Politika

Srbiji 97 miliona evra pretpristupne pomoći

RTV pre 58 minuta
RTV: Srbiji 97 miliona evra pretpristupne pomoći
BEOGRAD - Ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović i komesar za pristupne pregovore Johanes Han potpisali su danas u Briselu deo Instrumenta pretpristupne pomoći za 2017. godinu u iznosu od preko 97 miliona evra. Novac će biti iskorišćen u oblasti energetike i zaštite živote sredine,... »

Lokalni izbori: Vučić: Ubedljiva pobeda SNS u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

Blic pre 12 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srpska napredna stranka odnela ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli. - Danas su održani izbor u četiri opštine, za nas to nisu bili laki izbori u uslovim u kojima smo pritisnuti spolja zbog Kosova i... »

Advokati pred Specijalnim sudom mahom eksperti za terorizam

RTV pre 4 sata
RTV: Advokati pred Specijalnim sudom mahom eksperti za terorizam
BEOGRAD - Na spisku branilaca Specijalnog suda za zločine na KiM za sada se nalazi 118 advokata, od kojih su najpoznatiji specijalizovani za slučajeve terorizma, a klijenti su im bili i članovi Gadafijeve porodice, pišu Večernje novosti. List navode da su mnogi od njih učesnici procesa koji su... »

EU i Priština o međusobnim odnosima i tarifama

RTV pre 8 sati
RTV: EU i Priština o međusobnim odnosima i tarifama
BRISEL - Zvaničnici EU i Prištine održaće danas u Briselu treći sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje. To će biti prilika da se proceni trenutno stanje u odnosima između EU i Kosova, navode u Savetu. "Učesnici će u okviru procesa o stabilizaciji i pridruživanju razmotriti... »

Osim ratne odštete Priština traži i imovinu bivše SFRJ?

RTV pre 4 sata
RTV: Osim ratne odštete Priština traži i imovinu bivše SFRJ?
BEOGRAD - Pored ratne odštete koju su privremene kosovske institucije najavile da će tražiti od Beograda, na listi zahteva nalazi se deo imovine bivše Jugoslavije i međunarodnog duga Kosova, kao i određeni broj diplomatsko-konzularnih objekata - predstavništava bivše Jugoslavije, vojnih... »

Vulin: Evropa prema Kosovu umesto šargarepe, da primeni i štap

Beta pre 3 sata
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Evropska unija (EU) prema Kosovu ima samo "politiku šargarepe", odnosno nagradjivanja, da je ono za "loše ponašanje" uvek bilo nagradjivano, kao i da ga ne čudi kada Priština odbija njihove sugestije. On je za Radio-televiziju Srbije... »

LSV: Da zalaganje za lustraciju ne bude u predizborne svrhe

RTV pre 1 sat
RTV: LSV: Da zalaganje za lustraciju ne bude u predizborne svrhe
NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izrazila je danas nadu da su opozicione stranke koje intenzivno zagovaraju lustraciju iskreno posvećene tom cilju, a ne da tu ideju koristi u predizborne svrhe. "Nikada nije kasno za reakciju, lustracija je potrebna, jer je ona garant demokratske... »

Uhapšeno pet aktivista Saveza za Srbiju

Danas pre 12 sati
Predstavnici Saveza za Srbiju saopštili su večeras na konferenciji za medije u Lučanima da je danas uhapšeno pet njihovih aktivista i istakli da je to potvrda da u Srbiji nema normalnih i poštenih izbora. Dok ne budu ispunjeni svi izborni uslovi oko kojih se cela opozicija u petak složila, u... »

CRTA: Izborna atmosfera loša, apsolutna većina listi Aleksandar Vučić

Danas pre 12 sati
Kvalitet izbornog procesa u Lučanima je bio veoma loš, dok atmosfera izbornog dana nije bila u skladu sa standardima za slobodne i fer izbore jer su zabeleženi pritisci na birače, posmatrače, i članove biračkih odbora, ocenila je Crta posmatračka misija. “U okolnostima gde se na lokalnim... »

Vulin: Kfor da razoruža ilegalnu oružanu formaciju na KIM

Vesti online pre 2 sata
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je odluka Prištine o formiranju vojske u suprotnosti sa mandatom koji ima Kfor, i istakao da od Kfora očekuje da razoruža tu ilegalnu formaciju. - Posao Kfora je da u skladu sa Rezoluciojom 1244 ne dozvoli formiranje bilo kakve naoružane formacije.... »

©2018 Netmark d.o.o.