Nauka & Tehnologija

Šta je sreća?

RTS pre 9 sati
RTS: Šta je sreća?
Šta je sreća i da li ste srećni? Koji su parametri za vašu sreću, da li je ona samo apstraktan pojam i osećaj? Da li može da traje stalno? Da li sreću čine zdravlje, bogatstvo, prijatelji, slobodno vreme, pobeda omiljenog sportiste, pomeranje sopstvenih granica… ili sve to zajedno?... »

Magnezijum aktivira vitamin De

RTS pre 9 sati
RTS: Magnezijum aktivira vitamin De
Magnezijum ima važnu ulogu u apsorpciji i aktiviranju vitamina De u organizmu. Istraživanja pokazuju da se uzimanjem optimalne količine magnezijuma može brže i lakše nadoknaditi nedostatak De-vitamina. U tekstu objavljenom u časopisu Američkog udruženja za osteopatiju stručnjaci... »

Novo na jutjubu: Popularni sajt kreće u tešku borbu: Protivnik jak, ali strategija je spremna!

Srbija danas pre 13 sati
I oni objavljuju rat! Jutjub planira da za nekoliko nedelja, uz video snimke, počne da prikazuje tekstove sa Vikipedije, kao i sa drugih internet stranica, u pokušaju da suzbije plasiranje lažnih vesti i teorija zavere, najavila je urednica tog servisa za objavljivanje video sadržaja Suzan... »

Xiaomi Blackshark je novi gejming telefon?

Benchmark pre 1 dan
Xiaomi ima dosta zanimljivih uređaja, koji nas očekuju uskoro. Dok iščekujemo da debituje Mi Mix 2s, sada se na Geekbench listingu pojavio još jedan interesantan telefon, koji nosi oznaku Xiaomi Blackshark SKR-A0. Benchmark listing otkriva Snapdragon 845 čipset i 8GB RAM-a, a rezultati koje je... »

YouTube u borbi protiv lažnih vesti

Nova energija pre 1 dan
YouTube će kroz nekoliko nedelja uz video snimke početi da prikazuje tekstove s Vikipedije i drugih internet stranica, pokušavajući na taj način da suzbije lažne vesti i teorije zavere, najavila je izvršna urednica tog servisa za objavljivanje video snimaka Suzan Vojcicki. Ona je na... »

Kako da znate da li ste na nekom drugom uređaju ulogovani na FB?

B92 pre 1 dan
B92: Kako da znate da li ste na nekom drugom uređaju ulogovani na FB?
Uprkos svim upozorenjima i opasnostima koje vrebaju, mnogi od nas i dalje su prilično opušteni kad je reč o bezbednosti naših profila na Facebooku. Lozinke koje se lako pogađaju, neažuriranje antivirusnih softvera i davanje ličnih podataka ko zna kome najčešće su greške koje mnogi od nas... »

Microsoft forsira Windows 10 Mail korisnike da linkove otvaraju u Edge-u

Benchmark pre 23 sata
Microsoft testira novu promenu za buduću verziju Windowsa 10, koja će verovatno smetati velikom broju onih koji koriste operativni sistem. Softverski gigant je objavio da će početi sa testiranjem promene, gde se linkovi na koje se klikne u okviru Windows Mail aplikacije otvaraju u Microsoft... »

Samsung radi na pravoj konkurenciji za Apple Face ID

Benchmark pre 23 sata
Sa ovogodišnjim Galaxy S9 modelima, koji zadržavaju senzor otiska prsta kao glavnu alatku za biometrijsku sigurnost, Samsung nije imao pravo rešenje za Apple Face ID koji koristi iPhone X. Međutim, južnokorejska kompanija planira da ovo promeni sa Galaxy S10 verzijom telefona, a prema navodima... »

Uber patentirao samoupravljiva vozila koja komuniciraju sa pešacima

PC Press pre 1 dan
Tokom godina ljudski vozači su razvili različite metode u komuniciranju sa onima koji ih okružuju, pa su pokret rukom, klimanje glavom i pogled postali sredstva kojima se ostalim učesnicima u saobraćaju daju obaveštenja o onome što vozač planira da uradi, a u slučaju da ona zakažu, tu su... »

Prvi 8K televizijski kanal se pokreće u Japanu

PC Press pre 1 dan
NHK, japanska nacionalna televizijska kuća, je na South by Southwest (SXSW) sajmu u Teksasu najavila da u decembru ove godine planira pokretanje 8K televizijskog kanala. Tom prilikom ekipa sa NHK-a je demonstrirala video sadržaj 8K kvaliteta. Naime, radi se o 2D i 3D muzičkom sadržaju koji... »

©2018 Netmark d.o.o.