Politika, najnovije vesti

Petković: Kurti zamajava sunarodnike tužbama protiv Srbije

RTV pre 12 sati
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković poručio je danas premijeru privremenih institucija u Prištini Aljbinu Kurtiju da bi trebalo da shvati da je s novom funkcijom dobio novu odgovornost umesto što se bavi "populističkim zamajavanjem"… »

Kurti najavio tužbu protiv Srbije za genocid

Novi magazin pre 12 sati
Premijer Kosova Aljbin Kurti saopštio je danas da je Vlada počela rad na pripremi optužnice protiv Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde za genocid. On je, posle sednice Vlade, rekao da su "pripreme gigantske jer se takav slučaj niti sme, niti treba… »

Kurti: Pripremamo tužbu za genocid protiv Srbije

Slobodna Evropa pre 11 sati
Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti izjavio je u petak da će njegova Vlada pripremiti tužbu protiv Srbije za genocid. "Pripremićemo tužbu za genocid protiv Srbije na Međunarodnom sudu pravde", rekao je Kurti. Kosovski premijer je na sastanku Vlade… »

"Predlog da se samo vakcinisanima daje puna plata tokom bolovanja nije diskriminišući" VIDEO

B92 pre 12 sati
Beograd -- Prvih 30 evra pomoći danas su uplaćeni i korisnicima socijalne pomoći, osuđnicima i zatvorenicima. Ostalim građanima - od ponedeljka. A ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević smatra da predlog da se samo… »

Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu "tužbe za genocid protiv Beograda"

RTS pre 12 sati
Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid". Aljbin Kurti je na sednici Vlade, na kojoj je predstavio njen… »

Posrednici EP u međupartijskom dijalogu: Konsultacije dale važan uvid u trenutnu političku situaciju

RTS pre 12 sati
Posrednici Evropskog parlamenta u međupartijskom dijalogu završili su konsultacije sa liderima osam poslaničkih grupa i predstavnicima 17 opozicionih partija i pokreta u Srbiji, a danas su se sastali i sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom… »

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva, to je pokušaj skretanja pažnje javnosti

RTS pre 12 sati
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na… »

Otklon stranke prema gradskoj vlasti – tako saradnju SPAS i SNS vide analitičari

N1 Info pre 12 sati
I opozicija i vlast svesni su da će izbori u Beogradu biti test. Za obe strane. Nakon što je Aleksandar Vučić najavio spajanje SPAS-a i SNS - to je tema koja se u javnosti najviše komentariše. Aleksandar Šapić već sada najavljuje da će, ako bude… »

Amerikanci se opasno približili ruskoj tvrđavi: Bespilotne letelice primećene kod Krima, ovo će razbesneti Ruse (video)

Srbija danas pre 12 sati
Američki dronovi su ponovo primećeni pored ruske granice kod Krima. Tokom današnjeg dana u rejonu Krima primećene su dve bespilotne letelice RQ-4A "Global houk", od kojih je jedna izvela prilično neobične manevre, navodi se na Telegram kanalu… »

Evropski posrednici: Konstruktivnost predstavnika stranaka tokom konsultacija

RTV pre 12 sati
BEOGRAD - Posrednici Evropskog parlamenta u međupartijskom dijalogu završili su konsultacije sa liderima osam poslaničkih grupa i predstavnicima 17 opozicionih partija i pokreta u Srbiji, a danas su se sastali i sa predsednikom Narodne skupštine… »

Vesti dana »