Politika

Vučić sve bliže odluci o izborima: "Okupio je ljude od poverenja i rekao im da je spreman"

Blic pre 23 sata
Srbija bi na proleće opet mogla na vanredne parlamentarne izbore. Kako saznaje "Blic" predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić razgovarao je sa saradnicima i sve je bliže da donese takvu odluku. Predsednik Vučić je, prema saznanjima našeg lista, na ovu temu razgovarao sa... »

Simić: Priština želi da stvori "političku vatru", a dim će osetiti ceo region

Blic pre 8 sati
Srpska lista očekuje da EU i cela međunarodna zajednica do petka izvrše snažan pritisak na Prištinu kako bi odustala od zakonodavnog aranžmana formiranja takozvane vojske Kosova, kaže Slavko Simić iz Srpske liste. - Ukoliko se to i dogodi u petak, sasvim je sigurno da će se podići velike... »

Vulin: U Kopnenoj zoni bezbednosti stanje mirno

Novi magazin pre 3 sata
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u Kopnenoj zoni bezbednosti stanje mirno. "Sve naše jedinice ispunjavaju sve svoje zadatke, spremne su da sprovedu svako naređenje i da zaštite naš način života, mir i sigurnost svakog stanovnika Republike Srbije", rekao je Vulin tokom... »

Maja Gojković: U ovom trenutku, izbori nam nisu potrebni

Večernje novosti pre 17 minuta
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je večeras da deli mišljenje predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da u ovom trenutku nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je večeras da deli... »

Predaja Pregovaračke pozicije za Poglavlje 27 krajem 2019.

RTV pre 3 sata
RTV: Predaja Pregovaračke pozicije za Poglavlje 27 krajem 2019.
BEOGRAD - Srbija bi mogla da zvanično preda Pregovaračku poziciju za Poglavlje 27, koje se odnosi na životnu sredinu, krajem 2019. godine, izjavio je državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić. "Prvi nacrt pregovaračke pozicije predat je na neformalne konsultacije... »

Nemački šef diplomatije: Ukinuti taksu

RTV pre 7 sati
RTV: Nemački šef diplomatije: Ukinuti taksu
PRIŠTINA - Šef nemačke diplomatije Heiko Mas je zatražio od kosovskih vlasti da ukinu taksu od 100 odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, piše danas Zeri. Mas je izjavio da bi unapređenje odnosa između Kosova i Srbije ubrzalo proces njihovih evropskih integracija. Umesto... »

Matić: Tužiću Kozića zbog teksta u Ilustrovanoj politici

Insajder pre 2 sata
Predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić izjavio je za Radio Slobodnu Evropu da će tužiti Gorana Kozića, autora teksta "Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan", objavljenog pre dva dana u Ilustrovanoj politici. „Svakako ću podneti krivičnu prijavu protiv... »

Apelacioni sud vratio na ponovno suđenje tužbu Stefanovića protiv NIN-a

Insajder pre 2 sata
Apelacioni sud u Beogradu vratio je na ponovno suđenje postupak Nebojše Stefanovića protiv NIN-a zbog teksta „Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale“, objavljenog u junu 2016. godine. Tako je predmet o kojem je dosad dva puta odlučivao Apelacioni sud i jednom Vrhovni kasacioni... »

Ustavni sud privremeno oslobodio Medojevića i Kneževića

Insajder pre 3 sata
Ustavni sud Crne Gore doneo je danas odluku da pokrene postupak ocene ustavnosti odredbi Zakona o krivičnom postupku i privremeno obustavio izvršenje odluka Višeg i Apelacionog suda o stavljanju u zatvor poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, saopšteno je iz... »

Radnici Goše – od jeftine do besplatne radne snage

Insajder pre 5 sati
Sudbina radnika fabrike šinskih vozila “Goša” iz Smederevske Palanke koji četiri godine nisu primali redovne plate, a koja je otkrivena tek nakon samoubistva jednog radnika, i dalje je neizvesna. Slučaj „Goše“ našao se i među pet najdrastičnijih slučajeva kršenja radničkih prava u... »

©2018 Netmark d.o.o.