Nauka & Tehnologija

Prva misija sa ljudskom posadom u pet godina: Kineski "Božanski brod" sutra leti u svemir, astronaute čeka ambiciozan…

Blic pre 49 minuta
Kina će sutra poslati troje ljudi u svemir u svojoj prvoj misiji sa ljudskom posadom u poslednjih skoro pet godina, što je deo ambicioznog plana dovršetka svemirske stanice do kraja sledeće godine. Kina planira da letelicu sa ljudskom posadom Šenžu… »

Bluetooth sertifikat za Samsung Galaxy F22 potvrđuje da je u pitanju rebrendirani Galaxy A22

Benchmark pre 0 minuta
Samsung je svoju Galaxy F seriju predstavio prošlog oktobra, preko Galaxy F41 modela, a potom je u februaru ove godine objavio i Galaxy F62. Južnokorejska kompanija planira da proširi F seriju objavom Galaxy F22 telefona, koji je sada dobio Bluetooth… »

Gigatron festival mobilnih telefona - Samsung nedelja

Alo pre 7 minuta
Leto je vreme euforije i uzbudljivih događaja – vreme u kome nas čeka bezbroj čarobnih trenutaka u kojima želimo da uživamo, ali i da ih sačuvamo na najbolji mogući način. Moderni pametni telefoni su savršeni partneri za savršeno leto. Zato je… »

Zuhlke Engineering – povratak u kancelarije

PC Press pre 1 sat
Zuhlke Engineering je stavio fokus na zaštitu zdravlja zaposlenih i njihovu bezbednost. Kada je proglašena pandemija prošle godine, svi zaposleni su upućeni da rade od kuće, a kakvi su planovi za povratak, odgovara nam Isidora Ušendić Stošić… »

Honor planira sopstveni telefon sa fleksibilnim ekranom

Benchmark pre 1 sat
Novi izveštaj, koj je objavio Display Supply Chain, daje nam uvid u to šta možemo da očekujemo u segmentu fleksibilnih telefona. Verovatno najzanimljiviji detalj je da Honor sprema sopstveni telefon sa fleksibilnim ekranom, koji će verovatno nositi… »

Review: Samsung Galaxy S21 Plus – Pametan izbor

PC Press pre 31 minuta
Dok se svi gađaju nekakvim ultimativnim ultrama i sličnim super-flagship modelima, u kategoriji koja je tik ispod imamo solidan izbor telefona koji bi nekada bili nosioci čitave ponude, ali sada prosto moraju da ustupe mesto uređajima koji donose… »

Energetski efikasne ajkule – kako se kreću sivi grebenasti morski psi

RTS pre 1 sat
Istraživači su otkrili da su sivi grebenasti morski psi u Francuskoj Polineziji sposobni da uštede energiju dok plivaju uzvodno. Stručnjaci sa Međunarodnog univerziteta u Floridi otkrili su da ajkule, koje nastanjuju teritoriju oko atola Fakarava… »

Najjači najjeftiniji pametni telefon na svetu uskoro i u Srbiji - Kinezi vladaju tržištem telefona

B92 pre 31 minuta
Realme GT, konačno izlazi na druga tržišta, osim Kine, sa početnom cenom od oko 450 dolara, što ga čini najjeftinijim Snapdragon 888 telefonom na svetu. Realme GT štiklira sve opcije za flagship 2021: Qualcomm Snapdragon 888 procesor, 120Hz Super… »

Evo kada će stići najnoviji Sony-jev uređaj za Virtuelnu Realnost i kako će izgledati

B92 pre 1 sat
Izveštaj Bloomberga koji se uglavnom odnosi na LCD panele i VR, ovoga puta takođe pominje i da Sony planira da objavi novi VR uređaj krajem 2022. godine. Iako je vecina izveštaja o prekretnici Japan Display Inc-a od isporuke LCD ekrana Apple-u i prema… »

Pandemija učinila posao stresnijim, promenjeni atmosfera i način rada

Radio 021 pre 1 sat
Rad za vreme pandemije ima negativan uticaj na mentalno zdravlje zaposlenih. U to veruje trećina od 610 ispitanika koji su učestvovali u istraživanju Saveza samostalnih sindikata Srbije "Uticaj izmenjenih uslova rada izazvanih pandemijom na psihičko… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »