Politika

Novo flagrantno kršenje sporazuma: Priština negativno odgovorila na zahtev Petkovića za posetu KiM

Večernje novosti pre 1 dan
PREDSEDNIK Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću negativno je odgovoreno iz Prištine na zahtev da poseti južnu srpsku pokrajinu. I dok ističu da su predstavnici privremenih institucija u Prištini sinoć negativno odgovorili na… »

Obradović: Dveri kreću u kampanju ne čekajući nikoga

Nova pre 17 sati
Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Čačku, lider Dveri Boško Obradović predstavio je platformu i delegaciju Dveri za pregovore sa vlašću i najavio novu predizbornu kampanja u koju, kako je rekao Dveri kreću same, ne čekajući nikoga… »

Profesorka: Ako prođu ustavni amandmani u problemu su sudije, a još više tužioci

N1 Info pre 20 sati
Profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union Violeta Beširević kaže za N1 da joj ponovno aktuelizovanje teme ustavnih promena u oblasti pravosuđa izgleda kao da smo "drugi put na početku". Dodaje da je bitno napomenuti, da ovaj predlog vlade ne… »

Jasna poruka iz Beča - Srbija je prava uspešna priča

B92 pre 1 dan
Srbija je stvarno uspešna priča, ocenjuje zamenik direktora Bečkog ekonomskog instituta (WIIW) Ričard Griveson. On je to izjavio povodom predstavljanja nove analize ekonomske situacije u zemljama centralne, istočne i jugoistočne Evrope. Griveson je… »

Direktor Zavoda: Zadaci u junu na maloj maturi biće uglavnom na zaokruživanje

N1 Info pre 13 sati
Direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Branislav Ranđelović izjavio je da će zadaci na maloj maturi ove godine uglavnom biti "na zaokruživanje". „Kada radne grupe spremaju zadatke, to rade u skladu sa standardima i… »

Dušan Reljić: „EU mora da podrži Crnu Goru“

Dojče vele pre 17 sati
Dušan Reljić kaže da još nije izrečena poslednja reč u vezi sa odbijanjem EU da pomogne Crnoj Gori da izađe iz dužničkog ropstva u koje je upala zbog kineskog kredita. DW.COM Crna Gora: Autoputem u dužničku klopku Kine Put od „nigde do… »

Kosnet: Priština da ne uspostavlja mere reciprociteta Srbiji

Blic pre 1 dan
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet, izjavio je da sada ne bi bilo konstruktivno da Kosovo nameće mere reciprociteta. - Naš stav je da sada ne bi bilo konstruktivno da Kosovo uspostavi reciprocitet. Da li Kosovo ima zakonsko pravo kao suverena… »

Novosadski radikali prikupljaju potpise za peticiju protiv Predloga zakona o istopolnim zajednicama

Beta pre 18 sati
Gradski odbor Srpske radikalne stranke (SRS) u Novom Sadu započeo je danas akciju prikupljanja potpisa za peticiju protiv Predloga zakona o istopolnim zajednicama, kojim se legalizuju gej brakovi u Srbiji. Predsednik Izvršnog odbora SRS i šef… »

NKPJ i SKOJ predlažu podizanje biste Si Đinpingu na Novom Beogradu

Danas pre 19 sati
U znam zahvalnosti Kini Nova komunistička partija Jugoslavije i Savez komunističke omladine Jugoslavije pokrenuli su inicijativu za podizanje biste u znak zahvalnosti predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu. Pre godinu dana Nova komunistička… »

Šešelj objavio šok snimak kod Marića: Kukavički napad huligana zabeležile kamere (video)

Pravda pre 1 dan
Predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj objavio je u jutarnjem programu Hepi TV video-snimak huliganskog napada na prostorije SRS u Kruševcu. Šešelj je objavio i identitet lica za koga su radikali ustanovili da je počinio taj vandalski čin. On… »

Politika, najnovije vesti »