Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Predstavljanje digitalne transformacije na Dell Technologies Forumu 2019

Personal magazin pre 15 sati
Na forumu će biti prikazani najnoviji proizvodi, rešenja i strategije koji transformišu realnost i kreiraju novu, digitalnu budućnost. Kompanija Dell Technologies (NYSE:DELL) najavila je svoj tradicionalni godišnji forum pod nazivom „Real… »

VIDEO: U svemir lansirano 60 satelita za superbrzi internet

Radio 021 pre 16 sati
Američka privatna tehnološka kompanija SpaceX lansirala je 60 satelita koji će omogućiti superbrzu internet vezu za korisnike širom sveta. Raketa Falkon 9, lansirana sa Floride, ponela je satelite u Zemljinu nisku orbitu. Misija, četvrta po redu i… »

Review: Honor 20 Pro – Mnogo toga, puno svega

PC Press pre 16 sati
Posle određenih peripetija sa sertifikovanjem, Honor 20 Pro je našao svoj put do srpskog tržišta. Reč je o odličnom telefonu koji će morati da se takmiči s brojnom konkurencijom, ali i velikim očekivanjima koja se s pravom postavljaju pred svaki… »

Konačno stigla nova igra legendarnog game dizajnera Hidea Kodžime

IT svet pre 17 sati
Nakon više od tri godine od kako je otkriven, danas je konačno izašao Death Stranding, novi naslov legendarnog japanskog game dizajnera Hidea Kodžime. Death Stranding još od prvog prikazanog trejlera ne prestaje da intrigira fanove video igara širom… »

Nedelja obrazovanja iz računarskih nauka u znaku žena programera

IT svet pre 17 sati
Takmičenje namenjeno svim ženama zainteresovanim za softversko inženjerstvo biće održano u okviru manifestacije Nedelja obrazovanja iz računarskih nauka. Pod sloganom „2019. Code. Hackathon. Female. Namics.ˮ nadmetanje je zakazano za 14… »

HONOR #MoveBetter - kampanja za korak ka zdravijem životu

IT svet pre 17 sati
Fizička neaktivnost predstavlja globalni zdravstveni problem. Prema podacima Svetske Zdravstvene Organizacije (SZO), skoro 30 odsto odraslih Evropljana i više od 80 odsto adolescenata u Evropi nisu dovoljno fizički aktivni. Zapravo, fizička… »

Canon proširuje liniju proizvoda punog kadra kroz fotoaparat za astrofotografiju

IT svet pre 17 sati
Canon, svetski lider u grafičkim rešenjima, nadograđuje svoj legendarni, beskompromisni asortiman proizvoda punog formata i liniju EOS R sistema puštanjem u prodaju modela EOS Ra – prvog fotoaparata punog formata ovog proizvođača za astronomsku… »

Lenovo hvata zamah u drugom kvartalu osnažena devetim uzastopnim kvartalnim rastom prihoda

IT svet pre 17 sati
Kompanija Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) objavila je da su prihodi grupe u drugom kvartalu dostigli 13.5 milijardi dolara, beležeći rast devet uzastopnih kvartala. Prihod pre oporezivanja uvećan je za 45% u poređenju sa istim kvartalom… »

Video: SpaceX lansirao 60 satelita za superbrzu internetsku vezu

Al Jazeera pre 17 sati
'Starlink' bi trebao omogućiti dostupnost interneta značajnom dijelu svjetske populacije koja još uvijek nije online. Američka privatna tehnološka kompanija SpaceX u ponedjeljak je u svemir lansirala 60 satelita koji će omogućiti superbrzu… »

Kako izgleda pravo ispiranje mozga? (VIDEO)

Vesti online pre 1 dan
Možda niste znali, ali naš organizam svake noći ispira mozak. Neuronaučnici su napravili fascinantan snimak na kome se vidi pulsirajuće čišćenje našeg moždanog aparata, piše „Science Alert“. Prema najnovijem istraživanju, tokom noći kroz… »

Vesti dana »