Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Veliki svetski brend konačno stiže u Evropu: Odmah kreću sa flegšipom

B92 pre 6 sati
Još jedan svetski poznati brend mobilnih telefona konačno stiže u Evropu. U pitanju je kineski proizvođač Vivo. Za početak, prodavaće telefone u šest zemalja: Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Poljskoj i Španiji. Planira se i… »

Dr Katarina Zeljić stipendistkinja Švedske kraljevske akademije

N1 Info pre 6 sati
Dr Katarina Zeljić je stipendistkinja Švedske kraljevske akademije, istraživač u Centru za proučavanje kancera na Departmanu za onkologiju i patologiju Instituta Karolinska u Stokholmu. Kako piše portal Brainz, ona je članica Društva genetičara… »

Kafić u kojem kelneri ne očekuju bakšiš i uvek daju maksimum

RTS pre 6 sati
U doba koronavirusa ekonomski su na snažnom udaru ugostiteljski objekti, odnosno, sektor usluga: kafići, restorani, hoteli... Sasvim slučajno, japanska kompanija "Softbank" je dizajnirala robote koji mogu da budu rešenje za muke ugostitelja u teškim… »

Vivo stigao na tržište Evrope, najavio četiri telefona u šest zemalja

Benchmark pre 7 sati
Šest godina nakon što je načinila prve korake na internacionalnoj sceni, kompanija Vivo konačno i zvanično stiže na tržišta Evrope. Kineski proizvođač, koji je podružnica BBK-a, sada će poslovati u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Španiji… »

GameStop će zarađivati od Xboxa

PC Press pre 7 sati
Microsoft i GameStop su zaključili ugovor koji će GameStop dobijati deo prihoda od svake digitalne prodaje Xbox-a sledeće generacije, kao i za svakog korisnika koji ulazi u ekosistem Xbox-a. Obe kompanije su objavile svoje saopštenje za štampu… »

TikTok blokira sadržaj povezan sa QAnon-om

PC Press pre 6 sati
TikTok je konačno preuzeo više važnih akcija protiv korisnika koji promovišu teoriju zavere QAnon. Ova aplikacija je blokirala hashtagove povezane sa dotičnim pokretom od jula, a sada su konačno stavili zabranu na nalozima i video zapisima koji dele… »

„Nadam se da ćemo grad na Marsu napraviti pre III svetskog rata“

RTV Novi Pazar pre 7 sati
Ilon Mask otkrio je planove za stvaranje grada na Marsu, koji će moći da bude potpuno samoodrživ i čiji opstanak neće da zavisi od Zemlje. Govoreći na godišnjoj konferenciji „Mars Society“, osnivač i izvršni direktor kompanije SpaceX rekao je… »

Šta kad pukne ekran: Možete da probate nekoliko stvari

Vesti online pre 7 sati
Kada nam telefon ispadne, obično prvo pogledamo u ekran kako bismo se uverili da je sve u redu. Međutim, šta ako strada? Zbog čega su ekrani telefona toliko osetljivi? Odgovor na ovo pitanje krije se u ograničenjima materijala i tehnologija koje se… »

Prvi savitljivi TV na svetu: Prodaja počela, cena "vrtoglava" VIDEO

B92 pre 7 sati
Konačno je u prodaju pušten savitljivi TV južnokorejske kompanije LG. U pitanju je TV uređaj sa takozvanim OLED R ekranom dijagonale 65 inča. Kada kažemo savitljivi, ne mislimo na to da mu je ekran zakrivljen. Ovaj TV može da se delimično uvuče u… »

BIZIT 2020 – Microsoft: Fleksibilan način rada neće nestati

PC Press pre 8 sati
Hibridan (ili fleksibilan) način rada, gde se zaposleni često prebacuju između kancelarije i kuće, pokret je koji iz dana u dan dobija sve više pristalica, navodi se u novom izveštaju kompanije Microsoft. Na osnovu ankete u kojoj su učestvovali oko… »

Vesti dana »