Politika, najnovije vesti

Novi okršaji policije i demonstranata u Barseloni; Pućdemon se predao belgijskim vlastima

Insajder pre 9 minuta
Novi okršaji između policije i demonstranata izbili su noćas u Barseloni, gde se danima održavaju demonstracije zbog presuda katalonskim vođama, a katalonski separatistički demonstranti zatvorili su drumsku granicu između Španije i Francuske. Za… »

Vučić pisao Maji Kocijančič: Da li su Srbi trovali Albance?

RTS pre 22 minuta
Predsednik Aleksandar Vučić uputio je pismo portparolki visoke predstavnice EU Maji Kocijančič u kome od nje traži da kaže da li su Srbi trovali Albance antraksom i novičokom i da, ako to nije istina, javno kaže ko je izmislio tu priču… »

“Da li postoji dokaz da je neki Srbin otrovao brojače glasova antraksom, novičokom…”: Vučićevo pismo Maji…

Nedeljnik pre 16 minuta
TANJUG/PREDSEDNISTVO SRBIJE Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Tviter nalogu pismo upućeno portparolki EU Maji Kocijančić u kome traži da ona prenese zaključke oko toga šta se desilo u slučaju trovanja u Prištini. “Potpuno… »

Za 12 sati posetiće 8 lokacija: Plan posete Dmitrija Medvedeva

Nedeljnik pre 10 minuta
Profimedia Više od 5.000 srpskih policajca i pripadnika tajnih službi, kao i 30 ruskih bezbednjaka, obezbeđivanje u subotu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Beogradu, prenose mediji pozivajući se na “Večernje novosti”. Prema ovim navodima… »

"Nemačka i EU da se angažuju više oko kosovskog problema"

B92 pre 21 minut
Nemačka i EU moraju više da se angažuju u rešavanju kosovskog problema kako drugi igrači ne bi uskočili u taj prostor, izjavio je poslanik nemačkih Zelenih. "Evropska unija ne bi smela da dopusti posrednički vakum", istakao je Otmar fon Holc, koji… »

Zaključci BBF: Potreban veći angažman EU na Zapadnom Balkanu

N1 Info pre 21 minut
Učesnici Beogradskog bezbednosnog foruma pozvali su Evropsku uniju da poveća angažman na Zapadnom Balkanu i upozorili da njen kredibilitet može biti doveden u pitanje ako ne ispunjava obećanja, jedan je od zaključaka trodnevnog skupa. Izvor: N1… »

Sremska Mitrovica: Štrajk upozorenja prosvetnih radnika nakon što je učenik napao direktora škole

Novi magazin pre 16 minuta
Prosvetni radnici u Sremskoj Mitrovici stupili su danas u štrajk upozorenja nakon što je učenik napao direktora Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u tom gradu. Nastavnici nisu održali prvi čas u prepodnevnoj smeni a neće biti održan ni prvi… »

Vesić sadio drveće na Ušću povodom 90. rođendana Zelenila Beograd

Novi magazin pre 10 minuta
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić učestvovao je danas u akciji sadnje 90 sadnica crnog bora u parku Ušće u susret 90. rođendanu Zelenila-Beograd zajedno sa rukovodstvom i zaposlenima tog preduzeća, saopštilo je danas to javno komunalno… »

Han razočaran zbog neotvaranja pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom

Novi magazin pre 10 minuta
Komesar EU za proširenje Johanes Han izrazio je danas "izrazito razočarenje" što vođe EU nisu ispunile svoje obećanje da otvore pregovore o pridruživanju sa Severnom Makedonijom i Albanijom na njihovom sastanku u Briselu i pozvao ih da razjasne svoj… »

Đilas je lopovčina, ološ i stoka! Kena žestoko opleo po lideru Saveza za Srbiju!

Kurir pre 4 minuta
Poslanik Demoktatske stranke Radoslav Milojičić Kena optužio je lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da je lopovčina, ološ i stoka! Milojičić je podsetio na sve Đilasove poteze, za koje smatra da su bili štetni po DS. On je na komentar izvesne… »

Vesti dana »