Politika, najnovije vesti

Tači: Postignuta saglasnost da dijalog treba nastaviti

B92 pre 3 sata
Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da je postignuta saglasnost da dijalog treba nastaviti. Tači je to rekao posle sastanka koji je predsednik Francuske Makron održao s njim i s predsednikom Srbije Aleksandrom… »

Nije bilo prirodno da ja budem za Vučića! Milomir Marić rešio da progovori: O elitama, vlasti, opoziciji, Đinđiću…

Kurir pre 4 sata
Ovi koji su samozvana elita oni smatraju da ko je za Vučića, da taj nije elita iako imamo mnogo zajedničkih stzvari, često smo bili na istoj strani, posle pada Berlinskog zida, svi smo bili udruženi protiv Miloševića u raznim protestima... Međutim… »

Rama: Priština ugrožava spoljnu politiku Albanije

Vesti online pre 3 sata
Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da političari u Prištini, suprostavljanjem zajedničkoj inicijativi za stvaranje balkanskog „mini Šengena“, ugrožavaju spoljnu politiku Albanije zarad svojih unutrašnjih političkih interesa. Rama je za… »

Ministar spreman da ode iz Srbije!

Alo pre 4 sata
Radeta pokrenula polemiku! * Vjerica Radeta započela temu "Krušik" navodeći da Stefanović treba javnosti da pokaže ugovore ove fabrike namenske industrije * Ministar Stefanović tvrdi i dalje da je sve notorna laž i da će i ako treba ići na… »

Vlast: Poboljšati izborne uslove; Opozicija: Loše u medijima

RTV pre 4 sata
BEOGRAD - Na sastanku u organizaciji Odbora za kulturu i informisanje sa temom "Preciziranje pojma zastupljenosti bez diskriminacije svih političkih subjekata u toku izborne kampanje", predstavnici stranaka na vlasti kazali su da će podržati sve… »

Vučić posle sastanka sa Makronom i Tačijem: Čekamo da Priština ukine takse, pa da razgovaramo

Insajder pre 4 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Parizu da je pozicija Srbije nedvosmislena i nepromenjena. „Čekamo da vidimo kada će da ukinu… »

Stefanović: Za nekoliko dana odgovoriću na optužbe, spreman sam i na poligraf

Insajder pre 4 sata
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da prikuplja informacije i da će se za nekoliko dana obratiti javnosti povodom optužbi u vezi sa oružjem kojim je navodno trgovao njegov otac, ističući da je reč o brutalnim lažima. On je… »

Vučić: Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera i pridaje joj poseban značaj

Blic pre 5 sati
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da francuski predsednik Emanuel Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera u kontekstu evropske bezbednosti, i da joj, kao najvećoj i najznačajnijoj zemlji Zapadnog Balkana, pridaje poseban… »

Potpisan sporazum o saradnji Ministarstva pravde sa Evrodžastom

Radio 021 pre 4 sata
Ministarka pravde Nela Kuburović i predsednik "Evrodžasta" Ladislav Hamran potpisali su sporazum o saradnji koji će Srbiji omogućiti pristup i razmenu podataka s tužilaštvima i drugim organima zemalja Evropske unije. "Evrodžast" je agencija EU koja… »

Svi se pitaju zašto se novi američki ambasador u Srbiji krsti sa tri prsta? On je za Blic otkrio pravi razlog

Blic pre 4 sata
Novoimenovani ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri pre nekoliko dana snimljen je u šetnji Kalemegdanom i poseti crkvi Ružici. Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako se ambasador Godfri krsti sa tri prsta. Takav njegov gest… »

Vesti dana »