Nauka & Tehnologija

Samsung proširuje S Pen podršku na nove serije uređaja

PC Press pre 9 sati
Samsung-ov S Pen je do sada bio povezan sa Galaxy Note serijom telefona, ali to će se u narednim godinama promeniti. Upravo predstavljen Galaxy S21 Ultra ima podršku za S Pen, a Samsung će prodavati samostalne S Pen-ove koji će moći da se koriste uz… »

Qualcomm navodno razvija Snapdragon SC8280, konkurenta Apple M1 čipu

Benchmark pre 9 sati
Qualcommu nije stran razvoj čipova zasnovanih na ARM arhitekturi. Kompanija je već objavila Snapdragon 8cx, a nedavno i 8cx Gen 2 model. Međutim, ovi čipovi se trenutno ne mogu porediti sa Apple-ovim nedavno objavljenim 5nm M1 čipom. U novom… »

Omiljeno telefonsko savetovalište za roditelje “Halo Beba” dobija novu mobilnu aplikaciju

PC Press pre 10 sati
Omiljeno telefonsko savetovalište za roditelje “Halo Beba” dobilo je novu mobilnu aplikaciju, interaktivni vodič kroz roditeljstvo i razvoj malog deteta sa nizom sadržaja i novim iskustvom učenja za roditelje. Kroz aplikaciju „ Halo Beba –… »

Pojavio se misteriozni, budžetski GeForce GT 1010 GPU

Benchmark pre 10 sati
Nvidia je tiho objavila novi pristupačni desktop GPU, pozicioniran ispod GeForce GT 1030 modela. Nova GT 1010 grafička karta je zasnovana na Pascal arhitekturi i koristi 16nm "GP108" silicijum. GeForce GT 1010 predstavlja Nvidijin potez da zameni GT 710… »

Nastavlja se nestašica NVIDIA i AMD grafičkih kartica

PC Press pre 9 sati
To je muka za mnoge igrače – čak i ako možete da nabavite novu grafičku karticu, one su trenutno preskupe, upravo zbog toga što je do njih teško doći. Nestašice NVIDIA i AMD grafičkih kartica trajaće tokom prve polovine 2021. I AMD i NVIDIA… »

Zašto trećina Kineza deli pet istih prezimena?

B92 pre 9 sati
Ukoliko zaustavite slučajnog prolaznika na ulici u Kini, prilično su velike šanse da se preziva Vang, Li, Žang, Liu ili Čen. Ovo je pet najčešćih prezimena u Kini koje deli više od 433 miliona ljudi, odnosno oko 30% stanovništva, pokazuju… »

Baidu ulazi u industriju električnih automobila

PC Press pre 11 sati
Kineski gigant za pretraživanje interneta Baidu udružuje se sa proizvođačem automobila Geely u proizvodnji električnih vozila, što je najnoviji potez tehnološke kompanije koja oblikuje budućnost automobilske industrije. Baidu stvara kompaniju za… »

Pojavili su se zvanični renderi Honor V40 Pro telefona, samo četiri dana pred objavu

Benchmark pre 11 sati
Nakon odlaganja, Honor V40 telefon naredne generacije će konačno biti predstavljen 22. januara. Ovo će biti prvi kompanijin telefon nakon odvajanja od Huaweija. Sada su se pojavili zvanični renderi, koje objavljuju maloprodajni kanali u Kini, a daju… »

Sledećeg meseca stižu Redmi K40 Pro sa Snapdragon 888 čipom i još jedna varijanta

Benchmark pre 12 sati
Prethodne nedelje, Redmi je objavio da će Redmi K40 seriju predstaviti tokom februara. Kompanija je takođe potvrdila da će K40 serija stići po početnoj ceni od 2999 kineskih juana (oko 462 dolara). Sada se na Weibo stranici Wang Teng Thomasa… »

Review: Synology RS819 NAS – Četiri diska za orman

PC Press pre 11 sati
Mrežno skladište podataka, popularni NAS, dolazi u dva formata – desktop i serverskom (rack). Verzije namenjene poslovnoj upotrebi uglavnom se mogu pronaći u obe varijante, dok se one za kućnu upotrebu većinom prave kao zasebni uređaji. Kompanija… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »