Politika

Vučić i Žigmanov o unapređenju položaja hrvatske zajednice u Srbiji

Danas pre 6 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, povodom druge godišnjice potpisivanja Subotičke deklaracije o unapredđenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, primio predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova. Kako se navodi u saopštenju,... »

Tači: Na pregovaračkom stolu i pitanje granica

RTV pre 2 sata
RTV: Tači: Na pregovaračkom stolu i pitanje granica
PRIŠTINA - Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači potvrdio je učešće u nastavku dijaloga sa Beogradom, u nedelju u Briselu, i izjavio da će se na "pregovaračkom stolu naći i pitanje granica", prenosi Koha ditore. Tači je, na konferenciji za novinare uoči nastavka dijaloga... »

Usvojene izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i državnoj upravi

Dnevnik pre 4 sata
BEOGRAD: Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi i državnoj upravi kojima se postiže bolja primena instituta neposredne demokratije i veće uključivanje javnosti, kao i efikasniji rad opština i gradova. Uključivanjem u postupak pripreme investicionog... »

Premijerka: Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, kompromis je nužan

Kurir pre 3 sata
BEOGRAD - Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, zato što je to nemoguće, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis i da razgovaramo o tome šta je ono što je dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić. Brnabić je, odgovarajući na... »

Tači: Sastanak s Vučićem u nedelju je početak finalne faze

B92 pre 4 sata
B92: Tači: Sastanak s Vučićem u nedelju je početak finalne faze
Priština -- Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio da će sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za vikend biti "prvi sastanak finalne faze dijaloga". To je jasno, kako je rekao, iz poziva visoke predstavnice EU Federike Mogerini. Tači je na konferenciji za medije rekao da su za... »

Vučić: Očuvanje mira i stabilnosti u BiH i regionu ključni za srpski narod

Kurir pre 4 sata
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom i potpredsednikom Demokratskog narodnog saveza Markom Pavićem i Ognjenom Tadićem i istakao tom prilikom da je očuvanje mira i stabilnosti u BiH i u regionu Balkana od suštinskog interesa za celokupni srpski... »

Česima potrebni srpski radnici: Od septembra olakšano zapošljavanje za naše ljude

Kurir pre 2 sata
Češka se sprema da od septembra proširi režim olakšanog zapošljavanja stranih radnika, pored Ukrajine i na Srbiju, kako bi češka preduzeća po olakšanom i ubrzanom režimu mogla da potraže 1.000 radnika godišnje. Privredna komora Češke, zbog sve većih teškoća preduzeća da nađu... »

Liberija povukla priznanje Kosova

N1 Info pre 46 minuta
Liberija je povukla priznanje nezavisnosti Kosova, potvrđeno je u Ministarstvu spoljnih poslova za N1. Liberija neće priznati Kosovo za državu dok se pregovori u Briselu između Beograda i Prištine ne završe, izjavio je ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findli u Beogradu,... »

Kozarev: Hodžaj priča neistine i obmanjuje javnost

RTV pre 38 minuta
RTV: Kozarev: Hodžaj priča neistine i obmanjuje javnost
BEOGRAD - Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev danas je izjavio da uspostavljanje Zajednice srpskih opština ne može imati nikakve veze sa željom Envera Hodžaja da samoproglašeno Kosovo dobije stolicu u UN i da je najobičnija neistina i obmanjivanje javnosti kada te... »

Ilić: Plaše se novog 5. oktobra

RTV pre 5 sati
RTV: Ilić: Plaše se novog 5. oktobra
BEOGRAD - Vlast se plaši novog 5. oktobra izjavio je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić listu Danas, povodom pronalska dve fotelje koje su ukradene iz Skupštine 2000. godine. Oni se plaše nekog novog 5. oktobra, kome je Srbija sve bliža, pa sada čestite i nezadovoljne pokušavaju da proglase... »

©2018 Netmark d.o.o.