Nauka & Tehnologija

Sem Altman, čovek koji je stvorio ChatGPT: „Moramo da budemo veoma oprezni“

Danas pre 7 sati
Izvršni direktor kompanije koja je stvorila ChatGPT veruje da će tehnologija veštačke inteligencije preoblikovati naše društvo. On veruje da ova tehnologija može da stvori mnoge probleme, ali je takođe i „najveća tehnologija koju je… »

Otkrivena crna rupa 30 milijardi puta veća od Sunca

Al Jazeera pre 9 sati
Ogromne crne rupe su najveći objekti u svemiru s masom između 10 i 40 milijardi puta većom od mase Sunca; astronomi vjeruju da se mogu pronaći u središtu svih velikih galaksija. Britanski astronomi otkrili su ogromnu crnu rupu oko 30 milijardi puta… »

Velika Britanija i Nemačka: Kralj Čarls poručio da dve zemlje stoje zajedno u odbrani Ukrajine

BBC News pre 15 sati
Britanski kralj rekao da je posvećen jačanju veza sa Nemačkom. Britanski kralj Čarls Treći odao je priznanje Nemačkoj na „izuzetnom gostoprimstvu" prema ukrajinskim izbeglicama tokom njegove prve državne posete kao monarha. Kralj je rekao da i… »

Huawei donira 150.000 dolara za stipendije studentima tehničkih fakulteta u Srbiji

Benchmark pre 9 sati
Ovim povodom, Čen Čen, direktor kompanije Huawei u Srbiji, i Branko Ružić, ministar prosvete, potpisali su danas ugovor o ovoj vrednoj donaciji koju će kao stipendije dobiti studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Elektrotehničkog i… »

Schneider Electric i Microsoft: Na izazove održivosti odgovaramo svi zajedno

Benchmark pre 11 sati
Događaj pod nazivom: “Na izazove održivosti odgovaramo svi zajedno” je otvorio g. Milan Dobrijević, državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija, a sve prisutne u uvodnom delu pozdravili su Ksenija Karić, generalna direktorka… »

Većina nije ni prešla na Windows 11, a već stiže nova verzija koja bi mogla da zahteva puno jači hardver

Blic pre 11 sati
Veliki broj korisnika i dalje nije prešao na Windows 11 a stižu nam naznake da Microsoft radi na Windows 12 operativnom sistemu. On bi trebalo da bude modularan, sa delovima koji će biti smešteni na različitim particijama, a najznačajnija mogućnost… »

„Ne umemo da je kontrolišemo“: Tehnološki lideri za moratorijum na razvoj veštačke inteligencije

Sputnik pre 14 sati
Grupa svetskih stručnjaka iz oblasti veštačke inteligencije, među kojima je i Ilon Mask, pozvala je na šestomesečnu pauzu u razvoju sistema moćnijih od nedavno pokrenutog GPT-4, upozoravajući na moguće rizike po društvo i čovečanstvo. U… »

Steam ukida podršku za Windows 7 i Windows 8

PC Press pre 12 sati
Biće neophodno korišćenje Windows-a 10 ili novije verzije. Microsoft je prestao sa podrškom za Windows 7 u januaru 2020.godine Valv korporacija, navela je da Steam više neće podržavati Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1 od 1. januara… »

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Netokracija pre 1 dan
Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog… »

Nokia predstavila Pure UI, novi jezik za dizajn korisničkog interfejsa

Benchmark pre 1 dan
Kompanija Nokia, koja je nedavno predstavila svoj novi logo, je zamislila Pure UI dizajn tako da bude fleksibilan i prilagodljiv za buduća rešenja, sa čistim, minimalističkim izgledom, što je trenutno vodeći trend kada je dizajn korisničkog… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »