Politika

Dačić odgovorio hrvatskoj ministarki spoljnih poslova

Sputnik pre 11 sati
Hrvatskoj bi bolje bilo da se prvo suoči sa sopstvenom prošlošću i da prestane da relativizuje genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjen tokom Drugog svetskog rata u NDH, kao i da slavi progon Srba u „Oluji“, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Dačić je tako reagovao... »

„Sveti i čisti rat!“ Haradinaj se obratio saborcima iz OVK

Sputnik pre 7 sati
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj oglasio se povodom sve učestalijih poziva Specijalnog suda njegovim saborcima, bivšim pripadnika tzv. OVK, porukom da niko nema pravo da sramoti Kosovo, da se krije, spreči ili izbegne pravdu. „Rat OVK bio je čist i sveti i to je... »

Američka agencija AP analizira šta bi se desilo ako Kosovo formira vojsku: Srbija ima mnogo jače oružane snage, ali tu je 4.600 vojnika KFOR-a

Kurir pre 17 minuta
Američka agencija "Asošijeted pres" (AP) objavila je opširan tekst o planu Kosova da formira vojsku, i u kome detaljno analizira moguću reakciju Srbije, stav NATO, a postavlja i pitanje legitimiteta tog poteza Prištine. U bizarnoj analizi, čija je okosnica šta bi bilo kada bi zaista došlo do... »

Britanski ambasador: Smatramo da Kosovo ima pravo na vojsku!

Sputnik pre 5 sati
Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruri O’Konel kaže da zvanični London smatra da je pravo privremenih institucija u Prištini da imaju vojsku. On je rekao i da Kosovo s tim u vezi treba da nastavi da konsultuje NATO saveznike. „Ujedinjeno Kraljevstvo smatra da Kosovo ima pravo da stvori... »

Jojiću i Radeti sudiće se u Srbiji: Veće haškog Mehanizma smatra da su naši sudovi sposobni za ovakvo suđenje

Kurir pre 17 minuta
Apelaciono veće sudskog Mehanizma u Hagu danas je praktično odbacilo žalbu tužioca na odluku da proces zvaničnicima Srpske radikalne stranke (SRS) Petru Jojiću i Vjerici Radeti, optuženim za nepoštovanje haškog suda, bude ustupljen Srbiji. Veće je odbacilo sve argumente koje je protiv... »

Studenti beogradskog Pravnog fakulteta pobednici takmičenja u simulaciju suđenja za diskriminaciju

Novi magazin pre 1 sat
Tim "Xipatija" sa Pravnog fakulteta u Beogradu pobedio je na Šestom nacionalnom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti zaštite od diskriminacije "Osudi diskriminaciju", saopšteno je danas iz kabineta poverenice za zaštitu ravnopravnosti. Članovi tima Tijana Martinović, Stefan Jovanović... »

"Ako ne bude moglo da se radi kao do sada, odlazim": Ivan Ivanović o prodaji TV Prva i novoj uređivačkoj politici

Blic pre 4 sata
Autor emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na TV Prva, Ivan Ivanović, izjavio je danas da ukoliko posle promene vlasničke strukture na toj televiziji njegova emisija ne bude mogla da se radi na isti način kao i do sada, on je neće voditi. - Rukovodstvo se neće menjati, videćemo u januaru kad... »

U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte

Novi magazin pre 5 sati
Tema broja: Crkva i sud -- Ignorisanje maltretiranja sveštenstva u Banatu Grešnici u mantijama -- Sveštenici Eparhije banatske pokušali su pred Sinodom SPC da se zaštite od samovolje vladike Nikanora. Bezuspešno iako je čak i “laički” sud u Pančevu vladiku osudio za mobing Piše: Ivana... »

Američke zastave u Prištini, zahvalnost za podršku u formiranju vojske

RTS pre 6 sati
RTS: Američke zastave u Prištini, zahvalnost za podršku u formiranju vojske
Na glavnom trgu i drugim centralnim ulicama u Prištini, od jutros su istaknute američke zastave, okačene u znak zahvalnosti Sjedinjenim Američkim Državama, kao glavnom savezniku u formiranju vojske, prenose prištinski elektronski mediji. Odluku o isticanju američkih zastava doneo je vladin... »

Ispisan grafit UČK na osnovnoj školi u Lipljanu

Sputnik pre 7 sati
U Lipljanu je grupa lica albanske nacionalnosti preskočila ogradu Osnovne škole „Braća Aksić“, koju pohađaju srpska deca, i na zidu sprejom ispisala UČK, što je među učenicima i nastavnicima izazvalo veliku uznemirenost. Isti grafit je potom ispisan i na jednoj srpskoj kući, saopštila... »

©2018 Netmark d.o.o.