Politika, najnovije vesti

Vlada usvojila Plan smanjenja ambalažnog otpada do 2024.

Blic pre 3 sata
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Plan smanjenja ambalažnog otpada do 2024. godine, kojim su utvrđeni nacionalni ciljevi upravljanja tim otpadom, odnosno njihovo sakupljanje, ponovno iskorišćavanje i reciklaža. Za ove namene u 2020… »

Hoti: Biću glavni pregovarač u dijalogu sa Beogradom

Blic pre 3 sata
Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je večeras da će on predvoditi dijalog sa Beogradom, jer to, kako kaže, predviđa kosovski Ustav. - Ustavni sud je 2019. godine doneo odluku da premijer predstavlja, odnosno predvodi Kosovo na međunarodnoj sceni -… »

Sveti Jevrejski kongres pozdravio odluju srpskog pravosuđa

Blic pre 3 sata
Svetski jevrejski kongres (WJC) pozdravio je odluku srpskog pravosuđa kojom je potvrđen legalitet izbora Aleksandra Jinkera za predsednika Jevrejske opštine Beograd, saopšteno je iz sedišta ove organizacije u Njujorku. Predsednik WJC Ronald Lauder… »

Dačić o legalizaciji ustaškog pokliča u Hrvatskoj: Protiv Srba sve dozvoljeno

Večernje novosti pre 3 sata
Da li je danas moguće bilo gde u Evropi odobriti upotrebu fašističkih simbola iz Drugog svetskog rata, zastava, kukastog krsta ili pokliča "Zig hajl" i "Hajl Hitler" MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da Odluka Visokog prekršajnog suda… »

Hoti: Ja ću biti glavni pregovarač u dijalogu sa Srbijom, to je predviđeno Ustavom Kosova

Večernje novosti pre 3 sata
Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je večeras da će on predvoditi dijalog sa Srbijom, kao što to predviđa kosovski Usta. Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je večeras da će on predvoditi dijalog sa Srbijom, kao što to predviđa kosovski Ustav… »

"Na sve se čovek navikne": Predsednik Vučić promenio ishranu, nema više ćevapa i sarme (foto)

Večernje novosti pre 3 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavio fotografiju o kojoj svi pričaju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavio fotografiju na kojoj večera zelenu salatu… »

"Na sve se čovek navikne": Posle ćevapa i mantija, Vučić promenio ishranu, a evo šta je njegov večernji meni

Blic pre 3 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u objavi na svom Instagram profilu podelio sa pratiocima i informaciju kako završava radni dan. On je podelio fotografiju, na kojoj večera, uz čašu vina i zelenu salatu. - Zelena salata posle napornog dana. Na… »

Rešili ste izborni kompas na "blicu" i zbunjeni ste? Evo zašto kompas izgleda baš ovako i šta to govori o nama i našoj…

Blic pre 4 sata
Izborni kompas 2020, koji je svim čitaocima "Blica" odnedavno dostupan na našem sajtu izazvao je veliki pažnju javnosti, jer se po prvi put jedan ovakav alat, koji praktično dajte odgovor na pitanje - koja stranka vam je najbliža - našao pred svima… »

Linta: Škoro potvrdio da je "otvoreni ustaša" i naslednik NDH

Blic pre 4 sata
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je bivši kandidat za predsednika Hrvatske i lider Domovinskog pokreta Miroslav Škoro još jednom potvrdio da je "otvoreni ustaša i dostojan naslednik ustaških zlikovaca iz vremena genocidne… »

Lajčak izvestio članove Evropskog parlamenta o dijalogu Beograda i Pristine

Blic pre 4 sata
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je danas obavestio članove Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta o tom procesu. Članovi parlamenta su važan deo EU, oni donose glasove evropskih… »

Vesti dana »