Politika

Špijunka: Milanu Krkobabiću Đuro kao uzor

Večernje novosti pre 4 sata
Izlazeći iz klupe, u beogradskom Sava centru, Đuro Perić je kao dečačić preskočio dva stepenika i za tren stao kraj mikrofona. KADA je pre dva dana izabran za zamenika predsednika PUPS-a, Đuro Perić izašao je za govornicu kako bi se obratio članovima Glavnog odbora te stranke. Izlazeći... »

Mirović i Jo razgovarali o saradnji

Dnevnik pre 6 sati
NOVI SAD: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas pomoćnika ministra za promociju izvoza Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Republike Mađarske, Ištvana Joa, sa kojim je razgovarao o mogućnostima intenziviranja ekonomskih odnosa. Na sastanku je istaknuto da je od... »

Hapšenje potpredsednice Hjuaveija pooštrava trgovinski rat

Biznis i finansije pre 8 sati
Američki predsednik Donald Tramp je podigao buru u javnosti izjavom da bi mogao da interveniše u slučaju hapšenja Meng Vangžu, finansijske direktorke i potpredsednice kineske kompanije Hjuavei, ukoliko ono bude nastavilo da ugrožava američko-kineske odnose. Meng je naime 1. decembra privedena... »

Haradinaj "zaratio" i sa Briselom

Večernje novosti pre 11 sati
Priština zasad samo preti novim merama protiv Srba na KiM, ali sad ima novu metu. Napao Mogerinijevu da je uništila dijalog jer je u razgovore uvela temu o granicama. VLADA U Prištini u utorak je u poslednji čas odustala od najavljenih dodatnih mera protiv Beograda i Srba na Kosmetu. Umesto... »

Za rad sa psima sertifikovano 20 osuđenika iz KPZ u SM

Dnevnik pre 4 sata
SREMSKA MITROVICA: U Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici danas je 20 osuđenika dobilo sertifikate za završenu obuku za rad sa psima u okviru projekta "Prihvat za novi život" namenjenog resocijalizaciji osuđenika pomoću pasa iz azila. U tom zatvoru danas je povodom Međunarodnog dana... »

Vulin pozvao 53 ministra odbrane da spreče da neosuđeni teroristi naprave vojsku

Sputnik pre 2 sata
Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je pisma ministrima odbrane 53 zemlje, u kojima ih je pozvao da spreče formiranje vojske Kosova. „Ono što brine, jeste najava formiranja vojske Kosova i pokušaj pravljenja još jedne paravojne formacije na prostoru Kosova i Metohije. Neosuđeni teroristi... »

Ultimatum opozicije: "Ovde nema demokratije, daćemo vlasti spisak uslova pod kojima idemo na izbore"

Blic pre 3 sata
Ujedinjena opozicija će do kraja nedelje izaći sa zajedničkim zahtevima za fer i poštene izbore, izjavio je za "Blic" lider Dveri i jedan od osnivača SzS Boško Obradović. Opozicija je saglasna da se na izbore može izaći samo ukoliko budu postignuti adekvatni uslovi. Šta podrazumevaju,... »

Srbija u moru lažniih vesti

Slobodna Evropa pre 7 sati
„Čini mi se da se nikad nismo iskobeljali iz onog najluđeg perioda lažnih vesti koje su imale katastrofalne posledice, a to je vreme devedestih. Mi se još uvek batrgamo u tom blatu“, ocenjuje za Radio Slobodna Evropa (RSE) Željko Bodrožić, zamenik predsednika Nezavisnog udruženja... »

Vučić: Mogerinijeva nije kriva za dijalog

Sputnik pre 9 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je tvrdnje Ramuša Haradinaja da je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini kriva za aktuelnu situaciji u dijalogu i kazao da za to mogu da budu krivi samo Beograd i Priština. Upitan da prokomentariše izjavu Haradinaja da je Mogerinijeva kriva za... »

Dačić odgovorio hrvatskoj ministarki spoljnih poslova

Sputnik pre 10 sati
Hrvatskoj bi bolje bilo da se prvo suoči sa sopstvenom prošlošću i da prestane da relativizuje genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjen tokom Drugog svetskog rata u NDH, kao i da slavi progon Srba u „Oluji“, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Dačić je tako reagovao... »

©2018 Netmark d.o.o.