Nauka & Tehnologija

NiP ili FaZe – ko osvaja Oakland?

B92 pre 16 sati
B92: NiP ili FaZe – ko osvaja Oakland?
Turnir u Oaklandu stigao je do samog kraja, ostalo je da se odigra još finale, a da li će NiP odbraniti titulu, ili će prvak biti FaZe? Osvajači grupa i direktni polufinalisti, ponovili su odličnu igru i u plej-ofu i zasluženo će se boriti za titulu. Finale je zakazano za večeras od 22:15 a... »

Otkriven 17 godina star bezbednosni propust u Office paketu

B92 pre 17 sati
B92: Otkriven 17 godina star bezbednosni propust u Office paketu
Čak 17 godina bilo je potrebno da stručnjaci za računarsku bezbednost otkriju ranjivost u Microsoftovom Office paketu, koja je napadačima omogućavala aktiviranje koda bez znanja korisnika. Reč je o propustu u delu programskog paketa po imenu Microsoft Equation Editor, koji služi za ubacivanje... »

Facebook ukinuo brisanje objavljenih statusa

Mondo pre 18 sati
Makar je tako na veb sajtu Facebook mreže i nije poznato do kada će „Delete“ opcija biti nedostupna. It’s not just you…!...Facebook seems to have removed the “Delete post’ option WTF? pic.twitter.com/z83clEAIxX— Matt Navarra (@MattNavarra) November 17, 2017 Facebook je na najgori... »

WhatsApp: Nemojte koristiti ovu opciju (još uvek)

Mondo pre 18 sati
Ne radi…. Ako vas je obradovala vest da ćete biti u prilici da obrišete poslate poruke poslate u grupnom četu ili dopisivanju jedan na jedan, onda će vas razočarati vest da ta funkcija još uvek u potpunosti ne omogućava brisanje tih, poslatih poruka. Ukoliko obrišete poruku poslatu (do... »

NASA objavila snimak promena na Zemlji u poslednjih 20 godina (video)

Sputnik pre 21 sat
Agencija NASA objavila je na Jutjubu animirani film o posledicama klimatskih promena u poslednjih 20 godina. NASA navodi da su prilikom pravljenja video-snimka korišćeni satelitski snimci, od kojih su najraniji zabeleženi 1997. godine. Film prikazuje kako se menjala veličina glečera i snežnog... »

10.000 Evra mesečno! Ako znate odgovore na ovih 10 pitanja možete se zaposliti u Guglu! (foto)

Srbija danas pre 11 sati
Odlična zarada! Posao u Guglu možda zvuči zabavno, ali razgovor za posao sigurno nije zbog pitanja koja čelnici kompanije postavljaju kandidatima. Pjer Gutji je 18 godina vodio firmu koja se bavila razvojem rešenja za IT i tehnologiju, a po obrazovanju je kompjuterski inženjer. On je pokušao... »

Robot-bog: Nova religija na pomolu - i deluje zastrašujuće (video)

Srbija danas pre 22 sata
Da li je ovo moguće? Bivši inžinjer Gugla Entoni Levandovski napravio je prvu virtuelnu crkvu, a sada "kreira boga" koji će biti zadužen za brigu o ljudima. Robot-bog će biti vođa religije nazvane "Put budućnosti (WOTF), a njihovo jevanđelje će biti "Priručnik". Imaće i svoje rituale pa... »

©2017 Netmark d.o.o.