Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Google objavio Chrome sigurnosnu ispravku za zero-day ranjivost

Benchmark pre 8 sati
Google je objavio Chrome verziju 86.0.4240.111, kako bi implementirao sigurnosne ispravke, uključujući i zakrpu za zero-day ranjivost koja je bila aktivno iskorišćavana. Pomenuta zero-day ranjivost je praćena kao CVE-2020-15999 i opisana je kao bag… »

Apple će omogućiti pre-order za kupovinu aplikacija

PC Press pre 8 sati
Apple je ažurirao svoje smernice kada je u pitanju App Store i deo o prednarudžbama. Novim pravilima je omogućeno programerima da nude svoje aplikacije i do pola godine pre nego što zvanično budu objavljene. Tehnološki gigant je najavio da… »

Prvi otkriveni fosil bebe T-reksa otkriva da su na početku života bili veličine čivave sa dugim repom

RTV pre 7 sati
BEOGRAD - Pomoću inovativnih tehnika, paleontolozi otkrivaju nove stvari o drevnim zverima. Prvi otkriveni fosil bebe tiranosaurusa reksa otkriva da su jedni od najvećih grabljivaca koji su ikada hodali Zemljom, na početku života bili veličine… »

Nasa prikupila uzorke s asteroida Bennu

Slobodna Evropa pre 8 sati
Svemirski brod američke Nase spustio se na neravnu površinu asteroida Bennu i sakupio uzorke stijena iz vremena nastanka Sunčevog sistema da bi ih vratio na Zemlju. Brod veličine kombi vozila Osiris-Rex, koji je napravila kompanija Lockheed Martin… »

„Nadam se da ćemo grad na Marsu napraviti pre III svetskog rata“

Vesti online pre 8 sati
Ilon Mask otkrio je planove za stvaranje grada na Marsu, koji će moći da bude potpuno samoodrživ i čiji opstanak neće da zavisi od Zemlje. Govoreći na godišnjoj konferenciji „Mars Society“, osnivač i izvršni direktor kompanije SpaceX rekao je… »

Pažljivo sa novim apdejtom za Windows 10: Stigao je da reši probleme, a opet pravi nove

Telegraf pre 7 sati
Prijavljeni su problemi od neuspele instalacije, preko crnih ekrana, problema sa štampanjem, pa do nemogućnosti prijave u Windows 10. Microsoft je, pre nekoliko dana, objavio novu kumulativno ažuriranje za Windows 10, koje nosi oznaku KB4579311. Novi… »

Ofanziva digitalnog marketinga

PC Press pre 9 sati
Kako, uz content marketing, razvijati digitalne kanale i preduhitriti tržište ponudom ovih usluga? Tražnja dolazi postepeno kako se klijenti edukuju i prepoznaju potrebu za digitalizacijom. Kako rasti zajedno sa tržištem? Problem na koji najčešće… »

Adobe Photoshop se sada može koristiti za otkrivanje lažnih fotografija

Benchmark pre 9 sati
Kao deo Content Authenticity inicijative, Adobe je počeo da radi na smanjenju broja izmenjenih fotografija koji cirkulišu onlajn. Kompanija je u avgustu istakla da će dolazeća tehnologija koristiti metadata tagovanje i kriptografiju kako bi pomogla… »

D‑Link DCS‑8325LH: AI ugrađen u video nadzor

PC Press pre 8 sati
Kamere za kućni nadzor sa tehničke strane savršeno rade, ali kasniji pregled snimljenog materijala često zahteva dugo „premotavanje“ i potragu za bitnim događajima. Sada se u „igru“ uključuje veštačka inteligencija koja te događaje… »

Šta kad pukne ekran: Možete da probate nekoliko stvari

B92 pre 9 sati
Kada nam telefon ispadne, obično prvo pogledamo u ekran kako bismo se uverili da je sve u redu. Međutim, šta ako strada? Zbog čega su ekrani telefona toliko osetljivi? Odgovor na ovo pitanje krije se u ograničenjima materijala i tehnologija koje se… »

Vesti dana »