Nauka & Tehnologija

Legendarni Tupoljev Tu-154 obavio poslednji komercijalni let

N1 Info pre 23 minuta
Legendarni Tupoljev Tu-154, vodeći avion sovjetske civilne avijacije, u sredu je obavio poslednji komercijalni let, posle karijere duge skoro 50 godina, saopštila je aviokompanija Alroza. "Nažalost, najavljujemo kraj rada jedinog Tu-154 koji je bio… »

Zoom uveo end-to-end enkripciju za sve korisnike

PC Press pre 2 sata
Pet meseci otkada je najavljena funkcija, Zoom je uveo end-to-end enkripciju, za koju se navodi da je besplatna i za premijum korisnike i za one koji ne plaćaju. Po postavci, Zoom sastanci i vebinari koriste AES 256-bitnu GCM enkripciju za audio, video i… »

Realme bi mogao predstaviti ažurirani Realme C15 sa Snapdragon čipom

Benchmark pre 1 sat
Realme je u julu predstavio budžetski Realme C15 telefon, koji implementira i neke zanimljive funkcije kada je u pitanju ovaj cenovni segment, kao što je podrška za obrnuto punjenje. Pre izvesnog vremena, renomirani dojavljivač @stufflistings je… »

Microsoft Teams sada ima 115 miliona dnevno aktivnih korisnika

Benchmark pre 1 sat
Microsoft je zabeležio veliki rast svog Microsoft Teams servisa, od početka COVID pandemije, a tokom prethodnih šest meseci taj rast se konstantno uvećavao. Microsoftov CEO Satya Nadella je istakao da Microsoft Teams sada ima 115 miliona dnevno… »

Windows 10 ažuriranje uklanja Flash i sprečava ga da bude ponovo instaliran

Benchmark pre 3 sata
Microsoft je objavio opciono Catalog ažuriranje koje uklanja Adobe Flash iz Windowsa 10 i sprečava ga da se ponovo instalira. Na ovaj način, kompanija otvara put za konačno odbacivanje aplikacije tokom 2021. godine. Međutim, kako izveštavaju… »

Instagram produžava Live stream-ove do četiri sata

PC Press pre 3 sata
Instagram Live stream-ovi će uskoro postati mnogo duži, pošto je odlučeno da maksimalna dužina stream-a bude četiri sata, umesto jednog, koliko je sada ograničenje. To će omogućiti mnogo veće angažovanje korisnika, kao i mogućnost prenošenja… »

YouTube mobilna aplikacija dobija nove gestove i kontrole

PC Press pre 2 sata
YouTube ažurira svoju aplikaciju novim funkcijama koje bi trebalo da olakšaju gledanje i kontrolu videa, sa novim gestovima, unapređenim kontrolama puštanja videa i drugim novitetima. Najveće unapređenje jeste što ćete umesto da pritisnete dugme i… »

Odložena objava OnePlus Watch pametnog sata

Benchmark pre 2 sata
Nedavno su se pojavile informacije o tome da kompanija OnePlus sprema pametni sat, koji je trebalo da bude predstavljen tokom oktobra. Kompanija je čak i nagovestila sat pred OnePlus 8T objavu, ranije tokom ovog meseca, ali nosivi uređaj nije… »

Google povlači dečije aplikacije zbog prikupljanja podataka

PC Press pre 4 sata
Kreatorima aplikacija nije uvek lako da izbegnu kršenje privatnosti dece, a neki od tih programera uče sve ovo iz prve ruke. Google je objavio da je uklonio neke od najpopularnijih dečijih aplikacija, čija preuzimanja prelaze 20 miliona u Play… »

ASUS ROG Phone III dostupan na Shoppster-u

PC Press pre 3 sata
Letos smo testirali ASUS ROG Phone III telefon, te ga nazvali najboljim uređajem koji se pojavio ove godine, te sjajnom uređaju za sve koji žele vrhunski telefon, ali i posebnu kategoriju korisnika koju smo nazvali “power user“. Pri tome, reč je o… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »