Nauka & Tehnologija

Tombot Puppy: Robot za terapiju

PC Press pre 16 sati
Sve je više robota koji su kreirani da bi umanjili osećaj usamljenosti, te je i Tombot Puppy najnoviji na listi robota koji nude bezuslovnu ljubav u najtežim, ali i onim manje teškim trenucima. Robot koji podseća na zlatnog retrivera može da laje, maše repom, a osetljiv je i na dodir,... »

Samsung Galaxy A20 ima Infinity-V displej i 4000mAh bateriju

Benchmark pre 17 sati
Samsung je prošlog meseca predstavio Galaxy A10, A30 i A50 telefone, a sada je došao red da se A serija dodatno proširi, a ovoga puta je najavljen Galaxy A20 model. Samsung Galaxy A20 koristi Exynos 7884 čipset (isti koji ima i A10). Telefon stiže uz 3GB RAM-a i 32GB prostora za skladištenje... »

Botnet malver koji stoji iza nekih od najvećih DDoS napada nastavlja da evoluira

PC Press pre 17 sati
Bezbednosne firme su još u oktobru 2017. upozoravale na tada novu mrežu botova koja napada uređaje koji funkcionišu u okviru platforme Internet of Things. IoT_reaper, kako su je zvali, pozajmio je deo izvornog koda od trojanca Mirai, koji je osetljive IoT uređaje koristio za izvođenje DDoS... »

Astronomi primetili formiranje novog Solarnog sistema

PC Press pre 18 sati
Pre oko 4,5 milijardi godina Zemlja i druge planete iz našeg Solarnog sistema počele su da se formiraju u okviru velikog diska od prašine i gasova koji se kretao oko Sunca. Astronomi su sada primetili da se slična stvar dešava oko obližnje mlade zvezde, te bi posmatranje procesa moglo da... »

DXR Ray Tracing podrška stiže na Nvidia Pascal i GTX Turing

Benchmark pre 18 sati
Nvidia je potvrdila da planira da implementira DXR podršku u Pascal i GTX Turing seriju grafičkih karti. DXR Ray Tracing ima direktni mod za procesiranje, tako da RT jezgra nisu potrebna za njegovu podršku. Nvidia je do sada držala DXR podršku samo iza RTX linije, ali DXR može da radi na... »

Black Shark 2 predstavljen uz Super AMOLED displej osetljiv na pritisak

Benchmark pre 19 sati
Black Shark 2 gejming telefon je zvanično predstavljen, sa značajnim poboljšanjima za ekran i performanse. Super AMOLED ekran ima veličinu od 6.39 inča i kreiran je od strane Samsunga. Zahvaljujući optimizacijama, input latencija je smanjena na 43,5ms. Takođe, displej je osetljiv na pritisak,... »

Pravo rešenje za kancelarijsku štampu: OKI ES7131dnw

PC Press pre 20 sati
Još kada su se pojavili prvi računari, krenula je utopijska ideja o „kancelariji bez papira“. Od te ideje je, još uvek, ostao samo mit jer su potrebe za štampom gomile faktura i svih mogućih dokumenata veće nego ikad. Kada se sve to pomnoži sa potrebama neke veće kancelarije ili sličnog... »

Nvidia kreirala AI koji skice pretvara u fotorealistične pejzaže

PC Press pre 20 sati
Na Nvidia GPU Technology Conference (GTC 2019), AI konferenciji koja se trenutno održava u Silikonskoj dolini, kompanija je predstavila novi kreator fotografija zasnovan na veštačkoj inteligenciji. Korisnici ovog softvera za samo nekoliko sekundi i sa nekoliko klikova mogu od najobičnijeg, rekli... »

Sklopivi Xiaomi telefon u drugoj polovini godine i upola cene

PC Press pre 21 sat
Sklopivi telefon kompanije Xiaomi će koštati upola manje od Samsung Galaxy Fold-a, prenosi iGyaan. Pored toga, izvori ovog medija navode da će taj telefon stići na tržište u drugoj polovini ove godine. Dok su Samsung i Huawei već iskoristili priliku da predstave svoje sklopive / savitljive... »

Slike sa Interneta treniraju veštačku inteligenciju

Danas pre 21 sat
Korisnici Interneta su do sada bili na oprezu da ne postanu žrtve hakera, internet prevara ili zloupotrebe podataka. Ali, sada je tu i novi protivnik – veštačka inteligencija (Ai). Računari su odlični kada su u pitanju velike baze podataka, slika i prepoznavanje lica. Tako je kompanija IBM... »

©2019 Netmark d.o.o.