Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Potvrđena je brzina punjenja baterije za Poco X3 GT

Benchmark pre 21 minuta
Poco je nedavno potvrdio da će kompanijin X3 GT telefon biti predstavljen 28. jula, a pokretaće ga Dimensity 1100 čipset. Sada je kompanija objavila da će telefon podržavati 67W Turbo Charging. Još uvek nisu objavljene detaljne specifikacije za X3… »

Sećate li ga se? Proslavio je 20. rođendan VIDEO

B92 pre 1 sat
Sećate li se Max Payne-a? Upravo je proslavio 20. rođendan. Čuvena video igra izašla je za PC 2001. godine, a godinu dana kasnije za Playstation 2 i Xbox. Depresnik antijunak, zavistan od pilula i pucanja u "slow motionu" upravo je proslavio 20… »

Nastavnici upozoravaju: Budućim inženjerima uskraćuju matematiku

Radio 021 pre 1 sat
Đaci u tri srednje škole - elekrotehničkoj, mašinskoj i građevinskoj - imaju samo tri časa matematike nedeljno tokom sva četiri razreda. To je nedovoljno, jer njihovo znanje neće biti dovoljno dobro da bi polagali državnu maturu kada bude… »

Intel očekuje novu nestašicu čipova tokom trećeg tromesečja

Benchmark pre 2 sata
Intel je nedavno objavio svoj finansijski izveštaj za drugo tromesečje 2021. godine, a u okviru njega kompanija je istakla i neke buduće planove i očekivanja na tržištu. Prema navodima Intela, tokom trećeg tromesečja ove godine tržište bi se… »

Hima – šesti saudijski lokalitet na listi Uneska

RTS pre 2 sata
Šesto područje u Saudijskoj Arabiji dodato je na Uneskovu listu svetske kulturne baštine, naveli su iz organizacije UN. Lokalitet Hima prostire se na 557 kvadratnih kilometara. Na Himi, na jugozapadu države, nalazi se najveći kompleks stena na svetu… »

Ovaj usb kabl postaće sastavni deo vaše torbe: Jednostavan, praktičan, efikasan i za sve tipove telefona!

Kurir pre 2 sata
Svakodnevnica nam je užurbana, konstantno smo u jurcanjima i obavezama, a nezaobilazni “saputnik” postao nam je mobilni telefon. Obrni okreni njihovo korišćenje ne možemo izbeći koliko god se trudili, ali nam se zato često desi da prosto… »

Onlajn upoznavanje i rizici koji ga prate

Danas pre 2 sata
Tim kompanije Kaspersky je sproveo istraživanje, u kome su izložene glavne pretnje i strahovi sa kojima su se korisnici suočili tokom onlajn upoznavanja. Kao rezultat toga, stručnjaci kompanije su otkrili da je svaki šesti korisnik bio na meti… »

Google sprečava uznemiravanje

B92 pre 2 sata
Od sada ćete moći da blokirate druge korisnike i na Google Driveu. Google Drive odlučio je da uvede opciju blokiranja, kako bi sprečio potencijalno uznemiravanje. Ideja je da korisnici mogu da blokiraju naloge koji "spamuju" i zasipaju vas nepotrebnim… »

Ne propustite ovaj vredan poklon u kuriru: Sutra ćete uz dnevne novine dobiti USB kabl

Kurir pre 4 sati
Sutra ćete uz dnevne novine Kurir dobiti još jedan vredan poklon - USB kabl. Sa jedne strane se nalazi standardni ulaz USB tip A, a s druge USB Micro B. Možete ga koristiti za punjenje električnih uređaja kao što su mobilni telefon ili tablet, kao i… »

Google: Objašnjenja za rezultate pretraživanja

PC Press pre 5 sati
Google Search rezultati su nedavno dobili bolji panel s pojašnjenjima, pa bi korisnicima od sada trebalo da bude jasnije zašto dobijaju preporuke za određene web sajtove kada pretražuju neki termin. Naime, radi se o tome da je Google proširio… »

Vesti dana »