Politika

PUPS: Dveri da se ograde od izjave Srđana Noga

Beta pre 10 sati
Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) osudila je danas izjavu poslanika Dveri Srdjana Noga u kojoj je pozvao na vešanje premijerke i predsednika Srbije i navela da očekuje da se Dveri ograde od njegove izjave. U saopštenju PUPS-a se navodi da ta partija apeluje na "sabornost i... »

Intervju Branka Prpa: Manjak demokratije je usud Jugoslavije

Novi magazin pre 8 sati
Na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu biće predstavljena knjiga kojom se objašnjava uloga srpskih intelektualaca u stvaranju jugoslovenske države. Doktorsku disertaciju Branka Prpa je odbranila 1996, a zašto je više od dve decenije odbijala da knjigu “uzme u ruke”, objašnjava u... »

BiH ne podržava članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama

RTV pre 10 sati
RTV: BiH ne podržava članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina neće podržati aplikacije samoproglašenog Kosova za članstvo u međunarodnim i regionalnim organizacijama, tako da neće podržati ni eventualnu kandidaturu Prištine za članstvo u Interpolu, saopštilo je danas Ministarstvo inostranih poslova BiH. "U vezi sa... »

Palijativno zbrinjavanje podiže kvalitet života umirućih pacijenata

BBC News pre 11 sati
Kako je moguće pomoći ljudima za koje medicina više ništa ne može da uradi. Od 6.000 ljudi koji preminu od raka u Beogradu svake godine, trećina premine u bolnicama. Za ostale preminule pacijente ne postoje relevantni podaci. Po završetku terapije i nakon što doktori utvrde da više nije... »

LSV: Zbog Noga da reaguje država

Danas pre 10 sati
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je najoštrije osudila pretnje smrću koje je, na račun predsednika Srbije i predsednice Vlade, izneo poslanik Dveri Srđan Nogo i zatražila da državni organi preduzmu oštre mere. U saopštenju LSV podseća na izjavu poslanika Dveri, tvrdeći kako je... »

Neprimerene ambasadorske packe

Politika pre 12 sati
Skotova izjava može da bude najava nekih poteza protiv interesa Srbije. „Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi s Kosovom nije novost”, napisao je američki ambasador Kajl Skot juče na „Tviteru”, dan pošto se na njega sručila lavina kritika iz državnog vrha zbog... »

Deda: Podela Kosova loša ideja

Danas pre 14 sati
Poslanik Samoopredeljenja u Skupštini Kosova Iljir Deda izjavio je danas da se protivi svima koji govore o podeli Kosova ili etničkom povlačenju granica. Ne možemo ni početi debatu da li je to dobro ili loše. Loše je i tačka. Etničko povlačenje granica dovelo je do hiljade mrtvih i... »

Skot srušio predstavu da SAD menjaju politiku

Danas pre 15 sati
Sagovornici Danasa o oštroj retorici srpskih zvaničnika na račun američkog ambasadora zbog njegove izjave da je Kosovo nezavisno One bljuvotine koje o zapadnim državama i diplomatama objavljuju tabloidi, poput Informera, Telegrafa, Alo… to je zapravo ono što Aleksandar Vučić, predsednik... »

Varnice u vrhu vlasti

Politika pre 15 sati
Ministarka Zorana Mihajlović nije jedina zbog koje je premijerka Ana Brnabić imala glavobolje u poslednjih godinu dana. Dobar deo optužbi koje je Vojislav Šešelj izrekao na račun ministarke Zorane Mihajlović juče u Narodnoj skupštini nije nov, kao što nisu novi ni pozivi na njeno... »

Đorđević: Irak čuva teritorijalni integritet Srbije

Danas pre 16 sati
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević se u susretu sa ambasadorom Iraka u Srbiji Fakrijem Al-Isom zahvalio na principijelnom stavu Iraka po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije. Đorđević je izrazio nadu da će u narednom... »

©2018 Netmark d.o.o.