Nauka & Tehnologija

Facebook Messenger dobija automatsko prevođenje poruka

PC Press pre 3 sata
Korisna opcija, a koja već neko vreme omogućava automatsko prevođenje komentara na platformi Facebook, stiže i na Messenger. Naime, u početku će opcija moći da prevodi samo sa engleskog na španski, i obrnuto, te će biti dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Opcija M Translations... »

Chrome za Android dobio opciju za čuvanje offline sadržaja

PC Press pre 4 sata
Google je nedavno predstavio novu verziju Chrome pretraživača za Android, a koja je donela brojna poboljšanja, te opciju koju je tražio veliki broj korisnika. Naime, radi se opciji koja dozvoljava čuvanje offline sadržaja, a dok je korisnik povezan na neku Wi-Fi mrežu. Prema podacima koje ima... »

Samsung Galaxy S9 i S9+ u zlatnoj boji

IT svet pre 7 sati
Kompanija Samsung najavila je dostupnost Galaxy S9 i S9+ u novoj, zlatnoj boji (Sunrise Gold) na srpskom tržištu. Uređaji su u novoj boji dostupni od polovine juna, u Telekomu Srbija i Positive Line, kao i kod maloprodajnih partnera i u Samsung Experience radnji. Takođe, posebna edicija u... »

Ugrožen opstanak mnogih vrsta gmizavaca zbog mačaka lutalica

Radio 021 pre 3 sata
Mačke lutalice u Australiji ubiju više od milion gmizavaca svakog dana i opstanak mnogih vrsta je ugrožen, navodi se u jednoj naučnoj studiji. Otkako su pre dva veka stigle u Australiju s prvim evropskim kolonistima, mačke su istrebile brojne vrste životinja. Pokušaji da se mačke sterilišu... »

Pobijen rekord u kategoriji „najmanji računar na svetu“

PC Press pre 44 minuta
Ako ste mislili da će naučnici dozvoliti da IBM-ov „najmanji kompjuter“ prođe bez izazova prevarili ste se. Univerzitet u Mičigenu napravio je računar, odnosno sklop koji se može nazvati računarom, od 0,03 kubnih milimetara to jest iznosi oko desetinu veličine IBM-ovog bivšeg rekordera.... »

Apple demantuje da iOS ima grešku

PC Press pre 21 minut
Koliko juče smo pričali o načinu da se zaobiđe Apple-ov sistem lozinki i neutrališe iPhone-ovo ograničenje od deset pokušaja. Kada ne uspete da otključate iPhone nakon deset pokušaja uređaj će automatski obrisati sve podatke. Ovo su Apple-ove sigurnosne mere koje služe da drže hakere... »

Windows 10 Mobile je mrtav, živeo Windows 95 Mobile (video)

Benchmark pre 51 minuta
Uglavnom se gotovo svi slažu oko činjenice da je Windows 10 Mobile verzija operativnog sistema zamrla, iako se mnogi i dalje nadaju da bi Microsoft mogao promeniti svoj stav i preraditi platformu u poslednjem trenutku. U međuvremenu, vešti dizajneri i developeri koji su i dalje posvećeni... »

„Dani Poverenika“ u gradovima Srbije

PC Press pre 1 sat
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić i Nebojša Zelenović, gradonačelnik Grada Šapca, otvoriće sutra, 26. juna 2018. godine u 10 sati u Centru za stručno usavršavanje Šabac u Šapcu, skup “Dani Poverenika”. Reč je o još jednom u... »

Xiaomi Mi Pad 4 stiže sa LTE podrškom, po pristupačnoj ceni

Benchmark pre 1 sat
Iako je prodaja tableta poslednjih godina u stagnaciji ili opadanju, Xiaomi je i dalje posvećen tome da donosi uređaje u ovu sferu mobilnog tržišta. Kineska kompanija je upravo ozvaničila Mi Pad 4 tablet. Novi tablet stiže sa Snapdragon 660 čipsetom, LTE podrškom i izuzetno atraktivnom... »

Koliko vremena provodite na Facebook-u?

PC Press pre 1 sat
Facebook razvija opciju zahvaljujući kojoj će korisnici moći da mere vreme koje provedu na ovoj platformi, a čime kompanija želi da dokaže kako se zalaže za dobrobit svojih korisnika, a uprkos potencijalnim gubicima. Alatka, koja trenutno nosi ime “Your Time on Facebook,” otkrivena je u... »

©2018 Netmark d.o.o.