Nauka & Tehnologija

Prošireni asortiman LG XBOOM audio proizvoda zauzima centralnu poziciju na IFA sajmu

Personal magazin pre 16 sati
Na sajmu IFA 2018. u Berlinu, kompanija LG Electronics (LG) će predstaviti svoj prošireni asortiman audio proizvoda XBOOM koji pored mini komponenti i all-in-one proizvoda, sada takođe uključuje portabilne bluetooth…. Na sajmu IFA 2018. u Berlinu, kompanija LG Electronics (LG) će predstaviti... »

Šta nam donosi naredni Windows 10 update?

PC Press pre 20 sati
Ukoliko ste ponosni vlasnik Windows 10 operativnog sistema, sigurno sa nestrpljenjem očekujete svaki update. Prethodna unapređenja sistema donela su određene novitete, ali to neće biti u fokusu ovog puta. Naziv update-a otkriva više informacija o tome kada možemo da ga očekujemo. Novi update... »

Kompanija Apple je pre 20 godina predstavila svoj iMac

IT svet pre 1 dan
Apple je izdao prvi iMac 15. augusta 1998. godine, što ove nedelje čini dvadesetogodišnjicu često podelivog, uvek popularnog i ikonosnog sve-u-jednom računar. Taj prvi iMac je bio revolucija u smislu dizajna - važan deo istorije ne samo za Mac-ove već i PC računarstvo uopšte. Ali neki od... »

Borbe robota sve popularniji "sport" u Kini

N1 Info pre 18 sati
U Kini su sve popularnije borbe robota kojima vlasnici upravljaju na daljinski. Borbe se odvijaju u malim arenama uz glasnu rok muziku, dok se dva gvozdena boksera udaraju i kidaju jedan drugog, a varnice i delovi lete unaokolo. Ove borbe održavane su i na marginama Svetske robotske konferencije... »

Američki i srpski naučnici o saradnji u oblasti Data Science

Nedeljnik pre 18 sati
Značajan naučni skup biće održan od 26. do 28. avgusta u Beogradu u Palati Srbija. Beograd će od 26. do 28. avgusta biti domaćin značajnog naučnog skupa – radionice naučnika iz SAD, Srbije i Zapadnog Balkana u oblasti nauke o podacima (Data Science) koji će biti održan u Palati Srbija.... »

Burnout Paradise Remastered sutra stiže na PC

B92 pre 22 sata
B92: Burnout Paradise Remastered sutra stiže na PC
Konzolaši su još u prvoj polovini godine imali šansu da zaigraju remaster čuvene trkačine Burnout Paradise, a PC igrači su morali da čekaju, ali ne još dugo. Burnout Paradise Remastered na PC konačno stiže 21. avgusta, s tim što pretplatnici servisa Origin Access igri mogu pristupiti i... »

Budućnost je stigla? Robot opušteno prošetao među ljudima VIDEO

B92 pre 12 sati
B92: Budućnost je stigla? Robot opušteno prošetao među ljudima VIDEO
Na Tviteru se pojavio video koji pokazuje humanoidnog robota kakko se slobodno kreće po dvorištu. Ovaj snimak su mnogi nazvali apokaliptičnim. U klipu koji traje 14 sekundi robot koji ima crne i narandžaste udove prolazi pored kamermana i posmatra okollinu. Zanimljiv detalj koji je kamerila... »

Potvrđeno: Diablo III stiže na Switch

B92 pre 13 sati
B92: Potvrđeno: Diablo III stiže na Switch
Magazin "Forbes" greškom je objavio svoju ekskluzivnost o dolasku Diablo III tako da sada imamo i zvaničnu potvrdu da će legendarni Diablo stići i na prenosive Switch konzole. Taj tekst na Forbsu je brzo obrisan, ali su hitre ruke ljudi na internetu već sačuvale stranice ove vesti, tako da smo... »

Nova Motorola sa četiri kamere

Blic pre 22 sata
Pripreme za IFA u Berlinu se već zahuktavaju a Motorola će po svemu sudeći u Nemačku sa modelom Moto One. Ukoliko se ispostave tačnim dosadašnja nagađanja, stiže telefon na platformi Android One, sa dualnom kamerom i odnosom strana ekrana od 19:9. Prema najnovijim informacijama, telefon bi... »

Galaxy Note 9 stigao u Srbiju, evo i cena (foto)

Mondo pre 1 dan
Najjači Android telefon stigao je u Srbiju već 10 dana nakon svetske premijere. Samsung Galaxy Note 9 predstavljen je u Njujorku 9. avgusta i izazvao je dosta rasprava, kako kod nas u komentarima, tako i širom drugih domaćih i svetskih IT medija. Naravno, to nije bez razloga, jer je Samsung vrlo... »

©2018 Netmark d.o.o.