Nauka & Tehnologija

Zakerbeg u Kongresu: Libra će biti dobra stvar

Večernje novosti pre 31 minuta
Direktor Fejsbuka Mark Zakerberg pokušao je danas da uveri skeptične američke poslanike da će digitalna valuta libra, čije uvođenje planira ta kompanija, biti dobra stvar. Direktor Fejsbuka Mark Zakerberg pokušao je danas da uveri skeptične… »

Testirali smo G.Skill Trident Z NEO (video)

Benchmark pre 2 sata
Na najnovijem testu memorija, na Benchmark YouTube kanalu, našla se G.Skill Trident Z NEO DDR4 memorija, namenjena AMD Ryzen procesorima. Ukratko, ovo je prava memorija za Ryzen 3000/X570 kombinaciju. Ako ne želite da potrošite puno novca, ali i dalje… »

Google dostigao prekretnicu s kvantnim računarom

Al Jazeera pre 6 sati
Tehnološki div tvrdi da su kvantnim računarom obavili proračun koji tradicionalni računar nikad ne bi mogao dovršiti. Googleovi istraživači objavili su članak u kojem kažu da su "kvantnim računarom" obavili proračun koji "tradicionalni… »

Potpisan Sporazum o naučno-istraživačkoj saradnji između Matematičkog fakulteta u Beogradu i Microsoft razvojnog centra u…

Personal magazin pre 8 sati
Sporazum o naučno-istraživačkoj saradnji između Microsoft razvojnog centra u Srbiji i Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu je jedina saradnja na ovako visokom nivou između kompanije Majkrosoft i jednog fakulteta u…. Sporazum o… »

I pored zabrana isporučili 200 miliona telefona dva meseca brže! (foto)

Mondo pre 6 sati
Huawei isporučio 200 miliona pametnih telefona tokom 2019. godine u rekordnom roku, uprkos jakom lobiranju SAD protiv te kompanije. Huawei isporučio 200 miliona pametnih telefona tokom 2019. godine u rekordnom roku, uprkos jakom lobiranju SAD protiv te… »

Raskošna crkva misterioznom svecu otkrivena kod Jerusalima

RTS pre 7 sati
Izraelski arheolozi su objavili da su posle tri godine istraživanja otkrili crkvu iz vizantijskog perioda posvećenu neimenovanom svecu. Na arheološkom nalazištu nedaleko od Jerusalima otkriveni su podovi ukrašeni ogomnim mozaicima koji prikazuju… »

Žene su nedovoljno predstavljene u oblasti sajber bezbednosti

Personal magazin pre 8 sati
U 45% velikih preduzeća, udeo žena koje rade u sektorima IT bezbednosti manji je u odnosu na ostatak radne snage kompanije. Međutim, među tim organizacijama samo 37% njih imaju na…. U 45% velikih preduzeća, udeo žena koje rade u sektorima IT… »

Nova serija Canon imagePROGRAF PRO

Personal magazin pre 7 sati
Za fotografe ili firme koje se bave profesionalnom komercijalnom štampom, nova serija imagePROGRAF PRO više nego ikad olakšava štampu velikog formata. Efektni posteri ili najfinija umetnička dela, sa ‘wow-efektom’ štampe,…. Za fotografe ili… »

Zaključite polisu Kasko osiguranja još danas

Nova energija pre 5 sati
Prepustite brigu o svom automobilu iskusnom i stručnom timu AMS Osiguranja. Dođite u Ruzveltovu 16 u Beogradu i po veoma pristupačnim cenama zaključite polisu Kasko osiguranja. Bilo da je šteta na vozilu nastala kao posledica tuđe ili vaše… »

Twitter ozvaničio pravi tamni mod za svoju Android aplikaciju

Benchmark pre 2 sata
Twitter je još 2016. godine predstavio noćni mod, koji je bio ekskluzivan za Android verziju servisa. Opcija je dizajnirana kako bi bila podobna za oči u uslovima slabog osvetljenja, a nudila je tamno sivu-plavu pozadinu. Međutim, prema aktuelnim… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »