Politika

Osmani: Tači laže da ga je na ideju o prilagođavanju granica inspirisao Rugova

Danas pre 5 sati
Poslanica Demokratskog saveza Kosova (LDK) u kosovskom parlamentu Vjosa Osmani ocenila je da je predsednik Kosova Hašim Tači „lagao“ kada je rekao da ga je za ideju o prilagođavanju granice inspirisao pokojni predsednik Kosova Ibrahim Rugova, prenosi danas prištinska Koha. „Ovo nije prvi... »

Rađanje Građanskog fronta i jačanje levice u Srbiji

Novi magazin pre 10 sati
U toku je ukrupnjavanje lokalnih pokreta koje predvode Lokalni front, Ne davimo Beograd i Udruženi pokret slobodnih stanara. Jedna od najvažnijih stvari im je da ne dozvole da se manipulisanjem velikim nacionalnim temama zamagle životna pitanja ljudi, poput uslova života i rada, socijalne... »

Cilj posete – procena situacije na terenu

Danas pre 10 sati
Delegacija Evropskog parlamenta naredne sedmice dolazi u Beograd i Prištinu Visoka delegacija Evropskog parlamenta posetiće Beograd i Prištinu 27. i 28. februara, kako bi se upoznala sa političkom situacijom i ocenila odnose EU sa Srbijom i Kosovom, saopšteno je juče iz EP. Dolazak sedmočlane... »

Podrška Obradoviću (ni)je na klimavim nogama

Danas pre 10 sati
U Dverima odbacuju medijske navode da im preti raskol „Nema raskola u Dverima. Tačno je da pisanje o navodnom raskolu i političkim porukama Srđana Noga ide na ruku Vučiću, ali ne bih išla tako daleko da tvrdim da se to čini namerno. Verujem u jedinstvo naših članova, a s obzirom na vreme... »

Predsednik opštine Knjaževac podnosi tužbu protiv Sergeja Trifunovića

Danas pre 11 sati
Sergej Trifunović, lider Pokreta slobodnih građana, u svom obraćanju na protestu u Knjaževcu izneo je, kako ističe predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, neosnovane optužbe. Na drugom građanskom protestu koji je održan u Knjaževcu u četvrtak 21. februara okupljenim Knjaževčanima,... »

Vučić: Navikao sam da me falsifikuju

Danas pre 22 sata
Predsednik Srbije komentarisao naslovnu stranu Danasa od petka Video sam još sinoć naslovne strane, nisam ni čitao, ali, kako bih vam rekao, to je nešto na šta sam navikao. Mali je broj ljudi koji mogu toliki broj pritisaka i napada da izdrže na dnevnom nivou, ali ja sa tim nemam nikakav... »

Marija Lukić govori u Brusu

Danas pre 24 sata
Okupljanje u subotu u Brusu je još jedna prilika za podršku Mariji Lukić u borbi za pravdu, slobodu i istinu. Marija će se sutra prvi put obratiti na protestu u Brusu u otporu protiv diktatora i njegovih lokalnih kabadahija, poručila je poslanica Marinika Tepić na društvenim mrežama. Marija... »

Američka ambasada: SAD neće propisivati kako treba da izgleda sporazum Srbije i Kosova

Danas pre 1 dan
SAD bi bile zadovoljne ako bi sveobuhvatni sporazum Srbije i Kosova bio potpisan u 2019. godini, ali ne propisuju i neće propisivati kako rešenje treba da izgleda, saopštila je danas američka ambasada u Beogradu. „SAD bi bile zadovoljne da vide sveobuhvatni sporazum potpisan u 2019. godini,... »

Tunel laži, nezavisni odbornici, medicincske maske...: "1 od 5 miliona" u Beogradu, dvanaesti put

Nedeljnik pre 3 sata
Okupljenima će se obratiti predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije dr Rade Panić, psiholog Žarko Trebješanin i Dragana Rakić ispred Asocijacije nezavisnih odbornika. Dvanaesta protestna šetnja "Jedan od pet miliona" u Beogradu imaće malo drugačiju rutu od prethodnih protesta koje se... »

Da li će Arktik biti „Bliski istok“ 21. veka

Sputnik pre 14 sati
SAD su obećale da neće dozvoliti dominaciju Rusije i Kine na Arktiku, dok ruski eksperti upozoravaju da borba za arktički region tek predstoji i da bi on mogao da se pretvori u „Bliski istok“ 21. veka. Komandant američke ratne mornarice u Evropi i Africi, admiral Džejms Fogo je izjavio da... »

©2019 Netmark d.o.o.