Nauka & Tehnologija

Novo naređenje iz damaska! Kocka je bačena! Junački odredi sirijskih Tigrova kreću u napad?! (mapa/video)

Pravda pre 6 sati
Elitne snage sirijske vojske dobile su naređenje da se rasporede na granici sa Idlibom. Prema izvoru, nekoliko formacija sirijskih Tigrova preraspoređeno je u vladino uporište Al-Sukajlabija, odakle će biti premešteni na linije fronta u blizini istorijskog grada Kalat al-Madika. Izvor je dodao... »

Google ima novi veštački glas koji zvuči poput pravog

Vesti online pre 13 sati
Google je već godinama globalni lider na polju pametnih mobilnih telefona, pretraživača i OSa za slabije računare - Chrome OS, a sada Google ulazi i na teritoriju sinteze glasa. Text-to-speech ili govor iz teksta je opcija koja se na zapadu vrlo često koristi, naročito u biznis okruženju.... »

Nekada san mnogih: Novi Razr na preklop imaće savitljivi ekran VIDEO

B92 pre 4 sata
B92: Nekada san mnogih: Novi Razr na preklop imaće savitljivi ekran VIDEO
Ultratanak Motorola Razr V3, u nešto modernijoj verziji mogao bi ponovno da se pojavi na tržištu. Iako još nema službene potvrde iz Lenova, vlasnika Motorolinog brenda, neslužbene informacije kažu da bi se novi Razr u SAD-u mogao pojaviti već u februaru. Nova verzija Razr-a razlikovaće se... »

Otkriveno! Evo ko zapravo stoji iza terorističkog napada u Manbidžu! (video)

Pravda pre 6 sati
Juče je u eksploziji u centru grada Manbidža ubijeno više od 20 civila, a 19 ih je ranjeno, u trenutku dok je američka vojska patrolirala tom ulicom. Tom prilikom ubijena su i četiri američka vojnika. Vojni savet Manbidža u Siriji rekao je da su uhapšeni militanti koji su planirali nove... »

I robot može da dobije otkaz: Japanci morali da „otpuste“ veći broj neobičnih mašina (video)

Večernje novosti pre 19 sati
Otkako je otvoren 2015. godine, japanski Hotel „Hen na“ se hvalio podatkom da je zaposlio stotine robota koji su obavljali razne poslove. Međutim, morali su da priznaju poraz i da njihova zaduženja povere ljudima. PRIMER da je i robotima danas teško da zadrže posao dao je japanski Hotel... »

Petnica: Pristiže nova generacija talenata

B92 pre 4 sata
B92: Petnica: Pristiže nova generacija talenata
Istraživačka stanica Petnica je započela ove nedelje novu sezonu obrazovnih programa za talentovane srednjoškolce koji su zainteresovani za prirodne, društvene i tehničke nauke. Tokom sezone zimskih seminara kroz jednu od 20 naučnih disciplina u Petnici će proći oko 2000 srednjoškolaca iz... »

HP: u Las Vegasu predstaio novi portfolio

Blic pre 1 sat
HP je predstavio novu liniju Pavilion monitora uz koje korisnici "uranjaju" u ono što stvaraju ili gledaju. HP Pavilion 27 QuantumDot je prvi na svetu stakleni ekran sa QuantumDot tehnologijom koja nudi preko milijardu vidljivih boja. HP Pavilion 27 FHD ima mnoštvo jedinstvenih funkcija,... »

Facebook zatvorio više naloga i stranica povezanih s Rusijom

Al Jazeera pre 27 minuta
Kompanija Marka Zuckerberga je navela kako je obustavila dvije operacije vođene iz Rusije. Društvena mreža Facebook objavila je u četvrtak kako je ukinula više stranica, grupa i računa pokrenutih u Rusiji predbacujući im „neautentično ponašanje“, prenose agencije. „Danas smo izbrisali... »

„Fejsbuk“ uklonio 360 strana i naloga „Sputnjika“ zbog „lažnih vesti“

RTS pre 1 sat
RTS: „Fejsbuk“ uklonio 360 strana i naloga „Sputnjika“ zbog „lažnih vesti“
Kompanija „Fejsbuk“ navela je u saopštenju da je, u okviru najnovijih napora u borbi protiv lažnih vesti, ukinula stotine naloga, stranica i grupa, a zvaničnik kompanije Natanijel Glejčer rekao je da su 364 naloga bila povezana sa saradnicima ruske novinske kuće „Sputnjik“. Stotine... »

Evo kada i kako je napravljen prvi "selfie"

B92 pre 2 sata
B92: Evo kada i kako je napravljen prvi "selfie"
Svetski trend kome se ne nazire kraj, mnogi kažu da je svuda oko nas. Neko ga napravi pre nego što popije jutarnju kafu. Mnogi vole da ga naprave ispred ogledala, jer mogu da vide sebe dok smišljaju najbolju pozu. Pogađate, reč je o "selfie-u", koji je zaludeo sve. Pre tačno devet godina... »

©2018 Netmark d.o.o.