Politika

Vučić: Izbori će biti brzo

Politika pre 9 sati
KRALjEVO – Ne znam kad će biti izbori, ali biće brzo, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je pobeda, „nikad ubedljivija”, pristojne Srbije garancija za budućnost. „Ne znam kad će biti izbori, ali svakako će biti brzo. Naša obaveza je da pristojna Srbija... »

Bandić: Ne sudite o Hrvatima po pojedinačnim incidentima

Dnevnik pre 12 sati
BEOGRAD: Dvojezično izdanje magazina "Hello! Travel: Zagreb" promovisano je u petak u Beogradu, a gradonačelnik hrvatske prestonice Milan Bandić pozvao je građane Srbije da o Hrvatskoj i Hrvatima ne sude na osnovu pojedinačnih incidenata, poručivši da oba naroda treba da se okrenu... »

Moskva: Stav Rusije o reššenju kosovskog pitanja nepromenjen

Blic pre 12 sati
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da je stav Rusije o reššenju kosovskog pitanja nepromenjen, a upitana da li bi će Rusija podržžati razgraničenje, ponovila je da je Rusija za svako reššenje koje odgovara interesima srpskog naroda i koje je... »

Izveštaj Evropske komisije o zemljama regiona posle izbora za EP

RTV pre 1 sat
RTV: Izveštaj Evropske komisije o zemljama regiona posle izbora za EP
BRISEL - Godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije drugim zemljama Balkana, umesto sredinom aprila, biće objavljen najverovatnije tek 29. maja, posle izbora za Evropski parlament, naveli su diplomatski izvori u Briselu za RTS. Od rezultata evropskih izbora zavisiće i pravac politike... »

SRS: Gradski odbor Novog Sada od ponedeljka u kampanji za predstojeće izbore u Srbiji

Beta pre 6 sati
Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Novog Sada Duradj Jakšić, rekao je danas da će ta stranka posebnu pažnju usmeriti na kampanju za predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore.  "Već u ponedeljak, 25. februara, Gradski odbor kreće u izbornu kampanju.... »

Delegacija skupštine Srbije na Parlamentarnoj skupštini OEBS-a

Novi magazin pre 3 sata
Delegacija Skupštine Srbije ukazala je na zasedanju Parlamentarne skupštini OEBS-a u Beču da je dijalog Beograda i Prištine, koji je značajan za stabilnost regiona, blokiran zbog jednostrane odluke Kosova da uvede takse od 100 odsto Srbiji i BiH, saopštila je Skupšitna Srbije. Članovi... »

Dojče vele: Francuski zamak pred drugi Kosovski boj! Šta se zaista zbilo u Rambujeu?

Pravda pre 5 sati
Dvadeset godina od Rambujea znamo dve stvari: prvo, ono što je tamo nuđeno Beogradu bilo je provokacija, uvod u bombardovanje; drugo, kada bi neko danas ponudio papir iz Rambujea, Srbi bi ga sigurno proglasili za sveca.. Piše: Dragoslav Dedović Zamak je imao pet kula i bio je ponos visokog... »

Skot ponovo prekršio pravila diplomatije

Politika pre 4 sata
Američki ambasador je napravio greške, a OEBS u Završnoj deklaraciji izričito zabranjuje svaku vrstu mešanja u unutrašnje poslove drugih država, ukazuje Vladislav Jovanović. Kao i u većini slučajeva kada bi američki ambasador Kajl Skot prešao zamišljenu liniju diplomatskih obzira prema... »

Pravosnažna presuda Radovanu Karadžiću 20. marta

Politika pre 6 sati
HAG/BEOGRAD – Međunarodni sud u Hagu izreći će 20. marta pravosnažnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, saopštio je večeras taj sud. Haški tribunal je Karadžića (73), u maju 2016, nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora, prenosi Beta. Proglašen je... »

Kako bi formiranje Đilasove partije uticalo na političku scenu?

Danas pre 8 sati
Stranka na čijem osnivanju radi jedan od lidera Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, neće dovesti do velikih promena na opozicionoj političkoj sceni, ali će postojeće stranke svakako ostati bez jednog dela svojih birača u zavisnosti od ideje koju će imati njegova organizacija, kažu sagovornici... »

©2019 Netmark d.o.o.