Politika, najnovije vesti

Deset odsto odbornika preletelo u poslednje tri godine u Srbiji

Beta pre 2 sata
Od 2016. do 2019. godine čak 657 odbornika i odbornica je promenilo stranku u 107 gradova i opština, a najčešći preleti bili su u vladajuću koaliciju, preneo je danas list "Blic". To su nalazi istraživanja "Ko je na vlasti" koje je izradio Centar… »

"Priština ugrožava spoljnu politiku Albanije"

B92 pre 1 sat
Tirana -- Albanski premijer Edi Rama izjavio je da političari u Prištini ugrožavaju spoljnu politiku Albanije zarad svojih unutrašnjih političkih interesa. Kako je rekao, oni to rade suprotstavljanjem zajedničkoj inicijativi za stvaranje balkanskog… »

CIK: Brojanje glasova sa 1472 biračka mesta može početi

B92 pre 1 sat
Priština -- Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka izjavila je da nije bilo žalbi na odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke. Shodno tome može početi brojanje glasova sa 1.472 biračkih mesta. "Prihvatili smo dve odluke Izbornog… »

Ukidanje taksi, pa dijalog, Makron pokazuje posvećenost EU

Politika pre 1 sat
PARIZ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je francuski predsednik Emanuel Makron današnjim sastankom sa njim i Tačijem želeo da pokaže posvećenost Evropske unije Kosovu kao problemu na evropskom tlu, te da je on ponovio stav Srbije… »

Uzbunjivač iz 'Krušika': Firma GiM i Bereta ulaze u Zastava oružje

Novi magazin pre 2 sata
Uzbunjivač iz valjevske fabrike "Krušik" Aleksandar Obradović rekao je danas da privatna firma "GiM" u saradnji sa jednom italijanskom kompanijom, najverovatnije "Bereta", planira da kupi deo kapitala "Zastave oružja" u Kragujevcu. Obradović je za… »

Teška nesreća na Ibarskoj magistrali - jedna osoba poginula, dve povređene

Novi magazin pre 1 sat
Jedna osoba je poginula, a dve osobe su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak uveče dogodila na Ibarskoj magistrali. Nesreća se dogodila kod groblja Orlovača oko 21.45. Dve ekipe Hitne pomoći izašle su na teren. Kako su rekli za RTS… »

Gana potvrdila: Povukli smo priznanje Kosova

Dnevnik pre 3 sata
AKRA: Zamenik ministra spoljnih poslova Gane, Čarls Oviredu, potvrdio je da njegova zemlja više ne priznaje Kosovo. On je naveo da je Srbija o povlačenju priznanja Kosova obaveštena zvaničnim pismom. "Vlada Gane je odlučila da više neće priznavati… »

Kurti: Verujem da Vučić ucenjuje Srpsku listu

N1 Info pre 2 sata
Kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je da Beograd koristi kosovske Srbe protiv Prištine, ističući da nema potrebe za Srpskom listom u koaliciji, ali da će naći načina da je uključi u Vladu po ustavnoj obavezi. Kurti je rekao da… »

Novi američki ambasador u Srbiji: Evo zašto se krstim s tri prsta

Mondo pre 2 sata
Novoimenovani ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri pre nekoliko dana snimljen je u šetnji Kalemegdanom i poseti crkvi Ružici. Novoimenovani ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri pre nekoliko dana snimljen je u šetnji Kalemegdanom i poseti crkvi Ružici… »

Ambasador Godfri o razlozima zašto se krsti sa tri prsta

RTV pre 3 sata
BEOGRAD - Novoimenovani ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri pre nekoliko dana snimljen je u šetnji Kalemegdanom i poseti crkvi Ružici, a na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako se ambasador Godfri krsti sa tri prsta. Takav… »

Vesti dana »