Politika

Đurić: Beograd insistirao na formiranju ZSO, Priština nije htela da razgovara

Insajder pre 16 sati
U nastavku tehničkog dijaloga u Briselu, delegacija Beograda insistirala je na pitanju formiranja Zajednice srpskih opština, ali Priština nije bila spremna da o tome razgovara, rekao je šef vladine kancelarije za Kosovo Marko Đurić, prenela je Radiotelevizija Srbije (RTS). Đurić je, kako je... »

Samoopredeljenje suzavcem sprečava glasanje o demarkaciji s Crnom Gorom

Insajder pre 16 sati
U Skupštini Kosova danas je četiri puta bačen suzavac pred samo glasanje o demarkaciji sa Crnom Gorom, pa je predsednik Skupštine Kadri Veselji u više navrata odredio pauzu. Suzavac su bacili poslanici Samoopredeljenja i prema prvim informacijama, suzavac je bačen u delu gde sedi lider stranke... »

Brnabić: Od aprila svi izveštaji o radu sudova otvoreni za javnost

Insajder pre 16 sati
Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će od aprila svi izveštaji o radu sudova u Srbiji biti otvoreni za javnost. "Građani će moći da vide primljene predmete, oni koji su rešeni ili nisu rešeni, odnosno sve predmete u sudu", rekla je Brnabić. Ona je ocenila da se spajanjem... »

Štrajk upozorenja gradskog prevoza u Novom Sadu: Vozači zahtevaju povišicu i novu sistematizaciju

Insajder pre 18 sati
Vozači Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“ održali su danas štrajk upozorenja, zahtevajući povećanje plata i bolju sistematizaciju radnika. Predsednik sindikata „Nezavisnost“ Obrad Tepić izjavio je za Insajder da štrajk nije politički motivisan i da će u narednim... »

Vučić se sastao s generalnim sekretarom UN

Insajder pre 18 sati
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš danas je u razgovoru s predsednikom Aleksandrom Vučićem izrazio podršku dijalogu Beograda i Prištine, javlja je RTS. Iz kabineta predsednika saopšteno je da je Vučić s Guterešom razgovarao o situaciji u regionu i dijalogu s Prištinom. O sadržini ovog... »

Poverenik: Kamere u Beogradu je postavio MUP, propust što javnost nije obaveštena na vreme

Insajder pre 19 sati
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je danas da je nadzorom utvrdio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u drugoj polovini 2017. zamenilo zastarele kamere naprednijim kamerama nove generacije i veće rezolucije, na 61 lokaciji.... »

PSG predstavio Manifest slobode i pravde

Insajder pre 20 sati
Pokret slobodnih građana Srbije (PSG) predstavio je danas Manifest slobode i pravde čiji je cilj, kako Pokret ističe, smena aktuelnog režima i stvaranje bolje Srbije. Predsednik pokreta Saša Janković rekao je na konferenciji za novinare da su u Srbiji uzurpirane institucije i demokratske... »

Poverenik pokrenuo nadzor zbog naredbe ministra odbrane

Insajder pre 21 sat
Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, u vezi sa navodima Vojnog sindikata da je ministar odbrane zaposlenima u Ministarstvu i Vojsci Srbije nedavno izdao spornu naredbu o potpisivanju izjave o... »

Od „Ćuruvija dočekao bombe“ do „Gospodari zvuka“: Već viđen scenario poznatog autora

Insajder pre 24 sata
Đorđe Martić, glavni odgovorni urednik Politike ekspres koja je u vreme NATO bombardovanja objavila tekst pod naslovom "Ćuruvija dočekao bombe“ i time ga javno žigosala kao stranog plaćenika, da bi samo nekoliko dana kasnije bio ubijen, devetnaest godina kasnije ponovo pojedince proglašava... »

Dodik pravi Vojsku Srpske?

Večernje novosti pre 1 dan
Banjaluka sprema plan ako se nastave pritisci da Priština dobije oružane snage, uporište imaju i u međunarodnom sporazumu. Ideja predsednika RS nije u suprotnosti sa odredbama "Dejtona" UKOLIKO međunarodna zajednica nastavi da traži da Kosovo dobije vojsku, onda treba realizovati ideju o... »

©2018 Netmark d.o.o.