RTV

Šta je istina o turskoj operaciji u Siriji?

RTV pre 19 sati
ISTANBUL - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je danas NATO saveznike koji razmatraju proširenje embarga na oružje protiv Turske zbog njene operacije na severu Sirije. Erdogan je u Istanbulu rekao da je razgovarao sa nemačkom… »

"Srpski narod nikad neće zaboraviti šta je za Srbiju učinio predsednik Kine"

RTV pre 17 sati
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa članom Politbiroa KP Kine i sekretarom Sekretarijata Centralnog komiteta KPK Jangom Sijaoduom i ocenio da Srbiju i Kinu veže čelično prijateljstvo, a da srpski narod nikad neće… »

Palmer otkazao učešće na Beogradskom bebzednosnom forumu

RTV pre 17 sati
BEOGRAD - Specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer otkazao je učešće na ovogodišnjem Beogradskom bezbednosnom forumu (BBF), koji se održava od 16. do 18. oktobra. Palmer je trebalo da se obrati na zvaničnom otvaranju… »

Holandija zvanično menja ime u Nizozemsku

RTV pre 13 sati
HAG - Holandska vlada odlučila je da zvanično promeni ime zemlje koje će uskoro glasiti samo Nizozemska. Ova promena, kako pišu britanski mediji, deo je nove strategije koja ima za cilj poboljšanje imidža zemlje u svetu i njeno "rebrendiranje"… »

Srpski i albanski analitičari: Daleko od konačnog dogovora

RTV pre 16 sati
BEOGRAD - Izbori održani 6. oktobra promenili su političku situaciju na Kosovu, jedan je od zaključaka panela "Izgledi za normalizaciju i dijalog Beograda i Prištine", održanog u Beogradu, a učesnici - srpski i albanski analitičari - saglasni su da… »

Kurti: Nikada Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istu rečenicu

RTV pre 16 sati
SARAJEVO - Aljbin Kurti lider Samopredeljenja potvrdio je za "Jedan" BHT1 da bi u novembru mogao preuzeti funkciju premijera Kosova, a nakon toga početi da rešava pitanja koja se tiču taksi na robu iz BiH i Srbije. U tom je smislu najavio direktne… »

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019“ u subotu

RTV pre 19 sati
BEOGRAD - Na osnovu odluke predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, biće održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda… »

Vučić sa Bjornstadom, izaslanikom Osla za Zapadni Balkan

RTV pre 22 sata
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa specijalnim izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške za Zapadni Balkan. Bjornstad je, inače, donedavno bio ambasador Norveške u Beogradu. Informaciju o susretu… »

Đilas kritikuje MMF: Prekinite kolonijalni odnos prema Srbiji

RTV pre 13 sati
BEOGRAD - Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas zatražio je danas od šefa delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Jana Kesa Martejna da MMF prekine "kolonijalni odnos prema ljudima u Srbiji". Đilas je u pismu… »

Profesor Orlović: Nema pravnog osnova da se Srpska lista proglasi neustavnom

RTV pre 17 sati
NOVI SAD - Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Slobodan Orlović smatra da pravno nije moguće Srpsku listu proglasiti neustavnom i izbaciti je iz političke igre na Kosovu zbog navodnog akta terorizma "trovanjem" biračkih listića. "To pravno nije… »

RTV, najnovije vesti »