Politika

Bljakaj: Upozoravali u ime OVK; Milaku: Dobio posao u SAD

B92 pre 11 sati
B92: Bljakaj: Upozoravali u ime OVK; Milaku: Dobio posao u SAD
Priština -- Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Rešat Milaku tvrdi da je tužilac Specijalnog tužilaštva Eljez Bljakaj podneo ostavku zbog poslovne ponude u SAD. Ddmah potom je na Fejsbuku sam Bljakaj objavio da je dobijao telefonske pozive od ljudi, poznatih i nepoznatih, koji su se... »

"Na kraju početka": Kakva će biti sudbina Kosova? VIDEO

B92 pre 12 sati
B92: "Na kraju početka": Kakva će biti sudbina Kosova? VIDEO
Kada bude postignut dogovor između Beograda i Prištine, o njemu će se izjasniti građani. To bi bio treći referendum o sudbini Kosova. Zvaničnici Srbije kažu da je za pitanje na referendumu prerano, a stručnjaci da bi vlast aktivnom kampanjom mogla da ubedi građane da podrže razgraničenje... »

Srpska lista: Srbi ujedinjeni u podršci Vučiću

Večernje novosti pre 14 sati
Srpski narod i Srpska lista na Kosovu i Metohiji ujedinjeni su u podršci predsedniku Aleksandru Vučiću da se izbori za najbolje rešenje kosmetskog problema. Srpski narod i Srpska lista na Kosovu i Metohiji ujedinjeni su u podršci predsedniku Aleksandru Vučiću da se izbori za najbolje rešenje... »

Špijunka: Iz prve ruke

Večernje novosti pre 16 sati
Državni sekretar Željko Radošević bavi se stočarstvom na porodičnom imanju u selu Pridvorice kod Smederevske Palanke. NE mora ministar poljoprivrede Branislav Nedimović da odlazi daleko da bi video kako živi srpski poljoprivrednik. Jednog ima u svom kabinetu. Državni sekretar Željko... »

Komentar: Anan

Večernje novosti pre 20 sati
Kofi Anan je dno dodirnuo na sednici Generalne skupštine UN o Srebrenici 15. novembra 1999. Nikad niko o Srbima tako nije lagao. NA tviter-nalogu UN u subotu je objavljeno da je preminuo Kofi Anan, generalni sekretar UN od 1. 1. 1997. do 31. 12. 2006. Dodaje se: "Danas žalimo za velikim čovekom,... »

Grubješić: Dijalog BG-PR "zarobio" proces EU integracija

Dnevnik pre 13 sati
BEOGRAD: Dijalog Beograda i Prištine je "zarobio" čitav proces evropskih integracija Srbije, kaže generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić i dodaje da je, bez napretka u tim pregovorima, naš put prema EU, odnosno dinamika otvaranja i zatvaranja poglavlja, usporena.... »

Jovan Hranilović, predsedavajući Velikoj narodnoj skupštini

Dnevnik pre 23 sata
Jovan Hranilović (1855–1924), grkokatolički sveštenik, novinar, pisac i društveni radnik koji je predsedavao Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu 25. novembra 1918. godine, bio je aktivni učesnik u mnogim istorijskim događajima koji su obeležili kraj 19. veka i početak 20. Čitavog... »

Lobisti Republike Srpske optimisti: Amerikanci skidaju Dodika sa crne liste?

Blic pre 13 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik početkom sledeće godine trebalo bi da bude skinut sa crne liste SAD, tvrde izvori iz lobističkih krugova koji rade za RS u Vašingtonu. Kako za naš list tvrde odlično obavešteni izvori, ljudi zaduženi za lobiranje i promociju interesa RS u Vašingtonu... »

Dačić: Nemoguća jednostrana demarkacija

Sputnik pre 16 sati
Kosovo je jednostrano proglasilo nezavisnost, ali o demarkaciji ne može odlučivati na isti način, jer postoje neke stvari koje se ne mogu tako raditi, poručio je prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić. „Nema nikakvih koraka u tom smeru dok se ne postigne... »

Bugajski: SAD i EU koriste "probni balon"

B92 pre 20 sati
B92: Bugajski: SAD i EU koriste "probni balon"
Priština -- Američki analitičar za Balkan Januš Bugajski kaže da zatišje u poslednjih par sedmica na temu Kosova, Vašington i Brisel možda koriste kao "probni balon". To bi značilo da SAD i EU žele da vide šta bi Beograd i Priština mogli da se dogovore, bez direktne međunarodne... »

©2018 Netmark d.o.o.