Nauka & Tehnologija

Google-ove Data centre napajaće 1.6 miliona solarnih panela

PC Press pre 30 minuta
Google kupuje 1.6 miliona solarnih panela za svoja dva nova Data centra koji će biti locirani na Jugoistoku SAD-a (u Tenesiju i Alabami). Kupovina velikih solarnih farmi deo je dogovora sa vlastima Tenesija, koji se odnosi na obezbeđivanje 413 megavata snage, što je ekvivalent solarnih sistema... »

Prve glasine otkrivaju šta sve novo donosi iPhone 11

Vesti online pre 2 sata
Novi izveštaji sa kineske društvene mreže Weibo tvrde da imaju neke interesantne podatke u vezi sa predstojećim iPhone smartfonom. Možda jedan od najinteresantnijih podataka jeste mogućnost povećanog osvežavanja displeja do 120Hz koje je trenutno prisutno na iPadu Pro. Izveštaj takođe... »

Srbija je veća od Jugoslavije, tvrde naučnici

RTS pre 1 sat
RTS: Srbija je veća od Jugoslavije, tvrde naučnici
Srbija je starija, veća i sjajnija od Jugoslavije, potvrđuju astronomi. Obe se nalaze u Glavnom asteroidnom pojasu između Marsa i Jupitera i za njih znamo oko 80 godina. I to je samo delić fantastičnih priča o asteroidima koje možete čuti na izložbi u Galeriji SANU u Beogradu. Više od veka... »

Jutjuber izazvao stampedo u Novom Sadu

PC Press pre 10 sati
Kako prenosi portal 021, najmanje dvoje dece izgubilo je svest u stampedu izazvanom tokom gostovanja jutjubera Bake Praseta danas oko 17 sati u tržnom centru Big. Hiljade dečaka i devojčica uzrasta do 12 godina želelo je po svaku cenu da vidi jutjubera Baku Praseta. Veoma brzo se stvorila... »

Snimljen susret ronioca sa najvećom belom ajkulom ikada (VIDEO)

RTV pre 24 sata
RTV: Snimljen susret ronioca sa najvećom belom ajkulom ikada (VIDEO)
HAVAJI - U blizini havajskog ostrva Oahu ronioci koji se bave proučavanjem ajkula zabeležili su susret s belom ajkulom za koju se smatra da je najveća ikada do sada snimljena. Dvoje istraživača iskoristili su tu situaciju da traže usvajanje zakona koji bi zaštitio ajkule u saveznoj američkoj... »

Preti gašenje u EU? Google News stranice će izgledati kao prazne ploče

B92 pre 22 sata
B92: Preti gašenje u EU? Google News stranice će izgledati kao prazne ploče
Google je pokazao kako bi njihov pretraživač mogao da izgleda ako usvoje Direktivu o autorskim pravima u EU. Evropska unija želi da zaštiti sve stvaraoce, umetnike i novinare i ne želi da Google, Facebook i druge velike kompanije ostvare prihode prenošenjem sadržaja iz medija bez plaćanja... »

iPhone fabrika u Aziji otpustila 50.000 radnika

PC Press pre 1 dan
Usled slabijih prognoza kompanije Apple, iPhone fabrika u Aziji otpustila je 50.000 radnika. Reč je o sezoncima koji se redovno angažuju usled povećane proizvodnje telefona – koja je sada izostala. Apple se očigledno preračunao kada je prodaja iPhone telefona u pitanju. To je manje više... »

Oksfordski univerzitet više ne prihvata Huawei donacije

PC Press pre 1 dan
Huawei se suočava sa sve jačim zabranama koje su proistekle nakon američkih tvrdnji da ova kompanija krši sankcije prema Iranu. Njima su se prvo priključile neke države koje su se distancirale od ove kompanije, a sada je to uradio i Oksfordski univerzitet. Za sada, ovaj univerzitet neće više... »

Uskoro stižu Redmi Note 7 Pro i Redmi Go telefoni

Benchmark pre 11 sati
Xiaomijev Redmi podbrend je nedavno u Kini ozvaničio pristupačni Redmi Note 7 telefon. Redmi je već potvrdio da će narednog meseca objaviti i Redmi Note 7 Pro, a sada se pojavio i podatak da nas očekuje i kompanijin prvi Android Go telefon - Redmi Go. Redmi Note 7 Pro bi trebalo da ima 48MP... »

©2018 Netmark d.o.o.