RTV

Kinezi za šest dana prave novu fabriku maski za lice

RTV pre 19 sati
PEKING - Kineska prestonica Peking napraviti novu fabriku maski za lice u roku od samo šest dana kako bi zadovoljila sve veću tražnju za tom zaštitnom opremom zbog epidemije koronavirusa, izvestila je danas državna novinska agencija Sinhua. Fabrika… »

Oko 10.000 Japanaca na "Golom festivalu"

RTV pre 19 sati
TOKIO - Oko 10.000 Japanaca ovog vikenda tradicionalno je proslavilo "Goli festival", odnosno Hadaka Matsuri, slaveći blagodati žetve, blagostanja i plodnosti. Ovaj festival se održava svake godine treće subote u februaru. uprkos nazivu festivala… »

Selaković: Srbija predstavljena na najbolji način

RTV pre 21 sat
BEOGRAD - Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da su sastanci koje je imao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Minhenu i Briselu veoma važni i da je na njima Srbija predstavljena na najbolji način. Navodi da je predsednik u… »

Đurić: Srbija nije poražena, nastavljamo borbu za Kosovo i Metohiju

RTV pre 20 sati
BEOGRAD - Proglašenjem nezavisnosti Kosova pre 12 godina pogaženo je međunarodno pravo, zgažena je Povelja UN koja propisuje suverenu jednakost svih članica i zabranjuje promenu teritorijalnog integriteta, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko… »

Litija protiv Zakona o slobodi veroispovesti i u SAD

RTV pre 21 sat
MERILVIL - U Sjedinjenim Američkim Državama održana je prva litija podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji protestuju protiv Zakona o slobodi veroispovesti. Litija u kojoj je učestvovalo više od 2.000 vernika, kretala se od crkve Svetog Save u… »

Vučić: Propustili smo šansu za kompromis sa Prištinom, plaćaćemo cenu

RTV pre 8 sati
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija propustila šansu da postigne kompromis sa Prištinom i da će se to u budućnosti plaćati. Govoreći o razgraničenju, kaže da je shvatio da Srbi nikada neće prihvatiti… »

EU se složila da okonča "operaciju Sofija"

RTV pre 13 sati
BRISEL - Zemlje Evropske unije složile su se danas da okončaju "operaciju Sofija", pomorsku misiju bloka za suzbijanje krijumčara migranata u Sredozemnom moru i imaju nove ideje koje su više usmerene na primenu američkog embarga na oružje u vezi s… »

Pucnjava na Cetinju, ubijen muškarac

RTV pre 9 sati
PODGORICA - U pucnjavi na Cetinju, ispred teretane, večeras je ubijen 31-ogodišnji muškarac, a policija traga za napadačem. U upravi crnogorske policije je za portal RTCG rečeno da se sve odigralo oko 20.45 sati ispred teretane koja se nalazi u… »

Udes u Novom Sadu: Automobil završio na krovu, četvoro povređeno

RTV pre 17 sati
NOVI SAD - U saobraćajnoj nezgodi na uglu Bulevara Evrope i Futoškog puta u Novom Sadu automobil sa beogradskim registarskim tablicama završio je na krovu. Nesreća se desila oko 11.40 sati, u sudaru je povređena najmanje jedna osoba, a na lice mesta… »

Džomić: SPC ima dokaze o upisu crkvene imovine

RTV pre 19 sati
PODGORICA - Crkva poseduje dokaze o upisima prava crkvene imovine u katastar, ali i brojne dokaze iz kojih se jasno vidi da država Crna Gora ni pre, a ni posle 1918. ili bilo koje druge godine nije bila vlasnik pravoslavnih hramova, manastira i ostale… »

RTV, najnovije vesti »