Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Ibm Spectrum Scale - rešenje koje ispunjava sve zahteve veštačke inteligencije i analitike

Telegraf pre 19 sati
IBM Spectrum Scale je jedan od vodećih softvera namenjen za file i object storidž sisteme. Ovaj softver može da radi kao software-defined storage i predstavlja rešenje koje ispunjava sve zahteve vezane za veštačku inteligenciju (AI), big data… »

Omicron kriptovaluta porasla ogromnom brzinom, verovatno možete pogoditi razlog

Benchmark pre 20 sati
U normalnim vremenima, proizvod koji deli ime sa varijantom virusa bio bi loš za poslovanje. Ali ovo nisu normalna vremena, a kripto definitivno nije normalan posao. Vrednost malo poznatog tokena je skočila nakon što je Svetska zdravstvena organizacija… »

AFP: I dalje bez vakcine protiv virusa HIV-a

Novi magazin pre 21 sat
Nekoliko vakcina protiv koronavirusa proizvedeno je za samo nekoliko meseci, dok stručnjaci godinama pokušavaju da razviju vakcinu protiv virusa HIV-a koji izaziva sidu, odnosno sindrom autoimune deficijencije. I pored velikog napretka u lečenju, HIV… »

Moto G12 telefon se pojavio na mreži, varijante cene, skladišta i boja su navedene

Benchmark pre 20 sati
Motorola je ove godine lansirala nekoliko pametnih telefona G serije. Kompanija je nedavno lansirala četiri nova uređaja, među kojima su Moto G31, Moto G41, Moto G51 i Moto G71. Još jedan pametni telefon koji bi uskoro mogao da se pojavi u okviru… »

iPhone 14 dobija sekundarni ekran?

PC Press pre 20 sati
Novi render dizajna za iPhone 14 sugeriše sekundarni klizač, tehnologiju punjenja vazduhom i USB – C. Veliki iskorak na pomolu? Dizajnerski trejler je pokazao da novi iPhone imaju sekundarni klizač ili ekran i tehnologiju punjenja vazduhom. Novi… »

Hoće li Windows uskoro doći na M1 Mac računare?

PC Press pre 20 sati
Ako koristite Apple Silicon Mac računare, postoji malo veća šansa da ćete uskoro moći da pokrenete licenciranu verziju operativnog sistema Windows na svojim mašinama. Kako se čini, ističe ekskluzivni ugovor između Microsofta i Qualcomm-a To će… »

Primena 5S Lean alata u praksi i konkretni benefiti od primene 5S-a

Nedeljnik pre 20 sati
Zašto je 5S jedan od osnovnih alata? Da bi smo sagradili kuću neophodno je da napravimo temelj. Kao što je temelj osnova svake kuće tako je i 5S alat osnova Lean-a i modernog organizovanja – kaže Marija Savković iz Tecor Lean & Kaizen… »

Škole za 21. vek: Održano četvrto takmičenje u programiranju za osnovce beogradskih škola

RTS pre 21 sat
Na četvrtom takmičenju u programiranju koji organizuje Britanski savet, u okviru programa „Škole za 21. vek“, đaci iz beogradskih osnovnih škola imali su priliku da pokažu na koji način su, uz primenu mikrobit uređaja, rešili probleme iz svog… »

Kako da uz pomoć sistemskog alata efikasno organizujete posao, dom, život

RTS pre 21 sat
Teško je pričati o održavanju opreme na visokom nivou pomoću, na primer, TPM alata ako nismo uradili osnovno, odnosno očistili mašinu, a 5S je upravo to. Sistematizovano i sistemsko održavanje urednosti radnog mesta bez obzira da li je naše radno… »

Ovaj "živi robot" koji liči na legendarnog Pac-Mana je sposoban sam da se razmnožava

Telegraf pre 20 sati
Kompjuterski kreirani Xenobots 3.0 roboti napravljeni su od matičnih ćelija iz embriona afričke žabe i osmišljeni da služe za "pametno dostavljanje lekova" u organizmu. Xenobots 3.0 su prvi pravi "živi roboti" koji imaju sposobnost reprodukcije… »

Vesti dana »