Politika

Dačić: Ogromne koristi od članstva Srbije u Savetu Evope

Beta pre 11 sati
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić danas je u govoru na svečanosti povodom obeležavanja 15 godina od prijema Srbije u Savet Evrope istakao da je članstvom u toj organizaciji u Srbiji značajno unapredjen nivo zaštite ljudskih prava, konsolidovane demokratija i vladavina prava i... »

Đurić: Srbija zainteresovana za kompromis

Danas pre 14 sati
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u razgovoru sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom o političko-bezbednosnoj situaciji istakao je da je Srbija zaintersovana da se u dijalogu Beograda i Prištine dođe do kompromisnog rešenja. Đurić je naveo da je Srbija iskreno... »

"Ideja o etnički čistim državama na Balkanu nerealistična"

B92 pre 16 sati
B92: "Ideja o etnički čistim državama na Balkanu nerealistična"
Beograd -- "U SAD ne postoje crvene linije ni ograničenja u vidu saveta - to i to treba, a to i to ne treba raditi, već prepuštamo zemljama da same odrede ciljeve". To je izjavio američki ambasador u beogradu Kajl Skot, u intervjuu NIN-u, dodajući da će Amerika biti otvorena da ih nadgleda... »

Đukić Dejanović: Nema kvalitetnijeg od Dačića VIDEO

B92 pre 17 sati
B92: Đukić Dejanović: Nema kvalitetnijeg od Dačića VIDEO
Beograd -- Izjava predsednika SPS da protivkandidat kojeg bude pobedio na stranačkim izborima više neće biti deo njegove politike i ekipe otvorila brojna pitanja. Sada se u javnosti nameću pitanja da li je reč o upozorenju, ko je posle ovakve izjave spreman da mu izađe na crtu za kormilo... »

Jevtić: Kosovska skupština odbija sve predloge Srba

Vesti online pre 18 sati
Na današnjoj raspravi o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova u kosovskoj skupštini, važno je da se čuju politički stavovi predstavnika Srba na Kosmetu i postavi pitanje kako je moguće da, nešto što zalazi u interes nevećinske zajednice, nije ustavno pitanje, izjavio... »

Vlada Srbije: Ispunjena merila za otvaranje Poglavlja 11

RTV pre 11 sati
RTV: Vlada Srbije: Ispunjena merila za otvaranje Poglavlja 11
BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas dokument za realizaciju Akcionog plana za Poglavlje 11 u pregovorima o pristupanju EU, a tim se dokumentom, odnosno Zaključkom praktično obezbeđuje preuzimanje, usvajanje i sprovođenje pravnih tekovina Unije u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. To... »

Nik Dučić bez odgovora o transformaiciji kbs u “vojsku Kosova”

Večernje novosti pre 12 sati
Po proceni KFOR-a, situacija na Kosovu ostaje mirna i sigurna i bezbedna, rekao je odlazeći komandant KFOR-a, ne odgovorivši na pitanje portala “Gračanicaonlajn”. GRAČANICA - Situaciju na Kosovu ostavljam onakvom kakvom sam je zatekao po dolasku. Po proceni KFOR-a, situacija na Kosovu ostaje... »

Van der Belen: Zemlje kandidati da počnu sa promenama i pre ulaska u Evropsku uniju

Beta pre 18 sati
Predsednik Austrije Aleksander van der Belen ocenio je danas da se uprkos problemima unutar Evropske unije i višegodišnjeg zamora od proširenja od kraja prošle godine ponovo vidi entuzijazam u tom smislu, ali da je potrebno da se i Srbija i Zapadni Balkan uključe u promene koje se dogadjaju u... »

Ambasadori: Nemačka i SAD podržavaju pridruživanje Balkana EU

Beta pre 6 sati
Ambasadori SAD i Nemačke Kajl Skot i Tomas Šib rekli su da SAD i evropske zemlje imaju zajednički pristup prema zemljama Balkana i da čvrsto podržavaju njihov proces pridruživanja Evropskoj uniji koji doprinosi stabilnosti i prosperitetu regiona. Govoreći večeras na sesiji u okviru... »

"Zaboravite 2025. godinu kao datum ulaska u EU"

Blic pre 17 sati
Izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morvai ističe da treba zaboraviti 2025. godinu kao datum za ulazak Zapadnog Balkana u EU. Ona je istakla i da se tako treba odnositi jer nije moguće ostvariti cilj do tada i on ne motiviše. Takođe, kako navodi, region ne odrađuje svoj deo... »

©2018 Netmark d.o.o.