Nauka & Tehnologija

Oprez zbog novog virusa "Spajder"

Večernje novosti pre 2 sata
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je upozorila da ovaj, kako ga je nazvala, maliciozni softver pokreću sami korisnici. Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić upozorila je danas na sve češće i... »

Apple omogućio naručivanje aplikacija

PC Press pre 5 minuta
Kompanija Apple predstavila je jednostavnu, ali korisnu opciju za App Store, a u obliku mogućnosti da se aplikacije naruče u pretprodaji, te automatski otpreme na uređaj odmah po lansiranju. Na ovaj način će developeri moći da ponude svoje aplikacije na App Store-u do 90 pre nego što se puste... »

Top50: Da li je RTS i dalje najbolji servis za vesti i informacije?

PC Press pre 17 minuta
Za godinu dana na Internetu može dosta toga da se promeni, a PC Press te promene beleži kroz godišnju dodelu Top 50 nagrada za najbolje online stvari. U susret predstojećoj dodeli nagrada za 2017. godinu, ne bi bilo loše da se podsetimo ko su bili prošlogodišnji dobitnici. U kategoriji vesti... »

Top50: Da li RTS i dalje najbolji servis za vesti i informacije?

PC Press pre 41 minuta
Za godinu dana na Internetu može dosta toga da se promeni, a PC Press te promene beleži kroz godišnju dodelu Top 50 nagrada za najbolje online stvari. U susret predstojećoj dodeli nagrada za 2017. godinu, ne bi bilo loše da se podsetimo ko su bili prošlogodišnji dobitnici. U kategoriji vesti... »

Facebook testira novu opciju u podešavanjima privatnosti

PC Press pre 54 minuta
Facebook eksperimentiše sa podešavanjima privatnosti koja se odnose na pojedinačne komentare, i testira novu opciju. Korisnici će moći da napišu odgovor u nizu komentara, i da sami kontrolišu vidljivost svojih komentara, to jest moći će da odaberu ko sme da vidi njihov odgovor na određeni... »

Star Wars TIE silencer u prirodnoj veličini

PC Press pre 1 sat
TIE silencer, kojim upravlja Kylo Ren, dizajniran je za Star Wars: Episode VIII The Last Jedi, a britanski inovator i YouTube vlogger Colin Furze, poznat po nizu zanimljivih izuma, a poput mikrotalasne pećnice koja omogućava igranje video igara, te Iron Man kostima koji je otporan na vatromet,... »

Evropski Galaxy Note 8 dobija novo ažuriranje

Benchmark pre 1 sat
Samsung je počeo da donosi novo ažuriranje na Galaxy Note 8 modele u Evropi. Velićina datoteke za nadogradnju funkcija je oko 820MB, a uključuje nove Secure Wi-Fi funkcije i ispravku za DeX grešku. Nova Secure Wi-Fi funkcija je praktično VPN funkcionalnost koja omogućava enkripciju odlazećeg... »

Intel dodao nove Gemini Lake Pentium Silver i Celeron procesore

Benchmark pre 1 sat
Novi Intel Pentium Silver i Intel Celeron procesori su bazirani na Intelovoj arhitekturi, koja nosi kodni naziv Gemini Lake. Procesori su dizajnirani za poslove koje ljudi obavljaju svakodnevmo, a donose i odličan radni vek baterije. Kako bi diferencirao nivoe performansi procesora i omogućio... »

Sertifikovan Nokia 6 (2018) telefon

Benchmark pre 1 sat
Prvi Nokia telefon, koji će se pojaviti tokom 2018. godine, bi mogao biti Nokia 6 (2018) model. Ovo ima smisla, s obzirom na to da je i originalni model prvi uređaj koji je proizveo HMD Global, a ozvaničen je u januaru 2017. Predstojeći Nokia 6 (2018) je sada sertifikovan od strane TENAA... »

Atari konzola Ataribox kreće u prodaju

PC Press pre 2 sata
Nova konzola Ataribox će biti kombinacija gaming nostalgije, niske cene i novih mogućnosti hardvera. Fanovi Atari konzole će ovaj dan dugo pamtiti – ako konzola ne razočara. Atari je najavio početak preordera Ataribox konzole, odgovora ove kompanije na NES Classic retro gaming konzolu.... »

©2017 Netmark d.o.o.