Politika

Večera u Domu garde: Vučić i Van der Belen: Srbija i Austrija primer prijatelja koji slave mir

Blic pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je večeras svog austrijskog kolegu Aleksandera van der Belena na večeri u Domu garde u Topčideru. Njih dvojica iskoristili su priliku da najave podizanje obeležja u slavu mira na Petrovaradinskoj tvrđavi, koju je u 18. veku izgradila Austrougarska.... »

Gojković razgovarala sa predsednikom Austrije

Blic pre 13 sati
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Austrije Aleksander Van der Belen razgovorali su danas o unapređenju parlamentarne saradnje i ukupnih odnosa dve zemlje, regionalnim pitanjima i evropskim integracijama. Gojković je istakla da Srbija i Austrija imaju dobre političke i... »

Poslanici traže reakciju na crtanje mete Tatjani Vojtehovski

N1 Info pre 14 sati
Nekoliko opozicionih poslanika u Skupštini Srbije danas je tražilo od nadležnih organa da odgovore da li će reagovati povodom pritisaka kojima je izložena novinarka Tatjana Vojtehovski, posle emitovanja emisije o nesrećama u industriji "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima. Šef... »

Šib i Skot o razgraničenju različito, o zamrzavanju konflikta isto

RTV pre 1 dan
RTV: Šib i Skot o razgraničenju različito, o zamrzavanju konflikta isto
BEOGRAD - Nemački ambasador Tomas Šib izjavio je večeras da bi crtanje granica po etničkim linijama bilo u suprotnosti sa onim što se želi postići u regionu Zapadnog Balkana, dok američki ambasador Kajl Skot objašnjava da Amerikanci podržavaju dogovor Srbije i Kosova kao dve suverene... »

Jovanović: Ako ode Kosovo otvara se pitanje Raške i Vojvodine

RTV pre 5 sati
RTV: Jovanović: Ako ode Kosovo otvara se pitanje Raške i Vojvodine
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da bi "predaja Kosova i Metohije vrlo brzo otvorila pitanje Raške oblasti i Vojvodine", saopštila je Demokratska stranka Srbije (DSS) posle tribine na otvorenom, održane u četvrtak uveče u Loznici. Jovanović je na... »

Biber:Ne očekujem dogovor Beograda i Prištine sledeće godine

RTV pre 7 sati
RTV: Biber:Ne očekujem dogovor Beograda i Prištine sledeće godine
NOVI SAD - Profesor studija Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber istakao je da ne očekuje dogovor Beograda i Prištine u 2019. godini i ocenio da "ne treba na silu pokušavati naći neko rešenje" koje bi, kako kaže, bilo "mrtvo slovo na papiru". On je, gostujući na Radio... »

Vučić: Slobodna smo zemlja, Šolak i Đilas to ne mogu da promene

RTV pre 15 sati
RTV: Vučić: Slobodna smo zemlja, Šolak i Đilas to ne mogu da promene
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija zemlja u kojoj svako može slobodno da misli i da taj duh "ni Đilas ni Šolak, ma koliko to hteli" ne mogu da zaustave. "Srećan sam što u ovoj zemlji sme da se misli slobodno, što mi neće ni Amerikanci ni Šolak ni... »

Zakoni o bezbednosnim snagama Kosova - novi razlog za zatezanje odnosa Beograda i Prištine

Insajder pre 10 sati
Umesto normalizacije odnosa Beograda i Prištine, kriza se produbljava - usvajanje tri nacrta zakona koja se tiču transformacije kosovskih snaga bezbednosti u vojsku novi je razlog za zatezanje odnosa. Poslanici kosovske skupštine usvojili su danas u načelu tri nacrta zakona koja se tiču... »

Radivojević ne želi na čelo Drame, glumci traže smenu direktora Narodnog pozorišta

Insajder pre 11 sati
Tri dana nakoon smene direktora Drame i Opere Narodnog pozorišta, drama u ovoj kući se nastavlja. Reditelj Jug Radivojević, kojeg je direktor Narodnog pozorišta Dejan Savić postavio na mesto prvog čoveka Drame, u otvorenom pismu Upravnom odboru Narodnog pozorišta, odbio je da bude imenovan na... »

Tužilaštvo pokrenulo postupak povodom pretnji poslanika Noga Ani Brnabić

Insajder pre 13 sati
Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak povodom pretnji koje poslanik Dveri Srđan Nogo uputio predsedniku i premijerki Srbije. „Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom pretnji koje je... »

©2018 Netmark d.o.o.