Automobili

Volvo kreće ka statusu "zelene kompanije"

B92 pre 1 sat
Kompanija Volvo Cars počinje sa provođenjem jednog od najambicioznijih planova u automobilskoj industriji, kojim do 2025. godine namerava da smanji svoj karbonski otisak za 40 odsto u celini, u odnosu na 2018. godinu. To je prvi, odlučujući korak… »

Pobednički put: Nova Opel Corsa je „Službeni Auto Godine“

Auto magazin pre 10 sati
Tehničar, kurir ili CEO – sve kategorije zaposlenih voze službene automobile. Ali, koji je najbolji? Magazin Auto Bild je postavio ovo pitanje, a njegovi čitaoci su odgovorili: Nova Opel Corsa... “Mali” Nemac je izglasan za “Službeni Auto… »

Toyota C-HR GR Sport

Auto blog pre 6 sati
Nedavno obnovljeni Toyotin crossover C-HR je sada u Japanu dobio i novu sportskiju verziju za koju se pobrinuo Gazoo Racing (zato i ono "GR" u nazivu ove verzije). Uz aero body kit i izmenjeni prednji branik, ističu se i alu točkovi od 19 inča, gume… »

Srbija opet u igri za Folksvagenovu fabriku?

Dojče vele pre 7 sati
Bugari ulažu skoro milijardu evra da privuku Folksvagen, Rumuni su već spremili građevinsko zemljište, a ni Srbija neće odustati. Mašta na Balkanu je raspaljena jer je VW zamrzao plan da fabriku gradi u Turskoj. Invazija turske vojske na kurdske… »

Nemačka: neograničene brzine ostaju na Autobanu

Auto blog pre 7 minuta
Nemačka vozi po svome i dalje, sada je i zvanično. Neke stvari jednostavno ne smeju da se diraju. Njihov parlament je glasao o predlogu stranke Zeleni, koja je formulisala ideju o ograničenju brzine na nemačkim autoputevima na 130 km/h. Kao što… »

Udružili se Ford, Volkswagen i Amazon

B92 pre 19 minuta
Automobilski giganti Ford i Volkswagen, te internet trgovinski provajder Amazon udružili su snage zbog velikog projekta. Tri kompanije će da naprave mrežu stanica za punjenje električnih automobila u Severnoj Americi. U planu je više od 12.000… »

Najavljen 2020 Jack Roush Edition Mustang

Auto blog pre 1 sat
Roush najavljuje da će početkom novembra na SEMA Sajmu tjunera prikazati svoj do sada najjači Ford Mustang. To je 2020 Jack Roush Edition Mustang, napravljen u čast osnivača kompanije Jacka Rousha, pri čemu je serija ograničena na samo 60… »

Sony samoupravljivo vozilo nudi mixed-reality iskustvo

Auto blog pre 1 sat
Sociable Cart SC-1, samoupravljivo vozilo kompanije Sony, zamišljeno je kao autobus za zabave, te vozilo koje bi saobraćalo u zabavnim parkovima i na terenima za golf. Autonomno vozilo je konačno spremno za ulazak u realni svet, a prvo bi trebalo da se… »

Sunovrat akcija Renaulta

Auto blog pre 1 sat
Alarmantno upozorenje na pad profita Renoa prouzrokovalo je da akcije te automobilske kompanije danas padnu za čak 15 procenata. Akcije Renoa su rano jutros pale na šestogodišnji minimum od 46,7 evra. Iz kompanije je kasno sinoć saopšteno da će… »

Honda Jazz / Fit – nova tizer fotografija pre premijere!

Vrele gume pre 2 sata
Trenutna, treća generacija modela Honda Jazz / Fit, uskoro će ustupiti mesto novoj generaciji, koja će premijerno biti predstavljena 23. oktobra na Sajmu automobila u Tokiju. Naime, kompanija Toyota je danas obavila prvu zvaničnu, tizer fotografiju za… »

Automobili, najnovije vesti »