Politika

Stejt department o Srbiji

RTS pre 6 sati
RTS: Stejt department o Srbiji
Vršilac dužnosti državnog sekretara SAD Džon Saliven predstavio je godišnji izveštaj Stejt departmenta o stanju ljudskih prava širom sveta i izjavio da se ona najviše krše u Siriji, Mjanmaru, Severnoj Koreji, Kini, Iranu, Turskoj i Rusiji. Saliven u samom obraćanju nije pominjao Srbiju, a... »

Danas: Izvesna kandidatura Zorana Lutovca za šefa DS

Novi magazin pre 6 sati
Gotovo je izvesno da će Zoran Lutovac, predsednik Političkog saveta DS, da se kandiduje za šefa te stranke, nezvanično saznaje Danas. Iako još nema zvaničnih kandidatura za stranačke izbore u Demokratskoj stranci, među članovima DS se uveliko spekuliše ko bi mogao da se kandiduje. Tako je,... »

Đurić o platformi Prištine: Kako može da se pregovara

Vesti online pre 5 sati
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je, povodom najnovije platforme zvanične Prištine, izjavio da je to pitanje pre svega za posrednike u dijalogu. Đurić je upitao kako može da se pregovara ako se unapred odredi ishod pregovora. Prištinske vlasti su, u toj platformi za, kako su nazvale,... »

Vulin: Ne bih bio sa hrvatskom Vladom u Jasenovcu

Dnevnik pre 5 sati
BEOGRAD: Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da, došao on u Jasenovac ili ne, istina o tom logoru će ostati neupitna. "Ne znam odakle ministrima hrvatske Vlade ideja da bih ja došao u Jasenovac u vreme kada hrvatska Vlada polaže vence u Jasenovcu", izjavio je Vulin Tanjugu,... »

I "dobrosusedski odnosi" tema Samita EU - Zapadni Balkan

RTV pre 4 sata
RTV: I "dobrosusedski odnosi" tema Samita EU - Zapadni Balkan
SOFIJA - Povezivanje zemalja regiona biće glavna tema Samita EU i Zapadnog Balkana, koji će biti održan 17. maja u Sofiji, pokazuje zvanična agenda Samita. Biće to prvi sastanak u tom formatu, pa i značaju, posle Samita u Solunu, 2003. godine, a ideja je, sudeći prema najavama briselskih... »

Opozicija podržala protest za niški aerodrom tokom posete Vučića

Novi magazin pre 4 sata
Više opozicionih stranaka i pokreta podržalo je danas protest koji će Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" organizovati u tom gradu 25. aprila, tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nišu. Kako je saopštila Demokratska stranka (DS), opozicija je podržala građane Niša u... »

Novosti: Ako prođe platforma Beograd više neće sedati za sto za pregovore sa Prištinom

Blic pre 5 sati
Ako skupština u Prištini usvoji platformu Vlade u kojoj se predviđa da se razgovori sa Beogradom završe međusobnim priznavanjem i pominje stolica u UN, naša strana će to, kako pišu današnje "Večeras novosti", tretirati kao jednostrani prekid dijaloga i "više neće sedati za sto". Kako... »

LSV: Vlast ne shvata ozbiljno izveštaj Evropske komisije

Novi magazin pre 6 sati
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da vlast u Srbiji ne shvata ozbiljno nalaze iz izveštaja Evropske komisije o napretku u procesu pregovora o ulasku u Evropsku uniju, kao ni činjenicu da je Srbija dobila nižu ocenu nego prošle godine. Funkcionerka LSV Maja Sedlarević... »

DJB danas bira novo rukovodstvo

Novi magazin pre 8 sati
Članovi pokreta Dosta je bilo biraće danas u Beogradu novo rukovodstvo, s obzirom da su dosadašnji lider Sаšа Rаdulović i svi člаnovi predsedništvа 6. mаrtа podneli ostаvke zbog loših rezultata na beogrаdskim izborimа. Članovi pokreta biraće novog predsednikа, zаmenikа... »

Branislav Mihajlović novi predsednik DJB

Mondo pre 10 minuta
Izborna skupština Dosta je bilo izabrala je danas novo rukovodstvo, a novi predsednik je dr Branislav Mihajlović iz Bora. Njegova zamenica biće narodna poslanica Branka Stamenković, a potpredsednici narodni poslanik Ratko Jankov, narodna poslanica Ana Stevanović iz Beograda i šef odborničke... »

©2018 Netmark d.o.o.