Nauka & Tehnologija

Windows 10 dobija novi izgled ikonica: Evo i od kojih aplikacija počinju

B92 pre 9 sati
Microsoft je prošle godine osvežio izgled Office ikonica, a sada je došao red i na Windows 10. Softverska kompanija počinje sa isporukom ažuriranja za ikonice glavnih aplikacija u Windowsu 10, počevši od Calendar i Mail aplikacija u novom Release… »

Pronađena pećina – grobnica starosedelaca Kanarskih ostrva

RTS pre 9 sati
Arheolozi amateri pronašli su mumificirane ostatke 72 starosedeoca Guančija na ostrvu Gran Kanarija. Posmrtni ostaci 62 osobe i 10 novorođenčadi pronađeni su u dolini Gvajadekueon na ostrvu Gran Kanarija, na španskim Kanarskim ostrvima… »

Xiaomi bi mogao predstaviti SIM karticu koja je istovremeno i microSD kartica

Benchmark pre 10 sati
Velikom broju novijih telefona u poslednje vreme nedostaje slot za microSD kartice. Iako mnogi korisnici smatraju proširivo skladište korisnim, neki OEM proizvođači zanemaruju to, jer prema njihovom mišljenju microSD slot zauzima dragocen prostor… »

Twitter blokirao naloge bliske Majklu Blumbergu

PC Press pre 10 sati
Iz Twittera su objavili u petak da će suspendovati oko 70 naloga koji su objavljivali sadržaj u znak podrške predsedničkoj kampanji Majkla Blumberga. Ovo akcija je preduzeta jer je došlo do kršenja pravila o manipulaciji na Twitteru. Blokade… »

Kako nam aplikacije kradu podatke i kako se zaštititi?

RTV pre 10 sati
BEOGRAD - Kada preuzmamo neku aplikaciju, zahtev za dozvolu za pristup informacijama i funkcijama mobilnog telefona i politika privatnosti obično su jedina dva upozorenja o preuzimanju naših podataka, a mi treba da verujemo na reč da će uzeti samo… »

Smrtonosni virusi iz svemira bliži su nam nego što mislimo?

Vesti online pre 10 sati
Misteriozna bolest iz svemira, koja preti da zbriše ljude sa lica Zemlje ili stvori čudovišta, trenutno je mitska formula popularne nauke. Može li ovaj fantastični scenario postati stvarnost? Profesor Dov Grinbaum, direktor Instituta za pravne… »

Fosil ptice iz ledenog doba pronađen u Sibiru

N1 Info pre 10 sati
Na severoistoku Sibira pronađena je vrlo dobro očuvan fosil ptice iz ledenog doba. Naučnici su proučavanjem fosilnih ostataka ptice utvrdili da se radi o primerku planinske ševe. Hello world! I have literally not tweeted in c. 30,000 years! I have… »

Romantični gejmer: Zaprosio je devojku preko video igrice - ovo se ne odbija! (foto)

Srbija danas pre 10 sati
Dečko je galantan. Budući verenici dugo i pažljivo razmišljaju o tome kako postaviti svojoj devojci pitanje posle kojeg ništa neće biti isto. Za realizaciju svojih planova ne štede novac i kreativnost, a jedan gejmer je buduću ženu zaprosio u… »

Star Wars video-igra dobija jedan nastavak i jedan "neobičan" projekat

B92 pre 11 sati
Portfolio Star Wars igara kompanije EA bi trebalo da bude proširen sa dva dodatna naslova. Izvori sajta Kotaku sugerišu da je naručen nastavak izuzetno uspešne singlplejer igre Star Wars Jedi: Fallen Order. Respawn Entertainment će biti zadužen za… »

Tehnologija koja krade privatnost

Al Jazeera pre 13 sati
Clearview AI je navodno najgora stvar za privatnost još od izuma prenosne kamere. Dugogodišnja predviđanja stručnjaka da ćemo se usljed tehnološkog napretka morati odreći privatnosti uskoro bi se mogla početi obistinjavati. Između koncepta… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »