Politika

CEP: V.d. stanje osnov politizacije državne uprave

Beta pre 6 sati
Srbija je na poslednjem mestu u regionu kada je u pitanju "efektivna zaštita položaja visokog državnog službenika od neželjenog političkog uticaja", sa ocenom nula na skali od nula do pet, pokazalo je istraživanje WeBER projekta, koji Centar za evropske politike (CEP) sprovodi u saradnji sa... »

SRS: Vojislav Šešelj obišao selo Kotraža kod Lučana (VIDEO)

Beta pre 7 sati
Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj obišao je selo Kotraža u Opštini Lučani u okviru kampanje za lokalne izbore koji se održavaju u nedelju, 16. decembra, saopšteno je danas. On je razgovarao sa gradjanima i pozvao ih da učestvuju na izborima i glasaju za tu stranku... »

Ljajić: Zukorlić bi da od Sandžaka napravi Avganistan

RTV Novi Pazar pre 7 sati
Poslanik u Narodnoj skupštini Srbije Muamer Zukorlić koristi silu kako bi ostao na vlasti, a u Sandžaku se ponaša isto kao što to rade talibani u Avganistanu, izjavio je lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić. „Neko ko nema podršku, ko je minoran, pokušava da ostane u... »

ZUMIRANJE SPECIJAL 12 (najava)

Vreme pre 6 sati
Tema: Ljudska prava, mladi i solidarnost gosti: NEVENA NIKOLIĆ, Beogradski centar za ljudska prava i LUKA BOŽOVIĆ, Inicijativa mladih za ljudska prava. Tema: Ljudska prava, mladi i solidarnost gosti: NEVENA NIKOLIĆ, Beogradski centar za ljudska prava i LUKA BOŽOVIĆ, Inicijativa mladih za... »

Zastave Amerike osvanule na svakom uglu u Prištini (foto)

Sputnik pre 6 sati
Dva dana uoči sednice kosovske skupštine na kojoj bi trebalo da budu usvojena tri zakona, kao prvi korak u transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, Priština je preplavljena zastavama SAD. Kako prenosi „Koha onlajn“, zastave SAD se nalaze na svakom uglu u Prištini. The city... »

Vučić: Za prekid dijaloga krivi Beograd i Priština, a ne Federika Mogerini

Nedeljnik pre 7 sati
"Neka razmisle dobro u Prištini ko je kriv. Neka razmisle dobro ko je taj ko je želeo dogovor, a ko je taj ko dogovore nije želeo", rekao je Vučić za RTS. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini... »

Poništena odluka o zatvoru za Medojevića i Kneževića

Nedeljnik pre 4 sata
Sudije izvestioci Ustavnog suda Mevlida Muratović i Milorad Gogić predložile su sudskom veću obustavu izvršenja kazne zatvora u trajanju do 60 dana, koju je Viši sud odredio poslanicima Demokratskog fronta zbog odbijanja da svedoče. Ustavni sud CG je na današnjoj plenarnoj sednici poništio... »

Srbija kriva za priliv iranskih migranata u Britaniju?

Dnevnik pre 22 minuta
LONDON: Veliki broj migranata dolazi iz Irana u Veliku Britaniju, piše “Dejli mejl” i za to optužuje Srbiju, jer su Iranci donedavno mogli da u Srbiju uđu bez vize. Gotovo 150 migranata spaseno je od početka novembra iz kanala Lamanš tokom pokušaja da se dokopaju britanske obale, a prošle... »

Crnogorci podeljeni po pitanju Podgoričke skupštine

Dnevnik pre 1 sat
PODGORICA: Podgorička skupština jedan je od događaja koji duboko dele crnogorsko društvo, podaci su najnovijeg istraživanja javnog mnjenja koje je sproveo Centar za demokratiju i ljudska prava iz Crne Gore (CEDEM), a čiji su rezultati danas predstavljeni, prenosi podgorički portal CdM. Gotovo... »

Cigarete za decu bez kazni

Slobodna Evropa pre 3 sata
Autorka: Nevena Bogdanović Zakon brani prodaju duvanskih proizvoda maloletnicima, ali u protekle dve godine nijedan prodavac nije kažnjen zbog tog prekršaja, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa u tržišnoj inspekciji. Globalno istraživanje upotrebe duvana među mladima za 2017. godinu, koje je... »

©2018 Netmark d.o.o.