Politika

Predsednik EFJ zabrinut za medije u Srbiji, ali veruje da će se situacija popraviti

Insajder pre 3 sata
Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bjeregord izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog stanja u medijima i napada na novinare u Srbiji, ali i da nakon prvih razgovora sa nadležnima ima razloga za optimizam da će se situacija u budućnosti popraviti. Evropska federacija novinara... »

Motanje kablova, pravljenje nudli, šivenje odeće – visoka cena jeftinih investicija u Srbiji

Insajder pre 4 sata
Fabrike za proizvodnju kablova za automobile, gumenih creva za rashladne uređaje, nudli i polugotovih jela od testenine, presvlaka za sedišta, kablovskih setova za kamione, obuće i odeće, preradu vunice – ovako u najvećem broju slučajeva izgleda mapa stranih investicija u Srbiji. Poslovi... »

Ministar pravde Kosova odbio zahtev Beograda za učešće u istrazi ubistva Ivanovića

Insajder pre 5 sati
Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri izjavio je danas da Kosovo neće dozvoliti Srbiji da bude uključeno u istrazi smrti predsednika Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda Olivera Ivanovića, ali da je spremno da sarađuju sa Srbijom oko tog slučaja. "Ni u kom slučaju nećemo nikakvo... »

Kocijančič: Vučić i Tači dogovorili nastavak dijaloga

Insajder pre 6 sati
Predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, dogovorili su da se nastavi dijalog Beograd-Priština i da se istraga o ubistvu prvaka kosovskih Srba Olivera Ivanovića sprovede uz saradnju sudsko-policijskih tela obe strane, rekla portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič.... »

Konačna presuda: Veran Matić i Nikola Radišić oslobođeni po tužbi bivšeg direktora RTS Milanovića

Insajder pre 6 sati
Vrhovni kasacioni sud preinačio je odluku Apelacionog suda i doneo oslobađajući presudu u procesu koji je nekadašnji direktor RTS Dragoljub Milanović vodio protiv B92, glavnog urednika te kuće Verana Matića i novinara Nikole Radišića. Milanović je podneo tužbu za povredu časti i ugleda,... »

Kod Šapića garantovano bez "preletača": Na listu za beogradske izbore stavio prijatelje, saradnike, rođake i svastiku

Blic pre 6 sati
Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd, na listu za beogradske izbore, stavio je svoje prijatelje, rođake i bliske saradnike. Kako je potvrđeno "Blicu" iz izvora bliskih Šapiću, među njegovim kandidatima za odbornike su, između ostalog, ćerka, sin i muž njegove sekretarice.... »

Haradinaj: Za istragu o ubistvu Ivanovića nadležno samo Kosovo

Insajder pre 7 sati
Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je da nadležnost za istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, ima samo Kosovo, te da Kosovo od Srbije nije primilo nikakav zahtev za uključenost u istragu. Izvor: RSE, Insajder. On je dodao da je zahtev Srbije da se uključi u istrazi upućen misiji EU na... »

HRW: Provladini mediji vode kampanje blaćenja nezavisnih novinara

Insajder pre 8 sati
U Srbiji je tokom 2017. ostvaren "ograničen napredak" u smanjivanju disproporcije između obaveza Srbije na planu ljudskih prava i njene prakse na tom području, ocenila je međunarodna organizacija Hjuman rajts voč (HRW) u najnovijem godišnjem izveštaju koji je danas objavljen. U izveštaju o... »

Krivična prijava protiv analitičara zbog fotografisanja aviona starog 30 godina

Insajder pre 8 sati
Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je danas da je Vojna policija protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog neovlašćenog ulaska na aerodrom Batajnica i fotografisanja aviona Orao, koji se u naoružanju Vojske Srbije nalazi više od 30 godina. U izjavi agenciji Beta, Radić je rekao da ga... »

Saslušani svedoci na suđenju Belivuku za pomaganje u ubistvu

Insajder pre 8 sati
Saslušanjem sedam svedoka u Višem sudu u Beogradu danas je počelo suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i Mirku Kojiću koji je u bekstvu i kome se sudi u odsustvu. Oni se sumnjiče da su pomagali NN osobi da ubije Vlastimira Miloševića 30. januara prošle godine u Ulici kraljice Marije.... »

©2018 Netmark d.o.o.