Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

XPG predstavio DDR4 RGB memorijske module SPECTRIX D50 sa ROG sertifikatom

PC Press pre 20 minuta
XPG, sistemski provajder komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne gejmere i obožavaoce tehnologije koji beleži brz rast, u svom portfoliju ima DDR4 RGB memorijski modul SPECTRIX D50 sa sertifikatom firme ROG. DDR4 RGB memorijski modul… »

Nasa planira za februar prvu misiju programa povratka na Mesec

Danas pre 9 sati
Američka svemirska agencija Nasa objavila je danas da planira za februar poletanje svoje misije Artemis jedan, kojom se označava početak američkog programa vraćanja na Mesec. Ta misija je prvobitno planirana da bude do kraja ove godine. Ona će… »

NASA planira za februar prvu misiju programa povratka na Mesec

N1 Info pre 1 dan
Američka svemirska agencija NASA objavila je da planira za februar 2022. godine poletanje svoje misije Artemis jedan, kojom se označava početak američkog programa vraćanja na Mesec. Ta misija je prvobitno planirana da bude do kraja ove godine. Ona… »

NASA planira za februar prvu misiju programa povratka na Mesec

Novi magazin pre 9 sati
Američka svemirska agencija Nasa objavila je danas da planira za februar poletanje svoje misije Artemis jedan, kojom se označava početak američkog programa vraćanja na Mesec. Ta misija je prvobitno planirana da bude do kraja ove godine. Ona će… »

„Veliki Džon“ – najveći skelet triceratopsa prodat za 6,6 miliona evra

RTS pre 9 sati
Skelet najvećeg poznatog triceratopsa prodat je na aukciji u Parizu za 6,6 miliona evra. Kupac je nepoznati američki kolekcionar. Skelet ovog triceratopsa otkrio je geolog Valter Štajn Bil, u Južnoj Dakoti, 2014. godine. Verovalo se da je ovaj… »

Šta je starije, kokoška ili jaje – dobili smo odgovor na čuveno pitanje

Vesti online pre 10 sati
Naučnici Univerziteta Šefild i Varvik su, čini se, našli odogovor na pitanje svih pitanja: šta je starije, kokoška ili jaje, piše britanski Dejli Mejl. Na najčešće postavljeno pitanje od postanke sveta, ljudi u najvećem broju odgovaraju… »

Potvrđene frekvencije radnog takta za Intel Core i9-12900K

Benchmark pre 11 sati
Izgleda da neki korisnici dobijaju svoje Intel Core procesore 12. generacije ranije nego što bi trebalo. Nekoliko korisnika je na društvenim mrežama objavilo fotografije maloprodajnih primeraka Intel Core i9-12900K i Core i5-12600K procesora. Takođe… »

Google izdao hitno upozorenje za sve korisnike Chrome-a

B92 pre 12 sati
Google je poslao upozorenje svim korisnicima pretraživača Google Chrome. Google je pronašao i potvrdio 9 visokorizičnih ranjivosti, uz još 11 nepravilnosti. Ocenili su da je došlo do čak ukupno 20 hakova Google Chrome-a i poslali su upozorenje svim… »

Unapređen automatski sistem za inspekciju za seriju imagePRESS C10010VP

PC Press pre 13 sati
Canon Europe sa zadovoljstvom objavljuje da je znatno unapredio sistem za inspekciju za seriju Canon imagePRESS C10010VP Series digitalnih kolornih štamparskih presa. Osim potvrde kvaliteta slike, unapređeni sistem sada takođe može automatski da… »

Kompanija Motorola osvaja veliko priznanje za bezbednost svojih telefona

Benchmark pre 13 sati
Saopštenje za javnost Motorolina ThinkShield for mobile bezbednosna platforma osvojila je „Mobile Security Solution Provider of The Year“ nagradu koju dodeljuje organizacija Mobile Breakthrough, vodeće nezavisno telo specijalizovano za istraživanje… »

Vesti dana »