Politika

Kineski list: NATO previše osetljiv na srpsku kupovinu oružja od Kine

Beta pre 3 sata
Zabrinutost zapadnih zemalja zbog toga što Srbija kupuje oružje od Kine, posebno članica NATO na čelu sa SAD, potpuno je preterana i suvišna, ocenjuje kineski državni list Global tajms. Kineski vojni stručnjak Song Džongping, autor teksta "NATO… »

SAD vraćaju razgraničenje u fokus? Džon Bolton opet zagovara razmenu teritorija, a glavno pitanje je da li se ova ideja…

Blic pre 4 sata
Iako se već neko vreme činilo da je razgraničenje kao rešenje kosovskog čvora nestalo kao opcija o kojoj bi se moglo razgovarati, i to pre svega zahvaljujući Evropskoj uniji, ono je ovih dana ponovo vraćeno u fokus. To je učinio Džon Bolton… »

Osmani: Nema podele Kosova

Danas pre 4 sata
Ako neko misli da teritorija Kosova bude deo pregovora, bilo njenim davanjem ili pretvaranjem Mitrovice u nefunkcionalno mesto, takvi planovi neće biti dozvoljeni, poručila je predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani, prenosi Koha. Tokom posete… »

Bocan-Harčenko zahvalio Vučiću na dobrim rečima na račun ruskih stručnjaka

Danas pre 4 sata
Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „na dobrim rečima na račun ruskih stručnjaka“, povodom vesti da je u Rusiji registrovana prva vakcina protiv korona virusa. On je dodao da je… »

Mahmutović potvrdio: Doktorka Lejla ostaje na funkciji infektologa

Večernje novosti pre 5 sati
DIEKTOR Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović izjavio je da će v. d. načelnica Infektivnog odeljenja u toj bolnici Lejla Ćeranić do daljeg ostati na toj funkciji. Ćeranićeva, koja je 5. avgusta smenjena sa dužnosti rešenjem koje joj je… »

Njemačka sumnja u kvalitet i sigurnost ruske vakcine

Al Jazeera pre 5 sati
Sigurnost pacijenata je najviši prioritet, kaže glasnogovornica ministarstva zdravlja Njemačke. Njemačka je izrazila sumnju u kvalitet i sigurnost ruske vakcine protiv korona virusa i istakla da se lijek u Evropskoj uniji može registrovati tek nakon… »

Vučić: Stiže velika investicija u Vojvodinu

RTV pre 5 sati
BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost velike investicije u Vojvodini. "Verujem da ću moći da vas obavestim uskoro o fantastičnoj investiciji u Vojvodini", poručio je Vučić, ne precizirajući o kojoj investiciji je reč… »

U jeku afere o oružju, Stefanović otputovao u Baku, ne zna se šta je tačan povod

N1 Info pre 7 sati
Posle upozorenja Ambasade SAD u vezi potencijalne nabavke sistema iz Kine Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija još nije kupila PVO sistem FK-3 iz Kine već da samo razmišlja o toj nabavci. S druge strane Vučić kritike zbog izvoza… »

Kuburović: Ne odustajemo od poternica protiv OVK

Nova pre 18 sati
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da Srbija neće nikada odustati od procesuiranja ratnih zločina koje su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova počinili (OVK ) nad srpskim i nealbanskim stanovništom na Kosovu '90-tih godina. “Postupci… »

Rusko i kinesko naoružavanje Srbije Zapad i susedi posmatraju sa nelagodom

Politika pre 1 dan
Rusko i kinesko naoružavanje srpske vojske, kao i sve veći politički i ekonomski uticaj te dve zemlje u Srbiji, na Zapadu i među njenim susedima posmatra se sa nelagodom, piše američka agencija Asošiejted pres. U tekstu povodom najave da Beograd… »

Politika, najnovije vesti »