Nauka & Tehnologija

Ovo su najbogatiji ljudi u istoriji

Nova energija pre 19 sati
Džef Bezos, osnivač onlajn trgovine Amazon, najbogatiji je čovek u modernoj istoriji, s bogatstvom procenjenim na 131 milijardu dolara. Kako istražuje BBC, a prenosi Al Džazira, Bezos nije najbogatiji čovek svih vremena. Prema ovom istraživanju, on ne ulazi ni u prvih 10. Titula najbogatijeg... »

Atari VCS dobija bolje performanse, ali i još jedno odlaganje predstavljanja

PC Press pre 20 sati
Zvaničan datum početka prodaje “nostalgične” Atari VCS konzole ponovo se odlaže, ali sada bar možemo da očekujemo da ćemo zbog tog kašnjenja dobiti više za uloženi novac. Proizvođač je lansiranje ove konzole (ponovo) pomerio za kraj 2019. godine, ali je i objavio da će ona sada... »

Kompanija Sony razvija novu super-brzu memorijsku karticu naredne generacije CFexpress Type B

IT svet pre 22 sata
Kompanija Sony objavila je da razvija memorijsku karticu CFexpress Type B (CEB-G128), novu super-brzu memorijsku karticu naredne generacije 1 , koja je idealna za profesionalnu i industrijsku upotrebu. Sa izuzetnom brzinom čitanja od 1700MB/s 2 i vrhunskom pouzdanošću, ova memorijska kartica... »

Kingston lansirao novu SSD seriju Data Center 500

IT svet pre 23 sata
Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, danas je najavio novu seriju Data Center 500 SSD uređaja namenjenih enterprise korisnicima. DC500R je optimizovan za... »

IT sektor udružen u podršci ženama u IT industriji - Nedelja ženskih priča u IT

IT svet pre 23 sata
O čemu pričaju devojke i kako izgledaju ženske priče u IT-u? Da li su devojke dovoljno zainteresovane za karijeru u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija ili misle da je IT i dalje predominatno muška profesija? Zašto statistike pokazuju da se žene ređe odlučuju za obrazovanje... »

Morali hitno da izrone: "Tvoj najveći strah - vatra u kokpitu. Gde ćeš da ideš?"

B92 pre 11 sati
B92: Morali hitno da izrone: "Tvoj najveći strah - vatra u kokpitu. Gde ćeš da ideš?"
Mala britanska istraživačka podmornica koja se nalazila u Indijskom okeanu, danas je hitno morala da izroni sa dubine od 100 metara, zbog dima koji je ispunio kabinu. Britanska naučnica i njen američki pilot, koji su činili posadu podmornice na britanskoj misiji "Nekton", koja istražuje... »

Xiaomijev "savitljivi" smartfon će biti upola jeftiniji od konkurentskog

B92 pre 17 sati
B92: Xiaomijev "savitljivi" smartfon će biti upola jeftiniji od konkurentskog
Predstavljanje pametnih telefona sa savitljivim ekranom, koje je započeo Samsung a nastavio Huawei, zahvatilo je i ostale proizviđače, od kojih su neki već nagovestili svoja rešenja toga tipa. Jedan od njih je i kineski Xiaomi, poznat kao kompanija koja je globalni uspeh postigla kao... »

Kako da deca bezbedno koriste internet i šta sve roditelji ne znaju o tome

B92 pre 21 sat
B92: Kako da deca bezbedno koriste internet i šta sve roditelji ne znaju o tome
Unicef je predstavio "Digitalni vodič za bezbednost dece na internetu", namenjen deci uzrasta od četiri do osam godina. Vodič sadrži konkretne savete za roditelje, vaspitače i sve koji se bave decom, ali sadrži i seriju crtanih filmova namenjenu baš deci. O tome kako je vodič nastao, kome je... »

Appleove slušalice za iPhone su kancerogene - tvrdi 250 stručnjaka

Vesti online pre 1 dan
Ako koristite Apple AirPods slušalice sa svojim iPhoneom, naučnici vas upozoravaju da budete posebno pažljivi. Peticija poslata Evropskoj uniji i Svetskoj zdravstvenoj organizaciji upozorava ljude o opasnostima koje Appleove slušalice mogu da imaju po zdravlje, posebno po našu glavu. - Moja... »

Zakazivanje poruka na „Dži-mejlu“ kao rođendanski poklon

Večernje novosti pre 1 dan
Dži-mejl je počeo da radi u aprilu 2004. godine. Zato je moguće da je 15. rođendan servisa za elektronsku poštu, povod za novine u načinu slanja poruka. KORISNICI „Guglove“ elektronske pošte „Dži-mejl“ verovatno će uskoro moći da koriste dodatne alate, među kojima je zakazivanje... »

©2019 Netmark d.o.o.