Politika, najnovije vesti

Ikonomidis: Dijalog s Prištinom je važan za budućnost Srbije

RTV pre 3 sata
RTV: Ikonomidis: Dijalog s Prištinom je važan za budućnost Srbije
BEOGRAD - Profesor Londonske škole ekonomije i političkih nauka Spiros Ikonomidis uveren je da niko sada ni u bliskoj budućnosti ne traži od Srbije da prizna nezavisno Kosovo, ali dodaje da je važno da se nastavi proces normalizacije odnosa.
"Važno je da se prevaziđe retorika po kojoj se tvrdi da se s Prištinom pregovara po diktatu nekog sa strane. Taj dijalog je važan za budućnost Srba i Srbije. I potrebno je da... »

Vučić: Partnerstvo ali ne članstvo u NATO, bilo bi to previše soli na ljutu srpsku ranu

Danas pre 5 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se danas navršava 19 godina od 24. marta, prvog u nizu od 78 predugih dana „besomučne agresije najveće alijanse na svetu na malu ponositu zemlju u srcu Evrope“.
On je u Aleksincu ocenio da je to simbol nepravde nanete narodu koji nije ni slutio da bi takva sudbina mogla da ga zadesi na kraju 20.veka. Vučić je na centralnoj državnoj... »

Čepurin: Još bez odgovornosti za zločin iz 1999.

Večernje novosti pre 6 sati
Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, koji je prisustvovao Centralnoj državnoj ceremoniji povodom godišnjice početka NATO bombardovanja, izjavio je da zasad niko nije prihvatio bilo kakvu odgovornost za taj zločin iz 1999. godine
Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, koji je prisustvovao Centralnoj državnoj ceremoniji povodom godišnjice početka NATO bombardovanja, izjavio je da zasad niko nije... »

Čepurin: Još bez odgovornosti za zločin iz 1999. godine

Blic pre 6 sati
Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, koji je prisustvovao Centralnoj državnoj ceremoniji povodom godišnjice početka NATO bombardovanja, izjavio je da zasad niko nije prihvatio bilo kakvu odgovornost za taj zločin iz 1999. godine. - Niko od... »

Sećanje na NATO bombardovanje u Aleksincu - Vučić: Srbija koju nisu ubili njihova kletva, naš zadatak i budućnost (video)

Večernje novosti pre 7 sati
Na današnji dan se navršava 19 godina od NATO vazdušnih napada na Srbiju, odnosno SRJ. Državna ceremonija Dana sećanja, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić
Živa, vredna i bogata Srbija, koju nisu ubili i nikada neće, njihova je najveća kletva, a naš zadatak i naša budućnost, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić u... »

Telekom Kosova ukinuo pozivni broj +381 u fiksnoj telefoniji

Danas pre 8 sati
Kosovska državna telekomunikaciona kompanija objavila je da je prestala da koristi međunarodni pozivni broj +381 Srbije za pozive u fiksnoj telefoniji i umesto toga će koristiti novi broj, prenosi Hina.
„Od 24. marta broj +381 ne može se više koristiti. Sada morate koristiti broj +383. Molimo vas da obavestite svoje kolege i prijatelje“, napisao je Telekom Kosovo u SMS poruci... »

Sramotno: Priština i Haradinaj: Hvala NATO

Večernje novosti pre 8 sati
Haradinaj navodi i da će "ljudi na Kosovu" uvek biti zahvalni Sjedinjenim Državama, NATO-u, predsedniku Bilu Klintonu, sekretarki Medlin Olbrajt,
Dok su u srpskim sredinama na Kosovu služeni parastosi u znak sećanja na ubijene tokom NATO bombardovanja, privremene institucije u Prištini danas izražavaju zahvalnost NATO-u.... »

Dan sećanja na žrtve bombardovanja: Vučić u Aleksincu: Kada nema krivca, kako se onda zove zločin?

Blic pre 7 sati
Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja obeležen je večeras u Aleksincu, gradu velikog stradanja tokom agresije 1999. godine. Državnoj ceremoniji na platou ispred Centra za kulturu i umetnost prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić,... »

Dan sećanja na žrtve bombardovanja: Vučić u Aleksincu: Kada nema krivca, kako se onda zove zločin?

Blic pre 7 sati
Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja obeležen je večeras u Aleksincu, gradu velikog stradanja tokom agresije 1999. godine. Državnoj ceremoniji na platou ispred Centra za kulturu i umetnost prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić,... »

Štokinger: Nezavisnost Kosova postignuta bombama

Blic pre 9 sati
Šef Socijaldemokratske partije Austrije u Švehatu, nedaleko od Beča, David Štokinger istakao je večeras da je NATO agresija bila velika nepravda, kao i da je ogromna greška bilo priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Štokinger, koji... »

Dok Srbi drže parastose u znak sećanja na bombardovanje, kosovski lideri zahvaljuju NATO-u

Blic pre 9 sati
Dok su u srpskim sredinama na Kosovu služeni parastosi u znak sećanja na ubijene tokom NATO bombardovanja, privremene institucije u Prištini danas izražavaju zahvalnost NATO-u. Kako prenosi RTK2, na objektu kosovske vlade postavljena je zastava na... »

Linta: Ne odustati od sprečavanja ulaska Kosova u UN

Blic pre 9 sati
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je danas, povodom 19 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju, da Srbija ne sme odustati od sprečavanja ulaska lažne države Kosovo u Ujedinjene nacije. "Kosovo je lažna država koja je... »

Predsednikov poziv podelio civilno društvo

Danas pre 11 sati
Veliko interesovanje NVO sektora za novu rundu unutrašnjeg dijaloga Predstavnici civilnog sektora nezvanično za Danas navode da očekuju prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanku koji se 31. marta održava u okviru takozvanog „unutrašnjeg dijaloga“ na temu Kosova.
Prema rečima naših sagovornika, „vlada izuzetno veliko interesovanje“ za razgovore u kojima će učestvovati članovi Nacionalnog konventa o EU iz radne grupe za Poglavlje 35, koje... »

Dijalog s Prištinom je važan za budućnost Srbije

Politika pre 26 minuta
Ne verujem da sada ili u bliskoj budućnosti bilo ko traži od Srbije da prizna nezavisno Kosovo. Važno je, međutim, da se nastavi proces normalizacije odnosa
Od našeg specijalnog izveštača London – Prošle godine Velika Britanija i Srbija obeležile su 180. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, a početkom ove na beogradskom... »

Čepurin: Još bez odgovornosti za zločin iz 1999.

Dnevnik pre 4 sata
ALEKSINAC: Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, koji je prisustvovao Centralnoj državnoj ceremoniji povodom godišnjice početka NATO bombardovanja, izjavio je da zasad niko nije prihvatio bilo kakvu odgovornost za taj zločin iz 1999. godine.
"Niko od ambasadora tih zemalja nije došao u Aleksinac. Ja se nadam da će naredne godine neko od njih, možda ambasador Velike Britanije ili Amerike, doći ovde, da shvati šta je... »

©2018 Netmark d.o.o.