Politika

Borel: Beograd i Priština da se dogovore, ali nemaju "odrešene ruke"...

Dnevnik pre 3 sata
BRISEL: Šef diplomatije EU Žosep Borel kaže da je na Beogradu i Prištini da se dogovore oko rešenja za normalizaciju odnosa, ali da pri tom ne mogu imati "odrešene ruke", jer postignuti sporazum mora biti prihvaljiv i za međunarodnu zajednicu… »

Brzom prugom od Beograda do Stare Pazove do kraja marta sledeće godine

RTS pre 42 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao radove na izgradnji dela brze pruge Beograd-Budimpešta, od Beograda do Stare Pazove. Rekao je da će pruga biti puštena u saobraćaj do kraja marta naredne godine. Predsednik je rekao i da će radovi koje… »

Fukujama za Glas Amerike: Srbija se pod Vučićem sigurno kreće u autoritarnom smeru

Glas Amerike pre 6 sati
VAŠINGTON, STENFORD — Američki politikolog, ekonomista i pisac Fransis Fukujama, jedan je od potpisnika apela više stotina intelektualaca protiv urušavanja demokratije u Srbiji i zaštitu beogradskog Instituta za filozofiju i društvenu teoriju. Za… »

"Imam ideju kako da tvog tatu i druge očeve vratim u Srbiju": Vučić dao obećanje devojčici (video)

Večernje novosti pre 14 sati
Deca su naša budućnost i za njih bi trebalo graditi i raditi kako bi ona stvarala budućnost u Srbiji. Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram profilu "avucic" novi predizborni spot, u kome… »

Damjanović (SRS): Ulagaćemo u Torlak kako bismo vratili poverenje građana u tu instituciju

Danas pre 12 minuta
Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović izjavio je danas da će ulaganjem u Institut „Torlak“ SRS vratiti poverenje građana u tu instituciju. „Temelj našeg zdravstevnog sistema treba da budu srpski stručnjaci i lekari, kao… »

Opozicija traži zabranu emitovanja spota SNS sa detetom

Nova pre 23 minuta
Stranka slobode i pravde (SSP) i Pokret "1 od 5 miliona" zatražili su danas zabranu emitovanja spota Srpske napredne stranke, u kome se, uz predsednika SNS Aleksandra Vučića, pojavljuje maloletna devojčica. Kako upozorava SSP, Vučić na taj način… »

Brnabić: I Evropska unija i Kina

RTV pre 9 sati
BEOGRAD - Srbija ekonomski, tradicionalno, geografski pripada Evropskoj uniji (EU), ali gradi partnerstvo i prijateljstvo sa Kinom, ocenila je premijerka Srbije Ana Brnabić u intervju koji Politika. Nadam se da će se imidž Unije u Srbiji brzo… »

"Tenzije u regionu se izazivaju kako bi se skrenula pažnja sa uspeha Srbije"

B92 pre 5 minuta
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da pojedini političari u regionu stvaraju tenzije među narodima samo da bi "prikrili da ne trče brzo kao Srbija". Gostujući na TV Hepi, Brnabić je rekla da je Srbija neke zemlje u ekonomskim oblastima "stigla… »

Mediji: Izvršni odbor DS o disciplinskom postupku protiv "neposlušnih"

B92 pre 16 minuta
Izvršni odbor Demokratske stranke raspravljaće danas o disciplinskom postupku protiv predsednika i još šest članova Statutarne komisije stranke, prenose mediji. Taj proces pokrenuo je šef DS Zoran Lutovac. Njima se na teret stavlja, kako su rekli… »

Đurišić: Srbija je siromašna zbog korupcije

Novi magazin pre 1 sat
Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) ocenio je da je korupcija jedan od najvećih problema danas i da je borba protiv te bolesti jedan od prioriteta UDS. "Zbog korupcije je rašireno siromaštvo, slaba nam je… »

Politika, najnovije vesti »