Politika

Rakić o upadu Rosu: Priština isteruje Srbe iz kps-a

Blic pre 1 dan
Upadi Rosu na sever Kosova pokazuju nameru Prištine da izmeni strukturu kosovskih policijskih snaga u ovom delu pokrajine, odnosno da iz njih potisne Srbe i da izigra Briselski sporazum, kaže predsednik Srpske liste Goran Rakić. "Podsetiću vas da su… »

Dačić i Borisov o Kosovu i Metohiji

RTV pre 8 sati
BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, sastao se sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Jurijem Borisovim. Razgovarano je o predstojećim… »

Brojanje glasova na Kosovu do sledećeg vikenda

N1 Info pre 14 sati
Portparol kosovske Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi izjavio je da se za sada proces ponovnog prebrojavanja glasova sa prevremenih parlamentarnih izbora nastavlja bez problema i dodao da očekuje da će biti završen krajem sledeće nedelje… »

LSV: Iz Nemanjine se ne vidi siromaštvo

Danas pre 17 sati
Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorila je na poražavajuće podatke da je u riziku od siromaštva gotovo četvrtina građana Srbije i da je u našoj zemlji stopa rizika od siromaštva veća nego u svim zemaljama Evropske unije. Ta stranka je ocenila da… »

Odgovor Vučiću: Kocijančič: EU čeka rezultate istrage

Blic pre 1 dan
Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič odgovorila je večeras na Tviteru povodom pisma koje joj je prethodno uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u vezi sa navodnim trovanjem članova CIK, navodeći… »

Kandidat za poslanika Samoopredeljenja dobio poziv u Hag

Blic pre 9 sati
Kandidat za poslanika Samoopredeljenja, Gani Krasnići, objavio je na Fejsbuku da je primio poziv da se javi Specijalnom tužilaštvu u Hagu, gde je sedište Specijalnog suda za zločine takozvane OVK. Krasnići je naveo da je prihvatio poziv da svedoči… »

Srbija otvara konzulat u Bariju

Blic pre 14 sati
Vlada Srbije odlučila je da se u italijanskom gradu Bariju otvori Konzulat Srbije. - Otvara se Konzulat Republike Srbije u Republici Italiji, sa počasnim konzulom na čelu, sa sedištem u Bariju, sa konzularnim područjem koje obuhvata teritoriju… »

Srpska lista: Ubistvo Ivanovića se politički zloupotrebljava

Večernje novosti pre 11 sati
Srpska lista reaguje povodom poziva predstavnika SAD u Prištini. Srpska lista reag o vala povodom poziva predstavnika SAD u Prištini da kosovsko tužilaštvo i policija ubrzaju istragu i krivce za ubistvo Olivera Ivanovića privedu pravdi. - Ukoliko se… »

Kako je Makron zadao fatalan udarac proširenju EU na Zapadni Balkan

Blic pre 17 sati
Francuska je ostala dosledna ideji svog predsednika Emanuela Makrona da Evropska unija treba prvo da se reformiše, pa da se proširuje, a direktne posledice toga na svojoj koži osetile su Severna Makedonija i Albanija, koje nisu dobile datum početka… »

Ekskluzivno dmitrij medvedev za "novosti": Rusija je protiv jednostranog prekrajanja mape Balkana

Večernje novosti pre 20 sati
Naš stav o Kosovu se ne menja - osnova za rešenje je Rezolucija saveta bezbednosti 1244. Ne možemo da ne vidimo pritisak iz Prištine gde na vlast dolaze ultranacionalisti. MOSKVA: OD STALNOG DOPISNIKA NAŠI sadašnji stavovi po pitanju Kosova i… »

Politika, najnovije vesti »