Automobili

Toyota u Tokiju predstavlja svoj ultra-kompaktni BEV

Total car pre 15 sati
Toyota ima velike planove o elektrifikaciji, a japansko tržište pritom ima važnu ulogu u lansiranju linije električnih vozila. Jedno od prvih takvih vozila koje će se pojaviti u Japanu je ultra-kompaktni BEV (baterijsko električno vozilo), koje u… »

Hiljadu vrelih guma u tv emisiji „Vrele gume“

Auto blog pre 16 sati
Toliko, pa i više pneumatika se zagrejalo mnoštvom testiranja u poznatoj novosadskoj TELEVIZIJSKOJ emisiji VRELE GUME. U nedelju (20. OKTOBRA 2019.) u 12 časova, na kanalu NOVA S, biće emitovana HILJADITA TELEVIZIJSKA PRIČA pod naslovom VRELE GUME… »

Hummer bi mogao da se vrati 2021. godine, ali kao električni model

B92 pre 17 sati
Desetak godina pošto je General Motors (GM) poslao u penziju čuveni terenski automobil, stiže vest da se radi na nasledniku Hummera. Ipak, trendovi se menjaju, pa bi umesto vozila sa SUS motorima nova generacija Hummera imala električni pogon. Kako… »

Markesu pol i na Motegiju

Auto blog pre 17 sati
Kako prenosi Sport Klub, svetski šampion Mark Markes prvi put u karijeri osvojio je pol poziciju na Velikoj nagradi Japana, pa je tako kompletirao pol pozicije na svim trkama. Vozač Repsol Honde je u kvalifikacijama bio najbrži u vremenu 1:45.764, a… »

Ultraviolette F77 stiže 13. novembra

Auto blog pre 18 sati
Ultraviolette F77 je indijska mašina čiji razvoj traje već nekoliko poslednjih godina. Prema dostupnim informacijama, motocikl donosi 34 KS i neverovatnih 450 Nm obrtnog momenta – što je gotovo duplo više od onoga što donosi novi Triumph Rocket 3… »

Volvo Cars u okviru novog klimatskog plana znatno smanjuje emisije karbona

Auto blog pre 19 sati
Kompanija Volvo Cars počinje sa provođenjem jednog od najambicioznijih planova u automobilskoj industriji, kojim do 2025. godine namerava da smanji svoj karbonski otisak za 40 odsto u celini, u odnosu na 2018. godinu. To je prvi, odlučujući korak… »

Niži porez za hibridna vozila: Da li će porasti prodaja automobila koji manje zagađuju?

B92 pre 19 sati
Od 1. januara 2020. biće smanjeni nameti za vlasnike hibridnih automobila u Srbiji. U Srpskoj asocijaciji uvoznika novih automobila očekuju rast prodaje ovih modela. Vlasnici hibridnih automobila će od 1. januara sledeće godine biti oslobođeni… »

Auto-test: Mitsubishi Eclipse Cross – pedigre obavezuje

B92 pre 21 sat
Dostojan čuvenog imena, novi Mitsubishi krosover Eclipse Cross ponosno ulazi u segment u kome vlada najveća konkurencija. Fantastični 1.5 turbo-benzinac vožnju pretvara u svakodnevnu zabavu. Tekst - Aleksandar Bursać; Izvor - Auto Magazin; Foto -… »

Škoda Felicia slavi 25. rođendan

Total car pre 21 sat
Pre 25 godina Škoda je razvila model Felicia, prvi pod patronatom nemačkog Volkswagena. Od 1994. godine do kraja proizvodnje 2001. napravljeno je 1.401.500 primeraka Felicie. Novo poglavlje u istorije Škoda Auto počeo je 17. oktobra 1994. Model… »

Škoda EV test prototip

Auto blog pre 21 sat
Vozilo za koje se smatralo da je modifikovani Volkswagen Tiguan i koje je uočeno pre dva dana na Nirbergringu zapravo je Škodin testni prototip. Ono ima duže međuosovinsko rastojanje od Tiguana, a samim tim i više prostora. Električan je, što se… »

Automobili, najnovije vesti »