Nauka & Tehnologija

Kako biti poželjan poslodavac i u periodu epidemije?

PC Press pre 1 dan
Domaća kompanija dala primer kako u godini krize da se sačuvaju sva radna mesta i zaposli najveći broj ljudi. PCR testiranje organizuju na nedeljnom nivou. Više od milion evra donirala je kompanija Mozzart u borbi protiv korona virusa, kroz niz… »

Suprugu udario delom betonskog ivičnjaka

Radio 021 pre 1 dan
H. A. (51) uhapšen je u Bujanovcu zbog sumnje da je svoju suprugu (48) udario otpalim delom betonskog ivičnjaka. Sumnja se da je on u svojoj porodičnoj kući u Bujanovcu posle svađe uzeo deo betonskog ivičnjaka i udario suprugu. Njemu je, po nalogu… »

Traži se "eliminacija" Telegrama, Signal postaje novi WhatsApp?

Telegraf pre 1 dan
Samo u prošlu nedelju aplikaciju Signal je instaliralo 18 puta više korisnika nego 6. januar, kada je WhatsApp najavio ažuriranje uslova korišćenja podataka korisnika. Koalicija za bezbedniji internet, neprofitna organizacija iz Vašingtona koja… »

Snapchat obrisao nalog Donalda Trampa

PC Press pre 1 dan
Prošle nedelje, dok su mnoge društvene mreže preduzimale korake da zabrane ili ograniče postove predsednika Trampa nakon nasilnih nereda koji su zadesili Capitol Hill, Snapchat je na neodređeno vreme blokirao nalog odlazećeg predsednika na svojoj… »

Honor radi na novoj liniji telefona, koji će imati Google servise

Benchmark pre 1 dan
Nakon što je Huawei prodao svoju Honor diviziju, brend sada samostalno može da se razvija i sarađuje sa kompanijama iz SAD, a ovo uključuje i Google. Prema navodima ruskih novina Kommersant, Honor trenutno radi na novoj liniji telefona koja će… »

Kneron je startup koji podržavaju Foxconn, Qualcomm i brojne druge kompanije

Benchmark pre 1 dan
Startup sa sedištem u San Diegu i Tajpeju tiho prikuplja sredstva od nekih od najvećih imena u industriji elektronike. Kneron, koji je specijalizovan za energetski efikasne procesore za veštačku inteligenciju, upravo dobio značajna strateška… »

Apple sprema veliki redizajn iMac-a

PC Press pre 1 dan
Izgleda da MacBook Pro neće biti jedini Apple-ov računar koji će dobiti ozbiljan „face lifting“. Prema Bloomberg-u, Apple radi i na velikom redizajnu iMac all-in-one računara. Očekuje se da će tokom ove godine kompanija predstaviti dva nova… »

Zapakujte mi jedan data centar, moliću, Slobodan Stanković, Vesimpex | BIZIT2020

PC Press pre 1 dan
“Više se ne postavlja pitanje da li je data centar potreban – naravno da je potreban. Glavno pitanje je kakav data centar je potreban”, izjavio je Slobodan Stanković, vlasnik i direktor Vesimpex, na nedavno održanoj BIZIT konferenciji. Slobodan… »

Vivo X60 Pro+ će imati Snapdragon 888 čip, senzor otiska prsta ispod ekrana

Benchmark pre 1 dan
Kompanija Vivo je potvrdila da će X60 Pro+ telefon stići 21. januara i da će ga pokretati Snapdragon 888 čipset. Poster, koji je kompanija objavila, potvrđuje i da će telefon imati poleđinu od kože i da će biti dostupan u dve boje. Fotografija… »

Xiaomi negira veze sa kineskom vojskom

PC Press pre 1 dan
Nakon što je SAD uveo sankcije i prema Xiaomi-ju i optužbi da sarađuje sa kineskom vojskom, ova kompanija je izdala saopštenje u kojem negira američke tvrdnje. U saopštenju se navodi da ona nije u vlasništvu kineske vojske, kao ni da je ona ne… »

Nauka & Tehnologija, najnovije vesti »