Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Zakon dozvoljava da cele godine vozite sa zimskim gumama, ali evo zašto to nije dobro

Srbija danas pre 6 sati
Bez obzira na vanredno stanje posetite vulkanizera i promenite gume na svom automobilu bićete bezbedniji a i uštedećete. Zakonska obaveza da vozite leti, od 1.aprila sa letnjim gumama ne postoji (od 1. novembra su obavezni zimski pneumatici), možete… »

Nova fotografija otkriva da će Samsung Galaxy A52 5G biti vodootporan

Benchmark pre 7 sati
Samsung Galaxy A52 se redovno pojavljuje u vestima i glasinama tokom poslednja dva meseca. Jedna od ovih vesti je sugerisala da će telefon biti vodootporan, a sada je Evan Blass (@evleaks) objavio zvanični tizer potvrđujući IP67 sertifikat. Galaxy A52… »

Testirali smo za vas: Xiaomi Mi 11 (video)

Benchmark pre 8 sati
Najsnažniji adut kompanije Xiaomi u klasi premijum telefona svakako je najnoviji model - Mi 11. Telefon raskošnih karakteristika a umerene cene, ima težak zadatak da se nametne u oštroj konkurenciji prestižnih proizvođača. Da li mu to polazi za… »

Banat je najnepošumljeniji deo Srbije, ali i Evrope

RTS pre 8 sati
Problem severnog Banata je što manje od tri odsto površina pod šumama, što je najmanje u Srbiji. Zato je u poslednjih pet godina, u okolini Kikinde zasađeno oko 100.000 stabala. Ove sezone, prva akcija pošumljavanja organizovana je u pograničnom… »

Ashwalkers – simulacija preživljavanja sa 34 moguća kraja

PC Press pre 9 sati
Ashvalkers je otvoreni simulator preživljavanja postavljen 200 godina nakon što je velika vulkanska katastrofa poharala planetu Zemlju, ostavljajući je neplodnom i pokrivenom mećavama sive prašine. Na putovanju do Kupole, postapokaliptične utopije… »

Kao da ste tamo: Sony radi na novom uređaju

B92 pre 9 sati
U periodu za nama izgleda kao da Sony nije bio preterano zainteresovan za svoj Playstation VR hardver, već se više fokusirao na druge stvari, poput PS5 konzole. To ne znači da japanska kompanija diže ruke od obećavajuće scene, već se priprema za… »

Trikovi na netu! Kako da na najlakši način pronađete željenu fotografiju na Guglu?

Srbija danas pre 9 sati
Saznajte kako da brzo i lako pronađete fotografije najvećem internet pretraživaču, bez gubljenja vremena na neodgovarajuće fotografije koje nisu ono što ste "zamislili" Google pretraživač nudi sve informacije koje su nam potrebne, ali su i… »

Šalke 04 želi da proda svoje League of Legends LEC mesto za $24 miliona

B92 pre 10 sati
Dugogodišnji član najjače evropske Leauge of Legends lige, Schalke 04, razmatra da proda svoje mesto po ceni od 24,3 miliona dolara. Poznati fudbalski klub iz Nemačke se pridružio esports univerzumu pre nešto više od 5 godina, što ih čini jednim… »

Google Maps dobija dugo čekanu opciju

Vesti online pre 9 sati
Korisnici aplikacija Google Maps i Android Auto uskoro mogu da očekuju nove korisne opcije. Za početak, Google Maps za Android će konačno da dobije “Dark mode”, odnosno tamni režim rada. Ova opcija se testira još od aprila prošle godine, a… »

Evo kako bi trebalo da sedite za računarom i ništa vas posle neće boleti...

Srbija danas pre 10 sati
Pored kičme, naročito strada lakat kod ljudi koji dugo sede ispred kompjutera. Usled predugog i nepravilnog sedenja za kompjuterom, strada čitav zglobno-mišićni sistem. Međutim, lakat je naročito ugrožen. Doktor Radoje Čobeljić, specijalista… »

Vesti dana »