Nauka & Tehnologija

BenQ interaktivni Short Throw projektor

IT svet pre 17 sati
Kompanija BenQ važi za najvećeg proizvođača Short Throw projektora (projektori kratkog dometa) na svetu i ime je koje iza sebe u ovoj oblasti ima veoma dugu tradiciju. Ova kompanije u svom vlasništvu poseduje i brojne tehnološke inovacije sa kojima je prikaz slike na platnu kristalno čist i... »

Hrvatska sarađuje s Evropskom svemirskom agencijom

Al Jazeera pre 10 sati
Hrvatska je već članica evropske svemirske porodice, a ovim sporazumom ostvaruje jaču saradnju s članicama ESA-e. Sporazum između hrvatske Vlade i Evropske svemirske agencije o saradnji u mirnodopske svrhe potpisan je u ponedjeljak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu, u prisustvu... »

Samsung update-ovao Notebook 9 seriju laptopova

IT svet pre 16 sati
Samsung je u decembru prošle decenije osvežio laptop serije Notebook 9 koji je imao tri modela uključujući Notebook 9 Pen, 13.3-inčni 2-u-1 notebook sa integrisanim S Pen. Sada je kompanija objavila cene za sve modele i kaže da će biti dostupna za kupovinu od nedelje, 18. februara. Cena je... »

Naučno dokazano, ljubimci su dobri za mentalno zdravlje

Nedeljnik pre 57 minuta
Naučnici su proučavali uticaj mačaka, pasa, hrčaka, ptičica, pa čak i zlatnih ribica na psihički obolele. Konačna analiza 17 velikih istraživanja dokazala je da kućni ljubimci koriste ljudima s psihičkim bolestima. U analizi već objavljenih studija, doktorka Helen Luis Bruks sa fakulteta... »

Uz ova znanja postaćete stručnjak koji je neophodan svim većim kompanijama

Blic pre 10 sati
Razvoj modernih tehnologija u poslednjih nekoliko decenija doprineo je tome da je danas gotovo nemoguće zamisliti kompaniju koja direktno ne zavisi od računarskih mreža. Sve to uticalo je da velike kompanije moraju da angažuju profesionalce koji će redovno održavati i unapređivati njihove IT... »

Tvorci Steel Division: Normandy 44 u štrajku

B92 pre 10 sati
B92: Tvorci Steel Division: Normandy 44 u štrajku
Prošlog leta smo imali prilike da igramo sjajnu taktičku strategiju Steel Division: Normandy 44, koju nam je doneo iskusni francuski studio Eugen Systems. Danas, nažalost, ne pišemo o njima zbog neke nove sjajne igre ili dodatka za odlični Steel Division, već zbog toga što su svi zaposleni... »

StarSeries 2. dan – FaZe se osvetio Cloud9

B92 pre 21 sat
B92: StarSeries 2. dan – FaZe se osvetio Cloud9
Drugi dan turnira je iza nas, a za razliku od prvog, videli smo par neočekivanih rezultata. Gledali smo duele timova sa identičnim skorom, a odmah na početku desilo se iznenađenje. Kineski TyLoo pobedio je fnatic rezultatom 2:0, 16:10 na Cobblestone i 19:16 na Infernu, a zanimljivo da je inače... »

Valiance dobro “gura” u Bets.net ligi

B92 pre 22 sata
B92: Valiance dobro “gura” u Bets.net ligi
Iako je ispala u ECS kvalifikacija, srpska CS:GO ekipa Valiance ima uspeha na drugim turnirima. Takmičarksa sezona je tek počela, a prvi od niza turnira koji ove godine očekuju srpski sastav je Bets.net Challenger Series. U pitanju je turnir koji je okupio 32 tima (i osam novih u drugoj fazi) iz... »

I: da više nikad ne proda nijedan telefon, "Epl" će i dalje zarađivati 40 milijardi godišnje, evo i kako

Blic pre 1 dan
Prodaja ajfona donosi kompaniji “Epl” ogromnu zaradu, ali se tehnološki gigant obezbedio i u slučaju da taj posao propadne. Čak i da “Epl” više nikada ne proda nijedan ajfon i počne da se oslanja samo na prodaju usluga, kompanija bi zarađivala 30-40 milijardi dolara godišnje samo... »

Naučnici rekonstruisali lik: Ovako je izgledao Sveti Valentin!

Kurir pre 7 sati
Grafički dizajner iz Brazila Sisero Morais s timom arheologa „oživeo“ je sveca nakon skeniranja njegove lobanje, koja se čuva u Crkvi Svete Marije iz Kozmedina. Pravo lice Svetog Valentina konačno je otkriveno zahvaljujući trodimenzionalnom skeniranju njegove lobanje, koja se čuva u... »

©2018 Netmark d.o.o.