Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Spotify sada ima 320 miliona aktivnih korisnika, kao i 144 miliona koji plaćaju

PC Press pre 11 sati
Posle pada u korišćenju svih usluga u Q1 2020 zbog covid19 krize u svetu, Spotify je prijavio veliki povratak u drugom kvartalu. Sa 320 miliona aktivnih korisnika od kojih skoro polovina plaća tu uslugu, broj korisnika je u roku od tri meseca porastao… »

Vizuelno Uporedite Veličine Telefona Online

Saznaj novo pre 11 sati
Ad Većina nas se pre kupovine telefona prvo raspita na internetu, pogleda specifikacije, opcije, dizajn, utiske drugih korisnika… ako se dvoumimo između više modela uključimo alat za poređenje pa gledamo prednosti i mane jednog i drugog modela… »

Testirali smo HONOR WiFi 6 Plus (video)

Benchmark pre 12 sati
U najnovijem videu, na Benchmark YouTube kanalu, možete pogledati test HONOR WiFi 6 Plus uređaja koji karakteriše velika brzina prenosa podataka i pristupačna cena. Do sada nas je od brzog bežičnog interneta i prebacivanja fajlova na NAS uređaje… »

Sertifikovan novi Xiaomi telefon, koji bi mogao stići kao Redmi K40 5G

Benchmark pre 12 sati
Novi Xiaomi telefon, sa oznakom modela M2011K2C, dobio je MIIT sertifikat u Kini. Listing potvrđuje da telefon podržava 5G, Wi-Fi i Bluetooth. Sugeriše se da bi ovo mogao biti Redmi K40 5G model telefona. M2011K2C telefon se pojavio po prvi put, a… »

Apple plaća pola milijarde dolara zbog kršenja patentnih prava

PC Press pre 12 sati
Pravna borba koja se već duže vreme vodi između Apple-a i VirnetX-a izgleda da će uskoro biti okončana. Naime, sud u Teksasu je presudio da Apple mora da plati kompaniji VirnetX 502.8 miliona dolara na ime prava za upotrebu VPN on Demand funkcije u… »

Uspeh učenika iz Srbije na Balkanskoj Olimpijadi iz fizike

Telegraf pre 12 sati
Na drugoj Balkanskoj olimpijadi iz fizike koja se sada odvijala onaljn učestvovalo je 47 učenika iz 12 zemalja. Učenici iz Srbije ostvarili su zapažene rezultate na Balkanskoj fizičkoj Olimpijadi, koja se danas završava u Krajovi, a osvojili su… »

Snapdragon 875 bi mogao biti za 25% brži od prethodnog modela

Benchmark pre 13 sati
Snapdragon 875 čipset nosi kodno ime "Lahaina" i mogao bi biti značajno brži nego što se očekivalo. Rani benchmark rezultati pokazuju preko 847.000 poena na AnTuTu testovima. Ovo predstavlja mnogo veći rezultat nego što je to ostvario njegov… »

Microsoft Excel sada podržava uživo promenljive podatke u tabelama

PC Press pre 13 sati
Prema izveštaju IT magazina, The Verge, Majkrosoft je omogućio podršku u svojoj Excel aplikaciji za promenljive unose podataka uživo, što znači da sada možete napraviti formulu u određenoj tabeli koja će prema promenama promenljivih u trenutku… »

Prodato više od 1,5 milijardi video-igara za PlayStation 4

B92 pre 13 sati
Iako je dolazak najnovije generacije konzola pred nama, prodaja Playstation 4 ne posustaje. Interesovanje je svakako manje nego prethodnih godina, ali mnogi tek sada uzimaju "četvorku" pošto je cena drastičnije opala. Pokazatelj za to su rezutati… »

Zombi-baterije: Opasnost od požara i eksplozija

Srbija danas pre 13 sati
Ne bi trebalo da mešate baterije iz mobilnih telefona i drugih uređaja sa običnim otpadom, upozorili su iz Asocijacije službi za zaštitu okoline (ESA). Takve, takozvane zombi-baterije mogu da budu zdrobljene i probušene, pa lako da eksplodiraju da… »

Vesti dana »