Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Zašto Square Enix nije kupio prava na Hitmena?

B92 pre 4 minuta
B92: Zašto Square Enix nije kupio prava na Hitmena?
Svima je već uveliko poznato da se studio IO Interactive pre nekoliko meseci otcepio od kompanije Square Enix i postao potpuno samostalan, i da je tokom tog procesa zadržao sva prava na čuvenu Hitman franšizu.
Naravno ovo je izazvalo veliku radost fanova, ali se postavlja pitanje: “Zašto Square Enix nije kupio prava na Hitmena?” Odgovor je nedavno dao direktor kompanije, Josuke... »

Firefox radi na novoj opciji koja će obeležavati hakovane web-sajtove

PC Press pre 16 minuta
Pošto je objavio svoj novi i brži Quantum pretraživač, Firefox radi na novoj opciji koju će svakako ceniti svi koji brinu o sigurnosti, a koja će korisnike upozoravati u slučaju da se nađu na web-sajtu koji je prethodno pretrpeo jedan ili više... »

Kompanija Tesla napravila napravila najveću bateriju na svetu

PC Press pre 58 minuta
Elon Musk obećao je da će napraviti najveću bateriju na svetu u Australiji – to je i učinio. Iako je Australija u mnogo čemu napredna zemlja i kontinent, ona ima veliki problem sa proizvodnjom električne energije. Za problem je čuo vlasnik kompanije... »

U planu formiranje Arheološkog parka

RTV pre 58 minuta
RTV: U planu formiranje Arheološkog parka
SREMSKA MITROVICA - U planu je formiranje Arheološkog parka u Sremskoj Mitrovici, koji bi se uredio sa ciljem da se najsavremenijim metodama predstavi bogatstvo antičkog nasleđa u ovom gradu, a time podigne svest o čuvanju kulturne baštine.
Reč je o lokaciji Glac, a sve će se prostirati na nešto više od 19 hektara. Osnovni koncept razvoja prostora obuhvata formiranje kompleksa arheološkog parka, sa pratećim... »

Kompanija Tesla napravila najveću bateriju na svetu

PC Press pre 28 minuta
Elon Musk obećao je da će napraviti najveću bateriju na svetu u Australiji – to je i učinio. Iako je Australija u mnogo čemu napredna zemlja i kontinent, ona ima veliki problem sa proizvodnjom električne energije. Za problem je čuo vlasnik kompanije... »

Novi CS:GO spektakl: Počinje Blast Pro Series u Kopenhagenu

B92 pre 22 minuta
B92: Novi CS:GO spektakl: Počinje Blast Pro Series u Kopenhagenu
Iako smo ove godine imali samo dva Majora, nismo ostali uskraćeni za dobar kaunter, naročito u drugoj polovini godine. Danas od 19 časova po našem vremenu počinje Blast Pro Series koji će se na televiziji prenositi u čak 20 zemalja Evrope.
Nedavno smo gledali sjajan Epicenter turnir u Sankt Peterburgu, prošle nedelje se završio IEM Oakland, a već danas počinje BLAST Pro Series turnir u Danskoj. U Kopenhagenu se... »

Humble Bundle ponovo časti, ovoga puta igrom Sanctum 2

B92 pre 52 minuta
B92: Humble Bundle ponovo časti, ovoga puta igrom Sanctum 2
Humble Bundle po drugi put ove nedelje časti korisnike besplatnom igrom, prethodno je to bio Brutal Legend, a sada je hibrid pucačine u prvom licu i tower defense igre, Sanctum 2, potpuno besplatna.
Igru možete preuzeti do 25. novembra u 19 časova po našem vremenu, proces isti kao i uvek, potrebno je otići na stranicu igre, proci proces kupovine, nakon čega na vašu mejl... »

Playground Games prikupio developere GTA 5 i Hellblade

B92 pre 46 minuta
B92: Playground Games prikupio developere GTA 5 i Hellblade
Studio koji je kreirao Forza Horizon serijal trkačkih igara, Playground Games, je otvorio novi studio koji će raditi na velikom projektu opisanom kao akcioni RPG u otvorenom svetu, na kojem rade ljudi sa velikim iskustvom.
Kako GamesIndustry.biz otkriva vođa produkcije ovoj projekta je Šon Ajston, koji je prethodni bio jedan od producenata igra Star Wars: Battlefront 2, a radio je i na Metal Gear... »

Inteligentna mašina stigla u Srbiju, evo i cene

Mondo pre 29 minuta
Cena je ostala u okviru preporuke s premijere, a uz Mate 10 Pro stiže nam i Mate 10 Lite, koji će se pred kupcima naći već 1. decembra - ko naruči ranije, čekaju ga pokloni.
Jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona, kompanija Huawei, domaćem tržištu predstavila je prvu inteligentnu mašinu; mobilni telefon sa veštačkom inteligencijom - Huawei... »

Veštačka inteligencija stvorena da misli kao čuveni serijski ubica stvorila je nešto jezivo

Srbija danas pre 21 minut
Budućnost je stigla.
Krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog veka sever Kalifornije terorisao je serijski ubica Zodiak koji je u vreme ubistava slao šifrovane poruke novinarima i policiji, a do danas nije otkriven njegov... »

Biznis top lista za 2016/17 magazina Biznis i finansije

PC Press pre 1 sat
Spisak najprofitabilnijih kompanija u Srbiji se iz godine u godinu gotovo ne menja, te je jedna od retkih promena to što je Naftna industrija Srbije (NIS) prošle godine preuzela prvo mesto od Telekoma Srbija. Pad profitabilnosti u odnosu na 2016.... »

Interaktivna serija Mosaic dostupna i Android korisnicima

PC Press pre 1 sat
Uprkos velikom broju popularnih TV serija koje se trenutno emituju, HBO i Steven Soderbergh pronašli su način koji omogućava da se nova serija Mosaic razlikuje od drugih, a tako što su kontrolu nad tokom radnje prepustili gledaocima. Osmišljena kao... »

Prvo OnePlus i Huawei, sad Motorola: Mani Samsung

Mondo pre 1 sat
Ekipi „prozivača“ Galaxy S8 modela pridružila se i Motorola.
Nakon što su Huawei i OnePlus prozvali Samsung kompaniju i njen model Galaxy S8 zbog baterije ( jedna kompanija punjenje, a druga autonomiju), protiv Galaxy S8/Note 8 modela glas je digla i - Motorola. Motorola je... »

Velika Black Friday akcija na ITAcademy i BusinessAcademy: 2 programa po ceni 1

B92 pre 2 sata
B92: Velika Black Friday akcija na ITAcademy i BusinessAcademy: 2 programa po ceni 1
Ako ste razmišljali o tome da steknete neka nova znanja koja će vam unaprediti karijeru, sigurno ste se našli u dilemi „šta bi bilo bolje”. Da li da naučim nešto o dizajnu ili da se okrenem programiranju? Da li da se opredelim za PR ili za marketing? Šta bi bilo unosnije za mene: SEO ili PPC oglašavanje? Ali, da li ste razmišljali o tome da naučite oba?
ITAcademy i BusinessAcademy pokrenule su akciju povodom Black Friday dana (Crni petak), koji je širom sveta poznat po velikim rasprodajama i sniženjima. Zahvaljujući ovoj... »

Facebook ulaže u edukaciju IT stručnjaka u Nigeriji

PC Press pre 2 sata
Iz kompanije Facebook su najavili da će sledeće godine u Nigeriji otvoriti “ community hub“, koji će biti namenjen za podsticanje razvijanja lokalnih developera, te preduzetnika koji se bave IT-jem, što bi ovoj zemlji sa više od 180 miliona... »

FOTO dana: Crno-beli košarkaši u Humskoj

B92  pre 2 sata  još 39 povezanih

Davidovac: Dobro sam se snašao

B92  pre 4 sata  još 14 povezanih

Ode Mugabe, uz mlak aplauz (video)

Mondo  pre 29 minuta  još 11 povezanih

Uhapšen Aljbin Kurti zbog neodazivanja na sudske pozive

Beta  pre 2 sata  još 11 povezanih

Iliev kritičarima: Miševi i nevernici, verujte nama

Vesti online  pre 1 sat  još 12 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.