Nauka & Tehnologija

"Blic" kolumna Milan Vujović: Navijajmo zajedno uz Samsung ar emotikon aplikaciju

Blic pre 4 sata
Ne postoji ništa važnije za istinskog zaljubljenika u sport od toga da prisustvuje utakmici voljenog kluba ili reprezentacije svoje zemlje. Euforija, uzbuđenje, red radosti, pa red tuge, deljenje emocija sa gomilom nepoznatih ljudi, ali ljudi sa kojima imate tu jednu zajedničku stvar – ljubav... »

Obrisaćete Mesindžer posle ovoga: Za par dana dobija dodatak koji će vas naterati da ga ukonite

Srbija danas pre 1 sat
Ne vode računa o korisnicima! Fejsbuk je izgleda odlučio da kompanijin Mesindžer nema dovoljno elemenata, pa je u aplikaciju za dopisivanje dodao video reklame koje se automatski puštaju. Pristizanje funkcije korisnicima je već započelo, a može proći određeno vreme dok svi ne počnu da je... »

Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke

B92 pre 1 dan
B92: Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke
U okviru Facebookove Android aplikacije pronađena je još uvek neobjavljena "Your Time on Facebook" funkcija. Ovo pokazuje koliko vremena korisnik provodi na Facebook aplikaciji na telefonu, svakog od poslednjih sedam dana, kao i prosečno vreme provedeno u aplikaciji tokom dana. Funkcija takođe... »

Instagram koristi milijardu ljudi

Danas pre 1 dan
Popularna besplatna aplikacija za obradu i deljenje fotografija putem mobilnih telefona Instagram prešla je prag od jedne milijarde korisnika. Ovu informaciju potvrdio je kreator Instagrama Kevin SAJstrom podsećajući da je u septembru prošle godine „zajednica“ brojala 800 miliona korisnika.... »

Sigurnosni istraživač demonstrirao premošćavanje lozinke na bilo kom iOS uređaju

Benchmark pre 15 sati
Prema najnovijim izveštajima, sigurnosni istraživač Metju Hiki je otkrio novi način da se premosti passcode na bilo kom iOS uređaju. Hiki tvrdi da njegova taktika nasilnog premošćavanja lozinke radi bar do iOS 11.3 verzije. Apple iOS nudi podešavanje koje, ukoliko se omogući, može da... »

Intel Z390 čipset neće biti nov, već prerađeni Z370?

Benchmark pre 18 sati
Očekuje se da Intel uskoro predstavi svoj novi Z390 čipset, ali sudeći prema poslednjim glasinama, pomenuti čipset i neće biti toliko nov... Sugeriše se da će biti u pitanju samo prerađena verzija Z370 čipseta. Trenutno, kompletna Intelova 300-serija čipsetova je izrađena u 14nm nodu,... »

WhatsApp će do 2020. godine prestati da radi na starijim iOS i Android uređajima

Benchmark pre 20 sati
WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka koje su trenutno dostupne, posebno na teritoriji Evrope, sa gotovo pola milijarde korisnika. Kao i kada je u pitanju većina drugog softvera, podrška za starije uređaje je ograničena, pre potrebe za fokusom na novije platforme.... »

Kako hakovati iOS lozinku

PC Press pre 21 sat
Apple je u stalnoj borbi da ostane ispred hakera i zaštititi svoje uređaje, ali nova greška koju je otkrio istraživač bezbednosti i koju je preneo ZDNet, pokazuje da se sistem lozinki koji štiti iOS uređaje može zaobići brute force napadom, ostavljajući iPhone i iPad uređaje ranjivim za... »

Samsung će tokom 2018. isporučiti manje telefona zbog slabih rezultata Galaxy S9 linije

Benchmark pre 22 sata
Izveštaj koji je objavljen nedavno, citira izvore bliske kompaniji Samsung, a koji ističu da južnokorejski gigant neće uspeti da ostvari zacrtani cilj i da isporuči 350 miliona telefona tokom 2018. godine. Sugeriše se da je od samog starta ovaj cilj bio previše agresivan nego što se na... »

Samsung najavio 8TB NF1 NVMe SSD

PC Press pre 23 sata
Samsung je najavio sledeću generaciju 8TB NVMe SSD-ova, koji stižu u NF1 formatu, a namenjeni su data centrima, te poslovnim serverima. Novi 8TB NF1 SSD je kompatibilan sa NVMe 1.3 i PCIe 4.0, što ovaj SSD čini proizvodom koji odgovara na potrebe tehnologija budućnosti. Novi drajvovi tako... »

©2018 Netmark d.o.o.