Nauka & Tehnologija

Valiance ostaje bez plasmana na Mejdžor

B92 pre 1 dan
B92: Valiance ostaje bez plasmana na Mejdžor
Domaća ekipa Valiance je danas u jednom srceparajućem meču poražena www.rur.rs/2019/01/20/valiance-ostaje-bez-plasmana-na-mejdzor/ od ekipa francuske ekipe Vitality. Valiance je danas imao dobro priliku da se revanšira francuskoj ekipi za poraz koji su im naneli samo par dana ranije u grupnoj... »

Snažna ekslozija potresla prestonicu: Teroristički napad na važnoj saobraćajnici

Pravda pre 1 dan
Snažna eksplozijapotresla je noćas prestonicu Sirije, Damask, nakon što su teroristi napali vojni punkt na važnoj saobraćajnici. Napad je izvršen nadomak auto-puta Dara-Damask u južnom delu Damaska. Nakon napada SAA je pronašla još nekoliko eksplozivnih naprava velike snage na obližnjim... »

Ugašen jedan od najboljih i najstarijih YouTube kanala

Mondo pre 1 dan
Nakon što je kanal prodat “Fullscreen Media“ kompaniji sav njegov sadržaj je izbrisan. Skoro 13 miliona pretplatnika jednog od najstarijih i najpopularnijih kanala, Machinima, ostalo je bez svog omiljenog sadržaja, jer je, kako smo u podnaslovu i naveli - izbrisan nakon prisajedinjenja tog... »

Facebook nova aplikacija LOL je nešto posebno

Mondo pre 1 dan
LOL je namenjena mladim korisnicima, koji dižu ruke od Facebook mreže. Facebook nema baš dobru “prođu“ među mlađim korisnicima, koji prema poslednjim podacima i dalje napuštaju najveću društvenu mrežu. Kako se ne bi pretvorio u mrežu namenjenu starijim korisnicima, Facebook razvija... »

RAEN predstavio listu naučnika kojima će biti uručene povelje

B92 pre 1 dan
B92: RAEN predstavio listu naučnika kojima će biti uručene povelje
Svečana akademija Balkanskog naučnog centra Ruske akademije prirodnih nauka (RAEN) održaće se 22. januara u 14 časova u Svečanoj sali Skupštine Grada Beograda. Tom prilikom biće dodeljene nagrade zaslužnim pojedincima kao i naučnicima iz Srbije i sa Balkana. Planirano je uručenje povelja... »

Review: The Council

B92 pre 1 dan
B92: Review: The Council
Propade nam Telltale… Sad ću da budem malo zao, ali nekako me baš nije pogodilo, iskreno ni malo, što neću moći da igram njihove "vaše odluke su bitne” igre. Realno, odigrao sam ih sasvim dovoljno da znam da im je sve to uglavnom na isti kalup i da su dosadili sa: NEĆETE VEROVATI... »

Đukanoviću neće biti dobro: Crnogorski opozicionar rekao Putinu da...(video)

Pravda pre 1 dan
Tokom posete Vladimira Putina Srbiji, na ručku koji je za više od stotinu visokih zvanica organizovao predsednik Vučić našli su se i lideri crnogorske opozicije. Priliku da, kako kaže, osvetla obraz Crne Gore, jedine srpske zemlje koja nije imala zvaničnog predstavnika na ovom važnom... »

Srbija je veća od Jugoslavije, tvrde naučnici

RTS pre 1 dan
RTS: Srbija je veća od Jugoslavije, tvrde naučnici
Srbija je veća i sjajnija od Jugoslavije, potvrđuju astronomi. Obe se nalaze u Glavnom asteroidnom pojasu između Marsa i Jupitera i za njih znamo oko 80 godina. I to je samo delić fantastičnih priča o asteroidima koje možete čuti na izložbi u Galeriji SANU u Beogradu. Više od veka nakon... »

Istine i zablude o ribljim stazama

RTS pre 1 dan
RTS: Istine i zablude o ribljim stazama
Često se proturaju teze da problemi sa derivacionim mini-hidroelektranama nastaju zato što se ne poštuju uslovi zaštite prirode i ne uspostavljaju funkcionalne riblje staze. Naprotiv, riblje staze koje se ostavljaju kod izgradnje derivacionih mini-hidroelektrana, gde se bar 85 odsto reke izmesti... »

Pupin Cvijiću o jugoslovenstvu

RTS pre 1 dan
RTS: Pupin Cvijiću o jugoslovenstvu
Protekle godine (1. 12. 2018) navršilo se sto godina od ujedinjenja Srba, Hrvata i Slovenaca. Kao što je običaj, takav jubilej se koristi za iznošenje novih saznanja i ocena istorijskih tokova. Tako se govorilo i o jugoslovenstvu. Stekao se utisak da je jugoslovenstvo promašaj, da je u njemu,... »