RTV

Vremeplov: U Pešti osnovana Matica srpska

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - 1826 - U Pešti je osnovana Matica srpska na inicijativu Jovana Hadžića (Miloš Svetić) i bogatih srpskih peštanskih i budimskih trgovaca Gavrila Bozitovca, Jovana Demetrovića, Josifa Milovuka, Petra Rajića, Andrije Rozmirovića i Đorđa… »

Kako se razvijao koronavirus?

RTV pre 1 dan
DOHA - Svetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je globalnu zdravstvenu vandrednu situaciju zbog novog koronavirusa - poznatog kao Kovid-19 - koji je ubio najmanje 1.665 ljudi u Kini, a slučajevi su potvrđeni i u azijsko-pacifičkom regionu, u… »

Holandski pisac Džamal Uarijaši u Novom Sadu

RTV pre 1 dan
NOVI SAD - U ponedeljak, 2. marta u 19 časova, u knjižari "Bulevar Books" u Novom Sadu o romanu Glad sa Džamalom Uarijašijem razgovaraće Vladislava Gordić Petković, profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i književna kritičarka. Autor će… »

Hrvatska zaustavlja zapošljavanje diplomaca iz Republike Srpske

RTV pre 1 dan
ZAGREB - Hrvatska ministarka nauke i obrazovanje Blaženka Divljak izjavila je danas da Republika Srpska odbija da proverava diplome na zahtev Hrvatske, zbog čega će, kako kaže, biti zaustavljeno svako zapošljavanje u hrvatskom šškolstvu osoba sa… »

Lepote Srbije u očima turista?

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Srbija je proteklih godina uspela da se nametne na međunarodnoj turističkoj mapi kao jedna od najzanimljivijih novih destinacija sveta koje vredi posetiti pa je tako prvi put zabeleženo da je u 2019. bilo više stranih gostiju u odnosu na… »

Đukanović: Crna Gora u stanju da reši aktuelne probleme

RTV pre 1 dan
BRISEL - Crna Gora je zemlja koja je u stanju da rešava aktuelne teme u najboljoj demokratskoj praksi, poštujući ono što je pravna tekovina EU, sa čijim pravnim sistemom se usaglašava, istakao je večeras u Briselu predsednik Crne Gore Milo… »

UNDP: Srbi i Albanci za kažnjavanje počinilaca zločina

RTV pre 1 dan
KOSOVSKA MITROVICA - Kažnjavanje lica koja su izvršila zločine tokom oružanog sukoba na Kosovu i Metohiji i izgradnja dobrih međuetničkih odnosa od presudnog su značaja za postizanje pomirenja na Kosovu i Metohiji, jedan je od zaključaka… »

Muškarac u Zrenjaninu živeo sa tinejdžerkom

RTV pre 1 dan
ZRENJANIN - Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu je podneo, pred Osnovnim sudom, optužni predlog protiv R. S. (24) zbog sumnje da je počinio krivično delo vanbračna zajednica sa maloletnicom, piše portal Zrenjaninski. Njemu se stavlja na teret da je u… »

Partizanu Kup Radivoja Koraća!

RTV pre 2 dana
NIŠ - Košarkaši Partizana treći put uzastopno osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su večeras u finalu u Nišu, posle produžetka, pobedili Crvenu zvezdu sa 85:84 (13:19, 18:15, 18:18, 29:26, 7:6). Crveno-beli su 17,5 sekundi pre kraja regularnog… »

Svečana sednica povodom osnivanja Matice srpske u Pešti

RTV pre 1 dan
BUDIMPEŠTA - Tradicionalnom svečanom sednicom, najstarija srpska kulturna i naučna ustanova, Matica srpska, obeležila je 194 godine od osnivanja. Uručena je i Zmajeva nagrada Matice srpske pesniku Blagoju Bakoviću. U Pešti je osnovana Matica srpska… »

RTV, najnovije vesti »