Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Dan Muzeja Nikole Tesle: U planu putujuće izložbe u Saragosu, Sevilju, Valensiju

RTS pre 50 minuta
Muzej Nikole Tesle svečano je obeležio svoj dan, odnosno 70 godina od osnivanja kao jedinstvene ustanove koja čuva zaostavštinu čuvenog naučnika i izumitelja srpskog porekla. U ispunjenom prostorijama muzeja pred brojnim novinarima i zvanicama… »

Iz Play Storea uklonjene zlonamerne aplikacije koje je instaliralo dva miliona korisnika

B92 pre 2 sata
Analitičari malvera ruskog proizvođača antivirusa, kompanije Dr. Web, otkrili su niz zlonamernih aplikacija za Android u Google Play prodavnici, koje je preuzelo više od dva miliona ljudi. Aplikacije koje je otkrio Dr. Web predstavljene su kao korisni… »

Korisnici širom sveta prijavljuju da je Fejsbuk pao

B92 pre 1 sat
Korisnici Fejsbuka prijavljuju da je ova društvena mreža "pala" i da imaju problema sa korišćenjem. Oko 18 časova je primećeno kako je krenulo da stiže sve više prijava povodom prestanka rada Fejsbuka, pa mnogi korisnici na Tviteru obaveštavaju o… »

Srbija porazom od Mongolije završila učešće na svetskom IESF šampionatu

B92 pre 1 sat
Nakon dobro odigrane grupne faze i pobede u prvom kolu plejofa, srpskoj CS:GO reprezentaciji na put je stala Mongolija, koja nas je eleliminsala rezultatom 2-1! Prošle nedelje je počeo svetski IESF šampionat na Baliju, na kojem se takmičila i Srbija… »

Deca smatraju da je ilegalno ponašanje na Internetu potpuno normalno

Benchmark pre 3 sata
Istraživanje je obuhvatilo devet evropskih država i ustanovilo vrlo rizično ponašanje kod tinejdžera u rasponu od 16 do 19 godina. Tačnije, jedan od četvoro tinejdžera u pomenutom rasponu je trolovalo nekoga online, a jedan od troje je koristio… »

Predstavljene natrijum-jonske baterije, jeftinije i podjednako dobre kao litijumske

Benchmark pre 3 sata
Kompanija HiNa Battery je započela prvu masovnu proizvodnju natrijum-jonskih baterija, umesto onih koji koriste skupi litijum. Kada je kapacitet u pitanju, prve baterije imaju 1 GWh, ali će se on povećati do 3-5 GWh sledeće godine. Jedina mana novih… »

Kako isključiti filter za osetljiv sadržaj u Instagram-u za Android

Besplatni programi pre 3 sata
Po podrazumevanim postavkama, Instagram-ov filter za osetljiv sadržaj (Sensitive content control) je automatski uključen. Instagram definiše osetljiv sadržaj kao slike i video snimke koji mogu biti uznemirujući ili uvredljivi i za sada nije… »

Kako upotrebiti moć korisničkih podataka za još bolje rezultate u marketingu

B92 pre 4 sati
Kada razumete svoje mušterije, možete da kreirate ciljane kampanje, za koje je mnogo verovatnije da će imati odjeka kod vaše publike. Možete da se služite korisničkim podacima kako biste temeljnije razumeli na koju vrstu sadržaja i poruka kupci… »

Mora da dokaže da nije prevarant: „Kripto Robin Hud“ pred Predsedničkim domom SAD zbog FTX fijaska

Nova pre 3 sata
Osnivač FTX-a Sem Bankman-Frid je u nedelju tvitovao da će svedočiti pred Komitetom za finansijske usluge Predstavničkog doma SAD, nakon što izanalizira šta je dovelo do spektakularnog kolapsa njegove kompanije za razmenu kriptovaluta. Komitet za… »

Huawei izgleda razvija pametni sat sa ugrađenim slušalicama, i moramo priznati da to zvuči genijalno

Telegraf pre 3 sata
To je zanimljiv koncept koji bi potencijalno mogao da promeni način na koji se slušalice prodaju u Kini. Svi znaju kakva je muka nositi previše bežičnih uređaja. Od vašeg pametnog telefona, do slušalica i svega između, može postati previše. Ali… »

Vesti dana »