Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Novo ime, poznata tehnologija - Ozon H50Z6000 4K Smart TV (video)

Benchmark pre 27 minuta
Na najnovijem testu televizora našao nam se Ozon H50Z6000 4K Smart TV, a prilog o ovom modelu možete pogledati na Benchmark YouTube kanalu. Ozon je novi igrač na polju televizora, ali iza uređaja pod ovim imenom stoji jedan brend koji vam je svima… »

Naučnici veruju da su pronašli najčistiji vazduh na planeti

N1 Info pre 32 minuta
Naučnici veruju da su otkrili mesto na kom se nalazi najčistiji vazduh na svetu, u kojem nema čestica stvorenih ljudskom aktivnošću. Najčistiji vazduh se, prema njihovom mišljenju, nalazi iznad Južnog okeana koji okružuje Antarktik, prenosi CNN… »

Motorola Razr 2 će imati veće displeje

Benchmark pre 1 sat
Druga generacija Motorola Razr telefona se očekuje u septembru, a iako Motorola nija objavila nikakve detalje o uređaju, nove glasine sugerišu da će telefon imati veće displeje od onih na originalnom modelu. Prema navodima Rossa Younga (Display… »

Pobeda građana: Hrvatski grad stopira uvođenje 5G mreže

B92 pre 1 sat
Grad Hvar obustavlja uvođenje 5G tehnologije dok se ne dokaže da ta tehnologija nema negativan uticaj na ljude i okolinu, objavljeno je na službenim internet-stranicama Hvara. Gradsko veće Hvara jednoglasno je usvojilo odluku o baznim stanicama… »

Otkrivena do sada najstarija i najveća majanska građevina u Meksiku

N1 Info pre 2 sata
Arheolozi su otkrili dosad najstariju i najveću građevinu iz civilizacije Maja na jugu Meksika. Arheološki tim sa Univerziteta u Arizoni na čelu s Takešijem Inomatom, otkrio je uzdignuti veštački pravougaoni plato dugačak više od 1,4 kilometra i… »

Activision odlaže novi update za CoD zbog protesta

PC Press pre 3 sata
Zbog protesta koji su se rasplamsali u Sjedinjenim Američkim Državama, kompanija Activision odlučila je da obustavi ažuriranja za svoje popularne video igre kako bi skrenula pažnju na ubistva ljudi crne boje kože od strane policajaca u ovoj državi… »

Brigu o imovini prepustite AMS Osiguranju

Nova energija pre 2 sata
Lepim trenucima sa svojim najdražima moći ćete da se posvetite samo ukoliko znate da ste u vašem domu potpuno bezbedni, kao i da je imovina u vašem posedu zaštićena od nastanka štete. Često nismo svesni opasnosti koje nam mogu naneti ozbiljne… »

SpaceX u svemir lansirao još 60 satelita Starlink

Al Jazeera pre 3 sata
Time će se omogućiti dostupnost interneta znatnom dijelu populacije u svijetu koji još nema pristup globalnoj mreži. Američki proizvođač raketa i satelita SpaceX u svemir je lansirao još 60 satelita Starlink kako bi se omogućila dostupnost… »

Apple lopovima: "Vratite iPhone ili ćemo ih mi vratiti!"

Telegraf pre 3 sata
Osim o tome da su ukradeni telefoni onesposobljeni i praćeni, pljačkaši su u poruci informisani o tome u koje prodavnice treba da vrate odnete telefone, kao i da će o svemu biti obaveštene lokalne vlasti. Kompanija Apple upozorila je pljačkaše koji… »

Phillips 242B1V monitor se fokusira na privatnost

Benchmark pre 4 sata
Philips se sprema da na tržište plasira 24-inčni monitor, sposoban da spreči "vizuelno hakovanje". Uz pomoć inovativnog Privacy Mode-a, Phillips 242B1V monitor može efektno da sakrije bilo koji sadržaj koji se prikazuje na ekranu, sprečavajući… »

Vesti dana »