RTV

Svedok oslobođenja Beograda 1944: Osvetili smo bataljon majora Gavrilovića

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Beograd ove godine obeležava 75 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, kada je 20. oktobra 1944. godine okončana 1.287 dana duga nemačka okupacija glavnog grada Jugoslavije. U borbi za oslobođenje srpske prestonice poginulo je 2.953… »

Završen bezbednosni forum-budućnost Balkana u EU

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Budućnost Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji, a politika proširenja je tačka u kojoj globalni kredibilitet Unije može biti doveden u pitanje, navedeno je u zaključcima devetog Beogradskog bezbednosnog foruma, koji je danas završen… »

Trojica prebila čoveka u Ostružnici, skinuli ga golog i oteli mu skuter

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je D. M. (20), Đ. M. (22) i Z. C. (33) zbog sumnje da su u četvrtak u jednoj ulici u Ostružnici 38-godišnjem muškarcu zadali udarce rukama i nogama po glavi i telu, skinuli mu odeću i oduzeli skuter. Muškarac… »

Srpska lista: Najavom otimanja "Trepče" Kurti priziva ratne sukobe

RTV pre 1 dan
KOSOVSKA MITROVICA - Srpski narod na Kosovu i Metohiji i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, te ćemo zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor… »

Rast kineske ekonomije u trećem kvartalu šest odsto

RTV pre 1 dan
PEKING - Kina je objavila da je u trećem tromesečju 2019. ostvarila rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 6,0 procenata u odnosu na godinu ranije, što je, prema podacima Rojtersa, najniža stopa u najmanje 27 i po godina. Analitičari su u anketi… »

Vučić sa Suzanom Šic: Priština udaljila dijalog od njegove suštine

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Suzanom Šic, izaslanicom za jugoistočnu Evropu, Tursku i zemlje EFTA u Ministarstvu spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke. U razgovoru o regionalnoj situaciji, predsednik… »

Junker: Istorijska greška EU

RTV pre 1 dan
BRISEL - Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas da je neotvaranje pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom "istorijska greška". "Ovde se nije radio o tome da li su zemlje spremne da uđu u EU, nego da li su… »

Dačić: Zlatno doba za Prištinu je prošlo

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Zlatno doba za Prištinu je prošlo, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a na opasku kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je Zajednica srpskih opština "mrtvo slovo na papiru" odgovara da je "takozvana nezavisnost… »

Novi sukobi policije i demonstranata u Barseloni

RTV pre 1 dan
BARSELONA - Demonstranti su se četvrto veče zaredom sukobili sa policijom u Barseloni tokom protesta zbog presuda liderima katalonskih separatista koji su učestvovali u organizaciji neuspelog referenduma o otcepljenju. Scenario iz prethodnih večeri se… »

Sutra dolazi Medvedev - poseta proverenog prijatelja Srbije

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Više od 5.000 srpskih policajca i pripadnika tajnih službi, kao i 30 ruskih bezbednjaka, obezbeđivanje u subotu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Beogradu, pišu danas "Večernje novosti", navodeći da će "bezbednost u gradu biti… »

RTV, najnovije vesti »