Politika, najnovije vesti

Petković: Nema napretka u dijalogu bez formiranja ZSO

Novi magazin pre 25 minuta
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, rekao je danas u Briselu da "Beograd i Priština imaju dijametralno suprotne stavove o pitanjima imovine i finansijskih potraživanja", te da "koje god pitanje da se pokrene, nema… »

Kamberi u Skupštini izneo važne činjenice za suočavanje Srbije sa prošlošću

Slobodna Evropa pre 13 minuta
Baš je tužno za demokratiju, ovakav parlament nije mogao proizvesti ni Slobodan Milošević, reči su šefa poslaničke grupe Ujedinjena dolina SDA Sandžaka Šaipa Kamberija (Shaip Kamberi) tokom obraćanja u parlamentu 28. oktobra, koje su izazvale… »

Nenad Čanak: Skupština apv da bude glas dva miliona građana Vojvodine

Kurir pre 13 minuta
AP Vojvodina je došla u poziciju da kao autonomna pokrajina bude bez autonomije, da to „pokrajina“ bude više posprdno nego određujuće stanje, a Vojvodina je reč koja se praktično jedva gde i spominje, izjavio je pokrajinski poslanik Lige… »

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije uputila zahteve novoj vladi

Novi magazin pre 8 minuta
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) je danas uputila novom ministru prosvete Branku Ružiću zahtev za hitne pregovore o visini zarada zaposlenih u obrazovanju i nastavak pregovora o platnim razredima čija se primena očekuje 1. janura… »

Mađarska za brže pristupanje Srbije Evropskoj uniji

RTS pre 7 minuta
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom, što je ujedno i prva zvanična poseta Beogradu nakon formiranja nove Vlade Srbije. Sijarto je čestitao… »

"Skupština apv da bude glas dva miliona građana Vojvodine"

Alo pre 25 minuta
Na konstataciju Mirovića da je u Vojvodini izdato 40% građevinskih dozvola od ukupnog broja u Srbiji, poslanik LSV je napomenuo da su te dozvole izdate mahom u Novom Sadu. AP Vojvodina je došla u poziciju da kao autonomna pokrajina bude bez autonomije… »

Dok u svetu besne ratovi, jedna država od šverca oružja profitira: Prihod se meri u milionima dolara!

Srbija danas pre 13 minuta
Cela operacija je došla i do službi bezbednosti. Posle puča 2014. Ukrajina je postala zemlja prilika. Kijevski režim i novi "demokratski biznismeni" sada su sposobni ne samo da prodaju resurse i suverenitet zemlje, već i da pokreću razne projekte… »

Prosečna plata od 900 evra i ostala ekonomska obećanja Ane Brnabić

Radio 021 pre 49 minuta
Prosečna plata od 900 evra i prosečna penzija između 430 i 440 evra u narednih pet godina cilj je kom će težiti nova, juče i zvanično predstavljena Vlada Srbije koju će kao i prethodnu predvoditi Ana Brnabić. Ona je pred poslanicima Skupštine… »

Ambasadorka Kine poželela uspeh novoj vladi

RTV pre 32 minuta
BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo koja je poželela uspeh novoj Vladi Srbije i uručila čestitku premijera Kine Li Kećijanga za sastav nove vlade i novi mandat premijerke Brnabić… »

Gak: Ako mogu vrtići, onda mogu svi VIDEO

B92 pre 1 sat
Beograd -- Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak kaže da, kada je reč o vrtićima u Beogradu, za sada nema problema zbog koronavirusa. On je u Jutarnjem programu TV Prve rekao da je do sada u beogradskim vrtićima zabeleženo… »

Vesti dana »