RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

"Ledena tišina" – sećanja na žrtve Novosadske racije

RTV pre 9 sati
RTV: "Ledena tišina" – sećanja na žrtve Novosadske racije
NOVI SAD - Kulturni centar Novog Sada i ove godine nizom kulturnih događaja obeležava jedan od najtragičnijih događaja u istoriji grada Novog Sada, Novosadsku raciju. U okviru programa "Ledena tišina" sugrađani će imati priliku da se od 22. do 29. januara, kroz izložbu predavanja i... »

Evropa: Raste broj migranata

RTV pre 24 minuta
RTV: Evropa: Raste broj migranata
MADRID - Organizacija Fronteks saopštila je danas da je od početka ove godine porastao broj migranata i tražilaca azila koji prelaze zapadni Mediteran u pokušaju da dođu do Evrope. Izvršni inspektor Fronteksa Fabris Leđeri objavio je u Madridu da će ta organizacija povećati napore kako bi... »

Institut za onkologiju dobio novi aparat

RTV pre 1 sat
RTV: Institut za onkologiju dobio novi aparat
NOVI SAD - Prvi u Srbiji, Institut za onkologiju Vojvodine dobio je najsavremeniji aparat za brahi-terapiju – ciljanu zračnu terapiju. Radiološkinja Olivera Ivanov, kaže da će taj aparat omogiti intenzivnije zračenje tumora gama-zracima, uz poštedu okolnih organa i značajno manje... »

Grčka obala najtraženija

RTV pre 1 sat
RTV: Grčka obala najtraženija
PANČEVO - Turističke agencije tokom zime prodaju više aranžmana za letovanje, nego za zimovanje. Ovo je samo naizgled apsurd, jer se radi o čistoj ekonomiji. Naime, rani zakup apartmana i hotela obezbeđuje popuste koji mogu dostići i do 50 odsto početne cene. Najviše se kao i prethodnih... »

Četvorica migranata u tovaru polimera vinil-hlorida

RTV pre 2 sata
RTV: Četvorica migranata u tovaru polimera vinil-hlorida
ŠID - Carinski službenici su na ulazu graničnog prelaza Šid, sprečili četvoricu migranata da neopaženo pređu granicu, saopštila je danas Uprava carina. Prekršaj je otkriven u četvrtak, kada je na prelaz stigao kamion koji je transportovao tovar hemijskog jedinjenja za izradu plastičnih... »

Sve uspešnije uklanjanje govora mržnje s interneta

RTV pre 5 sati
RTV: Sve uspešnije uklanjanje govora mržnje s interneta
BRISEL - Društvene mreže poput Fejsbuka, Tvitera, Jutrjuba, ubrzale su uklanjanje govora mržnje koji im je prijavljen, pokazuju najnoviji podaci EU. Na inicijativu Evropske komisije, četiri velike IT kompanije (Fejsbuk, Majkrosoft, Tviter i Jutjub) su u maju 2016. predstavile Kodeks postupanja... »

Stradao pešak u Adaševcima

RTV pre 7 sati
RTV: Stradao pešak u Adaševcima
ADAŠEVCI - U šidskom selu Adaševci utros oko 6:45 dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je poginuo muškarac. Prema nepotvrđenim podacima taksi vozilo udarilo je u pešaka, koji je potom podlegao zadobijenim povredama. Radi se o starijem muškarcu čiji su inicijali R. B. Na lice mesta... »

Oricio: Novinarstvo pred dilemom - šta mu je uloga u budućnosti

RTV pre 9 sati
RTV: Oricio: Novinarstvo pred dilemom - šta mu je uloga u budućnosti
BEOGRAD - Šef Misije organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Andrea Oricio ukazao da je pred novinarstvom dilema šta je njegova uloga u budućnosti. Oricio je na konferenciji "Sloboda medija i bezbednost novinara u Srbiji - 2017", istakao da je cilj svih inicijativa koje se sprovode,... »

Rumunija: Građani se izvinjavaju Abeu zbog propusta političara

RTV pre 11 sati
RTV: Rumunija: Građani se izvinjavaju Abeu zbog propusta političara
BUKUREŠT - Više stotina građana Rumunije uputilo je putem društvenih mreža izvinjenje japanskom premijeru Šinzou Abeu zbog protokolarnih i diplomatskih propusta tokom njegove nedavne posete toj zemlji. Prvo su, kako prenosi AP, ručak i razgovori sa japanskim premijerom, koji su bili zakazani... »

Nedovoljno razvrstavanja otpada

RTV pre 1 sat
RTV: Nedovoljno razvrstavanja otpada
NOVI SAD - Razvrstavanje otpada u domaćinstvima još je nedovoljno zastupljeno u Srbiji. To za posledicu ima i pojavu sve većeg broja deponija i smetlišta. Kao jedan od razloga za izbegavanje primarne separacije, građani navode nedovoljan broj kanti i kontejnera. Nekontrolisano bacanje otpada na... »

Dveri i DJB zajedno na beogradskim izborima

Danas  pre 5 sati  još 16 povezanih

Tahiri: Spremni smo na saradnju s BG u istrazi ubistva

B92  pre 4 sata  još 16 povezanih

Pronađen oteti mladić sa Palilule, uhapšena trojica

Radio 021  pre 8 sati  još 16 povezanih

Vučić Bjeregordu: Pravo na odgovor neću oduzeti nikome, pa ni sebi

Nova ekonomija  pre 7 sati  još 14 povezanih

Agencija: Sikimić nije bio član stranke u trenutku izbora

Danas  pre 4 sata  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.