Nauka & Tehnologija

„Sajam inovacija“, prilika za sklapanje partnerstva između tradicije i inovacija

RTS pre 13 sati
Nastupom robota koji govori svečano je otvoren „Sajam inovacija“ u DKC „Majdan“, koji je okupio više od 40 izlagača iz Srbije i regiona. Kao deo projekta Pokaži nešto novo, „Sajam inovacija“ ima za cilj razvoj ekonomije baziran na znanju… »

Review: eFootball PES 2020

B92 pre 13 sati
Nova sezona, novi PES. Konamijeva popularna franšiza ne prestaje sa standardnim tempom izlaska svakog novog septembra, vodeći konstantnu borbu sa konkurentom oslikanog u EA Sports FIFA serijalu. Prvo što se da primetiti, jeste da je PES doživeo blagu… »

AMD već radi na Zen 5 arhitekturi

Benchmark pre 15 sati
Iako će AMD objaviti još nekoliko čipsetova zasnovanih na Zen 2 arhitekturi, kompanijine naredne tri arhitekture su već u fazama razvoja, bar kada je dizajn u pitanju. Radi se o Zen 3, Zen 4 i čak Zen 5 arhitekturama. Zanimljivo je da se ovde ne radi… »

MacBook Pro od 16 inča potvrđen u macOS Catalina beti

Benchmark pre 17 sati
Već neko vreme kruže glasine o tome da Apple možda sprema novi, 16-inčni MacBook Pro. Ostaje da se vidi da li će se to i obistiniti, a u međuvremenu su otkrivene fotografije u macOS Catalina 10.15.1 beti, koje ukazuju na postojanje pomenutog… »

"Počela je da gleda snimke o teorijama zavere i poverovala u svaki od njih"

B92 pre 16 sati
"Moja ćerka (10) je nevino pretraživala video zapise o step plesu kada je upala u spiralu videa sa užasnim i nesigurnim savetima za njen fizički izgled telo. Pod njihovim uticajem sada ograničava svoj unos hrane i pića u organizam". Ovo je samo… »

Vreme je za master: Upišite najtraženije master studije za perspektivnu IT karijeru

Blic pre 18 sati
Oni koji su završili osnovne studije i trenutno razmišljaju u kom pravcu treba da se nastavi njihovo obrazovanje ne bi trebalo da imaju ikakvu dilemu. Svakako, kada biramo naše studije, gledamo i koliko je naše buduće zanimanje perspektivno. Ovde se… »

Liban planira da naplaćuje telefoniranje preko Interneta

PC Press pre 18 sati
Liban je prva država u kojoj besplatni Internet razgovori više neće biti besplatni. Oni su usvojili predlog da se naplaćuje taksa u iznosu od 20 centi dnevno, za besplatne pozive koji se ostvaruju preko VoIP softvera i servisa. To znači da FaceTime… »

Televizor kada ga uključiš, umetničko delo kada ga isključiš

Blic pre 19 sati
The Frame je jedan od najnovijih televizora kompanije Samsung čijaje glavna karakteristika , kao što mu ime i kaže, ram koji ovaj TV pretvara u odličan dodatk svakom enterijeru dok u isto vreme imate vrhunsku tehnologiju jer TV podržava 4K, HDR10+… »

Italija nudi “super bonus” za plaćanje karticama

Nova energija pre 20 sati
Italijanski premijer Đuzepe Konte obećao je “super bonus” svima koji pređu s gotovinskog na plaćanje karticama, kao deo nastojanja njegove vlade da smanji izbegavanje poreza. Ta mera je deo paketa koji je odobrila italijanska vlada, koji je poslat… »

89% radnika u Indiji više veruje robotu nego svom ljudskom šefu

PC Press pre 21 sat
Glavne brige u vezi sa veštačkom inteligencijom ( AI) i njenom budućnošću su kako će se jednog dana pokazati da je to najveća tehnologija koja je ikada „ubijala“ poslove, ili što je još gore, autonomni roboti će se udružiti i izbrisati… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »