Politika

"Britanci prisluškuju Vučića i mene, Vučić to vrlo dobro zna!"

BK TV pre 5 sati
Predsednik Repubike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i RS, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njega. Dodik kaže da postoje brojni dokazi da britanske obaveštajne službe imaju prislušni centar i da prate državni vrh RS, a pretpostvalja... »

Dačić: Razgovori u Briselu teški, pozicije i dalje udaljene

Novi magazin pre 11 sati
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Briselu da su razgovori najviših zvaničnika Beograda i Prištine "teški" i dodao da "može konstatovati" da su njihove pozicije i dalje "značajno udaljene". "Teški razgovori, naše pozicije su i dalje značajno udaljene", rekao je... »

Engel: Tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova potpuno netačne

Novi magazin pre 17 sati
Član Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država Eliot Engel ocenio je danas da su "zavaravajuće" tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova potpuno netačne i da bi Srbija trebala da se odrekne takve politike, jer je nezavisnost Kosova nepovratna. "Lažne tvrdnje... »

Tadić o ujedinjenju cele opozicije: Ko će glasati za korpu baba i žaba

Beta pre 19 sati
Lider Socijaldemokraske stranke (SDS) Boris Tadić izrazio je sumnju u ujedinjenje celokupe opozicije u Savez za Srbiju i ocenio da bi opozicija imala veće šanse ukoliko bi se formirala dva bloka - proevropski i drugi koji bi okupio stranke i pokrete koje imaju jasan antievroski i... »

Pripadnici manjina u parlamentu mogu da se obraćaju na maternjem jeziku

RTV pre 19 sati
RTV: Pripadnici manjina u parlamentu mogu da se obraćaju na maternjem jeziku
BEOGRAD - Izglasavanjem izmena Zakona o službenoj upotrebi jezika pripadnicima nacionalnih manjina omogućeno je da se u parlamentu obraćaju na svom jeziku, kazala je danas direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović. Dodala je da je ukinuto i ograničenje onim poslanicima... »

Popović: Kosovo mesto gde se rodila Srbija, ne možemo da trgujemo

RTV pre 19 sati
RTV: Popović: Kosovo mesto gde se rodila Srbija, ne možemo da trgujemo
JERUSALIM - Kosovo je mesto na kome se rodila Srbija, ono je naše srce i duša i sa tim se ne mogu praviti kompromisi, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ponovio da Srbija nikada neće priznati samoproglašenu nezavisnost. "Srbi imaju dugu istoriju borbe za ono u... »

U Nišu "niklo" cveće u rupama na ulicama, da podseti vlast

N1 Info pre 15 sati
U udarne rupe na kolovozu na više mesta u gradu Nišlije su tokom prepodneva nasule zemlju i zasadile cveće, u znak protesta što nadležni u gradu ne rešavaju taj problem. Akciju je putem Fejsbuka pokrenuo bivši poslanik Miloš Bošković uz podsećanje da je Direkcija za izgradnju grada... »

Tači: Kosovo nema razloga da popušta u dijalogu

Beta pre 14 sati
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, koji je današnjim sastankom i Briselu ušao u finalnu fazu, Kosovo nema razloga da popušta. On je za albansku redakciju nemačkog radija Dojče Vele (DW) rekao da će na sledećim sastancima biti... »

PSG: Niški aerodrom predali slepo poslušni odbornici Vučića

Danas pre 12 sati
Pokret slobodnih građana (PSG) danas je „najoštrije osudio diktatorsku politiku Aleksandra Vučića koji je uz pomoć svojih slepo poslušnih odbornika oteo imovinu i celo Javno preduzeće ‘Aerodrom Niš’ od Nišlija i Grada Niša“. – Stavljanjem dužnosti gradonačelnika, gradskog... »

Srbija sutra otvara dva nova poglavlja u pregovorima sa EU

Vesti online pre 16 sati
U Luksemburgu se sutra održava Međuvladina konferencija na kojoj će Srbija otvoriti još dva poglavlja u pregovorima sa EU - poglavlje 33 finansijske i budžetske odredbe i poglavlje 13 koje se tiče ribarstva, a delegaciju naše zemlje predvodiće ministarka za evropske integracije Jadranka... »

©2018 Netmark d.o.o.