Nauka & Tehnologija

Sonda NASA uzela uzorak sa asteroida Benu

RTV pre 1 sat
VAŠINGTON - Svemirska letelica NASA dodirnula je površinu asteroida Benu i sakupila uzorak stene koja potiče od početka našeg Sunčevog sistema. Mehanička ruka sonde OSIRIS-Rex , duga 3,35 metara uzela je šaku kamenja u blizini severnog pola… »

BIZIT 2020 – Microsoft: Fleksibilan način rada neće nestati

PC Press pre 1 minut
Hibridan (ili fleksibilan) način rada, gde se zaposleni često prebacuju između kancelarije i kuće, pokret je koji iz dana u dan dobija sve više pristalica, navodi se u novom izveštaju kompanije Microsoft. Na osnovu ankete u kojoj su učestvovali oko… »

Ofanziva digitalnog marketinga

PC Press pre 1 sat
Kako, uz content marketing, razvijati digitalne kanale i preduhitriti tržište ponudom ovih usluga? Tražnja dolazi postepeno kako se klijenti edukuju i prepoznaju potrebu za digitalizacijom. Kako rasti zajedno sa tržištem? Problem na koji najčešće… »

Adobe Photoshop se sada može koristiti za otkrivanje lažnih fotografija

Benchmark pre 37 minuta
Kao deo Content Authenticity inicijative, Adobe je počeo da radi na smanjenju broja izmenjenih fotografija koji cirkulišu onlajn. Kompanija je u avgustu istakla da će dolazeća tehnologija koristiti metadata tagovanje i kriptografiju kako bi pomogla… »

D‑Link DCS‑8325LH: AI ugrađen u video nadzor

PC Press pre 8 minuta
Kamere za kućni nadzor sa tehničke strane savršeno rade, ali kasniji pregled snimljenog materijala često zahteva dugo „premotavanje“ i potragu za bitnim događajima. Sada se u „igru“ uključuje veštačka inteligencija koja te događaje… »

Šta kad pukne ekran: Možete da probate nekoliko stvari

B92 pre 1 sat
Kada nam telefon ispadne, obično prvo pogledamo u ekran kako bismo se uverili da je sve u redu. Međutim, šta ako strada? Zbog čega su ekrani telefona toliko osetljivi? Odgovor na ovo pitanje krije se u ograničenjima materijala i tehnologija koje se… »

Glava mafije

N1 Info pre 32 minuta
Živimo bez vlade toliko dugo, i nimalo ne žalimo što je nema. Koga je uopšte briga kojim će se poslom baviti Ana Brnabić? Ne znam šta se sve događalo u hit-tvitu, pa je Verica Bradić oslovila premijerku sa „gospodine“. Zna li Verica nešto… »

Mask: "Nadam se da ćemo grad na Marsu napraviti pre III svetskog rata"

B92 pre 1 sat
Ilon Mask otkrio je planove za stvaranje grada na Marsu, koji će moći da bude potpuno samoodrživ i čiji opstanak neće da zavisi od Zemlje. Govoreći na godišnjoj konferenciji "Mars Society", osnivač i izvršni direktor kompanije SpaceX rekao je da… »

Počinje prodaja savitljivih LG OLED televizora

PC Press pre 22 sata
Nakon nekoliko godina testiranja i prikazivanja po sajmovima, LG je konačno zvanično počeo prodaju svojih „urolanih“ OLED televizora. Za sada, RX Signature OLED R LG televizori mogu da se kupe samo u Južnoj Koreji. U pitanju je model od 65 inča… »

Intel prodaje svoj NAND flash memorijski biznis

PC Press pre 23 sata
Južnokorejski proizvođač memorijskih čipova SK Hynix objavio je da je sklopio ugovor sa Intelom o akviziciji Intel-ovog NAND memorijskog i storiž biznisa. Vrednost ugovora je 9 milijardi dolara, a uključuju NAND SSD biznis, proizvodnju NAND… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »