Politika

Standard: EU, Rusija, Kina, SAD, Turska – svi bi da utiču na Balkan

RTS pre 8 sati
RTS: Standard: EU, Rusija, Kina, SAD, Turska – svi bi da utiču na Balkan
Austrijski list "Standard" piše da i Evropska unija, Rusija, Kina, SAD i Turska koriste trgovinu i politiku kako bi učvrstili uticaj na Balkanu. Navodi se da Rusija ne želi da Makedonija uđe u NATO i da zbog toga nastoji da podrije istorijski sporazum Grčke i Makedonije o rešenju spora oko... »

Šest povratničkih sela na Kosovu bez struje zbog nevremena

Novi magazin pre 9 sati
Više stotina Srba povratnika u opštinama Klina i Istok, od večeras je bez struje, nakon što je snažan vetar oborio nekoliko stubova niskonaponske mreže u selu Osojane. Bez struje su povratnici u Žaču, Šaljinovici, Tučepu, Košu, Osojanu i Suvom Lukavcu, izjavio je za RTS predsednik... »

OEBS: Poništavanje izveštaja o Srebrenici je žalosna odluka koja sprečava pomirenje

Novi magazin pre 9 sati
Odluka Vlade Republike Srpske da poništi izveštaj svoje komisije o događajima u Srebrenici 1995. godine žalosna je i predstavlja kratkoročan potez koji će služiti samo produbljivanju podela i sprečavanju pomirenja, saopštila je danas Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).... »

Vučić dočekuje ruske „migove“

Sputnik pre 9 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra na aerodromu Batajnici prijemu dva MiG-a 29, koje je Srbija nabavila od Ruske Federacije, a koji su remontovani i modernizovani i u potpunosti pripremljeni za let. Remont ta dva aviona obavljen je u Srbiji. Vučić je u obraćanju novinarima... »

Nema zime za bivšu prvu damu: Dragica zgrnula 157 miliona dinara! Krije ko joj daje pare

Kurir pre 9 sati
Fondacija koju vodi supruga bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića u 2017. prihodovala 1,3 miliona evra. Donatore i dalje kriju. Fondacija "Dragica Nikolić" dobila je u 2017. godini čak 157 miliona dinara na ime donacija, pokazao je najnoviji finansijski izveštaj objavljen na sajtu... »

Dva Izraelca osuđena na 25 godina u Tajlandu zbog ubistva kriminalca rivala

Novi magazin pre 9 sati
Dvojica Izraelaca koji su priznali ubistvo vođe izraelske kriminalne grupe Maora Malula u Tajlandu ove godine izbegli su smrtnu kaznu i osuđeni su danas u tajlandskom sudu na 25 godina za zločin. Dolev Zuarez i Ejal Bokal su priznali ubistvo snimljeno bezbednosnim kamerama. Na snimku se vidi kako... »

Vulin: Od Srbije se ne može otimati

Sputnik pre 11 sati
Ministar odbrane Aleksandar Vulin boravio je danas u garnizonu Raška i poligonima u neposrednoj blizini kasarne „Stefan Nemanja“, gde je prikazan deo obuke pešadijskih, oklopnih, artiljerijskih i specijalnih jedinica koja se poslednjih dana intenzivno odvija u tom rejonu. Vulin je tom prilikom... »

Gana obnavlja stare veze: Odluku o priznanju Kosova ćemo ponovo razmotriti

Sputnik pre 12 sati
Gana će definitivno ponovo razmotriti ranije donetu odluku o priznavanju jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, izjavila je u Beogradu ministarka inostranih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Bočvej. Ona je na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon razgovora sa srpskim... »

Kosovski muftija: Na Kurban Bajram jezikom i srcem izražavamo veru u boga

Novi magazin pre 13 sati
Kosovski muftija Naim Trnava je danas, uoči Kurban Bajrama, izjavio da je ovaj veliki islamski praznik od velikog značaja i trenutak kada jezikom i srcem izražavamo veru u boga. "Kurban Bajram je praznik koji dolazi nakon ostvarivanja jednog od uslova Islama, posle Hadža i klanja kurbana. Oni... »

Dačić sutra sa Lavrovom u Sočiju

Sputnik pre 17 sati
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin razgovarali su o sutrašnjoj poseti ministra Dačića Rusiji. Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je... »

©2018 Netmark d.o.o.