Politika

Fondacija Slavko Ćuruvija: Država da pokaže da ne stoji iza sramnih pamfleta u Ilustrovanoj politici

Insajder pre 7 sati
Fondacija Slavko Ćuruvija pozvala je danas Vladu Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja da obezbede doslednu primenu zakona i da javnosti pokažu da ne stoje iza sramnih pamfleta kojima se u listu Ilustrovana politika aboliraju optuženi u procesu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Po... »

Komentar: Tepih

Večernje novosti pre 6 sati
Deljenje lekcija o prošlosti uvek je najlakše, ali treba prvo krenuti iz vlastitog dvorišta. Pogotovo ako te lekcije dolaze iz Hrvatske. U SRBIJI i dalje nema političke volje za suočavanjem sa prošlošću, tvrdi šefica hrvatske diplomatije Marija Pejčinović Burić, što neki tumače i... »

Specijalni sud formira javno mnjenje na Kosovu

Politika pre 10 minuta
PRIŠTINA – Pozivnice, koje je ovih dana Specijalni sud za zločine tzv. OVK počinjene tokom i nakon rata na Kosovu, sa sedištem u Hagu, uputio nekolicini bivših pripadnika te nekadašnje paravojne formacije, dokazuje punu aktivnost ove pravosudne institucije formirane 2015. Ema Mifteraj iz... »

Slučaj koji (ne)postoji

Politika pre 4 sata
Dok odbornica niške skupštine Jelena Đorđević tvrdi da joj je predsednik Dveri Boško Obradović pretio batinama, u Osnovnom i Višem tužilaštvu kažu da takvog slučaja nema. Niš – Posle optužbe Jelene Đorđević, odbornice Srpskog sabora Zavetnici u Skupštini grada Niša, „da joj je... »

Klačar: A šta uraditi jutro nakon bojkota?

Danas pre 5 sati
Sagovornik Danasa o mogućem neizlasku opozicije na vanredne izbore Vučić razmišlja o vanrednim izborima. Razmišljaj ti koliko hoćeš, ali dok ne prihvatiš da izbori budu fer i pošteni – džaba razmišljaš – napisao je jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas na svom Tviter... »

Jakšić: Prenaduvane priče o humanitarnoj katastrofi

Danas pre 7 sati
Predstavnik pokreta Otadžbina za Danas o stanju na severu KiM Priče o velikoj humanitarnoj katastrofi na severu Kosova su prenaduvane i ne stoje. Prazne su jedino državne apoteke koje ni pre ovih sankcija nisu bile pune. Rafovi prodavnica, samoposluga i privatnih apoteka su puni, a bili bi još... »

Protestna kolona možda i ispred Predsedništva

Danas pre 7 sati
Uoči novog skupa opozicije u subotu objava zahteva za fer izbore Uoči novog protestnog skupa u subotu opozicija bi u petak trebalo da objavi zajedničke zahteve vlasti koji se odnose na stvaranje uslova za fer i demokratske izbore, rekli su Danasu izvori bliski Savezu za Srbiju. Prema rečima... »

Mogućnost pronalaska rešenja za Kosovo naredne godine

Danas pre 10 sati
Sagovornici Danasa o šansi za postizanje sporazuma o Kosovu do kraj mandata evropskih institucija Sagovornici Danasa ne isključuju mogućnost da do kraja mandata briselskih institucija, odnosno tokom naredne godine, bude pronađeno rešenje za Kosovo, kako se nada posrednica u dijalogu Beograda i... »

Vučić i Mohamed bin Zajed o jačanju ekonomske saradnje

Politika pre 11 sati
ABU DABI - Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom sa kojim je razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i... »

Plenković: Deklaracija mora biti usvojena

Danas pre 23 sata
Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas u Rijeci da očekuje da Hrvatski sabor usvojiti Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH s ciljem da ojača položaj hrvatskog naroda i ocenio da „nema ničega dobrog, normalnog, niti prirodnog u tome da bošnjački narod izabere hrvatskom narodu... »

©2018 Netmark d.o.o.