Nauka & Tehnologija

Devet godina od srb domena

Danas pre 1 sat
Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) 27. januara obeležava devet godina od početka registracije .srb domena i korisnicima interneta poklanja još jedno ćiriličko pismo – Orto RNIDS, izrađeno u saradnji sa… »

U Srbiji se godišnje proizvede 12 miliona tona otpada

N1 Info pre 9 sati
U Srbiji se godišnje proizvede 12 miliona tona otpada, od kojeg se 10 miliona ne tretira i zagađuje životnu sredinu, saopštila je Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ). Kako se navodi, više od 80 odsto ukupnog otpada kreiraju rudarstvo i… »

Korona virus i muzika: Da li će biti koncerata 2021. - Glastonberi festival već otkazan

BBC News pre 5 sati
Budućnost festivala i koncerata još je neizvesna, ali organizatori se nadaju da će se sve vratiti u normalu do kraja 2021. godine. Ako je 2020. godina imala neku dobru stranu, to je bila muzika. Dua Lipa i Lejdi Gaga su nas na krilima muzike odvele iz… »

4 prosta načina na koje možete da produžite trajanje baterije na vašem telefonu

Telegraf pre 8 sati
Stručnjaci iz kompanije Motorola otkrivaju četiri načina na koje možete da značajno poboljšate trajanje baterije na telefonu. Korisnici smartfona sve više i više počinju da istražuju brojne načine na koje mogu da povećaju vreme trajanja… »

Samsung Galaxy A52 5G je dobio Bluetooth i Wi-Fi sertifikate

Benchmark pre 2 sata
Samsung Galaxy A52 5G je sertifikovan od strane Wi-Fi Alliance i Bluetooth SIG organizacija, čime se telefon nekoliko koraka približio zvaničnoj objavi. Telefon će podržavati dual-band Wi-Fi i Bluetooth 5.0. Očekuje se da će Samsung objaviti i 5G i… »

Tviter trajno zabranio nalog povezan sa iranskim vođom zbog pretnji Trampu

N1 Info pre 2 sata
Tviter je trajno zabranio nalog povezan sa kancelarijom iranskog vrhovnog vođe na kome je objavljena fotografija bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa kako igra golf u senci velikog bombardera. Portparol Tvitera rekao je za Asošijeted pres da je… »

New Pokemon Snap stiže 30. aprila

PC Press pre 3 sata
Nastavak jedne od najboljih Nintendo 64 igara je skoro pred nama. Kompanija Pokemon je najavila da će maštovito nazvani Nev Pokemon Snap doći na Switch 30. aprila. Kao i originalni naslov, zaglavićete se u vozilu – ovog puta zvanom NEO-ONE – koje… »

Naredni MacBook Air će biti tanji i lakši, sa manjim okvirima oko ekrana

Benchmark pre 3 sata
Prema nedavnom izveštaju Bloomberga, Apple radi na unapređenoj verziji MacBook Air laptopa, koji će imati osvežen dizajn i novi hardver. Laptop bi trebalo da stigne krajem godine, a autor izveštaja otkriva neke detalje o dizajnu uređaja. MacBook Air… »

Microsoft Edge upozorava na kompromitovane lozinke

PC Press pre 4 sati
One koji često koriste Microsoft Edge mogla bi da obraduje vest da je Microsoft nedavno objavio novo ažuriranje za ovaj pregledač. U pitanju je nova bezbednosna opcija koja detektuje kada je neka lozinka kompromitovana i korisnika o tome obaveštava… »

Testirali smo Xiaomi Redmi Note 9T 5G (video)

Benchmark pre 4 sati
Navikli smo da svaki novi Xiaomi telefon zasedne na sam tron kada je isplativost kupovine u pitanju. Međutim, ovog puta nam stiže telefon čija je najveća prednost 5G povezivanje - a sa druge strane ne može da parira po brojnim pitanjima, drugim… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »