RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Bošnjačka dijaspora kritikuje Štrahea zbog ordena Republike Srpske

RTV pre 24 sata
RTV: Bošnjačka dijaspora kritikuje Štrahea zbog ordena Republike Srpske
BEČ - Bošnjačka dijaspora kritikovala je Slobodarsku partiju Austrije (FPO) i njenog lidera, vicekancelara Hajnc Kristijana Štrahea zbog prihvatanja ordena Republike Srpske (RS). "Da li je eventualno vaš cilj da ponovo rasplamsate nacionalističke tenzije na Balkanu i time ugrozite bezbednost i... »

Vremeplov: Umro Pavle Simić

RTV pre 1 dan
RTV: Vremeplov: Umro Pavle Simić
NOVI SAD - Na današnji dan 1876. godine umro je srpski slikar Pavle Simić, koji je najviše oslikavao ikonostase, uglavnom na prostoru današnje srpske Vojvodine. Najpoznatija dela: "Majski sabor 1848.", "Ilija Birčanin predaje harač", "Hadži-Ruvim", "Hadži-Đera", "Nemanjina smrt", "San sv.... »

Rusini obeležavaju nacionalni praznik

RTV pre 12 sati
RTV: Rusini obeležavaju nacionalni praznik
SUBOTICA, NOVI SAD - Nacionalni praznik Rusina, 17. januar, obeležen je večeras u Rusinskom kulturnom centru u Novom Sadu, a svečanosti je prisustvovao i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić. Nacionalni praznik Rusini slave povodom 17. januara 1751. godine, kada je... »

Izložba "Moja slovačka priča" u KCNS

RTV pre 13 sati
RTV: Izložba "Moja slovačka priča" u KCNS
NOVI SAD - Izložba fotografija Petra Dešića "Moja slovačka priča", upriličena je danas u Klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada. Ovu izložbu, koja prezentuje život Slovaka iz 24 sela sa ovih prostora, otvorila je Njena ekselencija Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke u... »

Upravnici zgrada da regulišu red u stanovima

RTV pre 15 sati
RTV: Upravnici zgrada da regulišu red u stanovima
NOVI SAD - Prema novoj odluci o opštim pravilima kućnog reda u stambenim zgradama održavanje kućnog reda i mira od 5. januara u nadležnosti je upravnika zgrada. Međutim, upravnici zgrada, ali i Novosađani, ne slažu se s tim delom odluke, jer smatraju da će im biti teže da uživaju u vreme... »

Privremeno parkiralište u redovnoj naplati

RTV pre 15 sati
RTV: Privremeno parkiralište u redovnoj naplati
NOVI SAD - Neuređen plato u Radničkoj ulici, godinama se koristi i naplaćuje kao improvizovani parking za automobile. Oni koji se parkiraju u blizini vrtića "Vilenjak" kažu da od blata i prašine nisu pošteđeni bez obzira na vremenske uslove, ali da uprkos tome, moraju uplatiti parking za... »

Neodgovarajuća slova menjaju tablice

RTV pre 16 sati
RTV: Neodgovarajuća slova menjaju tablice
NOVI SAD - Prvog januara 2018. godine počela je zamena registarskih tablica sa latiničnim slovima "Č","Ć","Š","Ž","Đ", kao i slovima "Y" i "W", čiji je rok važenja do 2018. godine. Zašto se iz upotrebe povlače pomenuta slova i koliko će to koštati vozače, proveravala je RTV.... »

Podršku poljoprivrednicima obezbeđuje i IPARD

RTV pre 18 sati
RTV: Podršku poljoprivrednicima obezbeđuje i IPARD
NOVI SAD - "Ove godine poljoprivrednici će dobijati subvencije od države ali će za razliku od 2017. ove godine imati još jedan, nov izvor finasiranja , a to je novac iz pretpristupnih fondova EU - IPARD namenjen za investicije i povećanje obima proizvodnje", rekao je na Poljoprivrednom... »

Tribina o dokumentarnoj TV drami u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

RTV pre 19 sati
RTV: Tribina o dokumentarnoj TV drami u Poklon zbirci Rajka Mamuzića
NOVI SAD - U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, danas u 18 časova održaće se tribina pod nazivom "Dokumentarna TV drama" na kojoj će učestvovati Laslo Vegel, dr Svetislav Jovanov i Želimir Žilnik. Ova tribina je u okviru izložbe "Želimir Žilnik: među ljudima" u... »

U Subotici otvoreno prihvatilište za beskućnike

RTV pre 20 sati
RTV: U Subotici otvoreno prihvatilište za beskućnike
SUBOTICA - U Gajevoj ulici broj 50 u Subotici počelo je s radom privremeno Prihvatlište za beskućnike koje će, sve dok to budu zahtevale vremenske prilike, 24 časa dnevno pružati usluge za oko tridesetak osoba koje nemaju svoj krov nad glavom. Subotičanin Bogdan Dopuđa ima 70 godina. Krov... »

Novak jači od Monfisa i nehumanih uslova u Melburnu

Noizz  pre 2 sata  još 18 povezanih

Oproštaj od Olivera Ivanovića

RTS  pre 13 minuta  još 14 povezanih

Bobi ponovo iskoristio minute, Detroit izgubio

B92  pre 1 sat  još 16 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.