Automobili, najnovije vesti

Na sajmu u Esenu i BMW M2 s paketom M Performance

Auto blog pre 15 minuta
Nedugo nakon predstavljanja nove generacije najsnažnijeg BMW-a iz Serije 2, u M odeljenju su za svoj brzi i okretni Coupé pripremili opcioni fabrički tjuning paket koji se, već poslovično, krije iza naziva M Performance i trebalo bi da zadovolji i… »

Stiže kineski električni automobil za 8.000 evra

Auto blog pre 6 sati
Kineski automobilski div BYD je najavio revoluciju na tržištu električnih automobila. Sredinom sledeće godine kineska marka će predstaviti model Seagull koji će biti njihov prvi model na tržištu s natrijumskim baterijama. Natrijumske baterije su… »

Tržište električnih automobila pred recesijom?

Auto blog pre 6 sati
Višegodišnji bum prodaje električnih vozila na nemačkom tržištu verovatno je pri kraju. Poskupela struja i povlačenje državnih subvencija pritom nisu jedini razlozi. Nemački stručnjak za automobilsku industriju Ferdinand Dudenhofer očekuje… »

Kompanija Tesla konačno isporučila svoj prvi električni kamion: "Izgleda kao slon, a kreće se kao gepard"

Telegraf pre 1 dan
"Ukoliko ste kamiondžija i želite najmoćniju mašinu na putu, to je ovo", rekao je Ilon Mask, CEO Tesle. Ilon Mask, izvršni direktor kompanije Tesla Inc, isporučio je u četvrtak prvi kamion kompaniji PepsiCo, ne ponudivši prognoze o cenama… »

Moto Guzzi SP1000 u Alfa Romeo stilu

Auto blog pre 8 sati
Čuveni proizvođač automobila Alfa Romeo i proizvođač motocikala Moto Guzzi možda potiču iz Italije, ali njihov uticaj se oseća širom sveta. Dokaz za to stiže iz Hamburga, iz nemačke radionice Kaffeemaschine i njene KM37 GTA. Predvođen Akselom… »

Borgward proglasio bankrot

Auto blog pre 8 sati
Borgward je proglasio bankrot nakon što su poslednji pokušaji da se spasi kompanija propali. Istorijski nemački brend je 2024. godine oživeo Foton (filijala kamiona kompanije BAIC u kineskom državnom vlasništvu), a 2019. je prodat Ucaru, kineskoj… »

Narušena Teslina dominacija na tržištu električnih vozila u SAD

Auto blog pre 9 sati
Novi modeli električnih vozila više proizvođača automobila počinju da narušavaju Teslinu dominaciju na tržištu električnih vozila u SAD, saopšteno je iz državne agencije o registraciji vozila u toj zemlji. Istraživanje S&P Global Mobility… »

Isporučen prvi električni kamion Tesla Semi

Auto blog pre 8 sati
Pet godina nakon što je direktor kompanije Tesla Elon Musk zvanično predstavio električni kamion Tesla Semi, prvi primerak je napokon isporučen. Kamion je isporučen tokom događaja pod nazivom Semi Delivery Event održanog u fabrici u Nevadi, a… »

MG Open Days

Auto blog pre 11 sati
Došao je trenutak da provozate MG ZS. Posetite salone na sledećim lokacijama: Milutina Milankovića 21, Novi Beograd Tel: 011 20 90 610 Bulevar vojvode Stepe 50, Novi Sad Tel: 021 6302 822 Bulevar Nikole Tesle bb, Niš Tel: 018 585 999 i uživajte u… »

Danas imaju samo jedan auto, a žele ovo: Italijani pokušavaju da ožive propali automobilski brend

Nova pre 11 sati
Legendarni italijanski proizvođač automobila Lancia već godinama kuburi, ali je Stellantis grupa rešila da ovaj brend oživi. Lancia je nekada bila među najpoželjnijim proizvođačima, a sada se oslanjaju na samo jedan model – Ypsilon, međutim… »

Vesti dana »