Nauka & Tehnologija

Opstanak koji zavisi od Romea

RTS pre 13 sati
RTS: Opstanak koji zavisi od Romea
Bolivijski pokret za zaštitu vodozemaca organizuje deset ekspedicija na lokacijama na kojima je bolivijska vrsta žabe „Sehuencas” bila prisutna, u nadi da će verovatno poslednji primerak te vrste – mužjak koga zovu Romeo, naći ženku i tako produžiti vrstu. U saradnji sa organizacijom za... »

Postoji fora koja nije bila poznata: Evo kako da pročitate poruku na Messenger-u, a da pošiljalac to ne zna

Srbija danas pre 10 sati
Nema "seen"... Poruke na Mesindžeru je moguće pročitati, a da osoba koja vam ih je poslala ne dobije obaveštenje da ste to učinili. Dok WhatsApp i Viber nude mogućnost isključivanja opcije "seen", Facebook nema tu mogućnost, ali zato postoje mali trikovi koji nude rešenje. Google Chrome... »

Nova eplova zgrada je "svemirski brod" ali zaposlene u njoj muči ovaj bolan problem!

Srbija danas pre 13 sati
Muka živa! Epl je nedavno otvorio vrata svog novog tehnološkog štaba prigodno nazvanog "svemirski brod". Novi centar kompanije u Kupertinu je zapravo zgrada u obliku prstena prečnika 1.6 kilometara u kojoj će raditi 13.000 ljudi. Pored kancelarija, zgrada poseduje i brojne dodatne sadržaje... »

Koliko zrače pametni telefoni?

Nedeljnik pre 1 dan
Neki od uređaja zaista emituju visoke frekvencije, pogotovo tokom telefonskog poziva, dok su drugi puno pristojniji i mogli bi se okarakterisati kao bezopasni. Rasprave o tome zrače li pametni telefoni, a i mobilni pre njih, i koliko, vode se već godinama. I dok proizvođači tvrde da su njihovi... »

Hakeri kradu lozinke i preko Worda

Radio 021 pre 1 dan
Hakeri su otkrili način da ukradu nečije korisničko ime i lozinku za e-mail, FTP server ili one uskladištene u internet pretraživaču putem dokumenta u Wordu, piše SpiderLabs. Hakeri su do sada zlonamerni kod ugrađivali u makronaredbe (naredbe koje automatski vrše nekoliko specifičnih... »

Jedno slovo zagorčava život vlasnicima iPhone-a

Radio 021 pre 1 dan
Izgleda da postoji novi bug koji vlasnike iPhonea tera u očaj, a utiče na aplikacije poput Messengera i WhatsAppa. Sve što je potrebno za njegovu aktivaciju jeste da nekome pošaljete jedan jedini znak na indijskom jeziku Telugu, piše italijanski blog Mobile World. Najnovija verzija Appleovog... »

Xiaomi Mi Mix 2s koristi gestikulacije poput iPhone X modela (video)

Benchmark pre 1 dan
Xiaomi Mi Mix 2S je naredni model u liniji kineskog proizvođača, a osnovna karakteristika uređaja je dizajn bez ivica oko ekrana. Ranije smo već imali priliku da vidimo kako će telefon izgledati, zahvaljujući press renderima koji su se pojavili, a sada je tu i video uživo koji nam daje još... »

U Egiptu otkrivena nova vrsta dinosaurusa

Glas Amerike pre 1 dan
Samo nekoliko dana nakon vesti o otkriću egipatske grobnice visoke sveštenice stare 4.400 godina, stigla je nova vest o još starijem pronalasku od pre 100 miliona godina - novoj vrsti dinosaurusa. Krajem mezozoika dugovrati biljojed nastanjivao je oblast, koju je tada prekrivala džungla. Ona se... »

Naučnici saopštili: Teslin automobil će ipak pasti na Zemlju!

Kurir pre 1 dan
„Tesla“ će verovatno udariti u Zemlju kroz nekoliko desetina miliona godina. Naučnici s Univerziteta u Torontu saopštili su da će „Teslin“ crveni „roudster“, automobil koji je nedavno lansiran u svemir pomoću velike rakete, ipak udariti u Zemlju i neće ostati zauvek u orbiti oko... »

Da li obrisani fajlovi zaista zauvek nestaju iz računara?

Nova energija pre 1 dan
Šta se dešava sa trajno obrisanim fajlovima u vašem kompjuteru? Kuda odlaze? Kratak odgovor bio bi da obrisani fajlovi i dalje ostaju u vašem računaru. Kada obrišete fajl, on je fizički još tu, samo se pokazivač (eng. pointer) koji je vodio ka njegovoj lokaciji (adresi) usmerava ka lokaciji... »

©2018 Netmark d.o.o.