Nauka & Tehnologija

Microsoft Surface Laptop 4 navodno stiže u aprilu

Benchmark pre 22 sata
Poslednje što smo čuli o Microsoftovim planovima za Surface uređaje jeste da će Surface Pro 8 i Surface Laptop 4 biti objavljeni u januaru, međutim, dobili smo samo Surface Pro 7+ model. Sada Windows Central sugeriše da će Surface Laptop 4 stići u… »

Kako sprečiti decu da razgovaraju sa strancima na Nintendo Switch-u

Pametni telefoni pre 22 sata
Evo kako da ograničite komunikaciju na Nintendo Swith-u i tako sprečite da vaše dete razgovara sa potpunim stranicma na platformi. Ako imate decu koja koriste Nintendo Switch, možda ćete brinuti da bi potencijalno mogli da razgovaraju sa strancima u… »

Obrazovanje nakon pandemije: Kako će izgledati nastava u osnovnim i srednjim školama

Blic pre 23 sata
Godina 2020. u celom svetu bila je godina promena i izazova. Godina u kojoj su industrije, servisi, ali i institucije i ustanove na svim nivoima, uključujući i škole, morali da se prilagođavaju novonastaloj situaciji i to su činili sa više ili manje… »

Samsung Display je objavio više detalja o štedljivim OLED panelima

Benchmark pre 22 sata
Samsung Display je objavio više detalja o novoj generaciji štedljivih OLED panela, koji trenutno krase Galaxy S21 Ultra telefon. Pored toga što je štedljiviji, ekran je sada i svetliji. OLED smanjuje potrošnju za 16 procenata, dok istovremeno… »

Snapdragon 870 – nova, osvežena verzija za flagship telefone

PC Press pre 24 sata
Snapdragon 888 nije jedini Qualcomm-ov vrhunski mobilni čip za početak 2021. godine. Kompanija je predstavila Snapdragon 870 sistem na čipu koji bi trebalo da pruži brze performanse na onim telefonima gde 888 nije opcija. Na kraju, to je nešto brži… »

“Nešto novo i veliko”: Apple otkrio ko vodi misteriozni projekat

Vesti online pre 24 sata
Kompanija Apple ima u planu nešto novo, a još uvek ne znamo tačno o čemu se radi. Naime, Apple je nedavno promovisao Dena Ričia, koji je u kompaniji Apple još od 2012. godine, i bavi se hardverskim inženjeringom, na novu poziciju u kojoj će se… »

Sveti Sava u stvaranju srpske kulture

RTS pre 23 sata
„A sred drveta nastanila se beše ptica slatkoglasna, krotka u sedenju, tiha u pesmama, vesela u cvrkutanju, jasna u šaptanju, jedna od mudrih ptica ljubavnih, slatki njegov detić, koji je nekada bio meni vezom rođenja brat, zvani Sava monah“ –… »

Huawei (možda) izdvaja proizvodnju Mate i P telefona

PC Press pre 1 dan
Nakon nedavne prodaje Honor-a, Huawei bi mogao da izdvoji proizvodnju svojih premium verzija telefona (Mate i P brendova), kako bi zaobišao američke sankcije. Prema Routers-u, kompanija još od septembra prošle godine pregovara o ovom potezu sa… »

Konačno Ubuntu na Mac računarima

PC Press pre 24 sata
Novi Linux port omogućava Apple-ovom M1 Mac-u da prvi put pokreće Ubuntu. Corellium, firma koja nudi virtuelizovanu verziju iOS-a za bezbednosno testiranje, uspešno je prebacila Ubuntu na M1 Mac i izdala vodič za ostale. Izmenjena verzija Ubuntu-a… »

"SAD imaju moralni imperativ da razvijaju autonomno oružje"

B92 pre 1 dan
Vlada SAD ne bi trebalo da se zalaže za zabranu upotrebe ili razvoja autonomnog oružja kojim upravlja veštačka inteligencija (AI), stav je nadležnog tela Vlade u izveštaju za Kongres. Na čelu ovog tela, Nacionalne komisije za bezbednost veštačke… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »