RTV

Počinju teški pregovori o budžetu EU

RTV pre 7 sati
BERLIN - Članice 27-člane EU sastaje se u četvrtak na specijalnom samitu kako bi se dogovorile o budžetu za narednih sedam godina. Prema oceni Dojče velea, pregovori će biti teški jer je veliki neto platiša nestao sa Bregzitom, a izdaci bi trebalo… »

Vulin: Vojsku Srbije više od svega čine ljudi

RTV pre 3 sata
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarali su danas sa predstavnicima institucija i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kojima je predsednik Republike i vrhovni… »

Uskoro elektrifikacija salaša u okolini Novog Sada

RTV pre 3 sata
KAĆ, KOVILJ - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović obišli su poljoprivredna gazdinstva u Kovilju i Kaću gde su razgovarali sa domaćinima o aktuelnim problemima. Između… »

Skupština o postupku upisa u katastar nepokretnosti

RTV pre 5 sati
BEOGRAD - Skupština Srbije počela je danas raspravu o izmenama i dopunama Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, koji je podnela poslanica Srpske napredne stranke Katarina Rakić. Izmene zakona treba da ubrzaju dostavu, poboljšaju… »

Zbog havarije deo Detelinare bez tople vode

RTV pre 5 sati
NOVI SAD - Zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u ulici Koste Racina ispred broja 15, prekinuta je isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte u ulicama: Svetislava Kasapinovića 18-34, 21-29; Koste Racina; Janka… »

Zaplenjeno 6.020 paklica cigareta u Kraljevu

RTV pre 6 sati
KRALJEVO - Inspektori Poreske policije u koordinaciji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije pronašli su i oduzeli ukupno 6.020 paklica cigareta bez akciznih markica. Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, u akciji u okviru pojačanih… »

BiH: Kolegijum Predstavničkog doma ne prihvata definisanje "granične linije" među entitetima

RTV pre 1 sat
SARAJEVO - Kolegijum Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH doneo je danas zaključak da ne prihvata poziv Narodne skupštine Republike Srpske za definisanje "granične linije", jer u skladu sa Aneksom II Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH ne… »

Prijava protiv dva maloletnika iz Nikšića zbog paljenja zastave

RTV pre 2 sata
PODGORICA - Policija je u Nikšiću podnela krivičnu prijavu protiv dvojice maloljetnika zbog skrnavljenja državne zastave, saopšteno je iz Uprave policije. "Nikšićka policija je, postupajući po prijavi građana, obavila razgovore sa maloletnim M.V… »

Posle niza kritika, promenjene reči pesme "Svadba velika"

RTV pre 2 sata
BEOGRAD - Pesma "Svadba velika", koju izvode Bora Dugić i Balkubano, ostaće, uz promenjeni tekst, u takmičenju ovogodišnje Beovizije, saopštio je danas RTS, posle niza kritika da se u toj pesmi promoviše nasilje nad ženama. Shvatajući ozbiljnost… »

Na 12-godišnje obveznice Srbija dobila kamatu 3,8 odsto

RTV pre 5 sati
BEOGRAD - Srbija je prvi put emitovala 12-godišnje dinarske obveznice i dobila na njih kamatu od svega 3,84 odsto, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je to veliki uspeh za našu zemlju. Srbija je juče emitovala 12-godišnje… »

RTV, najnovije vesti »