Nauka & Tehnologija

Značajan pad cene Bitcoina i drugih kriptovaluta

Benchmark pre 19 sati
Bitcoin ponovo doživljava ogromne fluktuacije vrednosti, a ovo polako postaje trend. Vrednost popularne kriptovalute je tokom noći pala ispod 10.000 dolara, što predstavlja pad od oko 48% u odnosu na blizu 20.000 dolara koliko je Bitcpoin vredeo pre samo mesec dana. Poslednji put kada je Bitcoin... »

Gde ide novac od koncesije Aerodroma Nikola Tesla?

PC Press pre 20 sati
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da Vlada još uvek nije razmatrala kojom će dinamikom novac od nedavne koncesije Aerodroma Nikola Tesla biti uplaćivan u budžet, niti kako će taj novac biti trošen. Naveo je, da je pre tri godine ideja bila da novac od koncesija ne ide u potrošnju,... »

Stari Mustang za nove vozače

PC Press pre 21 sat
Bullitt je američki triler iz 1968. godine, koji je režirao Peter Yates, a u kojem su glavne zvezde Steve McQueen, Robert Vaughn i Jacqueline Bisset. U to vreme je najviše pažnje privukao zbog automobila kojima su upravljali glavni i sporedni junaci, pa dok su negativci vozili Dodge Charger 440... »

Mozilla podnosi peticiju protiv FCC-a zbog ukidanja neutralnosti interneta

Benchmark pre 21 sat
Mozilla, kreator popularnog Firefox browsera, podnela je peticiju protiv Federal Communications Commission (FCC) u SAD, zbog odluke ovog tela da obori Open Internet Order odluku iz 2015. godine. Neutralnost interneta ukinuta u SAD Objašnjavajući motive iza svog poteza, Mozilla ističe: "Ukidanje... »

Stiže novi Raspberry Pi Zero WH model

Benchmark pre 21 sat
Raspberry Pi je poznat po proizvodnji izuzetno malih računarskih tabli, a kompanijina premijum linija se sastoji od modela koji su veličine špila karata. Raspberry Pi Zero linija je još manja, s obzirom na to da ne implementira najveći deo portova koje imaju veći modeli. Pi Zero i dalje ima... »

Stižu novi modeli Intel Core Coffee Lake procesora

Benchmark pre 22 sata
Juče smo imali priliku da vidimo informacije o procurelom Core i5 8500 šestojezgarnom procesoru, koji se pojavio u SiSoft Sandra bazi. Sada su se pojavile informacije o još nekoliko procesora iz linije: Core i3-8300, Core i5-8600T i Core i7-8670. Intel Core i5-8500 se pojavio u SiSoft SANDRA bazi... »

Veća transparentnost naknada za platne usluge

PC Press pre 22 sata
Narodna banka Srbije pripremila je Nacrt zakona o uporedivosti naknada za platne usluge, koji će poboljšati transparentnost naknada za platne usluge u vezi s platnim računom. Nacrtom zakona, predviđena je obaveza pružalaca platnih usluga da, pored informacija propisanih Zakonom o platnim... »

Zaštita identiteta je nova linija odbrane

PC Press pre 24 sata
Do pre nekoliko godina, firewall je bio efikasan način zaštite IT sistema od neovlašćenog pristupa i krađe podataka, kao i od hakerskih napada. Novi zahtevi proistekli iz najrazličitijih oblasti poslovanja kompanija, popularnosti društvenih mreža, multimedijalnih sadržaja, doveli su do toga... »

Vrednost kriptovaluta na dan 17.1.2018.

PC Press pre 1 dan
Vrednost bitkoina je juče pala za 15 odsto i to ispod 12.000 dolara po prvi put od 4. decembra. U Bloomberg-ovom izveštaju objavljenom prekjuče, nagovešteno je da se Kina sprema da blokira domaće korisnike interneta koji pristupaju međunarodnim razmenama bitkoina, što je verovatno uticalo na... »

Sony Xperia XZ Pro stiže na MWC sa 4K OLED ekranom i Snapdragon 845 čipom

Benchmark pre 1 dan
Naredni premijum telefon kompanije Sony će nositi naziv Xperia XZ Pro, prema najnovijim glasinama koje dolaze iz Kine. Kompanija će telefon najverovatnije predstaviti tokom MWC-a u Barseloni, krajem februara. XZ Pro će prema navodima, imati 5.7-inčni OLED touchscreen sa 4K rezolucijom, tanke... »

©2018 Netmark d.o.o.