Nauka & Tehnologija

Testirali smo za vas: Huawei FreeBuds 4i recenzija

Benchmark pre 20 sati
Kao i svake godine, i u 2021. nas pored mnoštva novih telefona, očekuju i nove verzije propratnih uređaja, poput pametnih satova i bežičnih slušalica. Huawei je postao dobro prepoznatljiv na tržištu bežičnih, Bluetooth slušalica pa tako i ovoj… »

Adobe: Kritične ranjivosti ugrozile korisnike

PC Press pre 20 sati
Adobe je nedavno objavio bezbednosna ažuriranja za Adobe Photoshop, Adobe Digital Editions, Adobe Bridge, te RoboHelp. Tim potezom je rešeno čak deset ranjivosti koje su ozbiljno ugrožavale bezbednost korisnika. Pomenute ranjivosti su uticale na… »

Mars na fotografijama: Neobične, plave dine

PC Press pre 19 sati
Mars je odavno u centru pažnje – još više od kada se na njegovu površinu spustio Perseverance rover sa Ingenuity helikopterom. Na Zemlju stalno stižu nove fotografije, a za najnoviju je odgovoran Odyssey orbiter. Iako podseća na scenu iz nekog… »

Preuređena linija Nokia telefona!

Pametni telefoni pre 20 sati
HMD Global je renovirao Nokia liniju telefona tako da uključuje samo tri serije: X, G i C. Sve tri obećavaju dugo trajanje baterije i godine ažuriranja Androida, ali sve su orijentisane na one sa manjim budžetom. Pogledajte šta možete da očekujete… »

Android 11 dostupan i za Nokia 8.1 i Nokia 2.3!

Pametni telefoni pre 20 sati
HMD Global objavljuje ažuriranje na Android 11 za Nokia 8.1 i Nokia 2.3! Prošlog meseca, HMD Global je objavio stabilno ažuriranje za Android 11 za Nokia 3.2 . Ovog meseca kompanija donosi najnoviji Android 11 softver na još dva telefona: Nokia 8.1 i… »

Kako uključiti ili isključiti Game Mode u Windows-u 10

Besplatni programi pre 20 sati
Game Mode opcija u Windows-u 10 koja ima za cilj da poboljša performanse računara kada igrate video igrice. Ovo se postiže tako što kada pokrenete neku igru, Windows to detektuje i dodeljuje resurse računara igri, umesto pozadinskim programima… »

Endemska riba prikanac pred izumiranjem zbog hidroelektrane

N1 Info pre 20 sati
Endemska riba prikanac koja se jedino može pronaći na Mostarskom blatu u Hercegovini pred izumiranjem je zbog izgradnje sistema za novu hidroelektranu Mostar budući je potpuno poremećeno prirodno stanište ove riblje vrste. Rukovodilac ihtioloških… »

Sony Xperia 10 III stiže u srednji segment sa Snapdragon 690 čipom i 5G podrškom

Benchmark pre 21 sat
Pored premijum Xperia 1 III i Xperia 5 III telefona, Sony je predstavio i novi model namenjen srednjem segmentu tržišta - Xperia 10 III. U pitanju je i prvi Xperia model iz srednjeg segmenta koji stiže sa 5G podrškom. S prednje strane telefona se… »

Kako se zastarelim satelitima produžava život

RTS pre 21 sat
Korporacija „Nortrop Graman“ i njena podružnica „Spejs lodžistik“ objavile su da je njihov servisni svemirski brod MEV-2 (Mission Extension Vehicle 2) uspešno pristao na komercijalni komunikacioni satelit „Intelsat 10-02“ i tako produžio… »

„Pluća Srbije” i hrvatske pećine u zajedničkom projektu

Sputnik pre 21 sat
Planina Tara – najšumovitija srpska planina i hrvatski pećinski park sa 24 speleološka objekta uspostavljaju mostove saradnje zajedničkim projektom MOST (monitoring‒održivost‒saradnja‒Tara). Njegova realizacija je upravo počela, s ciljem da… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »