Nauka & Tehnologija

Zaposleni u britanskoj Vladi godišnje izgube više od 2000 telefona, tableta i računara

PC Press pre 14 sati
Zaposleni u britanskoj Vladi ne mogu da se pohvale da su pažljivi prema imovini koju su zadužili. Naime, samo tokom prošle godine oni su izgubili čak 2004 mobilna uređaja, od čega je samo 249 pronađeno. Ovaj podatak objavljen je nakon zahteva koji… »

Svi je imamo na svom telefonu: Ako izbrišete ovu aplikaciju baterija će vam trajati duplo duže

Srbija danas pre 2 sata
Provereno! Jedna od najčešće korišćenih aplikacija troši najviše baterije na mobilnom telefonu. Svi je imamo i svakodnevno upotrebljavamo, a nismo ni svesni štetnih posledica. Da li znate koja aplikacija je u pitanju? Pogledajte i proverite da li… »

Kako podesiti ćirilično, latinično ili neko drugo pismo na SwiftKey tastaturi?

Pametni telefoni pre 24 sata
Evo kako namestite ćirilicu na telefonu, koristeći SwiftKey tastaturu. Zapravo, pomoću ove tastature možete podesiti bilo koje pismo. SwiftKey tastatura je jedna od najboljih za Android i iOS uređaje. Međutim, za neke može biti vrlo komplikovana za… »

Google objasnio zašto ih nema na Huawei telefonima

Vesti online pre 1 dan
Zabrana koju su SAD uvele u velikoj meri sprečava američke kompanije da rade sa Huawei i ZTE. Uprkos trgovinskim pregovorima između dve zemlje, zabrana je i dalje na snazi, a za Google to znači da iako postoje još ažuriranja i usluge na starijim… »

Ptica stara 46.000 godina iz Sibira čuva tajnu Ledenog doba

Sputnik pre 1 dan
Naučnici su ranije pronalazili lešine ili delove tela drugih životinja sačuvane u večnom ledu, kao što su vukovi i mamuti, ali otkriće ptice ocenjeno je kao „neprocenjivo“ jer omogućavaju pronalaženje DNK i povremeno RNK, nukleinskih kiselina… »

Naučnici pronašli planetu na kojoj možemo da dišemo ali...

Mondo pre 24 sata
Prvi put ikada, astronomi su identifikovali molekule kiseonika u galaksiji van Mlečnog puta. Jedini problem je što je galaksija udaljena 581 milion svetlosnih godina. Prvi put ikada, astronomi su identifikovali molekule kiseonika u galaksiji van… »

Šta će biti potrebno da bismo igrali Cyberpunk 2077?

B92 pre 1 dan
Pošto je Cyberpunk 2077 odložen za jesen ove godine, mnogi fanovi će pored čekanja morati da se suoče i sa strepnjom od sistemskih zahteva koji bi trebali uskoro biti objavljeni. Dobar deo PC zajednice je u strahu da će morati da menja računar kako… »

Hakerski napad na Agenciju zaduženu – za lov na hakere

Danas pre 1 dan
Nepoznata hakerska grupa ukrala je privatne podatke i lične informacije pripadnike Agencije DISA u SAD. Ova agencija je zadužena za obaveštajnu sajber zaštitu Bele Kuće i drugih važnih ličnosti u SAD. Defense Information Systems Agency, kako glasi… »

Ugroženo 200.000 web sajtova

Danas pre 1 dan
Veliki broj Web sajtova širom sveta koristi Word Press CMS za efikasno i brzo upravljanje sajtom. Međutim, sada je otkriven propust u ovoj platformi, kojim je direktno ugroženo 200.000 web sajtova. Propust je nastao u menadžeru za teme – Theme Grill… »

Zidovi sagrađeni od ljudskih kostiju iskopani ispod belgijske katedrale

Sputnik pre 23 sata
Istraživači nastoje da utvrde da li su sastav grozomornig zida diktirali praktični razlozi ili „verska dimenzija“. Arheolozi iz Genta, Belgija, došli su do jezivog otkrića kad su iskopali zidove od ljudskih kostiju ispod katedrale Svetog Bava… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »