Nauka & Tehnologija

Geekbench otkriva Galaxy A30 specifikacije

Benchmark pre 14 sati
Samsung planira da tržište preplavi novom Galaxy A serijom telefona iz srednjeg segmenta, a sada se na Geekbenchu pojavio Galaxy A30 model iz ove linije. Geekbench listing sugeriše da Samsung planira novu strategiju sa brzim uređajima u srednjem segmentu kako bi parirao konkurentima iz Kine.... »

Top 50 – Šta publika želi

PC Press pre 14 sati
Predlozi, koje ste nam vredno slali proteklih nekoliko nedelja, prikupili smo, pregledali i od njih sastavili listu od deset kandidata koji su se najviše puta ponovili. Sada, je opet red na vas, čitaoce, da glasate i date svoju konačnu presudu – ko treba da osvoji Top 50 nagradu publike!... »

Poreska uprava u Hrvatskoj može da blokira bilo koju internet stranicu

Nova energija pre 11 sati
Poreska uprava u Hrvatskoj od početka godine može da blokira bilo koju stranicu na internetu za koju proceni da je “štetna za društvenu zajednicu”. Advokat Vlaho Hrdalo kaže da se Hrvatska ovakvim zakonskim rešenjem svrstala uz zemlje poput Severne Koreje, Pakistana ili Sudana. Hrdalo... »

“Maša i medved” najgledaniji crtać na Jutjubu

Nova energija pre 11 sati
Epizoda ruskog crtanog filma “Maša i medved” pod nazivom “Maša i kaša” ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najgledaniji animirani film na Jutjubu, saopštila je kompanija “Animakord”. Ta epizoda zabeležila je više od 3,4 milijarde pregleda do sada i tako postala jedini animirani... »

Najveća krađa e-mail naloga do sada

Danas pre 24 sata
Više puta smo do sada pisali o curenju korisničkih podataka i hakovanim nalozima kompanija kao što su Facebook i Google. Međutim, ovaj najnoviji hakerski napad je sigurno najveći u istoriji Interneta. Naime, pre par dana je otkriveno da je čak 773 miliona email naloga i 21 milion lozinki... »

Studenti FTN-a napravili vozilo na hibridno-električni pogon

RTV pre 4 sata
RTV: Studenti FTN-a napravili vozilo na hibridno-električni pogon
NOVI SAD - Učenici Srednje mašinske škole, imali su priliku da vide i provozaju vozilo na hibridno-električni pogon koji su posle više od 300 sati napornog rada izradili studenti Fakulteta tehničkih nauka. „Hermes", kako su ga studenti nazvali, prvo je takvo vozilo napravljeno u... »

Quake II sa raytracing tehnologijom izgleda fenomenalno VIDEO

B92 pre 11 sati
B92: Quake II sa raytracing tehnologijom izgleda fenomenalno VIDEO
Od kada je Nvidia predstavila novu seriju grafičkih sa revolucionarnim načinom kalkulisanja osvetljenja u igrama, čitav svet je ušao u debatu koliko je to zaista veliki korak ili nije, i da li je vredno tolikih para za nove kartice. Ono što je trenutno problem je što veoma malo savremenih... »

YouTube zabranio video snimke sa opasnim ili uznemirujućim "podvalama"

Vesti online pre 18 sati
YouTube je zabranio video snimke u kojima se prikazuju opasne ili emocionalno uznemirujuće scene i podvale. To je potez koji dolazi nakon što su neki od takozvanih "izazova" rezultirali povređivanjem pa čak i smrtnim slučajevima. Iz te kompanije su naveli da takvom materijalu nema mesta na... »

Favoriti ubedljivi u grupnoj fazi Čongćing Mejdžora

B92 pre 21 sat
B92: Favoriti ubedljivi u grupnoj fazi Čongćing Mejdžora
Danas se zavšio i drugi dan drugog Dota 2 Mejdžora u novoj sezoni, pa su samim tim odigrani i svi mečevi grupne faze. Obično na ovako velikim Dota 2 turnirima, često prisustvujemo bar nekim iznenađenjima. Ovoga puta, slučaj nije takav, pa možemo reći da su svi favoriti obezbedili plasman u... »

Profesor za uvođenje video-igara na fakultete i u škole VIDEO

B92 pre 1 sat
B92: Profesor za uvođenje video-igara na fakultete i u škole VIDEO
Da li su video-igre dobre ili loše za psihološko i fizičko zdravlje dece? Ne postoji konkretan odgovor na ovo pitanje godinama. Dok neka istraživanja ističu da video-igre izazivaju zavisnost, one mogu izazvati nasilje i prouzrokovati čitav niz emocionalnih problema kod dece, drugi ukazuju na... »

©2019 Netmark d.o.o.