Politika

"Počelo je": Na Kosovu tvrde da se pripremaju za obeležavanje granične linije

Nedeljnik pre 1 dan
"Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja", rekao je Špejtim Bulići, predsednik Komisije kosovske vlade za demarkaciju. Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem... »

Putin i Merkelova rešavaju probleme koje stvara Vašington

Sputnik pre 10 sati
Razgovor Vladimira Putina i Angele Merkel u zamku Mezeberg, severno od Berlina, koji je trajao tri sata, pokazao je, prema mišljenju eksperata, da nemačka kancelarka priznaje ulogu ruskog predsednika u svetskoj politici i potvrdio je da se bez Rusije ne mogu rešavati problemi u svetu. Izjava... »

Diplomatska ofanziva Srbije do kraja godine

Politika pre 10 sati
Predsednik Republike narednih meseci sastaće se sa gotovo svim najvažnijim svetskim državnicima, a sociolog Vladimir Vuletić ukazuje da bi trebalo videti kakvi su stavovi na globalnom planu oko mogućeg rešenja kosovskog pitanja. Poseta Ivice Dačića Sočiju i razgovor sa Sergejom Lavrovom... »

Opasno igranje sa policijom u BiH: Neko provocira sukob sa nesagledivim posledicama

Sputnik pre 11 sati
Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić najavio je mogućnost dolaska policajaca iz Federacije BiH na državne granice zbog pomoći Graničnoj policiji, a sve zbog migranata. Ministar Lukač kaže da to nije moguće bez dozvole Vlade RS, a predsednik Dodik poručuje: „Biće sprečeni!“.... »

Nova strategija bezbjednosti Crne Gore: Izbjegli su ključnu prijetnju

Sputnik pre 14 sati
U predlogu nove strategije nacionalne bezbjednosti Crne Gore ocjenjeno je da je opasnost od direktne vojne prijetnje značajno smanjena, ali se ne može isključiti, a posebno se izdvaja opasnost od akcija hibridnog karaktera. Takva opasnost Crnoj Gori prijeti isključivo i samo od ideologa... »

Lazanski: Tramp, Netanijahu i mi (video)

Sputnik pre 15 sati
Može li Srbija svoju spoljnopolitičku poziciju, posebno kada je reč o Kosovu, poboljšati lobiranjem kod američkih Jevreja i još boljim odnosima sa državom Izrael? Da li je suština predstojeće posete izraelskog premijera Benjamina Natanijahua Beogradu upravo u tome, ili se radi o poseti koja... »

Patrijarh Irinej o Kosovu: Ne smemo da predamo svetu zemlju — neka je okupiraju

Sputnik pre 20 sati
Patrijarh srpski Irinej ocenio je da se pitanje Kosova i Metohije ne sme rešavati na brzinu, te da Srbija ne sme da odustane od borbe da sačuva taj deo svoje teritorije. U besedi na Svetoj arhijerejskoj liturgiji u crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu, patrijarh srpski Irinej rekao je da se... »

Novo „Načertanije“: Plan Srba za budućnost uključuje i — ujedinjenje

Sputnik pre 1 dan
Najava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da bi Srbi trebalo da definišu svoj nacionalni program i definišu državni cilj otvorila je niz pitanja, kao što su — šta bi bila suština novog „Načertanija“, da li bi se ono uklopilo u geostrateške interese velikih sila i postoji li... »

Rojters: Kako je EU zapalila fitilj balkanskog bureta baruta i gde je tu Rusija

Sputnik pre 12 sati
Na prvi pogled iznenađuje to što se 2018. godine, a dve decenije od okončanja rata na Balkanu, u regionu ponovo govori o granicama, piše Rojters. Povod za to je zabrinutost da bi Albanija sa prozapadno orijentisanim premijerom Edijem Ramom mogla da zapali političko bure baruta, upozorava... »

Krstić: Najviše opozicije je na RTS

Nedeljnik pre 22 sata
"Parlament je mesto gde se vodi politika. To što opozicione stranke ne umeju da koriste skupštinsku govornicu, to što tokom zasedanja gotovo da uopšte i nisu u sali Skupštine, to je problem opozicije, a ne RTS-a", ocenio je Krstić. Nekadašnji medijski savetnik Borisa Tadića Nebojša Krstić,... »

©2018 Netmark d.o.o.