Nauka & Tehnologija

Obavezno ovo uradite telefonu svaki dan

Večernje novosti pre 2 sata
Važan momenat u prevenciji gripa je da obavezno, svaki dan kad dođemo kući adekvatno dezinfikujemo svoj mobilni telefon, jer telefon je stvar sa kojom svi mi najčešće imamo kontakt tokom dana. Procedura je prilično uobičajena i nema razloga da je… »

Umro tvorac komandi 'cut', 'copy' i 'paste'

Slobodna Evropa pre 15 sati
Pionir kompjuterske tehnologije Larry Tesler (Leri), tvorac komandi "cut", "copy" i "paste" (isijeci, kopiraj, nalijepi), umro je u 74. godini. Tesler je počeo da radi u Silicijumskoj dolini početkom šezdesetih, kada su kompjuteri bili nedostupni… »

Proglašeni pobednici trećeg Regionalnog app konkursa

Personal magazin pre 9 sati
Tim iz niške gimnazije „Svetozar Marković“ putuje u Porto na prestižnu IT konferenciju. Kompanije Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, članice Telekom Srbija grupe, organizovale su u Banja Luci finale trećeg po redu takmičenja u izradi… »

Novosti iz kompanije WIKO

Nedeljnik pre 9 sati
Modeli View4 i njegov „mlađi brat“, View4 Lite stvoreni su za one koji žele da postignu više – te garantuju veću autonomiju baterije. View4 baterija od 5000 mAh će trajati čak 3 dana uz bazičnu upotrebu, što je potvrdio i SmartViser… »

HTC predstavlja VIVE Cosmos Elite, VIVE Cosmos XR i VIVE Cosmos Play

Nedeljnik pre 10 sati
HTC VIVE® menja lice virtuelne realnosti (VR) svojom do sada najraznovrsnijom linijom VR proizvoda. Danas HTC predstavlja kompletnu VIVE Cosmos seriju – sa tri nova proizvoda i tri nove modularne prednje ploče koja proširuju funkcionalnost VIVE… »

Galaxy Buds+: Promenite način na koji doživljavate zvuk

Personal magazin pre 9 sati
Oslanjajući se na izuzetan bežični zvuk čuvenih Galaxy Buds slušalica, kompanija Samsung predstavlja nove Galaxy Buds+, koje su u pretprodaji dostupne uz nove modele pametnih telefona S20+ i S20 Ultra.…. Oslanjajući se na izuzetan bežični zvuk… »

Preminuo Lari Tezler – tvorac komandi cut, copy i paste

Danas pre 10 sati
Lari Tezler, informatičar koji je najpoznatiji po stvaranju ključnih računarskih konecepata cut, copy i paste, preminuo je u ponedeljak u 74. godini, piše The Verge. Rođen je 1945. godine u Njujorku, a računarstvo je studirao na Stenfordu. Nakon… »

Punjači će uskoro biti prošlost: Naučnici stvorili struju iz vazduha VIDEO

B92 pre 14 sati
Naučnici su napravili uređaj koji stvara struju iz vazduha. Zove se Air-gen, a pomoću bakterija u vazduhu može da napravi dovoljno energije za punjenje električnih uređaja. Ovaj uređaj uskoro bi mogao da puni baterije naših mobilnih telefona… »

Preminuo tehnološki genije: Izmislio je "cut", "copy" i "paste"

B92 pre 14 sati
Lari Tesler, čovek koji je izmislio cut, copy i paste opcije, umro je u 74. godini. Tesler je odigrao ključnu ulogu u razvoju mnogih Apple proizvoda, a bio je potpredsednik u dve Apple ćerke-kompanije. Pre svega, naravno, bio je jedan od pionira… »

Google nam je upravo saopštio na šta sve pristajemo kada koristimo njegove usluge

Telegraf pre 8 sati
"Dajemo vam dozvolu da koristite naše usluge ako pristanete na ove uslove" Kompanija Google danas je ažurirala uslove korišćenja usluga, kako bi ljudi tačno znali na šta pristaju kada koriste njene onlajn servise. Nova verzija uslova, koji će… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »