Politika

Drecun: Priština pokušava da natera Beograd da prihvati njihove želje

Kurir pre 1 dan
BEOGRAD - Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je pred današnji nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu da Priština ima usaglašenu strategiju, u kojoj nema posebnih razmimoilaženja, kao i da je očigledan pokušaj da se Beograd natera da... »

Jovanović: Budućnost zavisi od trajnog mira sa Albancima

RTS pre 20 sati
RTS: Jovanović: Budućnost zavisi od trajnog mira sa Albancima
Umesto ideje zamrznutog konflikta, moramo se boriti za dogovor sa kosovskim Albancima, jer samo tako možemo doći do mira, ocenio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović. Čedomir Jovanović je, u pisanoj izjavi, naveo da budućnost našeg društva presudno zavisi od... »

Cvetković na KiM, svedoči u slučaju Ivanović?

Mondo pre 14 sati
Srpski novinar Stefan Cvetković, koji tvrdi da je pre nekoliko dana bio otet, nalazi se na Kosovu. Foto: Tanjug/Sava Radovanović Novinar Stefan Cvetković Tamo se nalazi kako bi, prema sopstvenim rečima, svedočio u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, prenosi Indeksonline. Cvetković je za taj... »

Agenti EU kojima je Srbija uskratila imunitet čuvaju granice Crne Gore od migranata

Blic pre 1 dan
Granice Crne Gore uskoro bi mogli da obezbeđuju agenti Evropske agencije za čuvanje granica i obale (Fronteks). Vlada u Podgorici je na sednici u četvrtak usvojila predlog osnova za vođenje pregovora i zaključivanje sporazuma sa Fronteksom, agencijom koju je 2016. zbog migrantske krize osnovala... »

Zlatna sredina u odbrani Kosova i Metohije

RTV pre 1 dan
RTV: Zlatna sredina u odbrani Kosova i Metohije
NOVI SAD - U političkoj teoriji se kaže da je moć sposobnost da se sopstvena volja sprovede uprkos otporu onih kojima to ne odgovara. Onda je jasno da albanska elita na Kosovu sada ima problem sa spoznajom sopstvene nemoći. Dugo je mislila da je njena moć ili moć onih koji iza nje stoje takva... »

Vlast u rukama jednog čoveka: Erdogan ponovo predsednik Turske, uveden predsednički sistem

Insajder pre 1 dan
Redžep Tajip Erdogan proglasio je pobedu na današnjim prevremenim predsedničkim izborima u Turskoj. Agencija Anadolija je javila da je, na osnovu 96 odsto prebrojanih glasačkih listića, Erdogan dobio oko 53 odsto glasova na predsedničkim izborima, a da je njegov glavni protivkandidat,... »

Vučić o Briselskim pregovorima: Niko ne treba da se plaši samovlašća i donošenja odluka bez podrške naroda

Insajder pre 17 sati
Ni posle današnjeg nastavka Briselskog dijaloga nije poznato o čemu su iza zatvorenih vrata razgovarali predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači, uz posredovanje visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku Federike Mogerini. Aleksandar Vučić je nakon sastanaka za... »

Nedimović: Al Ravafed izgradio najmodernije sisteme za navodnjavanje u Bačkoj; Ješić: To je izmišljena firma (VIDEO)

Insajder pre 20 sati
Saradnja sa firmom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti poljoprivrede realizovana je na osnovu međudržavnog sporazuma kojim se praktično suspenduju domaći zakoni, ukidaju se licitacije za prodaju zemljišta, ne primenjuje se Zakon o javnim nabavkama. Četiri godine nakon što je na srpsko... »

Sud odbacio tužbu za uvredu predsednice SO Požege protiv govornika na protestu

Insajder pre 1 dan
Osnovni sud u Požegi odbacio je u petak tužbu za uvredu predsednice Skupštine opštine (SO) Požega Zorice Mitrović protiv građanina Aleksandra Divovića. Mitrović je tužila Divovića za krivično delo uvrede zbog govora koji je održao na protestnom skupu građana 11. februara 2018. godine.... »

Opasne fantazije Prištine o „zelenoj transverzali”

Politika pre 15 sati
Poruka Redžepa Hotija da bi tzv. Kosovu trebalo da pripadnu Sandžak i jug centralne Srbije deluje kao da su pojedini prištinski krugovi postali glavni zagovornici starog turskog projekta. Projekat koji je u prošlosti najčešće povezivan s Bošnjacima, takozvana zelena transverzala, danas je,... »

©2018 Netmark d.o.o.