RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Širom Republike Srpske plivalo se za Časni krst

RTV pre 17 sati
RTV: Širom Republike Srpske plivalo se za Časni krst
BANJALUKA - U mnogim gradovima i mestima širom Republike Srpske održano je takmičenje u plivanju za Časni krst. U Banjaluci je 33 mladića plivalo za časni krst, a tome je prethodila Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Hrista Spasitelja koju je služio episkop banjalučki Jefrem, prenosi RTRS.... »

Albanski teroristi skrivali oružje u Preševu, spremali napad na vojnu bazu?

RTV pre 1 dan
RTV: Albanski teroristi skrivali oružje u Preševu, spremali napad na vojnu bazu?
BEOGRAD - Sakriveno oružje za koje se veruje da je pripadalo albanskim teroristima i da je bilo namenjeno novim napadima, pronađeno je zakopano u jednom podrumu na području opštine Preševo, prenose Novosti. Prema saznanjima lista, oružje je otkriveno u selu Depce, gde se tokom oružane pobune... »

Evakuacija dece zbog ju tjubera u Novom Sadu

RTV pre 9 sati
RTV: Evakuacija dece zbog ju tjubera u Novom Sadu
NOVI SAD - Popularni jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, danas je u tržnom centru u Novom Sadu izazvao opštu histeriju, gužvu i guranje, tako da je morala da interveniše policija i izvrši evakuaciju. Ilić, koji je uz nekoliko drugih jutjubera veoma popularan među mlađom... »

Plivanje za časni krst na jezeru Gazivode

RTV pre 14 sati
RTV: Plivanje za časni krst na jezeru Gazivode
ZUBIN POTOK - Tradicionalno plivanje za časni krst na jezeru Gazivode, nadomak Zubinog Potoka, održžano je na Bogojavljenje na Kosovu i Metohiji. Mileta Pitulić iz Zvečana i ove godine, treći put zaredom, prvi je doplivao do Bogojavljanskog krsta u jezeru. Ove godine, kao i prethodnih,... »

Rusi nama stranicu Jevanđelja, mi njima slike Reriha

RTV pre 23 sata
RTV: Rusi nama stranicu Jevanđelja, mi njima slike Reriha
BEOGRAD - Nakon gotovo dva veka Srbiji će biti vraćena 166. stranica Miroslavljevog jevanđelja, a Srbija će Rusiji pokloniti sedam slika čuvenog Nikolaja Reriha. Ovu razmenu i vraćanje stranice koja nedostaje našem najstarijem rukopisu na ćirilici najavio je Aleksandar Vučić nakon sastanka... »

Eksperti smislili jelovnik - hrana koja će spasti planetu

RTV pre 23 sata
RTV: Eksperti smislili jelovnik - hrana koja će spasti planetu
LONDON - Komisija sastavljena od međunarodnih eksperata "otkrila" je kako da spase planetu, ljudske živote i da nahrani milijarde gladnih. "Planetarno zdrav način ishrane" koji su osmislili eksperti, zahteva pre svega drastično smanjenje crvenog mesa u ishrani. Kako piše britanski "Gardijan",... »

Vremeplov: Umro Branislav Nušić

RTV pre 1 dan
RTV: Vremeplov: Umro Branislav Nušić
NOVI SAD - Na današnji dan 1938. godine umro je srpski pisac Branislav Nušić, veliki komediograf, član Srpske kraljevske akademije. Studirao je pravo u Gracu i Beogradu, a kao diplomata radio je u konzulatima Srbije u Solunu, Bitolju, Skoplju i Prištini. Bio je dramaturg i upravnik pozorišta u... »

Akcija Ministarstva kulture o negovanju srpskog jezika

RTV pre 20 sati
RTV: Akcija Ministarstva kulture o negovanju srpskog jezika
BEOGRAD - Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je danas da se od ponedeljka, 21. januara, akcija "Negujmo srpski jezik" nastavlja u dva nova programska oblika. Od ponedeljka će na bilbordima širom Beograda biti izloženi posteri sa izabranim narodnim poslovicama i zagonetkama koji... »

Predstavnici kineskih organizacija i kompanija u Novom Sadu

RTV pre 17 sati
RTV: Predstavnici kineskih organizacija i kompanija u Novom Sadu
NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primio je danas u Gradskoj kući predstavnike kineskih privrednika i organizacija, koju je predvodio Zhao Jue, generalni sekretar naučno-obrazovne i istraživačke organizacije Van Li Tink Tank i član Savetodavnog odbora Šangaja.... »

Snimljen susret ronioca sa najvećom belom ajkulom ikada (VIDEO)

RTV pre 24 sata
RTV: Snimljen susret ronioca sa najvećom belom ajkulom ikada (VIDEO)
HAVAJI - U blizini havajskog ostrva Oahu ronioci koji se bave proučavanjem ajkula zabeležili su susret s belom ajkulom za koju se smatra da je najveća ikada do sada snimljena. Dvoje istraživača iskoristili su tu situaciju da traže usvajanje zakona koji bi zaštitio ajkule u saveznoj američkoj... »

©2018 Netmark d.o.o.