Nauka & Tehnologija

Evropske prestonice se udružile protiv Airbnb

Blic pre 10 sati
Amsterdam, Barselona, Lisabon, Minhen, Pariz i Beč oformili su Inicijativu evropskih gradova čiji je glavni cilj da pirmoraju sve digitalne platforme, pre svega Airbnb, da preuzmu pravnu odgovornost i plaćaju određene doprinose. Na udaru kritike je… »

Beograd dobija mrežu „pametnih klupa“

RTS pre 9 sati
Nakon Londona, Beograd će biti prvi grad koji će dobiti mrežu „pametnih klupa“ koje će građanima i gostima srpske prestonice boravak na gradskim ulicama učiniti komfornijim, objavljeno je na sajtu Gradske uprave. Reč je o klupama koje koriste… »

Amaterka otkrila da je Habl snimio asteroid

RTS pre 9 sati
Pošto su Nasa i Evropska svemirska agencija astronomima amaterima otvorile arhive snimaka koje je načinio svemirski teleskopi Habl, jedna Nemica je uspela da otkrije asteroid koji proleće kroz Rak maglinu (Crab Nebula). Američka i evropska svemirska… »

Xiaomi u planu ima preko deset 5G telefona tokom 2020. godine

Benchmark pre 11 sati
Lei Jun, CEO kompanije Xiaomi je istakao da kineski proizvođač planira da tokom naredne godine isporuči deset ili više 5G telefona. Jun je ovo istakao tokom World Internet Conference događaja u Kini. Xiaomi je već počeo sa prodajom svog 5G… »

Zašto se meteorski pljusak Perseida pojavljuje jednom godišnje?

Vesti online pre 11 sati
Meteori iz meteorskog kiše Perseid, sagorevaju svetlucavo, dok lutaju kroz našu atmosferu. Perseid se pojavljuju jednom godišnje. Međutim, nisu oni ti koji nas „posećuju“. To je svetlosni sistem naše planete koji se takvim čini kada prolazi… »

Instagram testira opcije za lakše upravljanje nalozima

Benchmark pre 12 sati
Oni koji često koriste Instagram neretko se nađu u situaciji da počnu da prate stotine, ako ne i hiljade drugih korisnika. Na kraju, korisnik zaboravi koga je sve pratio a verovatno većinu ljudi iz liste i ne vidi u svojim feedovima. Nedavni tvit… »

Kad Alexa i Google Home prisluškuju i kradu lozinke

PC Press pre 11 sati
Pojedine aplikacije, koje su prethodno odobrene od strane kompanija Amazon i Google, postale su „pametni špijuni,“ a zahvaljujući propustima u okviru Amazon Alexa i Google Home asistenata. Naime, zaposleni u obe kompanije mogli su da čuju audio… »

Oko 50 aplikacija iz Srbije dostupno na platformi Huawei od septembra

Danas pre 11 sati
Od septembra 2019. kompanija Huawei je uključila oko 50 aplikacija iz Srbije na svoju Huawei AppGallery platformu, a očekuje se da će se uskoro među njima naći i aplikacija dnevnog lista Danas. Ideja je da sve najbitnije aplikacije budu dostupne… »

Poznati četvrtfinalisti League of Legends svetskog šampionata

B92 pre 11 sati
Odmah nakon što su se odigrali i poslednji mečevi grupe D, žrebom su odlučeni parovi ovogodišnjeg četvrtfinala League of Legends svetskog prventsta. Kao što je i očekivano, najveći utisak ostavile su ekipe iz Južnu Koreje, pošto se sve 3 nalaze… »

SAP stručnjaci održali radionicu za buduće softverske inženjere: "Programiranje se uči ceo život"

B92 pre 11 sati
Šta sve treba da zna vrhunski inženjer u svetu u kojem se industrija, konstantno apdejtovana novim otkrićima i ostvarenjima, menja iz dana u dan? Upravo ovo je bila tema "Don’t be a Coding Monkey” radionice u StartIt centru, na kojoj su… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »