Nauka & Tehnologija

Virtuelna realnost bi mogla da reši problem koji su započele društvene mreže

PC Press pre 12 sati
Krajem 2017. godine Facebook je priznao nešto na šta je većina korisnika već sumnjala – previše vremena na društvenim platformama negativno utiče kako na pojedince, tako i na čitavo društvo. Mesec dana pre toga, Chamath Palihapitiya, bivši potpredsednik kompanije Facebook, govorio je... »

Honor Magic 2 na fotografijama uživo i novom video tizeru

Benchmark pre 12 sati
S obzirom na to da je Honor podbrend kompanije Huawei, Honor telefoni imaju tendenciju da podsećaju na uređaje majke kompanije. Međutim, dolazeći Honor Magic 2 će primeniti nešto drugačiju strategiju dizajna. Kako je i ranije potvrđeno, premijum telefon će prihvatiti jedinstven dizajn bez... »

Chrome 70 omogućava picture-in-picture mod na desktopu

Benchmark pre 14 sati
Najnovija verzija desktop Google pregledača, Chrome 70, omogućava picture-in-picture funkciju koja korisnicima daje da zadrže video klipove u lebdećem prozoru koji ih prati svuda. Funkcija će zahtevati od developera da je podrže. Kako biste testirali kako picture-in-picture funkcija radi,... »

Festival nauke od 29. novembra do 2. decembra

RTV pre 14 sati
RTV: Festival nauke od 29. novembra do 2. decembra
BEOGRAD - Tradicionalni Festival nauke biće održan od 29. novembra do 2. decembra na Beogradskom sajmu, gde će na 6.500 kvadrata okupiti više od 60 naučnih i obrazovnih institucija iz Srbije i 600 naučnika i demonstratora. Slogan 12. festivala je "Zemlja budućnosti", a koordinatorka festivala... »

IT na polju i u laboratoriji

PC Press pre 16 sati
Savremena nauka se oslanja na mogućnost obrade ogromnih količina podataka i na stabilne izvore finansiranja projekata, često kroz komercijalnu delatnost unutar sopstvenog sistema. U oba slučaja za uspeh je neophodan moderni informacioni sistem. NS Seme je nastao saradnjom Instituta za ratarstvo... »

Review: Logitech G305 – Bežični univerzalac

PC Press pre 16 sati
Logitech svoj G305 bežični miš pozicionira kao odlično rešenje za igrače, ali je ovaj uređaj istovremeno odličan izbor u brojnim prilikama i zgodama. Za kancelariju i van nje, za igranje ili bazanje po Internetu, ovo je definitivno odličan izbor. Svako ko voli da se igra je do pre izvesnog... »

OnePlus 6T će biti predstavljen dan ranije, evo i zašto

Benchmark pre 16 sati
OnePlus je ranije najavio da će 30. oktobra u Njujorku predstaviti svoj naredni premijum telefon, a potom je Apple objavio da će istog dana u istom gradu održati svoju prezentaciju. Ovo je razlog što je prezentacija OnePlus 6T telefona sada pomerena dan ranije i održaće se 29. oktobra. Pete... »

Poezija vikendom: Crno more

PC Press pre 18 sati
Crno more njegove ruke na mojim grudima bilo je dovoljno kaplja da kapne povjetarac da dune da ga iz duše zamrzim a neizmjerno ga volim i reče napraviće mi sina zakletvu majci crnogorca crnoj gori a ja nijesam ni majka ni crnogorka samo sam tijelo samo sam ponekad duša dvije je pjesme napisao... »

Kako otključati Windows računar putem čitača otiska prstiju na telefonu? [SVI TELEFONI]

Pametni telefoni pre 7 sati
Remote Fingerprint Unlock je aplikacija koja vam omogućava da otključate Windows 10 računar koristeći čitač otiska prstiju vašeg telefona. Otključavanje Windows 10 računara putem čitača otiska prstiju nije ništa novo. Međutim, kada je reč o daljinskom otključavanju Windows 10... »

Od sada je moguće pristupiti Samsung cloud-u sa računara!

Pametni telefoni pre 9 sati
Pristupite i kontrolišite vašem Samsung cloud-u direktno sa računara. Na ovaj način je lakše pregledati sadržaj i izbrisati onaj koji vam više nije potreban. Prošlog vikenda je Samsung odeljak iz Francuske objavio određene informacije o tome koje promene i unapređenja donosi nadolazeći... »

©2018 Netmark d.o.o.