Nauka & Tehnologija

Počinje „Beogradska šaka“

RTS pre 12 sati
U četvrtak, 24. oktobra, u 18 sati, u Galeriji nauke i tehnike SANU biće otvorena izložba povodom sto godina od rođenja akademika Rajka Tomovića, našeg značajnog naučnika. Rajko Tomović bio je profesor Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u… »

Čuvenu igru konačno je moguće igrati na savremenim računarima

B92 pre 12 sati
Fanovi Blade Runner franšize prethodnih par godina su bili u očajanju, pošto Blade Runner point-and-click avanturu iz 1997. godine nisu mogli da igraju na modernim računarima. Nadu da će to ikada biti moguće ugasila je i izjava developera igre da su… »

Honor Play neće dobiti EMUI 10

PC Press pre 13 sati
Huawei je objavio Honor Play prošle godine kao gejming flegšip telefon. Bio je to prvi telefon koji je koristio GPU Turbo tehnologiju, i druge softvere koji će poboljšati gejming iskustvo. Kasnije su mogućnosti tog telefona bile dodate i na sve… »

Android 10 stiže na nekoliko Sony Xperia telefona narednog meseca

Benchmark pre 13 sati
Sony je tokom prethodnih godina odbacio dosta telefona iz donjeg i srednjeg segmanta iz svoje linije, pa stoga ne čudi da je japanska kompanija najavila Android 10 ažuriranje za svega nekoliko modela. Japanski provajder NTT DoCoMo je objavio listu Sony… »

Otkriveno više od 100 miliona napada na pametne uređaje

Blic pre 13 sati
Samo tokom prvih šest meseci u 2019. godini otkriveno je 105 miliona napada na IoT (Internet stvari) uređaje koji su došli sa 276.000 jedinstvenih IP adresa. Ova cifra je sedam puta veća u odnosu na prvu polovinu 2018. godine, kada je otkriveno samo… »

Izložba "Tito i Jugoslavija u karikaturama Informbiroa" od petka u Muzeju Vojvodine

Radio 021 pre 13 sati
Izložba "Tito i Jugoslavija u karikaturama Informbiroa" biće otvorena u petak, 25. oktobra u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35. Autorka izložbe je Kristina Meneši, viša kustoskinja - istoričarka Odeljenja za savremenu istoriju Muzeja Vojvodine… »

Huawei P40 će možda imati dual-boot: Android 10 i Harmony OS

PC Press pre 15 sati
Pre mesec dana Huawei je predstavio Mate 30 i Mate 30 Pro telefone sa Android-om 10, ali bez osnovnih Google-ovih servisa. Ta situacija bi možda mogla da se promeni u nekom od sledećih update-a, ali ako američke sankcije protiv ove kompanije ostanu na… »

YouTube aplikacija za iPhone dobija HDR podršku

PC Press pre 15 sati
Još prošlog vikenda, na MacRumors forumu, korinici iOS-a su uočili da je najnovija verzija aplikacije Youtube dobila podršku za HDR na iPhone 11 i iPhone 11 Pro. Youtube je podržao HDR na iOS-su od iPhone X modela, ali je bilo potrebno ažurirati… »

Test: QNAP TVS-872XU-RP

Benchmark pre 15 sati
U pitanju je jedna "heavy duty" NAS mašina, tačnije NAS klasik sa posebnom optimizacijom za potrebe video nadzora. Mašina spremna za najzahtevnije zadatke i 24-časovni rad bez prestanka. Odlična hardverska konfiguracija, kontrolisano skaliranje… »

Ako novi Play Station stvarno bude ovako izgledao, nećete ga ispuštati iz ruku!

Blic pre 15 sati
Nova Sony konzola stiže tek naredne godine, ali uzbuđenje ne jenjava od kada je potvrđena premijera, a sad je stigla i informacija da će najuzbudljiviji deo PS5 biti kontroler. Naredna generacija PlayStation kontrolora imaće detaljno isprogramiran… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »