Politika

Ko će razmrsiti kosovski čvor

RTS pre 8 sati
Mnogo je nepoznanica u narednim potezima za rešavanje kosovskog čvora. Od toga kada će dijalog biti nastavljen, kojom će se brzinom voditi, do toga ko će biti specijalni izaslanik Evropske unije za pregovore, a ko će imati vodeću ulogu u mogućem… »

Srpska vojska spremno čeka! Šojgu dao zeleno svetlo

Alo pre 9 sati
Osnovna namena "pancira" je zaštita važnih tačaka kao što su aerodromi, komandna mesta, komunikacijska sedišta... Prvi od šest sistema za protivvazdušnu odbranu "pancir S1", koje je Srbija naručila od Rusije, trebalo bi – na osnovu dogovora… »

Banjaluka usvojila niz poteza kojima pokušava da se suprotstavi namerama iz Sarajeva: U odbranu RS i "Dejtona" preko suda

Večernje novosti pre 9 sati
Prvi zahtev da se imenuju domaće sudije. IZ Banjaluke poručuju - sve što smo uradili je legalno i legitimo, ništa nije antdejtonsko ni antiustavno! Samo dan nakon je što je Narodna skupština utvrdila niz poteza koje će preduzeti da bi se zaštitili… »

U Zoraninom kabinetu opšti javašluk

Alo pre 10 sati
Dve nedelje nakon hapšenja državni sekretar ponovo na svom radnom mestu. Miodrag Poledica, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji je početkom februara uhapšen sa još četiri osobe zbog sumnje da je… »

Šta Srbija čini da ubrza reforme i evrointegracije

RTS pre 10 sati
Osim pregovora o članstvu, politika Evropske unije prema Srbiji trebalo bi da obuhvati i evropski investicioni paket koji bi mogao da ubrza put regiona ka evropskoj porodici. Francuski predsednik delimično je izmenio rigidan stav o perspektivi Zapadnog… »

Haki Abazi: Tražićemo ratnu odštetu kako se razaranja i zločini više ne bi ponovili

Danas pre 17 sati
Zamenik premijera Kosova, za Danas, povodom dvanaestogodišnjice nezavisnosti te države Proglašenje nezavisnosti Kosova, postojanje države Kosovo u proteklih 12 godina, stabilizovalo je region do te mere da je očigledno da doprinosi miru. Do sada je… »

Kurti: Na nestabilnom Balkanu rad Kosovske obaveštajne agencije je neophodan

Danas pre 17 sati
Premijer Kosova Albin Kurti je večeras ocenio da je „u nestabilnom regionu Zapadnog Balkana, gde su bila dva neuspešna državna udara u poslednje tri godine, rad Kosovske obaveštajne agencije (KOA) neophodan za bezbednost zemlje“. Kurti je posetio… »

Varhelji: Predlog metodologije nudi „fer pristup“ prema Srbiji i Crnoj Gori

Danas pre 17 sati
Komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je da Srbija ima interes da se priključi novoj metodologiji proširenja jer bi to moglo da ubrza pregovore o članstvu. Govoreći na konferenciji o proširenju u Briselu, Varhelji je rekao da Evropska… »

Fotografija iz porodičnog albuma: Vučić sa majkom Angelinom, ocem Anđelkom i bratom Andrejem (foto)

Večernje novosti pre 19 sati
Predsednik Srbije podelio fotografiju na društvenoj mreži Instagram. PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" objavio je fotografiju sa svojim roditeljima Anđelkom i Angelinom i bratom Andrejem i uputio poruku… »

Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin za "Blic": Mom stavu o izborima čude se oni koji ne odlučuju u SzS, odluka o…

Blic pre 19 sati
Nisu svi u Savezu za Srbiju relevantni donosioci odluka, pa otuda možda iznenađenje kod pojedinih zbog našeg stava o izlasku na izbore u Šapcu i Paraćinu, kaže u intervjuu za "Blic" Saša Paunović, zamenik predsednika Demokratske stranke i… »

Politika, najnovije vesti »