Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

iPhone ima skrivenu opciju koja će vam olakšati "baratanje" važnim dokumentima i drugim papirima

Telegraf pre 1 dan
Brojni postovi na društvenim mrežama, u poslednje vreme "otkrivaju" opcije koje olakšavaju rad na popularnom pametnom telefonu... Poslednja 14. verzija Appleovog operativnog sistema iOS dostupna je od septembra, i već je imala nekoliko ažuriranja… »

Italijani tuže Epl zbog ukalkulisanog zastarevanja ajfona!

Srbija danas pre 6 sati
Italijansko udruženje potrošača Altrokonzumo saopštilo je danas je podnelo kolektivnu tužbu protiv američkog tehnološkog giganta Epla zbog prakse unapred smišljenog zastarevanja ajfona. Udruženje je navelo da traži odštetu od 60 miliona evra… »

U svemiru postoje neograničeni izvori energije i preko njih možemo da tragamo za vanzemaljcima /video/

Sputnik pre 8 sati
Crne rupe mogle bi da budu neograničen izvor energije koje bi napredne vanzemaljske civilizacije mogle da koriste i to je potencijalni način na koji ih možemo naći, navode astrofizičari u novom naučnom istraživanju. Tehnologija za prikupljanje… »

Intel je isporučio svoje prve Xe desktop grafičke karte za OEM sisteme

Benchmark pre 9 sati
Intel je ušao na tržište klasičnih, desktop grafičkih karti, a kompanija je počela sa isporukom prvih Iris Xe (kodno ime DG1) modela OEM sistemima. Grafičke karte su dizajnirane za mejnstrim korisnike i mala i srednja preduzeća. Iako se ne radi o… »

Neverovatan trik koji će vam olakšati život: Skenirajte dokumente pomoću telefona!

Srbija danas pre 9 sati
Iako već nekoliko meseci koristimo najnoviji iOS, ne znači da smo otkrili sve njegove korisne tajne. Naime, ljudi širom sveta i danas na društvenim mrežama objavljuju otkrića koja uveliko olakšavaju rad na Apple-ovom popularnom telefonu. Jedna od… »

Ovaj legendarni gedžet Džejmsa Bonda danas se smatra "majkom svih pametnih satova"

Telegraf pre 9 sati
Kada je 1983. predstavljen, Seiko T001 je koštao tadašnjih 495 dolara, što je danas suma za koju se može kupiti neki od premijum modela pametnih telefona najvećih svetskih proizvođača. Od kako je, pre nekoliko decenija, Kju počeo da snabdeva… »

Autori Among Us objašnjavaju zašto kasne ažuriranja

PC Press pre 10 sati
Among Us je bio jedan od sjajnih hitova 2020. godine. U novembru prošle godine igra je dostigla 500 miliona aktivnih igrača. Naravno, za ovakav hit, najavljena su i razna uzbudljiva ažuriranja. U njih su uključeni nova mapu vazdušnog broda i sistem… »

Aleksa od sad bez pitanja gasi svetlo, reguliše grejanje i još mnogo toga

RTS pre 10 sati
„Amazon“ je najnovijim unapređenjem omogućio funkciju koja omogućava pametnom asistentu „Aleksi“ da proaktivno izvršava zadatke u kući, poput isključivanja svetla, a to od sada radi bez pitanja, samo na osnovu vaših navika i čestih… »

Robot koji je hteo da uništi čovečanstvo dobija "porodicu": Stižu novi modeli (video)

Srbija danas pre 10 sati
Za industriju robotike, korona-kriza je velika prilika, a tako razmišljaju i u kompaniji Hanson Robotics iz Hong Konga. Možda vam ovo ime ne znači previše, ali upravo to je kompanija koja stoji iza verovatno najpoznatijeg humanoidnog robota na svetu -… »

Huawei Mate 40 Pro - pouzdan partner tokom celog dana

Benchmark pre 11 sati
Saopštenje za javnost Celodnevno korišćenje telefona neizostavan je deo moderne svakodnevnice. Zbog toga, kvalitetna i izdržljiva baterija predstavlja jedan od glavnih presedana i ključnih stavki pri odabiru pametnog telefona. Huawei Mate 40 Pro, od… »

Vesti dana »