Nauka & Tehnologija

Neki monitori sa 1440p rezolucijom koriste jeftinije 4K panele

Benchmark pre 2 sata
Pojavili su se izveštaji da se mogu pronaći 4K paneli u okviru 1440p monitora. Nemački sajt Prad.de izveštava da je jeftinije proizvesti 27-inčni 3840 x 2160p panel nego 27-inčni 2560 x 1440p panel i zbog ovoga neki proizvođači koriste 4K panele na svojim 1440p monitorima. Proizvođači... »

Nedeljni pregled kriptovaluta – treća nedelja juna 2018.

PC Press pre 2 sata
Bitcoin je u nedelju popodne dostigao 5.787 dolara, što je označilo najnižu cenu kriptovalute do sada u 2018. godini. U februaru je cena bitcoin-a zabeležila veliki pad sa oko 8.000 dolara na donji kraj od 6.000 dolara, što je bilo oko 6.050 dolara. Međutim, 24. juna, pad BTC-a je nastavio na... »

Armstrong video vanzemaljce

RTV pre 3 sata
RTV: Armstrong video vanzemaljce
MOSKVA - Astronaut Nil Armstrong je preneo poruku kontroli misije u glavnom centru NASA da su ih dva velika, tajanstvena objekta posmatrala nakon što su sleteli na Mesec, ukazuju tajni izveštaji o komunikaciji NASA i astronauta na Mesecu. Iako zvuči kao naučno fantastični scenario za film, sve... »

OpenKirin donosi Vanila Android iskustvo na Huawei/Honor uređaje

Benchmark pre 3 sata
Za one kojima se dopadaju Huawei telefoni, ali im nedostaje vanila Android iskustvo, tu je OpenKirin koji rešava ovaj problem. Njihov AOSP projekat nudi tri stock Android ROM-a za sada: LineageOS, Resurrection Remix OS i CarbonOS. Trenutno, projekat je limitiran na samo 17 uređaja i za sve je... »

Tehnologijom do gena

PC Press pre 3 sata
Living DNA je genealoška društvena mreža koja omogućava da sami testirate svoje gene i nađete svoje mesto u svetskoj genetskoj baštini. Pravi primer sinergije tehnologije, medicine i Big Data modela. Već decenijama postoje softverski alati koji se bave genealogijom, odnosno sastavljanjem... »

Apple demantuje: iOS ipak nema bezbednosnu grešku?

Benchmark pre 4 sata
Ovih dana su se pojavile informacije o tome da je jedan sigurnosni istraživač uspeo da otkrije novi način da se premosti passcode na bilo kom iOS uređaju. Metju Hiki, koji je otkrio propust, demonstrirao ga je tako što je zaobišao Apple-ov limit od 10 neuspešnih unosa lozinke. Hikijeva alatka... »

I YouTube uvodi opciju naplate sadržaja

PC Press pre 4 sata
Tek što smo saznali kako će Facebook ponuditi administratorima grupa mogućnost da naplate članstva, slična vest dolazi i iz Google-ovog YouTube-a. Autori koji na ovom servisu zarađuju od svojih video radova do sada su morali da se oslanjaju na prikazivanje oglasa i monetizaciju videa koju je... »

Oppo Find X je nov telefon koji je oduševio ceo svet! (VIDEO)

Pametni telefoni pre 2 sata
Oppo lansirao Find X telefon čije su kamere sakrivene unutar telefona, dok su smeštene u okviru motorizovanog dela telefona! Da stvari nisu počele polako da se menjaju, za 2018. godinu bismo slobodno mogli da kažemo da je “notch”, odnosno zarezani ekran na vrhu telefona, najveći trend koji... »

Alžir blokirao internet tokom prijemnih ispita

Nova energija pre 1 sat
Pored toga što zaustavlja internet, Alžir tokom trajanja prijemnih ispita blokira i Facebook. Naime, izgleda da ova država ozbiljno shvata problem varanja na ispitima, pa blokira internet na mobilnim, te desktop uređajima, a na sat vremena od kad počne svaki ispit. Zvaničnici se nadaju da će... »

Među 10 inovativnih energetskih uređaja za budućnost patent studenata ETF-a

RTS pre 4 sata
RTS: Među 10 inovativnih energetskih uređaja za budućnost patent studenata ETF-a
„Patent za skladištenje čiste energije“ koji je napravio tim studenata beogradskog Elektrotehničkog fakulteta je među 10 najboljih svetskih inovativnih energetskih uređaja za budućnost. Sa tim patentom naši studenti stigli su do finala internacionalnog takmičenja „Fjučer enerdži... »

©2018 Netmark d.o.o.