RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

O trošku Budžetskog fonda prošle godine lečeno 55 dece

RTV pre 14 sati
RTV: O trošku Budžetskog fonda prošle godine lečeno 55 dece
BEOGRAD - O trošku Budžetskog fonda Srbije prošle godine je u inostranstvu lečeno 55 dece, a na analize i dijagnostiku retkih genetskih bolesti poslata 74 uzorka. O trošku Fonda, za nešto više od četiri godine postojanja odobreno je lečenje 141 deteta i poslato je više od 240 uzoraka za... »

Kongo: U sudaru 20 mrtvih

RTV pre 18 sati
RTV: Kongo: U sudaru 20 mrtvih
KINŠASA - Najmanje 20 osoba poginulo je u sudaru kamiona koji je prevozio kiselinu i druga dva vozila u Kongu, saopštili su zvaničnici. Kamion je prevozio kiselinu namenjenu za rudnik bakra i kobalta kompanije Glenkor na jugoistoku zemlje, javio je Rojters. Za sada nije poznato da li su poginuli... »

Obnovljen Dom kulture u Rumenki

RTV pre 9 sati
RTV: Obnovljen Dom kulture u Rumenki
RUMENKA - Dom kulture u Rumenki dobio je novo ruho. Radovi koji su započeti krajem leta 2018. završeni su, a u rekontsruisanom i sada energetski efikasnijem i korisnijem objektu u tu čast priređena je svečanost. Deca iz Rumenke pozdravila su publiku na svečanosti povodom renoviranja prostorija... »

Kina: 20 poginulih, 30 povređeno u udesu autobusa sa rudarima

RTV pre 6 sati
RTV: Kina: 20 poginulih, 30 povređeno u udesu autobusa sa rudarima
PEKING - Najmanje 20 ljudi je danas poginulo, a 30 povređeno u udesu autobusa kod jednog rudnika na severu Kine, javili su državni mediji. Do nesreće je došlo zbog neispravnih kočnica, preneo je AP. Autobus je prevozio 50 rudara na posao kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom. Nesreća se... »

Turistička organizacija Vojvodine na sajmu

RTV pre 10 sati
RTV: Turistička organizacija Vojvodine na sajmu
BEOGRAD - Ovogodišnji Sajam turizma u Beogradu otvoren je u četvrtak, 21. februara i biće otvoren do sutra uveče. Sajam svake godine privuče dosta stranih gostiju i ponudi najbolje od turističkih aranžmana. Turistička organizacija Vojvodine i ove godine je na sajmu, predstavljeni su Srem,... »

Ljubomir Živkov: Lice sa naramkom

RTV pre 13 sati
RTV: Ljubomir Živkov: Lice sa naramkom
FARKAŽDIN - Nikad nismo za pismeni imali temu „Moj omiljeni ogrev“, to je možda i dobro, jer ja ne znam šta bih stavio na prvo mesto: ograzine, kojima je ložena furuna, koju smo možda frtalj sata čekali da pusti jaru ako je upaljena prvi put u kasnu jesen, ili bih glasao za fašine, ali... »

Vremeplov: Umro Gaus

RTV pre 1 dan
RTV: Vremeplov: Umro Gaus
NOVI SAD - Na današnji dan 1855. umro je nemački matematičar, fizičar i astronom Karl Fridrih Gaus, osnivač čuvene matematičke škole i direktor opservatorije u Getingenu. Pronašao je niz metoda u teoriji brojeva, algebri, geometriji, analizi, astronomiji, teoriji površi i višoj geodeziji.... »

Ručnim graviranjem i laserom do unikatnih radova

RTV pre 3 sata
RTV: Ručnim graviranjem i laserom do unikatnih radova
PANČEVO - Pančevka Ljiljana Miletić, bavi se starim umetničkim zanatom, duborezom u koži. U izradi unikatnih radova kombinuje ručno graviranje i precizno krojenje laserom. Pre godinu i po dana Pančevka Ljiljana Miletić odlučila je da otvori zanatsku radnju i u potpunosti se posveti svom... »

Pančevci slavili u Kikindi za potvrdu liderske pozicije

RTV pre 5 sati
RTV: Pančevci slavili u Kikindi za potvrdu liderske pozicije
KIKINDA - Rukometaši pančevačkog „Dinama" pobedili su u gostima ekipu "Kikinde Grindex" rezultatom 33:27, u okviru 17. kola Super A rukometne lige. Gostujući tim ovim je potvrdio svoju lidersku poziciju na tabeli, dok Kikinđanima sledi borba za ulazak u plej of. Rukometaši Dinama pobedom nad... »

Bokseri Vojvodine i Sombora najbolji u Pokrajini

RTV pre 6 sati
RTV: Bokseri Vojvodine i Sombora najbolji u Pokrajini
SOMBOR - U Gradskoj hali "Mostonga" u Somboru održano je 1. kolo Regionalne lige Vojvodine u boksu. Tom prilikom uručeni su i pehari za najbolje bokserske klubove na teritoriji Vojvodine. Bokserski klub "Vojvodina" iz Novog Sada proglašen je za najbolji klub Regionalne lige Vojvodine za 2018... »

©2019 Netmark d.o.o.