Nauka & Tehnologija

Izvinjenje nije vredelo: Incident sa Rijanom koštao Snap 800 m.$

B92 pre 1 sat
B92: Izvinjenje nije vredelo: Incident sa Rijanom koštao Snap 800 m.$
Kompanija Snapchat izgubila je 800 miliona dolara nakon što se na njenoj aplikaciji za dopisivanje pojavila reklama u kojoj se korisnici pozivaju na nasilje. Reč je o reklami vezanoj za igru “Would You Rather?”, u kojoj korisnici imaju sve opcije: da ošamare Rijanu ili udare Krisa... »

Opasna procena za centralnu Evropu: Nuklerna raketa Severne Koreje može da stigne do Nemačke!

Telegraf pre 5 sati
Dil je poručio da BND razgovore Severne i Južne Koreje vidi kao pozitivan znak. Zamenik direktora nemačke Federalne obaveštajne službe (BND) Ole Dil kazao je pred tamošnjim poslanicima da su severnokorejske rakete sada u stanju da ponesu nuklearno naoružanje i da mogu da stignu do Nemačke i... »

Revolucionarno: Džepne nuklearne eksplozije

Kurir pre 19 sati
Tim naučnika iz Kolorada uspeo je da u maloj laboratoriji dovede do atomske fuzije i stvori ogromnu količinu energije. Nuklearna fuzija, proces zaslužan za energiju Sunca, dešava se kada nuklearnom reakcijom lakih elemenata nastaju teži. Isti proces, ali na malom nivou, uspeli su da izvedu... »

Evolucija: Čudovište staro čak pola milijarde godina

Kurir pre 19 sati
Životinja je bila dugačka oko 25 centimetara. Ostaci zastrašujućeg morskog čudovišta, stari između 514 i 521 milion godina, otkriveni su na zamrznutim obalama Grenlanda. Prilično dobro su očuvani mozgovi i nervni sistem 15 životinja nazvanih Kerygmachela kierkegaardi, koje se smatraju... »

Da li je danas prelomni dan? Evo šta je Baba Vanga predvidela Putinu

Pravda pre 41 minuta
Bugarska proročica Baba Vanga o kojoj bruji većina svetskih medija, pogodila je do sada dosta toga, a pre smrti je imala nešto da kaže i za Rusiju i Putina. O Baba Vangi ovog dana pišu i bitanski mediji, a "Miror" koji podseća da je pogodila ishod Bregzita, ističe da je proročica koja je... »

Ovo je pakleni plan Vašingtona: Obučavaju teroriste da im daju povod za napad

Pravda pre 9 sati
Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da "američki instruktori" obučavaju militante da izvedu lažne hemijske napade u južnoj Siriji. Za incidente se navodi da su izgovor za vazdušne napade na sirijske snage i infrastrukturu zemlje. "Imamo pouzdane informacije koje su nam na raspolaganju da... »

Novi "glupi" LG na preklop uskoro stiže u Evropu / FOTO

B92 pre 4 sata
B92: Novi "glupi" LG na preklop uskoro stiže u Evropu / FOTO
Kompanija LG priprema sopstveni model pametnog telefona na preklop pod oznakom LM-Y110, poznat još i pod "kodnim" imenom LG Folder. Za razliku od Samsungovog preklopnog modela W2018 visoke klase (high-end), LG Folder je osnovni (entry-level) preklopni pametni telefon zasnovan na MediaTekovom čipu... »

Telefoni koji se najbrže pune

Mondo pre 7 sati
Lista telefona koji se najbrže pune i dostupni su na tržištu već sad. Brzo punjenje je jedna od opcija, koja nam je najviše donela od kada je stigla na pametne telefone. Baterije možda nisu moćne dovoljno da traju danima, ali ih, ako ništa drugo, makar možemo turbo napuniti - za pola sata... »

Srce heroja zauvek živi! 25 godina od pogibije Spomenka Gostića (video)

Pravda pre 8 sati
Na groblju Gornji Ulišnjak, u federalnoj opštini Maglaj, danas će biti služen parastos Spomenku Gostiću, mladom heroju koji je poginuo od granate 1993. godine, nedaleko od sela Jovići na planini Ozren. Obeležavanju 25 godina od pogibije Gostića prisustvovaće i ministar rada i... »

Sedmica pred nama snežna

Radio 021 pre 9 sati
Sedmica pred nama biće tmurna, hladna i snežna. U ponedeljak će padati sneg. Minimalna temperatura biće -2, maksimalna dnevna 0 stepeni Celzijusa. I prvog dana proleća, odnosno u utorak je moguć sneg, minimalna temperatura će biti -2 a maksimalna dnevna plus 1 stepen. U sredu ponovo sneg,... »

©2018 Netmark d.o.o.