Nauka & Tehnologija

Ludilo! Ovo što radi kineski proizvođač je potpuno nenormalno, pogledajte ovaj telefon i njegovu cenu! (foto, video)

Mondo pre 9 sati
Da li je ovo novi šampion svega u domenu mobilne telefonije? Da li je ovo novi šampion svega u domenu mobilne telefonije? Kompanija Xiaomi je počela svoj smartfon put u Kini 2010. godine, da bi godinu dana kasnije predstavila svoj prvi globalni model… »

Windows 10 ažuriranje: Copy-Paste više nikada neće biti isti

B92 pre 9 sati
Sve se više priča o tome da Microsoft na proleće 2021. godine planira novi Windows 10X, ali bi neke nove opcije mogle da stignu na Windows 10 mnogo pre nego što se očekuje. Među promenama bi mogao da se nađe i novi panel koji će zauvek promeniti… »

Pronađeni olovni sarkofazi na području Viminacijuma, a u njima ostaci dece i jedne bebe

Telegraf pre 15 sati
Ono što je u ovom trenutku izvesno je da se arheološka istraživanja vrše na delu nekropole koji je koristilo imućnije stanovništvo. Arheološki tim pronašao je na području Viminacijuma u proteklih nekoliko dana tri bogato ukrašena olovna… »

Tošiba nakon 35 godina prekida proizvodnju laptopa

Radio 021 pre 19 sati
Japanski proizvođač Tošiba je nakon odluke o prestanku proizvodnje ostatak deonica svog odseka za računare prodao kompaniji Šarp. Kompanija je tiho zatvorila svoj odsek za prizvodnju prenosnih računara, stavivši tačku na ovo poglavlje svog… »

Twitter uveo novu funkciju moderiranja postova

Al Jazeera pre 4 sata
Korisnici Twittera od danas mogu kontrolisati ko može odgovarati na njihove tvitove. Twitter je u utorak uveo funkciju moderiranja koja će omogućiti korisnicima da ograniče koliko ljudi može odgovoriti na njihove tvitove, dajući vlasnicima računa… »

Kutija potvrdila novu konzolu: Xbox Series X dobija "mlađeg brata" FOTO/VIDEO

B92 pre 11 sati
O postojanju nove Xbox konzole koja će biti dosta slabija od Xbox Series X, ali i daleko jeftinija i pristupačnija za igrače koji žele da uskoče u svet next-gen gejminga, zna se samo na osnovu glasina. Kompanija Microsoft još uvek nije zvanično… »

Huawei će predstaviti laptop sa lebdećim ekranom, Honor sprema novi budžetski model

Benchmark pre 1 dan
Prema navodima insajderskih izvora, Huawei će 19. avgusta predstaviti novi, revolucionarni laptop. Ono što će se na laptopu posebno izdvajati je displej - imaće 3K rezoluciju i izuzetno tanke okvire. Izveštaji sugerišu da Huawei dizajn ovog laptopa… »

Leto 2020: "Želimo da razbijemo famu da je odmor u Srbiji skup; turizam čeka podršku države"

Telegraf pre 1 dan
Kakva je situacija u svetu, a kakva kod nas? Da li će se trajno promeniti navike putnika? Može li turizam da se oporavi u narednih godinu dana? To su goruća pitanja na koja stručnjaci traže odgovore ovih dana. Turizam je jedna od najteže pogođenih… »

Očekuje nas veličantsvena meteorska kiša

Noizz pre 3 sata
Svake godine između 17. jula i 24. avgusta na nebu se događa pljusak zvezda padalica, odnosno meteorskog roja Perseida, a vrhunac ovog fenomena astronomi najavili su za večeras i sutra uveče. Zvezde padalice nemaju veze sa zvezdama koje padaju, već… »

Kako sačuvati web stranu kao PDF na Android uređajima?

Pametni telefoni pre 4 sata
Evo kako da sačuvate stranicu nekog sajta u PDF formatu u slučaju da želite da je kasnije pregledate u režimu bez interneta ili da je podelite sa nekim putem Bluetooth ili WiFi-a. Chrome i Samsung pregledači za Android imaju opcije deljenja i… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »