Nauka & Tehnologija

Otvoreni punjači u restoranima i aerodromima mogu da „pokupe“ viruse za 10 sekundi

RTS pre 14 sati
Agencija Evropske unije za bezbednost mreže i podataka proglasila je oktobar mesecom sajber bezbednosti. Cilj je da se podigne svest o pretnjama koje vrebaju sa interneta i potrebom za stalnom edukacijom. Kako se zaštiti na internetu kod kuće i na… »

Snapdragon 865 će imati podršku za 100MP kamere i 5G

Benchmark pre 14 sati
Qualcomm ne posustaje u svojim naporima da kompanijini čipovi pokreću gotovo svaki uređaj, a sledeći proizvod koji se očekuje od popularnog proizvođača jeste Snapdragon 865 čipset naredne generacije. Snapdragon 865 će se pojaviti u novom Titanium… »

Facebook testira dark mode i interfejs u stilu Twitter-a

PC Press pre 14 sati
Tokom maja, Facebook je objavio da radi na redizajniranju interfejsa i da će korisnicima dati mogućnost rada u dark modu, na sajtu i u mobilnoj aplikaciji. Testiranja na aplikaciji su počela još u avgustu, a sada se sprema i beta verzija web… »

Boostowski među startap kompanijama na TechCrunch Disrupt-u

PC Press pre 15 sati
Početkom oktobra u San Francisku održana je godišnja konferencija inovacionih tehnologija TechCrunch Disrupt, jedna od vodećih iz sfere startap kompanija i konkurentnih tehnoloških inovacija. U Moscone Centar okupilo se gotovo 10.000 učesnika sa… »

Gigabyte nagoveštava Threadripper TRX40 AORUS matičnu ploču

Benchmark pre 15 sati
Pojavila se fotografija koja prikazuje još uvek neobjavljenu AMD HEDT matičnu ploču. Brendiranje sugeriše da je u pitanju premijum AORUS matična ploča, a podnožje je najverovatnije novi TR4+ ili TR+ socket. AORUS TRX40 matična ploča će verovatno… »

HTC predstavio jeftiniji blockchain telefon

PC Press pre 15 sati
Iako je ne tako davno bio jedan od najvećih igrača na tržištu telefona, poslednjih godina tajvanski HTC je posustao. Ako ništa drugo, sa svojim projektom Exodus i dalje pokušavaju da promene tržište – ukoliko to njegovim nekadašnjim vernim… »

Google Stadia podržava i telefon Pixel 2

PC Press pre 15 sati
Uoči svetske premijere nove usluge striming servisa Stadia, Google dobio mnogo pitanja u vezi sa uređajima koji će podržavati ovaj servis po lansiranju. Do sada bilo je vesti o tome da će uređaji Pixel 3 i 3a biti osposobljeni za ovakav poduhvat… »

Instagram: Nova opcija za filtriranje naloga koji se prate

PC Press pre 16 sati
Oni koji već dugo koriste Instagram sigurno su generisali veliki broj onih koje prate, pa se među njima kriju i nalozi koje su jednom impulsivno “zapratili,” da bi nakon toga na njih potpuno zaboravili. Instagram je odlučio da ponudi novu funkciju… »

Apple je sada ispred Microsofta na listi najvrednijih svetskih kompanija

Benchmark pre 16 sati
Apple je uspeo da prestigne kompaniju Microsoft i ponovo se vrati na prvo mesto najvrednijih svetskih kompanija, a delom je ovo postignuto zbog visokih očekivanja za novu generaciju iPhone uređaja. Tržišna valuacija kompanije Apple je u petak dostigla… »

Domaći Clockify za samo dve godine dostigao milion aktivnih korisnika

StartIt pre 16 sati
Iako redovno širi marketing tim, Clockify još uvek nema planove da počne da troši na oglašavanje — za sada su sve posete organske. Clockify, alat za praćenje vremena novosadske kompanije COING, dostigao je milion korisnika dve godine nakon… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »