Politika

Čestitka Ugljanina Erdoganu

Beta pre 15 sati
Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin večeras je čestitao Redžepu Taipu Erdoganu pobedu na današnjim predsedničkim i poslaničkim izborima u Turskoj. U saopštenju BNV piše da je Ugljanin Erdoganu "i celom turskom narodu čestitao veliku pobedu i uspostavljanje... »

Vučić: Obratiću se naciji sa rešenjem za Kosovo

Sputnik pre 17 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Briselu otvoreno razgovarao o mnogim pitanjima. Dogovoreno je da svi problemi moraju da se reše u miru, poštujući jedni druge i garantujući bezbednosti i sigurnost građana. „Razgovarali smo o... »

Otkriveno da Balkan leži na velikom blagu — ko će imati korist?

Sputnik pre 19 sati
Nekad Sasi, danas Britanci, Kanađani...U Srbiji trenutno 25 velikih kompanija obavlja geološka istraživanja. U pitanju su velike kompanije sa stranim kapitalom registrovane u Srbiji od kojih su neke među najvećima u svetu u toj oblasti. I to je odlična priča za Srbiju koja nikoga ne treba da... »

U Turskoj počeli predsjednički i 27.parlamentarni izbori

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Blizu 60 miliona registriranih birača bira predsjednika države među ukupno šest kandidata, a osam partija želi uči u novi saziv turskog parlamenta. U Turskoj se danas održavaju prevremeni predsednički i parlamentarni izbori na kojima će birači izabrati predsjednika države i novi saziv... »

Dan odluke u Turskoj

Sputnik pre 1 dan
Građani Turske danas izlaze na birališta kako bi glasali na prevremenim parlamentarnim i predsedničkim izborima, kojima će ta zemlja preći sa parlamentarnog na predsednički sistem. O tome kakve su izborne karte i da li nešto može da omete planove aktuelnog predsednika Erdogana da vladavinu... »

Tači: Danas početak poslednje faze dijaloga

Sputnik pre 21 sat
Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da današnji sastanak u Briselu označava početak poslednje faze dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine. „Želim da se zahvalim EU na ulozi lidera u ovom procesu, ali i podršci SAD“, rekao je Tači novinarima pred početak sastanka... »

Dobro došli u Republiku Severnu Makedoniju: Odlazak i poslednjeg jugoslovenskog imena u istoriju

Nedeljnik pre 1 dan
Šta sve donosi sporazum Skoplja i Atine...... I zašto su neki i dalje protiv njega. - Od Jugoslavije više ne ostaje ni pridev u uskoro bivšem imenu Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, kako su zbog spora sa Grčkom bili primorani da se zovu naši južni susedi u pojedinim međunarodnim... »

PSG: Lustracija zbog niškog aerodroma

B92 pre 23 sata
B92: PSG: Lustracija zbog niškog aerodroma
PSG iz Niša osudio je odluku skupštine tog grada da se niški aerodrom preda na upravljanje državi i smatra da zbog toga odbornici treba da budu lustrirani. Povereništvo za Niš PSG u saopštenju najavljuje da će ukoliko PSG dođe na vlast usvojiti Zakon o lustraciji po kome će odbornici koji... »

DSS: Montiran proces odborniku

Večernje novosti pre 1 dan
DSS je ocenila je da je uslovna zatvorska presuda odborniku Dveri Aleksandru Tanaskoviću zbog bacanja papira na sednici lokalnog parlamenta dokaz nepostojanja nezavisnosti pravosuđa. DEMOKRATSKA stranka Srbije ocenila je u subotu da je nepravosnažna uslovna zatvorska presuda odborniku Dveri u... »

Od zagađene reke Krivaje beže i komarci, ribe i žabe su odustale ranije

Dnevnik pre 1 dan
Prečistač koji će se graditi u Bačkoj Topoli, vredan 350 miliona dinara, rešiće donekle problem zagađenja reke Krivaje i u Malom Iđošu, Feketiću, Lovćencu kroz koje ta reka protiče. Međutim, i Mali Iđoš će iduće godine dobiti svoj prečistač otpadnih voda, za koji je već spremna... »

©2018 Netmark d.o.o.