Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Priključio telefon na 100 punjača odjednom! Kako je to moguće?! (video)

Srbija danas pre 22 sata
Svet tehnologije je kao stvoren za raznorazne probe, izmene i podešavanja, pa je tako jedan entuzijasta odlučio da se pozabavi neobičnim "šta će da se desi" eksperimentom. Jutjuber koji stoji iza kanala Tech Rex odlučio je da testira da li ima… »

Prati kretanje očiju i stvara 3D slike: Soni najavio holografski displej (video)

Srbija danas pre 21 sat
Prodaja počinje u novembru, a cena je 5.000 dolara. Kompanija Sony predstavila je 15,6-inčni 4K monitor, koji uz pomoć nove tehnologije omogućava da objekte posmatrate u 3D okruženju, bez specijalnih naočara. Senzori Spatial Reality Displaya prate… »

Trusted Contacts: Google ukida aplikaciju za lociranje najbližih u hitnim slučajevima

PC Press pre 23 sata
Google planira da u decembru ukine aplikaciju Trusted Contacts, a u pitanju je pomagalo koje su korisnici primenjivali u hitnim slučajevima, kako bi lakše i brže locirali članove porodice, prijatelje, te druge kontakte koji bi se našli na listi… »

Lažna golotinja i deepfake botovi na Telegramu

PC Press pre 23 sata
Bezbednosni eksperti su otkrili deepfake ekosistem u okviru Telegram platforme, a radi se o botovima koji na zahtev ka kreiraju lažne fotografije sa elementima golotinje. Korisnici koji su sistem isprobali kažu da uglavnom kreira nage prizore onih koje… »

Gugl odgovara na tužbu o monopolskom položaju: Pretraživač je izbor potrošača

RTS pre 23 sata
Američko ministarstvo pravde podnelo je tužbu protiv „Gugla“, dela korporacije „Alfabet“, u kojoj se tvrdi da „Gugl“ koristi moć koju uživa na tržištu da bi se otarasio konkurencije. Iz „Gugla“ najavljuju zvanično saopštenje, ali… »

Huawei predstavlja novi P Smart 2021 telefon

Benchmark pre 23 sata
Saopštenje za javnost U Srbiji je zvanično dostupan najnoviji član HUAWEI P serije pametnih telefona, HUAWEI P Smart 2021. Kako bi odgovorio na raznolike zahteve mladih korisnika, Huawei je kreirao HUAWEI P Smart 2021, koji predstavlja spoj modernog… »

Ažuriranje za Ghost of Tsushima uskoro dostupno

PC Press pre 23 sata
Ažuriranje za verziju 1.1, za vrhunsku igru Ghost of Tsushima kompanije Sucker Punch tek je stiglo, a PS4 igrači već mogu da uživaju u novom igračkom iskustvu. New Game + kooperativan mod igranja Novo ažuriranje za izvrsnu igru Ghost of Tsushima nam… »

Firefox 82 obećava povećanje brzine i picture-in-picture poboljšanja

Benchmark pre 24 sata
Mozilla isporučuje najnovije ažuriranje za svoj Firefox browser. Verzija 82 obećava da će biti brža nego ikada, sa boljim otvaranjem i učitavanjem stranica. Prema navodima Mozille, sajtovi koji koriste "flexbox layout" će se učitavati za 20… »

Kako napraviti snimak ekrana dodirom poleđine telefona!

Pametni telefoni pre 24 sata
Evo kako da napravite screenshot tj. snimak ekrana jednostavnim dodirom poleđine telefona! Iako zvuču neverovatno, postoji način da to podesite i na svom telefonu! Način kreiranja slike ekrana na Android telefonu ili tabletu razlikuje se u zavisnosti… »

Kako bežično pustiti tj. "strimovati" film sa računara na telefon?

Pametni telefoni pre 24 sata
Evo kako da bežično prebacite tj. pustite film sa memorije računara direktno na telefon! Iako vaš telefon dolazi sa instaliranim video plejerom, on nije ni blizu funkcijama koje ima VLC. Popularni program za video reprodukciju ima podržava bukvalno… »

Vesti dana »