Nauka & Tehnologija

Predstavljen softver Daktilograf

IT svet pre 5 sati
Prototip startapa Daktilograf, na prezentaciji je pokazao da može automatski da transkribuje govor u srpskoj, hrvatskoj, bosanskoj, crnogorskoj varijanti jezika. Razvojni direktor startapa Daktilograf Mirsad Hadžalić je ocenio da je glavna prednost programa u odnosu na konkurenciju u tome što... »

Canon je imenovao novog predsednika i glavnog izvršnog direktora za Evropu, Bliski istok i Afriku

IT svet pre 5 sati
Canon EMEA, svetski provajder grafičkih tehnologija i usluga, objavio je da je Yuichi Ishizuka imenovan za novog predsednika i glavnog izvršnog direktora ogranka kompanije Canon za Evropu, Bliski istok i Afriku (EMEA). Na toj poziciji je nasledio Rokus van Iperena, koji se povlači nakon šest... »

Zabrinute za internet stvari, ali pogođene malverom

IT svet pre 5 sati
Trend digitalizacije, uključujući povećanje umreženosti i internet stvari (IoT), raste među industrijskim organizacijama poput elektrana, proizvodnih fabrika i postrojenja za preradu vode koje se oslanjaju na sisteme za industrijsku kontrolu (ICS – industrial control systems) kako bi... »

Uskoro, međunarodni akademski seminar pod nazivom "Make tech alliance with Data Science"

IT svet pre 5 sati
BEST međunarodni akademski seminari se organizuju širom Evrope, a za cilj imaju unapređenje studenata iz oblasti tehnologije i inženjerstva. Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd organizuje ovakav međunarodni seminar od 12. do 21. jula. već 15-i put zaredom a ove godine posetiće... »

Kompanije Philips i AOC udvostručili stopu rasta

IT svet pre 5 sati
Tržište monitora u Evropi poraslo je u prvom kvartalu 2018 godine, od januara do aprila, za osam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pokazuju to poslednji podaci analitičke kompanije Context, pri čemu su monitori velikih dimenzija (od 24.5. do 35 inča) i inovativne tehnologije... »

Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke

Vesti online pre 8 sati
U okviru Facebookove Android aplikacije pronađena je još uvek neobjavljena "Your Time on Facebook" funkcija. Ovo pokazuje koliko vremena korisnik provodi na Facebook aplikaciji na telefonu, svakog od poslednjih sedam dana, kao i prosečno vreme provedeno u aplikaciji tokom dana. Funkcija takođe... »

Kako da prepoznate spam u WhatsAppu i kako da ga se oslobodite

B92 pre 5 sati
B92: Kako da prepoznate spam u WhatsAppu i kako da ga se oslobodite
Jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje privlačna je, na žalost, i onima koji žele da nas prevare. Postoje, međutim, načini kako da prepoznate zlonamerne poruke i da ih razlikujete od ostalih poruka. Kako je poruka napisana? Način prepoznavanja nije 100 odsto siguran, ali ako ste u... »

Xiaomi Redmi 6 Pro: Neverovatna cena, ok opcije

Mondo pre 32 minuta
I Xiaomi je “prigrlio“ ekran sa isečkom i to je manje-više najveća novost koju Redmi 6 Pro donosi. Kineski Xiaomi “štanca“ telefone kao izdavači udžbenike pred školsku godinu i, ako niste “fan“ ove robne marke, postaje sve teže da ispratite i nove modele i njihova imena. Ovog... »

Da li ste skinuli Matchday stikere? (video)

Mondo pre 58 minuta
Mladi srpski startap Matchday Stickers osmislio je uoči Mundijala aplikaciju za postavljanje navijačkih stikera na fotografije i klipove sa temom fudbalskog prvenstva. Upoznajte ih! Vera i Miloš Stevanović napravili su aplikaciju za ukrašavanje fotografija tako da korisnici širom sveta mogu za... »

Novi rekord u kategoriji najmanjih računara na svetu

B92 pre 1 sat
B92: Novi rekord u kategoriji najmanjih računara na svetu
Najmanji računar na svetu, odnosno elektronički sklop koji se može nazvati računarom, po novom projektu zauzima nešto više od 0,03 kubičnog milimetra prostora. Na Univerzitetu u Mičigenu, naime, razvijen je sklop čije sve tri dimenzije mere tek 0,33 milimetra u dužinu, širinu i visinu.... »

©2018 Netmark d.o.o.