Politika

Policija četiri puta ignorisala Tužilaštvo oko Savamale

Nova pre 13 sati
Ni posle pet godina nadležni organi nisu otkrili ko je i po čijem nalogu nelegalno rušio niz objekata u Savamali i u izbornoj noći 2016. maltretirao građane i ograničavao im kretanje. U odgovorima na pitanja portala Nova.rs, Prvo osnovno… »

Haški sudija: Prijaviti Savetu bezbednosti UN da Srbija odbija da uhapsi radikale Jojića i Radetu

Insajder pre 14 sati
Postupajući haški sudija Liju Daćun zatražio je danas od predsednika međunarodnog suda u Hagu Karmela Adjijusa da Srbiju prijavi Savetu bezbednosti UN zato što nije uhapsila i izručila zvaničnike Srpske radikalne stranke (SRS) Petra Jojića i… »

Radna grupa za bezbednost novinara održala hitan sastanak: Ojačati mehanizme za zaštitu novinara

Insajder pre 13 sati
Radna grupe za bezbednost i zaštitu novinara održala je danas hitan vanredni sastanak na kojem su osudili fizički napad na novinara Daška Milinovića, uz konstataciju da treba jačati mehanizme za zaštitu novinara i medijskih radnika. Zamenik… »

“Ne postoji ‘non-pejper’ o prekrajanju granica”: Janša u telefonskom razgovoru sa Džaferovićem naglasio podršku…

Nedeljnik pre 14 sati
Printscreen/YouTube/Nova24TV Slovenija Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović telefonom je razgovarao sa premijerom Republike Slovenije Janezom Janšom. “Telefonski razgovor je usledio na poziv premijera Slovenije, koji je… »

Haški sudija traži da Srbija bude prijavljena Savetu bezbednosti jer nije izručila radikale

Sputnik pre 14 sati
Postupajući sudija Mehanizma za krivične sudove u Hagu u predmetu protiv dvoje funkcionera SRS Vjerice Radete i Petra Jojića zatražio je od predsednika Mehanizma da obavesti Savet Bezbednosti UN da Srbija nije ispunila svoje obaveze prema tom sudu… »

Vlada Srbije: Formirana Radna grupa za kompletnu proveru biračkog spiska

Insajder pre 15 sati
Članovi vladine Radne grupe za saradnju sa OEBS i Kancelarijom te misije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) obavestili su danas predstavnike političkog sektora Delegacije EU u Srbiji, da je formirana Radna grupa za proveru kompletnog… »

Specijalni sud vratio zaplenjenu opremu Udruženju veterana OVK

B92 pre 14 sati
Sekretar Udruženja veterana OVK, Faton Kljinaku izjavio je da je Specijalni sud vratio zaplenjenu opremu. Kljinaku je potvrdio da je oprema vraćena u kancelariju Udruženja veterana OVK. "Advokati Hisnija Gucatija upravo su doneli u kancelarije… »

Selaković razgovarao sa patrijarhom Kirilom: Tema susreta - Bliske i bratske veze Srbije i Rusije (Foto)

Večernje novosti pre 15 sati
ŠEF diplomatije Nikola Selaković sastao se u Moskvi sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom. Drugog dana svoje posete Rusiji Selaković je sa patrijarhom Kirilom razgovarao o bliskim i bratskim vezama Srbije i Rusije. FM #Selakovic had a meeting… »

INTERVJU Marija Lukić: Ogroman broj žena me molio za pomoć

Nova pre 15 sati
Marija Lukić, žena koja je javno progovorila o seksualnom uznemiravanju moćnika iz Brusa Milutina Jeličiča Jutke, podnela krivičnu prijavu i iz sudskog procesa izašla kao pobednik, za Nova.rs kaže da su mnoge žene širom Srbije prošle ili… »

DSS: Jadranka Joksimović imenovana za člana Saveta FPN iako je student na tom fakultetu

Novi magazin pre 16 sati
Omladina Demokratske stranke Srbije (DSS) predala je danas Agenciji za sprečavanje korupcije zahtev da se preispita imenovanje ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović na mesto člana Saveta Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu, s… »

Politika, najnovije vesti »