Politika

Poljoprivredni kombinat Beograd se namešta za ciljanog kupca?

Slobodna Evropa pre 18 sati
PKB, nastao davne 1945. godine kao Poljoprivredni kombinat Beograd, posle više od sedamdeset godina pod upravom Grada i države trebalo bi da dobije novog vlasnika i to, kako stoji u tenderu koji je raspisalo Ministarstvo privrede Srbije, po početnoj ceni od 104,5 miliona evra. "To je otprilike 25... »

Politički analitičar: Merkel stavila tačku na priču o promeni granice

BK TV pre 18 sati
Politički analitičar Saveta za politiku demokratizacije Bodo Veber izjavio je da se nada da da je nemačka kancelarka Angela Merkel stavila tačku na "rizičnu priču" o promenama granica. On je za prištinski Koha ditore rekao da je Merkelova to rekla još na početku dijaloga Beograda i... »

Kako je Srbija izgubila Kosovo?

Slobodna Evropa pre 19 sati
Zašto je zaturen kontekst totalnog srpsko-albanskog razlaza i zbog čega se u dijalogu o Kosovu u Srbiji potpuno prećutkuje odgovornost za dešavanja koja su prethodila ratu 1999. godine, odnosno proglašenju kosovske nezavisnosti 2008. godine? Srpsko-albanski odnosi: Zločinci su uvek drugi... »

Supruga Olivera Ivanović kroz suze: Sin me je pitao da li mu je otac mrtav, pa ustao sa stolice i rekao mi samo jedno...

Kurir pre 20 sati
Milena Popović Ivanović, udovica ubijenog lidera GI SDP, ni posle 7 meseci od stravičnog zločina koji joj je uzeo supruga Olivera ne može da veruje da nalogodavci i ubice još nisu otkriveni, jer se, objašnjava, nadala da će to biti jasno već prvog dana. Ona je istakla da se prevarila u... »

Tači najavio nastavak dijaloga za septembar

BK TV pre 20 sati
Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači najavio je idući sastanak na najvišem nivou između Beograda i Prištine za prvu polovinu septembra. Kako je rekao Tači, još uvek nisu određene teme razgovora između njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, piše Epoka, preneo je... »

RTS: Priština tvrdi da je počela pripreme za obeležavanje granične linije s centralnom Srbijom

BK TV pre 21 sat
Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli su pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, izjavio je predsednik te komisije Špejtim Bulići. On je dodao da "ne vidi prepreku za obeležavanje granične linije", preneo je RTS pozivajući... »

Veber: Merkelova morala još jednom da reaguje, a znali su

B92 pre 22 sata
B92: Veber: Merkelova morala još jednom da reaguje, a znali su
Politički analitičar Veća za politiku demokratizacije Bodo Veber kaže da se nada da je Angela Merkel stavila tačku na rizičnu priču o promenama granica. On je za prištinski list Koha ditore kazao da je nemačka kancelarka to rekla još na samom početku dijaloga Beograda i Prištine nešto... »

Vučić, Tramp i Makron traže rešenje za Kosovo

Sputnik pre 24 sata
Iskorak u rešavanju kosovskog čvora mogao bi da bude napravljen u novembru, kada će predsednik Aleksandar Vučić imati priliku da se u Parizu sretne sa liderima Francuske i SAD, Emanuelom Makronom i Donaldom Trampom, pišu Novosti. Oni će 11. novembra zajedno prisustvovati velikoj vojnoj paradi... »

Vučić sa ministarkom spoljnih poslova Gane

Studio B pre 20 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministarkom spoljnih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Ajorkor Bočvej, a tokom razgovora izražena je nada da će Gana razmotriti poziciju prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg... »

©2018 Netmark d.o.o.