RTV

Migranti umesto u Evropskoj uniji završili u Vranju

RTV pre 1 dan
VRANJE - Carinici su 27. februara 2021. godine u unutrašnjosti jednog kamiona otkrili grupu od 10 migranata, među kojima je bilo i četvoro dece. Ovo nije prvi slučaj da se migranti koji nastoje da se domognu neke od razvijenih zemalja EU, greškom… »

Mjanmar: Uhapšeno na stotine demonstranata

RTV pre 1 dan
JANGON - Policija Mjanmara je danas uhapsila na stotine demonstranata u najvećoj akciji sprovedenoj od početka protesta građana protiv vojnog puča 1. februara, u kojem je svrgnuta vlada premijerke Aung San Su Ći, saopštila je Asocijacija političkih… »

Nasilnička vožnja poršeom u Zemunu, oduzeta mu dozvola, kažnjen sa 140.000 dinara i 300 sati rata u javnom interesu

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu identifikovali su sa snimka koji je kružio društvenim mrežama muškarca (31) prilikom nasilničke vožnje u vozilu marke "Porše kajen" u Zemunu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih… »

Antarktik: Odlomila se ledena santa površine veće od Londona

RTV pre 1 dan
LONDON - Santa leda površine veće od šireg područja Londona, odlomila se od Antarktika, dvadesetak kilometara od britanske istraživačke opservatorije na Južnom polu. Ukupna površina sante iznosi 1.270 kvadratnih kilometara, a debljina joj je 150… »

Danas je 20 godina od otmice i ubistva iz voza u Štrpcu

RTV pre 2 dana
PODGORICA, BEOGRAD - U Crnoj Gori će danas biti obeleženo 28 godina od otmice i ubistva 20 putnika iz voza u stanici Štrpci. Rodbina otetih i prijatelji, u Podgorici i Bijelom Polju, položiće cveće kod "spomen obeležja nedužnim žrtvama"… »

Vučić: Ideja o kovid pasošima antievropska

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je šokiran idejom evropskih lidera o uvođenju kovid pasoša u Evropi i to smatra sramotnom i antievropskom odlukom, ako do nje dođe. Kovid pasoši gaze najviše evropske vrednosti slobodu… »

Na Kopaoniku i ovog vikenda veliki broj gostiju - preko 7.000 skijaša

RTV pre 1 dan
KOPAONIK - Na Kopaoniku je i ovog vikenda veliki broj gostiju, preko 7.000 skijaša. Rukovodilac Skijališta Kopaonik Darko Jovanović kaže za RTS da će skijaški centar raditi po ustaljenom radnom vremenu od 9.00 do 16.30 časova. Jovanović ističe da… »

Indija: Petao usmrtio vlasnika, pokušao da pobegne, pa zadržan u policijskoj stanici

RTV pre 1 dan
NJU DELHI - Petao koji je na sebi imao zavezan nož tokom ilegalnih borbi petlova u južnoj Indiji, usmrtio je vlasnika. Vlasnik petla je nožem uboden u prepone, dok je životinja pokušala da pobegne, a muškarac je preminuo na putu do bolnice jer je… »

Jermenija: Predsednik odbio da smeni načelnika generalštaba

RTV pre 1 dan
JEREVAN - Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan je danas odbio da smeni načelnika generalštaba jermenske vojske Onika Gasparjana koga je dan ranije razrešio dužnosti premijer Nikol Pašinjan, saopšteno je iz predsedničkog kabineta. Pašinjan je u… »

Jedinstveno otkriće u Pompeji

RTV pre 1 dan
RIM - U Pomeji, antičkom gradu koji je pre dve hiljade godina ”nestao” pod pepelom i lavom vulkana, arheolozi su došli do novog, jedinstvenog otkrića, javlja agencija Ansa. U iskopinama tog antičkog grada, u takozvanoj vili Čivita Ðulijana… »

RTV, najnovije vesti »