Politika, najnovije vesti

„Ne mogu da tražim garancije Hrvatske za optužene u Hagu“

Nova pre 11 sati
"Ne mogu ja da tražim garancije od Hrvatske. Postoji pravni proces. Oni koji su u zatvoru. Nije država na sudu. Nije na meni da preduzimam takve korake. To bi bila greška za državu“, oglasio se danas kosovski premijer Aljbin Kurti, nakon serije… »

Prvi nastup Šapića naprednjaka: 10 ključnih momenata

Nova pre 11 sati
"Ko god je glasao za mene zbog mojih političkih stavova, zbog onoga što sam govorio i radio, toga nisam izneverio, jer nisam promenio nijedan svoj politički stav", rekao je Aleksandar Šapić, predsednik Srpskog patriotskog saveza, gostujući u… »

Albin Kurti najavio tužbu za genocid protiv Srbije

Al Jazeera pre 12 sati
Pripremit ćemo tužbu za genocid protiv Srbije na Međunarodnom sudu pravde, rekao je premijer Kosova. Premijer Kosova Albin Kurti najavio je u petak da će pripremiti tužbu za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) u Hagu. To je… »

Pokrenuta procedura za promenu Ustava: Dačić: Posebna sednica 7. juna

Blic pre 13 sati
Skupština Srbije, jučerašnjom odlukom Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo koji je procenio da je predlog Vlade Srbije za promenu Ustava u skladu sa Ustavom i zakonom, pokrenuta je procedura za promenu Ustava, a predsednik parlamenta Ivica Dačić… »

Kurti priprema tužbu za genocid protiv Srbije

Blic pre 12 sati
Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti najavio je danas da će pripremiti tužbu za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. On je to rekao prilikom predstavljanja svog programa do 2025. godine, prenosi prištinska… »

Bregu: Zajedničko regionalno tržište dobija široko priznanje i podršku

Danas pre 12 sati
Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je danas da napori koje regija ulaže u reformsku agendu za Zajedničko regionalno tržište dobijaju široko priznanje i podršku. „Napori koje regija ulaže u reformsku… »

Da li će ga Vučić vratiti u zvezdu? Šapić: "Neću Vesića u svom timu"

Pravda pre 12 sati
Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je da će do kraja maja stranka koju vodi i Srpska napredna stranka (SNS) biti deo zajedničke političke organizacije. Tim povodom je Šapić bio gost emisije “Probudi se”… »

Kurti najavio protiv Srbije tužbu za genocid

Sputnik pre 12 sati
Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti najavio je danas da će pripremiti tužbu za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. On je to rekao prilikom predstavljanja svog programa do 2025. godine, prenosi prištinska… »

“Izgradićemo novu fabriku za proizvodnju Sinofarma, Torlak predviđen samo za Sputnjik…”

Nedeljnik pre 13 sati
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV) (Beta) – Predesednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će za proizvodnju vakcine Sinofarm da se izgradi nova fabrika, jer je Institut Torlak predviđen za proizvodnju samo ruske vakcine… »

"Uvek uz mlade i sportiste"; Ministar Udovičić posetio Bečej i Bačko Gradište FOTO

B92 pre 13 sati
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je nove prostorije Đšancelarije za mlade u Bečeju, multifunkcionalni prostor koji će biti novi kutak mladih. Otvaranju novog prostora Đšancelarije za mlade prisustvovali su i predsednik opštine… »

Vesti dana »