Nauka & Tehnologija

Novi Google Chromecast sa boljim Wi-Fi i Bluetooth konekcijama

PC Press pre 23 sata
Google je do sada prodao više od 55 miliona Chromecast uređaja koji služe za povezivanje mobilnog telefona sa TV prijemnikom. Prema nezvaničnim informacijama koje su procurele u javnost nova verzija ovog uređaja doneće jači Wi-Fi signal i mogućnost Bluetooth konekcije. U ovom trenutku ne... »

Koristitie “Lite” verzije najpopularnijih aplikacija i tako ubrzajte telefon!

Pametni telefoni pre 14 sati
Evo koje sve “lakše” verzije popularnih aplikacija ima na Google Play prodavnici, a koje mnogo brže rade od originalnih. Android telefoni dolaze u raznim izdanjima! Sa mnogo jakim karakteristikama, ali i sa prosečnim ili sa izuzetno slabim. Izbor je ogroman! Koji god od ovih telefona da... »

Huawei se ponovo bruka, ali to očigledno nikog ne interesuje...

Pametni telefoni pre 16 sati
Huawei napravio reklamu u kojoj se fotografija sa DSLR aparata predstavlja kao primer fotografija koja je načinjena Nova 3 telefonom! Huawei nije tako iskren kada se oglašava na internetu! U prethodnih par godina su imali nekoliko "ispada" koji su prošli sa vrlo malo pažnje kod kupaca. Verovatno... »

Test kamera Galaxy Note 9 i iPhone X telefona po pitanju snimanja! (VIDEO)

Pametni telefoni pre 17 sati
Kamere Galaxy Note 9 i iPhone X telefona su testirane! Evo poređenja kada je reč o snimanju u 4K rezoluciji. Galaxy Note 9 je lansiran 9. avgusta i već od tada znamo koje su mu tačno karakteristike kada je reč o kamerama. Iako su se mnogi nadali da će Samsung “izaći” sa nekim novim... »

Lekcija iz programiranja od droida iz Ratova zvezda

PC Press pre 20 sati
Mali droid, jedan od glavnih junaka Ratova zvezda, pojavio se i u okviru novog programa za učenje kodiranja. Na taj način, pored toga što zabavlja decu, usput ih i uči osnovama kodiranja. Naime, droid kompanije LittleBits deci omogućava da izaberu jednu od šest ponuđenih misija, te je reše u... »

Novosadski FTN je prvi fakultet u Evropi koji uvodi blockchain i Hyperledger u nastavu

StartIt pre 21 sat
Cilj predmeta “Paralelni i distribuirani algoritmi i strukture podataka” jeste da pruži široko znanje potrebno za ovladavanje blockchain tehnologijom. Pre nekoliko meseci smo pisali o novom master programu Računarstvo visokih performansi koji je novosadski Fakultet tehničkih nauka ove godine... »

Netflix testira novu opciju za promociju sadržaja

PC Press pre 22 sata
Netflix testira novu opciju za promovisanje sadržaja kroz trejlere koji se prikazuju između epizoda. Opcija još uvek nije vidljiva svima, te samo mali broj pretplatnika može da vidi ove pseudo reklame, te oni do kojih je funkcija već stigla tvrde da je loša kao i bilo koje drugo prikazivanje... »

Google koristi AI za kontrolu hlađenja u data centrima

PC Press pre 23 sata
Za sve data centre je zajednička jedna stvar – u njihovoj unutrašnjosti se stvara ogromna količina toplote. Zato je održavanje stalne temperature uz pomoć efikasnih sistema za hlađenje od krucijalne važnosti za njihovo funkcionisanje. Različite kompanije pristupaju tom problemu na... »

EISA proglasila Nokia 7 plus za najbolji telefon 2018. godine

Personal magazin pre 15 sati
Organizacija EISA (Expert Imaging and Sound Association) proglasila je telefon Nokia 7 plus pametnim telefonom 2018. godine, u “consumer” kategoriji, saopštila je kompanija HMD Global, dom Nokia telefona. EISA nagrade…. Organizacija EISA (Expert Imaging and Sound Association) proglasila je... »

Vip mobile: Dodatni NEO nula dinara prvih šest meseci

Personal magazin pre 16 sati
Kraj sezone godišnjih odmora se bliži i najavljuje početak nove školske godine, brojne obaveze i zahtevne troškove. Tradicionalno, pred septembar, uz kupovinu školskog pribora i udžbenika treba obnoviti garderobu i…. Kraj sezone godišnjih odmora se bliži i najavljuje početak nove... »

©2018 Netmark d.o.o.