Politika

Britanska vlada: Razmatraćemo naredne korake u sporu s Moskvom

Insajder pre 1 dan
Vlada Velike Britanije potvrdila je navode o proterivanju 23 britanskih diplomata iz Rusije i najavila da će naredne nedelje biti održan sastanak britanskog Saveta za nacionalnu bezbednost o razmatranju daljih koraka u sporu sa Moskvom oko trovanja bivšeg špijuna. Britansko Ministarstvo spoljnih... »

Vučić: Nove podsticajne mere za populacionu politiku

Insajder pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas na veliki pad u natalitetu Srbije i najavio nove mere za podsticaj rađanja. Kako je rekao na konferenciji za novinare juče je doneo odluku o formiranju Saveta za populacionu politiku, a Vlada je usvojila strategiju podsticanja rađanja. Nove... »

Istraživanje Insajdera: Neprijavljena imovina i ambiciozne investicije gradonačelnika Labana

Insajder pre 1 dan
Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban koji je široj javnosti postao poznat nakon snimka na kome svom stranačkom kolegi preti da će mu „iščupati grkljan“, postao je 2015. vlasnik šest parcela čija je ukupna površina 1.768 m2 zemlje u Kotoru u Crnoj Gori, a da to nije prijavio Agenciji za... »

Bakir Izetbegović od danas predsedavajući Predsedništva BiH

Insajder pre 1 dan
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine od danas, 17. marta, je bošnjački član tog tela Bakir Izetbegović, saopšteno je iz Predsedništva BiH. Redovna rotacija obavlja se na osnovu Ustava BiH na svakih osam meseci. Izetbegović funkciju preuzima od hrvatskog člana Predsedništva BiH... »

Si Đinping ponovo izabran za predsednika Kine

Insajder pre 1 dan
Svekineski narodni kongres ponovo je izabrao Si Đinpinga za predsednika Kine, nekoliko dana nakon što je odobren ustavni amandman koji predsedniku te zemlje omogućava neograničeni broj mandata. Si Đinping (64) je najmoćniji kineski lider nakon osnivača Narodne Republike Kine Mao Cedunga, a... »

Nastavak sednice Skupštine Kosova 21. marta

Novi magazin pre 1 dan
Skupštine Kosova nastaviće u sredu, 21. marta, sednicu na kojoj bi trebalo da se glasa o zahtevima opozicione stranke Samoopredeljenje o slučaju Astrita Deharija koji je preminuo u pritvoru u Prizrenu 5. novembra 2016. godine. Zbog nedostatka foruma, Skupština Kosova juče nije glasala o... »

Janković tuži Stefanovića i Ružića

Danas pre 1 dan
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković i šef pravnog tima PSG Aleksandar Olenik predaće krivične prijave protiv Nebojše Stefanovića i Branka Ružića, kao i protiv još 17 lica, zbog sumnje da su izvršili krivično delo sastavljanje netačnih biračkih spiskova. Krivične... »

Jovanović: Za građansku opoziciju politika je stil, za mene krvav posao

Danas pre 1 dan
Predsednik Liberalno-demokratske partije nakon izbornog poraza govori za Danas o svojoj prošlosti, Đinđiću, Miloševiću, Vučiću i opoziciji Nema šta da se otkriva, politička pozadina ubistva Zorana Đinđića se zna. Ali, zašto bi istina o tragediji Đinđića bila za ovo društvo... »

Kostić: Spremna sam da budem poslanica DJB-a

Danas pre 1 dan
Sledeća na spisku DJB za mandat, nakon što je Miloš Bošković podneo ostavku, govori za Danas Spremna sam da prihvatim poslanički mandat i da se priključim poslaničkom klubu Dosta je bilo, jer želim da se borim i imam mnogo toga da kažem – poručuje u razgovoru za Danas profesorka... »

Rasprava o spomeniku Miloševiću je u stvari spomenik Miloševiću

Vice pre 1 dan
Prošao je još jedan 12. mart i ono što je jasno je da se nikada nećemo otarasiti Miloševića. I ne, ne radi se o slovnoj grešci ili pogrešno zapamćenom datumu. Postoji mnogo strašnih stvari vezanih za 11. mart 2006, ali jedna od najgorih je nasumični splet okolnosti koji je zauvek vezao... »

©2018 Netmark d.o.o.