RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Veliko međunarodno priznanje za srpske ornitologe

RTV pre 14 sati
RTV: Veliko međunarodno priznanje za srpske ornitologe
NOVI SAD - Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) prošle sedmice u Londonu dodeljena je nagrada Marjan-Marsh za 2018. godinu za dugogodišnji rad na zaštiti ptica. Ceremonija uručenja nagrade održana je u sedištu Univerziteta King's College London tokom koje je predstavnik... »

Grade se nove ulice u Čeneju

RTV pre 9 sati
RTV: Grade se nove ulice u Čeneju
ČENEJ - Grad Novi Sad svakе godinе ulažе značajna srеdstva za unaprеđеnjе putnе infrastrukturе u prigradskim nasеljima u nastojanju da i ovi lokalitеti nе budu zanеmarеni u poglеdu komunalnog razvoja. Pritom sе ostvarujе tеsna saradnja sa nadlеžnim mеsnim zajеdnicama kojе,... »

U Srbiji od hepatitisa C obolelo 80.000 ljudi

RTV pre 3 sata
RTV: U Srbiji od hepatitisa C obolelo 80.000 ljudi
BEOGRAD - U susret Evropskoj nedelji testiranja na hepatitise i HIV, Udruženje pacijenata sa bolestima jetre "Hronos", Udruženje hemofiličara Srbije i Savez organizacija bubrežnih invalida Republike Srbije organizovali su danas u centru Beograda javni događaj sa ciljem podizanja svesti o... »

Nađeno 260.000 metalnih novčića iz 15. veka

RTV pre 3 sata
RTV: Nađeno 260.000 metalnih novčića iz 15. veka
TOKIO - Na lokalitetu gde je bila rezidencija jednog samuraja iz 15. veka u blizini Tokija pronađen je zakopan keramički sud velikih dimenzija u kome je pohranjeno 260.000 komada metalmnog novca iskovanog u Kini. Kako je saopštio arheolog Jošijuki Takise, a preneo američki časopis... »

U Evropi se baci 80 miliona tona hrane godišnje

RTV pre 8 sati
RTV: U Evropi se baci 80 miliona tona hrane godišnje
BEOGRAD - Čak 20 odsto evropskog stanovništva živi na ivici siromaštva i nema redovne obroke, i pored toga što se u Evropi godišnje baci 80 miliona tona hrane, izjavio je danas predsednik Evropske federacija banke hrane (FEBA) Žak Vandenšrik na konferenciji "Lideri transformacije društva".... »

Međunarodni dan deteta - da ih čujemo i sa njima razgovaramo

RTV pre 8 sati
RTV: Međunarodni dan deteta - da ih čujemo i sa njima razgovaramo
BEOGRAD - Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković danas je, na svečanom obeležavanju Međunarodnog dana deteta, čestitala je danas svoj deci njihov praznik, ukazujući da svi imamo obavezu da radimo na otklanjanju prepreka za njihovu punu inkluziju i ostvarivanje prava na... »

Konferencija o ljudskim pravima u Beogradu

RTV pre 20 sati
RTV: Konferencija o ljudskim pravima u Beogradu
BEOGRAD - U Beogradu će danas i sutra, biti održana regionalna konferencija "Prakse u izveštavanju prema ugovornim telima UN za zaštitu ljudskih prava i praćenje primene preporuka", saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za ljudska i manjinska prava. Kako se navodi, konferenciju će u hotelu... »

Kula: Ministar uručio donacije školama

RTV pre 7 sati
RTV: Kula: Ministar uručio donacije školama
KULA - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas opštinu Kula i uručio donaciju u sportskoj opremi učenicima osnovnih škola "Petefi brigada Kula" i "20. oktobar". U Kuli se nastavni program izvodi u devet škola, a sportom se bave meštani svih generacija kroz aktivnosti 58... »

Opet zemljotres na Zakintosu, osetio se do Preševa

RTV pre 13 sati
RTV: Opet zemljotres na Zakintosu, osetio se do Preševa
ATINA/SKOPLJE - Zemljotres jačine 4,1 stepena jutros je potresao grčko ostrvo Zakintos u Jonskom moru. Zemljotres se dogodio u 7 sati i 56 minuta, a epicentar je bio na 30 kilometara jugozapadno od Zakintosa, saopštio je Geodinamički institut atinske nacionalne opservatorije, prenela je agencija... »

Viznu liberalizaciju za Kosovo podržale samo Bugarska i Mađarska

RTV pre 11 sati
RTV: Viznu liberalizaciju za Kosovo podržale samo Bugarska i Mađarska
PRIŠTINA - Grupa zemalja članica Evropske unije iskazala je "veliki skepticizam" u pogledu odobrenja vizne liberalizacje za Kosovo, a samo dve su podržale uvođenje Prištine u šengenski prostor, piše u izveštaju kosovskog ministarstva spoljnih poslova u koji je Koha imala uvid. Reč je o... »

Češka je otrov za Slovačku (video)

Mozzart sport  pre 25 minuta  još 25 povezanih

Pet zemalja stalo uz Srbiju

B92  pre 10 sati  još 18 povezanih

Naložena prodaje robe samo sa oznakom "Republika Kosovo"

RTV  pre 6 sati  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.