Politika, najnovije vesti

Ilić: "Mali Šengen" - ulazak u igru u kojoj su svi protiv nas

RTV pre 6 sati
BEOGRAD - Pravljenjem takozvanog "malog Šengena" ulazimo u igru sa svojim najvećim protivnicima, izjavio je lider Nove Srbije Velimir Ilić, komentarišući regionalnu inicijativu koju su pokrenule Srbija, Severna Makedonija i Albanija. "Ulazimo u… »

Vučić i Pariz godinu dana kasnije - sve drugačije, osim kiše

RTV pre 6 sati
PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u Parizu pre tačno godinu dana na obeležavanju 100. godišnjice od završetka Prvog svetskog rata, a kišni dan je, moglo bi se reći, jedina zajednička stvar na fotografijama koje svedoče o… »

"Nisam Vili Brant, ja sam Aleksandar Vučić i izvinite što sam vam rekao istinu"

B92 pre 6 sati
"Ja nisam Vili Brant, ja sam Aleksandar Vučić i znam ko je Mile Budak, i izvinite što sam vam rekao istinu." To je poručio predsednik Srbije delu hrvatske javnosti koja ga kritikuje zbog postavljanja ploče srpskom generalu u kasarni u Novom Sadu… »

Tužba Insajdera protiv Vlade Srbije: Upravni sud okončao raspravu, čeka se odluka

Insajder pre 6 sati
Pred Upravnim sudom završena je javna rasprava po tužbi Insajdera protiv Vlade Srbije, a da li će radna dokumenta Koraćeve komisije biti data na uvid javnosti biće poznato za 15 dana. Dok je zastupnik Insajdera Kruna Savović istakla da posle… »

Iza kulisa sastanka u Parizu: "Uopšte me ne zanima da li Kosovo priznaje Srbiju"

B92 pre 6 sati
Iznenadni sastanak francuskog, srpskog i kosovskog predsednika Emanuela Makrona, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija završen bez konkretnijeg epiloga o dijalogu. Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", Makronova ideja bila je da pokuša da utiče na obe… »

Mihajlović: Priština pokušava da prekroji političku volju srpskog naroda

Beta pre 6 sati
Potpredsednica SNS i Vlade Srbije, Zorana Mihajlović rekla je danas da prištinske institucije pokušavaju da prekroje političku volju srpskog naroda koji je dao većinsku podršku Srpskoj listi na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima na… »

Linta: Zaključci Skupštine RS u cilju odbrane Srpske

RTV pre 6 sati
BEOGRAD - Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta pozdravlja odluku Skupštine RS da usvoji 20 zaključaka s ciljem odbrane Srpske i njenih prava i nadležnosti koje se definisane Dejtonskim sporazumom. U izjavi dostavljenoj medijima… »

Dačić sa Šibom: Bilateralni odnosi dobri, saradnja u svim oblastima

Blic pre 6 sati
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas nemačkog ambasadora Tomasa Šiba i tom prilikom je zajednički ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri i da ih karakteriše razvijena saradnja u mnogim oblastima. Kvalitetu odnosa… »

Mihajlović: Priština poništavanjem glasova raseljenih ne želi njihov povratak

Blic pre 6 sati
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da prištinske institucije pokušavaju da prekroje političku volju srpskog naroda koji je dao snažnu i većinsku podršku Srpskoj listi. - Posle izmišljenog trovanja, koje pogađa samo… »

Kako je kurti dobio po prstima: Otkrivamo šta se krije iza "brisanja" srpskih glasova na Kosovu

Blic pre 6 sati
"Zahvaljujući" tome što oko 4.000 glasova iz Srbije neće biti priznati i uvršteni u konačne rezultate na izborima na KiM, u prištinski parlament će ući još jedna koalicija NISMA-AKR-PD, koja bi mogla da "pokvari sreću" strankama koje su već… »

Vesti dana »