz polciije potvrdio je agenciji da su dve osobe zadržane danas u… »

RTV, najnovije vesti »