Automobili

Stiže kineski električni automobil za 8.000 evra

Auto blog pre 4 sati
Kineski automobilski div BYD je najavio revoluciju na tržištu električnih automobila. Sredinom sledeće godine kineska marka će predstaviti model Seagull koji će biti njihov prvi model na tržištu s natrijumskim baterijama. Natrijumske baterije su… »

Tržište električnih automobila pred recesijom?

Auto blog pre 5 sati
Višegodišnji bum prodaje električnih vozila na nemačkom tržištu verovatno je pri kraju. Poskupela struja i povlačenje državnih subvencija pritom nisu jedini razlozi. Nemački stručnjak za automobilsku industriju Ferdinand Dudenhofer očekuje… »

Kada će se izjednačiti cene električnih automobila i benzinaca?

Auto blog pre 17 sati
Verovatno vrlo brzo, ali kupci u tome neće uživati… Jim Rowal, izvršni direktor Volvo Carsa, prognozirao je kada će doći do izjednačavanja cena između električnih automobila i onih koji troše benzin i dizel. Neće se odvijati homogeno u svim… »

Ford ulaže u proizvodnju električnih vozila u Britaniji

Al Jazeera pre 19 sati
Američki automobilski div najavio je će uložiti još 174 miliona eura kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj. Američki automobilski div Ford Motor najavio je da će uložiti još… »

Stigao je teslin prvi kamion, slon u koži geparda! Predstavljena "zver na struju" nazvana Semi, autonomija i do 800…

Kurir pre 10 sati
Ilon Mask sa Teslom nastavlja da pravi čuda. Njegova kompanija sada je predstavila produkcijsku verziju svog prvog kamiona na baterije koji je nazvan Semi (kamion poluprikolica), otprilike tri godine nakon što je prvobitno najavljen. Mask je na… »

Mercedes-Benz i Bosch sistem parkiranja bez vozača odobren za komercijalnu upotrebu

Telegraf pre 14 sati
Vozila čak mogu sama da se voze gore-dole po rampama da bi se kretala između spratova u garaži. Mercedes-Benz i Bosch su postigli važnu prekretnicu na putu do autonomne vožnje. Naime, nemačka savezna uprava za motorni saobraćaj (KBA) je odobrila… »

Znate li šta je crni led? Nevidljivi ubica je velika opasnost za vozače

Nova pre 16 sati
Decembar je počeo, a sa njim dolazi hladnije vreme, pa često i mraz. Noćne temperature su pale ispod nule čime je povećan rizik od leda koji se hvata za asfalt na kojem je teško kontrolisati automobil. Upravo taj sloj se zove crni led, a reč je o… »

Moto Guzzi SP1000 u Alfa Romeo stilu

Auto blog pre 7 sati
Čuveni proizvođač automobila Alfa Romeo i proizvođač motocikala Moto Guzzi možda potiču iz Italije, ali njihov uticaj se oseća širom sveta. Dokaz za to stiže iz Hamburga, iz nemačke radionice Kaffeemaschine i njene KM37 GTA. Predvođen Akselom… »

Borgward proglasio bankrot

Auto blog pre 6 sati
Borgward je proglasio bankrot nakon što su poslednji pokušaji da se spasi kompanija propali. Istorijski nemački brend je 2024. godine oživeo Foton (filijala kamiona kompanije BAIC u kineskom državnom vlasništvu), a 2019. je prodat Ucaru, kineskoj… »

Narušena Teslina dominacija na tržištu električnih vozila u SAD

Auto blog pre 7 sati
Novi modeli električnih vozila više proizvođača automobila počinju da narušavaju Teslinu dominaciju na tržištu električnih vozila u SAD, saopšteno je iz državne agencije o registraciji vozila u toj zemlji. Istraživanje S&P Global Mobility… »

Automobili, najnovije vesti »