Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Review: Motorola One Action – Kamera, ton, akcija!

PC Press pre 30 minuta
Nova Motorola serija telefona za 2019. godinu dolazi sa specifičnostima kojima cilja različitu publiku. Tu su modeli One Vision, One Zoom i One Action. Potonji dolazi opremljen vrlo interesantnom akcionom kamerom. Spavaš li mirno, GoPro? Za telefon… »

Novi Honor 20 Lite će imati AMOLED ekran

Benchmark pre 6 minuta
Juče su se pojavile informacije da bi novi Honor 20 Lite trebalo da bude predstavljen danas, ali se ispostavilo da je ovo greška u prevodu. Kompanija je sada objavila tačan datum predstavljanja uređaja, zajedno sa fotografijom telefona u plavom… »

Softverskim ažuriranjem Galaxy S10 serija dobija moćne funkcije Galaxy Note10

Blic pre 31 minuta
Galaxy Note10 i Note10+ karakterišu moćni alati dizajnirani da omoguće korisnicima da oslobode svoju kreativnost i budu produktivniji. Pomoću softverskog ažuriranja koje je na evropskom tržištu započelo 23. septembra, Samsung Electronics pruža… »

Društvena izloženost: izučavanje osnovnih ranjivosti kada je u pitanju budućnost robotike

IT svet pre 24 minuta
Društveni uticaj robota na ljude i nesigurnosti koje može da donese ne treba potcenjivati. Istraživanje sprovedeno od strane kompanije Kaspersky i Univerziteta u Gentu pokazalo je da roboti mogu efektivno da izvuku osetljive informacije od ljudi koji… »

Samo trećina kompanija uspeva da iskoristi potencijal analitike

IT svet pre 24 minuta
Prema najnovijem istraživanju analitičke kuće IDC, procenjuje se da će ukupno ulaganje u naprednu analitiku do kraja ove godine, na globalnom nivou, biti oko 189,1 milijardi dolara. Pa ipak, samo 35 odsto kompanija uspeva da u potpunosti primeni… »

Nobelovac tvrdi da je život na drugoj planeti glupost

B92 pre 0 minuta
Dobitnik Nobelove nagrade za astrofiziku smatra da čovečanstvo treba da se usredsedi na rešavanje problema na planeti Zemlji, a ne na traganje za životom na drugoj planeti. Majk Mejor i njegov kolega, takođe dobitnik ove prestižne nagrade, Didier… »

Samsung otkriva detalje novog Galaxy telefona

PC Press pre 1 sat
Slike Samsungovog nadolazećeg S11 telefona zbog kojih aktuelni S10 i Note10 izgledaju zastarelo, uveliko kruže internetom. Na fotografijama koje je objavio BGR, a koje se mogu videti na internetu, Samsung je podneo zahtev za patent koji otkriva telefon… »

Nvidia GeForce Now dostupan za preuzimanje na Androidu

PC Press pre 1 sat
Streaming servis kompanije Nvidia, GeForce Now stigao je i na Android platformu. Iako se može smatrati direktnim konkurentom Google Stadia-e, GeForce Now se oslanja na igranje na računaru ili laptopu i mogućnosti da igre sa vašeg računara strimujete… »

Microsoft počinje sa probom Project xCloud striming servisa

PC Press pre 1 sat
Microsoft počinje da zove igrače da probaju njihov striming servis xCloud. Prošlog meseca je objavljeno da će u oktobru biti predstavljanje platforme za malu grupu igrača koji će moći da je probaju. Ti igrači će prvi na svetu probati kako izgleda… »

Hey Reilly oživeo klasična remek-dela za Instagram generaciju

IT svet pre 1 sat
Miljenik modnog sveta umetnik Hey Reilly je, koristeći Samsung Galaxy Note 10+, dao novi izgled nekim od najčuvenijih klasika umetnosti. Legendarna dela Van Goga, Botičelija i Da Vinčija ponovo su oživela u 21. veku, postavši deo digitalne kolekcije… »

Vesti dana »