Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Jedan od najtalentovanijih mladih matematičara stipendista SBB fondacije

N1 Info pre 1 dan
Momčilo Tošić, učenik specijalnog matematičkog odeljenja Gimnazije ,,Svetozar Marković” u Nišu, postigao je do sada izuzetne rezultate na različitim državnim i međunarodnim takmičenjima u oblastima fizike, astronomije, matematike, informatike… »

Telegram ima brojna iznenađenja za "izbeglice" sa WhatsApp, ali ipak jedan problem ostaje

Telegraf pre 24 sata
Intenzivan rast broja korisnika, nakon što je WhatsApp uveo novu politiku privatenosti, naterao je Telegram da unapredi neke svoje opcije. Na talasu svoje nove popularnosti, koju proživljava zahvaljujući velikom odluvu korisnika sa WhatsApp-a, Telegram… »

Microsoft i drugi tehnološki giganti u borbi protiv lažnih slika

PC Press pre 1 dan
Adobe, Arm, Intel i Microsoft najavili su da su deo novog saveza koji ima za cilj smanjivanje prevara sa onlajn sadržajem. Kompanije će sarađivati na razvoju otvorenog standarda i smanjenju štetnih falsifikata Zajedno sa BBC-jem i platformom za… »

Gigabyte GeForce RTX 3060 VISION GPU je namenjen kreatorima

Benchmark pre 1 dan
Gigabyte je predstavio GeForce RTX 3060 VISION grafičku kartu, koja je namenjena kreatorima sadržaja. Radi se je kompanijinoj četvrtoj video karti ovog tipa, zasnovanoj na Ampere seriji GPU-ova. Kada se ukombinuje sa Nvidia GeForce Studio drajverima… »

Petnaest godina u samom vrhu – Samsung imenovan za vodećeg proizvođača televizijskih tehnologija

Nedeljnik pre 1 dan
Prema rezultatima istraživanja globalnog tržišta koje je sprovela kompanija Omdia, Samsung Electronics zadržao je titulu vodećeg proizvođača televizijskih tehnologija već petnaestu godinu zaredom. Najnoviji podaci pokazuju da je kompanija Samsung… »

Dačić: Digitalizacija važna za pravljenje strategije posle kovida

N1 Info pre 1 dan
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da digitalizacija ima važno mesto u pravljenju strategije za period razvoja posle pandemije kovida-19, jer se pokazalo da je u poslednjih godinu dana mnogo toga moralo da se "preseli u digitalni… »

Objavljen izveštaj: TikTok uklonio 350.000 video-snimaka

B92 pre 1 dan
TikTok je novim izveštajem još jednom pokazao da ogromnu količinu dezinformacija korisnici pokušavaju da prošire putem društvenih mreža. Između jula i decembra prošle godine, iz TikTok aplikacije uklonjeno je 347.225 video-snimaka koji su… »

Teslina prljava mala tajna: Milione ne zgrću prodajom kola

Nova pre 1 dan
Američka kompanija Tesla objavila je svoj godišnji neto prihod u 2020. i ispostavilo se da milione nisu zgrnuli prodajom automobila već kredita. Jedanaest američkih država zahtevaju od proizvođača automobila da do 2025. prodaju određen procenat… »

Google i Intel se udružuju da bi ubrzali uvođenje 5G aplikacija

PC Press pre 1 dan
Za uspešno korišćenje 5G softvera, potrebna je brza tehnologija otvorenog koda u cloudu. Kada razmišljamo o 5G, mislimo na poslednji korak – stvarne 5G bežične tehnologije između naših uređaja i Interneta. Ali, postoji još jedan podjednako… »

Twitter je dobio Super Follows i Communities funkcije

Benchmark pre 1 dan
Twitter je na svoju platformu dodao dve nove funkcije. Prva je Super Follows, a u pitanju je kompanijina prva premijum funkcija. Druga karakteristika je Communities. Super Follows omogućava korisnicima da svojim pratiocima naplaćuju za pristup… »

Vesti dana »