Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Data Science Conference – posetite najveću Evropsku konferenciju posvećenu nauci o podacima u Beogradu!

Personal magazin pre 15 sati
Data Science Conference (DSC) će se održati 19-20. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu organizovan od strane Instituta savremenih nauka (ISN). Tokom dva dana, Beograd će biti epicentar data…. Data Science Conference (DSC) će se održati… »

SDC19 Samsung i IBM pruzaju kompanijama 5G mobilna resenja na bazi vestacke inteligencije i IBM Cloud tehnologije

Personal magazin pre 15 sati
Kompanije Samsung Electronics Co. Ltd. i IBM su na ovogodišnjoj Samsung Developer konferenciji najavile lansiranje nove, zajedničke platforme, koja koristi IBM Cloud tehnologiju i rešenja na bazi veštačke inteligencije, kao i…. Kompanije Samsung… »

Kompanije SES i Towercom potpisale višegodišnje produženje ugovora u Slovačkoj

Personal magazin pre 15 sati
Kompanija SES je objavila potpisivanje višegodišnjeg produženja ugovora s kompanijom Towercom u Slovačkoj, čime će se ojačati dugogodišnja saradnja dve kompanije. Na temelju ugovora koji stupa na snagu 1. januara…. Kompanija SES je objavila… »

Pazite se prevara: kako bezbedno kupovati onlajn?

Personal magazin pre 15 sati
Istraživači kompanije Kaspersky prijavili su nagli rast prevarantskih aktivnosti u sektoru e-trgovine tokom prodajnog perioda za 11. novembar, poznatiji kao Dan samaca (Singles’ Day) koji je posebno popularan u azijskim…. Istraživači kompanije… »

Znate li da vazduh u vašem domu može biti duplo zagađeniji od spoljašnjeg?

Personal magazin pre 15 sati
Imajući u vidu činjenicu da 85 do 90 odsto svog života provodimo u zatvorenom, kvalitet vazduha u prostorijama u kojima svakodnevno boravimo od velikog je značaja za naše zdravlje. Nažalost,…. Imajući u vidu činjenicu da 85 do 90 odsto svog… »

HONOR #MoveBetter – kampanja za korak ka zdravijem životu

Personal magazin pre 15 sati
Fizička neaktivnost predstavlja globalni zdravstveni problem. Prema podacima Svetske Zdravstvene Organizacije (SZO), skoro 30 odsto odraslih Evropljana i više od 80 odsto adolescenata u Evropi nisu dovoljno fizički aktivni. Zapravo,…. Fizička… »

Važna manjina: 1% „buke” korporativne mreže su prikriveni ciljani napadi

Personal magazin pre 15 sati
U prvoj polovini 2019. godine samo nekolicina (1,26%) upozorenja indikatora napada (Indicators of Attack – IoA) na krajnjim tačkama uređaja su identifikovana kao sajberbezbednosni incidenti, navodi se u izveštaju Managed…. U prvoj polovini 2019… »

Proglašen pobednički tim takmičenja MarTech Challenge!

Personal magazin pre 15 sati
Tri prvoplasirana tima takmičenja MarTech Challenge predstavilo je svoja rešenja žiriju i publici na petom nacionalnom festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2019, u okviru Dana inovacija u Madlenijanumu, a za najbolji mladi startap…. Tri… »

YouTube briše naloge koji nisu isplativi?

B92 pre 15 sati
Novi uslovi korišćenja (Terms of service) za Googleovu video platformu stupaju na snagu desetog decembra. YouTube je još prošle nedelje počeo sa slanjem sižea obavezujućeg dokumenta na email adrese autora. Međutim, ta teza je potencijalno sporna… »

„Priznajem! Kriv sam!“

Vesti online pre 15 sati
Suosnivač Microsofta Bil Gejts izjavio je da je njegova krivica to što je ta kompanija propustila šansu da na vreme razvije Windows Mobile, kako bi on postao osnovni operativni sistem za prenosne uređaje. Glavni razlog za to je, prema njegovim… »

Vesti dana »