RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Meteor proleteo iznad SAD, izazvao manji zemljotres

RTV pre 20 sati
RTV: Meteor proleteo iznad SAD, izazvao manji zemljotres
VAŠINGTON - Meteor koji je proleteo iznad Mičigena izazvao je zemljotres u tom području jačine dva stepena po Rihterovoj skali. Stručnjaci navode da je svetlost koja se pojavila na nebu iznad Mičigena u utorak uveče i nešto što je zvučalo kao grmljavina, u stvari bio meteor, prenosi AP.... »

Međusobna podrška Srbije i Crne Gore za ulazak u EU uz "princip regate"

RTV pre 20 sati
RTV: Međusobna podrška Srbije i Crne Gore za ulazak u EU uz "princip regate"
PODGORICA - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa premijerom Crne Gore Duškom Markovićem, a u razgovorima je iskazana spremnost za nastavak saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa. To se pre svega tiče ekonomije, saobraćaja i posebno infrastrukture i... »

Meksiko: Otkrivene tri grobnice sa 33 tela

RTV pre 10 sati
RTV: Meksiko: Otkrivene tri grobnice sa 33 tela
MEKSIKO SITI - Meksičke vlasti su otkrile tri grobnice sa najmanje 33 tela u državi Najarit, saopštili su danas zvaničnici. Zvaničnici veruju da su žrtve najverovatnije bile umešane u trgovinu drogom, prenosi AP. Grobnice su otkrivene u poljima šećerne trske, uz pomoć specijalno obučenih... »

Vojska Srbije upozorila Kfor

RTV pre 11 sati
RTV: Vojska Srbije upozorila Kfor
BEOGRAD - Vojska Srbije upozorila je komandu Kfora da neće biti samo nemi posmatrač ukoliko na severu Kosova i Metohije dođe do ugrožavanja bezbednosti srpskog stanovništva, pišu "Večernje novosti". Da u Beogradu postoji snažna volja da u slučaju eskalacije nasilja u pokrajini zaštiti svoj... »

Mercedes obložen Swarovski kristalima predstavljen u Tokiju

RTV pre 14 sati
RTV: Mercedes obložen Swarovski kristalima predstavljen u Tokiju
TOKIO - Kompanija za proizvodnju posebnih luksuznih automobila po narudžbi svetskih milijardera predstavila je jedan od svojih najnovijih "čuda", Svarovski kristalima obložen Mercedes, kojim se pohvalila na Tokio Auto Salonu. Ljubitelji automobila su se divili skupom svetlucavom "ljubimcu" koji,... »

Natalitet u šidskoj opštini u blagom porastu

RTV pre 16 sati
RTV: Natalitet u šidskoj opštini u blagom porastu
ŠID - U radnoj poseti Šidu danas je bila Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku. Opština Šid je prošle godine dobila sredstva iz republičkog budžeta za mere populacione politike i demografije na lokalu. U razgovoru sa... »

Značaj Novina srpskih u tadašnjoj prestonici kneževine Srbije

RTV pre 18 sati
RTV: Značaj Novina srpskih u tadašnjoj prestonici kneževine Srbije
KRAGUJEVAC - Prve srpske novine štampane su pre 184 godine u Kragujevcu tadašnjoj prestonici kneževine Srbije. "Novine srpske su izlazile jednom nedeljno. To je bilo subotom a u slučaju da je bio neki praznik one bi se pojavile i malo ranije. Izlazile su na jednom celom tabaku, močaru kako se... »

Inicijativa za inkluziju Roma u Bečeju

RTV pre 19 sati
RTV: Inicijativa za inkluziju Roma u Bečeju
BEČEJ - U Bečeju preko projekta "Inicijativa za inkluziju" će biti zaposleno 20 lica romske nacijalnosti na poslovima primarne i sekundarne selekcije komunalnog otpada. Za realizaciju projekta "Inicijativa za inkluziju" Nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ je za opštinu Bečej... »

Đorđević i ambasadorka Kanade o saradnji u domenu rada

RTV pre 21 sat
RTV: Đorđević i ambasadorka Kanade o saradnji u domenu rada
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa novoimenovanom ambasadorkom Kanade u Republici Srbiji Kejtlin Čabom o unapređenju saradnje u domenu rada, zapošljavanja i socijalnih pitanja. Đorđević je izrazio nadu da će potpisivanje... »

AKPA: Zaustaviti postupak izbora zamenika javnih tužilaca

RTV pre 23 sata
RTV: AKPA: Zaustaviti postupak izbora zamenika javnih tužilaca
BEOGRAD - Alumni klub Pravosudne akademije (AKPA) saopštio je danas da je od Ustavnog suda zatražio da zaustavi postupak izbora 52 zamenika javna tužilaca, koje je Državno veće tužilaca (DVT) predložilo parlamentu, jer je spisak kandidata procureo u javnost pre sednice na kojoj je odluka... »

©2018 Netmark d.o.o.