Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

COVID pandemija ubrzala rast svesti o važnosti reciklaže – 86% Evropljana smatra da je neophodno više učiniti za životnu…

Nedeljnik pre 4 sata
Velika većina Evropljana izjavila je da će, nakon COVID-19, biti važnije nego ikad da brinemo o svom okruženju i recikliramo, dok je zapanjujućih 91% reklo da bi želelo da se više angažuje po tom pitanju. Stavove je pokazalo istraživanje koje je… »

Shazam dodaje notifikaciju za brzu identifikaciju muzike

PC Press pre 5 sati
Uoči predstojeće integracije Control Center-a u iOS 14.2, Shazam za Android dobija trajnu notifikaciju za identifikaciju muzike na vašem telefonu ili tabletu. Zvanično pokrenut sa verzijom 11.00, iako već dostupan u 10.51 za Android, „Shazam from… »

Preispitivanje umesto ponovnog starta: pametne kompanije predstavljaju budućnost posle pandemije

Nedeljnik pre 5 sati
Virus korona je preformulisao pravila igre u poslovanju. Uslovi su se promenili, nadmetanje za kupce se intenziviralo, dok su se resursi redukovali zbog naglog pada. Pandemija je pokazala da, u ovoj novoj situaciji, digitalizacija više nije cilj, već da… »

Mask: Nadam se da ćemo grad na Marsu napraviti pre Trećeg svetskog rata

Sputnik pre 5 sati
Osnivač kompanije Spejs iks Ilon Mask otkrio je planove za stvaranje grada na Marsu, koji će moći da bude potpuno samoodrživ i čiji opstanak neće da zavisi od Zemlje. Govoreći na godišnjoj konferenciji "Mars Society", osnivač i izvršni direktor… »

U Srbiji 87 odsto građana za veću brigu o životnoj sredini nakon pandemije

N1 Info pre 5 sati
U Srbiji 87 odsto stanovnika smatra da je nakon pandemije koronavirusa neophodno više brinuti o životnoj sredini, dok je 74 odsto njih izjavilo da želi da učini više po pitanju reciklaže, pokazalo je istraživanje Inicijative "Svaka limenka se… »

Netflix očekuje 200 miliona pretplatnika do kraja godine

PC Press pre 6 sati
Netflix je objavio rezultate poslovanja u prethodnom kvartalu, u kome otkriva da je su oni bili za nijansu ispod očekivanih. Naime, u toku trećeg kvartala očekivali su 2.5 miliona pretplatnika, a na njihov servis se prijavilo (samo) 2.2 miliona. Ipak… »

Testirali smo Honor Watch GS Pro (video)

Benchmark pre 6 sati
Imali smo priliku da testiramo najnoviji Honor pametni sat - Watch GS Pro, koji se pokazao kao veoma prijatno iznenađenje. Video prilog o ovom nosivom uređaju možete pogledati na Benchmark YouTube kanalu. Novi Honor pametni sat je ove godine mnogo… »

MagSafe punjač može da puni Galaxy Z Fold2, Pixel 5

Benchmark pre 6 sati
Jedna od najzanimljivijih karakteristika Apple-ove iPhone 12 serije, jeste novi MagSafe ekosistem dodataka i opreme. Svi novi iPhone modeli imaju magnetni prsten oko slota za bežično punjene na poleđini, koji se može prikačiti na različite dodatke -… »

Osveženi Start meni, poboljšani Edge stižu u novom Windows 10 ažuriranju

Benchmark pre 6 sati
Microsoft je počeo sa isporukom Windows 10 October 2020 ažuriranja. Iako se ne radi o velikom ažuriranju, ono donosi neke bitne izmene i poboljšanja. Tako je Start meni dobio novi izgled. Prema navodima Microsofta, novi dizajn je svedeniji i… »

Botovi korisničke podrške stižu za Instagram

PC Press pre 5 sati
Facebook je dodao podršku za Instagram u okviru Messenger API-ja. To će omogućiti brendovima i preduzećima da obrađuju Instagram poruke putem nezavisnih aplikacija. Po prvi put će takođe moći da postave botove za korisničku podršku za obradu… »

Vesti dana »