Nauka & Tehnologija

U Srbiji se godišnje proizvede 12 miliona tona otpada

N1 Info pre 4 sati
U Srbiji se godišnje proizvede 12 miliona tona otpada, od kojeg se 10 miliona ne tretira i zagađuje životnu sredinu, saopštila je Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ). Kako se navodi, više od 80 odsto ukupnog otpada kreiraju rudarstvo i… »

Motorola: 4 načina na koje možete da produžite trajanje baterije na vašem telefonu

Benchmark pre 3 sata
Saopštenje za javnost Stručnjaci iz kompanije Motorola otkrivaju četiri načina na koje možete da značajno poboljšate trajanje baterije na telefonu. Korisnici smartfona sve više i više počinju da istražuju brojne načine na koje mogu da… »

Photodemon – besplatan program za editovanje slika

Besplatni programi pre 9 minuta
Često pišemo o foto editorima, ali imamo i dobar razlog. Uređivanje omiljenih fotografija je nešto u čemu svi ponekad uživamo, dok na tržištu imamo ogroman izbor kvalitetnih editora i stalno nam neki novi zapadne za oko. Ovoga puta pronašli smo… »

Najveća kamera na svetu snima fotografije od 3,2 milijarde piksela!

Telegraf pre 9 minuta
Iako je veoma moćna, za jedno nije sposobna - kamera je isuvše velika da bi mogla da pravi selfi fotografije... Dobro ste pročitali! Kamera sposobna da snima fotografije veličine neverovatnih 3,2 milijarde piksela u stanju je da snima najveće moguće… »

YouTube omogućio gledanje HDR video sadržaja na Xbox One

PC Press pre 1 sat
Zainteresovani konačno mogu da gledaju YouTube sadržaje u HDRu, a na Xbox One S i One X konzolama poslednje generacije. Tako će oni koji budu otvorili YouTube HDR video na novim Xbox One konzolama moći da pročitaju da se videi pokreću u PQ Rec.2020… »

Pristupačni Realme C20 stiže sa Helio G35 čipom, 5000mAh baterijom

Benchmark pre 1 sat
Realme je predstavio novi telefon u okviru svoje pristupačne C linije. U pitanju je Realme C20, koji stiže sa Helio G35 čipsetom, velikom baterijom i jednom kamerom na poleđini. Realme C20 ima 6.5-ončni LCD ekran sa HD+ rezolucijom. Selfi kamera od… »

CEO Honora potvrđuje partnerstvo sa Intelom, Qualcommom i drugim kompanijama

Benchmark pre 2 sata
Honor je danas predstavio svoj Honor V40 5G telefon, čime obeležava novi početak kao zasebna kompanija. Nakon objave, CEO George Zhao je istakao da je njegov tim sklopio partnerstvo sa najvećim proizvođačima čipova - kompanijama Qualcomm i… »

Google u Australiji: Nevolje sa pretraživačem

PC Press pre 2 sata
Navikli smo da su sukobi sa kompanijom Google, te drugim tehnološkim gigantima, uglavnom rezervisani za Kinu, ali nedavni problemi u Australiji ukazuju da to nije do kraja tačno. Naime, kompanija je zapretila ukidanjem svog pretraživača u ovoj zemlji… »

Na Chrome stiže olakšanje kad su lozinke u pitanju

B92 pre 2 sata
Postavljanje lozinki za raznorazne internet naloge je jedan od najvećih problema sa kojima se korisnici suočavaju. Iz kompanije Google smatraju kako će nova verzija Chrome pregledača (Google Chrome 88) olakšati ovaj problem. Naime, ova verzija donosi… »

Kako vam zvuči deset sati Arnolda Švarcenegera?

B92 pre 2 sata
Neporecivo je da postoje oni koji jednu pesmu slušaju i po nekoliko sati, pa je opcija "YouTube on repeat" bila namenjena upravo njima. Budući da više ne funkcioniše (a i dok je funkcionisala bila je komplikovana), ljubitelji repeat funkcije prave… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »