Politika

Stefanović: Odluka o izborima je u najboljem interesu zemlje

Blic pre 4 sata
Oni koji su najviše radili na tome da Beograd danas bude bolje mesto za život, treba da se nađu na izbornoj listi i predstavljaju tim SNS za predstojeće izbore za skupštinu Grada, izjavio je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović. Na pitanje hoće li SNS i SPS imati zajednički listu,... »

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu

Danas pre 2 sata
Na Kosovu i Metohiji održava se drugi krug izbora za predsednike 20 opština. Među njima su i dve sa srpskom većinom - Klokot i Pasjane. U 18 kosovsko-metohijskih opština, izbori za predsednike opština okončani su u prvom krugu, 22. oktobra. Danas se očekuje kompletiranje lokalnih organa... »

Jeremić: Drama nije završena

Danas pre 1 sat
Odluka Aleksandra Vučića da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora nije neočekivana, ali bio naivno bilo verovati da je odluka Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) konačna, izjavio je FoNetu predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je "siguran da sa tom dramom nismo završili". Kao... »

Bjornstad: Poseta premijerke Brnabić ojačaće našu saradnju

Dnevnik pre 4 sata
BEOGRAD: Norveški ambasador u Beogradu Arne Sanes Bjornstad kaže da će predstojeća poseta premijerke Ane Brnabić Norveškoj ojačati bilateralnu saradnju i politički dijalog, a možda čak i dati novi impuls saradnji u oblasti digitalizacije, e-uprave i bezbednosti na internetu. "Veoma sam... »

Stanković: Srbi bi trebalo zajedno da izađu na lokalne izbore u Preševu

Beta pre 3 sata
Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medvedju Zoran Stanković izjavio je da ne očekuje incidente na lokalnim izborima u Preševu 24. decembra i poručio da bi predstavnici Srba trebalo zajedno da nastupe kako bi imali svoje predstavnike u lokalnim organima. "Srpske partije... »

Jovanović: Sledeću godinu iskoristiti za rešavanje ključnih problema zemlje

Novi magazin pre 2 sata
Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će odluka da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore imati smisla ako Srbija iskoristi sledeću godinu za učešće u rešavanju problema od kojih presudno zavisi budućnost zemlje. "Odustajanjem od još jednog... »

Linta: Nismo prijatelji dok se Hrvatska ne suoči sa prošlošću

RTV pre 1 sat
RTV: Linta: Nismo prijatelji dok se Hrvatska ne suoči sa prošlošću
BEOGRAD - Hrvatska i Srbija neće biti prijateljske zemlje sve dok se Hrvatska ne suoči sa svojom zločinačkom prošlošću to jest, dok ne osudi genocid nad Srbima u NDH i proustašku Tuđmanovu politiku, izjavio je danas predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta. Ukazujući na "sasvim... »

Vlasi: Nije nemoguće da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu

Blic pre 13 sati
Politički analitičar iz Prištine Azem Vlasi ocenio je kao "dobru ideju" zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja za učešćem SAD u razgovorima Beograda i Prištine uz posredovanje EU, ali je naveo i da "ne treba smatrati nemogućim da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu i u toj... »

"Nije tačno da se Mogerini uvredila, kasnili smo..."

Blic pre 3 sata
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj tvrdi da prekjuče u Briselu nije održao zajedničku konferenciju za novinare sa visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost EU Federikom Mogerini zbog "kašnjenja" i diskusija koje su "oduzele malo više vremena", a ne zato što se ona uvredila zbog... »

Kosovo: Danas drugi krug lokalnih izbora

Beta pre 13 sati
Na Kosovu će danas biti održan drugi krug lokalnih izbora u 19 opština, medju kojima i u onim s većinskim srpskim stanovništvom, Partešu i Klokotu. Pravo glasa ima 1.350.613 gradjana Kosova, koji će glasati na 614 glasačkih centara sa 1.777 glasačkih mesta. Izbore će pratiti više od... »

©2017 Netmark d.o.o.