Nauka & Tehnologija

Nova era u istraživanju svemira: U kosmos američkim letelicama FOTO

B92 pre 1 sat
Kompanija "Spejs Eks" planira da na proleće pošalje dva astronauta u svemir. To će ujedno biti i prva američka svemirska letelica koja će nositi Nasine astronaute od kada je "spejs-šatl" program obustavljen 2011. godine. Dag Harli i Bob Benken naći… »

Program "Science Slam" u četvrtak u Svilari

Radio 021 pre 3 sata
Program "ScienceSlam" održaće se u četvrtak, 30. januara u Kulturnom centru Svilara. Naučnici sa PMF-a će na zanimljiv i razumljiv način govoriti o savremenim naučnim izazovima, a publika će odabrati najuspešnijeg. Šta je "SceineceSlam"… »

iPhone 9 će zadržati home taster Pogledajte još: Otkrivene veličine iPhone modela za 2020. godinu

Benchmark pre 19 minuta
Poslednji put, kada je Apple objavio iPhone sa home tasterom je bilo u septembru 2017. godine, a bio je to iPhone 8. Od tada, kompanija je prihvatila dizajn sa punim ekranom i širokim izrezima. Međutim, home taster bi se mogao vratiti tokom 2020… »

Galaxy Z Flip stiže 14. februara po dosta većoj ceni od očekivane

Benchmark pre 1 sat
Max Weinbach, član XDA-Developers tima, je odgovoran za veliki broj procurelih informacija o telefonima iz Samsung Galaxy S20 serije. Njegov najnoviji izveštaj sugeriše cene i dostupnost Samsung Galaxy Z Flip i Samsung Galaxy S20 Ultra modela. Tu su i… »

Ghost in the Shell: Nova Netflix serija stiže u aprilu

PC Press pre 31 minuta
Kada su anime u pitanju, Netflix je na dobrom kursu. Nakon što je u novembru 2018. najavio novu Cowboy Bebop verziju, u decembru iste godine počelo je da se govori o još jednom klasiku: Ghost in the Shell. Ghost in the Shell je popularna anime… »

Veliko istraživanje: Instagram u Srbiji sve popularniji, 5 miliona građana koriste Viber

PC Press pre 25 minuta
Procenjuje se da je tokom 2019. godine oko 5 miliona građana Srbije koristilo digitalne servise na mobilnom telefonu. Podjednako ih koriste i muškarci i žene, najviše mladi, a najaktivniji u tom smislu su postpejd korisnici Telenora, pokazuje… »

Eksperti tvrde da je Apple TV+ osuđen na neuspeh

PC Press pre 49 minuta
Sve je više onih koji tvrde da je Apple TV+ osuđen na propast od trenutka kada se pojavio, te kompaniji Apple preporučuju da servis odmah ugasi, kako na neuspeh ne bi potrošila još nekoliko milijardi dolara. Naime, kompanija pokušava da Apple TV –… »

Lista najčudnijih poslova na svetu

Nova energija pre 43 minuta
Nepisano pravilo 21. veka glasi: Danas možete platiti ljudima da rade bilo šta. Kada se kaže bilo šta to podrazumeva da možete platiti ljude da degustiraju pseću hranu, smišljaju ime za vaše dete ili čekaju za vas u redu. Degustator hrane za pse… »

Microsoft uklanja iz atmosfere sav ugljen-dioksid koji je emitovao od svog osnivanja

IT svet pre 49 minuta
Svet se suočava sa gorućim problemom koji u atmosferi stvara pokrivač gasa koji zadržava toplotu i menja svetsku klimu. Temperatura planete je već porasla za 1 stepen celzijusa i ukoliko se ovaj trend nastavi, posledice bi mogle biti katastrofalne… »

Bil Gejts ulaže u najvećeg rivala: Njegov deo meri se milijardama

B92 pre 1 sat
Bil Gejts, osnivač i vlasnik Majkrosofta, jedan je najbogatijih ljudi na svetu. Ipak, možda je malo neobično što poseduje čak i deo svog najvećeg rivala, kompanije Epl. Na osnovu podataka iz 2019. godine, veruje se da Bil Gejts još uvek poseduje… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »