Politika

Jovanović (DSS): Srbija sa zvezdicom i fusnotom

Novi magazin pre 22 sata
Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je potpuno neprihatljivo da u sred Srbije srpska rukometna reprezentacija ne može da se takmiči sa obeležjima države. "Potpuno je neprihvatljivo, jer je nezakonito i za Srbiju nedostojno i ponižavajuće, njeno... »

Gojković primio kralj Gustav XVI

Danas pre 1 dan
Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković započela je danas dvodnevnu zvaničnu posetu Kraljevini Švedskoj audijencijom kod kralja Švedske Karla Gustava XVI u Kraljevskoj palati u Stokholmu. Gojković je zahvalila na gostoprimstvu kojim je delegacija dočekana i ukazala da Srbija i Kraljevina... »

Pokrajinska vlada predložila 25. novembar za Dan Vojvodine

Novi magazin pre 22 sata
Pokrajinska vlada predložila je na današnjoj sednici da Dan Vojvodine bude 25. novembra, kada je 1918. godine Velika narodna skupština u Novom Sadu proglasila prisajedinjenje vojvođanskih oblasti Kraljevini Srbiji. Na sednici je utvrđen i program javne rasprave o Nacrtu pokrajinske skupštinske... »

Joksimović: Srbija spremila pozicije za pet poglavlja

B92 pre 20 sati
B92: Joksimović: Srbija spremila pozicije za pet poglavlja
Beograd -- Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović primila je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Češke Ivanu Hlavsovu. Razgovarale su o bilateralnim odnosima dve države, procesu pristupanja Srbije EU, reformama, Strategiji proširenja i drugim aktuelnim temama. Staregiju... »

Đilas: Neznalica crta mete

Danas pre 20 sati
U svakoj normalnoj zemlji sveta, to što je kompanija koju ste napravili veća dokaz je da ste uspešniji, samo je u Srbiji uspeh nešto što se osuđuje, napisao je Dragan Đilas u autorskom tekstu za Vreme, kojim će, kako je naveo, pokušati da stavi tačku „na sve besmislice koje Aleksandar... »

Jeremić: Đilasova ideja o ujedinjenju vredna pažnje

Beta pre 1 dan
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je ideja nosioca liste "Beograd odlučuje - ljudi pobedjuju" Dragana Djilasa o ujedinjenu opozicije u jedan savez "vredna pažnje". "Narodna stranka nastavlja da se zalaže za jedinstveni nastup opozicije", kazao je Jeremić za televiziju... »

Skupština sutra o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja

Novi magazin pre 22 sata
Skupština Srbije glasaće sutra o ukupno 30 zakonskih predloga i sporazuma među kojima su i predlozi zakona o strancima, nacionalnom DNK registru, kao i izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima je predviđeno pooštravanje kazni za saobraćajne prekršaje. Poslanici će se izjasniti i o... »

Tači: Odluka parlamenta otvara vrata evropskih integracija

Beta pre 14 sati
Predsednik Kosova Hašim Tači je ocenio da su današnjom odlukom parlamenta o demarkaciji granice sa Crnom Gorom otvorena vrata za evropske integracije.„To je delo koje garantuje i jača evroatlansku budućnost, otvarajući put mnogim značajnim procesima za našu državu“, napisao je Tači na... »

Privedeni poslanici Samoopredeljenja, izvukli ih iz sale

Vesti online pre 16 sati
Kosovska policija privela je pet poslanika Samoopredeljenja, osumnjičenih da su tri puta aktivirali suzavac u kosovskom parlamentu. Kako prenosi portal GazetaExpress, poslanici su privedeni po nalogu tužilaštva. Poslanik Samoopredeljenja, Sami Kurteši, rekao je da ti poslanici nisu dobili odluku... »

Komisija za proveru doktorata Siniše Malog još nije formirana

Novi magazin pre 20 sati
Komisija koja bi trebalo da proveri navode o navodnom plagijatu u doktoratu gradonačelnika Beograda Siniše Malog još nije formirana. Dekan Fakulteta organizacionih nauka (FON), na kome je Mali odbranio doktorat, Milija Suknović kratko je danas, pred sednicu Senata Univerziteta u Beogradu, rekao... »

©2018 Netmark d.o.o.