Nauka & Tehnologija

Word Counter – Brojanje reči i karaktera u rečenici

Besplatni programi pre 8 minuta
Programi za pisanje teksta, kao što su Word i Google Docs, imaju zgodnu opciju pomoću koje možete prebrojati reči i karaktere u rečenici. Ovo je izuzetno zgodna opcija, pogotovu kada imate zadatak da napišete tekst tačno određene dužine ili kada… »

Schneider Electric predstavlja APC Smart-UPS Ultra, najkompaktniji monofazni UPS uređaj od 3kW i 5kW na tržištu

Nedeljnik pre 21 sat
Sa čak 2,5 puta više kapaciteta i duplo manjom težinom i dimenzijama od sličnih rešenja, APC Smart-UPS Ultra obezbeđuje više snage na manjem prostoru, čime oslobađa dragoceni IT prostor za računarsku opremu na edge lokacijma Litijum-jonska… »

Džinovski asteroid podigao megacunami na Marsu

RTV pre 22 sata
VAŠINGTON - Mars nije oduvek bio prazna prašnjava planeta kakva je danas. U stvari, bio je toliko vlažan da se na njemu pre oko tri milijarde godine podigao megacunami. Prema novom istraživanju, uzrok je bio džinovski asteroid, poput onog koji je… »

Lionel Mesi je postao lik u Call of Duty igri, a fanovima smeta jedna stvar

B92 pre 22 sata
Lionel Mesi postao je lik u video igrama Call of Duty Modern Warfare II i Call of Duty: Warzone. Mesi je treći fudbaler koji je ubačen u igru, nakon uključivanja francuskog veznog igrača Pola Pogbe i brazilskog reprezentativca Nejmara. Zvanični Call… »

Jedan od najboljih Motorola telefona sada je dostupan u boji 2023. godine

Benchmark pre 12 sati
Globalni stručnjaci za preciznost boja u Pantone Colour Institute™ najavili su Pantone boju godine sa ciljem da naglase simboličku prirodu boje, ilustrujući kako izbor boja oslikava ono šta se dešava u našoj kulturi u određenom trenutku u… »

Evo jedne Viber usluge koju ne koristite, a može vam uštedeti novac

Telegraf pre 1 dan
Rakuten Viber je svojim korisnicima ponudio novu uslugu Viber Out pred praznike. Rakuten Viber, jedna od najvećih globalnih aplikacija za komunikaciju, uvek je nastojala da pruži nove dragocene usluge i atraktivne ponude svojim korisnicima. Isprva… »

Zakrivljeni iPhone 14 Pro Max privlači dosta pažnje

B92 pre 12 sati
Apple je na meti velikog broja kritika zbog toga što koristi isti dizajn za gotovo svaki iPhone. Ovo je odlučio da ispravi jedan inženjer, koji je kreirao zakrivljeni iPhone 14 Pro Max. Inženjer, sa nadimkom fix Apple (@lipilipsi) na Twitteru, je i… »

Oprez, prevaranti vrebaju Ove stvari nikako ne smete raditi na internetu

Alo pre 12 sati
Ove informacije, zajedno s dodatnim ličnim informacijama kojih hakeri mogu da se dokopaju, mogu da budu dovoljne da vam kriminalci isprazne račune. Na stranici indy100 objavljena je lista stvari koje korisnici nikada ne bi trebalo da objavljuju na… »

Loša godina za industriju kriptovaluta: Binance istražuje najnoviji hakerski napad

Telegraf pre 12 sati
Binance je pokušao da uveri svoje korisnike da "ovo nije napad“ na kompaniju i da njen tim radi na istrazi. Industrija kriptovaluta jednostavno ne može da se "oporavi". Naime, kako prenosi CNN Binance, najveća berza kriptovaluta, istražuje hakerski… »

Mask tvrdi da će Neuralink testirati moždani čip na ljudima za šest meseci: Planira da ugradi i sebi jedan

Telegraf pre 13 sati
"Želimo da budemo izuzetno oprezni i sigurni da će dobro funkcionisati pre nego što ubacimo uređaj u čoveka" Ilon Mask je u sredu rekao da očekuje da će moždani čip koji je razvila njegova kompanija Neuralink početi sa ispitivanjem na ljudima… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »