Nauka & Tehnologija

Sada je moguće instalirati Windows 10 na Apple M1 MacBook uređaje

Benchmark pre 1 sat
Apple je prošle godine predstavio svoje N1 Mac mini i M1 MacBook računare, zasnovane na ARM M1 čipsetu. Uprkos impresivnim karakteristikama i funcionisanju u gotovo svim scenarijima, ono gde ARM-zasnovani Mac uređaji zaostaju jeste nepostojanje… »

Kako sinhronizovati Wi-Fi lozinke između Chromebook-a i Android-a?

Pametni telefoni pre 1 sat
Pročitatje kako da sinhronizujete Wi-Fi lozinke između vašeg Chromebook-a i Android uređaja i olakšate njihovo povezivanje na internet. Ideja je jednostavna: Ako se prijavite na Wi-Fi mrežu na Android telefonu, i Chromebook će automatski znati… »

Kako napraviti Word formular za elektronsko popunjavanje?

Saznaj novo pre 1 sat
Istina je da svaki formular za popunjavanje može da se ištampa sa praznim crtama pa da se popuni olovkom, ali u današnje vreme mnogima je zgodnije da to rade na računaru. Popunjavanje dokumenata je i meni lično lakše na računaru nego ručno. Uz to… »

Istraživanje: Svega tri odsto svetskog ekosistema ostalo netaknuto

N1 Info pre 1 sat
Najnovije naučno istraživanje pokazalo je da je samo tri odsto naseljenih delova zemlje ostalo ekološki netaknuto, sa zdravim populacijama životinja i neometanim staništem. Ovi fragmenti divljine koji nisu oštećeni ljudskim aktivnostima uglavnom se… »

„Hipermoderni Dante“ – šta nam otkrivaju ilustracije inspirisane delima čuvenog pesnika

RTS pre 1 sat
Dante je pisao poeziju i traktate u oblasti teologije, filozofije i drugih nauka. Povodom 700 godina od smrti oca italijanskog jezika, Ambasada Italije u Beogradu i Italijanski institut za kulturu predstavljaju izložbu „Hipermoderni Dante“ –… »

Sutra nova sednica Kriznog štaba

Radio 021 pre 1 sat
Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra u 8 časova u Palati Srbija. Na sednici će se analizirati trenutna epidemiološka situacija u Srbiji kao i eventualno novo ublažavanje mera. Takođe, očekuje se i konačna odluka o povratku đaka u… »

Da li će biti "baksuznog" iPhonea 13 i šta Apple sprema za ovu i sledeću godinu?

Telegraf pre 1 sat
Najznačajnija novina koja se predviđa za buduće modele je veliko poboljšanja sistema kamera... Još nije prošlo ni pola godine od kako je Apple predstavio iPhone 12 seriju telefona, u okviru koje se prvi put pojavio i Mini sa ekranom dijagonale 5,4… »

Google Chrome 90 podrazumevano koristi HTTPS protokol

Benchmark pre 2 sata
Google već izvesno vreme promoviše širu prihvaćenost sigurnijeg HTTPS pretraživanja interneta, a sada je kompanija načinila još jedan korak unapred u svojim naporima. Chrome 90 za desktop je dostupan u stabilnom kanalu, a verovatno uključuje i… »

Facebook potrošio 23 miliona dolara na bezbednost Zuckerberga

PC Press pre 2 sata
Kompanija Facebook je prošle godine potrošila više od 23 miliona dolara na bezbednost izvršnog direktora Marka Zuckerberga. Facebook-ove godišnje revizije bezbednosti kompanije identifikovale su specifične pretnje direktoru. Rezultat svega su… »

Kako pokrenuti Google pomoćnika pomoću Siri-a?

Pametni telefoni pre 2 sata
Ako koristite iPhone, ali više volite Google pomoćnika u odnosu na Siri, ne brinite, moguće je pokrenuti ga uz lako podešavanje njegove aplikacije. Evo na koji način. Na iPhone i iPad uređajima Google pomoćnik je dostupan na sledećim jezicima… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »