RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Konkurs za poljoprivrednike na Kosmetu otvoren do 30. aprila

RTV pre 24 sata
RTV: Konkurs za poljoprivrednike na Kosmetu otvoren do 30. aprila
KOSOVSKA MITROVICA - Poljoprivrednici na Kosovu i Metohiji imaju još nekoliko dana da podnesu zahteve za dobijanje finansijske pomoći Ministarstva poljoprivrede za pokretanje ili proširenje proizvodnje, izjavio je danas ministar za poljoprivredu u ostavci u kosovskoj vladi Nenad Rikalo. Prema... »

Rizici i posledice kupovine stana u neuknjiženoj zgradi

RTV pre 21 sat
RTV: Rizici i posledice kupovine stana u neuknjiženoj zgradi
BEOGRAD - Na tržištu nekretnina u Srbiji i danas se mogu naći u ponudi stanovi u zgradama sagrađenim pre više decenija koje nisu uknjižene, odnosno ne postoje u katastru. Zakon predviđa da se pravo svojine nad nekom nepokretnošću stiče isključivo upisom u katastar, a ukoliko ovo iz raznih... »

Dagestan: Ubijeni ekstremisti, planirali napade za 1. maj

RTV pre 15 sati
RTV: Dagestan: Ubijeni ekstremisti, planirali napade za 1. maj
MOSKVA - U specijalnoj operaciji ruskih snaga u Dagestanu ubijena su dva naoružana muškaraca, koji su planirani terorističke napade tokom prvomajskih praznika, izjavio je danas portparol ruskog Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma (NAC). Dvojica terorista su se, prema njegovim rečima,... »

Fejsbuk uklonio 1,9 miliona ekstremističkih sadržaja

RTV pre 1 dan
RTV: Fejsbuk uklonio 1,9 miliona ekstremističkih sadržaja
SAN FRANCISKO - Kompanija Fejsbuk saopštila je da je uklonila ili okačila oznaku upozorenja na 1,9 miliona primeraka ekstremističkog sadržaja, koji se povezuju sa Islamskom državom ili Al Kaidom. To je učinjeno tokom prva tri meseca ove godine, što je skoro duplo više nego u prethodnom... »

Basara: Kanabis i metadon ne leče rak

RTV pre 1 dan
RTV: Basara: Kanabis i metadon ne leče rak
BEOGRAD - Kanabis i metadon ne mogu da leče rak, imaju niz neželjenih dejstava, i nedostaju dokazi da zaista pomažu kod malignih oboljenja, izjavila je prof. dr Nadežda Basara na predavanju održanom u SANU u okviru ciklusa konferencija "Problemi javnog zdravlja u Srbiji". Povodom, kako navodi... »

Po kome će se zvati Vojna akademija – po Draži ili Koči Popoviću?

RTV pre 21 sat
RTV: Po kome će se zvati Vojna akademija – po Draži ili Koči Popoviću?
BEOGRAD - Narodni poslanik i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković uputiće Skupštini Srbije amandmane na Predlog zakona o vojnom obrazovanju, među kojima i taj da Vojna akademija ponese ime generala Dragoljuba Draže Mihailovića. To je sada već drugi predlog za naziv Vojne... »

Malarija se širi Venecuelom, najveći porast u svetu

RTV pre 18 sati
RTV: Malarija se širi Venecuelom, najveći porast u svetu
ŽENEVA - Malarija se brzo širi Venecuelom sa procenjenih 406.000 slučajeva u 2017. godini, što je 69 odsto više nego prethodne godine, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO). Navodi se da je broj zaraženih pet puta veći nego 2013. godine, preneo je Rojters. Migranti iz... »

Trudo: Napad nije ugrozio nacionalnu bezbednost

RTV pre 18 sati
RTV: Trudo: Napad nije ugrozio nacionalnu bezbednost
TORONTO - Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da kanadske vlasti ne vide element ugrožavanja nacionalne bezbednosti u napadu na pešake u najvećem kanadskom gradu Torontu. Prema Trudoovim rečima, teški incident nije promenio nivo opasnosti u Kanadi, iako se dogodio u vreme sastanka... »

Iran: Devizne transakcije u evrima, ne u dolarima

RTV pre 22 sata
RTV: Iran: Devizne transakcije u evrima, ne u dolarima
TEHERAN - Teheran je najavio da će početi sa obavljanjem deviznih transakcija u evrima a ne u dolarima, što je deo dugogodišnjih napora zemlje za smanjenje oslanjanja na američku valutu, a zbog produbljivanja jaza s Vašingtonom. Teheran je najavio da će početi sa obavljanjem deviznih... »

I rimokatolička crkva Koruške kritikuje Blajburg

RTV pre 23 sata
RTV: I rimokatolička crkva Koruške kritikuje Blajburg
BEČ - Rimokatolička crkva austrijske pokrajine Koruška distancirala se od desničarskog i fašističkog okupljanja oko komemoracije u Blajburgu i zatražila od hrvatske crkve da ispoštuje pravila kako do toga ne bi došlo. "Katolička crkva Koruške distancira se jasno i odlučno protiv svih... »

©2018 Netmark d.o.o.