RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Sagrada Familija plaća 41 milion dolara u narednih 10 godina

RTV pre 15 sati
RTV: Sagrada Familija plaća 41 milion dolara u narednih 10 godina
BARSELONA - Bazilika Sagrada Familija u Barseloni, moraće gradskim vlastima da plati 41 milion dolara, jer objekat 136 godina nema građevinsku dozvolu. Taj, kako se navodi "istorijski sporazum" sklopljen je kako bi se dobile neophodne dozvole, a zauzvrat moraće da plati 41 milion dolara (36... »

Srpske IT firme nisu dovoljno zastupljene na kineskom tržištu

RTV pre 16 sati
RTV: Srpske IT firme nisu dovoljno zastupljene na kineskom tržištu
BEOGRAD - Na velikom kineskom tržištu srpske IT kompanije nisu dovoljno zastupljene, a zadatak države je da pomogne u promociji potencijala srpske informaciono tehnološke industrije na azijskom tržištu. To je rečeno na današnjem bilateralnom skupu u Privrednoj komori Srbije između srpskih i... »

Mađarska: Sećanje na revoluciju iz 1956. godine

RTV pre 20 sati
RTV: Mađarska: Sećanje na revoluciju iz 1956. godine
BUDIMPEŠTA - Širom Mađarske, ali i u susednim zemljama i dijaspori, počelo je obeležavanje ustanka i revolucije iz 1956. godine, kada je mađarski narod zatražio pad komunističke vlade, odlazak sovjetskih trupa iz zemlje, napuštanje Varšavskog ugovora, povratak višepartijskog uređenja i... »

Uhvati film – pusti predrasude u OK Klubu na Spensu

RTV pre 7 sati
RTV: Uhvati film – pusti predrasude u OK Klubu na Spensu
NOVI SAD - Projekcija filmova sa Uhvati film festivala, nakon čega sledi diskusija i edukacija o predrasudama prema osobama sa invaliditetom, održaće se 24. oktobra od 17 časova u "OK klubu" na Spensu (prvi sprat, u pravcu kuglane ka izlazu prema Stadionu Vojvodine). Ovim događajem završava se... »

Obeležena desetogodišnjica Zavoda za kulturu nacionalnih manjina u Vojvodini

RTV pre 8 sati
RTV: Obeležena desetogodišnjica Zavoda za kulturu nacionalnih manjina u Vojvodini
NOVI SAD - Izložba "Slikom zajedno" otvorena je večeras u dvorcu "Eđšeg" i predstavlja radove šest umetnika koji deluju na sceni savremene vizuelne umetnosti, čija teritorija, kako je na otvaranju apostrofirano, nije omeđena granicama država, niti određenim tematskim usmerenjem. Ispred... »

U Srbiji ima oko pet hiljada hraniteljskih porodica

RTV pre 12 sati
RTV: U Srbiji ima oko pet hiljada hraniteljskih porodica
NOVI SAD - U Srbiji ima oko 5 hiljada hraniteljskih porodica, koje se brinu o gotovo 6 hiljada dece. Ljubav i humanost su motivi, kojima su vođeni oni koji su odlučili da budu hranitelji. Jedna od njih je i Novosađanka Marta Hangovski. Kada je pre 15 godina, Marta Hangovski u svoju porodicu kao... »

Predstava "Sve po spisku" u KCNS

RTV pre 12 sati
RTV: Predstava "Sve po spisku" u KCNS
NOVI SAD - Predstava "Sve po spisku" biće izvedena sutra, 23. oktobra u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada s početkom u 19 časova. Sve po spisku je vodvilj – komedija po motivima pozorišnog komada Norma Fostera koja na duhovit način govori o tome šta muškarci i žene očekuju jedni od... »

Za razvoj turizma u Vojvodini 28 miliona dinara

RTV pre 13 sati
RTV: Za razvoj turizma u Vojvodini 28 miliona dinara
ZRENJANIN, KIKINDA, SREMSKA MITROVICA - Ukupno 28 miliona dinara raspoređeno na 14 lokalnih samouprava biće uloženo u projekte od značaja za razvoj turističkog potencijala Vojvodine. Sredstva je obezbedio pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Od bogatog kulturno-istorijskog nasleđa,... »

Klub sedeće odbojke "Crvenka": Sportski motivi jači od problema (AUDIO)

RTV pre 15 sati
RTV: Klub sedeće odbojke "Crvenka": Sportski motivi jači od problema (AUDIO)
CRVENKA, KULA - Sedeća odbojka je paraolimpijski sport koji je od pre nekoliko godina zaživeo i u Crvenki. Kako u tom mestu funkcioniše i gde se takmiči Odbojkaški klub osoba sa invaliditetom, predočava trener kluba Milenko Banić. Samo dva kluba u Vojvodini takmiče se u Ligi sedeće odbojke... »

Novo stepenište ispred SNP-a 20.novembra (AUDIO)

RTV pre 15 sati
RTV: Novo stepenište ispred SNP-a 20.novembra (AUDIO)
NOVI SAD - Obnova granitnog stepeništa ispred Srpskog narodnog pozorišta je u toku, a završetak je predviđen za 20. novembar, nekoliko dana pred program povodom obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji posle Prvog svetskog rata. Ta obnova je nastavak uređenja centra grada,... »

©2018 Netmark d.o.o.