Politika

Drecun: Samoproglašeno Kosovo nema perspektivu

Vesti online pre 6 sati
Što bude jasnija situacija da takozvano Kosovo nema nikakvu perspektivu, to će Priština biti spremnija na razgovore, kaže predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. - Ovo što Ramuš Haradinaj sada radi sa zavođenjem taksi, kojima se direktno napada opstanak srpskog... »

Admiral Fogo dramatično promenio stav o transformaciji KBS

RTV pre 2 sata
RTV: Admiral Fogo dramatično promenio stav o transformaciji KBS
SKOPLJE - Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo, koji je nedavno pozvao Prištinu da ne žuri sa procesom transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, dramatično je promenio stav rekavši danas da o tome "suvereno odlučuje" Priština. Fogo je, nakon razgovora sa... »

Lazović: Izostala osuda političkog progona

Danas pre 6 sati
Aktivista NDB za Danas o stavu evroposlanika prema slučaju "Savamala" U Evropskom parlamentu usvojena je još jedna rezolucija o Srbiji koja pored pohvala za ekonomsku konsolidaciju sadrži veći broj kritika na račun nezaposlenosti, stanja u medijima, bezbednosti novinara, političkog uticaja na... »

Vučić spreman da opoziciji pruži izbore

Glas Zapadne Srbije pre 5 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu "ne pada na pamet" da popusti pod pritiskom opozicije i da, kako je rekao, "sluša njihove gluposti" ali da je spreman da im pruži mogućnost da se pokažu na izborima jer je to najdemokratskiji način rešavanja takvih pitanja. "Ako neko... »

"Šeik rekao da izbegnemo sukob i nađemo rešenje"

Vesti online pre 10 sati
On je preneo da je princ prestolonaslednik šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan savetovao da Srbija sačuva mir. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio, povodom posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, da je u vreme veštačke inteligencije besmisleno da se s nekim bijete. - On odlično poznaje... »

Trajković: Nedostatak Ivanovića sve primetniji u ova teška vremena

Danas pre 3 sata
Predsednica Evropskog pokreta na Kosovu Rada Trajković ocenila je da se u ova teška vremena ne severu Kosova oseća nedostatak Olivera Ivanovića, jer „više nema lidera tog kapaciteta i tih mogućnosti i sposobnosti da okupi sve ljude“. Umeo je da komunicira sa svima, nije bio isključiv.... »

Narodna stranka traži raspravu o stanju na Kosovu u Skupštini Srbije

Beta pre 7 sati
Narodna stranka zatražila je danas od predsednice parlamenta Maje Gojković da po hitnom postupku zakaže posebnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o stanju na Kosovu i Metohiji nakon uvodjenja taksi na robu iz centralne Srbije i formiranju vojske Kosova. "Mere koje preduzimaju... »

Gojković: Većina u SNS je za vanredne izbore, Vučić i ja smo protiv

RTV pre 29 minuta
RTV: Gojković: Većina u SNS je za vanredne izbore, Vučić i ja smo protiv
NOVI SAD - Sudeći po sastanku koji je Aleksandar Vučić održao sa pojedinim članovima Predsedništva Srpske napredne stranke tokom vikenda, većina u ovoj stranci je za raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora, izjavila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković za RTV, dodajući da... »

Počinje Nedelja parlamentarizma

RTV pre 13 sati
RTV: Počinje Nedelja parlamentarizma
BEOGRAD - Skupština Srbije organizuje i ove godine "Nedelju parlamentarizma", od danas do 19. decembra, sa ciljem boljeg povezivanje i upoznavanja građana i građanki Srbije s radom parlamenta. Kako je saopšteno iz kabineta predsednice skupštine Maje Gojković, ovogodišnja, četvrta "Nedelja... »

Vejvoda: Rusija vrši uticaj na Zapadni Balkan

B92 pre 11 sati
B92: Vejvoda: Rusija vrši uticaj na Zapadni Balkan
Vašington -- Rusija na različitim mestima, i to ne samo na Balkanu, nego i u Evropi pokušava da pokaže slabost i nesposobnost, pre svega Evropske unije, kaže Ivan Vejvoda. "Slabljenje i usporavanje procesa proširenja EU na Zapadni Balkan otvara prostor za zemlje poput Rusije, i ne samo njih,... »

©2018 Netmark d.o.o.