Nauka & Tehnologija

WhatsApp ograničio prosleđivanje poruka na pet kontakata

PC Press pre 11 sati
Sa ograničavanjem broja kontakata kojima može da se prosledi određena poruka počelo se nakon incidenata u Indiji, te je WhatsApp odlučio da ograničenje važi za ceo svet kako bi se sprečilo širenje lažnih vesti i glasina koje često imaju neželjene posledice. Ograničenje od pet... »

Senzor otiska prsta u ekranu stiže na bar jedan Galaxy S10 model

Benchmark pre 11 sati
Još 2017. godine je bilo govora o tome da bi Samsung mogao implementirati senzor otiska prsta u ekranu na Galaxy Note9. Ovo se nije desilo prvenstveno zbog toga što tehnologija nije bila spremna, a zaštita za ekran je u tom periodu razvoja sprečavala funkcionisanje senzora. XDA Developers tim je... »

Amazon predstavio prsluke koji radnike čuvaju od robota

PC Press pre 11 sati
Kompanija Amazon nedavno je predstavila nove sigurnosne prsluke, a pod imenom “Robotic Tech Vest”, koji robote u fabrikama obaveštavaju o položajima ljudskih radnika, te ih na taj način štite od nezgoda. Prsluk ima ugrađene senzore na osnovu kojih roboti radnike koji ih nose prepoznaju kao... »

Ducati planira proizvodnju električnih motocikala

PC Press pre 12 sati
Ducati, poznati proizvođač sportskih dvotočkaša, već neko vreme ne krije da želi da napravi električni motocikl, a sada je stigla i zvanična potvrda tih navoda. CEO kompanije, Klaudio Domeniceli je zvanicama na jednom Ducati događaju koji je tokom vikenda održan u Španiji, rekao da... »

Test: ASUS ZenBook 14 UX433 (Video)

Benchmark pre 13 sati
ASUS spada u proizvođače koji vole da idu korak dalje i osvajaju nove tehnologije. Pri tome, ne libi se da eksperimentiše. No, ruku na srce, ZenBook 14 UX433 sasvim sigurno nije eksperiment. Reč je o jednom od najboljih i najlepših računara koji su nam prošli kroz ruke. Malo li je? Verovanto... »

Preokret – (Za sada) ništa od Copyright direktive

PC Press pre 13 sati
Nakon što je Evropski parlament preliminarno glasao za Copyright direktivu krajem prošle nedelje, tokom vikenda stvari su se znatno promenile. Nakon najava 11 država, među kojima su Nemačka, Italija i Holandija, da neće podržati poslednje predstavljenu verziju Copyright direktive, EU je... »

Svetski okeani su prošle godine bili najtopliji u istoriji merenja

RTV pre 13 sati
RTV: Svetski okeani su prošle godine bili najtopliji u istoriji merenja
NOVI SAD - Prošla godina bila je najtoplija u istoriji merenja kada su u pitanju okeani, podaci su međunarodnog tima naučnika s Instituta za atmosfersku fiziku u Kini koji su objavljeni u magazinu Advances in Atmospheric Sciences. Prošla godina predstavlja nastavak trenda zabrinjavajućeg trenda... »

Geekbench otkriva Galaxy A30 specifikacije

Benchmark pre 13 sati
Samsung planira da tržište preplavi novom Galaxy A serijom telefona iz srednjeg segmenta, a sada se na Geekbenchu pojavio Galaxy A30 model iz ove linije. Geekbench listing sugeriše da Samsung planira novu strategiju sa brzim uređajima u srednjem segmentu kako bi parirao konkurentima iz Kine.... »

Top 50 – Šta publika želi

PC Press pre 14 sati
Predlozi, koje ste nam vredno slali proteklih nekoliko nedelja, prikupili smo, pregledali i od njih sastavili listu od deset kandidata koji su se najviše puta ponovili. Sada, je opet red na vas, čitaoce, da glasate i date svoju konačnu presudu – ko treba da osvoji Top 50 nagradu publike!... »

Poreska uprava u Hrvatskoj može da blokira bilo koju internet stranicu

Nova energija pre 10 sati
Poreska uprava u Hrvatskoj od početka godine može da blokira bilo koju stranicu na internetu za koju proceni da je “štetna za društvenu zajednicu”. Advokat Vlaho Hrdalo kaže da se Hrvatska ovakvim zakonskim rešenjem svrstala uz zemlje poput Severne Koreje, Pakistana ili Sudana. Hrdalo... »