Nauka & Tehnologija

Zašto je važna SEO optimizacija sajtova?

Danas pre 2 sata
Dobra SEO optimizacija je nužan preduslov za veliku posećenost bilo kojeg sajta, a velika posećenost sajta doprineće većem broju klijenata, kaže za sajt Danasa Darko Mikić, SEO ekspert. SEO je skraćenica iz engleskog naziva Search Engine Optimisation, što u prevodu znači prilagođavanje... »

MSI pokreće prvi na svetu desktop računar MSI Infinite X sa Intelovim CPU-om osme generacije

IT svet pre 18 sati
MSI proširuje svoju Infinite Gaming Desktop seriju sa prvim Gaming Desktopom sa procesorima Intel 8. generacije, MSI Infinite X. U srcu ove Gaming Desktop mašine je najmoćniji, najnoviji IntelCore procesor K-serije osme generacije koji se može overclockati bez ikakvih komplikovanih poduhvata.... »

Roboti nas plaše jer im dajemo ljudska lica i nadljudske osobine

B92 pre 1 sat
B92: Roboti nas plaše jer im dajemo ljudska lica i nadljudske osobine
Vizija budućnosti futuriste Matijasa Horksa, osnivača nemačke ekonomske i političke "grupe mozgova" Zunkunftsinstitut, zvuči kao nešto što bi pisao pisac naučne fantastike, ali nije toliko pesimistična kao predviđanja drugih futurista. U nedavnom intervjuu, Horks je rekao da roboti... »

Električni kamion: Vozi na senzor, ima auto-pilota i gorivo mu ne treba (VIDEO)

Vesti online pre 4 sata
Kompanija Tesla Motors predstavila je dugoočekivani električni kamion - Tesla Semi. Kamion je minimalistički i veoma podseća na dizajnerska rešenja koje je Tesla uradio na svojim električnim automobilima, piše "Engadget". - Tesla Semi dizajniran je kao metak - izjavio je Ilon Mask, osnivač... »

Najskuplji "ajfon" 182.000 dinara

Večernje novosti pre 12 sati
U našoj zemlji počela prodaja najnovijeg modela telefona kompanije. Najskuplji paketi obezbeđuju najniže cene uređaja. POČELA je prodaja najnovijeg modela kompanije Apple - iPhone X. Telefon se može kupiti kod sva tri operatora uz mobilne pakete, a za keš je dostupan kod distributera Apple... »

Veritas Technologies proglašen liderom u Gartnerovom “magičnom kvadrantu” za 2017.

IT svet pre 18 sati
Veritas Technologies, lider u upravljanju podacima u multi-cloud okruženjima, danas je saopštio da je imenovan za lidera u Gartnerovom izveštaju Magic Quadrant 2017 u oblasti arhiviranja informacija u velikim preduzećima i to po 14. put zaredom otkad je izveštaj prvi put objavljen. Gartnerovi... »

Zašto ne treba da ostavljate uključen wi-fi tokom noći

B92 pre 9 minuta
B92: Zašto ne treba da ostavljate uključen wi-fi tokom noći
U moru korisnih saveta o korišćenju pametnih telefona, jedan se tiče korišćenja bežične internet konekcije. Naime, većini korisnika pametnih telefona uključen je wifi čak i tokom noći, što nije poželjno. Razlog je krajnje logičan. Stručnjaci savetuju da noću ne bi trebalo da... »

Skakaćete od sreće! Fejsbuk ukida najdosadniju opciju ikada! Brzo, proverite ovo

Srbija danas pre 1 sat
K-O-N-A-Č-N-O! Mnogi će se oko toga složiti da Fejsbuk, ma koliko se modifikovao, ima mnoštvo problema. Ali iz ove kompanije odlučili su da se reše jednog koji je verovatno najviše iritirao veliki broj korisnika. Kako pišu strani mediji, prethodnih dana najavljeno je da će Fejsbuk napokon... »

Antivirus mogućnosti - Chrome ima dobre vesti za vas

Srbija danas pre 7 sati
Dobro... Osnovni nivo antivirus zaštite je dodat u Google Chrome web browser. Chrome za Windows sada stiže uz mogućnost da automatski detektuje ukoliko su podešavanja pregledača menjana od strane maliciozne ekstenzije, a ukoliko je ovo detektovano Chrome može da resetuje podešavanja. Postoje... »

NASA otkriva kako ostati smiren u najstresnijim situacijama

N1 Info pre 15 sati
Pol Hil, direktor leta NASA-e, tokom karijere naišao je na brojne stresne situacije, pa je nedavno svima otkrio najveće tajne svog zanata. Pol Hil je 2001. spasio svemirsku misiju od sigurne propasti. Kada je saznao da je sistem hlađenja na svemirskom šatlu Discovery prestao da radi, bio je... »

©2017 Netmark d.o.o.