Nauka & Tehnologija

Original i falsifikati: Da li biste kupili Plada ili Lju Viton torbicu

BBC News pre 8 sati
Dobro došli u svet krađe intelektualne svojine, koja samo evropske kompanije svake godine košta oko 60 milijardi. Globalni domet interneta dodatnk olakšao krađu intelektualne svojine robnih marki, a kompanije za posledicu imaju gubitke koji se mere u milijardama. Šta, stoga, one treba da urade... »

Neočekivane eksplozije na Suncu: Zemlju danas pogađa snažna i gusta solarna oluja

Sputnik pre 13 sati
Zemlju će danas da pogodi gusta i snažna solarna oluja, rekla je meteorolog Tamiti Snou. To, kako je navela, pokazuju modeli NASA i NOAA — Nacionalne agencije za istraživanje okeana i atmosfere. Prema njenim rečima, možemo da očekujemo poremećaje sa dži-pi-esom i poteškoće prilikom... »

Nokia pod istragom zbog špijuniranja za Kinu?

B92 pre 5 sati
B92: Nokia pod istragom zbog špijuniranja za Kinu?
HMD, kineska kompanija koja proizvodi uređaje finskog brenda Nokia, sada je pod istragom zbog izveštaja da su neki od njihovih telefona slali podatke serverima u Kini. Istraga je usledila nakon što je NRK, norveška nacionalna televizija, tvrdila da ima dokaz koji potvrđuje da Nokia telefoni... »

Ovo su najbolji pametni telefoni po ceni nižoj od 300 dolara

Vesti online pre 16 sati
Sajt Android Central sastavio je listu najboljih pametnih telefona koji se mogu kupiti po ceni nižoj do 300 dolara (oko 265 evra). Mnogo je uređaja koji ulaze u ovu kategoriju, pogotovo ako se u obzir uzmu modeli bojnih kineskih proizvođača. Motorola je godinama vodeće ime kada su telefoni... »

Huawei P30 i P30 Pro će snimati Dual-View video

Benchmark pre 48 minuta
Ostalo je nekoliko dana do zvanične objave Huawei P30 i P30 Pro telefona, a do sada je procurelo gotovo sve o uređajima. Kako bi se upotpunila slika, Huawei Singapur odeljenje je izlistalo najbolje funkcije dva telefona, kao i neke promotivne dodatke tokom objave. Sada ostaje samo da Huawei... »

Počinje šesti po redu FON Hakaton

Benchmark pre 1 sat
U subotu, 23. marta 2019. godine, sa početkom u 10 časova, otvaren je šesti po redu „FON Hakaton” koji organizuje udruženje studenata informatike FONIS zajedno sa Istraživačko-razvojnim centrom Fakulteta organizacionih nauka. Projekat se sastoji iz dva dela - „Tech Challenge-a” i... »

Zvanični PC zahtevi za Assassin's Creed III Remastered

Benchmark pre 3 sata
Ubisoft je objavio listu zvaničnih specifikacija, koje će biti potrebne za igranje dolazeće Assassin's Creed III Remastered igre. S obzirom na to da Assassin's Creed III Remastered koristi novi grafički endžin, koji podržava HDR i 4K teksture, igračima će možda biti potrebne PC komponente... »

Ljudski mozak postaje "punoletan" tek sa 30 godina

RTV pre 4 sata
RTV: Ljudski mozak postaje "punoletan" tek sa 30 godina
LONDON - Ljudski mozak postaje "punoletan" tek sa 30 godina, odnosno sazreva sporije, navode naučnici sa univerziteta Oxford i Cambridge. Prelazak mozga iz detinjstva u odraslo doba odvija se tokom tri decenije, pa mozak do tridesete godine nije u potpunosti razvijen. U tridesetim godinama ljudi... »

Chrome će početi da upozorava korisnike na zastarevanja Flash Playera

Benchmark pre 5 sati
Tokom ranih dana interneta, kada je interaktivni sadržaj počeo da bude popularan na veb sajtovima, Adobe Flash je bio popularan u industriji u kojoj je svaki sajt pokušavao da implementira njegovu upotrebu, bilo da se radi o navigaciji na sajtu, ubacivanju videa ili čak kreiranju igara. U... »

Mozilla Firefox i Microsoft Edge hakovani na Pwn2Own događaju

Benchmark pre 7 sati
Mozilla Firefox i Microsoft Edge su hakovani tokom drugog dana tradicionalnog Pwn2Own hakerskog takmičenja. U slučaju Windows 10 browsera, hakeri su pronašli izuzetno kompleksan i lukav način da zaobiđu viurtuelnu mašinu. Amat Cama i Richard Zhu iz Fluoroacetate tima su prvi uspeli da probiju... »

©2019 Netmark d.o.o.