Automobili

Električni BMW iX3 concept na sajmu u Pekingu

Auto blog pre 3 sata
Na početku prvo podsećanje da je BMW prošle godine zaštitio više novih naziva, od iX1 do iX9. Među njima je i naziv iX3 koji će biti upotrebljen za električnu verziju modela X3. Kao najava za budući serijski iX3, BMW je danas na sajmu automobila u Pekingu predstavio i koncept verziju iX3... »

Infiniti najavio je novu plaftormu za električna vozila

Auto blog pre 4 sata
Luksuzni departman japanskog Nissana, Infiniti, najavio je novu plaftormu za električna vozila. Platforma je bazirana na konceptu Q Inspiration i na njoj će biti proizvedeno pet potpuno novih električnih modela. Svih pet modela će biti pravljeno u Kini u narednih pet godina, u saradnji sa... »

Jaguar XE Landmark edition

Auto blog pre 5 sati
Jaguar je na britanskom tržištu počeo da prodaje model XE u novom Landmark edition izdanju. Novo specijalno izdanje se bazira na XE R-Sport modelu, a dolazi sa sportskim prednjim branikom, zadnjim spojlerom, pragovima, novim alu točkovima od 18 inča, sportski podešenim oslanjanjem, gloss black... »

Nissanovim električnim vozilima raste popularnost

Auto blog pre 6 sati
Nissan nastavlja da polako, ali sigurno osvaja tržište električnih automobila. Naime, ovaj proizvođač je objavio porast prodaje EV-ova od 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Japanski proizvođač je prošle godine predstavio drugu generaciju svog Leaf modela, koji je u prodaju... »

Snimljen Renault Twingo facelift

Auto blog pre 6 sati
Lovci na auto novitete su tokom testova uhvatili maskirani test primerak restilizovane verzije Renaultovog gradskog modela Twingo. Obnovljeni Twingo će promociju imati do kraja ove godine, a budući da su na test vozilu maskirani prednji i zadnji deo, to nagoveštava da će tu biti i najveće... »

Aznom Atulux

Auto blog pre 6 sati
Italijanska dizajnerska kuća Aznom je ovogodišnji događaj Top Marques u Monaku iskoristila da izloži i Atulux, luksuzno vozilo na bazi američkog pick-up modela Ram 1500. Tačnije, Italijani ga opisuju kao luksuzni sedan za sve terene. U luksuzu pre svega uživaju putnici pozadi, gde su dva... »

Ponovo snimljen novi Audi A1

Auto blog pre 7 sati
Audi još ranije najavio da će se nova generacija njihovog gradskog premium modela A1 od 2018. godine proizvoditi u Seatovoj Martorell fabrici u Španiji, za razliku od sadašnje generacije A1 koja se pravi u VW fabrici u Briselu. To će dovesti i do povećanja broja zaposlnih u fabrici u Španiji,... »

T.Fotiadis Design SLT Range Rover 6x6

Auto blog pre 7 sati
Nemačka kompanija T.Fotiadis Design je poznata po dizajniranju luksuznih jahti, ali njihov najnoviji projekat je ovaj pick-up Range Rover 6x6 nazvan SLT (Superyacht Land Tender). Vozilo je inspirisano luksuznim jahtama, a napravljeno je po uzoru na Mercedes-AMG G63 6x6. Ipak, najavljeno je da će... »

Rolls-Royce Black Badge Adamas Collection

Auto blog pre 7 sati
Rolls-Royce je dodatno pojačao ponudu Black Badge verzija modela Wraith i Dawn, i to sa ograničenom edicijom nazvanom Black Badge Adamas Collection. Serija je ograničena na samo 70 primeraka (40 primeraka Wraitha i 30 primeraka Dawna), svi sa crnim prednjim grilom i Spirit of Ecstasy figuricom od... »

Toyotina vozila će od 2021. komunicirati

Auto blog pre 8 sati
Japanski gigant Toyota najavio je uvođenje tehnologije komunikacije između vozila (Vehicle-to-vehicle, ili V2V) od 2021. godine. Do sredine naredne decenije polovina Toyota i Lexus modela će biti opremljeni V2V tehnologijom. V2V omogućava međusobnu komuniciju između automobila, ali i vozila sa... »

©2018 Netmark d.o.o.