Nauka & Tehnologija

Fotografije panela otkrivaju detalje o Samsung Galaxy A52 telefonu

Benchmark pre 1 dan
Približava se objava Samsung Galaxy A52 telefona u Indiji, a sajt 91Mobiles nam sada donosi fotografije Galaxy A52 panela. Fotografije otkrivaju dizajn poleđine i okvir uređaja. Prema ovim fotografijama uživo, Galaxy A52 ima sistem sa četiri kamere… »

Drugi, virtuelni “Career Paths” 30. januara: Ponovo stižu top univerziteti i menadžeri

Nova energija pre 1 dan
Career Paths je osnovan 2014. u Milanu u Italiji, a od 2020. godine tim stručnjaka, okupljen pod istim imenom, započinje svoje delovanje u Hrvatskoj. S obzirom na to da je prošlogodišnji sajam u Zagrebu naišao na veliko interesovanje učesnika a i… »

Arheologija u službi antropocena

RTS pre 1 dan
Likovi poput Indijane Džounsa i Lare Kroft doprineli su promovisanju arheologije u javnosti. Ipak, savremena arheologija je, u razvojnom smislu, daleko odmakla u odnosu na nekadašnje predstave o njoj. Naime, savremena arheološka istraživanja izgledaju… »

Gigabyte otkriva verziju 2.0 svoje RTX 3060 Ti Gaming OC PRO grafičke karte

Benchmark pre 1 dan
Gigabyte je objavio 2.0 verziju svoje RTX 3060 Ti Gaming OC PRO grafičke karte, preko koje gejmerima nudi tanju varijantu GPU-a ali sa istim specifikacijama kao i ranije. Zahvaljujući dojavljivačima @momomo_us i @harukaze5719, znamo da novi RTX 3060 Ti… »

Kako smanjiti prikrivene troškove štampe i povećati bezbednost?

PC Press pre 1 dan
Jedna od stvari koje kompanije zasigurno ne uzimaju u obzir jesu troškovi štampe. Nužna potreba za štampanjem raznih dokumenata uglavnom se podrazumeva i dobar deo korisnika uopšte ne zna koliki su mesečni troškovi vezani za štampu. Trošak… »

Istraživanje odgovorilo: Ko bolje štiti podatke - Android ili iPhone?

B92 pre 1 dan
Istraživači sa Džons Hopkins univerziteta su napravili zanimljivo istraživanje o ranjivostima u enkripciji koju koriste telefoni sa Android i iOS operativnim sistemima. Još je zanimljivije što istraživači objašnjavaju i kako vladine agencije mogu… »

ESET Protect Cloud: Efikasna zaštita

PC Press pre 1 dan
Poslovna zaštita za mala i srednja preduzeća podrazumeva proces integracije poslovnog antivirusnog rešenja koji zahteva resurse, od vremena utrošenog na planiranje i implementaciju, do podloge u vidu hardvera, softvera i mrežnog saobraćaja koje to… »

Onlajn skup Ćirilica u digitalnom svetu i predstavljanje fontova Orto RNIDS

PC Press pre 1 dan
Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) 27. januara obeležava devet godina od početka registracije .срб domena i korisnicima interneta poklanja još jedno ćiriličko pismo – Orto RNIDS, izrađeno u saradnji sa… »

Google konačno poseduje FitBit

PC Press pre 1 dan
Google je kupio Fitbit za 2,1 milijardu dolara, više od godinu dana nakon što su procurele prve informacije o njihovim pregovorima. EU je odobrila kupovinu krajem decembra, otvarajući put ka Googleovom vlasništvu nad onim što je možda najpoznatija… »

Naučnici pronašli svet za koji se mislilo da ne postoji

RTS pre 1 dan
Otkrivanje planete za koju su naučnici verovali da ne može da postoji moglo bi da dovede do promene uvreženih mišljenja o tome kako nastaju novi svetovi, pre svega kako se formiraju i razvijaju gasoviti džinovi, to jest planete Jupiterovog tipa… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »