Nauka & Tehnologija, najnovije vesti

Microsoft priprema x86-64 emulaciju za ARM procesore

Benchmark pre 5 sati
Microsoft planira da omogući rad Windows operativnog sistema na uređajima koji koriste ARM procesore kroz x86-64 emulaciju. Mikroarhitektura ARM procesora ima svoja ograničenja zbog čega su Windows 64-bitni proračuni značajno sporiji od 32-bitnih… »

Nova WhatsApp pretnja: Maliciozni video fajlovi

PC Press pre 4 sata
Integritet enkriptovanih poruka se već neko vreme dovodi u pitanje, a najviše kritika je usmereno ka WhatsApp platformi, koja je već zakrpila nekoliko ranjivosti, ali se i dalje hvata u koštac sa sigurnosnim problemima. Najozbiljniji bezbednosni… »

TikTok preuzet preko 1,5 milijardi puta

PC Press pre 4 sata
TikTok je prešao cifru od 1,5 milijardi preuzimanja širom sveta putem App Store-a i Google Play-a, navodi se u četvrtak u izveštaju kompanije Sensor Tower. Društvena mreža i aplikacija za pravljenje kratkih video zapisa trenutno je treća aplikacija… »

Da li ste spremni da svoju beauty rutinu prepustite aplikaciji

IT svet pre 4 sata
Najbrže rastući svetski tech-brend ne prestaje da hakuje sistem i pomera granice inovacije, uvodeći Internet Of Things (IoT) u našu svakodnevnu beauty rutinu. Internet of Things, kao termin koji podrazumeva umrežavanje elektronskih uređaja i… »

Zvanično, Guglovo rešenje koje postaje konkurencija WhatsAppu i Viberu

Telegraf pre 4 sata
Do kraja godine, "proširenje" poruka stiže u sve zemlje. Kompanija " Gugl" saopštila je da je najnovija generacija mobilnih ličnih poruka za korisnike Androida u SAD, obogaćena sa Rich Communications Services (RCS). To znači da aplikacija za poruke… »

Koliko zarađuju influenseri na društvenim mrežama?

PC Press pre 5 sati
Novac koji su zaradili influenseri na društvenim mrežama porastao je meteorski u poslednjih nekoliko godina, navodi se u novom izveštaju. Marketinška kompanija, Izea, otkrila je da je prosečna cena sponzorisane fotografije na Instagramu skočila sa… »

Jos mocnih Note10 funkcija na Galaxy S10 seriji

Personal magazin pre 5 sati
Kompanija Samsung Electronics objavila je novo softversko ažuriranje za Galaxy S10e, S10, S10+ i S10 5G pametne telefone, čime je na ovoj flagship seriji omogućeno korišćenje još više moćnih funkcija…. Kompanija Samsung Electronics objavila je… »

Poboljšana LG THINQ aplikacija nudi unapređeno iskustvo upravljanja pametnim domom

Personal magazin pre 5 sati
Pored jednostavnog upravljanja i nadgledanja LG-jevih povezanih pametnih kućnih uređaja, poboljšana mobilna aplikacija štedi i vreme. Kompanija LG Electronics (LG) predstavlja poboljšanju aplikaciju ThinQ™ kako bi korisnicima omogućila još bolje… »

NIKON DAN – vreme dobrog sadržaja

Personal magazin pre 5 sati
Treći po redu Nikon dan, održan je u petak, 15. novembra u luksuznom Just & Lobby event centru. Preko 350 učesnika pratilo je celodnevni program uz 10 predavača različitih opusa,…. Treći po redu Nikon dan, održan je u petak, 15. novembra u… »

Najviši nivoi menadžmenta aktivno doprinose odlukama o zaštiti poslovanja od sajber pretnji

Personal magazin pre 5 sati
Nedavno istraživanje kompanije Kaspersky otkrilo je da u 65% malih i srednjih preduzeća i 68% velikih preduzeća najviši nivoi menadžmenta aktivno doprinose odlukama o zaštiti poslovanja od sajber pretnji[1] .…. Nedavno istraživanje kompanije… »

Vesti dana »