Politika

Pričao sam malo sa Milom, ali ništa značajno: Vučić u Briselu izjavio da je EU otvorena da čuje inicijative sa Balkana

Večernje novosti pre 23 sata
Posle neformalne večere lidera Zapadnog Balkana sa zvaničnicima EU, predsednik Vučić je rekao da je Unija otvorena da čuje naše inicijative i ideje: Nismo došli u Brisel da se svađamo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je večeras, nakon… »

Kurti: Vojska će biti obavezna

Blic pre 6 sati
Premijer privremenih institucija u Prištini, Aljbin Kurti, danas je pred pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) ponovio da će služenje vojnog roka biti obavezno. - Vojnu službu ćemo učiniti obaveznom, ne zato što želimo da osvajamo… »

Popović: Srpski narod i njegove svetinje u Crnoj Gori su duboko ugroženi

Danas pre 4 sata
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović ocenio je, u razgovoru sa predsednikom Odeljenja spoljnih crkvenih veza Moskovske patrijaršije mitropolitom Volokolamskim Ilarionom, da su srpski narod i njegove svetinje u Crnoj Gori… »

Selaković: Važni razgovori u Minhenu i Briselu

Dnevnik pre 11 sati
BEOGRAD: Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da su sastanci koje je imao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Minhenu i Briselu veoma važni i da je na njima Srbija predstavljena na najbolji način. Navodi da je predsednik u… »

Jovanov: Lažna država Kosovo je rođena „grba“

Večernje novosti pre 4 sata
Zahvaljujući odlučnoj i odgovornoj politici pre svega predsednika Vučića, danas možemo da kažemo da čak četiri petine čovečanstva, živi u državama koje nisu priznale lažnu nezavisnost Kosova. Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora… »

Srećan sam zbog infrastrukturnog povezivanja Beograda i Prištine

Politika pre 11 sati
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da „nema političkih pregovora dok su takse (od 100 odsto na robu iz Srbije) na snazi, ali da zato u međuvremenu može biti ekonomskih pregovora sa južnom srpskom pokrajinom”… »

Đurić: Srbija nije poražena, nastavljamo borbu za Kosovo i Metohiju

RTV pre 10 sati
BEOGRAD - Proglašenjem nezavisnosti Kosova pre 12 godina pogaženo je međunarodno pravo, zgažena je Povelja UN koja propisuje suverenu jednakost svih članica i zabranjuje promenu teritorijalnog integriteta, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko… »

VOICE: Najave ekstremista da izlaze na izbore – normalizacija fašističkih ideja u Srbiji

Novi magazin pre 11 sati
Najave ekstremno desničarskih, neonacističkih i srodnih grupacija da će učestvovati na predstojećim izborima simptom su velikog zaokreta u političkom životu Srbije i normalizacije ekstremističkih i otvoreno fašističkih ideja, ali veći problem… »

Borelj: Treba nam specijalni izaslanik koji će se dijalogom između Srbije i Kosova baviti 24 časa

Danas pre 1 dan
Visoki Predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj potvrdio je da se radi na imenovanju specijalnog predstavnika ili izaslanika koji će se direktno baviti dijalogom između Srbije i Kosova. „Nama je potreban neko ko zna… »

Kurti uvodi obavezni vojni rok: Postoje oni koji nam žele naneti štetu

Kurir pre 7 sati
Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti najavio je uvođenje obaveznog vojnog roka i ulaganja u odbranu jer kako je ocenio, postoje oni koji žele naneti štetu Kosovu. Kurti je u prvom obraćanju pripadnicima Bezbednosne snage Kosova (BSK) od kada je preuzeo… »

Politika, najnovije vesti »