Automobili, najnovije vesti

Uvoznici traže da se ograniči uvoz polovnjaka

Radio 021 pre 11 minuta
Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova danas je ponovo zatražila da državni organi ograniče uvoz polovnih vozila jer ugrožavaju bezbednost saobraćaja i doprinose zagađenju životne sredine.
"Trend rasta uvoza polovnih vozila se nastavlja i u ovoj godini. Za prva tri meseca zabeležen je rast od 17 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine", saopštilo je to... »

Nino i jugić „Rino“ krenuli put Afrike!

Vrele gume pre 40 minuta
Želimo im srećan i bezbedan put: Nino i jugić „Rino“ krenuli put Afrike! Dvadesetpetogodišnji Ninoslav Trajković, danas je iz Bečeja u jugiću „Rinu“, starijem od njega, krenuo put Afrike sa ciljem da prikupi novac potreban za lečenje njegove... »

Uvoznici mole državu: Ograničite uvoz polovnjaka

B92 pre 47 minuta
B92: Uvoznici mole državu: Ograničite uvoz polovnjaka
Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova uputila je apel vlastima da ograniče uvoz zastarelih polovnih vozila iz inostranstva.
U Srbiju je 2016. godine uvezeno 117.413 polovnih automobila, a trend rasta je nastavljen u proteklom periodu pa je tako u prvom kvartalu 2018. uvezeno 17% voše vozila nego u... »

Veličina je bitna u Kini – prvi Audi SUV sa oznakom L

Press pre 29 minuta
Audi je na Auto salonu u Pekingu predstavio produženu verziju Q5, prvi svoj SUV sa oznakom L, namenjen samo kineskom tržištu.
Foto:B92.net Q5L je duži 88 milimetara u odnosu na standardnu verziju, sa ukupnom dužinom od 4,77 metara nudi pregršt prostora na zadnjoj klupi za ukupno petoro putnika i povećan... »

Audi povlači više od milion vozila zbog pumpi

Mondo pre 11 minuta
Problem, uočen kod četiri modela, može dovesti do požara
Audi povlači oko 1,2 miliona automobila i SUV vozila širom sveta zbog toga što električne pumpe za hlađenje mogu da se pregreju i eventualno izazovu požar, prenosi AP. Povlačenje se odnosi na model "A4" proizveden od... »

Tojotina vozila kreću da komuniciraju međusobno

Mondo pre 28 minuta
Do polovine naredne decenije, "tojote" će jedna drugoj javljati o stanju na putevima, ali i slati informacije okolnoj infrastrukturi
Foto: promo/Toyota Komunikacija sa infrastrukturom će pružiti različita upozorenja vozaču Tojota je u Japanu prodaje vozila sa tehnologijom koja omogućava komunikaciju vozila sa... »

Veličina je bitna u Kini – prvi Audi SUV sa oznakom L

B92 pre 23 minuta
B92: Veličina je bitna u Kini – prvi Audi SUV sa oznakom L
Audi je na Auto salonu u Pekingu predstavio produženu verziju Q5, prvi svoj SUV sa oznakom L, namenjen samo kineskom tržištu.
Q5L je duži 88 milimetara u odnosu na standardnu verziju, sa ukupnom dužinom od 4,77 metara nudi pregršt prostora na zadnjoj klupi za ukupno petoro putnika i povećan prtljažni... »

Odlaganje neminovnog - šteta za sve

Auto blog pre 58 minuta
Asocijacija uvoznika vozila i delova je početkom 2017.g. počela sa praćenjem tržišta uvezenih upotrebljavanih vozila u Srbiju. Tada smo se po prvi put oglasili sa podacima o broju tih vozila registovanih u 2016. g. Taj podatak, a radi se o 117.413... »

Honda na sajmu u Pekingu predstavlja Everus EV

Auto blog pre 1 sat
Honda na ovogodišnjem sajmu automobila u Pekingu predstavlja i Everus EV, koncept električnog vozila koji će se već krajem ove godine naći i u serijskoj proizvodnji. Ali prodavaće se samo u Kini... Treba međutim napomenuti da će se ovaj električni... »

Poguban uticaj polovnjaka - zašto država ćuti i toleriše stanje?

Vrele gume pre 52 minuta
ODLAGANJE NEMINOVNOG – ŠTETA ZA SVE: Poguban uticaj polovnjaka - zašto država ćuti i toleriše stanje? Asocijacija uvoznika vozila i delova ovim putem dostavlja svoje zvanično saopštenje koje u celosti prenosimo: Početkom 2017.g. srpska Asocijacija... »

Video: Mark Veber i Marija Šarapova isprobavaju Porsche 911 GT2 RS

Total car pre 1 sat
Bivši vozač Formule 1 Mark Veber i teniska šampionka Marija Šarapova nedavno su se našli za upravljačem žutog Porsche 911 GT2 RS modela, a sve to dokumentovano je kamerom. GT2 RS, predstavljen sredinom prošle godine, važi za najsnažniji putnički... »

Jaguar XJ50

Auto blog pre 2 sata
Kako bi obeležio 50-godišnjicu svoje najveće limuzine XJ, Jaguar je ovaj luksuzni model sada ponudio u posebnom XJ50 izdanju. XJ je u poslednjih 50 godina postao izbor biznismena, političkih lidera i slavnih ličnosti, pa je ova godišnjica odlična... »

Produženi Audi Q5L za Kinu

Auto blog pre 2 sata
Q5L je nova, produžena verzija Audijevog SUV modela, namenjenog kineskom tržištu. Međuosovinsko rastojanje je u odnosu na regularni model duže za 88 mm, što će najviše osetiti putnici pozadi. Q5L je dugačak 4765 mm, širok 1893 mm, visok 1659 mm i... »

Novi Lexus ES i zvanično

Auto blog pre 1 sat
Lexus je na ovogodišnji sajam automobila u Pekingu došao i sa potpuno novom, sedmom generacijom limuzine ES (Executive Sedan), za koju su Japanci uvereni da će radikalno transformisati koncept komfora za kupce luksuznih vozila. Ukratko, novi ES je... »

Nissan Sylphy EV

Auto blog pre 2 sata
Kao što je i najavio ranije ovog meseca, Nissan je na sajmu autombila u Pekingu i zvanično promovisao i potpuno elektirčnu verziju sedana Sylphy. Sylphy EV će se nuditi samo u Kini, gde će se za proizvodnju brinuti Dongfeng-Nissan joint venture. U... »

©2018 Netmark d.o.o.