Nauka & Tehnologija

Google "diže" cene mobilnih telefona

Vesti online pre 3 sata
Google će za svoje aplikacije na Androidu početi da naplaćuje naknadu kako bi izbegao ponovno kažnjavanje u Evropskoj uniji, a sada su poznate i visine tih naknada. Ove nedelje Google je objavio da će, primoran evropskom regulativom i nedavnom kaznom, promeniti način saradnje s proizvođačima... »

Živimo u bolesnom svetu, a ovaj zid je dokaz! Čuva ga straža, a evo ko jedino sme da mu priđe (foto)

Srbija danas pre 1 sat
Neverovatno! Društvene mreže imaju svoje pozitivne i negativne strane, i mada zaista olakšavaju i ubrzavaju komunikaciju i širenje informacija, pojedini trendovi koji se pojavljuju u ovim onlajn zajednicama, kao i sve prisutnija ovisnost od njih deluju zabrinjavajuće. Jedna od manija koja je... »

Google: Srbija nije na listi nepoželjnih G Suite zemalja

Večernje novosti pre 16 sati
Kompanija Google oglasila se zvaničnim saopštenjem u kojem je objasnila da Srbija nije na listi nepodržanih G Suite zemalja. Kompanija Google oglasila se zvaničnim saopštenjem u kojem je objasnila da Srbija nije na listi nepodržanih G Suite zemalja. "G Suite je u punoj funkciji i sve njegove... »

Uspešno prvo poletanje sa vode najvećeg amfibijskog aviona (video)

BK TV pre 15 sati
Kineski džin AG600 uspešno je izveo svoje prvo poletanje sa vodene površine u provinciji Hubej. Uspešan test omogućiće da najveći amfibijski avion na svetu uđe u službu na vreme, do 2021. godine. Letelica se vinula na nebo jutros i ostala u letu oko 15 minuta, čime je uspešno izvedeno... »

Android aplikacije ubuduće će se naplaćivati?

Nova energija pre 21 sat
Američki IT gigant menja način izdavanja dozvola za korišćenje Android aplikacija u Evropi. Preciznije, Google će proizvođačima Androida naplaćivati aplikacije. Tako, kao što je ranije najavio njegov izvršni direktor Sander Pičai, planira prvi put da naplati Play Store i druge Google... »

Satelit koji će proučavati Merkur uspešno lansiran

N1 Info pre 20 sati
Satelit BepiKolombo, namenjen proučavanju Merkura, uspešno je krenuo ka toj planeti posle lansiranja iz Kurua u Francuskoj Gijani tokom noći. Kompanija Ariangrup (ArianeGroup) saopštila je da je lansiranje rakete "Arian 5" prošlo bez problema. Satelit očekuje put od devet milijardi kilometara... »

Evo šta su mitovi, a šta istina o punjenu baterije na telefonu: Tokom jedne noći nedeljno isključite svoj mobilni aparat!

Kurir pre 12 sati
Prosečan vek trajanja baterije na telefonu je od jedne do dve godine, a uz pravilnu upotrebu možete produžiti njenu trajnost. U nastavku vam otkrivamo šta su mitovi, a šta istina, kada je reč o punjenju baterije na telefonima. Nije dobro koristiti telefon dok je na punjenju Ovo takođe nije... »

Mesečev meteorit prodat za 600.000 dolara

N1 Info pre 16 sati
Mesečev meteorit pronađen prošle godine u severnoj Africi prodat je na aukciji za nešto više od 600.000 dolara, saopštila je aukcijska kuća iz Bostona RR Auction. Ni prodavac ni kupac nisu imenovani, ali se zna da će novi dom meteorita biti kompleks "Tam Chuc Pagoda" u Vijetnamu. Zamenik... »

Thronebreaker gejmplej pokazuje miks RPG i CCG elemenata (video)

Benchmark pre 11 sati
CD Projekt RED je nedavno prikazao elemente gejmpleja dolazeće Thronebreaker igre, a sada dobijamo puni trejler naslova koji nas očekuje do kraja meseca. Thronebreaker je zanimljiva igra, koja je deo popularnog Witcher univerzuma. Koristi RPG elemente, zajedno sa efektima iz Gwent igre sa kartama... »

Samsung sprema svoj gejming telefon

Benchmark pre 12 sati
Gejming telefoni su postali trend dolaskom Razer Phone-a prošlog novembra, a ovo je potom dovelo do kreiranja nekoliko uređaja, uključujući Asus ROG Phone, Honor Play, Xiaomi Black Shark i Huawei Mate 20 X. Prema navodima industrijskog insajdera, sada i Samsung sprema sopstveni gejming telefon.... »

©2018 Netmark d.o.o.