Nauka & Tehnologija

Kina lansira veštački Mesec kao zamenu za ulično osvetljenje

PC Press pre 15 sati
Kina je spremna da u kosmos lansira veštački mesec kako bi ovaj ponudio bolje osvetljenje za jedan od najvećih gradova u zemlji. Naime, zvaničnici garda Čengdu, koji se nalazi u provinciji Sečuan i ima oko 14 miliona stanovnika, najavili su da planiraju da satelit pošalju u Zemljinu orbitu do... »

Prvi srpski univerzalni punjač za električna vozila

RTS pre 16 sati
RTS: Prvi srpski univerzalni punjač za električna vozila
Srpski autoklaster proizvođača delova za auto-industriju okuplja 50 hiljada radnika i najveća je industrijska grana Srbije. Na dvodnevnom skupu u Velikom Gradištu rečeno je da se kablovi za automobil „tesla“, koji se proizvodi u Americi, motaju u Sremu, opruge za kamione „volvo“ i... »

Politički botovi razotkriveni u Twitter akciji

PC Press pre 16 sati
Politički botovi su svuda oko nas, to svi znamo. Ono što do sada nije bilo otkriveno je ko ih plaća i odakle tačno dolaze. Twitter je objavio podatke koji razotkrivaju mnoge akcije botovskih trolova na ovoj društvenoj mreži. Kako prenosi Twitter u zvaničnom saopštenju, više od od 10 miliona... »

Preuzmite novi Google Keep ili bolje reći “Keep Beleške”!

Pametni telefoni pre 17 sati
Pojavila se nova “Keep Beleške” aplikacija, sa “material design” izgledom, a nekada bolje znana kao “Google Keep”. Preuzmite je već odmah i probajte! Google je prošlog meseca tiho lansirao novu Keep Beleške aplikaciju i tako je preimenovao nama dobro poznat Google Keep. No,... »

Preuzmite i instalirajte nove Google Playground 2.0 AR stikere!

Pametni telefoni pre 18 sati
Evo gde da preuzmete nove Marvel-ove “Playground 2.0” AR stikere koji inače dolaze uz Pixel 3 telefone i instalirajte ih na starije Pixel modele. Google je nedavno lansiro nove Pixel 3 telefone i oni bi svakog momenta trebalo da počnu sa isporukom istih. Međutim, šta mogu da urade vlasnici... »

OnePlus 6T će imati specijalni noćni mod za bolje fotografisanje u mraku

Benchmark pre 19 sati
OnePlus 6T će biti ozvaničen krajem meseca, a gotovo svakog dana saznamo po neki novi detalj o telefonu. Ovoga puta, sugeriše se da će telefon imati dodeljeni noćni mod u okviru kamera aplikacije, koji će omogućiti kreiranje mnogo boljih fotografija u uslovima slabog osvetljenja. Navodno, ova... »

ADATA predstavlja spoljne hard diskove HD680 i HV320

Personal magazin pre 12 sati
HD680 nudi snažnu zaštitu podataka, dok HV320 u tankom kućištu skriva veliki kapacitet za skladištenje. ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula i NAND fleš proizvoda, predstavio je danas dva nova spoljna hard diska (HDD-a) – ADATA HD680 i HV320. Model HD680 nudi snažnu zaštitu i... »

Predsednik i tehnološki direktor kompanije LG održaće uvodno izlaganje na sajmu CES 2019

Personal magazin pre 14 sati
Dr I.P. Park će predstaviti nov ugao gledanja na primenu sistema veštačke inteligencije u svakodnevnom životu potrošača. Predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics (LG), dr I.P. Park, održaće uvodni govor na predstojećem sajmu potrošačke elektronike CES 2019.... »

Sklad dizajna i performansi: MMD lansira novi Philips 276E8VJSB monitor

IT svet pre 15 sati
MMD, vodeća tehnološka kompanija i brend licencirani partner za Philips monitore, najavljuje potpuno novi Philips 276E8VJSB LCD monitor. Ovaj 27-inčni (68,6 cm) 4K UHD monitor opremljen je najnovijom tehnologijom za ultra jasan kvalitet slike, superiorno osvetljenje, jasnoću i živopisne slike,... »

Uređaj koji zaposlenima pomaže da se koncentrišu liči na uvod u distopiju

PC Press pre 15 sati
Oni koji se na radnom mestu ponekad previše zabavljaju mogu da odahnu, budući da je Panasonic dizajnirao uređaj koji eliminiše periferni vid, te radnicima pomaže da se koncentrišu na zadatke. Koncept je poneo ime Wear Space, te sadrži savitljivi ekran i Bluetooth slušalice. Ekran smanjuje... »

©2018 Netmark d.o.o.