Nauka & Tehnologija

HTC nagoveštava mogući dizajn Exodus telefona

Benchmark pre 13 sati
HTC je ranije ove godine potvrdio da planira objavu novog telefona, pod nazivom Exodus. Telefon će se razlikovati od uređaja koje je tajvanska kompanija do sada objavila, ali i od telefona koji su trenutno dostupni na tržištu. Exodus će biti blockchain telefon, a HTC je sada objavio tizer video... »

Popović: Nemačka uzor; Šib:Srbija dobra sredina za ulaganje

RTV pre 13 sati
RTV: Popović: Nemačka uzor; Šib:Srbija dobra sredina za ulaganje
BEOGRAD - Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović danas je u razgovoru sa ambasadorom Nemačke u Srbiji, Tomasom Šibom istakao da Srbija teži ostvarivanju najsnažnije moguće ekonomske saradnje sa Nemačkom i EU, a Šib ukazao da je Srbija dobra i sigurna sredina za ulaganje.... »

Mađarska OTP banka pokreće novi međunarodni “Boost your business” startap program

PC Press pre 13 sati
Tokom prvih meseci naredne godine, mađarska OTP banka, vlasnica OTP banke Srbija i Vojvođanske banke, pokreće svoj drugi međunarodni akcelerator program, i do kraja novembra prima prijave startap i skejlap kompanija u fazi rasta. Kompanije koje budu učestvovale u tromesečnom programu imaće... »

Google Maps dodao opciju za prikazivanje lokacija punjača električnih vozila

PC Press pre 13 sati
Pronalaženje mesta za brzo punjenje baterije električnog automobila možda će od sada biti malo lakše, s obzirom da je Google objavio na svom zvaničnom blogu da dodaje opciju za prikazivanja lokacija za punjenje električnih vozila u Google Maps. Najbliži punjači za punjenje baterija na... »

Google objavio više detalja o Titan M sigurnosnom čipu na Pixel 3 telefonima

Benchmark pre 14 sati
Kada je Google objavio Pixel 2 seriju telefona prošle godine, kompanija je dosta potencirala Visual Core čip, iako on nije bio dostupan od samog starta. Sa Pixel 3 linijom telefona stigla je ažurirana verzija Visual Core čipa, ali Google izgleda nije fokusiran na nju. Umesto toga, kompanija je... »

Adobe predstavio 10 novih alata

PC Press pre 15 sati
Adobe je predstavio nove softverske opcije, te je najavljeno 10 alata na kojima kompanija radi. Dobar deo alata se odnosi na editovanje video sadržaja, a među zanimljivijima je onaj koji služi za obradu jednog objekta, koja se potom primenjuje na ceo sadržaj. Još uvek nije sigurno da će svaki... »

Personalizovani Gillette brijači iz 3D štampača

PC Press pre 15 sati
3D štampa je do sada bila uglavnom u domenu zabave i ukazivanja da je tehnologija sazrela. Imali smo prilike da vidimo i neke velike projekte kao što su gradivni elementi za kuće, ali sve to je bilo na nivou dokazivanja održivosti koncepta. Sada 3D štampa ulazi u novu fazu i to zahvaljujući... »

U igri The Stanley Parable možete dobiti Steam dostignuće ukoliko naslov ne igrate pet godina

Benchmark pre 15 sati
The Stanley Parable je bila jedna od najoriginalnijih i najinteresantnijih igara koje su se pojavile 2013. godine. Zapravo se radi manje o igri, a više o prezentaciji egzistencijalne krize koja navodi na razmišljanje. Igra na Steamu ima veoma pozitiovne ocene, ali je isto tako poznata i po svojim... »

Chrome 70 ispravlja kontroverzne promene iz prethodne verzije

PC Press pre 15 sati
Najnovija verzija Google-ovog pretraživača – Chrome 70 – na Windows, Mac i Linux uređaje stigla je 17. oktobra, a u okviru nje kompanija ispravlja neke od problematičnih promena koje su napravljene u prethodnoj verziji. Tako će korisnici, na primer, moći da spreče pretraživač da se... »

Mobilne telefone koristimo više za fotografisanje nego za pozivanje

PC Press pre 16 sati
Istraživanje kompanije LG pratilo je navike korisnika mobilnih telefona u SAD i Južnoj Koreji, a korisnici su odgovarali na pitanja koje vrste sadržaja dele putem telefona, šta im smeta i koja su njihova očekivanja od kamere na mobilnom telefonu. Čak 87% ispitanika izjavilo je da najmanje... »

©2018 Netmark d.o.o.