Nauka & Tehnologija

Kao nacija nismo u formi,: i svesni smo toga - istraživanje pokazalo da 41 odsto Srba želi da izgubi kilograme

Blic pre 44 minuta
Istraživanje je pokazalo i da više od polovine Srba želi da poboljša svoje mentalno zdravlje nakon pandemije Poslednjih godinu i po dana naterali su nas da se malo više bavimo sobom, svojim fizičkim i mentalnim zdravljem, da razmišljamo da počnemo… »

Samsung Galaxy S22 Ultra – novi dizajn i nekoliko zanimljivosti

B92 pre 8 minuta
Samsung Galax S22 Ultra će izaći sledeće godine, ali su sada procurile nove informacije o novom Samsungovom modelu. Prema procurelim informacija, S22 Ultra biće zaobljen i dosta će podsećati na Galaxy Note 20. Takođe će imati S Pen slot kao i svi… »

Nothing Ear (1) TWS – Sve što je potrebno od bubica

PC Press pre 7 sati
Ništa je ipak nešto. Veoma čudno ime kompanije (Nothing) koju je pokrenuo jedan od osnivača dobro poznatog smartfon proizvođača OnePlus (Karl Pei) ne treba da vas zbunjuje. Ono što trebate da znate jeste da je Karl Pei očito ostao posvećen… »

Ovisnost o društvenim mrežama ima razmjere epidemije

Al Jazeera pre 24 sata
Istraživači su došli i do podataka da ‘najveći broj mladih osjeća sramotu, a često i očaj, zbog svog fizičkog izgleda, garderobe, automobila i društvenog statusa koji nisu u stanju da dostignu’. Ogromna popularnost društvenih mreža… »

Samsung Galaxy M52 5G tiho ozvaničen u Evropi

Benchmark pre 14 sati
Samsung je tiho predstavio Galaxy M52 5G telefon u Poljskoj, nekoliko dana pre najavljenoig debitovanja uređaja u Indiji (28. septembar). Telefon je izlistan na Samsungovom sajtu u Poljskoj, sa specifikacijama, ali bez cene. Galaxy M52 5G ima 6.7-inčni… »

Alati i saveti za lakši prelazak kompanija na hibridni način poslovanja

Nedeljnik pre 16 sati
Foto: Microsoft Microsoft i LinkedIn podelili najnovije podatke i inovacije za hibridni rad Nova realnost koju živi ceo svet u proteklih godinu i po dana, menja i planove mnogih kompanija koje se tiču povratka zaposlenih u kancelarije. Opcije za ponovni… »

Naučnici zbunjeni misterioznim spaljivanjem: Šta se u Drenovcu dogodilo 5.000 godina pre nove ere

Sputnik pre 23 sata
U doba neolita centralni Balkan bio je središte evropske civilizacije. Možda najveće naselje nalazilo se u blizini današnjeg Paraćina. Naučnike još uvek zbunjuje šta se u Drenovcu dogodilo 5.000 godina pre nove ere. Naselje od gotovo 3.000… »

Sofija dobila 10 dana zatvora jer je Goranu Vesiću odnela smeće koje je očistila iz reke

Luftika pre 22 sata
Aktivistkinja Pokreta “1 od 5 miliona” Sofija Nedeljković mora u zatvor I to ni manje ni više nego zbog smeća koje je sakupila u Čukaričkom rukavcu pa odnela na vrata Goranu Vesiću. Sofija Nedeljković dobila je rešenje od Prekršajnog suda… »

Koferi, cigle i ostale grdosije: Više od 2.000 "istorijskih" telefona uskoro postaju dostupni svima

Telegraf pre 20 sati
U muzeju će moći da se vidi sve od prvih mobilnih telefona, velikih i teških jedva prenosivih uređaja, pa do najnovijih pametnih telefona sa ekranima na preklop... Novi onlajn muzej posvećen istoriji mobilnih telefona trebalo bi da se pojavi u… »

Otkrivene su moguće rezolucije za 14-inčni i 16-inčni MacBook Pro

Benchmark pre 1 dan
Očekuje se da će Apple uskoro predstaviti nove 14-inčne i 16-inčne MacBook Pro laptopove. Veličina od 14 inča će predstavljati novu opciju displeja, a ostaje da se vidi da li će zameniti 13-inčni model, dok će 16-inčna verzija dobiti… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »