Nauka & Tehnologija

Kompanija LG pojačava dominaciju u TV industriji

Benchmark pre 4 sati
Saopštenje za javnost LG Electronics (LG) još jednom postavlja standard u TV industriji najimpresivnijom linijom premijum televizora do sada - OLED, QNED Mini LED i NanoCell. Sa dobitnikom nagrade za najbolju inovaciju na CES 2021 (model 48V1) i… »

Potrebna pomoć maloj Novosađanki Milici Tupanjac koja boluje od cerebralne paralize

Radio 021 pre 5 sati
Humanitarna fondacija "Budi human" prikuplja sredstva za operaciju četvorogodišnje Milice Tupanjac iz Novog Sada koja boluje od cerebralne paralize - kvadripareze. Potrebna je pomoć kako bi se prikupio novac za operacije u SAD, koje bi Milici mogle da… »

„Virdžin orbit“ lansirao „Kosmičku devojku“

RTS pre 4 sati
Kompanija „Virdžin orbit“ uspešno je lansirala satelit za američku svemirsku agenciju Nasa. Posle nekoliko neuspešnih pokušaja kompanije „Virdžin orbit", da u orbitu lansira satelite, 17. januara 2021. godine postignut je uspeh, i satelit za… »

Canon napravio sajt pomoću kojeg fotografišete pravim satelitom

PC Press pre 6 sati
Umesto da predstavi nove fotoaparate i kamere na CES-u 2021, Canon radi nešto potpuno drugačije: dozvoljava vam da fotografišete iz svemira. Kompanija je otkrila interaktivan sajt, koji omogućava da, uz pomoć CE-SAT-1 satelita, opremljenog malo… »

Intel prestaje da proizvodi sve potrošačke Optane Memory SSD-ove

Benchmark pre 6 sati
Intel je tiho objavio da prestaje sa proizvodnjom svih Optane Memory SSD-ova za potrošačko tržište. Kompanija je takođe potvrdila da u budućnosti ne planira da predstavlja nove Optane-Only SDD-ove. Intel Optane Memory M10, 800P, 900P i 905P series… »

Meksički kardinal: "U vakcinama su satanski čipovi, Gejts misli da je prorok"

B92 pre 6 sati
Huan Sandoval Injigez, meksički kardinal, objavio je na društvenoj mreži video-snimak koji je ova društvena mreža brzo uklonila, uz upozorenje da se radi o dezinformacijama. On u tom video-snimku, nazvanom "Zavera novog svetskog poretka", tvrdi da… »

Svi koji u ovom roku ne pristupe servisu, izgubiće svoje podatke!

Alo pre 6 sati
Google je odlučio promeniti pravila poslovanja pa su po novom uveli da će korisnici besplatno moći koristi do 15GB prostora između servisa Gmail, Google Drive i Google Photos. Google je odlučio promeniti pravila poslovanja pa su po novom uveli da će… »

LG 4K CineBeam laserski projektor se prilagođava osvetljenju sobe

PC Press pre 7 sati
Kompanija je predstavila CineBeam HU810P 4K projektor koji može da izbaci neverovatnih 2.700 ANSI lumena osvetljenja, time pokrivajući 97 procenata cinema DCI-P3 standarda boja. Šta više, “Adaptive Picture Pro” mod automatski prilagođava nivo… »

Xiaomi Mi Note 10 Lite dobija Android 11, ali bez MIUI 12.5 za sada

Benchmark pre 7 sati
Xiaomi je u decembru objavio MIUI 12.5 softver, a prošle nedelje smo videli listu uređaja koji su podobni za testiranje interfejsa u zatvorenoj beti. Dok Mi korisnici u Kini već testiraju novi softver, vlasnici Mi Note 10 Lite modela sada počinu da… »

Uklonjeno najveće ilegalno svetsko dark web tržište na svetu

PC Press pre 6 sati
Ono što bi moglo biti najveće svetsko ilegalno dark web tržište uklonjeno je u velikoj međunarodnoj operaciji. Najmanje 320.000 transakcija obavljeno je putem DarkMarketa Operacija je uključivala agencije za sprovođenje zakona u Australiji… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »