Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Zašto novi AMD Threadripper nije kompatibilan sa X399 matičnim pločama?

Benchmark pre 11 sati
AMD je tokom prošle nedelje predstavio treću generaciju Threadripper procesora. Model Threadripper 3970X raspolaže sa 32C/64T konfiguracijom jezgara, pa je zbog kompleksnije strukture AMD morao da uvede novo sTRX4 procesorsko podnožje, a samim tim i… »

LG tuži TCL oko LTE patenata

Benchmark pre 11 sati
LG Electronics je pokrenuo tužbu protiv kompanije TCL na nemačkom sudu, zbog navodnog kršenja LTE patenata u vlasništvu kompanije. Južnokorejski proizvođač je u nedelju optužio svog kineskog rivala da je koristio tri njihova esencijalna LTE… »

PC Press – Tražimo marketara

PC Press pre 10 sati
Ako ste oduvek maštali da budete Asistent direktora marketinga u poznatom (i priznatom) mediju kao što je PC Press, iskoristite ovu priliku da sebi za Novu godinu obezbedite nesvakidašnji poklon – rad u timu koji objavljuje magazine, uređuje… »

SpaceX lansirao u svemir 60 satelita za superbrzi internet

N1 Info pre 10 sati
Američka privatna tehnološka kompanija SpaceX lansirala je 60 satelita koji će omogućiti superbrzu internet vezu za korisnike širom sveta. Raketa Falkon 9, lansirana sa Floride, ponela je satelite u Zemljinu nisku orbitu. Misija, četvrta po redu i… »

Google će obeležavati spore sajtove u Chrome-u

B92 pre 11 sati
Google eksperimentiše sa novom značkom koja bi u Chorme browseru trebalo da obeleži sajtove koji se sporo učitavaju. Blog post Chrome tima objašnjava da će pregledač u budućnosti biti u mogućnosti da identifikuje sajtove koji se korisnicima… »

Počinje „art+neuroscience“

RTS pre 11 sati
Manifestacija art+neuroscience, koja predstavlja mesto susreta umetnosti i nauke, biće otvorena od 14. novembra do 7. decembra na više lokacija u Beogradu, a posetioce očekuje raznovrstan program, od edukativnih radionica, masterklas predavanja… »

Prepoznajete ove osobine kod sebe? Trebalo bi ozbiljno da razmislite o poslu programera!

Blic pre 12 sati
Visoka primanja, lako pronalaženje posla, mogućnost dobijanja većeg broja slobodnih dana ili rad od kuće, ali i brojne druge pogodnosti koje programeri imaju, lansirali su programiranje među najtražnija zanimanja današnjice. Iako mnogi žele da… »

Materijali za učenje programiranja Fondacije Petlja će biti prevedeni na jezike država u regionu

Blic pre 12 sati
Priznanje za kvalitet obrazovnih materijala koji se razvijaju u Srbiji je stiglo kroz pozivanje Fondacija Petlja da učestvuje u regionalnom projektu Gen D — Nurturing a Digital Future. Uloga domaće organizacije je bila da kreira predloge kurikuluma za… »

Huavej deli bonus od 3.100 dolara svakom zaposlenom

N1 Info pre 12 sati
Kineska kompanija Huavej podeliće svojim zaposlenima bonuse jer su pomogli da se izbori sa američkim sankcijama koje joj ugrožavaju posao sa pametnim telefonima i drugim tehnologijama, prenosi AP. Kompanija je u cirkularnom saopštenju na društvenim… »

YouTube će možda izbrisati vaš kanal ako ne zarađuje dovoljno novca

PC Press pre 13 sati
Naslov ove vesti možda navodi na pogrešan zaključak, ali upravo tako izgledaju novi uslovi korišćenja YouTube-a. Nakon najnovijeg ažuriranja uslova, svi kreatori sadržaja zbunjeni su određenom stavkom. U odeljku „Obustava i ukidanje naloga“… »

Vesti dana »