Politika, najnovije vesti

Gojković na Evroazijskom ženskom forumu

RTV pre 2 sata
RTV: Gojković na Evroazijskom ženskom forumu
SANKT PETERBURSG - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković učestvovaće na 2. Evroazijskom ženskom forumu "Žene za globalnu bezbednost i održivi razvoj", koji se održava u Sankt Peterburgu.
Na forumu, koji okuplja žene iz 120 država, među kojima devet predsednica parlamenata, 10 potpredsednica parlamenata i država, kao i liderki brojnih međunarodnih organizacija,... »

Avramopulos i Stefanović o bezbednosti granica EU

RTV pre 4 sata
RTV: Avramopulos i Stefanović o bezbednosti granica EU
BEOGRAD - Evropski komesar za migracije, unutrašnja pitanja i držžavljanstvo Dmitris Avramopulos doputovaće danas u Beograd, gde će učestvovati na konferenciji posvećenoj informacionoj bezbednosti i visokotehnološkom kriminalu.
Avramopulos će sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem pokrenuti i statusni sporazum o saradnji Evropske agencije za graničnu i oblasku stražžu sa Srbijom,... »

Srbija nije meta terorista

Danas pre 5 sati
Izveštaj Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu U Srbiji prošle godine nije bilo terorističkih napada i nivo aktivnosti u vezi sa regrutacijom boraca za Islamsku državu bio je nizak, a najveće pretnje od terorizma ostaju potencijalno kretanje novca i oružja preko njene teritorije i povratak stranih terorističkih boraca, navodi se u izveštaju Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu.
U izveštaju se ističe da je Vlada Srbije preduzela korake da poboljša svoju sposobnost u borbi protiv terorizma usvajanjem Nacionalne strategije za sprečavanje i odgovor na... »

Pohvala iz SAD: Srbija popravlja svoju sposobnost borbe protiv terorizma

Večernje novosti pre 5 sati
Vlada Srbije je preduzela korake da popravi svoju sposobnost borbe protiv terorizma, navodi se u izveštaju Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu koji je objavljen danas u Vašingtonu
Vlada Srbije je preduzela korake da popravi svoju sposobnost borbe protiv terorizma, navodi se u izveštaju Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu koji je objavljen u... »

Dačić i Selen o regionalnom stambenom programu

Blic pre 6 sati
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenikom direktora Banke za razvoj Saveta Evrope Stefanom Selenom, koji je u radnoj poseti Beogradu. U razgovoru je pohvaljen napredak i razmotreno sprovođenje... »

Građanski blok 381: Sačuvati ideju moderne Srbije

Danas pre 8 sati
Predstavnici Građanskog bloka 381 su na večeršnjoj tribini na Novom Beogradu predstavili građanima programski dokument koji nudi viziju moderne, evropski uređene i orijentisane države, sa čovekom i njegovim potrebama kao osnovim zadatkom buduće vlasti.
Predsednik Građanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je da Srbija bez moderne građanske opcije može da sklizne samo u fašizam i ona je kao korektivni... »

Čanak: Ne verujem u menjanje granica

Danas pre 7 sati
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su granice na Balkanu beskonačno osetljiva stvar i možda ne najpravednije, ali najjeftinije rešenje je da se ne menjaju.
Dogovor Beograda i Prištine o korekciji granica možda bi kratkoročno mogao dati neke rezultate, ali bi dugoročno bio loš primer za praktično sve zemlje u okruženju, a s time se... »

Izveštaj Stejt departmenta: Srbija napreduje u borbi protiv terorizma

Blic pre 9 sati
Vlada u Beogradu preduzela je korake da poboljša svoju sposobnost u borbi protiv terorizma, ocenjuje se u najnovijem izveštaju Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu, koji je predstavljen u Vašingtonu. U delu izveštaja koji se odnosi na... »

Savez za Srbiju: Vlast iz interesa prodaje imovinu u bescenje, pašće brže nego režim 2000. godine

Blic pre 9 sati
Lideri „Saveza za Srbiju“ tvrde da vlast rasprodaje svu vrednu državnu imovinu u bescenje, poput rudnika u Boru ili PKB Kovilovo, i da će pasti brže nego režim 2000. godine. U razgovoru sa građanima na tribini u Požarevcu jedan od osnivača ovog... »

Albanci pripremaju novo krvoproliće, žele da krenu na Niš za koji tvrde da im istorijski pripada!

Alo pre 4 sata
Alo: Albanci pripremaju novo krvoproliće, žele da krenu na Niš za koji tvrde da im istorijski pripada!
Predsednik skupštine lažne države Kosovo Kadri Veselji zapretio je Srbima da će eventualni sledeći sukob biti povod da Albanci krenu na Niš, jer im, kako je rekao, taj grad istorijski pripada!
Veselji je sasvim otvoreno rekao da se neće libiti da krene u osvajanje juga Srbije. Kao razlog za ovu akciju on je naveo da "treba da se poštuje teritorijalni integritet"!? - Ako... »

Iza stravičnih kleveta na Vučića se krije tajni plan plenkovića!

Alo pre 4 sata
Alo: Iza stravičnih kleveta na Vučića se krije tajni plan plenkovića!
Uplašeni da neće dobiti ono što su tražili, hrvatska medijska mašinerija se svom silom obrušila na predsednika Srbije Aleksandra Vučića
Plenković, prema pisanju "Globusa" želi da postane visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, odnosno želi da sedne u fotelju koja je trenutno namenjena... »

Skot: Ostaviti Srbiji i Kosovu dovoljno prostora da traže fleksibilna i održiva rešenja

Glas Amerike pre 5 sati
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot ocenio je danas da su tri izazova pred regionom Zapadnog Balkana - ime Makedonije, normalizacija odnosa Beograda i Prištine i uspostavljanje funkcionalne države u BiH. Na tribini Centra za spoljnu politiku na kojoj... »

Ugljanin: Imamo pravo da sami odredimo svoj politicki položaj

RTV Novi Pazar pre 6 sati
Lista Samoopredjeljenje održala je svoj prvi predizborni skup i predstavila sve kandidate za vijećnike, kao i program za koji se zalažu u budućem radu BNV. Reforma ustavnosti, promjena statusa Bošnjaka u status konstitutivnog naroda, afirmacina... »

Da li narodi Balkana mogu sami da se dogovore?

Slobodna Evropa pre 5 sati
Pitanje odnosa Srbije i Kosova, spor Makedonije i Grčke zbog imena, kao i održanje Bosne i Hercegovine kao države su tri kritične tačke za bezbednost Zapadnog Balkana, poručio je američki ambasador u Srbiji Kajl Skat. Dok šef diplomatije Srbije... »

"Rat SAD i Kine pogodiće ceo svet pa i Srbiju"

Vesti online pre 5 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novi trgovinski rat SAD i Kine pogoditi ceo svet, EU, pa samim tim i Srbiju, ali se nada da će posle izbora za američki Kongres nastupiti neka nova klima.
- Stara poslovica kaže "kad se slonovu tuku, trava strada". Mi smo toliko mali, naša ekonomija je mala u odnosu na američku i kinesku, te gledamo od tih vlati trave nešto za... »

©2018 Netmark d.o.o.