Automobili

Nemačka priprema mere kako bi pomogla automobilskim proizvođačima

Auto blog pre 5 sati
Vlada kancelarke Angele Merkel je odlučila da pripremi mere kako bi pomogla bolesniku koji zapošljava stotine hiljada ljudi u Nemačkoj – automobilskim proizvođačima i pratećoj industriji delova, piše Revija Hak. U planu su subvencije plata po… »

Prodali mnogo automobila: Imaju promet od preko milion vozila

Srbija danas pre 6 sati
To je stvarno mnogo... Češki proizvođač Škoda šesti put zaredom isporučuje kupcima više od milion vozila. Ipak, rezultat je za 0,9% manji nego prethodne godine (1,25 miliona vozila), a glavni razlog leži u padu kineskog tržišta kada su… »

Na prodaju Lamborghini Veneno Roadster sa samo 450 km

Auto blog pre 6 sati
Na RM Sotheby’s aukciji koja će se 5. februara održati u Parizu biće i Lamborghini Veneno Roadster sa samo 450 pređenih km. U pitanju je drugi od samo devet proizvedenih primeraka, a njegov prvi vlasnik je član kraljevske porodice iz Saudijske… »

Lamborghini Aventador izgoreo u tunelu VIDEO

B92 pre 6 sati
Lamborghini Aventador je potpuno izgoreo u jednom tunelu u Pragu objavili su češki vatrogasci. Sudeći po izveštajima iz Češke u pitanju je bio V12 superautomobil sa 1250 konjskih snaga koji za svega 2.6 sekundi može da dođe do 100 km/h, automobil… »

Geely Naoyue

Auto blog pre 7 sati
Kineska kompanija Geely za ovogodišnji sajam automobila u Pekingu priprema i novi luksuzni SUV model Naoyue. U pitanju je SUV sa sedam sedišta, napravljen na novoj modularnoj SMA platformi, pri čemu dužina vozila iznosi 483 cm, širina 190 cm i visina… »

Spremili su svašta: Lamborgini ima velike planove za 2020. godinu

Srbija danas pre 8 sati
Nema šale... Ialijanski proizvođač super-sportskih automobila Lamborghini ima velike planove za 2020. Obožavatelji nisu oduševljeni činjenicom da će Lambo verovatno propustiti prestižni sajam u Ženevi 5-15. marta. Međutim, utehu će sigurno… »

I oni su spremni: Tojota najavila kocept na bazi prijusa (foto)

Srbija danas pre 7 sati
Ne izgleda loše... Japanski gigant Toyota predstavila je u Tokiju koncept koji bi mogao da predstavi novu generaciju Priusa. #Toyota introduced an incredible #Concept on the base Prius https://t.co/97hcMsGJhq — Fine Auto (@fineauto_info) January 13… »

Nova Bimota KB4 spremna do leta

Auto blog pre 8 sati
Italijanska kompanija Bimota je potvrdila da će pretproizvodna verzija njihovog retro KB4 sportskog motocikla biti sremna na leto ove godine. Drugi novi model nakon što je Kawasaki kupio vlasnički udeo od 49,9% u kompaniji, krajem prošle godine… »

Iz Tesle najavljen kompaktni električni automobil

B92 pre 8 sati
Kompanija Tesla je objavila zvaničnu dizajnersku skicu novog kompaktnog električnog automobila i otkrila plan za otvaranje istraživačkog i razvojnog centra u Kini. Tesla planira da u Kini izgradi novi centar za istraživanje i razvoj, a objavljena je… »

Novi motori za BMW Seriju 1 i 3

Nacionalna klasa pre 8 sati
BMW je objavio informacije o uvođenju novih motora za Seriju 1 i 3, uključujuči blagi hibridni pogon za “trojku”. Ovi modeli moći će da se poruče od aprila. Glavna novost je uvođenje blagog hibridnog pogona u Seriju 3 u limuzinskoj i… »

Automobili, najnovije vesti »