Politika, najnovije vesti

Dodik: Ako pokrenu inicijativu za osporavanje imena Republika Srpska, mi ćemo dopisati "zapadna Srbija"

Nedeljnik pre 4 sata
"Ako hoće da idemo, ići ćemo do kraja. Sinonim za RS može da bude samo zapadna Srbija"
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da se međunarodna situacija promenila i da je u svetu shvaćeno i prepoznato da BiH ne može da preživi ukoliko ne pronađe... »

Vučić: Važno da ljudi vide u koliko smo teškoj situaciji

Studio B pre 4 sata
Najvažnije je da su svi videli, i u Minhenu, i pre toga u Srbiji, koliko je teška atmosfera kada je reč o rešavanju pitanja Kosova, rekao je predsednik Vučić u Minhenu, na kraju učešća na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.
Bilo je, ističe, jednako važno da vodeći svetski političari u Minhenu čuju šta je istina, naš stav i kontraargumente u odgovor na ono što Priština inače priča stranim partnerima.... »

Lisice na rukama i "srednji prst okupaciji": Kako Srbi i Albanci dočekuju godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova? (foto)

Telegraf pre 4 sata
Dok Albanci najavljuju čitav niz manifestacija za danas, u severnom delu Kosovske Mitrovice je mirno, a Srbi nisu preterano zainteresovani za obeležavanje ovog datuma
Na Kosovu i Metohiji Albanci obeležavaju 11 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti, nizom manifestacija, dok Srbi ne pridaju posebnog značaja ovom datumu. U severnom delu... »

Duh monstruoznog zločina zakucao na vrata Brisela koji — žmuri

Sputnik pre 6 sati
Da li će Belgija konačno morati da plati za kolonijalne zločine koji su odneli oko 10 miliona života u Kongu?
Izgleda da se „moralne“ pridike, koje su zemlje Evropske unije decenijama unazad držale ostatku čovečanstva, vraćaju Uniji kao bumerang. Eksperti UN su saopštili da je u... »

Čanak: Vlast se menja na izborima, ne protestima

RTV pre 7 sati
RTV: Čanak: Vlast se menja na izborima, ne protestima
PODGORICA - Mimo izbora demonstracije ne mogu dovesti do promene vlasti, niti takvo razmišljanje ima podršku demokratskih zemalja, kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak i ističe da je 30-godišnja istorija pokazuje da demonstracije imaju smisla posle izbora, a ne umesto njih.
''A posle izbora, kontradikcije se rešavaju u institucijama. Pritom, sasvim sigurno, te institucije neće biti zaštićene njihovim sadašnjim napuštanjem'', rekao je Čanak u... »

11. godina od proglašenja nezavisnosti Kosova: U Prištini svečano; Beograd: Nezavisnost satkana od laži i zločina

Insajder pre 7 sati
U Prištini je danas obeleženo 11. godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. Dok je danas u prištini bilo svečano iz Beograda stižu poruke da “Albanci nemaju čemu da se raduju” kao i da je prošlo vreme kada su “silom mogli da nameću rešenja”.
Kako prenosi portal Kossev, obeležavanje današnjeg dana u Prištini započelo je svečanom sednicom. Sednica je otvorena govorom predsednika skupštine Kadrija Veseljija, a prisutni... »

Gruevski: Srbija nema veze sa mojim odlukama

RTV pre 7 sati
RTV: Gruevski: Srbija nema veze sa mojim odlukama
BUDIMPEŠTA - Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski izjavio je da Srbija nema veze sa njegovim odlukama da traži azil u Mađarskoj.
U prvom intervjuu za neku inostranu televiziju od dobijanja azila u Mađarskoj, Gruevski je za Pink tv objasnio da je do Budimpešte stigao iz Tirane, preko Crne Gore i Srbije. „Kao... »

Priština i Tirana rade na ujedinjenju

Večernje novosti pre 7 sati
Predsednik Srbije o izjavi Edija Rame i o temama koje su bile u prvom planu na konferenciji u Minhenu
VIŠE nije slučajnost, niti iznenađenje izjava albanskog premijera Edija Rame da je Kosovo deo Albanije. To nije ni trenutna nervoza, hir ili ispad zarad domaće javnosti, već... »

Kosovo okupirano jedanaest godina

Večernje novosti pre 7 sati
Priština obeležila godišnjicu jednostrano proglašene nezavisnosti, Srbi plakatima u Kosovskoj Mitrovici poručili
U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanuli plakati na kojima je pisalo "11 godina okupacije - 17. 2. 2008 - 17. 2. 2019.", a na njima je bila i slika ruku sa lisicama.... »

Vučić ponosan: Pozicija Srbije drugačija i bolja

Kurir pre 7 sati
Оn je za razgovore koje je imao u Minhenu rekao da su bili teški i dobri, i ukazao da odnos Beograda i Prištine postaje jedna od centralnih tema ne samo za nas i naš region, nego i šire
MINHEN - Posle razgovora i brojnih susreta sa uticajnim ljudima iz sveta politike na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da... »

Vučić: Pozicija Srbije drugačija i bolja, ponosan sam

RTV pre 7 sati
RTV: Vučić: Pozicija Srbije drugačija i bolja, ponosan sam
MINHEN - Posle razgovora i brojnih susreta sa uticajnim ljudima iz sveta politike na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je pozicija Srbije drugačija i bolja nego što je bila i da je na to ponosan.
U izjavi za RTS, on je za razgovore koje je imao u Minhenu rekao da su bili teški i dobri, i ukazao da odnos Beograda i Prištine postaje jedna od centralnih tema ne samo za nas i... »

Jeremić: Vučić ubrzano gubi legitimitet

Novi magazin pre 8 sati
Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Vuk Jeremić izjavio je danas da vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića ubrzano gubi legitimitet i na unutrašnjem i na međunarodnom planu i da će biti smenjena na izborima, kako je ocenio, sledeće godine.
Jeremić je na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Leskovcu kazao da više nema neizvesnosti oko toga da li će se u Srbiji dogoditi promene, jer su po njegovim... »

Vučić: Srbija na izjavu Rame da reaguje ozbiljno i odgovorno

Novi magazin pre 8 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija na izjavu albanskog premijera Edija Rame da je Kosovo deo Albanije reagovati ozbiljno i odgovorno.
On je za Radio-televiziju Srbije posle Minhenske bezbednosne konferencije kazao da Srbija zna svoju politiku i svoj put i da ne sme odgovoriti psovkama, sličnim ili istim... »

Vučić: Ozbiljnost i odgovornost Srbije cenjenija od prištinskog novca

Vesti online pre 7 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas, po završetku Minhenske bezbednosne konferencije, na kojoj je imao veliki broj bilateralnih sastanaka, da je ozbiljnost i odgovornost Srbije cenjenija od prištinskog novca.
Vučić je, u izjavi TV Prva, na pitanje, pošto je moto minhenske konferencije bio "Globalna slagagilca - delovi koji nedostaju", koliko je daleko od finalnog slaganja pitanje... »

Daću ti nešto moje, za nešto takođe moje

Vreme pre 8 sati
Ministarstvo kulture i informisanja, srpska Vlada i predsednik Srbije ocenili su da je povratak iz Rusije 166. lista Miroslavljevog jevanđelja u domovinu veliki uspeh, što naravno niko ne spori. Za svaku pohvalu je i ideja o formiranja Fonda koji će... »

©2019 Netmark d.o.o.