Politika

Rama: Neki mediji u Prištini propagiraju mržnju prema Albaniji

Blic pre 17 sati
Premijer Albanije Edi Rama podržao je kosovskog akademika Redžepa Ćosju koji je na svom Fejsbuk nalogu napisao da neki prištinski mediji propagiraju mržnju prema Albaniji. Taj stav Rama je, kako je naveo na svom Fejsbuk nalogu, morao da podeli s… »

VOICE: Povećan broj migranata na severu Vojvodine, država se ne obračunava sa krijumčarima

Novi magazin pre 1 sat
U Subotici i u okolnim selima se u proteklim mesecima povećao broj migranata koji pokušavaju ilegalno da pređu mađarsku granicu, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE). VOICE navodi da se dešavaju pokušaji prelazaka i na… »

Albanija bi da pokrene kampanju lobiranja za priznavanje Kosova

Večernje novosti pre 1 sat
Vršilac dužnosti ministra spoljnih i evropskih poslova Albanije, Gent Čakaj predložio dva sporazima sa Prištinom. Vršilac dužnosti ministra spoljnih i evropskih poslova Albanije, Gent Čakaj izjavio je da je predložio Prištini da zajedničkim… »

Protest akademske zajednice zbog uređivačke politike RTS-a iduće nedelje u Beogradu

Novi magazin pre 3 sata
Predstavnici dela akademske zajednice su danas najavili protest zbog odsustva reakcije Radio-Televizije Srbije (RTS) na zahteve za promenu njene uređivačke politike koju smatraju lošom, i smenjivanje vrha rukovodstva tog javnog servisa. Protest zakazan… »

Radikali pitali po kom kriterijumu se zakoni stavljaju na dnevni red

Beta pre 3 sata
Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj postavio je u Skupštini Srbije pitanje po kom kriterijumu predloženi zakoni dolaze na dnevni red, pošto se danas razmatra predlog poslanice Katarine Rakić, nedavno su usvojeni predlozi… »

Juratović: Srbija može u EU i pre 2025, ali ne s ovakvim medijima i institucijama

Beta pre 2 sata
Poslanik nemačkog Bundestaga i član Odbora za spoljnu politiku Josip Juratović ocenio je da Srbija ima šanse da udje u Evropsku uniju 2025, pa i ranije ali je ukazao da to nije realno s postojećim odnosom prema slobodi medija, nezavisnosti sudstva i… »

Predsednik Srbije: Zapadne sile traže poraz Srbije, naše je da se odupremo; Nije moj posao da obuzdavam Dodika

Večernje novosti pre 3 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nema nikakve probleme s migrantima, a o prilogu Boška Obradovića na temu migranata, na društvenim mrežama, kaže da je urađen iz potrebe da nas blate u svetu. Predsednik Srbije Aleksandar… »

Kosovska opozicija protiv ukidanja taksi na robu iz Srbije

N1 Info pre 4 sata
Grupa opozicionih stranaka sakupljaju potpise poslanika za sazivanje vanredne sednice skupštine Kosova da bi sprečili ukidanje taksi na uvoz robe iz Srbije, javio je prištinski dnevnik Express. Stranke, koje su u prethodnom sazivu skupštine bile… »

Vučić: Petinu budžeta dajemo za zdravstvo

Dnevnik pre 5 sati
BEOGRAD: Obnove Klinike za infektivne i tropske bolesti je velika stvar za celu zemlju, jer je ova bolnica važna za celu Srbiju, poručio je predsednik Aleksandar Vučić i istakao da država čak petinu budžeta izdvaja za zdravstvo. "Najružnija i… »

Kina besna na Dačića: Sledi dramatični zaokret u odnosima zbog podrugljive izjave našeg šefa diplomatije

Kurir pre 1 sat
Zvaničnici Kine besni su na srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića jer smatraju da izbegava da otputuje u posetu ovoj zemlji, saznaje „Kurir“ iz diplomatskih izvora. Dačićeva jučerašnja izjava da planira taj put, ali da ozbiljno… »

Politika, najnovije vesti »