Automobili, najnovije vesti

Tehnologijom protiv rupa: Nemci isprobavaju sistem grejanja i hlađenja puteva

Srbija danas pre 1 dan
Ideja je da se ugrade cevi kroz koje prolazi geotermalna voda. Kako leti, tako i zimi, vozači muku muče s rupama na putevima koje su nastale zbog visokih ili niskih temperatura. U svetu je to jedan od većih problema koje pokušavaju da reše na… »

Novi Mercedesov kabriolet će biti električni?

B92 pre 1 dan
Mercedesu se sviđa ideja o proizvodnji potpuno električnog kabrioleta, ali priznaje da stvaranje takvog automobila nece biti lako. Tokom nedavnog intervjua za Top Gear, glavni operativni direktor Mercedesa Markus Šefer izrazio je interesovanje za model… »

Tesla S Plaid radi pod vodom? VIDEO

B92 pre 1 dan
U teoriji, lakše je voziti električno vozilo pod vodom nego vozilo s SUS motorom. YouTube kanal Chillinâ€� with Chet je odlučio da sprovede teoriju u praksu, pokušavajući da vozi Teslu Model S Plaid ispod 2 metra vode. Kao što je to često… »

Električni Xiaokang Tangguo

Auto blog pre 1 dan
Još jedan u dugačkom nizu kineskih električnih vozila je i Xiaokang Tangguo. U kratkoj vesti se navodi da Tangguo pokreće elektromotor sa 25 kW/34KS, kao i da postiže maksimalnih 100 km/h. Baterije su Guoxuan Hi-Tech ali se domet vozila sa njima ne… »

Od motora do relija: Škoda Motorsport slavi 120 godina postojanja

Nova pre 1 dan
Kako bi dopunio svoju stalnu postavku, Škoda muzej u Mladoj Boleslavi sada je domaćin posebne izložbe „120 godina Škoda Motorsport-a“ koja posetiocima daje uvid u najvažnije uspehe kompanije Škoda Auto u moto sportu. Brojni eksponati, table sa… »

Psovke su mala beba! Kamiondžija krenuo kroz gužvu u saobraćaju, nije se dobro proveo... (video)

Srbija danas pre 1 dan
Šofer je dao gas, uleteo među automobile i počeo da ih gura sa puta i "razbacuje" na stranu... Nervoza među vozačima u saobraćaju je svakodnevna stvar, ali kada je neko baš uporan da istera svoje - "makar crk'o", onda ni ne treba da čude salve… »

Najviše ga koristimo za kola, iako mu to nije prva namena! 10 korisnih trkova za upotrebu čuvenog spreja WD-40

Srbija danas pre 1 dan
U Evropu je stigao 1960-ih, a kada su poljoprivrednici počeli da ga upotrebljavaju za zaštitu svojih mašina njegova "slava" je nezaustavljivo počela da se širi... Nema vozača koji barem jednom u životu nije iskoristio "moći" svemogućeg spreja… »

Distributeri čipova za automobile kažnjeni jer su podigli cene za čak 4.000 odsto

Telegraf pre 1 dan
U jule je Kina doživela pad prodaje novih automobila za 16 posto, što je rezultat nedostatka čipova. Tri distributera automobilskih poluprovodnika kažnjeni su od strane regulatora zbog nepoštenih cena. Reč je o potezu koji bi trebalo da pomogne… »

Kako leti Range Rover?

Telegraf pre 1 dan
Moći najmoćnijeg Land Roverovog terenca ikada ovoga puta su dovedene do krajnjih granica... Range Rover Sport SVR je najsnažnija verzija poznatog britanskog luksuznog terenca koju pokreće V8 motor sa 575 "konja". To je moćna grdosija koja do "stotke"… »

Ovi jednostavni trikovi će vam pomoći da za samo nekoliko minuta ukolonite fleku od hrane sa sedišta

Telegraf pre 1 dan
Osim specijalizovanih sredstava za čišćenje, rešenje za fleke možete da nađete i u svojoj kuhinji ili kupatilu... Sedišta u automobilima se prave od izuzetno čvrstih tkanina koje mogu da izdrže velika opterećenja. Međutim, na masnu hranu ili… »

Vesti dana »