Politika

Savez za Srbiju: Sloboda medija je preduslov slobodne Srbije

Danas pre 6 sati
U bioskopu Kvart u Kraljevu, večeras je održana još jedna u nizu tribina budućih osnivača Saveza za Srbiju. Osnivači su razgovarali sa građanima o programu od 30 tačaka, a jedna od ključnih tema razgovora je bila sloboda medija i odnos prema Kosovu i Metohiji. Vuk Jeremić je istakao da... »

Delavi: Žalostan dan za pravo na Kosovu

Danas pre 6 sati
Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi ocenio je, komentarišući ostavku specijalnog tužioca Eljeza Bljakaja, da je danas žalostan dan za vladavinu prava na Kosovu, prenosi RTK. „Žalostan dan za vladavinu prava na Kosovu, gde specijalni tužilac daje ostavku zbog pretnji i nedostatka... »

Zeri: Izveštaj srpskih eksperata o razmeni teritorija između Srbije i Kosova

Danas pre 4 sata
Preševo za sever - demografska, teritorijalna i ekonomska dobit Srbija i Kosovo mogu postići dogovor o razmeni teritorija, pri čemu Kosovo može da dobije opštinu Preševo, bez Bujanovca i Medveđe, dok četiri opštine na severu (Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i Severna Mitrovica) mogu da se... »

Polemika između Jovanova i Jeremića

Danas pre 5 sati
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov optužio je danas lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da sprovodi svoju politiku čiji je cilj da celo nezavisno Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija. U stranačkom saopštenju SNS prenosi ocenu Jovanova da je Jeremić... »

Sedam meseci od ubistva Olivera Ivanovića, bez pomaka u istrazi

Beta pre 2 sata
Lider Gradjanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre sedam meseci u Kosovskoj Mitrovici, a njegove stranačke kolege ukazuju da se i dalje ne zna ko je to učinio. Funkcionerka GI SDP Ksenija Božović rekla je agenciji Beta da od... »

Dačić: Vučić me zafrkava, a ko bi ga bolje branio?

Večernje novosti pre 7 sati
Predsednik SPS Ivica Dačić je, na opasku Aleksandra Vučića da „SPS ne bi izašao iz Vlade ni za šta svetu”, rekao da se niko drugi na političkoj sceni ne zalaže za Vučićevu politiku više od njega. AKO SPS izađe iz Vlade, ko će da brani Vučića - rekao je predsednik socijalista Ivica... »

Milena Ivanović: Snimci mogu da dovedu do Oliverovih ubica

Večernje novosti pre 4 sata
Milena Ivanović, supruga ubijenog lidera GI SDP: Postoje zapisi sa kamera i znam da su svi pažljivo pregledani. Vodim svoju istragu i možda bude uspešnija od zvanične. Bogdanu je najteže, često pominje tatu. NI posle sedam meseci od Oliverovog ubistva nemam nikakvu zvaničnu informaciju o... »

Počeo forum u Alpbahu, očekuje se Vučić

Blic pre 4 sata
Budućnost naše civilizacije je u opasnosti, a "otvoreno društvo" sa mnoštvom ideja je dovedeno u pitanje, istakao je večeras američki ekonomista Džozef Stiglic na otvaranju Evropskog foruma Alpbah na kojem se, kako ukazuje austrijska agencija APA, očekuje dolazak predsednika Srbije... »

Jeremić: Potpisom o razgraničenju, Srbija će Kosovo uvesti u sve međunarodne organizacije

Blic pre 5 sati
- "Razgraničenje" znači voljno precrtavanje granice Republike Srbije i trajno otuđenje dela državne teritorije, i to ne samo Kosova i Metohije, već i Preševa. To znači da ćemo se "razgraničiti” i od Dečana, i od Pećke patrijaršije i od mnogo čega drugog što predstavlja temelj našeg... »

Predsednici srpskih opština sa Kosova i Metohije pišu Vučiću: Podržaćemo svako rešenje do kojeg dođete

RTV pre 10 sati
RTV: Predsednici srpskih opština sa Kosova i Metohije pišu Vučiću: Podržaćemo svako rešenje do kojeg dođete
KOSOVSKA MITROVICA, BUJANOVAC - Svih deset gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji uputilo je otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću sa molbom da ne odustaje od borbe za pravedno, kompromisno i održivo rešenje za Kosovo i Metohiju, sa porukom da bi odustajanje od... »

©2018 Netmark d.o.o.