Politika

Tači dodelio priznanje osobi koja je prva javno govorila o silovanju tokom rata

Beta pre 10 sati
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je dodelio zvanje "Zaslužni građanin Republike Kosovo" Vasfiji Krasnići – Goodman, prvoj osobi koja je javno svedočila o silovanju koje je nad njom izvršeno tokom rata na Kosovu. Kosovski predsednik je tom prilikom rekao da je žrtvama seksualnog nasilja... »

Mirović: Poziv na ubistvo znak bolesnog primitivizma

Dnevnik pre 16 sati
NOVI SAD: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović smatra da je javni poziv na ubistvo predsednika države i premijerke uobičajen način nastupanja i jedini program stranaka okupljenih u Savezu za Srbiju. "To je jasan znak bolesnog primitivizma, koji obeležava njihove nastupe i govori nam da je... »

Angola podržava Srbiju po pitanju ulaska tzv. Kosova u Interpol

Večernje novosti pre 9 sati
Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović upoznala je ambasadora Angole Emilija Geru sa argumentima Srbije protiv zahteva takozvanog Kosova za prijem u članstvo Interpola. Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović upoznala je ambasadora... »

Đurić: Ne treba odbaciti ni ideju o razmeni teritorija

N1 Info pre 6 sati
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić veruje da je vreme da se za kosovski problem nađe kompromisno rešenje koje bi zadovoljilo bar deo želja obe strane, ali dodaje da ne treba odbaciti ni razmenu teritorija ukoliko bi to vodilo rešenju. Na panelu posvećenom dijalogu... »

Prva godišnja konferencija lokalnih skupština u Novom Sadu

Dnevnik pre 13 sati
Skupština AP Vojvodine i Grad Novi Sad u saradnji sa projektom ''Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine – druga faza'', koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj, organizovali su Prvu godišnju konferenciju... »

Forum žena DS: Zaštitite nas od Šešeljevih uvreda

Blic pre 10 sati
Forum žena Demokratske stranke osudio je mizoginiju i uvrede upućene poslanici Gordani Čomić u srpskom parlamentu. Kako su saopštili iz tog Foruma, "seksistička omalovažavajuća retorika postala je deo ustaljenog vokabulara radikalskog predstavnika na mestu gde bi trebalo da se čuje glas... »

Palma: Molim da Austrija učini svoj maksimum da ne dozvoli kosovskim Albancima da formiraju vojsku na Kosovu

Večernje novosti pre 12 sati
Skupštinu Srbije posetio je predsednik Austrije Aleksander Fan der Belen. Dočekali su ga predsednica skupštine Maja Gojković i predsednik srpsko-austrijske parlamentarne grupe prijateljstva, Dragan Marković. Danas je Narodnu skupštinu Srbije posetio predsednik Austrije Aleksander Fan der... »

Srbija sledeće godine domaćin Skupštine Interparlamentarne unije

Blic pre 9 sati
Glavni savet Interparlamentarne unije aklamacijom je potvrdio kandidaturu Srbije za domaćina 141. zasedanja Skupštine Interparlamentarne unije u oktobru sledeće godine u Beogradu, saopšteno je danas iz Skupštine Srbije. Zasedanje u Beogradu biće održano na 130. godišnjicu ove najstarije i... »

Mihajlović: Razgovarati s radikalima je ispod časti

B92 pre 13 sati
B92: Mihajlović: Razgovarati s radikalima je ispod časti
Beograd -- Poslanici SRS nastavili su danas tamo gde je s uvredama na moj račun juče stao njihov lider Vojislav Šešelj, kaže potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Ona je ujedno poručila i da je njoj ispod časti da s takvim ljudima uopšte razgovara. "Umesto da razgovaramo i raspravljamo o... »

Levi: Bliski istok je mesto globalnog takmičenja

Blic pre 1 dan
Nekadašnji stubovi Bliskog istoka - Egipat, Sirija i Irak su uništeni, njihovo mesto zauzele su druge zemlje, koje Trampova administracija ohabruje da sprovode najgore ideje, a sam Bliski istok sada je mesto globalnog takmičenja, kaže predsednik projekta SAD/Bliski istok Danijel Levi. - Zemlje... »

©2018 Netmark d.o.o.