Politika

Vojislavu Šešelju nije mesto na slobodi, a kamoli u Skupštini

Blic pre 1 sat
Posle najnovijeg u nizu odvratnih komentara lidera radikala Vojislava Šešelja o smrti Kofija Anana, jasno je da će Srpsku radikalnu stranku pre kazniti birači nego nadležni. Koga sve radikali nisu gnusno vređali i medijski linčovali, čiju sve zastavu nisu palili i gazili, čijim državnim... »

Uspon i pad: Da li je Janković zaslužio da postane predmet podsmeha

Blic pre 10 sati
Slika Saše Jankovića koji sa megafonom uperenim u zatvorena vrata Predsedništva Srbije deklamuje spisak pitanja predsedniku Aleksandru Vučiću predmet je brutalnih, podjednako duhovitih i malicioznih šala na račun nekadašnjeg lidera opozicije. I, zaista, fotografija deluje groteskno, ali... »

Standard: Rusija, SAD, Kina i Turska žele Balkan, ali koja je najbliža cilju

Blic pre 11 sati
Evropska unija, Rusija, Kina, SAD, Turska - svi koriste trgovinu i politiku kako bi učvrstili uticaj na Balkanu - piše austrijski "Standard". Rusija ne želi da Makedonija uđe u NATO - zbog toga nastoji da podrije istorijski sporazum Grčke i Makedonije o rešenju spora oko imena. Makedonski... »

Lane Gutović: Kad bih znao sa vlastima kao Ristovski, život bi mi bio drugačiji

Morava info pre 1 sat
Naši političari po retorici koju koriste neodoljivo podsećaju na lik Srećka Šojića, rekao je glumac Milan Lane Gutović u Jutarnjem programu N1. Region je pred ratom, ocenjuje on i dodaje da nismo u stanju civilizovano da razgovaramo jer smo nevaspitani, i sve više slični Šojiću koji je... »

Ministarka spoljnih poslova Gane:Razmotrićemo odluku o priznanju Kosova, mi smo ovde, nismo otišli u Prištinu

RTV pre 16 sati
RTV: Ministarka spoljnih poslova Gane:Razmotrićemo odluku o priznanju Kosova, mi smo ovde, nismo otišli u Prištinu
BEOGRAD - Gana će definitivno ponovo razmotri ranije donetu odluku o priznavanju jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, izjavila je danas u Beogradu ministarka inostranih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Bočvej. Ona je na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon razgovora... »

RTS: Priština se već priprema za demarkaciju sa Srbijom

B92 pre 21 sat
B92: RTS: Priština se već priprema za demarkaciju sa Srbijom
Beograd, Priština -- Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, prenosi RTS. To je izjavio predsednik te komisije Špejtim Bulići i dodao da "ne vidi prepreku za obeležavanje granične... »

"Kakva demarkacija - Zna se ko kontroliše administrativnu liniju..."

Vesti online pre 16 sati
"Kosovo je jednostrano proglasilo nezavisnost, ali o demarkaciji ne može odlučivati na isti način, jer postoje neke stvari koje se ne mogu tako raditi", poručio je danas prvi potpredsednik vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić. - Nema nikavih koraka u tom smeru dok se ne postigne... »

Tači: Nastavak dijaloga u prvoj polovini septembra

RTS pre 20 sati
RTS: Tači: Nastavak dijaloga u prvoj polovini septembra
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da će idući sastanak na najvišem nivou između Beograda i Prištine biti održan u prvoj polovini septembra. Kako je rekao Tači, još uvek nisu određene teme razgovora između njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, piše Epoka, preneo je Unmik... »

Lane Gutović je rekao sve što treba da znate o Lazaru Ristovskom i Srbiji generalno

Noizz pre 20 sati
Srećko Šojić nije samo izmišljeni lik Siniše Pavića, već ga možete sresti na svakom ćošku naše zemlje, a posebno ga često viđamo u Skupštini jer naši političari po retorici koju koriste neodoljivo podsećaju na polupismenog direktora koji želi da postane "kapetan na belu lađu".... »

"Novosti": Vučić, Tramp i Makron traže rešenje za Kosovo

B92 pre 1 dan
B92: "Novosti": Vučić, Tramp i Makron traže rešenje za Kosovo
Beograd -- Iskorak u rešavanju kosovskog čvora mogao bi da bude napravljen u novembru, kada će Vučić imati priliku da se u Parizu sretne s Makronom i Trampom. Naime, kako pišu "Večernje novosti", predsednici Srbije, Francuske i SAD će 11. novembra zajedno prisustvovati velikoj vojnoj paradi... »

©2018 Netmark d.o.o.