Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Primećena prva AMD EPYC Rome matična ploča

Benchmark pre 19 minuta
Deo AMD-ove nedavne predobjave njihove naredne generacije Rome serverskih procesora, koji su izrađeni u 7nm tehnologiji i dolaze za 64 jezgra, je da će novi procesori biti kompatibilni sa matičnim pločama koje su već na tržištu. Svakako, jedna od... »

Ovaj luksuzni ručni sat možete kupiti samo Bitkoinima

Nova energija pre 12 minuta
Hublot je lansirao novi luksuzni ručni sat koji se razlikuje od svih drugih modela, te košta oko 25 hiljada dolara, ali ne može da se plati običnim valutama. Naime, novi Meca-10 P2P može da se kupi samo Bitkoinima, a dizajniran je u čast... »

Sveštenik u poršeu, deca uz pomoć užeta vuku kola VIDEO

B92 pre 44 minuta
B92: Sveštenik u poršeu, deca uz pomoć užeta vuku kola VIDEO
Malteški sveštenik Gvan Sultan u selu Zebugu na ostrvu Goco, Malta, izazvao je skandal jer je stojeći u automobilu "porše" spuštenog krova mahao okupljenima.
Za to vreme oko pedesetoro učenika vuklo je automobil pomoću konopca. "Žao mi je, ali za mene to jednostavno nije problem", rekao je Sultan. Malteška članica Evropskog parlamenta... »

3D zvuk! Windows 10 ima super opciju za koju gotovo niko i ne zna!!!

Srbija danas pre 37 minuta
Saznajte kako da je aktivirate na bilo kojim slušalicama!
Okružujući zvuk (surround sound), koji se ponekada naziva i 3D audio, može da napravi čuda za zvuk kada na kompjuteru gledate filmove ili slušate muziku i učini celokupno iskustvo još dubljim jer vas prekriva zvukom sa... »

Organska proizvodnja ‒ put budućnosti srpske poljoprivrede

RTS pre 43 minuta
RTS: Organska proizvodnja ‒ put budućnosti srpske poljoprivrede
Proizvodnja zdravstveno bezbedne i kvalitetne hrane na ekološki održiv način ‒ osnovno je načelo organske poljoprivrede, koja, za razliku od konvencionalne, u proizvodnji kombinuje tradiciju, inovacije i nauku. Organska hrana ima prirodan, autentičan miris i ukus, a njena proizvodnja čuva biodiverzitet i životnu sredinu.
Stručnjaci tvrde da je u kašičici hemijski netretirane zemlje više mikroorganizama nego ljudi na planeti. Zato i tržište organskih proizvoda u Srbiji, pa i čitavom svetu, raste... »

Poznati detalji budućeg Samsunga Galaxy S10 FOTO

B92 pre 19 minuta
B92: Poznati detalji budućeg Samsunga Galaxy S10 FOTO
Glasine o novom premijum telefonu korejskog Samsunga prisutne su već neko vreme. Tako se do sada moglo čuti i pročitati da će budući Samsung S10 podržavati 5G standard, imati tri kamere na poleđini i ultrazvučni čitač otiska prsta u ekranu uređaja.
Južnokorejska korporacija nedavno je najavila i da će prihvatiti trend koji je pokrenuo Apple sa svojim iPhone X modelom, odnosno da će njihovi budući modeli Galaxy serije imati... »

Beč kao „pametan grad“

RTS pre 9 minuta
RTS: Beč kao „pametan grad“
Grad Beč planira da uz inovacije i digitalizaciju do sredine veka postane „pametan grad“ koji troši manje resursa i čiji građani uživaju u boljem kvalitetu života, izjavio je Dominik Vajs, direktor „Smart siti” agencije glavnog grada Austrije, na Danima Beča u Beogradu.
„Pametan grad Beč je cilj koji treba da se ostvari do 2050. godine. Pokušavamo da na taj način unapredimo kvalitet života naših građana i da se, osim toga, štede resursi koji nam... »

I Samsung Galaxy Note FE (Note 7) je sertifikovan za Android Pie

Benchmark pre 1 sat
Samsung je imao veliku neprijatnost te 2016. nakon lansiranja Galaxy Note 7 serije. Svi se sećamo te baterije koja je znala da eksplodira iz čista mira. Ovo je rezultovalo povlačenjem kompletne serije a zatim je kao refabrikovana i sa manjom... »

Skandal: Sveštenik u poršeu, deca uz pomoć užeta vuku kola (VIDEO)

Vesti online pre 1 sat
Malteški sveštenik Gvan Sultan u selu Zebugu na ostrvu Goco, Malta, izazvao je skandal jer je stojeći u automobilu "porše" spuštenog krova mahao okupljenima.
Za to vreme oko pedesetoro učenika vuklo je automobil pomoću konopca. - Žao mi je, ali za mene to jednostavno nije problem - rekao je Sultan. Malteška članica Evropskog parlamenta... »

"Amazon" će od sada imati dva sedišta: Otvara nova radna mesta za još 25.000 ljudi

Telegraf pre 1 sat
Amazon planira da potroši pet milijardi dolara na razvoj ta dva centra kompanije
Gigant u elektronskoj trgovini "Amazon" saopštio je da je za svoje drugo sedište odabrao dve lokacije u Severnoj Americi - u okolini Njujorka i Vašingtona. Na obe lokacije,... »

VIDEO: Sveštenik stoji u poršeu, deca automobil vuku pomoću užeta

Radio 021 pre 56 minuta
Malteški sveštenik Gvan Sultan u selu Zebugu na ostrvu Goco (Malta) u ponedeljak je izazvao skandal jer je stojeći u automobilu Porsche Boxter spuštenog krova mahao okupljenima dok je oko pedesetoro učenika vuklo automobil pomoću konopca.
"Žao mi je, ali za mene to jednostavno nije problem", rekao je Sultan. Malteška članica Evropskog parlamenta Marlen Mici bila je među onima koji su reagovali. "Oličenje neukusa i... »

Na ovo se čekalo godinama: Fejsbuk unosi promenu koja će oduševiti korisnike!

Srbija danas pre 1 sat
Bilo je krajnje vreme.
Facebookov dodatak za poništavanje slanja poruka, koji je prethodno bio rezervisan samo za beta korisnike, uskoro će postati dostupan svima. Korisnici će imati 10 minuta da "ansenduju" poslatu poruku. Brojni portali su... »

IT obuke – ulaganje u Vašu budućnost

PC Press pre 1 sat
Da li ćete bez kontinuirane edukacije moći da odgovorite izazovima koji vas čekaju u budućnosti? Konstantna edukacija je zapravo ključ uspeha, a Ingram Micro Trening Centar Beograd garantuje znanje potrebno da steknete neki od medjunarodno priznatih... »

Poslednje sočivo kompanije Moment dizajnirano je za nove modele telefona

IT svet pre 2 sata
Moment je objavio telefoto objektiv za telefone u 2014. godini, ali je dizajniran za male telefone kao što je iPhone 5S i brzo razvio distorziju na telefonima s većim senzorima kamere. Morali ste istražiti alternative kao što je predstojeći Pro... »

NVIDIA je predstavila Quadro RTX 4000 - Turing sa single slotom

IT svet pre 2 sata
Najavljeni NVIDIA Quadro RTX 4000 sa single-slot dizajnom i Turing TU106 8GB GDDR6 po ceni od 900$. NVIDIA je pre nekoliko meseci napravila sjajnu arhitekturu Turing GPU-a, otkrivši porodicu Quadro RTX grafičkih kartica sa Turing grafičkim... »

Pol maestralnim driblingom izigrao Nikolu VIDEO

B92  pre 1 sat  još 10 povezanih

Figaro: Srbija ponižena u Parizu, "zabrljali smo"

Vesti online  pre 2 sata  još 6 povezanih

Dačić: Protestovaću danas na SB UN

Mondo  pre 44 minuta  još 5 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.