Politika, najnovije vesti

Episkop Teodosije s Devenportom sa problemima SPC na Kosovu i Metohiji

RTV pre 14 minuta
GRAČANICA - Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u manastiru Gračanica sa šefom misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Devenportom. Vladika je Devenporta upoznao sa svim problemima Eparhije vezanim za prava, zakone i njihovu… »

Šapić: "Očekivao sam napade zbog ujedinjenja sa SNS-om"; "Nije mi jasno šta sam to nemoralno uradio"

B92 pre 19 minuta
Lider SPAS-a Aleksandar Šapić izjavio je večeras da je jednim delom očekivao napade na njega nakon najave o ujedinjenju SPAS-a i SNS-a. Ali, napadi od pojedinih su ga iznenadili. Šapić je za TV Pink kazao da su ga najviše napadali oni koji su se… »

Vladika Teodosije zatražio podršku OEBS-a za opstanak SPC na Kosovu i Metohiji

RTS pre 37 minuta
Episkop raško-prizrenski Teodosije zatražio je u razgovoru sa šefom misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom podršku za opstanak Srpske pravoslavne crkve na KiM. Vladika Teodosije razgovarao je u manastiru Gračanica sa Majklom… »

Priština izabrala stranu

Vesti online pre 14 minuta
Kosovo su danas podržale Izrael u sukobu sa palestinskom organizacijom Hamas. Ocenjuju da Izrael ima pravo i obavezu da brani svoj narod. “Kao i svaka država, Izrael ima pravo i obavezu da odbrani svoj narod od više od 2.000 raketa koje je na civile… »

Priština izabrala stranu

B92 pre 25 minuta
Privremene prištinske institucije zvanično su danas podržale Izrael u sukobu sa palestinskom organizacijom Hamas. Ocenjuju da Izrael ima pravo i obavezu da brani svoj narod. "Kao i svaka država, Izrael ima pravo i obavezu da odbrani svoj narod od… »

I SNS Vračara za smenu Stefanovića sa svih funkcija

Politika pre 1 minut
Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke je na sednici u subotu jednoglasno odlučio da zatraži smenu Nebojše Stefanovića sa svih državnih funkcija i sa mesta predsednika Gradskog odbora, kao i smenu kompletnog rukovodstva Gradskog odbora SNS… »

"Velika Albanija je najveća opasnost za mir na Balkanu"

B92 pre 26 minuta
Velika Albanija je najveća opasnost za mir na Balkanu. Samo je pitanje da li će se zemlje u regionu protiv njenog stvaranja boriti, kao Srbija ili se praviti da ideja o njenom nastanku ne postoji, kao Crna Gora, izjavio je danas srpski ministar… »

Priština podržala Izrael u sukobu sa Hamasom

Politika pre 13 minuta
PRIŠTINA – Privremene prištinske institucije zvanično su danas podržale Izrael u sukobu sa palestinskom organizacijom Hamas, ocenivši da Izrael ima pravo i obavezu da brani svoj narod. „Kao i svaka država, Izrael ima pravo i obavezu da odbrani… »

Priština podržala Izrael u sukobu sa Hamasom

Sputnik pre 43 minuta
Privremene prištinske institucije zvanično su podržale Izrael u sukobu sa palestinskom organizacijom Hamas, ocenivši da Izrael ima pravo i obavezu da brani svoj narod. "Kao i svaka država, Izrael ima pravo i obavezu da odbrani svoj narod od više od… »

Utisak nedelje: Kome smetaju istopolne zajednice

Nova pre 38 minuta
"LGBT osobe u Srbiji žive pod pritiskom i uz osećaj da je njihovo postojanje pogrešno. Oduzeta im je humanost, naročito u građanskom, zakonodavnom i političkom smislu", poručio je u "Utisku nedelje" Marko Mihailović iz Beograd Prajda. Gosti Olje… »

Vesti dana »