Politika

Krstić: Najviše opozicije je na RTS

Danas pre 20 sati
Nekadašnji medijski savetnik Borisa Tadića za Danas o razlozima zbog kojih je podneo ostavku u Upravnom odboru Radio-televizije Srbije Ostavku na mesto člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije podneo sam nezadovoljan afirmativnim izveštavanjem RTS o paravojnom kampu na Zlatiboru. Kao član... »

Dačić sa Čepurinom o sastanku sa Lavrovom u Sočiju

RTV pre 15 sati
RTV: Dačić sa Čepurinom o sastanku sa Lavrovom u Sočiju
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, razgovarao je u Beogradu i sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom. Bilo je reči o sutrašnjem sastanku sa Sergejom Lavrovom u Sočiju. Dačić je još jednom izrazio zahvalnost Rusiji na pružanju podrške u očuvanju teritorijalnog... »

Ambasador Austrije: Stabilnost regiona prioritet

Danas pre 19 sati
Stabilnost regiona je prioritet austrijskog predsedavanja EU, izjavio je danas ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti za portal EWB (European Western Balkans). Luteroti je rekao da Austrija želi da se fokusira na zaštitnu ulogu EU, tačnije na tri prioriteta: bezbednost i borbu protiv... »

Vulin: Vojska Srbije garant mira

RTS pre 18 sati
RTS: Vulin: Vojska Srbije garant mira
Vojska Srbije poklanja posebnu pažnju obuci svojih pripadnika, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića obišao obuku pripadnika Vojske Srbije u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški i na poligonima u neposrednoj... »

NS: Urušeni potporni zid slika vlasti u Srbiji

Danas pre 14 sati
Potporni zid u Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10, koji se treći put u pet meseci srušio, slika je naprednjačke vlasti i nekompetentnosti ljudi koji su postavljeni na najvažnije funkcije u državi, izjavio je prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić. On je upitao predsednika Srbije i... »

Jovanović: Zaustaviti divlju gradnju

Danas pre 22 sata
Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikole Jovanovića danas je u ime te odborničke grupe zatražio od zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da zaustavi divlju gradnju u Beogradu. Jovanović je u pisanoj izjavi koju prenosi... »

Trajković: Podela najokrutnije rešenje

Danas pre 19 sati
Najavljeni dolazak predsednika Aleksandra Vučića na Kosovo predstavljaće samo novi rijaliti, od kojeg Srbi ne očekuju ništa, tvrdi predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković i napominje da bi tužilaštvo trebalo da reaguje na „direktnu pretnju“ koju joj je... »

Petrič: Vreme je za istraživanje o ubijenim srpskim civilima

RTV pre 18 sati
RTV: Petrič: Vreme je za istraživanje o ubijenim srpskim civilima
BANJALUKA - Bivši visoki predstavniku BiH Volfgang Petrič, koji je osudio stavljanje van snage izveštavanje iz 2004. o Srebrenici, izjavio je da je sada vreme da se konačno napravi slično ozbiljno istraživanje o ubijenim srpskim civilima. "Treba ispitati sve činjenice - i one za koje već... »

Dve decenije od kidnapovanja Perenića i Slavuja: Za istragu ima putokaza, ali je ona zatvorena

Vesti online pre 19 sati
Iako su neposredno nakon otmice novinara Radio Prištine Ranka Perenića i Đura Slavuja 21. avgusta 1998. godine, u Orahovcu viđeni njihov automobil i novinarska oprema, iz policije i tužilaštva nema zvaničnih podataka da je iko saslušan. Čak ni članovi njihovih porodica nisu pozvani da daju... »

Mirović: Odnosi između Srba i Mađara važni za celu državu

Dnevnik pre 1 dan
NOVI SAD: U Novosadskom pozorištu je svečano obeležen 20. avgust, nacionalni praznik vojvođanskih Mađara. To je dan kada je 1083. godine prvi mađarski kralj Ištvan, osnivač mađarske države i utemeljivač hrišćanstva u Mađarskoj, proglašen za sveca. Značaj tog praznika, koji slave svi... »

©2018 Netmark d.o.o.