Nauka & Tehnologija

Google pokušava da ubedi Microsot Edge korisnike da pređu na Chrome radi sigurnijih ekstenzija

Benchmark pre 24 sata
Microsoft je u decembru 2018. godine objavio da će kreirati Chromium-zasnovani Edge browser, koji je tokom januara ove godine postao dostupan svima. Jedna od prednosti korišćenja Chromiuma jeste mogućnost upotrene Chrome ekstenzija. Međutim, ukoliko… »

Kako instalirati i podesiti SwiftKey tastaturu na telefonu?

Pametni telefoni pre 24 sata
Instalirajte najbolju tastaturu za telefon u svega nekoliko koraka! Evo kako da je preuzmete i šta sve treba da uradite kako biste podesili SwiftKey tastaturu po prvi put! U današnjem tekstu želimo da vam pokažemo kako da preuzmete i po prvi put… »

Mediteranska ishrana – najbolja ishrana

RTS pre 24 sata
Nova studija objavljena u „Britiš medikal džornalu“ dala je još jedan argument koji potvrđuje da je mediteranska ishrana jedna od najzdravijih na svetu. Istraživanje je potvrdilo da ta vrsta ishrane može za samo godinu dana da promeni mikrobiom… »

NBCUniversal kupuje Vudu

PC Press pre 1 dan
Wall Street Journal objavio je da kompanija NBCUniversal ozbiljno namerava da kupi Vudu servis koji je u vlasništvu Walmart-a. Takođe se navodi da su pregovori u toku i da se nalaze u naprednoj fazi. Vudu kao deo Peacock servisa Kao što je rečeno i… »

WordPress ranjivost ugrozila 200 hiljada web sajtova

PC Press pre 1 dan
Vlasnicima WordPress web sajtova koji koriste ThemeGrill teme savetovano je da ažuriraju jedan od plugin-ova koji dolazi u paketu sa temama, a kako bi sprečili potencijalne napade. Ranjivost je otkrivena u okviru ThemeGrill Demo Importer plugin-a, koji… »

Samsung Galaxy S20+ stiže i u 'Jennie Red' varijanti

Benchmark pre 1 dan
Samsung je pre desetak dana predstavio Galaxy S20 seriju telefona. Model Galaxy S20+ je najavljen u Cosmic Gray, Cloud Blue i Cosmic Black varijantama, ali izgleda da je tu i nova boja, pod nazivom Jennie Red. Prema navodima sajta Pocketnow, Jennie Red… »

NASA veruje da se dokazi o životu na Marsu kriju ispod površine planete

PC Press pre 1 dan
Agencija NASA bi trebalo da do kraja leta put Crvene planete pošalje rover Mars 2020 – najsofisticiraniji komad opreme u istoriji istraživanja kosmosa. Njegov zadatak će, između ostalog, biti i da na Zemlju vrati uzorke sa ove planete, a eksperti se… »

Huawei ima najviše 5G ugovora u Evropi

Al Jazeera pre 1 dan
Predsjedavajuća Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi pozvala je da zemlje izbjegavaju tehnološkog giganta Huawei. Huawei Technology osigurao je svoju poziciju najtraženijeg dobavljača telekomunikacione opreme 5G, usprkos intenzivnom… »

Otkriveni podaci gostiju MGM-a

PC Press pre 1 dan
ZDNet je u sredu objavio da su podaci prošlogodišnjeg hakerskog napada na MGM lanac hotela objavljeni na jednom od hakerskih foruma. Time su otkrivene lične informacije 10.6 miliona gostiju koji su odseli u hotelima MGM Resorta. Podaci uključuju… »

Političke granice u Google mapama: "Sledimo lokalne zakone"

B92 pre 1 dan
Mape koje danas vidimo manje-više oslikavaju tačnu sliku sveta u kom živimo. Međutim, postoje postoje određeni regioni koji su trenutno sporni, gde nekoliko različitih zemalja polaže pravo na određene lokacije. Čini se da bi Google mogao da… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »