Nauka & Tehnologija

Analitičari veruju da PlayStation 5 stiže krajem 2019. godine

Benchmark pre 19 sati
Iako PlayStation 4 Pro obavlja dobar posao kada je donošenje 4K gejminga na kućne TV uređaje u pitanju, sigurno postoji dosta onih koji se pitaju kakav hardver i gejming može da se očekuje od naredne generacije PlayStationa. Ovo je i razlog početka novog talasa informacija o PS5 konzoli... »

IT Girls – javni poziv za prekvalifikaciju

PC Press pre 20 sati
Da savremene tehnologije nisu predmet izučavanja samo muške populacije govori i javni poziv vojvođanskog IKT klastera koji je raspisao konkurs za prekvalifikaciju žena u IT sektor. Namena održavanja kurseva Java Junior i NET Junior jeste da osnaži i osposobi žene, čime im se pruža prilika... »

Logitech MX Vertical je kompanijin najbolji ergonomski miš (video)

Benchmark pre 20 sati
Logitech već godinama istražuje oblast i poboljšanja koja se mogu doneti u ergonomske miševe, a kompanijino najnovije rešenje stiže u vidu prvog vertikalnog miša - MX Vertical. Miš koristi iste segmente performansi i dizajna kao i ostatak Logitechove MX linije, ali sve donosi u... »

Test: DJI Osmo Mobile 2

Benchmark pre 20 sati
Snimanje dobrih videa odavno nije privilegija onih koji imaju skupu opremu. Novi uređaj sa DJI potpisom ovu tvrdnju podiže na sasvim novi nivo. Ako je nešto obeležilo poslednjih par godina mobilne industrije, to je utrkivanje koji proizvođač, odnosno telefon poseduje najbolju kameru. Ova trka... »

Nedeljni pregled kriptovaluta – treća nedelja avgusta 2018.

PC Press pre 21 sat
Juče je vrednost kripto-tržišta blago opala za 2 milijarde dolara, sa 215 milijardi na 213 milijardi dolara, s obzirom da su cene bitcoina i ethereuma pokazale stabilnost. Većina glavnih kriptovaluta, uključujući Bitcoin Cash, Ripple, EOS i Ethereum, zabeležile su dosta dobitaka u rasponu... »

LG bi na IFA sajam mogao doneti 175-inčni MicroLED displej

Benchmark pre 21 sat
Od MicroLED tehnologije se očekuje da će zameniti i OLED i QLED na tržištu displeja iz gornjeg segmenta, a nova tehnologija bi trebalo da ponudi povećanu modularnost, smanjenu latenciju i otklanjanje burn-in problema koji muče OLED panele. Za razliku od tradicionalnih LED i LCD displeja,... »

Vreme je za VR šoping ture

PC Press pre 22 sata
Jedna od glavnih prednosti kupovine uživo je ta što kupac može da vidi, te proceni proizvod, da ga dodirne, omiriše ako je neophodno, i testira pre nego što odluči da mu je potreban. To takođe znači da je za kupovinu potrebno vreme, kojeg u moderno doba ima sve manje. Neke osobe nemaju... »

Facebook na udaru zbog problematičnih reklama

PC Press pre 22 sata
Uprkos naporima, Facebook nije uspeo da izbegne probleme kada su u pitanju kontroverzne reklame koje diskriminišu određene društvene grupe. Naime, radi se o reklamama za prodaju stambenih jedinica, zbog kojih je Odsek za urbani razvoj podneo tužbu u kojoj se iznosi da je Facebook prekršio niz... »

Thermaltake implementirao Alexa podršku za Riing Plus i Pure Plus RGB ventilatore

Benchmark pre 22 sata
Thermaltake je objavio da je kompanijin TT RGB PLUS Ecosystem dobio zvaničnu Amazon Alexa podršku. Svi TT RGB Plus proizvodi, kao što su Riing Plus 12, 14, 20 LED RGB Fan i Pure Plus 12, and 14 LED RGB Radiator Fan, stižu sa Alexa integracijom, omogućavajući korisnicima podešavanje modova... »

Review: Wiko View 2 – pametan izbor u srednjoj klasi

PC Press pre 23 sata
Borba sa što većim brojem kamera na pametnim telefonima sve više uzima maha. Ne brinite, svaku kameru više koju vaš telefon ima plaćate isključivo vi. Da li 2018. godine možemo da budemo dobri fotografi i s jednom kamerom? Wiko View 2 odgovara potvrdno. Nakon što smo nedavno imali prilike... »

©2018 Netmark d.o.o.