Nauka & Tehnologija

Menja se jutjub! Snimci na kakve ste naviki su prošlost! Evo šta će se desiti

Srbija danas pre 4 sata
"Nećemo da poričemo da je 2017. godina bila teška godina..." Svaki video koji se objavi na YouTube-u biće pregledan od strane zaposlenih u kompaniji pre nego što reklame i monetizacija videa budu odobreni. YouTube je odlučio da podigne lestvicu kada je monetizacija videa u pitanju, pa pre... »

Novi iPhone X bez “zareza” ekrana

PC Press pre 23 sata
iPhone X je prvi pametni telefon iz kompanije Apple sa OLED ekranom, te prvi u okviru kojeg postoji usek u kojem se nalaze komponente za Face ID tehnologiju, a veruje se da će kod iPhone-a za 2019. godinu taj usek biti manji, budući da u kompaniji planiraju da Face ID povežu sa prednjom kamerom.... »

YouTube pooštrava uslove za zarade

PC Press pre 21 sat
Korisnici koji budu želeli da u budućnosti zarađuju na platformi YouTube moraće da imaju 4.000 sati godišnje koje su drugi korisnici proveli gledajući njihove sadržaje, te minimum 1.000 onih koji ih prate. YouTube na taj način pooštrava mere, te zahteve za kanale/kreatore koji žele da... »

Šta Sony sprema za Barselonu?

Benchmark pre 19 sati
Sony je objavio da će svoje nove uređaje predstaviti 26. februara, rano ujutru. Ovo će biti prvi zvanični dan ovogodišnjeg Mobile World Congressa, koji se tredicionalno održava u Barseloni. Sonijeva pozivnica samo obećava tehnološke inovacije, ali ne otkriva o čemu se tačno radi. Glasine... »

YouTube uvodi nova i striktna pravila: Ništa sotftver, samo ljudi

B92 pre 19 sati
B92: YouTube uvodi nova i striktna pravila: Ništa sotftver, samo ljudi
Svaki video koji se objavi na YouTube-u biće pregledan od strane zaposlenih u kompaniji pre nego što reklame i monetizacija videa budu odobreni. YouTube je odlučio da podigne lestvicu kada je monetizacija videa u pitanju, pa pre puštanja reklame na snimak njega će morati da odobri tim ljudi, a... »

Meteor proleteo iznad SAD, izazvao manji zemljotres

RTV pre 20 sati
RTV: Meteor proleteo iznad SAD, izazvao manji zemljotres
VAŠINGTON - Meteor koji je proleteo iznad Mičigena izazvao je zemljotres u tom području jačine dva stepena po Rihterovoj skali. Stručnjaci navode da je svetlost koja se pojavila na nebu iznad Mičigena u utorak uveče i nešto što je zvučalo kao grmljavina, u stvari bio meteor, prenosi AP.... »

Twitter demantuje da ima uvid u privatne poruke korisnika

PC Press pre 22 sata
Twitter je demantovao optužbe koje su došle od jednog konzervativnog medija, a koje ga terete za praćenje privatnih podataka korisnika, uključujući i direktne poruke koje se razmenjuju preko ove platforme. Početkom nedelje je Project Veritas, čiji je vlasnik James O’Keefe, koji samog sebe... »

BitTorrent sigurnosna ranjivost omogućava hakerske napade

PC Press pre 24 sata
Ozbiljna ranjivost u okviru Transmission BitTorrent aplikacije omogućava hakerima da sa udaljenosti upravljaju kompromitovanim računarima, a iz Google Project Zero upozoravaju da bi sličan sigurnosni propust mogao da postoji i u okviru drugih klijenata (programa koji su kreirani za peer-to-peer... »

Bivši mentor Marku Zakerbergu: Mreža ti je postala toksična

B92 pre 14 sati
B92: Bivši mentor Marku Zakerbergu: Mreža ti je postala toksična
Rodžer Meknami, rani investitor Facebooka iz Silicijumske doline i nekadašnji mentor Marka Zakerberga, prošle nedelje oštro je osudio poznatu mrežu zbog nanošenja štete korisnicima i širenja lažnih vesti. Meknami je prošle nedelje napisao brojne članke objavljene u Vašington mantliju,... »

Specifikacije i funkcije Moto Z3 i Moto Z3 Play telefona

Benchmark pre 13 sati
Nakon prošlogodišnje objave Moto Z2 serije, mnogi s pravom očekuju da će Motorola ove godine doneti naslednike ovih telefona. Prema navodima sajta Droid-Life, pojavili su se mogući renderi i specifikacije dolazećih telefona iz Z3 serije, koji bi potencijalno mogli biti predstavljeni. Nije... »

©2018 Netmark d.o.o.