Politika

I Tomin zakon još u fioci

Večernje novosti pre 16 sati
U Skupštini Srbije na razmatranje još čekaju predlozi propisa koji su stari više od deset godina. POSLANICI ranijih saziva Skupštine Srbije odavno su završili mandate, deo njih otišao je u političku penziju, a zakoni koje su predlagali i pre deset godina još stoje u skupštinskoj proceduri.... »

Bivši tužilac Kosova potvrdio da je njegova ostavka protest i poruka

Novi magazin pre 1 dan
Bivši tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Eljez Bljakaj objavio je danas na svom Fejsbuk nalogu da je njegova ostavka protest i poruka i naveo da je bio izložen pretnjama zbog rada na istrazi o lažnim veteranima bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Kako je naveo, poruke koje je dobijao... »

Glavni specijalni tužilac Kosova: Optužnica u slučaju veterana nepotpuna

Novi magazin pre 14 sati
Šef Specijalnog tužilaštva Kosova Rešat Milaku ocenio je danas da je optužnica u slučaju 19.000 lažnih veterana bivše OVK nepotpuna i da je to razlog što ona ni posle više od mesec dana od podizanja nije dostavljena sudu. Milaku je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da nije... »

Razgraničenje i američke veze: Kako je otac Sava govorio o ratu na KiM

Večernje novosti pre 1 dan
Iguman Sava Janjić se još 1998. godine zalagao za to da Slobodan Milošević, Ratko Mladić i Radovan Karadžić budu izručeni Međunarodnom sudu u Hagu. - Sve je počelo u Prekazu, kada je ubijeno četrdesetak ljudi iz porodice Jašari. Ta akcija u Prekazu je od ključnog značaja. U toj akciji... »

Prijave za učešće u privatizaciji RTB Bor dostavile tri kompanije

Insajder pre 11 sati
Za učešće u postupku privatizacije Rudarsko topioničarskog basena Bor(RTB Bor) do isteka predviđenog roka stigle su tri prijave kompanija iz Kanade, Kine i sa Kipra, saopštilo je Ministarstvo privrede. Prema ranijim izjavama predstavnika vlade, tendersku dokumentaciju za privatizaciju RTB Bora... »

Priština priprema demarkaciju sa Srbijom; Dačić: Postoji administrativna linija

Insajder pre 16 sati
Članovi komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli su pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, izjavio je predsednik te komisije Špejtim Bulići. Bulići je, kako prenosi RTS pozivajući se na prištinske medije, rekao da "ne vidi prepreku... »

Milan St. Protić: Vrtimo se u začaranom krugu

B92 pre 19 sati
B92: Milan St. Protić: Vrtimo se u začaranom krugu
Beograd -- Dok god sami sebe ne sagledamo i dok među nama ne istupe oni koji su činili zločine, vrtećemo se u začaranom krugu, kaže Milan St. Protić. Prema rečima ovog istoričara, u tom smislu, i Srbi i Hrvati su isti. "Uvek su drugi krivi i to je taj mentalitet", kazao je on za Jutro TV... »

“Vojno-patriotska obuka” pred zatvorenim očima države

Insajder pre 24 sata
Kako je moguće da policijska stanica Čajetine izda dozvolu, a opština čak i učestvuje u organizaciji navodno “omladinsko-patriotskog” kampa u kome deca vežbaju s oružjem za sada nije poznato. Tim pre što organizatori ne kriju da iza kampa stoji ultranacionalistička grupa iz Rusije... »

Uspon i pad: Da li je Janković zaslužio da postane predmet podsmeha

Blic pre 1 dan
Slika Saše Jankovića koji sa megafonom uperenim u zatvorena vrata Predsedništva Srbije deklamuje spisak pitanja predsedniku Aleksandru Vučiću predmet je brutalnih, podjednako duhovitih i malicioznih šala na račun nekadašnjeg lidera opozicije. I, zaista, fotografija deluje groteskno, ali... »

Danijel Server: Republika Srpska postaje ruski satelit

Danas pre 19 sati
Profesor na američkom Univerzitetu Džons Hopkins i stručnjak za Balkan govori za Danas Podela Kosova otvoriće pitanja podele širom regiona, naročito u Makedoniji, Bosni, Crnoj Gori i Srbiji, i osnažiće predsednika Rusije Vladimira Putina u pokušaju da preotme teritoriju od Gruzije,... »

©2018 Netmark d.o.o.