Politika, najnovije vesti

Beograd na vodi preuzima hotel Bristol; Vojni stanari: Ne znamo gde ćemo odavde

Insajder pre 36 minuta
Ugovorom o izgradnji Beograda na vodi predviđeno je da kompanija Beograd na vodi posle ulaganja u renoviranje, može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru, između ostalih i zgradom hotela Bristol. Prema podacima do kojih je došao Insajder, Zavod Grada Beograda za zaštitu spomenika odobrio je prošle godine kompaniji Beograd na vodi projekat za radove na hotelu. Do danas, međutim, nije poznato šta taj projekat predviđa, koliko će koštati rekonstrukcija kao i kakva će prava i obaveze
Da će Beograd na vodi preuzeti hotel Bristol postalo je jasno još prošle godine nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Mohameda Alabara zastupnika kompanije Eaggle... »

Šarčević: Tri ministarstva će se baviti istragom o finansijama na visokim školama

Nova ekonomija pre 36 minuta
Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će se zbog utvrđenih nepravilnosti na visokim školama sprovesti istraga koja će ispitati tokove novca, kako bi "takav sistem bio demontiran i rasturen šablon zloupotreba". Šarčević je za list Blic... »

Selaković: Koga još iz regiona tako prima Makron?

Večernje novosti pre 44 minuta
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da ni jedan državnik iz regiona nije imao čast da razgovara sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom kao predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da ni jedan državnik iz regiona nije imao čast da razgovara sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom kao... »

Britanski izveštaj: Srbija neće stići EU ni za 50 godina

B92 pre 44 minuta
B92: Britanski izveštaj: Srbija neće stići EU ni za 50 godina
Srbiji i državama Zapadnog Balkana biće potrebno 50 ili 60 godina da dostignu životni standard EU, navodi se u izveštaju britanskog Komiteta za spoljne poslove.
Taj izveštaj, koji objavjuje "Blic", prezentovan je uoči nedavnog Samita u Londonu, a njegova suština je da je perspektiva šest zemalja Zapadnog Balkana, kada je reč o članstvu u... »

Joksimović: Francuska je sve važnija u EU, zato je Vučićeva poseta važna

Kurir pre 8 minuta
Predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović kaže da je veoma važna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj i sastanak sa predsednikom te zemlje Emanuelom Makronom, jer Francuska ima sve snažniju ulogu u EU. "Posle... »

Selaković: Koga još iz regiona tako prima Makron?

Vesti online pre 20 minuta
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da ni jedan državnik iz regiona nije imao čast da razgovara sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom kao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Selaković je, govoreći o današnjoj poseti Parizu, rekao za televiziju Prva da je predsedniku Srbije Makron ukazao poštovanje i čast. - Ko to ne razume o čemu govorim, neka mi kaže... »

Šarčević: Istražićemo tokove novca na visokim školama

Novi magazin pre 44 minuta
Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će se zbog utvrđenih nepravlnosti u visokim školama sprovesti istraga koja će ispitati tokove novca, kako bi "takav sistem bio demontiran i rasturen šablon zloupotreba".
Šarčević je za list Blic rekao da je bio šokiran kada su mu predstavljeni rezultati inspekcije Ministarstva prosvete, koja je utvrdila zloupotrebe na Beogradskoj visokoj školi i... »

Selaković: Koga je još iz regiona primio Makron tako kao Vučića?

Kurir pre 24 minuta
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da ni jedan državnik iz regiona nije imao čast da razgovara sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom kao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Selaković je, govoreći o današnjoj... »

Berlin, Moskva i London šalju nove ambasadore

RTV pre 1 sat
RTV: Berlin, Moskva i London šalju nove ambasadore
BEOGRAD - Neke od ključnih svetskih sila, pogotovo kada je reč o rešavanju kosovskog pitanja, uskoro u Beograd šalju nove ambasadore, pišu današnje "Večernje novosti".
Iz Berlina je već najavljeno da stiže novi diplomatski predstavnik Tomas Šild koji će na čelu nemačke ambasade zameniti Aksela Ditmana. Šild dolazi iz misije Nemačke pri... »

Kosovska zastava bila zabranjena na Mundijalu u Rusiji. Priština traži reakciju FIFA

Sputnik pre 1 sat
Nakon što je Mundijal u Rusiji završen, kosovski mediji su preneli vest da je kosovska zastava bila zabranjena tokom ovog takmičenja. Da je zastava Kosova među preko dvadeset zabranjenih, javio je prethodno „Njujork tajms“, navodeći da je dokument sa ovim zastavama bio dostupan na punktovima za proveru bezbednosti na prostoru održavanja Svetskog kupa.
Zabrana je usledila iako je Kosovo primljeno u FIFA-u pod čijim se okriljem Mundijal i održavao. „Zastava koja prikazuje zlatnu mapu Kosova, ispod šest belih zvezda na plavoj... »

Skupština vanredno usred leta: Poslanici danas o izmenama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama

Kurir pre 55 minuta
Sednica parlamenta počeće u 10 časova, a zakazana je na zahtev 154 narodna poslanika
BEOGRAD - U Skupštini Srbije danas će početi deveta vanredna sednica na čijem dnevnom redu je izmena Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama čiji je cilj prevencija... »

Berlin, Moskva i London u Srbiju šalju nove ambasadore

Radio 021 pre 1 sat
Neke od ključnih svetskih sila, pogotovo kada je reč o rešavanju kosovskog pitanja, uskoro u Beograd šalju nove ambasadore, pišu današnje "Novosti".
Iz Berlina je već najavljeno da stiže novi diplomatski predstavnik Tomas Šild koji će na čelu nemačke ambasade zameniti Aksela Ditmana. Šild dolazi iz misije Nemačke pri... »

Vučić u Parizu, "susret s Makronom važan za Srbiju"

RTS pre 1 sat
RTS: Vučić u Parizu, "susret s Makronom važan za Srbiju"
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Pariz gde će danas imati sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Prenos zajedničke konferencije za novinare iz Jelisejske palate oko 15 sati na Prvom programu RTS-a.
Tokom radne posete, Vučić će sa Makronom razgovarati o bilateralnim odnosima, naročito o ekonomskoj saradnji dveju zemalja, zatim o situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na... »

Milena Ivanović: Kao da im je cilj da zaboravimo Olivera

Novi magazin pre 50 minuta
Milena Ivanović, supruga ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, izjavila je da nije mogla ni da zamisli da istraga ubistva posle šest meseci neće dati rzultate i da je i dalje sve na nivou spekulacija i nagađanja.
"Nikako mi se ne sviđa to što je prošlo ovoliko vremena, jer se bojim da cilj i jeste upravo odugovlačenje, koje će ceo ovaj slučaj marginalizovati i baciti u zaborav", rekla je... »

Vučić danas u jelisejskoj palati: Važni razgovori sa Makronom u četiri oka, a onda radni ručak dvojice predsednika

Kurir pre 1 sat
Današnja poseta odigrava se u delikatnom političkom trenutku, dan pre nove runde briselskog dijaloga Beograda i Prištine
PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Pariz gde će danas imati sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Tokom ove radne posete, Vučić će sa... »

Selaković: Koga još iz regiona tako prima Makron?

Vesti online  pre 20 minuta  još 10 povezanih

Erupcija vulkana na Havajima, više od 20 osoba povređeno

N1 Info  pre 50 minuta  još 8 povezanih

Tragedija u Jakovu: Na bazenu stradao tinejdžer

Mondo  pre 38 minuta  još 6 povezanih

Danas oblačno, ponegde s obilnim padavinama

Novi magazin  pre 1 sat  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.