Nauka & Tehnologija

Facebook je samo ove godine obrisao preko milijardu i po lažnih naloga

Benchmark pre 6 sati
U periodu od aprila do septembra ove godine, Facebook je obrisao oko 1,5 milijardi lažnih naloga iz svoje mreže i izbrisao 2,1 milijardi spam poruka. Facebook je podelio ove neverovatnu brojku u svom Izveštaju o standardima zajednice. Izveštaj otkriva kako se Facebook bavio problemima poput... »

SK Hynix otkrio DDR4-3200 Memory čipove sa četvorofaznim klokovanjem

Benchmark pre 20 minuta
SK Hynix je ove nedelje najavio da je završio razvoj svojih DDR4 memorijskih čipova najnovije generacije. Novi DRAM čipovi su napravljeni koristeći tehnologiju izrade druge generacije 10 nm klase (1Ynm) i sadrže niz poboljšanja dizajniranih za smanjivanje veličine dimenzija, smanjenje... »

Firefox dobio servis Monitor koji šalje obaveštenja o hakovanim sajtovima

Benchmark pre 2 sata
Mozilla je dodala notifikaciju o probijanju zaštite sajta koji se posećuje u Firefoxu i upozorava korisnike pretraživača kada su njihov mail i akreditivi potencijalno ugroženi od strane hakera. Nazvan Firefox Monitor, besplatni servis za obaveštenja o probijanjima zaštite sajta, debitovao je... »

Kina razvila virtuelnog TV spikera

PC Press pre 3 sata
Kineska državna novinska agencija premijerno je predstavila virtuelnog spikera dizajniranog tako da može da prenosi vesti 24 časa dnevno. Xinhua je 7. novembra na internet konferenciji u istočnom gradu Wuzhen predstavila svog „AI spikera“. „Zdravo, gledate vesti na engleskom jeziku. Ja sam... »

Xiaomi Mi A2 počeo da dobija stabilno Android 9 Pie ažuriranje

Benchmark pre 4 sata
Xiaomi Mi A2, deo Android One ekosistema, počeo je da dobija sistemsko ažuriranje na Android 9 Pie. Beta verzija je stigla pre nekoliko dana a sada već vidimo i stabilnu verziju koja donosi i novu navigaciju pokretima. prilagodljivu bateriju i svetlo, te druga unapređenja. U ovaj paket... »

Pilula-joystick: Video igre koje se kontrolišu stomakom

PC Press pre 4 sata
Kao što je film „ Povratak u budućnost II“ predvideo još krajem osamdesetih godina prošlog veka, načini upravljanja video igrama koje danas poznajemo postaće u nekom trenutku stvar nazadne tehnologije. I tu na scenu stupaju novi načini igranja, od kojih bi neki mogli da budu i jestivi.... »

Pixel 3 Lite verzija procurela, gomila slika i specifikacije

Benchmark pre 8 sati
Taman kada ste pomislili da je curenje informacija o Pixel 3 seriji završeno, ruski tech blogeri koji su dokumentovali Pixel 3 XL u detalje, sada su se vratili. Ovaj put, međutim, znamo sve o Pixel 3 i Pixel 3 XL, jer su oba smart telefona zvanično predstavljena prošlog meseca. Ali već smo... »

Životno delo kineskog arhitekte: Hotel u rudarskoj jami, 16 spratova ispod zemlje

RTV pre 17 sati
RTV: Životno delo kineskog arhitekte: Hotel u rudarskoj jami, 16 spratova ispod zemlje
ŠANGAJ - Luksuzni hotel koji će biti otvoren u utorak u Šangaju nudi gostima s dubokim džepom šansu za veoma dubok san, javlja AP. Hotel "Interkontinental Šangaj Vonderlend" (Intercontinental Shanghai Wonderland Hotel) izgrađen je u dubokoj jami nekadašnjeg rudnika, tako da je 16 od njegovih... »

Neobična turistička agencija s kojom bi svi voleli da putuju

Nova energija pre 6 sati
U Velikoj Britaniji postoji turistička agencija kojoj se može plaćati mesečna pretplata od 60 EUR, a koja će klijente zauzvrat tri puta godišnje odvesti na putovanje. Lokacija se pak, neće znati. Agencija BRB obećava da će onima koji budu redovno plaćali pretplatu osigurati tri sjajna... »

Byte – naslednik Vine-a stiže 2019. godine

Nova energija pre 7 sati
Kada je Twitter kupio Vine, kompanija je dozvolila aplikaciji da traje još neko vreme, ali prošle godine Twitter je objavio da će ugasiti ovu platformu za stvaranje i deljenje kratkih video zapisa. Međutim, za one koji su voleli kratku formu Vine video snimaka, suosnivač ove platforme je rekao... »

©2018 Netmark d.o.o.