Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Facebook ponovo pregovara sa Australijom

PC Press pre 21 sat
Facebook se nije u potpunosti dogovorio sa Australijom. Ova društvena mreža je trenutno u pregovorima sa australijskim vlastima, nekoliko dana nakon što je blokirala korisnike u zemlji da dele vesti. Australijski premijer Scott Morrison objavio je na… »

Microsoft spema novu opciju koja će oduševiti sve korisnike Office-a!

Srbija danas pre 21 sat
...I značajno im olakšati posao. Microsoft je počeo testiranje nove opcije koja, sa samo nekoliko klikova, omogućava konverziju Word dokumenata u Powerpoint prezentacije. Testiranje se vrši putem Office Insider-a, kanala za distribuciju ažuriranja… »

Koliko je vaš telefon zaštićen od vode? Evo na šta bi trebalo da obratite pažnju

B92 pre 21 sat
Proizvođači pametnih telefona često se hvale različitim mogućnostima svojih uređaja. Jedna od onih koja se posebno ističe je otpornost na vodu i prašinu. Većina flagship pametnih telefona koji se trenutno mogu pronaći na tržištu ima oznaku IP… »

Huawei će u aprilu ukloniti Android sa više miliona svojih telefona

Benchmark pre 22 sata
Od aprila, Huawei odbacuje Android sa svojih dolazećih telefona. Ovo je kulminacija sankcija koje su kineskoj kompaniji nametnute od strane administracije SAD i koje su Huawei sprečile da sarađuje sa kompanijama iz Amerike, uključujući i Google… »

Hearthstone dobija svoj klasični format iz 2014. godine

PC Press pre 22 sata
Proširenje Burning Crusade World of Warcraft nije jedino klasik iskustvo koje nam donose autori. Kao deo nadolazećeg proširenja Hearthstone-a Forged in the Barrens, studio će svojoj kolekcionarskoj igri karata dodati novi režim koji će vam… »

Telegram ima brojna iznenađenja za "izbeglice" sa WhatsApp-a, ali ipak jedan problem ostaje!

Srbija danas pre 22 sata
Intenzivan rast broja korisnika, nakon što je WhatsApp uveo novu politiku privatenosti, naterao je Telegram da unapredi neke svoje opcije. Na talasu svoje nove popularnosti, koju proživljava zahvaljujući velikom odluvu korisnika sa WhatsApp-a, Telegram… »

Stiže Ajfon 13! Šta sve novo donosi? (video)

Srbija danas pre 22 sata
Manje vremena je prošlo od predstavljanja starog, nego što nam ostaje dok ne vidimo novi Ajfon model. To, naravno, ne sprečava razne insajdere da "puštaju" informacije, pa zato evo kratkog pregleda onoga što će Ajfon 13 (verovatno) doneti. Popularni… »

Framework Laptop – modularni i konfigurabilni prenosni računar

PC Press pre 24 sata
Startup kompanija Framework, predstavila je ambiciozan projekat – laptop koji može da se menja, prepravlja, popravlja i nadograđuje kao ni jedan prenosni računar do sada. Osnovu računara čini aluminijumska šasija, ekran od 13.5 inča, rezolucije… »

Google app testira novi „Voice Search“ korisnički interfejs

PC Press pre 23 sata
Tokom poslednje dve godine činilo se da je Google na putu da zameni „Voice Search“ na Androidu Asistentom. Stara funkcija će možda potrajati To se izgleda ipak neće desiti, jer je u toku testiranje modernijeg korisničkog interfejsa za Google… »

Veselin Jevrosimović: Lov na prevare

Telegraf pre 24 sata
Mogućnost kreiranja lažnih vesti, finansijske prevare, ucene slavnih ličnosti i podmetanja iz osvete samo su neke od negativnih posledica... Verovatno ste primetili jednu od onih reklama za mobilne aplikacije pomoću kojih možete svoje lice da ubacite… »

Vesti dana »