RTV

Rusija: 10 povređenih u sudaru 39 automobila

RTV pre 23 sata
UFA - Na auto-putu u ruskoj republici Baškiriji sudarilo se 39 automobila, a povređeno je 10 osoba, saopštila je policija. Nesreća se dogodila u uslovima jakog vetra i slabe vidljivosti, navodi agencija RIA Novosti. U tri okruga te ruske republike… »

Evropa: Mađarska prva zemlja EU koja koristi kinesku vakcinu, Grčka ostaje zaključana, Ukrajina krenula sa vakcinacijom

RTV pre 16 sati
BUDIMPEŠTA, BRISEL - Uoči današnjeg početka vakcinacije kineskom vakcinom, mađarski zvaničnici pozvali su građane da veruju u vakcine koje su odobrene u toj zemlji. Mađarski državni sekretar Ištvan Đorđi rekao je da je lekarima opšte prakse… »

Ilon Mask izgubio 15 milijardi dolara za jedan dan

RTV pre 20 sati
LONDON - Vlasnik kompanije "Tesla" Ilon Mask izgubio je više od 15 milijardi dolara za samo jedan dan zbog pada vrednosti bitkoina, koji je srezao njegovo neto bogatstvo. To znači da šef "Tesle" i SpejsIksa (SpaceX) više nije najbogatiji čovek na… »

Skupština o više međunarodnih sporazuma; Vulin: Srbija mora da čuva granice

RTV pre 13 sati
BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o više međunarodnih sporazuma. Pred poslanicima je potvrđivanje Sporazuma o prosvetnoj, kulturnoj i sportskoj saradnji između vlade Srbije i Meksika, Sporazuma o statusu između Srbije i EU… »

Uklonjena poslednja statua generala Franka na španskom tlu

RTV pre 18 sati
MADRID - Poslednja statua generala Fransiska Franka na španskom tlu uklonjena je danas nakon što je španska enklava Melilja izglasala da se ukloni spomenik podignut tom fašističkom diktatoru. Radnici su uništili postolje i odneli statuu koja je… »

Sastanak ministra Stefanovića sa šeikom Mohamedom bin Zajedom

RTV pre 21 sat
ABU DABI - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se na sajmu naoružanja "IDEX 2021" sa šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, krunskim princem i zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata… »

Selaković: Predlog izveštaja Evropskog parlamenta na nedopustiv način poziva države EU koje nisu priznale Kosovo da promene…

RTV pre 13 sati
BEOGRAD - Predlog izveštaja Evropskog parlamenta, usvojen pred njegovim Spoljnopolitičkim odborom, na nedopustiv i neumesan način poziva države EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost naše južne pokrajine da promene mišljenje… »

Hag: Tužilaštvo i odbrana se spore oko obelodanjivanja dokaza

RTV pre 17 sati
HAG - Pred sudijom za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu danas je održana nova statusna konferencija u procesu protiv predsednika i potpredsednika Udruženja ratnih veterana tzv OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja… »

Đukanović ipak opozvao više ambasadora, među njima i ambasador u Beogradu Tarzan Milošević

RTV pre 13 sati
PODGORICA - Crnogorski predsednik Milo Đukanović ipak je doneo ukaz o opozivu više ambasador na rezidentnoj i nerezidentnoj osnovi među kojima je i ambasador u Beogradu Tarzan Milošević. Inicijativu za opoziv je pokrenula vlada. Đukanović je… »

Za par dana manji troškovi priključka na gas za 100.000 dinara

RTV pre 17 sati
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić kaže da će za nekoliko dana biti smanjeni troškovi priključka na gas za oko 100.000 dinara po domaćinstvu. "Završili smo rad i u narednih nekoliko dana biće objavljeno u Službenom glasniku da se smanjuju troškovi… »

RTV, najnovije vesti »