Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Poznati PC sistemski zahtevi za F1 2021

Benchmark pre 14 minuta
Prošle nedelje, EA i Codemasters su najavili F1 2021 - prvu igru u dugovečnoj franšizi koja će podržavati moderne konzole kao što su Xbox Series X/S i PlayStation 5. Sa ovim stižu i nove funkcije, novi story mode i podrška za značajno bolju… »

NASA: Helikopter uspešno obavio prvi let na Mars

RTV pre 22 minuta
HJUSTON - Minijaturni robot-helikopter "Indženuiti" američke svemirske agencije (NASA) je rano jutros izveo uspešno poletanje i sletanje na Mars, što je prvi kontrolisani let jedne letelice iznad površine druge planete, saopštila je NASA. Iz NASA… »

Helikopter NASA leteo iznad Marsa

Novi magazin pre 1 sat
Mini helikopter Indženuiti (Ingenuity) američke svemirske agencije NASA danas je obavio prvi let iznad Marsa. Uz saopštenje o misiji, NASA je objavila i snimak kratkog leta. Let je obavljen posle kašnjenja od više od nedelju dana zbog tehničkog… »

Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo i ZTE će ove godine objaviti telefone sa kamerama ispod ekrana

Benchmark pre 57 minuta
Nekoliko proizvođača se sprema da tokom ove godine predstavi telefone sa narednom generacijiom kamera ispod ekrana. Očekuje se da će Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo, ZTE i Meizu tokom druge polovine 2021. godine objaviti telefone sa pomenutom… »

Uspeo istorijski let helikoptera na Marsu FOTO/VIDEO

B92 pre 22 minuta
Nasa je uspela da upravlja minijaturnim helikopterom "Indženuiti" iznad tla Marsa, što je prvi kontrolisani let letelice na drugoj planeti. Helikopter težak 1,8 kilograma se sporo spustio sa visine od tri metra na površinu planete, leteo 30 sekundi, a… »

Kako je "loša ideja" o Coinbase-u 2012. postala posao vredan 60 milijardi dolara?

B92 pre 1 sat
Izvršni direktor Coinbase-a Brian Armstrong jednom je pokušao nađe pomoć u izgradnji platforme za kripto trgovinu koja sada vredi više od 60 milijardi dolara - ali je dobio samo podsmehe. Danas ta kompanija vredi više od 60 milijardi dolara i krči… »

Otvara se prva Mi Store prodavnica u Nišu

B92 pre 44 minuta
Nakon 5 otvorenih Mi Store prodajnih objekata u Beogradu i Novom Sadu, na red dolazi i otvaranje 1. Mi Store prodavnice u Nišu! Ovo je 6. po redu Mi Store prodavnica koju Xiaomi uz partnerstvo sa lokalnim distributerom, kompanijom PC Centar, otvara u… »

Epl se naoštrio za 2022. godinu! Ajfon menja način korišćenja šifre i kamere

Srbija danas pre 38 minuta
Mini modeli više neće biti toliko prisutni! Modeli Ajfona za 2022. godinu donose promene kamere, a i sama ponuda će se promeniti. Poznati analitičar Ming-či Kuo tvrdi da će Ajfon Pro dobiti veći 48 MP senzor za primarnu kameru, a kako bi se… »

Stručnjaci Httpool-a su prvi u svetu koji su učestvovali u ‘TikTok Akademiji’

Telegraf pre 1 sat
Program ima za cilj da obezbedi izuzetne mogućnosti učenja za agencije, sa ciljem da se razviju u iskusne TikTok marketare. Pošto se TikTok velikom brzinom razvija, pri čemu zadobija ogroman interes od stručnjaka za brendove i marketing, pokrenut je… »

Robot helikopter uspešno obavio istorijski let na Marsu

Telegraf pre 44 minuta
Ingenuity je leteo manje od minuta, što bilo sasvim dovoljno za prvi kontrolisani let na drugoj planeti, objavila je NASA. Američka svemirska agencija NASA uspešno je sprovela let malim bespilotnim helikopterom na Marsu. Robotski helikopter pod nazivom… »

Vesti dana »