Politika

Nikolić "prokomentarisao" navode o formiranju nove stranke

B92 pre 13 sati
B92: Nikolić "prokomentarisao" navode o formiranju nove stranke
Bivši predsednik SNS i Srbije Tomislav Nikolić prokomentarisao je za Prvu televiziju navode o tome da će osnovati svoju stranku. On je, kao predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, prisustvovao razgovorima sa predstavnicima više kompanija. Reporter Filip... »

Trivan: Samo 12 opština uključeno u projekte pošumljavanja

Novi magazin pre 8 sati
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas na svečanosti obeležavanja 200 godina od pošumljavanja Deliblatske peščare da se na konkursu za pošumljavanje u drugim delovima Srbije javilo samo 14 lokalnih samouprava, od kojih je 12 imalo valjanu dokumentaciju. Trivan je na... »

Joksimović: Finska podržava kredibilnu politiku proširenja

Blic pre 9 sati
Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Finske Matijem Antonenom o nastavku evropskih integracija Srbije i saradnje dve države u tom procesu, rezultatima reformi koje se sprovode, situaciji u regionu, bilateralnim... »

"NATO i Brisel nisu baš oduševljeni pokušajem Prištine"

B92 pre 6 sati
B92: "NATO i Brisel nisu baš oduševljeni pokušajem Prištine"
NATO smatra da svaka promena mandata BSK mora biti izvedena uz konsultacije sa svim zajednicama na Kosovu. Diplomatski izvori u Briselu ocenjuju da bi pokušaj Prištine da stvori vojsku Kosova mogao ugroziti dijalog s Beogradom. Zvaničnik u sedištu Atlantskog saveza u Briselu rekao je agenciji... »

Norveški ambasador: Izjava Skota nije agresivna, reč je o drugačijoj perspektivi (VIDEO)

Beta pre 14 sati
Ambasador Norveške u Srbiji Arne Bjornstad ocenio je danas u Beogradu da izjavu američkog ambasadora Kajla Skota da vlada Kosova "nije takozvana jer je reč o nezavisnoj državi" ne treba tumačiti kao agresivnu, već prihvatiti postojanje različitih perspektiva prema tom pitanju. "Važno je da... »

Vučić sa srpskim đacima: Cilj je da 30.000 ili 40.000 učenika bude u dualnom obrazovanju

Kurir pre 11 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da je oko 4.500 dece uključeno u dualni sistem obrazovanja i da cilj da taj broj bude povećan na 30.000 ili 40.000 đaka. Vučić je nakon razgovora sa đacima, na carinskoj ispostavi - Terminal Beograd, u prisustvu predsednika Austrije... »

Vučić o "dve verzije ubistva Olivera Ivanovića"

B92 pre 15 sati
B92: Vučić o "dve verzije ubistva Olivera Ivanovića"
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da saznanja srpskih službi govore o dve verzije događaja ubistva Olivera Ivanovića. On je podsetio da naše službe nisu bile na uviđaju, niti dobile satelitske snimke, mada imamo neka saznanja. Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara... »

Robert Kuper: Ništa bez priznanja Kosova

Dnevnik pre 18 sati
BEOGRAD: Beograd neće uspeti ukoliko ne bude imao jasnu politiku za Kosovo i neće postići ništa, ukoliko ne prizna Kosovo, izjavio za N1 bivši posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper. "Mislim da bi bilo dobro da Beograd ima politiku za Kosovo, na kraju krajeva, to je vaš sused.... »

Đurić: Odluka Prištine može da ima nesagledive posledice

Politika pre 11 sati
Odluka pokrajinskog parlamenta u Prištini o usvajanju seta zakona o transformaciji takozvanih Kosovskih snaga bezbednosti, odnosno uvod u stvaranje takozvane vojske lažne države Kosovo može da ima nesagledive posledice po bezbednost u regionu, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko... »

Vučić: Ne mogu da isključim prevremene izbore

Danas pre 13 sati
Predsednik Srbije "kritikovao" medije i opoziciju na Beogradskom bezbednosnom forumu Redovni izbori su zakazani za 2020. godinu. Međutim, ako bude pritisaka, ne mogu da isključim mogućnost da se izbori održe i ranije – kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na Beogradskom bezbednosnom... »

©2018 Netmark d.o.o.