Nauka & Tehnologija

Preminuo Vilijam Bil Terbo najbliži rođak Nikole Tesle

RTV pre 1 sat
RTV: Preminuo Vilijam Bil Terbo najbliži rođak Nikole Tesle
NJU DŽERZI - Najbliži, do sada, živi rođak Nikole Tesle, Vilijam Bil Terbo, preminuo je 14. avgusta u svojoj kući u Nju Džerziju, u svojoj 89 godini, saznaje Tanjug iz izvora bliskih porodici. Nikola Tesla je imao brata Daneta i tri sestre, najstariju Milku, stariju Angelinu i najmalđu... »

Nokia 7 Plus najbolji pametni telefon 2018. godine u "consumer" kategoriji

Vesti online pre 6 sati
Organizacija EISA (Expert Imaging and Sound Association) proglasila je telefon Nokia 7 plus pametnim telefonom 2018. godine, u "consumer" kategoriji, saopštila je kompanija HMD Global, dom Nokia telefona. EISA nagrade dodeljuje najveća svetska nezavisna komisija koju čine predstavnici 55... »

Roboti bi u budućnosti mogli da utiču na ponašanje dece

Večernje novosti pre 8 sati
Vršnjački pritisak je nešto sa čime svako mora da se nosi tokom odrastanja, a čini se da bi u budućnosti to moglo da se promeni, te da bi deca mogla da postanu podložna onome što se već sada naziva „uticajem robota“. Vršnjački pritisak je nešto sa čime svako mora da se nosi tokom... »

Mobilna aplikacija protiv neželjenje trudnoće odobrena u SAD

Večernje novosti pre 6 sati
Mobilna aplikacija za zaštitu od neželjenog začeća, "Prirodni ciklus", postala je ovog meseca prvo digitalno kontraceptivno sredstvo. Mobilna aplikacija za zaštitu od neželjenog začeća, "Prirodni ciklus", postala je ovog meseca prvo digitalno kontraceptivno sredstvo koje je dobilo dozvolu... »

Prvi put odobreno reklamiranje konraceptivne aplikacije

Radio 021 pre 9 sati
Mobilna aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa "Nečural sajkls" (Natural Cycles) ovog meseca je postala prva kontraceptivna aplikacija koja je dobila dozvolu američke Agencije za hranu i lekove (FDA) da se reklamira. Pomoću aplikacije, žene mogu da mere temperaturu i prate svoj menstrualni... »

Samsung Galaxy Note9 sa kilogramom zlata na poleđini

PC Press pre 17 sati
Samsung je 9. avgusta lansirao Galaxy Note9 po ceni od 999 evra za osnovnu varijantu od 128GB. Međutim, neko je došao na ideju da njegovo Corning Gorilla Glass 5 staklo “blago modifikuje”. Luksuzni telefon kompanije Caviar, koja je bazirana u Rusiji, su smatrali da cena i izgled nisu dovoljno... »

Huawei potvrdio da će 7nm Kirin 980 pokretati Mate 20 seriju

Benchmark pre 18 sati
Richard Yu, izvršni direktor (CEO) kompanije Huawei, je potvrdio da će Mate 20 serija telefona biti objavljena u oktobru, a pokretaće je Kirin 980 - koji će biti prvi svetski komercijalno dostupni 7nm čipset. Novi čipset će biti za 20% brži i za 40 procenata efikasniji od Kirin 970 modela.... »

Vip: Dodatni NEO nula dinara prvih šest meseci

Benchmark pre 19 sati
Saopštenje za javnost Kraj sezone godišnjih odmora se bliži i najavljuje početak nove školske godine, brojne obaveze i zahtevne troškove. Tradicionalno, pred septembar, uz kupovinu školskog pribora i udžbenika treba obnoviti garderobu i opremu da biste vašem školarcu ili studentu... »

Vlasnik piva Corona ulaže četiri milijarde dolara u marihuanu

PC Press pre 20 sati
Kompanija Constellation Brands, koja je vlasnik piva Corona, uložiće četiri milijarde dolara u kanadskog proizvođača marihuane Canopy Growth. Investicija kompanije Constellation je do sada najveće ulaganje u proizvodnju marihuane. Prošle godine Constellation je uložio 200 miliona dolara u... »

Radnici „Gugla“ protiv cenzurisanog pretraživača za Kinu

RTS pre 17 sati
RTS: Radnici „Gugla“ protiv cenzurisanog pretraživača za Kinu
Više od hiljadu radnika „Gugla“ potpisali su pismo u kojem su izrazili svoje nezadovoljstvo povodom plana kompanije da pokrene cenzurisani pretraživač za Kinu. U pismu se rukovodstvo kompanije poziva da razmotri etičke stavove i zahteva se transparentnost, jer „zaposleni u Guglu moraju da... »

©2018 Netmark d.o.o.