Nauka & Tehnologija

Intel najavio procesore sa ugrađenom odbranom od Spectre/Meltdown ranjivosti

PC Press pre 1 dan
Intel nastavlja borbu protiv ranjivosti Meltdown i Spectre, te se sa opasnostima koje ove nose obračunava uz pomoć niza izmena u mikrokodu, a kako bi ograničio rizike sa kojima se korisnici suočavaju. U postu na zvaničnom blogu kompanije izvršni direktor Intel-a, Brian Krzanich, potvrdio je da... »

Microsoft najavio AI softver za prevođenje

PC Press pre 1 dan
Microsoft je 14. marta objavio da je dostigao značajne rezultate na polju softvera za prevođenje koji funkcionišu uz pomoć veštačke inteligencije, te najavio sistem koji će tekstove moći da prevodi sa kineskog na engleski jezik, a podjednako dobro kao i bilo koji kvalifikovani ljudski... »

Kancelarijski multifunkcionalni štampač za najzahtevnije korisnike

PC Press pre 1 dan
Ako niste detaljnije upućeni u industriju multifunkcionalnih uređaja, verovatno su vam nepoznati Develop Ineo modeli. To je brend velikih kancelarijskih štampača opremljenih savremenim softverom, a Develop tim se konstantno bavi razvojem komunikacionog softvera koji treba da omogući bolje... »

AutoCorrect i prikazivanje ribbon tab-ova

PC Press pre 1 dan
Podešavanje AutoCorrect‑a Ako mnogo pišete, pravićete i greške u kucanju – ko radi taj i greši. Zapravo, usporavanje rada ne pomaže, jer je Marfi najaktivniji baš kada najviše pazite. Tokom godina, Microsoft je prikupljao podatke od mnogih korisnika Excel‑a koji su dozvolili praćenje... »

Huawei: Važne stvari koje bi trebalo da znate o veštačkoj inteligenciji na mobilnim uređajima

Benchmark pre 1 dan
Saopštenje za javnost AI, akronim za veštačku inteligenciju na engleskom jeziku, je najpopularnija tema među proizvođačima pametnih telefona. Huawei je predvodnik novih rešenja, čiji telefon Mate 10 Pro, predstavljen prošle godine, poseduje nekoliko inovacija. Mobilni procesor 970 sadrži... »

ASRock nagoveštava svoju Phantom Gaming grafičku kartu (video)

Benchmark pre 1 dan
Već neko vreme se priča o tome da bi ASRock mogao da uđe na tržište grafičkih karti, mada sve do sada kompanija nije zvanično ni potvrdila ali ni opovrgla ranije izveštaje. Ipak, sada ASRock donosi tizer za dolazeću "Phantom Gaming" seriju proizoda, koji jasno ukazuje da se radi o... »

Samsung želi da postane najbolji na tržištu senzora za kamere

Benchmark pre 1 dan
Novi izveštaj iz Južne Koreje sugeriše da Samsung pojačava proizvodnju svojih ISOCELL senzora za kamere, u nameri da prigrabi prvo mesto na globalnom tržištu senzora. Naravno ovo neće biti lako, jer trenutni lider na tržištu Sony ima popriličnu prednost i sigurno neće svoju top poziciju... »

Fotografija prve Asus ROG matične ploče sa AMD X470 čipsetom

Benchmark pre 1 dan
Znamo da nas Zen+ arhitektura očekuje tokom aprila, a pratiće je novi X470 čipset. Bez sumnje ćemo imati priliku da vidimo veliki broj matičnih ploča sa podrškom za novu arhitekturu, a među njima će biti i Asus ploče. Prva Asus matična ploča sa X470 podrškom je osvanula na internetu.... »

Republičko takmičenje iz računarske pismenosti

RTV pre 1 dan
RTV: Republičko takmičenje iz računarske pismenosti
BEOGRAD - Republičko takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti "Dabar" biće organizovano danas u Beogradu - Univerzitet Singidunum, Nišu, Novom Sadu i Kruševcu. Takmičenje je republičkog nivoa, ali međunarodnog karaktera i održava se već petu godina u Srbiji. Do sada je na... »

Departman za matematiku dobio sistem salu

RTV pre 21 sat
RTV: Departman za matematiku dobio sistem salu
NOVI SAD - Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta dobio je sistem salu. Oprema i radovi finansirani su iz projekta Interreg Danube Transnational "InnpHPC - High - performance Computing for Effective Innovation in the Danube Region", vrednog više od dva miliona evra.... »

©2018 Netmark d.o.o.