Nauka & Tehnologija

Xiaomi kupuje jednog od proizvođača telefona!

Mondo pre 1 sat
Kompanija iz Kine želi da poboljša svoje kamere, i to one prednje prvim velikim pripajanjem. Iako vrlo mlada, Xiaomi kompanija kupila je drugu kompaniju, koja se bavi proizvodnjom mobilnih telefona i ima uspešnu smartfon aplikaciju Meitu. Iako nama nepoznata, ova kompanija je vrlo uspešna u Kini... »

Seča lažnih Instagram lajkova, pratilaca i komentara

Mondo pre 2 sata
Šta mislite, koje poznate ličnosti će ostati bez velikog broja lajkova, komentara i pratilaca? Instagram je obavestio javnost da će se obračunati sa svim lažnim akcijama na nalozima svih korisnika, uključujući one poznatih ličnosti, sa kojih će biti isključeni lajkovi, komentari i... »

Javno - privatna partnerstva za bolju sajber bezbednost

B92 pre 3 sata
B92: Javno - privatna partnerstva za bolju sajber bezbednost
Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je u rešavanju pitanja informacione bezbednosti preduzet sistemski pristup i to uspostavljanjem regulative u toj oblasti, zaštitom ključnih servisa, kao i borbom protiv sajber kriminala. Ona je... »

Cukerberg: Facebook je u ratu, mediji pišu s**nja!

Mondo pre 8 sati
Direktor i osnivač Facebook mreže objasnio je trenutno situaciju u Facebook-u rukovodstvu kompanije ne štedeći emocije, a ni epitete. Mark Cukerberg govorio je nedavno, tvrdi Business Insider preko svojih izvora, na sastanku “top menadžmenta“ Facebook kompanije ne štedeći ni emocije ni... »

Domišljatost velikih majmuna

RTS pre 9 sati
RTS: Domišljatost velikih majmuna
Anatomija, dovitljivost i društvenost su tri sile koje su oblikovale evoluciju jedne od najinteligentnijih vrsta životinja na svetu ‒ majmuna. Gorile, orangutani, šimpanze i ljudi imali su koristi od odvojenog palca koji se pokreće tako da može da dodirne sve ostale prste. Ipak, veliki... »

Novi Bitcoin sunovrat, ali i drugih kriptovaluta

Mondo pre 10 sati
Kriptovalute ne novom minimumu vrednosti u poslednjih 13 meseci. Bitcoin je 19. novembra pao na novi 13-mesečni minimum, pri čemu se vodeća svetska kriptovaluta na BitStamp platformi spustila na nivo od 5.173,23 dolara, izveštava Rojters. Na prethodnom trgovanju Bitcoin je oslabio za 5.2 odsto... »

Video: Predstavljen prvi virtuelni voditelj vijesti

Al Jazeera pre 12 sati
Autori su izradili dvije verzije - prvi vijesti čita na engleskom, a drugi na kineskom jeziku. Xinhua AI anchor, launched on Wednesday, starts presenting news reports from Thursday. In this program, he takes you to have a look at what a Panama official and the Chinese businessman Jack Ma say about... »

Biodiverzitet ‒ mreža života

RTS pre 14 sati
RTS: Biodiverzitet ‒ mreža života
Pogledamo li duboko u prirodu, sve ćemo bolje razumeti. Jer, u prirodi sve deluje prema zakonima. Ona može da nam pruži mnogo toga ako je poštujemo i živimo u saradnji s njom. Zato je jedan od najvažnijih zadataka čovečanstva ‒ očuvanje i zaštita biološke raznovrsnosti, tj.... »

Razvoj moderne tehnologije: Mislima ćemo kontorlisati televizore!

Kurir pre 15 sati
Glavni cilj najnovijeg istraživanja jeste da se umnogome olakša život nepokretnim i bolesnim osobama. Koliko puta ste prevrnuli celu kuću tražeći zatureni daljinski upravljač od televizora ili vas je mrzelo da ustanete i promenite kanal zbog neke dosade emisije? Ovi i slični problemi u... »

Pa da li je moguće? Pogledajte koje dve legendarne igrice su najstariji torenti na internetu

Srbija danas pre 5 sati
Fenomenalno... Pirate Bay je danas jedna od najpoznatijih stranica na internetu i mnogima sinonim za torente, no to sigurno nije bilo tako pre 13 godina. Povodom ove godišnjice TorrentFreak je prokopao kroz arhivu kako bi otkrili najstarije torente koji su stalno dostupni od službenog pokretanja... »

©2018 Netmark d.o.o.