RTV

Abazović: Nisam čuo argument zašto "Otvoreni Balkan" nije dobar za Crnu Goru

RTV pre 6 sati
PODGORICA - Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je danas da će prisustvovati samitu "Otvoreni Balkan" u Ohridu i dodao da još nije čuo validan argument zašto ta regionalna inicijativa nije dobra za Crnu Goru. Abazović, koji je danas… »

Tužilastvo traži da se produži pritvor Belivukovim dilerima

RTV pre 9 sati
BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je predložilo Specijalnom sudu u Beogradu da za još 30 dana produži pritvor za pripadnike organizovane kriminalne grupe koji se dovode u vezu sa Veljkom Belivukom i sumnjiče da su dilovali drogu… »

Konašenkov: Oboren ukrajinski vojno-transportni avion

RTV pre 14 sati
MOSKVA - Ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu oborili su u blizini Odese ukrajinski vojno-transportni avion koji je dostavljao municiju i naoružanje, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov. Konašenkov… »

Rogov: Ukrajina zauvek izgubila pristup Azovskom moru

RTV pre 17 sati
SIMFEROPOLJ - Član Glavnog saveta vojno-civilne administracije Zaporožja, Vladimir Rogov, kazao je danas za agenciju RIA Novosti da je Ukrajina zauvek izgubila pristup Azovskom moru, pošto se, prema njegovim rečima, Zaporoška i Hersonska oblast… »

Blinken: Pomoći ćemo Kijevu da procesuira ratne zločine

RTV pre 17 sati
VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken najavio je formiranje nove britanske, američke i EU grupe, koja će pomoći ukrajinskom državnom tužiocu da dokumentuje, kako je rekao, ratne zločine i ostale brutalnosti zabeležene u Ukrajini… »

Basurin: Još tri ukrajinska vojnika predala se danas u Azovstalju

RTV pre 7 sati
DONJECK - Najmanje tri ukrajinska vojnika predala su se danas u Azovstalju, izjavio je portparol Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Eduard Basurin. "Koliko sam razumeo, tri ili četiri čoveka su se tamo predala, jer više… »

Izetbegović: "Srpski svet" i sprega Srba i Hrvata

RTV pre 8 sati
SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović poručio je danas da neće biti podele BiH, neće biti rušenja reformi kojima je ojačana država, neće biti negiranja genocida i odlikovanja ratnih zločinaca, neće biti retrogradnih izmena Izbornog zakona, a… »

Dodik nakon sastanka sa Tras: BiH je nefunkcionalna i propala država

RTV pre 11 sati
SARAJEVO - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posle sastanka članova Predsedništva sa ministarkom spoljnih poslova Velike Britanije Elizabet Tras u Sarajevu, izjavio je da joj je rekao da je BiH nefunkcionalna i propala država. "Rekao sam da… »

Bez žrtava i povređenih u požaru u fabrici u Bijeljini

RTV pre 18 sati
BIJELJINA - U velikom požaru, koji je sinoć zahvatio fabriku prehrambenih proizvoda "Sava" u Bijeljini, nije bilo ni žrtava ni povređenih osoba, rekao je direktor prehrambene industrije "Sava Semberija" Stevo Filipović. Filipović je za RTRS naveo da… »

Vremeplov: Osnovano "Udruženje književnika Srbije"

RTV pre 23 sata
NOVI SAD - 1905 - Osnovano je "Udruženje književnika Srbije". Prvobitni naziv bio je "Srpsko književničko društvo". U prostorijama "Srpske književne zadruge" u prisustvu dvadesetjednog pisca, pod predsedništvom Milana Milićevića donesena je… »

RTV, najnovije vesti »