Politika

Dačić: Nema razloga za prevremene izbore, bez dogovora Kosovo ne može u Interpol

RTV pre 8 sati
RTV: Dačić: Nema razloga za prevremene izbore, bez dogovora Kosovo ne može u Interpol
BEOGRAD - Nema nijednog valjanog razloga za traženje prevremenih izbora, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić u intervjuu za "Kurir". On je, međutim poručio da je SPS uvek spreman za izbore i dodao da, ukoliko postoje oni koji iznova postavljaju pitanje legitimiteta,... »

Više od šest hiljada vojnika na vežbi „Vek pobednika”

Politika pre 8 sati
Ideji razgraničenja Srba i Albanaca najviše se protive zemlje regiona koje su priznale Kosovo i koje su optužile Srbiju da je izazvala sve ratove i sukobe. Po Rezoluciji SB UN 1244, jedina vojna formacija na Kosovu i Metohiji je Kfor. Nažalost, nije prvi put da zapadne zemlje koje su priznale... »

Vulin: Što se pre razgraničimo sa velikom Albanijom, pre ćemo zaustaviti njeno širenje

RTV pre 10 minuta
RTV: Vulin: Što se pre razgraničimo sa velikom Albanijom, pre ćemo zaustaviti njeno širenje
BEOGRAD - Kao što je priznanje Kosova izazvalo talas separatizma u svetu, tako i igranje takozvanom vojskom Kosova izaziva ozbiljne bezbednosne probleme za čitav region, izjavio je za današnju "Politiku" ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da je za Srbiju formiranje takve formacije... »

DW: Politika svršenog čina

Danas pre 8 sati
Iako je na prvi pogled delovalo da su reakcije Beograda relativno skromne, čitav niz izjava i diplomatskih susreta pokazali su da Srbija veoma ozbiljno tretira korak Prištine u pravcu formiranja vojske Kosova. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je tako da bi formiranje Vojske Kosova, i... »

SDS: Neuspesi prikriveni obmanama

Danas pre 11 sati
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović odgovarajući na kritike opozicije u vezi sa izgranjom Koridora 10, iznela je ponovo notorne neistine u svrhu prikrivanja hroničnih neuspeha u svom resoru, saopštila je večeras Socijaldemokratska stranka (SDS). Naime,... »

Bahtiri: Ako Rakić ne otvori most, otvoriće ga vlada

Danas pre 11 sati
Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri rekao je da ako Goran Rakić ne otvori most na Ibru, to će uraditi kosovske centralne institucijem, piše RTK2, pozivajući se na list Zeri. Svi radovi na revitalizaciji glavnog mosta već su završeni a saobraćaj je i dalje zatvoren. Za otvaranje... »

Narodna stranka: Vučević se boji štandova

Danas pre 12 sati
Gradski odbor Narodne stranke (NS) Novi Sad najoštrije osuđuje zloupotrebu Komunalne inspekcije od strane gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za pritisak na Narodnu stranku i zastrašivanje građana da se izjasne o odlukama koje u njihovo ime donosi aktuelna gradska vlast, saopštila je... »

Vučić osudio demonstracije na Tajvanu

Danas pre 14 sati
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu. Predsednik Vučić je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje teritorijalne celovitosti i... »

„Podjednako smo blizu NATO-u i ODKB-u i daleko od njih“

Sputnik pre 10 minuta
Kao što je priznanje Kosova izazvalo talas separatizma u svetu, tako i igranje takozvanom vojskom Kosova izaziva ozbiljne bezbednosne probleme za čitav region, izjavio je za „Politiku“ ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da je za Srbiju formiranje takve formacije neprihvatljivo.... »

Strah među Srbima na Kim: Albanci silom hoće i na jug Srbije

Kurir pre 47 minuta
Opasnost Prištinska vlast sada bi mogla da krene u zauzimanje severa Kosova, ali čak i u agresiju na opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, upozorava Dragan Simeunović. Formiranje takozvane vojske Kosova ozbiljna je pretnja po bezbednost Srbije! Albanci su spremni da 5.000 pripadnika tih... »

©2018 Netmark d.o.o.