RTV

Zdravstvenim ustanovama dodeljeno šest mamografa i druga oprema

RTV pre 9 sati
BEOGRAD - Više zdravstvenih ustanova u Srbiji dobilo je danas šest mamografa i drugu medicinsku opremu koju je nabavilo Ministarstvo zdravlja. Dodeli je prisustvovala ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je za Tanjug rekla da će mamografi biti… »

Selaković: Kripta u Duvaništu imaće ploče sa imenima svih palih u odbrani KiM

RTV pre 3 sata
NIŠ - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković potpisao je danas sporazum sa Eparhijom niškom, kojim Ministarstvo obezbeđuje deo novčanih sredstava za završetak ukrašavanja kripte hrama Svetog Vasilija… »

Srbija pristupila studiji ICCS, cilju unapređenja učešća mladih u društvu

RTV pre 7 sati
BEOGRAD - Republika Srbija postala je jedna od 24 zemlje globalno koja je pristupila studiji ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) kako bi kroz ovaj proces dobila upotrebljive smernice za dalje reforme obrazovnog sistema, saopšteno… »

Preventivnim pregledom do sada otkriveno 30 aneurizmi širom Srbije

RTV pre 11 sati
BEOGRAD - Tokom prvih sedam dana trajanja kampanje "Skrining pregledi za otkrivanje aneurizme trbušne aorte", širom Srbije otkriveno je 30 aneurizmi. Kampanja je započela 20. novembra u Kruševcu, a od tada je u tom gradu skrining uradilo 520 građana… »

Isključenja vode u Novom Sadu

RTV pre 11 sati
NOVI SAD - Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 13 sati biti Ulica Žrtava fašizma. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.… »

Vremeplov: Umro srpski pisac i slikar Đura Jakšić

RTV pre 18 sati
NOVI SAD - 1878 - Umro je srpski pisac i slikar Đura Jakšić, najizrazitiji predstavnik romantizma u srpskoj književnosti i jedan od najdarovitijih srpskih slikara 19. veka. Pisao je lirsku, rodoljubivu, satiričnu, socijalnu i epsku poeziju… »

MUP upozorio na najavljene nestabilne vremenske uslove u Crnoj Gori

RTV pre 11 sati
PODGORICA - Direktorat za zaštitu i spasavanje MUP-a Crne Gore za danas je uputio upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti. U saopštenju se navodi da su, prema informacijama Zavoda… »

Spajić: Ispunjeni uslovi za popis

RTV pre 1 sat
PODGORICA - Premijer Crne Gore Milojko Spajić izjavio je danas da su ispunjeni svi uslovi iz sporazuma potpisanog sa predstavnicima opozicionih partija i većima manje brojnih naroda, tako da popis može da počne 30. novembra i da svi u njemu… »

Srbija među prvim evropskim zemljama koja će obezbediti skupoceni lek za "decu leptire“

RTV pre 3 sata
NOVI SAD - Skupoceni lek – gel, za lečenje „dece leptira“, koja boluju od retke genetske bolesti ranjive kože, u prvim mesecima naredne godine stiže u Srbiju – najavila je direktorka RFZ-a, Sanja Radojević Škodrić, na otvaranju regionalne… »

Gašić i nemačka ministarka unutrašnjih poslova o saradanji i migrantima

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer razgovarali su danas o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, o suzbijanju iregularnih migracija na zapadno-balkanskoj ruti i o… »

RTV, najnovije vesti »