Nauka & Tehnologija

Realme predstavio i Narzo 20 liniju pristupačnih telefona

Benchmark pre 18 sati
Realme Narzo linija telefona je debitovala u maju, a sada joj se pridružuju tri nova modela: Narzo 20A, Narzo 20 i Narzo 20 Pro. Realme Narzo 20 Pro je najjači model u okviru nove linije, a koristi Helio G95 čipset i ima impresivnu 65W SuperDart opciju… »

Payoneer počeo da izdaje platne kartice

Nedeljnik pre 18 sati
Payoneer platforma za plaćanja počela je da izdaje sopstvene Payoneer Prepaid Mastercard® platne kartice. Ceo proces je prošao bez ikakvih problema za korisnike i nije uticao na poslovanje sa postojećim karticama. Nakon nedavnih upita klijenata… »

Mala, ali važna "pobeda Kine": Tužba protiv odluke SAD urodila plodom

B92 pre 20 sati
Kalifornijski sud je blokirao sprovođenje odluke Ministarstva trgovine SAD po kojoj se na neodređeno zabranjuje preuzimanje kineske aplikacije WeChat na teritoriji te države. Sudija Lorel Biler, rekla je da su korisnici aplikacije WeChat u tužbi… »

Kovid 19 nije ublažio klimatske promene: O tome svedoči i odvajanje santi leda sa Antarktika

Telegraf pre 21 sat
A mislili smo da je dovoljno da svet ostane u kućama nekoliko meseci. Ograničenja uvedena radi sprečavanja širenja virusa kovid-19, poput zatvaranja zemalja i društvene distance, nisu smanjila zagrevanje na svetu. Budući da su ljudi širom sveta… »

Šta Gejts misli o Ilonu Masku i Stivu Džobsu

Vesti online pre 11 sati
Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts imao je priliku da upozna i radi zajedno sa velikim tehnološkim gigantima, uključujući pokojnog suosnivača Epla, Stiva Džobsa. U jednom intervjuu Gejtsa su pitali da li bi se njegov savremenik Ilon Mask mogao… »

WhatsApp priprema novu funkciju

B92 pre 17 sati
WhatsApp Web trenutno koristi QR kodove kako bi popularnu aplikaciju bilo moguće koristiti i na dektop računarima ili laptopovima. Međutim, u pripremi je promena. Podaci iz nove Beta funkcije aplikacije WhatsApp pokazuju kako bi web verzija mogla da… »

Avion na vodonik - strateški prioritet Erbasa

N1 Info pre 22 sata
Razvoj aviona s pogonom na vodonik je "strateški prioritet" multinacionalne evropske kompanije "Erbas" koja je obelodanila tri koncepta od kojih će jedan postati avion i ući u saobraćaj 2035. godine. Izvršni predsednik "Erbasa" Gijom Fori u intervjuu… »

Priroda se uništava nezapamćenom brzinom; Za Srbiju ne tako daleka budućnost - videćemo više štete

B92 pre 1 dan
U početku je čovek zavisio od prirode, s vremenom sve je više menjao prirodu, a danas priroda zavisi od nas. Nismo ni svesni koliko loše utičemo na naš dom, rizikujući zdravlje, sigurnost i opstanak na Zemlji. U jeku pandemije koronavirusa… »

Ako vidite narandžasto svetlo na ekranu - možda vas neko posmatra

Srbija danas pre 6 sati
Najnovija verzija operativnog sistema kompanije Apple, iOS 14, ima za cilj da stane na kraj prisluškivanju i korišćenju kamere i mikrofona vašeg telefona bez dozvole. Zbog toga, iOS 14 ima opciju koja korisnicima omogućuje da vide kada je uključen… »

Japanka napravila svoju prvu mobilnu aplikaciju u 81. godini

Alo pre 8 sati
Pre tri godine, japanka Masako Vakamija primetila je nedostatak zabavnih mobilnih aplikacija za stariju populaciju. Tako se Masako odlučila da napravi svoju prvu mobilnu aplikaciju. Kada je imala 81 godinu, a sada ima 84 godine, Masako počela je da se… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »