Nauka & Tehnologija

Samsung predstavio limitirano izdanje Galaxy Note8 za Olimpijske igre u Pjongčangu

Benchmark pre 14 sati
Kompanija Samsung predstavila je limitirano izdanje Galaxy Note8 za Zimske olimpijske igre koje će biti održane od 9. do 25. februara 2018. godine u Pjongčangu. Samsung će obezbediti ekskluzivne uređaje, odnosno specijalno izdanje Galaxy Note8 uređaja, kao znak ohrabrenja za postizanje velikih... »

Mercedes obložen Swarovski kristalima predstavljen u Tokiju

RTV pre 14 sati
RTV: Mercedes obložen Swarovski kristalima predstavljen u Tokiju
TOKIO - Kompanija za proizvodnju posebnih luksuznih automobila po narudžbi svetskih milijardera predstavila je jedan od svojih najnovijih "čuda", Svarovski kristalima obložen Mercedes, kojim se pohvalila na Tokio Auto Salonu. Ljubitelji automobila su se divili skupom svetlucavom "ljubimcu" koji,... »

Hakeri iz Severne Koreje kradu kriptovalute?

PC Press pre 16 sati
Sve je više izveštaja koji upiru prstom u Severnu Koreju kao mesto odakle dolazi većina hakerskih napada usmerenih ka tržištu kriptovaluta. Nakon optužbi da je najmisterioznija zemlja na svetu odgovorna za WannaCry malver, stižu novi dokazi. Kompanija za internet bezbednost Recorded Future... »

Posao budućnosti: virtuelni asistent

PC Press pre 16 sati
Posao virtuelnog asistenta se nalazi na osmom mestu najbrže razvijenih poslova budućnosti, a na platformama kao sto su Upwork, Fiver, People Per Hour se pored poslova programera i dizajnera, najčešće traže veštine koje nudi virtuelni asistent. Do posla virtuelnog asistenta se ne može doći... »

Policija poklonila USB stikove sa virusima na takmičenju o internet sigurnosti

PC Press pre 18 sati
Ako postoji knjiški primer ironije, onda su to članovi tajvanske policije. U želji da nagrade takmičare kviza o internet bezbednosti oni su uručili najboljima USB stikove. To ne bi bila neka vest da pokloni nisu bili zaraženi malwareom. Ispostavilo se da je 54 od 250 fleš drajvova od 8 GB... »

Veštačka inteligencija za bržu dijagnozu bolesti

PC Press pre 18 sati
Istraživači u Velikoj Britaniji su razvili veštačku inteligenciju koja može brže i efikasnije da odredi dijagnozu srčanim i plućnim bolesnicima. Svake godine se obavlja oko 60.000 skeniranja srca, a od toga 12.000 pacijenata dobije pogrešnu dijagnozu. Sistem veštačke inteligencije... »

Šta je izazvalo pad vrednosti kriptovaluta?

PC Press pre 18 sati
Finansijske vlasti u Južnoj Koreji su nedavno saopštile da investitori u kriptovalute moraju da promene anonimne virtuelne račune za one koji su povezani sa njihovim identitetom u suprotnom će se suočiti sa kaznama. Neimenovane vlasti tvrde da će investitorima kriptovaluta i trgovcima biti... »

Samsung otkrio 4TB 860 Pro series SSD

Benchmark pre 19 sati
Samsung je izgleda pre vremena otkrio svoj dolazeći 860 Pro series SSD. U pitanju je novi model SSD-a, koji će nuditi kapacitete do 4TB, a istovremeno će doneti bolje performanse u odnosu na kompanijinu postojeću 850 Pro seriju SSD-ova. Iako su glavna stranica i pune specifikacije 860 Pro series... »

Huawei je dostigao rast prodaje od 20 procenata tokom 2017. godine

Benchmark pre 19 sati
Tokom prošle godine Huawei je proširio svoje prisustvo na 26 evropskih tržišta pametnih telefona, od Stokholma do Atine, uz povećanje od 20% u odnosu na 2016. godinu. Kompanija Huawei Consumer Business Group je objavila svoje poslovne rezultate o prodaji pametnih telefona na tržištima... »

Multinacionalna kriptovaluta će preoblikovati globalnu ekonomiju?

PC Press pre 19 sati
Nedavno je ruski predsednik Vladimir Putin, nakon konsultacija sa osnivačem ethereuma i stručnjakom za blockchain, Vitalikom Buterinom i stručnjacima iz petnaest drugih zemalja predložio sajber-kriptovalutnu inicijativu. Putinova sajber-inicijativa predlaže povezivanje zemalja u razvoju na... »

©2018 Netmark d.o.o.