Nauka & Tehnologija

Kako vam zvuči deset sati Arnolda Švarcenegera?

B92 pre 2 sata
Neporecivo je da postoje oni koji jednu pesmu slušaju i po nekoliko sati, pa je opcija "YouTube on repeat" bila namenjena upravo njima. Budući da više ne funkcioniše (a i dok je funkcionisala bila je komplikovana), ljubitelji repeat funkcije prave… »

Twistzz blizu prelaska u FaZe Clan

B92 pre 2 sata
Kako navode novinari sa DBLTAP-a, bivša zvezda Team Liquida, Rasel "Twistzz" Van Dulken je započeo pregovore sa FaZe Clanom i očekuje se da bi uskoro mogao da bude predstavljen kao njihov novi igrač. Kanađanin je skoro četiri godine proveo u dresu… »

Jedan razgovor sa Mirom Furlan: Nove generacije su mnogo racionalnije u razdvajanju i kidanju veza

Radio 021 pre 2 sata
Novinarka portala 021.rs Snežana Miletić imala je priliku da se 2015. godine susretne sa Mirom Furlan na Sterijinom pozorju. Bila je to prilika za razgovor čije vam delove donosimo. Te 2015. godine pojavila se na Sterijinom pozorju sasvim tiho, gotovo… »

LG je navodno u pregovorima da proda svoje poslovanje sa telefonima

Benchmark pre 3 sata
LG Electronics se sve češće pojavljuje u izveštajima i vestima o tome da kompanija planira da napusti poslovanje sa pametnim telefonima. Najnoviji razvoj situacije uključuje vijetnamski konglomerat, koji navodno pregovara o kupovini LG divizije sa… »

Ne kačite se sa nama: Gugl i Fejsbuk prete Australiji

Nova pre 3 sata
Nakon što je Australija zatražila od Gugla i Fejsbuka da plate za objavljene vesti koje preuzimaju od drugih medija, Gugl je zapretio da će ugasiti svoj pretraživač u Australiji, dok je Fejsbuk najavio da će ukloniti vesti sa svog fida za sve… »

MSI predstavio Geforce RTX serije 30 Sea Hawk X grafičke karte

PC Press pre 4 sati
Na CES-u 2021, MSI je zvanično predstavio RTX 3080 i RTX 3090 Sea Hawk grafičke kartice, nudeći svojim korisnicima novi prilagođeni dizajn hladnjaka. Dobro hlađenje uz manje buke Novi dizajn kombinuje Asetek liquid cooler i redizajnirano air cooling… »

Philips predstavlja pristupačni 4K monitor, dijagonala 28 inča

Benchmark pre 4 sati
Kompanija Philips je, preko svog distributera MMD, predstavila 288E2UAE monitor. U pitanju je pristupačni 4K model sa dijagonalom od 28 inča. Monitor ima 8-bitni displej (10-bit FRC), uz stopu osvežavanja od 60Hz, 300 cd/m² osvetljenje i 1000:1… »

Nisan auto za digitalne nomade

Nova pre 4 sati
Miks kampera i kombija, Nisan NV350 ima kancelarijski sto koji se izvlači pritiskom na daljinski upravljač, kao i terasu na krovu, idealnu za kreativnu pauzu. Iako je još uvek koncept, NV350 mnogima je zapao za oko kao kancelarija iz snova. Pandemija… »

Prepreke na koje nailaze žene u tehnologiji

Nova pre 4 sati
Gotovo polovina žena koje rade u tehnologiji smatra da su efekti COVID-19 pandemije odložili njihovo napredovanje u karijeri, uprkos tome što sličan procenat smatra da će se prekopotrebna jednakost polova verovatnije postići putem struktura koje… »

Telegram nema end-to-end enkripciju po difoltu

PC Press pre 5 sati
Telegram, za razliku od Signala, po defaultu nema end-to-end enkripciju. End-to-end (e2e) enkripcija je imperativ za zaštitu poruka End-to-end (e2e) enkripcija znači da poruku mogu pročitati samo pošiljalac i primalac poruke. Čak i server koji ga… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »