Politika

Umro predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu

Insajder pre 8 sati
Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu (59) umro je posle duge i teške bolesti u bolnici "Trakija" u Jedrenu u Turskoj, objavili su danas albanski mediji u Bujanovcu i Preševu. Musliu je rođen 1959. godine u selu Končulj u opštini Bujanovac, gde je i živeo. Osim funkcije... »

Stefanović ponovio zahtev da se Srbija uključi u istragu ubistva Ivanovića

Insajder pre 10 sati
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovo je danas zatražio od međunarodnih institucija na Kosovu da se državni organi Srbije uključe u istragu ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je podsetio da su već prvog... »

Transparentnost: Ispitati moguću povezanost direktora Agencije sa strankom

Insajder pre 11 sati
Transparentnost Srbija je danas pozvala Odbor Agencije za borbu protiv korupcije da ispita podatke o mogućoj političkoj povezanosti novoizabranog direktora Agencije i da obavesti javnost o svojim nalazima. Odbor Agencije za borbu protiv korupcije juče je jednoglasno izabrao Dragana Sikimića za... »

Rebić: Srpska policija ima informacije koje vode ka vozilu korišćenom u ubistvu Ivanovića

Insajder pre 13 sati
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da srpska policija ima određene informacije koje vode ka vozilu korišćenom za izvršenje ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Rebić je za Radio-televiziju Srbije potvrdio navode da je Srbin iz Austrije koji je odavno... »

"Još sam u bunilu, mozak ne prihvata šta se dogodilo": Brat Olivera Ivanovića objasnio za Blic zašto u Mitrovici neće ostati niko od članova porodice

Blic pre 1 dan
Još sam u bunilu, mozak ne može da prihvati šta se desilo, kaže za "Blic" Miroslav Ivanović, brat mučki ubijenog Olivera Ivanovića, lidera GI "Sloboda, pravda, demokratija". U kratkom razgovoru za "Blic", tokom puta ka Beogradu iz Kosovske Mitrovice, on ovako komentariše kako se oseća dan... »

Plivanje za bogojavljanski krst sutra na šumaričkom jezeru u Kragujevcu

Novi magazin pre 5 sati
Plivanje za bogojavljanjski krst biće održano sutra na jezeru u Šumaricama u Kragujevcu. Za plivanje za krst prijavljena su 33 takmičara, među kojima su i dve devojke, a trka je dugačka 33 metra. Pre trke episkop šumadijski Jovan održaće službi i blagosloviti takmičare. Pobedniku... »

Opozicija: Sramno i nečasno ponašanje prema Ivanoviću

Danas pre 5 sati
* Samofalov: Vučić i njegova kamarila stvorili atmosferu nasilja * Salak: Nekoliko meseci je trajala hajka Vučićevog režima na Olivera Ivanovića. Na lokalnim izborima na Kosovu, održanim u oktobru, vladala je "atmosfera mržnje i nasilja", čija je glavna meta bio Oliver Ivanović, tadašnji... »

Urednica KosSev: U poluterorizmu smo četiri godine

Danas pre 8 sati
Urednica portala KosSev Tanja Lazarević izjavila je za TV N1 da ne želi da politizuje ubistvo Olivera Ivanovića, niti da spekuliše ko bi mogao da stoji iza tog čina, ali ističe da je severna Kosovska Mitrovica u poslednje četiri godine postala opasno mesto za život i da je lider SDP-a bio... »

Mekalister i Fajon: Počinioce izvesti pred lice pravde

Danas pre 10 sati
* Nužno nastaviti briselske pregovore. Dejvid Mekalister i Tanja Fajon, poslanici Evropskog parlamenta, kažu za Danas da apeluju na nadležne organe da pronađu krivce za ubistvo Olivera Ivanovića, uz poruku da je neophodno nastaviti briselski dijalog Beograda i Prištine. - Svom snagom osuđujem... »

Krivična prijava protiv analitičara zbog fotografisanja aviona starog 30 godina

Novi magazin pre 12 sati
Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je danas da je Vojna policija protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog neovlašćenog ulaska na aerodrom Batajnica i fotografisanja aviona Orao, koji se u naoružanju Vojske Srbije nalazi više od 30 godina. U izjavi agenciji Beta, Radić je rekao da ga... »

©2018 Netmark d.o.o.