Nauka & Tehnologija

Turska zabranila oglašavanje na Twitteru, Periscopeu i Pinterestu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Turska je u utorak, 19. januara, zabranila oglašavanje na društvenim mrežama Tviter, Periskop i Pinterest zbog nepoštovanja novog zakona koji značajno jača moć vlasti nad tim platformama. "Nadamo se da će Tviter i Pinterest koji još nisu… »

Aplikacija gora od WhatsAppa, a svi je koriste

Nova pre 1 dan
Ako želite bezbednu opciju, koristite paralelno WhatsApp i Signal, savetuje stručnjak za kompjutersku sigurnost. WhatsApp je zbog gomile kritika odlučio da odloži primenu novih pravila korišćenja svoje aplikacije sve do sredine maja. I dok korisnici… »

Šta to "Votsap" traži od nas da prihvatimo

RTS pre 1 dan
Pre nekoliko nedelja aplikacija za dopisivanje "Votsap" objavila je novu politiku privatnosti, a onda je nastala prava histerija. Edvard Snouden i Ilon Mask pozvali su korisnike da uklone aplikaciju sa svojih telefona, a "Votsap", inače u vlasništvu… »

Test: Prestigio Powerbank i BT zvučnici (Video)

Benchmark pre 2 dana
Proizvođač koji nam je ostao u sećanju po uređajima prosečnog kvaliteta, u potpunosti je promenio poslovnu filozofiju. U par meseci nekoliko uređaja koje smo imali priliku da vidimo, ostavili su nas u čudu. Izuzetno prijatno iznenađenje!… »

Realme CEO nagoveštava naredni telefon iz X serije

Benchmark pre 2 dana
Očekuje se da će Realme uskoro objaviti svoj novi premijum telefon, koji će koristiti Snapdragon 888 čipset, a nosi kodno ime Realme Race. Telefon će biti deo potpuno nove serije, ali će mu društvo praviti model iz tradicionalne X serije, koja će… »

Novi Mi Notebook 14 ima integrisanu veb kameru

Benchmark pre 2 dana
Xiaomi prodaje neke od svojih Mi Notebook laptopova bez kamere, što je u ovom trenutku daleko od idealnog, kada imamo situaciju da sve više korisnika radi ili uči od kuće. Sada je kineska kompanija objavila novu verziju Mi Notebook 14 laptopa, koja… »

Ostaci rimske galije stare 19 vekova nađeni kod grčkog ostrva /foto, video/

Sputnik pre 2 dana
Ostaci rimske galije i još dva antička broda nađena su u vodama kod Kasosa, najjužnijeg grčkog ostrva u Egejskom moru. Rimska galija koja je nađena kod grčkog ostrva stara je skoro 2.000 godina. Grčko ministarstvo kulture navodi da je… »

Dok većina sveta ne zna šta da radi sa starim telefonima, oni su im našli idealnu namenu

Telegraf pre 2 dana
Tajlandski univerzitet je čak 500 starih telefona pretvorio u mikroskope za studente. Stari mobilni telefoni mogu se iskoristiti na različite načine, a Univerzitet Čilalongkorn na Tajlandu ima jedan zaista poseban. Tajlandski univerzitet je iskoristio… »

Google se vraća na Honor uređaje

Telegraf pre 1 dan
Odvajanje Honora od Huaweija znači da će AppGallery i HMS ekosistem biti dostupni za aktuelne Honor modele, ali da budući telefoni sa Honor logom neće "pripadati" Huaweijevom ekosistemu. Kineska kompanja Honor, koja je nakon prodaje od strane Huaweija… »

Predložen zakon o slobodi govora: Kazne za "ideološku cenzuru" drakonske

B92 pre 1 dan
U ovih dvadesetak dana, koliko traje 2021. godina, svedoci smo raznoraznih previranja kada su društvene mreže u pitanju. Ono što je ostavilo najsnažniji utisak, ipak, jeste pitanje - šta je zapravo sloboda govora? Mogli smo da vidimo kako su nalozi… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »