Politika, najnovije vesti

Tači: Život nije samo odnos sa Srbijom

Danas pre 6 sati
Predsednk Kosova Hašim Tači izjavio je danas u intervjuu za RSE da dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije treba nastaviti bez uslovljavanja i da je bolje što pre postići sporazum, jer Kosovo ima i druga važna pitanja kao što su razvoj… »

Gana potvrdila: Povukli smo priznanje Kosova

RTS pre 6 sati
Zamenik ministra spoljnih poslova Gane Čarls Oviredu je potvrdio da njegova zemlja više ne priznaje Kosovo. Čarl Oviredu je naveo da je Srbija o povlačenju priznanja Kosova obaveštena zvaničnim pismom. " Vlada Gane je odlučila da više neće… »

Mihajlović: Priština poništavanjem glasova raseljenih ne želi njihov povratak

Vesti online pre 6 sati
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da prištinske institucije pokušavaju da prekroje političku volju srpskog naroda koji je dao snažnu i većinsku podršku Srpskoj listi. – Posle izmišljenog trovanja, koje pogađa samo… »

Zekić: Ostavite REM na miru

Dnevnik pre 6 sati
BEOGRAD: Ostavite nas na miru, poručila je danas predstavnica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić, na sastanku u Skupštini koji je organizovao Odbor za kulturu i informisanje na temu "Preciziranje pojma zastupljenosti bez… »

"Koliko znam Kurtija, oni neće pristati tek tako"

B92 pre 7 sati
Priština -- Vladajuća koalicija teško će biti formirana ukoliko Vrhovni sud Kosova potvrdi odluku Izbornog panela za predstavke i žalbe. Politikolog iz Prištine Ramuš Tahiri ocenjuje da će Kosovo ući u političku i institucionalnu krizu, jer se… »

Nova šansa za izbeglice iz SFRJ: Posao za raseljene i one koji beže od ratova

B92 pre 7 sati
Beograd -- U Beogradu je otvoreno preduzeće "Pica laganica" koje zapošljava izbeglice iz bivše Jugoslavije i one iz trećih zemalja koje su stekle pravo na rad u Srbiji. Preduzeće su, u prisustvu brojnih gostiju, otvorili amabasadori SAD i Nemačke… »

Dačić i Šib: Bilateralni odnosi dobri, saradnja u svim oblastima

Dnevnik pre 6 sati
BEOGRAD: Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je nemačkog ambasadora Tomasa Šiba i tom prilikom je zajednički ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri i da ih karakteriše razvijena saradnja u mnogim oblastima. Kvalitetu… »

Stefanović: Za nekoliko dana izneću javno sve o lažima

Dnevnik pre 6 sati
BEOGRAD: Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da prikuplja informacije i da će se za nekoliko dana obratiti javnosti povodom optužbi u vezi sa trgovinom oružja, ističući da je reč o brutalnim lažima, te da je… »

I Seljimiju poziv za Hag; "OVK je vrhunac mog identiteta"

B92 pre 6 sati
Priština -- Bivši zamenik gradonačelnika Lipljana i član Demokratske partije Kosova Fitim Seljimi dobio je poziv za ispitivanje od specijalnog tužilaštva u Hagu. On je to napisao na svom Fejsbuk profilu, navodeći da je dobio poziv da se zbog… »

Gana potvrdila: Povukli smo priznanje Kosova

B92 pre 6 sati
Zamenik ministra spoljnih poslova Gane Čarls Oviredu je potvrdio da njegova zemlja više ne priznaje Kosovo. "Vlada Gane je odlučila da više neće priznavati Kosovo kao nezavisnu državu", rekao je Oviredu i dodao da je Srbija o tome obaveštena… »

Vesti dana »