Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Konačni kraj pandemija: Naučnici stvorili veštačku inteligenciju koja predviđa buduće korona viruse

Telegraf pre 13 sati
Tražeći biološke obrasce pomoću kojih bi predvideo vrste osetljive na poznate korona viruse, napredni softver je otkrio potencijalne veze između 411 sojeva virusa i 876 vrsta sisara. Multidisciplinarni tim naučnika sa Univerziteta u Liverpulu… »

World of Warcraft: Burning Crusade Classic stiže tokom godine

PC Press pre 14 sati
Igrači World of Warcraft Classic uskoro će moći da ponove MMO-ovo legendarno proširenje Burning Crusade. Vraćanje u 2007. godinu Prvo izdanje 2007. godine, Burning Crusade je omogućio WoW igračima da putuju dalje od Mračnog portala i posete… »

Samsung Galaxy F62 globalno stiže kao Galaxy M62

Benchmark pre 14 sati
Prošle nedelje, Samsung je predstavio Galaxy F62 u Indiji, a uređaj karakteriše velika baterija of 7000mAh. Međutim, dobre vesti stižu i za one koji žive van Indije, a zainteresovani su za ovaj telefon. Galaxy F62 će se od 3. marta proširiti i na… »

Valve neće pomagati kompaniji Apple

PC Press pre 13 sati
Apple koristi sve alate kojima raspolaže u borbi protiv antitrust tužbe Epic Gamesa zbog App Store-a, a to očigledno uključuje regrutovanje jednog od Epic-ovih rivala, tačnije, pokušaj regrutovanja jednog od njih. Apple i Valve su podneli… »

IT radnici šest sati nedeljno troše na hobije – u toku posla

Nova pre 14 sati
Čak 85 odsto zaposlenih u sektoru IT bezbednosti obavlja slobodne aktivnosti u toku radnog vremena. Na hobije obično troše šest sati nedeljno, što je sat vremena duže od vremena koje na takve aktivnosti koriste ostali zaposleni u kompaniji. Razlog… »

iPhone je imao važan kvartal

PC Press pre 15 sati
Rastuća prodaja iPhonea u poslednja tri meseca 2020. gurnula je Apple ispred Samsung-a kao najvećeg svetskog proizvođača pametnih telefona. Lansiranje 5G iPhone 12 serije dovelo je Apple na prvo mesto u četvrtom kvartalu. Apple je poslednji put bio… »

Samsung će razvijati savitljive ekrane za Google, Oppo i Xiaomi

Benchmark pre 14 sati
Novi izveštaj, koji je objavio The Elec, potvrđuje ranije navode iz decembra koji su sugerisali da će Vivo, Oppo, Xiaomi i Google objaviti savitljive telefone. Novi izveštaj ne pominje Vivo, ali ističe da Samsung razvija fleksibilne ekrane za Oppo… »

Keygen i Crack – koja je razlika?

Saznaj novo pre 15 sati
Ad Budući da su piratske igre u Srbiji bile dosta zastupljene, mnogi su se susretali sa pojmovima „Crack“ i „Keygen“, a nisu znali šta je to i koja je razlika. U ovom članku ću pokušati da na što jednostavniji način to pojasnim. Napomena… »

Ažuriranje Google Chrome-a možda zaustavi trošenje RAM memorije

B92 pre 15 sati
Kako se sve više i više posla obavlja u web browseru, ograničavanje količine RAM memorije koju Chrome koristi bio je glavni prioritet za Google. Prema novom izveštaju Windows Latest-a, gigant za pretragu bio je zauzet radeci na podršci… »

“Hakovanje Solar Vindsa delo je najmanje 1.000 inženjera”

Nova pre 15 sati
Tehnički rukovidioci su otkrili da je istorijsko kršenje sajber bezbednosti koje je pogodilo oko 100 američkih kompanija i devet saveznih agencija, bilo veće i sofisticiranije nego što se isprva mislilo, prenosi Gardijan. Okrića koja su usledila… »

Vesti dana »