RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Novi Sad: U Domu vojske program o Velikom ratu

RTV pre 22 sata
RTV: Novi Sad: U Domu vojske program o Velikom ratu
NOVI SAD - U četvrtak 13. decembra 2018. godine, u 19 časova u Domu vojske Novi Sad, Beogradski kej 9, održaće se program posvećen 100-godišnjici od završetka Velikog rata. Organizatori programa su Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca "Stevan Sinđelić"... »

Film Mile Turajlić nagrađen u Holivudu

RTV pre 16 sati
RTV: Film Mile Turajlić nagrađen u Holivudu
LOS ANĐELES - Dokumentarni film Mile Turajlić "Druga strana svega" nagrađen je za najbolji scenario na godišnjoj dodeli nagrada Međunarodnog udruženja dokumentarista (International Documentary Association - IDA) u Los Anđelesu. IDA Documentary Awards je najprestižnija svetska ceremonija... »

Dogodine najveća ulaganja u infrastrukturu, zdravstvo i privredu

RTV pre 12 sati
RTV: Dogodine najveća ulaganja u infrastrukturu, zdravstvo i privredu
NOVI SAD - Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović saopštio je danas da je vlada usvojila predlog budžeta pokrajine za iduću godinu u iznosu od 74,4 milijardi dinara i da očekuje da ga Pokrajinska skupština usvoji 20. decembra. On je istakao da je održan visok nivo tzv. kapitalnih rashoda... »

Petrič: O Kosovu da se pregovara danonoćno, po modelu Dejtona i Rambujea

RTV pre 7 sati
RTV: Petrič: O Kosovu da se pregovara danonoćno, po modelu Dejtona i Rambujea
BEOGRAD - Bivši izaslanik EU za Kosovo Volfgang Petrič procenjuje da je u ovom trenutku potrebna velika posvećenost rešavanju kosovskog pitanja, a njegova ideja je, kaže, da treba razmisliti da Brisel organizuje konferenciju koja bi, uz učešće predstavnika Beograda i Prištine trajala... »

Čanak Muzeju Vojvodine uručio prvu zastavu APV

RTV pre 12 sati
RTV: Čanak Muzeju Vojvodine uručio prvu zastavu APV
NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je juče uručio Muzeju Vojvodine originalnu, prvu zastavu AP Vojvodine sašivenu februara 2004. godine, saopštila je LSV. Tom prilikom, on je podsetio na činjenicu da je Skupština AP Vojvodine usvojila Odluku o zastavi AP... »

Putin otkrio spomenik Solženjicinu

RTV pre 3 sata
RTV: Putin otkrio spomenik Solženjicinu
MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Purin otkrio je danas u Moskvi spomenik slavnom piscu i dobitniku Nobelove nagrade Aleksandru Solženjicinu, na stogodišnjicu njegovog rođenja. Spomenik je delo skulptora Andreja Kovaljčuka, a postavljen je na Taganki, u ulici koja nosi Solženjicinovo ime.... »

Nesvakidašnji incident u Nemačkoj: Čokolada preplavila ulicu

RTV pre 5 sati
RTV: Nesvakidašnji incident u Nemačkoj: Čokolada preplavila ulicu
BERLIN - Vatrogasci u gradu Verlu u zapadnoj Nemačkoj odgovorili su na neobičan hitan slučaj, nakon što se prepunila cisterna lokalne firme koja proizvodi tečnu čokoladu, a čokoladna masa se izlila na ulicu. "Tona čokolade izlila se u dvorište, a odatle na ulicu", izjavio je portparol... »

Plenković: Nije normalno da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsedništva

RTV pre 5 sati
RTV: Plenković: Nije normalno da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsedništva
RIJEKA - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas u Rijeci da očekuje da Hrvatski sabor usvojiti Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH s ciljem da ojača položaj hrvatskog naroda i ocenio da "nema ničega dobrog, normalnog, niti prirodnog u tome da bošnjački narod izabere hrvatskom... »

Jadovnik - umiljata i podmukla lepotica jugozapadne Srbije

RTV pre 8 sati
RTV: Jadovnik - umiljata i podmukla lepotica jugozapadne Srbije
NOVI SAD - Umiljata i podmukla lepotica jugozapadne Srbije, planina Jadovnik, između Prijepolja i Sjenice, stanište je retkih biljnih i životinjskih vrsta, na čijoj zaštiti, očuvanju i promovisanju poslednjih devet godina radi prijepoljsko Udruženje građana "Jadovnik – oaza netaknute... »

Evropski parlament za ulazak Bugarske i Rumunije u šengen zonu

RTV pre 11 sati
RTV: Evropski parlament za ulazak Bugarske i Rumunije u šengen zonu
STRAZBUR - Velika većina članova Evropskog parlamenta danas je podržala poziv Rumunije i Bugarske da pristupe šengen zoni Evropske unije, prenosi BTA. Na glasanju u Evropskom parlamentu u Strazburu, od prisutnih 659 poslanika, 514 su glasali "za", 107 je bilo protiv, a 38 poslanika je ostalo... »

©2018 Netmark d.o.o.