RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Skot: Pregovore ne bi trebalo oročavati

RTV pre 17 sati
RTV: Skot: Pregovore ne bi trebalo oročavati
BEOGRAD - Pregovore Beograda i Prištine ne bi bilo mudro oročavati, posebno dok ne postoji nešto opipljivo s čim bi taj posao mogao da se završi, izjavio je u intervjuu FoNetu ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat, koji smatra da je, s obzirom na globalnu dinamiku sledeće godine, "ovo... »

Stefanović: Nema zaštićenih u stranci

RTV pre 1 dan
RTV: Stefanović: Nema zaštićenih u stranci
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS Nebojša Stefanović kaže da ta stranka ohrabruje državne organe da nikoga ne posmatraju kroz partijsku pripadnost, već samo da li se ponašao u skladu sa zakonom. "Mi smo stranka koja poštuje zakone. Mi se upravo zalažemo da se država... »

NASA otkrila dve nove udaljene planete

RTV pre 10 sati
RTV: NASA otkrila dve nove udaljene planete
ORLANDO - Orbitalni teleskop NASA, koji traži nove svetove izvan Sunčevog sistema, otkrio je dve udaljene planete, pet meseci nakon lansiranja, saopštili su zvaničnici. Satelit TEŠ otkrio je "super Zemlju" i "vrelu Zemlju", planete u solarnim sistemima koji su najmanje 49 svetlosnih godina... »

Poplave u Tunisu: Četvoro mrtvih, uništene kuće, putevi...

RTV pre 16 sati
RTV: Poplave u Tunisu: Četvoro mrtvih, uništene kuće, putevi...
TUNIS - Severoistočni deo Tunisa pogodile su obilne poplave, u kojima su poginule najmanje četiri osobe i uništene kuće, mostovi, putevi i polja. Vlasti su saopštile da su živote izgubila dva muškarca od 58 i 68 godina i dve žene od 20 i 25 godina starosti, koje su odnele vodene struje,... »

Nedimović: Prodaja PKB-a bila je jedina opcija

RTV pre 1 dan
RTV: Nedimović: Prodaja PKB-a bila je jedina opcija
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da prodaja Poljoprivrednog kombinata Beograd bila jedino i najbolje rešenje. "Kao državnom preduzeću, Poljoprivrednom kombinatu Beograd (PKB) bile su potrebne velike investicije, što je mogao da ponudi samo privatni kapital, a... »

Blumberg: Balkan u EU, šanse realne, potrebni rezultati

RTV pre 1 dan
RTV: Blumberg: Balkan u EU, šanse realne, potrebni rezultati
NJUJORK - Skoro dve decenije od završetka poslednjeg rata na Balkanu, postoji ššansa da termin "balkanizacija" postane stvar prošlosti, navodi Blumberg, te tvrdi da sve zemlje bivše Jugoslavije sada imaju realne ššanse za članstvo u EU, ali napominje da na tom putu treba rešiti još... »

Šleper sa šljunkom probio ogradu na auto-putu, nema povređenih

RTV pre 15 sati
RTV: Šleper sa šljunkom probio ogradu na auto-putu, nema povređenih
BEOGRAD - Šleper koji je prevozio šljunak prevrnuo se danas na auto-putu Niš-Beograd kod mesta Markovac i probio srednju ogradu između traka, rečeno je Tanjugu iz MUP-a. Kako kažu, do nesreće je najverovatnije došlo jer je kamionu pukla guma, a on se nalazi između saobraćajnih traka te se... »

Najnovije ankete: Makronova popularnost opada

RTV pre 22 sata
RTV: Najnovije ankete: Makronova popularnost opada
PARIZ - Popularnost francuskog predsednika Emanuela Makrona opala je ovog meseca, pokazali su rezultati najnovije ankete. Ovo je, navodi Rojters, dodatno otežalo rad njegovoj administraciji, koja se suočava sa problemima nastalim usled odlaska nekih ministara iz kabineta i skandala sa Makronovim... »

Misija MMF-a sutra u Beogradu

RTV pre 20 sati
RTV: Misija MMF-a sutra u Beogradu
BEOGRAD - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi sutra u Beograd radi razgovora o sprovođenju prvog pregleda programa podržanog Instrumentom koordinacije politika, rečeno je Tanjugu u MMF-u. Misija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf boraviće u Srbiji do 4. oktobra, a sastaće se s... »

POKS:Titov kredit da vrate oni koji su ga potrošili

RTV pre 18 sati
RTV: POKS:Titov kredit da vrate oni koji su ga potrošili
BEOGRAD - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) smatra da kredit u vrednosti od 8 milijardi evra, kojim su komunisti sedamdesetih godina prošlog veka zadužili sadašnje generacije, ne treba država da vraća iz budžeta, ravnomerno opterećujući sve građane, nego treba da padne na teret onih... »

©2018 Netmark d.o.o.