Nauka & Tehnologija

Počinje šesti po redu FON Hakaton

Benchmark pre 14 sati
U subotu, 23. marta 2019. godine, sa početkom u 10 časova, otvaren je šesti po redu „FON Hakaton” koji organizuje udruženje studenata informatike FONIS zajedno sa Istraživačko-razvojnim centrom Fakulteta organizacionih nauka. Projekat se sastoji iz dva dela - „Tech Challenge-a” i... »

Zvanični PC zahtevi za Assassin's Creed III Remastered

Benchmark pre 15 sati
Ubisoft je objavio listu zvaničnih specifikacija, koje će biti potrebne za igranje dolazeće Assassin's Creed III Remastered igre. S obzirom na to da Assassin's Creed III Remastered koristi novi grafički endžin, koji podržava HDR i 4K teksture, igračima će možda biti potrebne PC komponente... »

Ljudski mozak postaje "punoletan" tek sa 30 godina

RTV pre 17 sati
RTV: Ljudski mozak postaje "punoletan" tek sa 30 godina
LONDON - Ljudski mozak postaje "punoletan" tek sa 30 godina, odnosno sazreva sporije, navode naučnici sa univerziteta Oxford i Cambridge. Prelazak mozga iz detinjstva u odraslo doba odvija se tokom tri decenije, pa mozak do tridesete godine nije u potpunosti razvijen. U tridesetim godinama ljudi... »

Chrome će početi da upozorava korisnike na zastarevanja Flash Playera

Benchmark pre 17 sati
Tokom ranih dana interneta, kada je interaktivni sadržaj počeo da bude popularan na veb sajtovima, Adobe Flash je bio popularan u industriji u kojoj je svaki sajt pokušavao da implementira njegovu upotrebu, bilo da se radi o navigaciji na sajtu, ubacivanju videa ili čak kreiranju igara. U... »

Mozilla Firefox i Microsoft Edge hakovani na Pwn2Own događaju

Benchmark pre 19 sati
Mozilla Firefox i Microsoft Edge su hakovani tokom drugog dana tradicionalnog Pwn2Own hakerskog takmičenja. U slučaju Windows 10 browsera, hakeri su pronašli izuzetno kompleksan i lukav način da zaobiđu viurtuelnu mašinu. Amat Cama i Richard Zhu iz Fluoroacetate tima su prvi uspeli da probiju... »

Google i Amazon pretekli Apple kao najinovativnije kompanije

PC Press pre 19 sati
Boston Consulting Group (BCG) objavio je pregled najinovativnijih kompanija u 2018, koje je imenovalo 2.500 rukovodilaca a koje su konsultanti intervjuisali. Ne čudi što postoji velika prisutnost tehnoloških kompanija u samom vrhu, te drže devet od prvih deset mesta. Interesantno je da je prvi... »

Netflix testira varijantu servisa koja je predviđena samo za mobilne uređaje

PC Press pre 20 sati
Netflix je najavio da počinje sa testiranjem pretplate na varijantu servisa koja je predviđena samo za mobilne uređaje, a po ceni od 3,63 dolara. Tako nova cena predstavlja polovinu one koju je neophodno izdvojiti za standardnu pretplatu, a testiranje uključuje tek nekoliko zemalja, među kojima... »

NASA: Helikopter na Marsu

PC Press pre 20 sati
Kada se rover Mars 2020 bude spustio na Crvenu planetu početkom 2021. godine, nosiće ga mali helikopter – prva letelica koja će leteti i na nekoj drugoj planeti, umesto da se na nju samo spusti. Na Mars su se do sada spuštale različite mašine, ali onih koje bi mogle da lete na samoj planeti... »

Prototip renderi Intelove grafičke karte

Benchmark pre 21 sat
Intel je tokom Odyssey događaja, u okviru GDC 2019, uskom krugu entuzijasta prikazao dolazeću grafičku kartu za profesionalna i gejming tržišta. Prikazano je nekoliko koncept dizajna, sugerisanih od strane fanova. Mnogi se nadaju da će to što je Intel ovoliko samouveren da može da prikaže... »

Wallmart razmišlja o pokretanju sopstvenog gejming cloud servisa

PC Press pre 22 sata
Nakon Google-ovog gejming streaming servisa – Stadia, izgleda da će i Walmart da krene istim putem. Iz nekoliko različitih izvora, stižu informacije da ova kompanija razmišlja od mogućnostima lansiranja sopstvenog cloud gejming servisa koji bi trebao da bude konkurencija Google-u. Iako na... »

©2019 Netmark d.o.o.