Nauka & Tehnologija

Cooler Master predstavlja MasterBox 540 i MasterBox MB600L V2 kućišta

Benchmark pre 13 sati
Cooler Master je svoju liniju kućišta proširio modelima MasterBox 540 i MasterBox MB600L V2. Kućišta karakteriše optimizovan protok vazduha i estetska poboljšanja. MasterBox 540 krasi živopisan dizajn sa prelivajućim bojama na prednjem panelu… »

FBI hakovao stotine računara sa Microsoft Exchange Server-om

PC Press pre 12 sati
FBI je sproveo neuobičajenu akciju hakovanja nekoliko stotina računara na kojima se nalazi instaliran Microsoft Exchange Server. Ipak nije sve kao što na prvi pogled izgleda. Ova akcije izvedena je targetirano – hakovani su samo računari koji su… »

O lečenju migrene novim terapijama

Novi magazin pre 13 sati
Kako migrenske glavobolje opterećuju populaciju, koje su specifičnosti migrene kod žena i kakvi su efekti upotrebe inovativne biološke terapije u lečenju, neke su od tema o kojima će se govoriti u okviru VIII Foruma Instituta za mentalno zdravlje… »

Ratko Ristić: Zaštita životne sredine mora da bude pitanje pozicije, opozicije i svih građana

RTS pre 13 sati
Svest o važnosti zaštite životne sredine polako se budi i u Srbiji. Činimo li dovoljno za prirodu, šta je ključno u borbi za čistiji vazduh, vodu i zemlju i da li su u sukobu investicije i ekologija, za RTS otkriva Ratko Ristić, dekan Šumarskog… »

Nova prevara na WhatsAppu je noćna mora miliona korisnika! Da li ste i vi među njima?

Srbija danas pre 13 sati
Napad kreće od hakera koji zna broj telefona korisnika i koji od WhatsAppa traži aktivaciju korisničkog naloga na drugom uređaju... WhatsApp već godinama koristi ogroman broj ljudi širom sveta i odavno je postao najpopularnija čet aplikcija. Zato i… »

Poznate su zvanične specifikacije Realme 8 5G telefona pred njegovu objavu

Benchmark pre 14 sati
Realme 8 5G će biti predstavljen 21. aprila, a nedavno su potvrđene dve opcije boja za telefon - Supersonic Black i Supersonic Blue. Realme je sada zvanično objavio i potvrdio deo specifikacija telefona. Potvrđeno je da će Realme 8 5G pokretati… »

Google gasi svoju šoping aplikaciju

PC Press pre 14 sati
Google ukida svoje mobilne aplikacije za kupovinu preko iOS i Android uređaja i umesto toga usmerava svoje korisnike na websajt za kupovinu. Sadržaj aplikacije biće dostupan u tabu za kupovinu u web verziji. Nova Google aplikacija naišla na kritike… »

Sada je moguće instalirati Windows 10 na Apple M1 MacBook uređaje

Benchmark pre 13 sati
Apple je prošle godine predstavio svoje N1 Mac mini i M1 MacBook računare, zasnovane na ARM M1 čipsetu. Uprkos impresivnim karakteristikama i funcionisanju u gotovo svim scenarijima, ono gde ARM-zasnovani Mac uređaji zaostaju jeste nepostojanje… »

Kako sinhronizovati Wi-Fi lozinke između Chromebook-a i Android-a?

Pametni telefoni pre 14 sati
Pročitatje kako da sinhronizujete Wi-Fi lozinke između vašeg Chromebook-a i Android uređaja i olakšate njihovo povezivanje na internet. Ideja je jednostavna: Ako se prijavite na Wi-Fi mrežu na Android telefonu, i Chromebook će automatski znati… »

Istraživanje: Svega tri odsto svetskog ekosistema ostalo netaknuto

N1 Info pre 13 sati
Najnovije naučno istraživanje pokazalo je da je samo tri odsto naseljenih delova zemlje ostalo ekološki netaknuto, sa zdravim populacijama životinja i neometanim staništem. Ovi fragmenti divljine koji nisu oštećeni ljudskim aktivnostima uglavnom se… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »