Automobili

Hennessey Mammoth 1000

Auto blog pre 7 sati
Američki Hennessey je pripremio još jednu modifikovanu verziju pick-up modela Ram 1500 TRX. Dok serijski Ram 1500 TRX pokreće 6,2 litarski V8 motor sa 702KS i 880 Nm, Hennessey varijanta ima čak 1012KS i 1312 Nm obrtnog momenta. Sem snažnog motora… »

Koliko se kupovala Toyota 2020. godine?

B92 pre 4 sati
Toyota Motor Europe (TME) objavila je rezultate prodaje vozila za 2020. godinu, koja je dostigla ukupno 993.113 Toyotinih i Lexusovih vozila, što je smanjenje od devet odsto u odnosu na prethodnu godinu, ali znatno bolje u odnosu na celokupno… »

Prosečna starost vozila u Srbiji 17 godina

N1 Info pre 5 sati
Aleksandra Graovac iz Srpske asocijacije uvoznika automobila i delova je izjavila da je prosečna starost vozila u Srbiji 17 godina. Prema njenim rečima, automobilska industrija jeste zagađivač ali, kako kaže, ne jedan od najvećih. „Automobilska… »

"Gospodar prstenova" udružuje snage sa Kinezima: 300.000 električnih Audija godišnje do 2025?

Telegraf pre 9 sati
Nova fabrika, u koju će biti uloženo 4,6 milijardi dolara, trebao bi da počene sa radom 2024. godine u gradu Čangčuen, u kome još od 1991. radi fabrika FAW-Volkswagen. Poznati nemački proizvođač luksuznih automobila Audi, čiji su modeli posebno… »

Nije vic: Registarska tablica koja vredi pravo bogatstvo

Auto blog pre 0 minuta
U australijskoj državi Viktoriji vode se skupe aukcije za personalizovane tablice, a cene neretko lete u nebo. Jedan vlasnik modela Mercedes-AMG C 43 4Matic T na svom vozilu nosi pravo bogatstvo. U martu 2020. anonimni ponuđač je kupio registarsku… »

Dženson Baton se vratio u Vilijams

Auto blog pre 1 sat
Šampion Formule 1 iz 2009. godine Dženson Baton vratio se u ekipu Vilijamsa u svojstvu „višeg savetnika“, potvrdio je ovaj tim. Baton je član Vilijams Rejsinga postao još 2000. godine, kada je imao 20 godina, a sada se vraća u tim – potpisao… »

Ovi automobili su bili među kandidatima za film "Fast and Furious"

Auto blog pre 1 sat
Na videoservisu YouTube objavljen je klip čija tema su automobili koji su bili kandidati za korišćenje tokom snimanja filma "Fast and Furious". Universal Pictures priprema premijeru novog filma "Fast and Furious" za 28. maj ove godine, ali dok se to ne… »

Alpine postaje električna marka

Nacionalna klasa pre 1 sat
Renault je saopštio da će svoju sportsku marku Alpine u budućnosti pretvoriti u proizvođača električnih modela. Francuski gigant trenutno prolazi kroz veliko retrukturisanje pod vođstvom direktora Luke De Mea, a to obuhvata i velike promene za… »

Stručnjaci otkrivaju: Ovo su najekonomičniji savremeni automobili

Telegraf pre 2 sata
Sprovedena stručna merenja pokazuju koji aktuelni modeli su najekonomičniji... Izgleda da je dizel motorima u segmentu kompaktnih automobila u budućnosti definitivno odzvonilo. Ipak, dizel je još uvek prisutna opcija, zanimljiva onima koji prevaljuju… »

WRC 2021. – Rally Monte Carlo – Po kiši i uz brisače Evans i Ožie predvode najbolje

Auto blog pre 3 sata
Petak na Monte Karlo reliju počeo je vrlo dobro za Sebastiena Ožiea, koji je bio najbrži na ispitu broj 3. Iza njega su se plasirali njegovi timski rivali iz „tojote“, Evans i Rovanpera, pa je kompletna japanska ekipa posle 3 ispita zauzela prva… »

Automobili, najnovije vesti »