Politika

Vlada Srbije: Zabeležen pad stope siromaštva

Radio 021 pre 15 sati
Stopa siromaštva u Srbiji smanjena je sa 8,8 odsto, koliko je iznosila u 2006. godini, na 7,2 odsto koliko je bila u 2017. godini, saopštila je Vlada Srbije. Kako je saopštila Vlada, to pokazuju podaci o apsolutnom siromaštvu u Srbiji koje se meri prema uporedivoj metodologiji. Upravo ti podaci,... »

Povratak plemenite veštine: Srpski boks uzvraća udarac

B92 pre 16 sati
B92: Povratak plemenite veštine: Srpski boks uzvraća udarac
Jedan od najpopularnijih sportova Jugoslavije nakon godina propadanja uhvatio je zalet i napravio prve korake ka staroj slavi. "Dobar dan treneru, ovo je moj drug. Hteo bi da trenira sa nama", kaže mladić, pokazujući na crnokosog momka pored sebe. Trener je prosed, ruke su mu mišićave, ramena... »

Zukorlić: "Oblanda" manjinskih zakona

B92 pre 17 sati
B92: Zukorlić: "Oblanda" manjinskih zakona
Beograd -- Zukorlić ocenio da je službena upotreba bosanskog jezika trenutno "samo obavijena zakonima, a da unutra nema ničeg". Nosilac liste "Za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo" na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) je za Radio Sto plus izjavio da je... »

Misija UN na Kosovu danas: različita viđenja svih

Južne vesti pre 1 dan
Getty Images Vest da je Niki Hejli, sada već bivša predstavnica SAD u Ujedinjenim nacijama, poslala pismo generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu u kome traži da se UNMIK povuče sa Kosova izazvala je burne reakcije predstavnika Vlade Srbije. Pismo koje je, prema pisanju medija, Hejli... »

Poslanici i predsednik DS osudili izjavu Srđana Noga iz Dveri

Novi magazin pre 15 sati
Poslanici i predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac osudili su danas pretnje koje je poslanik Dveri Srđan Nogo uputio premijerki i predsedniku Srbije i pozvali na hitan prekid verbalnog nasilja u javnoj sferi. "Kao što smo osudili užasnu izjavu (lidera sindikata Sloga) Željka... »

SzS: Vlast stvara lažnu sliku, nema napretka

RTS pre 14 sati
RTS: SzS: Vlast stvara lažnu sliku, nema napretka
Lideri Saveza za Srbiju poručili su sa tribine u Novoj Varoši da se Srbija "pretvara u zemlju jeftine radne snage" i da se takvoj politici mogu suprotstaviti samo ako su jedinstveni. Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je rekao da vlast stvara lažnu sliku trenutnog stanja, kako je rekao,... »

Skupština Srbije: Završena rasprava u načelu, nastavak u ponedeljak

Dnevnik pre 8 sati
BEOGRAD: Skupština Srbije završila je danas objedinjenu raspravu u načelu o predlozima 10 zakona u oblasti građevinarstva i saobraćaja, a rad će nastaviti raspravom u pojedinostima na predložene zakone u ponedeljak, 22. oktobra, s početkom u 10 sati. Tokom rasprave, poslanici su polemisali i... »

Savez za Srbiju pita Vesića: Zašto privatni prevoznici koštaju Beograd mnogo više od GSP-a

Beta pre 15 sati
Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda upitala je danas zamenika gradonačelnika Gorana Vesića gde se i kako odliva novac iz budžeta namenjen gradskom prevozu i kako je moguće da privatni prevoznici koštaju grad "mnogo više od GSP-a", iako kako je navedeno, prevoze manje... »

Vojni sindikat: Pripadnici vojske nisu dobili subvencije za stambene kredite

Radio 021 pre 18 sati
Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da je više desetinа profesionаlnih pripаdnikа Vojske Srbije ukazalo da nisu dobili subvencije za stambene kredite koje su im nadležni u Ministarstvu odbrane obećali za oktobar. Više od 100 profesionаlnih pripаdnikа vojske аplicirаlo je zа... »

Ističe rok za predaju listi za Nacionalne savete

RTV pre 10 sati
RTV: Ističe rok za predaju listi za Nacionalne savete
BEOGRAD - Poseban birački spisak za izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina, koji se održavaju 4. novembra, biće zaključen sutra u ponoć, kada ističe i rok za predaju lista Republičkoj izbornoj komisiji, izjavila je danas pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava i slobode u... »

©2018 Netmark d.o.o.