Politika, najnovije vesti

Delavi veruje da će izbori na KiM biti fer

Blic pre 23 minuta
Na dan lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, u nedelju 22. oktobra, Ambasada SAD u Prištini će imati 30-40 timova koji će posmatrati izborni proces, brojati glasova i voditi računa da oni proteknu u demokratskoj i fer atmosferi, bez bilo kakvih pritisaka, izjavio je ambasador SAD Greg Delavi.
- Naš cilj biće da osiguramo da se stvari odvijaju onako kako bi trebalo da se odvijaju i da niko ne vrši pritisak na članove biračkih odbora ili na birače na biračkim mestima -... »

Preko 200 kandidata za predsednike opština

Danas pre 1 sat
Za lokalne izbore izbore na Kosovu, koji će biti održani u nedelju, prijavljeno je više od 90 političkih subjekata, među kojima je jedna koalicija, 35 stranaka, nekoliko građanskih inicijativa i nezavisni kandidati. Ukupno ima 204 kandidata za... »

Danas SNS na Tašmajdanu slavi devet godina od osnivanja

Beta pre 1 sat
Srpska napredna stranka (SNS) obeležiće danas devet godina od osnivanja proslavom u Sportskom centru stadion "Tašmajdan" u Beogradu. Očekuje se da će na skupu, koji počinje u 18 časova, govoriti lider SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. SNS... »

Bez slobodnih medija nema slobodnih građana

Danas pre 40 minuta
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i zamenik gradonačelnika Andrej Mladenović u žurbi su prihvatili "poklon iznenađenja"
Predstavnici "Grupe protiv medijskog mraka" organizovali su akciju deljenja letaka prolaznicima i gostima svečane akademije, povodom Dana oslobođenja Beograda, koja je i ove... »

Tači pozvao građane da izađu na lokalne izbore u nedelju

Blic pre 2 sata
Kosovski predsednik Hašim Tači pozvavo je danas sve građane, bez obzira na njihovu političku opredeljenost, da izađu u nedelju, 22. oktobra, na lokalne izbore i iskoriste svoje demokratsko pravo.
Tači je poručio da je masovni izlazak na izore znači definisanje rada lokalnih samuprava u naredne četiri godine i da ovu piliku, kako je rekao, treba da iskoristi svaki građanin,... »

Kosovo: Šef Izborne posmatračke misije EU Peterle kod Tačija

Blic pre 1 sat
Kosovski predsednik Hašim Tači primio je danas šefa Izborne posmatračke misije EU za izbore na Kosovu Alojza Peterlea, sa kojim je razgovarao o pripremama za lokalne izbore koji se održavaju u nedelju, prenosi RTK2.
Navodi se da je Peterle kazao da su se posmatrači EU raspodelili po čitavom Kosovu kako bi pratili tok lokalnih izbora. Tači se zahvalio EU na spremnosti da prati lokalne izbore i... »

Protestni koncert Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

Danas pre 1 sat
Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd je povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu u centru grada organizovala protestni koncert nakon što je završeno okupljanje PSG. Nastupili su Jarboli, Horkestar, Mravi, Trnje i MC Cjofo, a podrška je Dj... »

Ministri ne štede u banci

Danas pre 2 sata
Deset od ukupno dvadeset i jednog ministra u Vladi Srbije prijavilo je Agenciji za borbu protiv korupcije da ne poseduje štedni račun u banci, piše u registru Agencije. Na pitanje Radija Slobodna Evropa zbog čega nemaju štedni račun odgovorila su... »

U nedelju lokalni izbori na Kosovu i Metohiji

Večernje novosti pre 2 sata
Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji, treći od samoproglašene nezavisnosti 2008, biće održani u nedelju i, prema ocenama analitičara, predstavljaće prvi test za vladu Ramuša Haradinaja
Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji, treći od samoproglašene nezavisnosti 2008, biće održani u nedelju i, prema ocenama analitičara, predstavljaće prvi test za vladu Ramuša... »

Niko nas više neće napasti bez kazne! (foto)

Večernje novosti pre 4 sata
Na vojnoj svečanosti u Batajnici, pred nekoliko hiljada posetilaca, predsednik srbije od ruskog ministra odbrane preuzeo "migove" i poručio: Neka niko ne pomisli da može da nam uzme slobodu
MORAMO da budemo jaki da bismo bili poštovani i da bi se čula naša reč. Niko neće moći nekažnjeno da napadne Srbiju. Branićemo svoju otadžbinu i svakog čoveka u Srbiji. Ovo je, na... »

Đurić: Za Srbiju najprirodnije da podržava Srpsku listu

Blic pre 4 sata
Za Srbiju je najprirodnije da podržava Srpsku listu, ali izgleda da su se neki uplašili toga, jer znaju da Srpska lista svoje delovanje zasniva na saradnji i dogovaranju sa Beogradom i da se prvi put kreira složna, jedinstvena, zajednička politika, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
“Sa politikom kojom je Srbija organizovala svoj državni, politički projekat, a to je Srpska lista, mislim da imamo bolje šanse i da se borimo za naš opstanak na ovom području i... »

Protest "za oslobođenje Beograda"

Danas pre 5 sati
Protest "za oslobođenje Beograda" u organizaciji Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića upravo je počeo na Trgu Republike u Beogradu. Uz melodiju pesme "Beograde, Beograde, svi vole tvoje raspevane ulice", koju je doduše jedan od okupljenih pevao... »

Đurić: Referendumska odluka Srba na Kosovu

Danas pre 6 sati
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas, na završnoj konvenciji Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici, da Srbi u nedelju referendumski odlučuju da li žele da budu deo države Srbije. Srbima na Kosovu i Metohiji... »

Vučić: Nismo nikome pretnja

Danas pre 7 sati
Niko neće moći da napadne Srbiju nekažnjeno, branićemo svoju otadžbinu i svakog čoveka, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vojnom aerodromu Batajnica. On je rekao da se na smotri "Sloboda 2017" povodom godišnjice oslobođenja... »

Vladan Jeremić: Priveden sam zbog maske od običnog papira sa Vučićevim likom

Insajder pre 40 minuta
Policija je večeras privela u policijsku stanicu savremene umetnike Vladana Jeremića i Uroša Jovanovića jer su, kako tvrdi sam Jeremić, na svečano otvaranje Muzeja savremene umetnosti poneli fotografije predsednika Aleksandra Vučića, a u rancu improvizovanu papirnu masku sa njegovim likom. Jeremic je za Insajder rekao da je on nakon dva sata pušten iz stanice dok je Uroš Jovanović je i dalje u pritvoru.
Vladan Jeremić u izjavi za Insajder navodi da je priveden zbog fotografija predsednika na ulazu u Muzej tokom rutinskog pretresa. Kaže da su fotografije imale umetničku svrhu. „Ja... »

©2017 Netmark d.o.o.