Nauka & Tehnologija

U kineskom gradu veštačka inteligencija “kontroliše” saobraćaj

Nova energija pre 1 dan
Grad Hangdžou, nekad peti najzagušeniji kineski grad, rešava problem saobraćajnih gužvi uz pomoć veštačke inteligencije, piše CNN Business. Ako je verovati gigantu online trgovine Alibabi, rešenje je došlo upravo s njihovim izumom – platformom City Brain. Reč je o kompleksnom softveru... »

Koliko je u Srbiji popularna elektronska trgovina?

Nova energija pre 1 dan
Broj stalnih korisnika elektronske trgovine u Srbiji porastao sa 18% od ukupnog broja korisnika interneta u 2011. na 30,9% u 2018, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. „Ipak, činjenica da 45,4% korisnika interneta nikada nije kupovalo i poručivalo robu ili usluge... »

Rusi žele da "brendiraju" svetsko nebo VIDEO

B92 pre 1 dan
B92: Rusi žele da "brendiraju" svetsko nebo VIDEO
Ruski startap StartRocket ima ideju kako da oglašavanje na džambo plakatima zaista uveća do istinskih "džambo" dimenzija. Njihova ideja je da u Zemljinu orbitu lansiraju na desetine malih CubeSat satelita, veličine 10x10x10 centimetara, koji će moći da se slože u određenu formaciju. Svi... »

Lažne aplikacije za navigaciju ugrozile 50 miliona korisnika?

B92 pre 1 dan
B92: Lažne aplikacije za navigaciju ugrozile 50 miliona korisnika?
Jedna od osnovnih prednosti modernih prodavnica aplikacija trebalo bi da bude i ta da su svi proizvodi pregledni, što bi kompanijama trebalo da olakša detektovanje onih koje su "zaražene" i mogu da nanesu veliku štetu. Budući da u Google Play prodavnici ima preko dva miliona aplikacija, dogodi... »

Prve glasine otkrivaju šta sve novo donosi iPhone 11

Vesti online pre 1 dan
Novi izveštaji sa kineske društvene mreže Weibo tvrde da imaju neke interesantne podatke u vezi sa predstojećim iPhone smartfonom. Možda jedan od najinteresantnijih podataka jeste mogućnost povećanog osvežavanja displeja do 120Hz koje je trenutno prisutno na iPadu Pro. Izveštaj takođe... »

Novi Facebook Messenger konačno postao dostupan svima VIDEO

B92 pre 1 dan
B92: Novi Facebook Messenger konačno postao dostupan svima VIDEO
Redizajnirani Facebook Messenger, najavljen na Facebookovoj F8 konferenciji za developere u maju prošle godine, počeo je da se pojavljuje u oktobru, a sada konačno postaje dostupan svim korisnicima. Korisnici mogu da pronađu redizajnirani Facebook Messenger u App Store-u i Google Play Store-u u... »

Napetost raste u Srbiji: Opozicija preti Vučiću demonstracijama i bojkotom na dan izbora

Pravda pre 1 dan
Vest da bi Aleksandar Vučić mogao da raspiše izbore za kraj marta ili početak aprila izazvao je bes kod opozicije koja traži da pre izbora bude donet novi izborni zakon koji će sprečiti zloupotrebu medija od strane vlasti i manipulacije biračkim spiskom. U suprotnom opozicija preti bojkotom.... »

Valiance ostaje bez plasmana na Mejdžor

B92 pre 1 dan
B92: Valiance ostaje bez plasmana na Mejdžor
Domaća ekipa Valiance je danas u jednom srceparajućem meču poražena www.rur.rs/2019/01/20/valiance-ostaje-bez-plasmana-na-mejdzor/ od ekipa francuske ekipe Vitality. Valiance je danas imao dobro priliku da se revanšira francuskoj ekipi za poraz koji su im naneli samo par dana ranije u grupnoj... »

Snažna ekslozija potresla prestonicu: Teroristički napad na važnoj saobraćajnici

Pravda pre 1 dan
Snažna eksplozijapotresla je noćas prestonicu Sirije, Damask, nakon što su teroristi napali vojni punkt na važnoj saobraćajnici. Napad je izvršen nadomak auto-puta Dara-Damask u južnom delu Damaska. Nakon napada SAA je pronašla još nekoliko eksplozivnih naprava velike snage na obližnjim... »

Ugašen jedan od najboljih i najstarijih YouTube kanala

Mondo pre 24 sata
Nakon što je kanal prodat “Fullscreen Media“ kompaniji sav njegov sadržaj je izbrisan. Skoro 13 miliona pretplatnika jednog od najstarijih i najpopularnijih kanala, Machinima, ostalo je bez svog omiljenog sadržaja, jer je, kako smo u podnaslovu i naveli - izbrisan nakon prisajedinjenja tog... »