Politika

Poruka iz SAD: Tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova...

B92 pre 1 dan
B92: Poruka iz SAD: Tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova...
Priština -- Član Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD Eliot Engel ocenio je da su "zavaravajuće" tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova potpuno netačne. On je dodao da bi Srbija trebalo da se odrekne takve politike, jer je nezavisnost Kosova nepovratna. "Lažne tvrdnje Srbije da... »

„Ne mogu babe i žabe“ Tadić: Sa ovakvim ujedinjavanjem opozicije nema pobede nad Vučićevim režimom

Blic pre 17 sati
Da bi se opozicija ujedinila i imala realne šanse na izborima, bolje je da se oforme dva jasno diferencirana bloka koja bi trebalo da naprave dogovor oko ključnih pitanja, smatra Boris Tadić, lider SDS-a. Šta mislite o objedinjavanju opozicije u Savez za Srbiju? Da li je to dobitna formula za... »

Pripadnici manjina mogu da se obraćaju na maternjem jeziku

RTS pre 1 dan
RTS: Pripadnici manjina mogu da se obraćaju na maternjem jeziku
Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović rekla je za RTS da je izglasavanjem izmena Zakona o službenoj upotrebi jezika pripadnicima nacionalnih manjina omogućeno da se u parlamentu obraćaju na svom jeziku. Suzana Paunović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je... »

Nenad Popović za džeruzalem post: Kosovo nikada neće biti član UN, tradicija i istorija ono na čemu se zasniva jedna zemlja

Kurir pre 1 dan
JERUSALIM - Kosovo je mesto na kome se rodila Srbija, ono je naše srce i duša i sa tim se ne mogu praviti kompromisi, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ponovio da Srbija nikada neće priznati samoproglašenu nezavisnost. "Srbi imaju dugu istoriju borbe za ono u... »

Nišlije sade cveće u udarnim rupama na ulicama VIDEO/FOTO

B92 pre 24 sata
B92: Nišlije sade cveće u udarnim rupama na ulicama VIDEO/FOTO
Nezadovoljne stanjem gradskih saobraćajnica, građani Niša sade cveće u udarnim rupama po gradu. Akciju je putem Fejsbuka pokrenuo bivši poslanik Miloš Bošković sa ciljem da građani ukažu na brojne "kratere" na ulicama i pokrenu nadležne da rade svoj posao, javlja novinarka B92 iz Niša.... »

Tači: Kosovo nema razloga da popušta u dijalogu

Novi magazin pre 21 sat
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, koji je današnjim sastankom i Briselu ušao u finalnu fazu, Kosovo nema razloga da popušta. On je za albansku redakciju nemačkog radija Dojče Vele (DW) rekao da će na sledećim sastancima biti... »

PSG: Niški aerodrom predali slepo poslušni odbornici Vučića

Danas pre 19 sati
Pokret slobodnih građana (PSG) danas je „najoštrije osudio diktatorsku politiku Aleksandra Vučića koji je uz pomoć svojih slepo poslušnih odbornika oteo imovinu i celo Javno preduzeće ‘Aerodrom Niš’ od Nišlija i Grada Niša“. – Stavljanjem dužnosti gradonačelnika, gradskog... »

Srbija sutra otvara dva nova poglavlja u pregovorima sa EU

Vesti online pre 24 sata
U Luksemburgu se sutra održava Međuvladina konferencija na kojoj će Srbija otvoriti još dva poglavlja u pregovorima sa EU - poglavlje 33 finansijske i budžetske odredbe i poglavlje 13 koje se tiče ribarstva, a delegaciju naše zemlje predvodiće ministarka za evropske integracije Jadranka... »

Jovanović: Ova vlast je izdala svoj narod

Danas pre 1 dan
Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je naprednjačka vlast izdala narod svojim celokupnim delovanjem, od neodgovornog odnosa prema nacionalnim interesima na Kosovu i Metohiji do katastrofalnog upravljanja ostatkom Srbije. „Međunarodne okolnosti ne zavise od nas, ali one... »

Pacoli: Neko ovde laže i izmišlja...

B92 pre 18 sati
B92: Pacoli: Neko ovde laže i izmišlja...
Brisel -- Ministar spoljnih poslova Kosova Bedzet Pacoli reagovao je u Briseluu na izjavu šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića o povlačenju priznanja Kosova. On je naveo da to nije tačno: “Neko ovde laže I izmišlja”, rekao je Pacoli novinarima. On je rekao da nijedna od četiri zemlje,... »

©2018 Netmark d.o.o.