Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Google je istraživačima isplatio rekordne nagrade za hakovanje kompanijinih proizvoda Pogledajte još: Google bi mogao dodati…

Benchmark pre 40 minuta
Google je veoma ozbiljan kada je u pitanju kompanijin "bug bounty" program, u okviru kojeg se sigurnosni istraživači nagrađuju za pronalaženje sigurnosnih propusta u proizvodima i servisima. Tokom prošle godine, Google je istraživačima platio 6,5… »

Novo ćirilično pismo: Pravljeno i za internet i za štampu

B92 pre 16 minuta
Novo ćirilično pismo sa četiri fonta predstavljeno je danas, a može da se koristi i na internetu i u štampi. Izradu ovog pisma je omogućila Fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS) u saradnji sa udruženjem Tipometar. Autorka… »

EU prestaje da preporučuje zabranu kineskog Huaveja

N1 Info pre 33 minuta
Evropska unija je objavila bezbednosne smernice za brze bežične mreže nove generacije kojima nije zabranjena saradnja s firmom "Huavej", u svetlu najnovijije američke kampanju protiv te kineske tehnološke kompanije. Evropska komisija je predstavila… »

Facebook Clear History alatka dostupna u svim zemljama

PC Press pre 1 sat
Elon Musk je nedavno objavio da je Facebook Clear History alatka dostupna u svim zemljama, a kao deo nove sekcije “Off-Facebook activity,” koja se nalazi u podešavanjima. “Off-Facebook activity” korisnicima omogućava da vide koje kompanije i… »

Najavljen Samsung Galaxy Tab S6 5G Povezana vest: Procurele specifikacije Samsung Galaxy Tab S6 5G tableta

Benchmark pre 1 sat
Samsung Galaxy Tab S6 5G je zvanično najavljen, a imamo i datum pojavljivanja tableta na tržištu. Ovaj 5G tablet će debitovati na Samsungovom domaćem tržištu, u Južnoj Koreji, od 30. januara. Galaxy Tab S6 5G stiže uz Snapdragon 855, zajedno sa… »

Google potrošio rekordne sume na nagrade za etičke hakere

PC Press pre 1 sat
Odavno je jasno da se Google na šali kada je u pitanju program u okviru kojeg hakeri love greške u proizvodima ove kompanije, pa je tokom 2019. na nagrade za one koji su pronašli ranjivosti potrošeno čak 6,5 miliona dolara, što je skoro duplo više… »

Otporan na udarce, padove, toplotne šokove... Još jedan "neunštivi" Cat telefon

Blic pre 59 minuta
Cat telefoni napravljeni su da izdrže udarce, padove sa velikih visina pa ne čudi što je takav i njihov najnoviji model predstavljen kod nas – Cat S52. Ovaj model međutim, nešto je pristupačniji za korišćenje od svojih prethodnika jer je robusni… »

Google Translate: Prevođenje u realnom vremenu na Android uređajima

PC Press pre 2 sata
Google planira da uvede opciju za prevođenje u realnom vremenu na Google Translate aplikaciju za Android, zahvaljujući čemu će korisnici moći da prave audio snimke, te ih odmah prevode na neki drugi jezik. Opcija je još uvek u probnoj fazi, i… »

NZXT predstavlja svoje Kraken X-3 i Z-3 serije AiO tečnih hlađenja Pogledajte još: NZXT najavljuje C Series ATX napajanja

Benchmark pre 2 sata
NZXT je predstavio pet novih CPU kulera iz svoje Kraken serije all-in-one (AIO) tečnih hlađenja. Kuleri stižu u okviru Kraken X-3 i Z-3 serije, a u pitanju su modeli Kraken X53, Kraken X63, Kraken X73, Kraken Z63 i Kraken Z73. Verovatno najzanimljiviji… »

„Halo svemir“ – đaci radio-linkom razgovarali sa astronautima

RTS pre 2 sata
Đaci Osnovne škole „Jovan Jovanović-Zmaj“, iz Sremske Mitrovice radio-linkom razgovarali su sa astronautima Međunarodne svemirske stanice. „Zdravo, mislim da je planeta koju bih najradije voleo da posetim Zemlja, zato što sam posetio samo mali… »

Vesti dana »