Automobili

Nove baterije za električne automobile mogu da se napune za pet minuta

Vrele gume pre 6 sati
„Petominutno punjenje litijum-jonske baterije se smatralo nemogućim“, kaže CEO StoreDota, dr Doron Majersdorf Nova baterija za električne automobile, koja može biti napunjena za pet minuta, po prvi put je proizvedena na regularnoj proizvodnoj… »

Mercedes-Benz S klase (2021.) već pozvan na korektivne intervencije

Vrele gume pre 6 sati
Do 1.400 jedinica je pogođeno ovim problemom Mercedes-Benz S klase dobar deo automobilske javnosti (s razlogom) smatra „najboljim automobilom na svetu“. Međutim, svi znamo da ništa nije savršeno. Daimler je investirao 730 miliona evra u svoju… »

VIDEO: BMW pokazao šta se krije iza ogromnih prednjih bubrega

Auto blog pre 6 sati
Kritike na račun ogromne prednje maske kod pojedinih BMW-ovih modela se ne stišavaju. Međutim, velika maska donosi i neke benefite, a to je olakšavanje protoka vazduha za hlađenje. Ogroman hladnjak se nalazi odmah iza maske, zajedno s ventilatorom… »

Unikat – Tesla bez krova

B92 pre 7 sati
Automobilska industrija je poslednjih godina možda izgubila dizajnerske mašte, ali se italijanski kreativci još uvek drže. Jedna od takvih dizajnerskih kuća gde su standardi i kreativnost vrlo visoki je Ares Design. U njoj su spremni i sposobni na… »

100 miliona $ za onog ko razvije najbolje rešenje za CO2

Nova pre 6 sati
Ilon Mask nudi 100 miliona dolara onom ko razvije najbolju tehnologiju hvatanja i skladištenja ugljen-dioksida. Reč je o tehnologiji koja ublažava uticaj štetnih emisija tako što veliki deo zapravo zahvati pre nego što dospeju u atmosferu. Šef… »

Nova Volkswagenova perjanica će se zvati Trinity

Vrele gume pre 8 sati
Šef marke Volkswagen, Ralf Brandšteter, obelodanio je ime nove električne perjanice, najavljene u decembru prošle godine. Reč je o modelu naziva Trinity, čija bi proizvodnja trebalo da započne 2026. Brandšteter je takođe saopštio vesti o… »

Mobilize - nova marka posvećena mobilnosti je jedna od četiri poslovne jedinice u okviru Grupe Renault

Auto magazin pre 7 sati
Mobilize ima za ciljnu grupu klijente koji žele da usvoje održivije, zajedničke oblike mobilnosti... Mobilize se bavi novim potrebama i promoviše ekosisteme održive energije, u skladu sa ciljevima Renault Grupe za postizanje neutralnosti ugljenika i… »

Toyota GT86 sletela s mosta u Bostonu (VIDEO)

Vrele gume pre 7 sati
Neko je ili previše gledao „The Fast & The Furious“ ili je previše igrao „Need For Speed“ Sve se desilo u Bostonu, a u centru pažnje je nova verzija Toyote GT86. Kao što je poznato, reč je o zabavnom, sportskom kupeu s bokser motorom od 208… »

10 automobila koji ostaju najduže kod vlasnika dolaze iz jedne zemlje

Auto blog pre 7 sati
Prvih 10 je japanske proizvodnje Lojalnost kupaca je nešto što automobilske kompanije izuzetno cene, posebno kada njihova vozila ostanu u vlasništvu godinama. Naravno, to je jedan od glavnih indikatora koji se odnosi na pouzdanost, trajnost i kvalitet… »

VIDEO: Nissan e-NV200 Winter Camper

Auto blog pre 8 sati
* Nissan je na bazi električnog modela e-NV200 pripremio koncept vozilo za avanture tokom zimskog perioda * Nissan e-NV200 Winter Camper između ostalog ima solarne ćelije na krovu, pop-top krov, mini kuhinju, sklopivi krevet, nove gumene patsosnice *… »

Automobili, najnovije vesti »