Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Kako klimatske promene ugrožavaju pčele?

Vesti online pre 1 dan
Ima li nade za pčele? Kako im pomoći u izazovima koje klimatske promene donose? Čovek se u potpunosti oslanja na prirodu – koristi proizvode iz prirode, kao i procese koji se u njoj odvijaju. Sedamdesetih godina 20. veka pojavio se termin… »

"Digitalizacija više nije nešto o čemu se samo priča, ono najbolje tek dolazi"

B92 pre 1 dan
Đorđe Vuksanović, generalni direktor za transformaciju, Vip mobile i A1 Slovenija govoreći o digitalizaciji naveo je u intervjuu za b92.net da je ona postala deo svakodnevnog rečnika u Srbiji, ali se čini da njeni potencijali nisu dovoljno… »

Twitter razvija „Safety mode“ za automatsko blokiranje uvredljivih poruka

PC Press pre 1 dan
Twitter uveliko radi na novom alatu za automatsko detektovanje i blokiranje naloga korisnika koji šalju poruke neprimerenog sadržaja, zvanično je objavljeno je na nedavno održanoj prezentaciji 2021 Analyst Day prezentaciji. Blokiranje uvreda Kompanija… »

Samsung Galaxy A32 4G ozvaničen sa Helio G80 čipom i 64MP kamerom

Benchmark pre 1 dan
Samsung je ranije ove godine predstavio Galaxy A32 5G telefon, a sada stiže model koji nudi samo LTE pokrivenost. Telefon nosi naziv Samsung Galaxy A32 i već se nalazi u prodaji u Rusiji. Razlike između dva modela su značajne, pa tako Galaxy A32… »

Facebook razvija alate za borbu protiv eksploatacije dece

PC Press pre 1 dan
Facebook je objavio da testira više alata kako bi pomogao društvenoj mreži da spreči ljude da dele sadržaj koji eksploatiše decu. Jedna je iskačuća poruka koju planira da prikaže u Facebook aplikacijama ljudima koji koriste termine za pretragu… »

Kada poželite da ekran telefona bude veliki kao TV - i to rotirajući

B92 pre 1 dan
Put do idealnog proizvoda često je popločan neposrednim iskustvima i željama korisnika, a posebno kada je u pitanju tržište tehnologije, gde se trendovi i navike menjaju ogromnom brzinom. Tako je, kada se radi o gledanju televizije, jedan od… »

Wiko kreirao Wiko Health mobilnu aplikaciju

PC Press pre 1 dan
Posao nas previše često tera da dane i sate provodimo ispred računara. Rad od kuće u poslednjih nekoliko meseci, pored hladnog vremena, znatno su smanjili mogućnost boravka na otvorenom. Moguće je – čak i onima koji nisu ljubitelji teretane i… »

Huawei Mate X2 prikazan u radu sa laptopom (video)

Benchmark pre 1 dan
Video, objavljen na YouTube-u, pokazuje na koji način se Huawei Mate X2 povezuje sa Huawei Matebook laptopom uz pomoć NFC konekcije. Nakon povezivanja, displej telefona se automatski prikazuje na displeju laptopa. Iako se ne radi o novoj funkciji… »

Sony sprema novi PS5 VR headset

PC Press pre 1 dan
Sony konačno nagoveštava kako će se PlayStation VR razvijati za PS5. Proizvođač konzola otkrio je prve detalje potpuno novih PSVR slušalica za svoju najnoviju konzolu, a fokus će biti podjednako usmeren na celokupno iskustvo kao i na vizuelni… »

Android 12 donosi inovaciju: Olakšava slanje SMS poruka

B92 pre 1 dan
Kompanija Google je nedavno predstavila novu verziju Android operativnog sistema - Android 12. Jedna od zanimljivih funkcija tiče se načina na koji se šalju SMS poruke. U pitanju je tzv. "planirano slanje poruka", idealno za korisnike kojima rodbina… »

Vesti dana »