Nauka & Tehnologija

Seasonic objavio PRIME Ultra seriju napajanja

Benchmark pre 7 sati
Seasonic je u svoju liniju napajanja dodao PRIME Ultra seriju, kako bi upotpunio nagrađivanu PRIME seriju. PRIME serija je osvojila prestižnu "Power Supply of the Year 2017 European Hardware Award" titulu, a Seasonic je ovo odlučio da podrži objavom premijum PRIME Ultra serije koji donosi sve... »

Asus ima novi zakrivljeni monitor za gejmere

Benchmark pre 1 sat
Asus je zvanično predstavio Republic of Gamers (ROG) Swift PG27VQ zakrivljeni gejming monitor. Ovaj 27-inčni monitor, sa 1800R zakrivljenim TN panelom, nudi izvornu rezoluciju od 2560 x 1440 piksela. Za visoko gejming iskustvo su zaduženi osvežavanje od 165Hz, 1ms odziv, kao i podrška za NVIDIA... »

Jeftin, ali opasan: Kako kriminalci sprovode kompleksne napade uz veoma male troškove

IT svet pre 3 sata
Istraživači iz kompanije Kaspersky Lab nedavno su uočili novi i prilično značajan trendu kada su u pitanju sofisticirane pretnje. Sve je učestalija praksa kriminalaca da ne koriste sofisticirane i skupe tehnike za sprovođenje napada, kao što su ranjivosti nultog dana, već umesto toga... »

Prilika za zaposlenje na preko 200 radnih pozicija na predstojećem Sajmu zapošljavanja i obrazovanja

Nova energija pre 3 sata
Svi oni koji traže posao, ali i šansu da steknu prvo radno iskustvo mogu od 11. do 18. oktobra da posete sedmi regionalni online Sajam zapošljavanja i obrazovanja “Virtualni dani karijera i znanja 2017.”. Osmi regionalni sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtuelni dani karijera i znanja... »

Test: Samsung Galaxy Note8

Benchmark pre 4 sata
Da li smo dobili ultimativni smartfon današnjice? Ukoliko i nismo, vraški smo mu se približili. Pred nama je Note8, koji je po mnogo čemu želeo da se nametne kao standard kompletnoj industriji. Sa jedne strane, u želji da opravda prestižan epitet kralja fableta iz ranijih generacija, a sa... »

Geil je predstavio ASUS ROG sertifikovani EVO X ROG RGB ram

IT svet pre 6 sati
Geil je predstavio svoj Super Luce RGB memorije i sada predstavlja EVO X ROG sertifikovanu RGB gaming memoriju Asus ROG modela. Ova kolaboracija između Asus ROG i Geil-a naglašava inovacije i posvećenost obe kompanije da dostavi visoke performanse novog hardvera za entuzijaste. Dostupni u dual... »

Apple iOS 11 ima ozbiljnih problema sa trošenjem baterije

Benchmark pre 7 sati
Iako je najnoviji iOS 11 dobro prihvaćen kada su u pitanju dizajn i funkcije novog operativnog sistema, pojavio se značajan problem: potrošnja baterije. Veliki broj korisnika je počeo da prijavljuje da njihovi uređaji mnogo brže ostaju bez baterije, a istraživanje kompanije Wandera potvrđuje... »

Viber obeležava 2 godine od uvođenja funkcije za brisanje poruka

IT svet pre 9 sati
Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, proslavlja drugu godišnjicu od uvođenja funkcije “Obriši poruku”, zvanično predstavljene u novembru 2015. Danas je obljavljeno da su Viberovi korisnici iskoristili prednosti ove funkcije čak pet milijardi puta do sada.... »

Kompanija Ericsson predviđa top 5 tehnoloških trendova

IT svet pre 9 sati
Telekomunikaciona i tehnološka industrija imaju sve važniju ulogu u građenju osnove za nove poslovne modele u različitim industrijskim granama širom sveta. Imajući u vidu trenutni proces transformacije tehnološke industrije, odnosno ubrzanu digitalizaciju, sve veće oslanjanje na mobilne... »

Sve više džinovskih pandi, ali sve manje staništa

Radio 021 pre 9 sati
Iako postoje naznake da broj džinovskih pandi raste, teritorija pogodnih staništa se smanjila a šume u kojima pande žive su u gorem stanju nego 1988, kada su te životinje dospele na listu ugroženih vrsta, navode naučnici. Džinovske pande su prošle godine prešle iz kategorije "ugroženih" u... »

©2017 Netmark d.o.o.