Politika, najnovije vesti

Predsednik Severne Makedonije: Bez garancija Pariza za pregovore sa EU

Glas Amerike pre 5 sati
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski nakon susreta sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom kaže da da nije dobio garancije Pariza o datumu za pregovore sa EU, iako su imali otvoren i dinamičan razgovor. U saopštenju kabineta makedonskog… »

Linta: Zaključci Skupštine RS u cilju odbrane Srpske

Blic pre 6 sati
Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta pozdravlja odluku Skupštine RS da usvoji 20 zaključaka s ciljem odbrane Srpske i njenih prava i nadležnosti koje se definisane Dejtonskim sporazumom. U izjavi dostavljenoj medijima Linta… »

Srbija potpisala sporazum sa Evrodžastom

B92 pre 6 sati
Beograd -- U Beogradu je potpisan Sporazum o saradnji zarad jačanja borbe protiv prekograničnog organizovanog kriminala na Zapadnom Balkanu između Evrodžasta i Srbije. On bi trebalo da predstavlja osnov i potencijal za unapređenu operativnu i… »

Pendarovski: Makron rekao da odluka o pregovorima sa EU može biti u maju

Slobodna Evropa pre 6 sati
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je u utorak da mu je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao u Parizu da bi se odluka o pregovorima sa Evropskom unijom (EU) mogla očekivati u maju na samitu u Zagrebu. Dodao je, međutim, da… »

Vučić: Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera

Večernje novosti pre 5 sati
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da francuski predsednik Emanuel Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera u kontekstu evropske bezbednosti. Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da francuski predsednik Emanuel Makron… »

Stefanović najavio da prikuplja informacije i da će se uskoro obratiti javnosti povodom ozbiljnih optužbi koje se iznose…

Večernje novosti pre 5 sati
Pozvao je tužilaštvo i sud da odluče da li je Obradović kriv ili nije. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da prikuplja informacije i da će se za nekoliko dana obratiti javnosti povodom optužbi u vezi sa trgovinom… »

Samoopredeljenje se žali sudu zbog odbacivanja srpskih glasova

RTS pre 6 sati
Predstavnik pokreta "Samoopredeljenje" u CIK-u Adnan Rustemi izjavio je da su iz te stranke podneli žalbu kosovskom Vrhovnom sudu nakon odluke Panela za žalbe da odbaci glasove pristigle poštom iz centralne Srbije i da se ponovo prebroje glasački… »

Tači: Postignuta saglasnost da dijalog treba nastaviti

Politika pre 6 sati
BON – Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da je tokom sastanka koji je predsednik Francuske Makron održao sa njim, i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, postignuta saglasnost da dijalog treba… »

Dačić demantuje navode Marinike Tepić

RTS pre 6 sati
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da pogibija ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice i dvoje službenika ambasade, Slađane Stanković i Jovice Stepića, nemaju nikakve veze sa trgovinom oružja. Ivica Dačić je ocenio da su navodi… »

Vučić: Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera

Politika pre 6 sati
PARIZ - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da francuski predsednik Emanuel Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera u kontekstu evropske bezbednosti, i da joj, kao najvećoj i najznačajnijoj zemlji Zapadnog Balkana, pridaje poseban… »

Vesti dana »