Politika

Server: Povlačenje Unmika zahtevalo bi novu rezoluciju SB UN

Politika pre 16 sati
Povlačenje Unmika sa Kosova bez dogovora o konačnom statusu verovatno bi zahtevalo novu rezoluciju Saveta bezbednosti UN, a njeno donošenje zavisilo bi od Rusije, izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Danijel Server, profesor vašingtonskog univerziteta Džons Hopkins i ekspert za Balkan. Na... »

Vučić o izjavi Skota: Ako su SAD protiv etničkih država zašto su odvajali Kosovo?

Večernje novosti pre 16 sati
Predsednik Srbije odgovorio na pitanje da prokomentariše izjavu američkog ambasadora Kajla Skota za NIN. Poštujemo i cenimo stavove američkog ambasadora Kajla Skota u vezi sa Kosovom i Metohijom i sa delovanjem stranih agentura, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali je istakao da mi... »

Odlučeno: Kosovo dobija vojsku, usvojena sva tri zakona

Vesti online pre 13 sati
Kosovska skupština danas je brznski, u prvom čitanju, usvojila sva tri vladina predloga zakona o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u Kosovske bezbednosne snage, odnosno vojsku. Kosovska skupština danas je brznski, u prvom čitanju, usvojila sva tri vladina predloga zakona o... »

Đilas: Poziv na vešanje nije politika SZS

Danas pre 12 sati
Poziv na vešanje premijerke Sbije Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića ne predstavljaju politiku Saveza za Srbiju, izjavio je Dragan Đilas, jedan od osnivača Saveza za Srbiju, osudivši izjavu poslanika Dveri Srđana Noga. „Osuđujem izjavu Srđana Noga kojom je uticao da neko... »

"Tačno je da sam se sastao sa ljudima iz SNS, izbori..."

B92 pre 16 sati
B92: "Tačno je da sam se sastao sa ljudima iz SNS, izbori..."
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je razgovarao sa najbližim saradnicima iz Srpske napredne stranke. On nije želeo da kaže da li je bilo reči o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. "Tačno je da sam sinoć imao sastanak sa ljudima iz SNS u koje imam najveće poverenje.... »

Šarović vs Mihajlović: Ostavka, čast i ispod časti...

RTV pre 8 sati
RTV: Šarović vs Mihajlović: Ostavka, čast i ispod časti...
BEOGRAD - Poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je danas da je ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot svojom izjavom u Vladi Srbije da je Kosovo suverena država ponizio ne samo vladu, već i sve građane Srbije, ali i da potpredsednica vlade Zorana Mihajlović treba da podnese... »

Irinej: Ne smemo da im damo Kosovo

Danas pre 14 sati
Patrijarh srpski Irinej izjavio je u četvrtak u Gračanici da Crkva nikada nije menjala svoj stav po pitanju podela Kosova, prenosi Radio Slobodna Evropa. „Njen je stav – tu smo i tu ostajemo dokle postojimo. Neka okupiraju, kao što okupiraju, neka uzmu, neka osvoje, ali ne smemo da im to... »

Palmer u razgovoru s premijerkom Brnabić: Bitan nastavak dijaloga sa Prištinom

Beta pre 7 sati
Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Metju Palmer izjavio je danas na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić da SAD čvrsto veruju da je za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja i istakao zanačaj nastavka dijaloga... »

Stefanović i Mondoloni o bilateralnoj saradnji

RTV pre 14 sati
RTV: Stefanović i Mondoloni o bilateralnoj saradnji
BEOGRAD - Potprеdsеdnik Vladе Rеpublikе Srbijе i ministar unutrašnjih poslova dr Nеbojša Stеfanović razgovarao jе danas sa ambasadorom Rеpublikе Francuskе Frеdеrikom Mondolonijеm o dosadašnjoj saradnji policija dvеju zеmalja. Stеfanović jе Mondolonija upoznao sa stavom i... »

Haradinaj: Srbija uložila velike sume novca u podelu Kosova

Večernje novosti pre 6 sati
Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj tvrdi da je Beograd do sada uložio velike sume novca u ideju promene granice sa južnom pokrajinom, te da to traje već 20 godina. Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj tvrdi da je Beograd do sada uložio velike sume novca u ideju promene granice sa južnom... »

©2018 Netmark d.o.o.