Automobili

Rođen Stelantis – četvrti najveći proizvođač automobila na svetu

Auto blog pre 18 sati
Nakon meseci pregovaranja i kompleksnih promena, grupe "Fijat Krajsler automobili" i "Pežo-Sitroen", danas postaju jedinstvena velika automobilska grupa pod imenom "Stelantis". U utorak, 19. januara, na onlajn konferenciji za štampu, grupa će… »

Električni Mercedes EQA debituje 20. januara (FOTO)

Vesti online pre 19 sati
Prvi kompaktni krosover na struju nemačkog proizvođača. Mercedes EQA je drugi električni krosover ove marke, nakon modela EQC, a u prodajne salone stiže na proleće. Uoči svetske premijere zakazane za 20. januar, nemački proizvođač je objavio… »

Cadillac najavljuje Celestiq, prvi EV sa “pamentim” staklom

Total car pre 19 sati
Američki brend luksuznih automobila objavio je teaser za svoj novi Celestiq EV koji bi se, po još uvek nepotpunim informacijama, mogao pojaviti kao hečbek sa “polarizovanom siluetom”. Celestiq će, kako tvrdi Cadillac, biti napravljen od odabranih… »

Citroen e-Berlingo Van

Auto blog pre 20 sati
U Citroenovoj ponudi električnih modela će se od druge polovine ove godine naći i dostavni e-Berlingo Van. Citroen e-Berlingo Van pokreće elektromotor sa 100 kW/136KS i 260 Nm, a sa jednim punjenjem baterija od 50 kWh ima autonomiju od 275 km (80%… »

Poledica na putu – na šta treba posebno da obratite pažnju VIDEO

B92 pre 20 sati
Poledica koja se ovih dana stvara na kolovozu veliki je problem za vozače, čak i kada imaju svu zimsku opremu. Svake godine u ovo vreme poveća se broj saobraćajnih nezgoda, pa ovog jutra proveravamo koji su saveti za vozače, na šta treba posebno da… »

Renault osnovao novu marku – Mobilize (FOTO)

Nova pre 21 sat
Novi brend Renault Grupe ne ograničava se samo na automobile, već nudi nove načine za prevoz ljudi i robe automobilom ili bez njega. Kao prototip Mobilize marke, predstavljen je model EZ-1, kreiran da pruža usluge "car sharing" mobilnosti u gradovima… »

Ducati prodao 9,7% manje motocikala u 2020. godini

Auto blog pre 22 sata
Nakon BMW-a i Ducati je objavio rezultate za 2020, a kao i njegovi nemački rivali, italijanski proizvođač je zabeležio pad prodaje. Pad od 9.7% u poređenju sa 2019. bi u normalnoj situaciji bio katastrofa. Ipak, 2020. se teško može nazvati… »

Renault udvostručio prodaju električnih automobila

B92 pre 21 sat
Jedna od retkih svetlih tačaka u poslovanju ove auto-kompanije u 2020. U uslovima pandemije u 2020, Renault grupacija je širom sveta prodala ukupno 2.949.849 vozila, što je pad od 21,3 % na svetskom tržištu automobila koje je palo za 14,2 %. Na pad… »

Restilizovani VW Polo: precizan render urađen na osnovu špijunskih fotografija

Vrele gume pre 23 sata
Debitovaće u toku ove godine Volkswagen je popularnom Polu namenio redovnu restilizaciju za 2021. Jedan od najpopularnijih evropskih automobila će biti suptilno izmenjen, a Kolesa.ru, kao i obično nam pruža rendere koji daju gotovo nepogrešiv uvid u… »

Porodica 500 je osvežena, modernija i tehnološki razvijenija

Auto blog pre 23 sata
Nakon predstavljanja - New 500, Tipo, Tipo Cross i Panda, i sama porodica 500 se menja. FIAT započinje godinu 2021. sa potpuno osveženom gamom. * Nova porodica 500, koja se sastoji od modela 500, 500X i 500L, potpuno je osvežena sa novim paketima… »

Automobili, najnovije vesti »