RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Novi Sad: Zimske službe spremne za snežne padavine

RTV pre 8 sati
RTV: Novi Sad: Zimske službe spremne za snežne padavine
NOVI SAD - Mehanizacija i ljudstvo zimskih službi su u pripravnosti i spremno dočekuju predstojeću zimu, a Danijela Jankov, PR Čistoće" rekla je da su rasporedili na glavne gradske raskrsnice spremište za so, a da su količine kojima raspolažu zadovoljavajuće. "Naše preduzeće je bogatije... »

Sud zabranio gradnju minihidroelektrane na Visočici

RTV pre 9 sati
RTV: Sud zabranio gradnju minihidroelektrane na Visočici
BEOGRAD - Vrhovni kasacioni sud uvažio je žalbu Ministarstva za zaštitu životne sredine, poništio presudu Upravnog suda i potvrdio rešenje Ministarstva kojim se zabranjuje gradnja male hidroelektrane Pakleštica na reci Visočici. Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izrazio je... »

Blumberg donirao Univerzitetu Džon Hopkins 1,8 milijardi dolara

RTV pre 13 sati
RTV: Blumberg donirao Univerzitetu Džon Hopkins 1,8 milijardi dolara
BALTIMOR - Bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg poklonio je Univerzitetu "Džon Hopkins" 1,8 milijardi dolara za jačanje finansijske pomoći studentima koji dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Univerzitet u Baltimoru je saopštio da je ovo najveća donacija nekoj obrazovnoj... »

Spaseno 40 migranata zaglavljenih u pokušaju da uđu u Grčku

RTV pre 13 sati
RTV: Spaseno 40 migranata zaglavljenih u pokušaju da uđu u Grčku
ISTANBUL - Turska obalska straža spasila je 40 migranata koji su se sa plovilom "zaglavili" kod obale turskog zapadnog ostrva u pokušaju da uđu na teritoriju Grčke. Turska obalska straža uputila je dva helikoptera i brod nakon poziva za pomoć koji su migranti uputili, prenela je agencija AP.... »

Ujedinjena makedonska dijaspora najavila protest

RTV pre 15 sati
RTV: Ujedinjena makedonska dijaspora najavila protest
SKOPLJE - Makedonska dijaspora, koja se protivi promeni Ustava i imena Republike Makedonije, pozvala je danas na masovne proteste protiv aktuelne vlade Zorana Zaeva. U saopštenju za javnost, koje su objavili neki mediji u Makedoniji, poručuje se da svi Makedonci, bez obzira na religijsku i... »

Vremeplov: Rođen Mihail Vasiljevič Lomonosov

RTV pre 22 sata
RTV: Vremeplov: Rođen Mihail Vasiljevič Lomonosov
BEOGRAD - Na današnji dan 1711 - Rođen je ruski naučnik i pisac Mihail Vasiljevič Lomonosov, tvorac fizičke hemije, član Ruske akademije, enciklopedista svetskog glasa. Studirao je u Rusiji, Nemačkoj i Holandiji. Njegovo obrazovanje i naučna delatnost bili su raznoliki: od klasičnih jezika,... »

Tači: Preispitati odluku o nadležnosti srpskih opština

RTV pre 6 sati
RTV: Tači: Preispitati odluku o nadležnosti srpskih opština
PRIŠTINA - Pravna kancelarija kosovskog predsednika zatražila je od Ustavnog suda da rastumači odluku kosovske vlade da u srpskim opštinama povuče iz privatizacije objekte društvenih preduzeća, kojima upravlja kosovska agencija za privatizaciju. Prema tumačenju iz kancelarije predsedništva,... »

U dobrotvorne svrhe građani lane dali 32 miliona dinara

RTV pre 9 sati
RTV: U dobrotvorne svrhe građani lane dali 32 miliona dinara
BEOGRAD - Oko 32 miliona dolara dali su građani Srbije u dobrotvorne svrhe u 2017. godini, a istraživanja pokazuju da su građani i kompanije sve spremniji da doniraju u humanitarne svrhe, rečeno je danas na otvaranju dvodnevne Nacionalne konferencije o filantropiji: Budućnost davanja. Trećina... »

Veliko međunarodno priznanje za srpske ornitologe

RTV pre 14 sati
RTV: Veliko međunarodno priznanje za srpske ornitologe
NOVI SAD - Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) prošle sedmice u Londonu dodeljena je nagrada Marjan-Marsh za 2018. godinu za dugogodišnji rad na zaštiti ptica. Ceremonija uručenja nagrade održana je u sedištu Univerziteta King's College London tokom koje je predstavnik... »

Grade se nove ulice u Čeneju

RTV pre 8 sati
RTV: Grade se nove ulice u Čeneju
ČENEJ - Grad Novi Sad svakе godinе ulažе značajna srеdstva za unaprеđеnjе putnе infrastrukturе u prigradskim nasеljima u nastojanju da i ovi lokalitеti nе budu zanеmarеni u poglеdu komunalnog razvoja. Pritom sе ostvarujе tеsna saradnja sa nadlеžnim mеsnim zajеdnicama kojе,... »

©2018 Netmark d.o.o.