Politika, najnovije vesti

Vlasti Crne Gore "zaboravile" na povraćaj crkvene imovine

RTV pre 45 minuta
BEOGRAD - Vlasti Crne Gore nisu postupile po preporuci Savetodavnog komiteta Saveta Evrope da, po usvajanju zakona o verskim slobodama, nastave sa restitucijom, odnosno povraćajem crkvene imovine, navode iz Kabineta Nikole Selakovića, generalnog… »

Goran Peković podneo ostavku u Savetu REM

Insajder pre 24 minuta
Član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Goran Peković podneo je ostavku na to mesto, potvrdila je CINS-u članica REM Olivera Zekić. Profesor Goran Peković, kako prenosi CINS, ostavku je podneo iz ličnih razloga. Kako dodaju, s… »

Srbija i Kosovo, uz posredstvo SAD, načelno dogovorili let između Beograda i Prištine

Glas Amerike pre 47 minuta
Srbija i Kosovo potpisali su u Berlinu pismo o namerama sa nemačkom aviokompanijom “Lufthanza” o uspostavljanju avionske linije između Beograda i Prištine. Dokument su, u zgradi američke ambasade u Berlinu, potpisali Milun Trivunac, državni… »

Lufthanzin avioprevoznik saobraćaće između Beograda i Priština

Radio 021 pre 22 minuta
Srbija i Kosovo su sa avikompanijom Lufthanza potpisali sporazum koji bi trebalo da omogući obnovu avio linije Beograd-Priština posle više od 20 godina. Pismo o namerama potpisano je u američkoj ambasadi u Berlinu, u prisustvu ambasadora SAD i… »

Vučić: Važno da smo u Davosu, da je Srbija dobro predstavljena

RTS pre 22 minuta
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je uoči otvaranja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, da je to odlično mesto gde za kratno vreme može mnogo da se čuje, da se ostvare važni kontakti u korist Srbije. "Za Srbiju je veoma važno da budemo u Davosu i… »

Stefanović: Obradovićeve tvrdnje o biračkom spisku su izmišljotine

Blic pre 17 minuta
Član predsedništva SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da je potpuna izmišljotina tvrdnja predsenika Dveri Boška Obradovića da vladajuća stranka priprema smanjenje broja birača u jedinstvenom biračkom spisku. "Obradović je danas, kao i… »

Vučić: Neću tužiti Vesnu Pešić, mogu da mi stavljaju cev, nisam se uznemirio

Novi magazin pre 5 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće tužiti po privatnoj tužbi Vesnu Pešić zbog nedavnog tvita navodeći da se "nije ni najmanje uznemirio i da mogu da mu stavljaju cevi kako hoće", kao i da će opozicija biti zaštićena kao… »

Potraga za muškarcem koji je BMW-om povredio policajca

B92 pre 47 minuta
Novopazarska policija raspisala je potragu za E.B. (28) iz tog grada kojem je određen pritvor do 30 dana. Raspisana je zbog sumnje da je izvršio krivična dela napad na službeno lice u vršenju dužnosti i nasilnička vožnja, objavio je danas radio… »

Vučić: Neću tužiti Vesnu Pešić, mogu da mi stavljaju cev, nisam se uznemirio

Danas pre 5 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće tužiti po privatnoj tužbi Vesnu Pešić zbog nedavnog tvita navodeći da se „nije ni najmanje uznemirio i da mogu da mu stavljaju cevi kako hoće“, kao i da će opozicija biti zaštićena… »

Američki ambasador od utorka u Vranju i na jugu Srbije

Vranje news pre 46 minuta
Ambasador Entoni F. Godfri boraviće u Južnoj Srbiji od 21. do 23. januara i tom prilikom posetiti Vranje, Preševo, Bujanovac i Leskovac, saopšteno je iz Ambasade SAD u Beogradu. Kako bi saznao što više o političkoj i ekonomskoj situaciji tog… »

Vesti dana »