Nauka & Tehnologija

"Nebeski talasi" odjekuju oko Zemlje

B92 pre 31 minuta
Kao što Mesec utiče na naša mora i izaziva plime, takođe utiče i na našu atmosferu, zajedno sa Suncem, stvarajući talase na nebu. Nova studija sada pokazuje kako neki "nebeski talasi" odjekuju oko Zemlje, u stvari, veoma slično kako bi "zvečali"… »

Vaš mali maturant nije upisao školu koju želi? Saznajte zašto su to odlične vesti

Blic pre 2 minuta
Mala matura je prošla, a vaše dete nije upisalo srednju školu koja je bila prva na njegovoj listi želja. Muči vas i to da li će upisati školu koja ga ne zanima, u demotivišućem okruženju, koje će uništiti njegove potencijale? Ali zašto da… »

OnePlus Nord će imati ultraširoku selfi kameru

Benchmark pre 55 minuta
Kompanija OnePlus je potvrdila da će dolazeći OnePlus Nord telefon imati dve prednje kamere. Pored ovoga, potvrđeno je da će pored glavne kamere biti dostupna i ultraširoka selfi kamera. Dodatni objektiv će imati polje pregleda od 105°, kako je… »

Nintendo NES konzola u Lego varijanti?

PC Press pre 37 minuta
Iako za sada nema zvanične potvrde, postoji mnogo naznaka da ćemo uskoro dobiti Lego varijantu NES konzole. Naime, nakon dogovora oko izrade Lego Super Mario Bros.-a, koji će početi da se prodaje za nekoliko nedelja, izgleda da su Lego i Nintendo… »

PUBG konačno dobio novu mapu

PC Press pre 2 sata
Kao što smo već najavljivali u ranijim vestima, PUBG je radio na novoj mapi, prvoj posle dugo vremena za verziju PUBG Mobile. Tako će ova igra konačno dobiti svoju ekskluzivnu mapu posle dve godine, koliko već postoji. Mapa po imenu Livik Korisnici… »

Galaxy Z Fold 2 navodno neće biti predstavljen tokom Samsung Unpacked događaja

Benchmark pre 1 sat
Samsung je zvanično najavio da će svoj naredni Unpacked događaj održati 5. avgusta, kada će predstaviti Galaxy Note20 seriju telefona. Očekivalo se da tada budu objavlljeni i neki drugi uređaji, kao što su Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Tab S7 i Tab… »

Istraživači napravili nosive senzore koji se nanose običnom olovkom

PC Press pre 1 sat
Tim istraživača sa Univerziteta u Misuriju, objavio je rad u kome pokazuju kako koriste običnu olovku za kreiranje bioelektričnih nosivih senzora, koji mogu da se iskoriste za medicinske svrhe. Papir i olovka kao senzor Obične „drvene“ olovke sa… »

HP predstavlja S750 2.5-inčni SATA SSD

Benchmark pre 1 sat
HP je predstavio S750 liniju SSD-ova, koji stižu u 2.5-inčnom formatu i mogu da iskoriste prednosti SATA 6 Gbps interfejsa. SSD-ovi su dostupni u kapacitetima od 256GB, 512GB i 1TB, a kombinuju SMI kontroler sa 96-slojnom 3D NAND flash memorijom. Sve… »

Budućnost aerodroma: Samousluga i tehnologija bez dodira

Al Jazeera pre 1 sat
Testira se samouslužna predaja prtljage, te nove tehnologije u toaletima koje isključuju fizički dodir s uređajima. Uz pandemiju covida-19 koja ne posustaje zračne luke širom svijeta razmišljaju o promjeni poslovanja koja će pružiti putnicima… »

Apple nudi nastavnicima besplatne kurseve programiranja

PC Press pre 3 sata
Kompanija Apple odlučila je da pomogne Sjedinjenim Američkim Državama u unapređenju obrazovanja u oblasti računarskih nauka. Oni će svoj doprinos dati u besplatnoj edukaciji i kursevima programiranja svim zainteresovanim nastavnicima. Kurs će biti… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »