Nauka & Tehnologija

Prvi put do sada: NASA snimila snažan bljesak kako izlazi iz crne rupe

B92 pre 7 sati
B92: Prvi put do sada: NASA snimila snažan bljesak kako izlazi iz crne rupe
Istraživanja sugerišu da su magnetna polja razlog zašto neke crne rupe usisavaju materijal iz svemira. Pokojni Stiven Hovking posvetio je mnogo vremena istražujući crne rupe. Zapravo, njegova teorijska predviđanja da crne rupe emituju zračenje često nazivaju Hokingovom zračenjem. Do sada... »

Prvi Android Pie telefon u Srbiji (video)

Mondo pre 10 sati
OnePlus i Pixel nisu dostupni kod nas, ali je zato jedan popularan telefon i kod nas dobio Android Pie, prvi u Srbiji. .flowplayer .fp-ui .ad-time:before { content: ': ' } Izvor: MONDO portal Nokia 7 Plus je prvi telefon u Srbiji, koji je dobio Android Pie 9.0 nadogradnju softvera. Tokom 19. oktobra... »

Šta nećete dobiti uz novi telefon od 1.915 evra

Mondo pre 11 sati
Osim telefona dobićete još i slušalice i punjač - ali ne onaj, kojem se mnogi nadaju. Apple je otkrio zvanične cene za iPhone modele u Srbiji, koje se kreću do čak 1.915 evra. Ipak, iako će neki od korisnika kod nas dati toliko novca za telefon, moraće da izdvoje još dosta, kako bi iPhone... »

EU i Japan šalju letjelicu sa sondama na Merkur

Al Jazeera pre 11 sati
Cilj misije je prikupljanje informacija o Merkuru i podataka o Sunčevom sistemu koji se ne mogu dobiti posmatranjem sa Zemlje. Iz Francuske Gvajane će u subotu 20. listopada u sklopu misije "BepiColombo", biti lansirana europska raketa Ariane 5 koja će ponijeti svemirsku letjelicu "BepiColombo"na... »

Danas je Svetski dan borbe protiv osteoporoze

RTS pre 12 sati
RTS: Danas je Svetski dan borbe protiv osteoporoze
Svetski dan borbe protiv osteoporoze obeležava se širom sveta 20. oktobra. Prema procenama, u Srbiji od osteoporoze boluje oko 400.000 ljudi, uglavnom žena. Ovo oboljenje se mahom javlja posle pedesete godine života kao posledica smanjenja koštane mase i poremećaja građe kostiju, zbog čega... »

iPhone XS, XS Max i XR cene u Srbiji do 1.915 evra

Mondo pre 15 sati
Zvanično su objavljene cene iPhone XS, iPhone XS i iPhone XR uređaja u Srbiji, koji će biti u slobodnoj i u prodaji kod operatora. Mesec dana nakon što su stigli na svetsko tržište, iPhone XS i iPhone XS Max stižu u Srbiju, zajedno sa najnovijim iPhone članom - modelom iPhone XR. Cene su,... »

Dokle god pričamo o digitalizaciji moramo i o sajber bezbednosti

B92 pre 17 sati
B92: Dokle god pričamo o digitalizaciji moramo i o sajber bezbednosti
Dokle god pričamo o digitalizaciji, moramo da pričamo i o sajber bezbednosti, a nijedna zemlja ne može sama da bude uspešna u borbi protiv sajber napada, već je neophodna snažna saradnja u cilju podizanja otpornosti, rečeno je danas na panelu posvećenom sajber bezbednosti na Beogradskom... »

Da se ne ponovi 2016: Fejsbuk ima posebne pripreme za američke izbore!

Srbija danas pre 14 sati
Maksimalan oprez! Ratna soba u sedištu Fejsbuka služi posebno da bi se uoči novih izbora u SAD-u sprečilo ponavljanje 2016. godine i poplava lažnih vesti koje su stizale iz Rusije. Fejsbuk je u svom sedištu u Kaliforniji napravio posebnu 'ratnu sobu' uoči američkih izbora kako bi izbegli... »

Prvi put u istoriji! Ova igra vam omogućava da se borite na strani Adolfa Hitlera! (video)

Srbija danas pre 15 sati
Pred sam kraj rata. Veliki broj dosadašnjih igara koje su prenosile horore svetskih ratova nisu dale igračima priliku da iskuse žar borbe sa druge, zle strane, a Battlefield V je tu da to promeni. Nedavnim trejlerom nas je DICE upoznao sa singlplejer kampanjom, tačnije njenim delom, u kojem... »

Ovaj robot-pas ume i da pleše!

RTS pre 5 sati
RTS: Ovaj robot-pas ume i da pleše!
Spot, robot koji izgleda kao pas, uz pesmu "Uptown Funk", pokazao je svoje plesne veštine. Robota, koji podseća na psa ili neku sličnu četvoronožnu životinju, predstavila je kompanija „Boston dajnamiks“, jedan od pionira razvoja robota koji su do 10 godina unazad bili nezamislivi. Spot je,... »

©2018 Netmark d.o.o.