Politika, najnovije vesti

Dilema oko nekoliko ministarstava, Dačić na pravom mestu

Politika pre 1 sat
Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se o novoj vladi ne razmišlja tako da se što više resora sačuva za SNS i navela da se, po pitanju kadrovskih rešenja, za tri do četiri ministarstva još razmišlja ko će ih voditi… »

Vučić i Medvedev potvrdili dobre odnose Srbije i Rusije na svim poljima

Politika pre 1 sat
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video-linka sa zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrijem Medvedevom, saopšteno je iz Predsedništva. Zajednički su potvrdili veoma dobre odnose koje imaju Srbija i Rusija na… »

Dačić: Moja nova funkcija najveća moguća čast

Politika pre 1 sat
Kandidat za predsednika Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da je za njega, kao i za svakog državotvornog političara najveća moguća čast da bude na čelu parlamenta i ocenio da je sada važno da svi budu ujedinjeni, jer, kako kaže… »

Priština obmanula i EU, krši Vašingtonski sporazum

Politika pre 1 sat
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na sednici Saveta bezbednosti UN da je Priština obmanula ne samo Srbiju već i EU jer je nakon potpisivanja Briselskog sporazuma odbila da ga sprovede i formira… »

Sutra sednica parlamenta, na dnevnom redu izbor skupštinskog rukovodstva

RTS pre 1 sat
Skupština Srbije sutra će nastaviti konstitutivnu sednicu na kojoj bi poslanici trebalo da izaberu Ivicu Dačića za predsednika parlamenta, saznaje Tanjug. Parlament je 3. avgusta potvrdio mandate poslanicima, a na sutrašnjoj sednici biće izabrano… »

Palma neće biti ministar: Lider JS otkriva da koalicija SPS-JS još ne zna da li će neko iz njihovih redova biti član vlade

Kurir pre 1 sat
BEOGRAD - Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma rekao je danas Beti da ne zna da li će u novoj Vladi Srbije biti ministara iz redova koalicije JS-SPS. Marković je kazao da na sastancima s mandatarkom Anom Brnabićem i predsednikom… »

Marković: Nije nam rečeno da li će u Vladi biti ministara iz koalicije SPS-JS

Danas pre 1 sat
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da ne zna da li će u novoj Vladi Srbije biti ministara iz redova koalicije JS-SPS. Marković je kazao da na sastancima s mandatarkom Anom Brnabićem i predsednikom Srbije Aleksandrom… »

Zašto je Vučić raspisao nove izbore, a ni Vladu nemamo

Nova pre 1 sat
Građani Srbije sinoć su svedočili istorijskom trenutku: Vlada Srbije nije ni formirana, a već je pala uživo u obraćanju predsednika Vučića, koji je najavio parlamentarne izbore najkasnije za april 2022. Iste godine, u istom terminu, i Beograd će… »

Dačić o ZSO: Priština obmanula EU, jer je odbila da sprovede Briselski sporazum

Kurir pre 1 sat
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na sednici Saveta bezbednosti UN da je Priština obmanula ne samo Srbiju već i EU jer je nakon potpisivanja Briselskog sporazuma odbila da ga sprovede i formira… »

Hoti: Ne radi se o tehničkom, već o dijalogu za potpunu normalizaciju odnosa

N1 Info pre 1 sat
Premijer Kosova Avdullah Hoti rekao je poslanicima Skupštine Kosova da dijalog sa Srbijom treba da se završi uzajamnim priznavanjem, da se ne radi o tehničkom dijalogu, već dijalogu za konačni sporazum i za potpunu normalizaciju odnosa. Kosovski… »

Vesti dana »