Nauka & Tehnologija

Microsoft dodaje podršku za HEIF format u Windows 10

Benchmark pre 14 sati
Google Android P nije jedini operativni sistem koji će imati ugrađenu podršku za High Efficiency Image File Format (HEIF). Microsoft donosi nove preview buildove za Windows 10, koji uključuju izvornu podršku za novi fajl format. HEIF donosi bolju kompresiju što omogućava kvalitetnije... »

World War Z će imati co-op protiv 1000 zombija

Benchmark pre 14 sati
World War Z će biti kooperativna onlajn igra za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Glavna odlika naslova je borba četiri igrača protiv horde inteligentnih AI zombija. "World War Z je jedina igra koja koja će nuditi onlajn iskustvo sa tolikim brojem neprijatelja koji se brzo kreću", ističe... »

Firefox i Edge takođe hakovani tokom Pwn2Own 2018

Benchmark pre 14 sati
Microsoft Edge i Safari pregledači su bili omiljene mete za white-hat hakere tokom prvog dana Pwn2Own takmičenja u hakovanju. Ranije smo već pisali da je Safari hakovan nekoliko puta, ali ni Firefox ni Edge nisu ostali imuni na umešne ruke i znanje hakera i sigurnosnih istraživača. Safari... »

Analitičari predviđaju značajan rast prodaje za MacBookove

Benchmark pre 14 sati
Tekuća godina bi mogla biti godina Apple MacBook laptopova, a prema navodima analitičke komapnije StreetInsider, prodaja MacBookova bi mogla ostvariti dvocifreni rast tokom 2018. godine. Ovo je bazirano na predviđanjima KGI Securities analitičara Ming-Či Kua, koja je prilično optimističan... »

SwiftKey 7.0 donosi brojne nove funkcije

Benchmark pre 14 sati
Microsoft je 2016. godine kupio SwiftKey za 250 miliona dolara. Međutim, kompanija za aplikaciju nije objavila veće ažuriranje tokom više od dve godine. To se konačno promenilo tokom ove nedelje, sa objavom SwiftKey 7.0 verzije za Android i iOS. Najnovija verzija popularne mobilne tastature... »

MSI prikazao izuzetno brzi PCIe Gaming Storage

Benchmark pre 14 sati
Kompanija MSI je prikazala svoju Gaming Storage kartu, kojom donosi ultra-brze PCIe RAID 0 performanse mejnstrim desktop korisnicima. Na prvi pogled, Gaming Storage add-in kartica izgleda poput tipičnog GPU-a, sa PCIe x16 konektorom i sličnim dimenzijama kao grafičke karte. Međutim, tu su... »

4 zanimljive aplikacije koje olakšavaju život

Nova energija pre 10 sati
Mišljenja su različita i podeljenja što se tiče prednosti i mana pojedinih aplikacija. U digitalnoj eri se javljaju, pored ovih klasičnih i učestalih, i zanimljive aplikacije koje vam mogu olakšati život. Akcenat je na tome da sve završavate iz fotelje i u komforu vašeg doma. Zato vam... »

Trikovi za preduzetnike: 3 jednostavna koraka da prepolovite radno vreme

Nova energija pre 12 sati
Voditi biznis je jako teško i zahtevno, naročito kada ste na početku i pokrećete nešto bez ogromnih resursa velikih korporacija. Kao osnivač moraćete da pokrijete sve sfere poslovanja i obaveza, počevši od važnih sastanaka sa potencijalnim klijentima, pa sve do mesečnih zadataka poput... »

Koliko je bezbedno izvući USB iz kompjutera, a da ne sačekate dozvolu?

Nova energija pre 13 sati
Svako je imao situaciju da hitno mora da “isčupa” USB ili memorijsku karticu iz kompjutera, a onda morate isti da “obavestite” o svojoj nameri i sačekate da vas obavesti da je sigurno da ga izvadite. Često ne sačekamo, pa posle razmišljamo koliku smo štetu naneli kompjuteru ili da li... »

Philips najavljuje 49-inčni 32:9 monitor sa rezolucijom od 5120-1440

IT svet pre 1 dan
Predstojeći Philips Brilliance 49-inčni 492P8 Curved Super-Wide LCD će biti procenjen na $899, a nadmašuje Samsungovu CHG90 koji stoji u prirodnoj rezoluciji od 3840x1080. Unutra će Philips koristiti istu VA panel sa 1800R krivinom, 600 maksimalna osvetljenost, odnos kontrasta 5000:1 i ugao... »

©2018 Netmark d.o.o.