RTV

Vojnicima u Crnoj Gori zabranjuju učešće u litijama?

RTV pre 8 sati
PODGORICA - Protiv pripadnika Vojske Crne Gore koji budu prisustvovali litijama biće pokrenut disciplinski postupak i biće udaljeni iz službe, pišu "Večernje novosti". Pripadnici Vojske Crne Gore bi, pored toga, trebalo da utiču i na članove svojih… »

Orban: Srbija među zemljama sa kojima Mađarska želi savez

RTV pre 9 sati
BEOGRAD - Mađarski premijer Viktor Orban u svom je godišnjem obraćanju naciji svrstao Srbiju među države sa kojima je njegova zemlja pronašla zajedničke temelje i gradi saveze, piše Politika. Obraćajući se "umornoj briselskoj eliti", on je rekao… »

Lančani sudar kod Šumarskog fakulteta u Beogradu, nema povređenih

RTV pre 9 sati
BEOGRAD - Tri vozila sudarila su se jutros oko sedam časova na uglu ulica Kneza Višeslava i Požeške, u blizini Šumarskog fakulteta, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Kako navode u MUP-u, niko nije povređen tom prilikom. Na ovoj saobraćajnoj deonici u obe… »

Telo muškarca vezanih ruku nađeno u Zaječaru

RTV pre 5 minuta
ZAJEČAR - Telo muškarca S. Z. (76) pronađeno je u kući u Zaječaru, prenose mediji. Kako navodi "Zaječar online", telo je pronađeno vezanih ruku u kući na uglu Pop Lukine i Katanićeve ulice. "Zaječar online" prenosi, pozivajući se na nezvanične… »

U Borskom okrugu 2021. počinje izgradnja brzih saobraćajnica

RTV pre 39 minuta
KLADOVO - U poslednje četiri godine za rekonstrukciju puteva u Borskom okrugu izdvojeno je četiri milijarde dinara, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da u tom kraju predstoji izgradnja 250… »

EU predstavila predloge za kontrolu veštačke inteligencije

RTV pre 9 minuta
LONDON - Evropska unija predstavila je danas predloge za regulaciju veštačke inteligencije kojima se traže stroga pravila i zaštitne mere od rizika koje donosi primena te tehnologije koja se brzo razvija. Izveštaj je deo šire digitalne strategije… »

Država od UNS-a traži da plati više od 60.000 evra poreza

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Država od Udruženja novinara Srbije (UNS) traži da u ovoj godini plati ukupno više od 60.000 evra za porez na imovinu zbog čega novinari mogu ostati bez dela imovine, zaduženi dugoročnim kreditom i sa upola manje novca u fondovima… »

Srbija 48. na listi zemalja pogodnih za odrastanje dece

RTV pre 4 sata
LONDON - Nijedna zemlja na svetu ne može svojoj deci da obezbedi i zdravo odrastanje i okruženje pogodno za njihovu budućnost, navodi se u najnovijem izveštaju Svetske zdravstvene organizacije (SZO). U izveštaju se navodi da klimatske promene i loš… »

Vojne vežbe jurišnih helikoptera Grčke i SAD

RTV pre 4 sata
SOLUN - U podnožju planine Olimp, vojne vazduhoplovne snage Grčke i Sjedinjenih Američkih Država učestvuju u bojevoj vežbi sa helikopterima za napad, produbljujući odbrambene veze između dveju zemalja. Grčka povećava vojnu saradnju i nabavke od… »

Nemačka: Društvene mreže da prijavljuju govor mržnje

RTV pre 5 sati
BERLIN - Nemačka vlada je usvojila danas nacrt zakona kojim će se zahtevati da društvene mreže poput Fejsbuka i Jutjuba prijave policiji određeni govor mržnje. Prema nacrtu zakona koji su ministri usvojili, internet kompanije moraće da označe… »

RTV, najnovije vesti »